Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στη Ζάκυνθο – Ταρακούνησε και την Ηλεία

 Σεισμός 4,4 ρίχτερ στη Ζάκυνθο – Ταρακούνησε και την Ηλεία
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο έγινε αισθητή στις 00:54 στην ευρύτερη περιοχής της Ηλείας.
Το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά του κόλπου του Λαγανά (Καλαμάκι) στη Ζάκυνθο σε απόσταση 18 χλμ από την πόλη της Ζακύνθου και αρκετά κοντά στις ακτές της Ηλείας.
Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν μόλις 2 χλμ και το επίκεντρο 11 χλμ νότια της πόλης της Ζακύνθου.
ΠΗΓΗ: ilialive.gr

Μαζικοί θάνατοι από ισχυρή έκρηξη ηφαιστείου στο Λονδίνο


Όχι δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας. Και δεν πρόκειται φυσικά για κάτι που έγινε τώρα αλλά τον 13ο αιώνα.
Τη δεκαετία του '90 οι άγγλοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν πραγματικό θησαυρό στο κέντρο του Ανατολικού Λονδίνου, στη συνοικία Spitalfields: μαζικούς τάφους με 15.000 σκελετούς, οι οποίοι, υπέθεσαν οι ειδικοί, ανήκαν στα θύματα του Μαύρου Θανάτου το 1348 (η πανδημία της πανώλους που αφάνισε το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ευρώπης) ή του Μεγάλου Λιμού το 1315.
Νέα ευρήματα από την εξέταση των σκελετών, όμως, αποδεικνύουν τώρα ότι και οι δύο αυτές υποθέσεις ήταν λανθασμένες. Οι μαζικοί θάνατοι, περίπου το ένα τρίτο του τότε πληθυσμού του Λονδίνου, οφείλονται στην έκρηξη ενός ηφαιστείου στους Τροπικούς, που συνέβη έναν αιώνα νωρίτερα, περίπου το 1258.
Οι ειδικοί χρησιμοποίησαν τη μέθοδο χρονολόγησης με ραδιενεργό άνθρακα και γεωλογικά στοιχεία από όλη την υφήλιο για να φτάσουν στο νέο συμπέρασμα.
Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμα την τοποθεσία της έκρηξης (Μεξικό, Εκουαδόρ ή Ινδονησία οι πιθανότερες), η οποία υπολογίζεται πως ήταν οκτώ φορές ισχυρότερη από του ηφαιστείου του Κρακατόα και η πιο ισχυρή των τελευταίων 10.000 ετών.
Η έκρηξη απελευθέρωσε τεράστιες ποσότητες θειούχων αερίων που κάλυψαν όλον τον πλανήτη και μόλυναν την ατμόσφαιρα, φτάνοντας ακόμα και στα ανώτερα στρώματά της, έως τη στρατόσφαιρα. Ο ήλιος χάθηκε και το κλίμα έγινε ψυχρό, οι καλλιέργειες καταστράφηκαν και χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν ως αποτέλεσμα.
Την καταστροφή περιγράφει στα γραπτά του ένας μοναχός, που επισκέφθηκε το Λονδίνο το 1258. Τότε οι άνθρωποι απέδωσαν την καταστροφή σε τιμωρία από τον Θεό. Δεκαπέντε χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν στο Λονδίνο, σε σύνολο 50.000 κατοίκων. Ο τάφος τους είναι αυτός που βρέθηκε στο Spitalfields.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Αρμάδα με αεροπλανοφόρο στη Κύπρο έτοιμη να επέμβει στη Συρία!



Βρετανοί και Γάλλοι ετοιμάζονται να στείλουν ναυτική αρμάδα στ΄ ανοιχτά της Συρίας, με βάση τη Κύπρο.
Η “σύνθεση” της αρμάδας θα περιλαμβάνει ελικοπτεροφόρο στο οποίο θα επιβαίνουν 400 πεζοναύτες, αντιτορπιλικά,φρεγάτες,υποβρύχιο και το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.

