Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Τον...αποκαθήλωσε – Ο Σπανούλης “σκότωσε” τον Παναθηναϊκό – Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός(VIDEO)

15 χρόνια περίμεναν οι φίλοι του Ολυμπιακού για να πανηγυρίσουν το 10ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και το έκαναν χάρη στον Βασίλη Σπανούλη και την παρέα του. Ο Kill-Bill πήρε από το χέρι την ομάδα του, σημείωσε 24 πόντους στην καλύτερη εμφάνιση του κόντρα στην πρώην ομάδα του και έδωσε στους ερυθρόλευκους τον τίτλο. Οι "πράσινοι" επέστρεψαν δύο φορές στο ματς αλλα οι παίκτες του Ίβκοβιτς άντεξαν και έφτασαν στο 82-76.

Πολιτική και αθλητισμός – Τι ψηφίζουν οι οπαδοί

 
Ένα ενδιαφέρον γκάλοπ για τις πολιτικές προτιμήσεις των οπαδών του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ φιλοξενείται σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Αναλυτικά το γκάλοπ της Marc για το “Έθνος της Κυριακής”:

Οπαδοί Ολυμπιακού:
ΝΔ: 18,2

ΣΥΡΙΖΑ: 20,1

ΠΑΣΟΚ: 13,5

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 11,4

ΚΚΕ: 9,1

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7

ΔΗΜΑΡ: 4,9


Οπαδοί Παναθηναϊκού:


ΝΔ: 23,2

ΣΥΡΙΖΑ: 19

ΠΑΣΟΚ: 10,6

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 8,5

ΚΚΕ: 9,7

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7,6

ΔΗΜΑΡ: 3,4


Οπαδοί ΑΕΚ:

ΝΔ:17,6

ΣΥΡΙΖΑ: 9,2

ΠΑΣΟΚ: 18,3

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 17,5

ΚΚΕ: 14,7

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 3,6

ΔΗΜΑΡ: 4,6


Οπαδοί ΠΑΟΚ:


ΝΔ: 15,1

ΣΥΡΙΖΑ: 15

ΠΑΣΟΚ: 10

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 13,1

ΚΚΕ: 9,4

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 10,1

ΔΗΜΑΡ: 5,2

Ποιοι πάνε για υπουργοί του... ΣΥΡΙΖΑ – Ετοιμάζονται στην Κουμουνδούρου για την πιθανότητα κυβέρνησης

- Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν υπουργεία “κλειδιά”
- Πολλές και οι γυναίκες που θα γίνουν υπουργοί 
- Ακούγονται ακόμη και ονόματα στελεχών άλλων κομμάτων
- Τι αποκαλύπτουν δημοσιεύματα και ποιοι θα πάρουν χαρτοφυλάκιο

Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και σε υπουργικές θέσεις πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, διανοούμενους της Αριστεράς και προερχόμενους από τα κοινωνικά κινήματα έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που γίνει η μεγάλη ανατροπή στις 17 Ιουνίου και η Αριστερά κληθεί να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου στην Κουμουνδούρου έχει αρχίσει να σχηματοποιείται το βασικό κυβερνητικό σχήμα που θα έχει προφανώς ως κύριο κορμό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς σε περίπτωση συνεργασιών ορισμένες από τις θέσεις του υπουργικού συμβουλίου θα δοθούν σε στελέχη άλλων κομμάτων.

Αντώνης Σαμαράς Καλώ τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές υγείας να δείξουν ευαισθησία και κατανόηση και να μην στερήσουν από τους πολίτες, την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών Υγείας.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αλήθεια ότι το Δημόσιο χρωστά πολλά στους φαρμακοποιούς, στους γιατρούς, στα εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές, στους εργαζομένους, στο νοσηλευτικό προσωπικό, στους προμηθευτές των νοσοκομείων και στον ΕΟΠΥΥ.
Όμως, οι άρρωστοι, οι ηλικιωμένοι δεν επιτρέπεται να ταλαιπωρούνται άλλο.
Οφείλουμε να βάλουμε πάνω από όλα την υγεία των Ελλήνων πολιτών και ιδίως εκείνων που στερούνται οικονομικής δυνατότητας.
Ήρθα σε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό και τον παρότρυνα να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους βαριά και χρόνια πάσχοντες.
Καλώ τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές υγείας να δείξουν ευαισθησία και κατανόηση και να μην στερήσουν από τους πολίτες, που δεν φταίνε σε τίποτα, την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών Υγείας στον κρίσιμο χρόνο που διανύουμε.
Η χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, γιατί η Υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα.
Η Νέα Δημοκρατία θα το προασπίσει».

