Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Συνάντηση του Κώστα Κόλλια με τον Πρέσβη της Κίνας

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f65ac4eabbd442&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371801308739&sads=_p7OcJG9rOOTgIBY7-LMFojsrQs
 
Σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρέσβης της Κίνας παρακάθησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας στην Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στα πλαίσια των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μέσα από τη συνεργασία των Ομάδων Φιλίας των δύο Κοινοβουλίων. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είχα την τιμή να παραστώ σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρέσβης της Κίνας κ. Ντου Κιουέν, στη διάρκεια του οποίου συνομίλησα με τον κ. Πρέσβη και τον προσκάλεσα εκ νέου να επισκεφθεί την Κορινθία. Κατά την πολύωρη συνάντηση που είχαμε, μου δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθώ στην επιθυμία του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού μας να έρθει σε επαφή και να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με Κινέζους επιχειρηματίες.
Η Κίνα είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους εξαγωγικούς προορισμούς για τα ελληνικά προϊόντα. Η Κορινθία, με το εκλεκτό κρασί, το ελαιόλαδο και τη φημισμένη σουλτανίνα, μπορεί να ωφεληθεί τα μέγιστα από την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για αυτά τα προϊόντα στην αχανή κινέζικη αγορά. Και βεβαίως, ο τομέας του τουρισμού, αλλά και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, μπορούν να αποκομίσουν οφέλη από την ανάπτυξη εμπορικών συνεργασιών.
Ο κύριος Κιουέν έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, ιδιαίτερα σε τομείς όπου η Κορινθία παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ο κ. Πρέσβης έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και έχει πραγματοποιήσει επισκέψεις στην ελληνική περιφέρεια και πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί με ανάλογο ενδιαφέρον στη δική μας πρόσκληση.
Προ καιρού είχα επαναλάβει την πρόταση στον κ. Κιουέν, απαιτείται ωστόσο σοβαρή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να του απευθύνουμε επίσημη πρόσκληση. Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νανόπουλο και θα επικοινωνήσω εκ νέου, τόσο με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, όσο και με τους παραγωγικούς φορείς της Κορινθίας, ώστε να προετοιμάσουμε αυτήν την επίσκεψη.
Δεν πρόκειται για μία εθιμοτυπική πρόσκληση, αλλά για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ανάπτυξης για το Νομό μας. Η συνάντηση με τον Πρέσβη μίας από τις μεγαλύτερες οικονομίες και αγορές του κόσμου θα δώσει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των παραγωγικών δυνάμεων και των προϊόντων της Κορινθίας και προς τον σκοπό αυτό θα επιδιώξω τη συνεργασία των όλων φορέων του Νομού και της Περιφέρειάς μας.»