Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Διαμαρτυρία της ΠΓΔΜ για τις… δράσεις της Χρυσής Αυγής

xaΣε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκο, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εξαιτίας των «συχνών περιστατικών πρόκλησης ζημιών», σε αυτοκίνητα με πινακίδες κυκλοφορίας ΠΓΔΜ, εντός της ελληνικής επικράτειας.
Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στο ίδιο διάβημα, εκφράζει επίσης τη διαμαρτυρία του «για την οργανωμένη συγκέντρωση που έλαβε πρόσφατα χώρα στα σύνορα Ελλάδας -ΠΓΔΜ, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη ακραία εθνικιστικού έντυπου υλικού που συνοδεύθηκε με προσβολές, απειλές και ρητορική μίσους κατά των πολιτών της ΠΓΔΜ» (πρόκειται για συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής στις συνοριακές διόδους της Νίκης και των Ευζώνων). Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ «αναμένει από τις ελληνικές αρχές να αναλάβουν κατάλληλα μέτρα προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικά αυτά τα περιστατικά».
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν πινακίδες από τουλάχιστον 30 αυτοκίνητα πολιτών της ΠΓΔΜ, που παραθέριζαν σε θέρετρα της Βόρειας Ελλάδας. Οι αναφορές του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, για περιστατικά με φθορές οχημάτων από την ΠΓΔΜ εντός της ελληνικής επικράτειας και οι συγκεντρώσεις μελών της Χρυσής Αυγής στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, προβλήθηκαν ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες από αρκετά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

ysterografa.gr