Τα βρετανικά πλοία θα είναι έτοιμα να αποπλεύσουν αμέσως μετά την αποψινή τελετή λήξης των Ολυμπικακών Αγώνων,αφού εμπλέκονταν στον σχέδιο ασφάλειας των αγώνων.

Διαβάστε περισσότερα στο Οnalert.gr


Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί τοσο στο Χαλέπι όσο και στη Δαμασκό. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ βομβάρδισαν τις περιοχές αλ-Σάαρ και Χανάνου στο ανατολικό και βόρειο Χαλέπι, τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες.Συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμερις και αντάρτες στη συνοικία Σαλαχεντίν της πόλης αυτής.
Στις αρχές της εβδομάδας οι αντάρτες αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τη συνοικία Σαλαχεντίν λόγω της μεγάλης επίθεσης που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του 'Ασαντ.
Πυρά ακούγονται και στη Δαμασκό, ενώ βομβαρδίζονται οι περιοχές Αλ-Ταλ και Χαρίστα στην επαρχία της Δαμασκού.

newsit.gr

"Χρυσός περίπατος" για τις ΗΠΑ στα 4 Χ 400


Το μεγάλο φαβορί της σκυταλοδρομίας 4 Χ 400, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με χρόνο 3:16.87. Στα τρία χρυσά έφτασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ο Άλισον Φέλιξ.
Η Ντίντι Τρότερ, η Φίλιξ, η Φρανσένα ΜακΚόρορι και φυσικά η Σάνια Ρίτσαρντς-Ρος τερμάτισαν πρώτες και με διαφορά από τις υπόλοιπες στο μεγάλο τελικο.

Ο χρόνος των ΗΠΑ ήταν τρία λεπτά και 16.87 δευτερόλεπτα. Τη δεύτερη θέση πήρε η Ρωσία με 3:20.23 και την τρίτη η Τζαμάικα με 3:20.95.

Τα αποτελέσματα του τελικού:1.ΗΠΑ 3:16.87
2.Ρωσία 3:20.23
3.Τζαμάικα 3:20.95
4.Ουκρανία 3:23.57
5.Μ.Βρετανία 3:24.76
6.Γαλλία 3:25.92
7.Τσεχία 3:27.77
Νιγηρία ακυρώθηκε

Ο… νόμος του Μπολτ – "Τρέλανε" τα χρονόμετρα η Τζαμάικα


Ο Γιουσέιν Μπόλτ και η… παρέα του έκαναν νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 36.84, χαρίζοντας και πάλι στην Τζαμάικα το χρυσό μετάλλιο στα 4x100 μέτρα, αφήνοντας πίσω τους τις ΗΠΑ που απλά ισοφάρισαν το παλιό ρεκόρ!
Η ομάδα των ΗΠΑ στα 4Χ100 να είχε προβάδισμα στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος, αφού οι αθλητές από τα νησιά της Καραϊβικής δεν ξεκίνησαν δυνατά τον τελικό στα 4Χ100 δίνοντας την ευκαιρία στους Αμερικάνους να πάρουν σημαντικό προβάδισμα.

Ωστόσο ο Μπλέικ, ο οποίος έλαβε τρίτος τη σκυτάλη, διόρθωσε κάπως την κατάσταση, ενώ μετά ανέλαβε ο Γιουσέιν Μπολτ.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου πήρε τελευταίος τη σκυτάλη και... πέταξε μέχρι την γραμμή του τερματισμού, δίνοντας την πρώτη θέση στην Τζαμάικα με παγκόσμιο ρεκόρ (36.85)!

Οι Κίμονς, Γκάτλιν, Γκέι και Μπέιλι, η ομάδα των ΗΠΑ, πέτυχαν με 37.04 εθνικό ρεκόρ και ισοφάρισαν το προηγούμενο παγκόσμιο. Αλλά ο νόμος του Μπολτ τους "έφραξε" το δρόμο προς την κορυφή.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στον Τρινιντάντ αφού οι Καναδοί που τερμάτισαν στην τρίτη θέση ακυρώθηκαν μετά το τέλος της κούρσας.

