Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αστέρας Δεβενίου με "υπηρεσιακό" προπονητή τον τερματοφύλακά του Νίκο Κολιμάδη 3 - 1 τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου


Μετά από τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη, με υπηρεσιακό προπονητή τον τερματοφύλακά του Νίκο Κολιμάδη και με “σφιγμένη” τη ψυχολογία λόγω των τελευταίων αλλαγών που αποφάσισε το Δ.Σ. του Συλλόγου, ο Αστέρας Δερβενίου πέτυχε πεντακάθαρη και συνάμα σπουδαία νίκη επί του Ατρόμητου Χιλιομοδίου με σκορ 3 – 1.
Ο Αστέρας μπήκε στον αγώνα ιδιαίτερα φανατισμένα και μόλις στο 4’ έχασε την πρώτη ευκαιρία, όταν ο Μυργιώτης κτύπησε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι μιας και βρήκε με πάταγο το οριζόντιο δοκάρι. Στο 10’ σε κόρνερ του Αναγνωστόπουλου βρέθηκαν τρεις παίκτες του Αστέρα αμαρκάριστοι στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του Ρούτση έφυγε λίγο άουτ. Η αλλαγή λόγω μικροτραυματισμού του Ρούτση αποσυντόνισε για λίγο τον Αστέρα, αλλά στο 16’ ο Φωλιάς έβγαλε κάθετη πάσα στον Μυργιώτη, που έβαλε παλληκαρήσια στην πλάτη του τον Χατζηνικολή και μπαίνοντας στη μεγάλη περιοχή πλάσαρε τον τερματοφύλακα Χόντια για το 1 – 0.
Ο Ατρόμητος αντέδρασε αλλά ο Κολιμάδης τον σταμάτησε τρεις φορές με ισάριθμες εξαιρετικές αποκρούσεις. Η μια μάλιστα στο σουτ του Μίχα στο 26’ ήταν ανεπανάληπτη. Καιρό είχε ο Αστέρας να δει τον όποιο τερματοφύλακά του να του βάζει τα θεμέλια της νίκης και να δίνει σιγουριά στους συμπαίκτες του. Ο Κολιμάδης στο 21’ μπλόκαρε σχεδόν πάνω στη γραμμή, γυρίζοντας το σώμα του, την μπάλα που είχε πάρει κατεύθυνση προς τα δίχτυα σε κεφαλιά του Μπόρση και στο 34’ απογειώθηκε αποκρούοντας σε κόρνερ δυνατό σουτ του Μίχα μέσα από την περιοχή. Προηγούμενα, στο 26’, εκτινάχτηκε δίπλα από το δεξί του δοκάρι για να αποκρούσει τη βολίδα του Μίχα που βγήκε απέναντί του και σούταρε μέσα από την περιοχή. Αλλά και ο Αστέρας είχε εξαιρετική ευκαιρία με τον Αναγνωστόπουλο, που βρισκόμενος αριστερά μέσα στην περιοχή, σούταρε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος, αλλά δεν βρέθηκε κανείς συμπαίκτης του να σπρώξει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία. Και στο 40’ ο Κουτρούλης σπατάλησε, με κακή ντρίπλα, μοναδική ευκαιρία, καθώς είχε φύγει μόνος του καταδιωκόμενος από έναν αντίπαλο και είχε δίπλα τον Μετεβελή που περίμενε αδίκως την πάσα του συμπαίκτη του.
Στο β’ μέρος ο αγώνας έγινε κακός με πολλές διακοπές και τα νεύρα των παικτών του Ατρόμητου δεν τους επέτρεπαν να έχουν καθαρό μυαλό στις επεμβάσεις τους. Μάλιστα στο 59’ ο Αμπαδιωτάκης αποβλήθηκε, που έφτυσε τον Φωλιά και τότε ο αγώνας χάλασε με την ανοχή του διαιτητή κ. Ι. Κακριδή που δεν μπόρεσε να επιβληθεί στον πειθαρχικό έλεγχο των παικτών.
Η κακή τοποθέτηση των κεντρικών αμυντικών του Ατρόμητου στο 62’ επέτρεψε στον Μυργιώτη μετά από πλάγιο άουτ και σέντρα του Αναγνωστόπουλου να σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή, με τον Χόντια να αποκρούει προσωρινά με το πόδι του την μπάλα και αυτή παίρνοντας ύψος να καταλήγει τελικά στο δίχτυα, αφού ούτε οι αμυντικοί που προς στιγμή έτρεξαν ούτε ο Μυργιώτης πρόλαβαν να κάνουν κάτι. Όμως σε δύο λεπτά ο Ατρόμητος ξαναμπήκε στο παιχνίδι, με τον Μαρτίνο να κτυπά πλάγιο φάουλ, την άμυνα του Αστέρα να “κολλά” και έτσι ο Μπαλής, πηδώντας μόνος του για κεφαλιά, τσίμπησε ελαφρά την μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα του Κολιμάδη.
Η είσοδος των νεοαποκτηθέντων Καραγιαννίδη και Καπούς έδωσαν πνοή στην επίθεση του Αστέρα.  Στο 81’  ο Καπούς φεύγοντας πλάγια δεξιά κοντά στη γραμμή του άουτ, γύρισε “τεντωμένη” σέντρα και ο ερχόμενος στο πίσω δοκάρι Αντωνόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το τελικό 3 – 1. Οι παίκτες του Ατρόμητου δεν δέχονταν το τέρμα, ισχυριζόμενοι ότι υπήρχε οφσάιντ στην κεφαλιά, χωρίς να έχουν δίκαιο, καθότι υπήρχε παίκτης τους που προσπάθησε να κόψει τη σέντρα από δεξιά στη γραμμή του άουτ και κάλυπτε όλους τους παίκτες που βρίσκονταν στην περιοχή του Ατρόμητου. Ο αγώνας τελείωσε σε τεταμένο κλίμα από πλευράς Ατρόμητου, με τους παίκτες του να μην ελέγχουν τα νεύρα τους και το διαιτητή να μην μπορεί να τους ελέγξει.
Συμπερασματικά ο Αστέρας νίκησε γιατί ήταν καλύτερος του αντιπάλου του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είχε αγωνιστικότητα, ψυχραιμία και ηρεμία στο παιχνίδι του και το κυριότερο δεν υπήρχαν οι γκρίνιες των προηγούμενων αγώνων μεταξύ των παικτών του. Το σχήμα που παρέταξε ο Κολιμάδης τον δικαίωσε και γενικά η εικόνα της ομάδος ήταν πολύ καλή. Οι δύο νεοαποκτηθέντες παίκτες δείχνουν καλά στοιχεία και όλοι ευελπιστούν ότι θα βοηθήσουν στη συνέχεια.
Ο διαιτητής κ. Ι. Κακριδής ήταν κακός στον πειθαρχικό έλεγχο, μιας και από πολύ νωρίς οι παίκτες του “πήραν τον αέρα”. Έκανε λάθη και στο αγωνιστικό μέρος αφήνοντας το σκληρό παιχνίδι εκατέρωθεν και δεν στάθηκε το ύψος των περιστάσεων ενός τέτοιου αγώνα. Οι βοηθοί του κ.κ. Γκουρβέλος και Χρυσάνθου δεν υπέπεσαν σε σοβαρά σφάλματα.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Γιαννακόπουλος, Γιαννόπουλος, Ρούτσης (13’ λ.τρ. Μερκούρης, 73’ λ.τρ. Καραγιαννίδης), Μετεβελής, Φωλιάς, Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Κουτρούλης (64’ Καπούς).
asterasderveniou.gr