Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Βόμβα...στο Φάληρο –Τέλος στο αήττητο με γκρίνια και γιούχα! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-3

itta1
Ηττα-σοκ και απώλεια του αηττήτου στο φετινό πρωτάθλημα μέσα στο «Καραϊσκάκη» για τον Ολυμπιακό υπό το βλέμμα του Μίτσελ με 3-2 από τον Ατρόμητο. Ματς με εκατέρωθεν ανατροπές, ένα δοκάρι και εξαιρετικά γκολ από τους Περιστεριώτες, οι οποίοι παρά τις απουσίες έπαιξαν σαν μεγάλη ομάδα και πήραν στα ίσα το ματς με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να αποδοκιμάζουν τους παίκτες. Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες έπιασαν στον ύπνο την άμυνα των «ερυθρόλευκων» και μόλις στο 1' βρέθηκαν να προηγούνται στο σκορ. Ο Πίτου Γκαρσία βρήκε με παράλληλη μπαλιά τον Δημούτσο, ο οποίος πάσαρε στον Καραμάνο που χωρίς καθυστέρηση έστρωσε την μπάλα στον Μπρίτο με τον Βραζιλιάνο άσο να γράφει το 1-0.
Ο Ολυμπιακός βρισκόταν στο 54ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης πίσω στο σκορ και άπαντες ανέμεναν την αντίδραση των «ερυθρόλευκων» και αυτή δεν άργησε να έρθει.
Στο 9' οι οικοδεσπότες κατάφεραν να φθάσουν στην ισοφάριση με τον συνήθη ύποπτο, Ράφικ Τζιμπούρ, ο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Ράντμαν και έγραψε το 1-1 για τους γηπεδούχους.
Εν συνεχεία ο ρυθμός του ματς έπεσε με τον Ολυμπιακό, όμως, να ΄χει τα ηνία και στο 37' να φθάνει μία ανάσα από το 2ο γκολ με τον σκόρερ του να χάνει γκολ που δεν χάνεται… Ο Μήτρογλου έκανε εξαιρετικές ντρίμπλες από δεξιά, σέρβιρε την μπάλα στον Τζιμπούρ, ο οποίος, όμως, αστόχησε από πλεονεκτικότατη θέση.
Στο 42', όμως, άλλαξαν οι ισορροπίες στο ματς σε μία φάση, όπου ο ρέφερι πήρε λανθασμένη απόφαση, αν και για να καταλάβει κανείς το σφάλμα του χρειαζόταν να δει αρκετά ριπλέι. Ο Μάνταλος ξεγελάστηκε από το θεαματικό πέσιμο εντός περιοχής του Μασάντο σε φάση με τον Μπρίτο, έδειξε την «άσπρη βούλα» και ο Αμπντούν, αφού πρώτα αστόχησε, εν συνεχεία πήρε το ριμπάουντ και νίκησε τον Ράντμαν διαμορφώνοντας το 2-1 που έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Ατρόμητος κατάφερε ό,τι και στο πρώτο 45λεπτο. Επιασε, δηλαδή, στον ύπνο τον Ολυμπιακό και με ένα υπέροχο γκολ του Θανάση Καραγκούνη στο 48' έγραψε το 2-2 για τους Περιστεριώτες. Ο νεαρός έκανε ένα ασύλληπτο σουτ ισοφαρίζοντας για την ομάδα του με τους φίλους των «ερυθρόλευκων» να τον χειροκροτούν.
Ο Ολυμπιακός μούδιασε… Και χρειάστηκε κάποια λεπτά για να συνέλθει από το σοκ. Και στο 68' άγγιξε το τρίτο γκολ με την μπάλα, όμως, να μην κάνει το χατίρι στον Μήτρογλου. Ο διεθνής στράικερ έκανε εξαιρετικό πλασέ, το οποίο, όμως, πέρασε μόλις λίγα εκατοστά από το δεξί δοκάρι του Ράντμαν με αποτέλεσμα το 2-2 να παραμείνει.

Στο 72' τη σκυτάλη πήρε ο Μασάντο, ο οποίος εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Ατρόμητου με το ισόπαλο αποτέλεσμα να παραμένει.

Αυτές οι δυο φάσεις, όμως, φαίνεται να αποτέλεσαν έξαρση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο 79' όχι μόνο να απαντά στις ευκαιρίες των «ερυθρόλευκων», αλλά και να παίρνει το προβάδισμα με υπέροχο σουτ του Δημούτσου. Ο Ελληνας διεθνής που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου με ωραίο σουτ νίκησε τον Μέγερι και έδωσε το προβάδισμα στους Περιστεριώτες.

Με δεδομένο το 3-2 κάποιος θα περίμενε αντίδραση του Ολυμπιακού, όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έχασε νέα ευκαιρία για γκολ με τον Μπρίτο στο 87'. Το 3-2 υπέρ των Περιστεριώτων παρέμενε με τους «ερυθρόλευκους» να είναι άνευροι και συν τοις άλλοις να μην μπορούν να βρουν χώρους με αποτέλεσμα η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα και ταυτόχρονα ο θρίαμβος του Ατρόμητου μέσα στο «Καραϊσκάκη» να συνιστά γεγονός.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης (77' Μοντέστο), Γκρέκο (61' Ιμπαγάσα), Μασάντο, Τζιμπούρ, Αμπντούν, Μήτρογλου (72' Πάντελιτς).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ράντμαν, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Επστάιν, Μπρίτο, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία (85' Πίτου Γκαρσία), Καραγκούνης (77' Φάμπιο), Ουντότζι (68' Καλλέργης), Καραμάνος.