Η κατάταξη του τελικού
1.Τζαμάικα 36.84
2.ΗΠΑ 37.04
3.Τρίνιτναντ 38.12
4.Γαλλία 38.16
5.Ιαπωνία 38.35
6.Ολανδία 38.39
7.Αυστραλία 38.43
8.Καναδάς Ακυρώθηκε

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012. Oι τελευταιές Ελλήνικεσ συμμετοχές


Με τη συμμετοχή του Περικλή Ηλία στην ορεινή ποδηλασία και του Κώστα Πούλιου στο μαραθώνιο ολοκληρώνουν τις εμφανίσεις τους οι Έλληνες αθλητές στο Λονδίνο.

Δύο πρωτοεμφανιζόμενοι αθλητές σε Ολυμπιακούς Αγώνες ρίχνουν την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών την Κυριακή (12/8) στο Λονδίνο.

Είναι οι εκπρόσωποι δύο επίπονων αθλημάτων: Ο Περικλής Ηλίας στην ορεινή ποδηλασία και ο Κώστας Πούλιος στο μαραθώνιο.

Ο 34χρονος Πούλιος με ατομικό ρεκόρ δύο ώρες και 17.12 δευτερόλεπτα θα επιχειρήσει να τερματίσει σε ένα χρόνο που θα του επιτρέψει να βελτιώσει την ατομική επίδοση του. Οι μαραθωνοδρόμοι θα πάρουν εκκίνηση στις 13.00.

Ο Περικλής Ηλίας θα είναι ο τελευταίος Έλληνας αθλητής που θα αγωνιστεί στο Λονδίνο. Κάνει ντεμπούτο στο θεαματικό άθλημα της ορεινής ποδηλασίας και συμμετέχει στο 5ο γκρουπ. Το cross country, όπως ονομάζεται, θα ξεκινήσει στις 15.30.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012.
Η ελληνική αποστολή αποχωρεί από την πρωτεύουσα της Αγγλίας με μόλις δύο μετάλλια στις αποσκευές της, όμως δεν έλειψαν και οι στιγμές συγκίνησης για τις υπερπροσπάθειες των αθλητών μας.

Τρανό παράδειγμα ο Σπύρος Γιαννιώτης! Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε 4ος στα 10 χιλιόμετρα μαραθώνιας κολύμβησης και παρά το γεγονός πως δεν κατέκτησε τελικά κάποιο μετάλλιο, δέχτηκε το χειροκρότημα και την αναγνώριση όλων.
Ο ίδιος, επιβεβαίωσε την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, να είναι σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης, μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook, σχολιάζοντας…

"Είμαι υπερήφανος που θα είμαι σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε αυτή την τιμή"!

Θυμίζουμε ότι ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος μετά την Αφή της Ολυμπιακής φλόγας στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία.

Κούρσα για… δυο στον Ολυμπιακό


Σκιλασί ή Κοντρέρας για στόπερ στους “ερυθρόλευκους”; Η μεταγραφή των δυο κεντρικών αμυντικών στους Πειραιώτες έχει ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες...
Και οι δύο περιπτώσεις έχουν ιδιομορφίες. Ο Σκιλασί προσπαθεί να μείνει ελεύθερος από την Άρσεναλ και να πάρει την αποζημίωση που θέλει. Αν συμβεί αυτό, τότε ανοίγει ο δρόμος για να υπογράψει στον Ολυμπιακό, καθώς εμφανίζεται θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον μάνατζερ του παίκτη, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του, ενώ η ετήσια αποζημίωσή του υπολογίζεται στα 800.000-900.000 ευρώ.

Όσον αφορά τον Πάμπλο Κοντρέρας, ο ίδιος φαίνεται να επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, ενώ η Κόλο Κόλο δεν δείχνει πρόθυμη να τον παραχωρήσει, με δεδομένο ότι έχει λήξει η μεταγραφική περίοδος στη Χιλή και δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει.

