Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ανασχηματισμός: Ποιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα μπουν στη νεα κυβέρνηση συνεργασίας Βενιζέλου - Σαμαρά

Θέμα ημερών, μπορεί και ωρών είναι ο ανασχηματισμός, μετά την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να στηρίξει την κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Κάποιοι τον τοποθετούν αύριο το πρωί αλλά υπάρχει και εκτίμηση ότι μπορεί να γίνει από Τρίτη, αφού ακόμα και αν αποχωρήσουν οι υπουργοί του Φώτη Κουβέλη, δεν υπάρχει κενό αφού υπάρχουν αναπληρωτές.

Από την ώρα που ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των αρχηγών και το ΠΑΣΟΚ διαχώρισε την θέση του από την ΔΗΜΑΡ, γίνονται συνεχείς συσκέψεις από το επιτελείο Βενιζέλου προκειμένου να αποφασισθούν τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τα βασικά στελέχη της κυβέρνησης συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν να είναι από το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός ο οποίος θα αναλάβει την τύχη της νεας ραδιοτηλεόρασης. Ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Βέβαιη θεωρούν κάποιοι την συμμετοχή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην κυβέρνηση όπως και βεβαίως την θέση αντιπροέδρου να αναλάβει ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αν συμβεί αυτό, τότε θα μπει και στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά.

Ακούγονται επίσης τα ονόματα των:

Γιαννη Μανιάτη

Πάρι Κουκουλόπουλου

Συμεών Κεδίκογλου

Βασίλη Κεγκέρογλου

και Εύης Χριστοφιλοπούλου

Ο Αντώνης Σαμαράς θα ήθελε πάρα πολύ την συμμετοχή και του Ανδρέα Λοβέρδου στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά ακούγεται πολύ έντονα ότι υπάρχει βετο από την πλευρά Βενιζέλου.

Για τον χρόνο που θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός αυτό δεν έχει προσδιοριστεί και εξαρτάται από τις εξελίξεις ειδικά από το στρατόπεδο της ΔΗΜΑΡ. Στο ΠΑΣΟΚ πάντως δεν βιάζονται και τονίζουν ότι αυτό που τους ενδιοαφέρει περισσότερο απ' όλα είναι η προγραμματική συμφωνία.

newsit.gr