Ο 33χρονος διεθνής αμυντικός, με θητεία στον ΠΑΟΚ, έχει δεχτεί πρόταση από τους "ερυθρόλευκους" για περίπου 490.000 ευρώ τον χρόνο, ωστόσο η Κόλο Κόλο πρέπει να δώσει την συγκατάθεσή της.

Αυτός είναι ο "δράκος" της Πάρου


Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες του νεαρού Πακιστανού Αχμέντ Βακάς που κρατείται στις φυλακές Αυλώνα καθώς έχει ομολογήσει ότι εκείνος επιτέθηκε στη 15χρονη Μυρτώ στην παραλία Χρυσή Ακτή.
Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής δημοσιεύονται φωτογραφιές που ο ίδιος ο δράστης ειχε ανεβάσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, κάποιες από αυτές έχουν τραβηχτεί στο σημείο της επίθεσης, λίγο καιρό πριν τη βάναυση κακοποίηση του κοριτσιού...
Η μικρή Μυρτώ εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική του Αττικού Νοσοκομείου, ενώ οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση της σταθερή αλλά κρίσιμη.
Ο δράστης κρατείται στην απομόνωση των φυλακών Αυλώνα.
Newsit.gr

Τα 10 σενάρια για περικοπές 5 δισ. ευρώ - Μείωση κύριων συντάξεων, πλαφόν στις επικουρικές και εφεδρεία για 45.000 δημοσίους υπαλλήλους


Η μείωση των κυρίων συντάξεων από τα 700 ευρώ και πάνω, το πλαφόν στις επικουρικές και η ένταξη σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 45.000 δημοσίων υπαλλήλων για 3 χρόνια με το 70% των βασικών αποδοχών τους είναι μεταξύ των μέτρων που φαίνεται να έχουν “κλειδώσει” για την εξεύρεση των 11,5 δισ., σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ανεργία, δημεύσεις κατοικιών και φυγή Ελλήνων στο εξωτερικό
Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, οι  δημεύσεις κατοικιών και η ανεργία      θα επιφέρουν την οριστική διάλυση του κοινωνικού μας ιστού και τη      μαζική φυγή της ελληνικής νεολαίας στο εξωτερικό. Αντί να      διώχνουμε τους Έλληνες πρέπει άμεσα να διώξουμε τους      λαθρομετανάστες από τη χώρα, ώστε να απελευθερωθούν εκατοντάδες      χιλιάδες θέσεις εργασίας και να ανασάνει η ελληνική κοινωνία.
Αλβανοί οι δολοφόνοι της Πάρου
Άλλος ένας Έλληνας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αλβανούς. Το κράτος      στέκει απαθές απέναντι στους λαθρομετανάστες που έχουν μετατρέψει      τη χώρα σε ζούγκλα. Να αλλάξει άμεσα το νομικό πλαίσιο και να      αντιμετωπιστούν με σκληρά κατασταλτικά και σωφρονιστικά μέτρα οι      εισαγόμενοι εγκληματίες.
Όχι στο ξεπούλημα ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ
Από δύο νευραλγικούς τομείς, που σχετίζονται με την        επικοινωνία και τις μεταφορές, ξεκινά το πάρτι του ξεπουλήματος        της δημόσιας περιουσίας. Εταιρείες άλλοτε βιώσιμες και        κερδοφόρες σήμερα χαρίζονται σε ξένους επενδυτές. Κύριος στόχος        της συγκυβέρνησης είναι να εκχωρηθεί στους τοκογλύφους το σύνολο        του εθνικού μας πλούτου.
Ο στόχος των νέων καταστροφι​κών μέτρων
Τα νέα κυβερνητικά μέτρα ισοπεδώνουν το βιοτικό επίπεδο των      Ελλήνων και οδηγούν σε βαθύτερη ύφεση και εκτίναξη της ανεργίας.      Προφανής στόχος τους είναι η διάλυση της χώρας και το ολοκληρωτικό      της ξεπούλημα στους διεθνείς τοκογλύφους. Μόνο μία εθνική ηγεσία      μπορεί να αντισταθεί στην καταστροφική πολιτική που μας επιβάλλουν      οι ξένοι δανειστές.