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ Οι επικίνδυνες σειρήνες του λαϊκισμού

Η παρουσίαση του «προγράμματος» του ΣΥΡΙΖΑ, που ετοιμάστηκε με σπουδή κάτω από την προεκλογική πίεση, αποκάλυψε περίτρανα τόσο την παντελή απουσία ρεαλιστικών προτάσεων όσο και την επικινδυνότητα των θέσεων που υποστηρίζει
Στην πραγματικότητα όσα ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε δεν είναι καν  πρόγραμμα. Πρόκειται για συρραφή ανέφικτων υποσχέσεων και ανεδαφικών λύσεων, καθώς λείπει η οποιαδήποτε εκτίμηση και κοστολόγηση των μέτρων που με περισσή άνεση υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει.
Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ:
  • επιδιώκει το ψάρεμα στα θολά νερά μιας απελπισμένης κοινωνίας, πουλώντας ψεύτικες ελπίδες
  • υιοθετεί προεκλογική τακτική που συνιστά μεγαλύτερη πολιτική απάτη από το «λεφτά υπάρχουν»
  • προτείνει ένα οικονομικό μοντέλο, χρεοκοπημένο ιστορικά, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη πλήρη απομόνωση της χώρας
  • αδιαφορεί για την υπαρκτή απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τελικά
  • σπρώχνει τη χώρα σε μια εθνική καταστροφή, τις διαστάσεις της οποίας ακόμη δεν μπορούμε να υπολογίσουμε.
.
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχουν σε καμία κριτική προσέγγιση, καθώς είναι στο σύνολό τους, σχεδόν, άτοπες και αδιέξοδες:
  • Διαχωρίζοντας αυθαίρετα τη δανειακή σύμβαση από το Μνημόνιο διατείνονται ότι θα ακυρώσουν το τελευταίο, αλλά θέλουν η Ελλάδα να διατηρεί το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στη χρηματοδότηση από την Ε.Ε. καθώς είναι δεδομένο ότι χωρίς αυτή δεν θα πληρωθούν ούτε μισθοί ούτε συντάξεις ούτε επιδόματα ανεργίας. Το αν συμφωνήσει έστω και ένα κράτος, όμως, να μας δίνει χρήματα, χωρίς όρους το θεωρεί ως δευτερεύον.  
  • Υπόσχονται ανάκαμψη ενώ επιτίθενται στην επιχειρηματικότητα και επιδιώκουν την επιστροφή στον κρατισμό της δεκαετίας του 1980 που τίναξε στον αέρα την παραγωγική δομή της χώρας, και αποτέλεσε το γενεσιουργό αίτιο της σημερινή κατάρρευσης.
  • Αντί της συμμετοχής της Ελλάδας στους δυτικούς οργανισμούς ασφάλειας, προτείνονται γενικόλογες προτάσεις για νέες συμμαχίες, με προτεραιότητα τις χώρες της Λατινικής Αμερικής! Το τι θα μπορούσε να στοιχίσει στη χώρα και στην εθνική μας ασφάλεια ο τυχοδιωκτισμός της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με τα εθνικά μας ζητήματα ανοιχτά, ο κάθε Έλληνας μπορεί να φανταστεί.
  • Με το πρόσχημα της επίλυσης του ζητήματος της λαθρομετανάστευσης προτείνεται η μαγική λύση της απόδοσης «ταξιδιωτικών εγγράφων», δηλαδή διαβατηρίων, στους λαθρομετανάστες. Αν η Ελλάδα το κάνει τότε, απλά και χωρίς καθυστέρηση, θα κλείσουν τα σύνορα της Ευρώπης και για τους Έλληνες. Αντιθέτως θα έλθουν και νέα εκατομμύρια μεταναστών να παραλάβουν τα «έγγραφά» τους...
Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες τώρα γνωρίζουν. Στις 17 Ιουνίου δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς.
Η επιλογή θα είναι ανάμεσα:
  • στο μεγάλο πατριωτικό ευρωπαϊκό μέτωπο που έχει συγκροτήσει η Νέα Δημοκρατία και
  • στους εκπροσώπους της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας.
  • στις δυνάμεις της παραγωγικότητας και της δημιουργίας και
  • σε όσους θέλουν την επιστροφή στο παρακμιακό παρελθόν που μας έφερε ως εδώ.
  • στις δυνάμεις του ευρώ και
  • στις δυνάμεις της δραχμής.
  • στην Ελλάδα της ελπίδας και της ανάπτυξης σε μια Ευρώπη που αλλάζει και
  • στην Ελλάδα της απομόνωσης και των ερειπίων της άτακτης πτώχευσης. 
Η επιλογή είναι στα χέρια μας! 

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ DEBATE

Ο Εκπρόσωπος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερωτήσεις της ΝΕΤ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, σχετικά με τις διαδικασίες του debate, δήλωσε τα εξής:

«Πίσω από διάφορες μεθοδεύσεις και προτάσεις για επιλεκτικές τηλεοπτικές μονομαχίες, δεν θα κρυφτεί κανένας Σαμαράς, που με διάφορα προσχήματα θέλει  να αποφύγει το debate όλων των κοινοβουλευτικών αρχηγών και κυρίως να μη αντιπαρατεθεί τηλεοπτικά, μπροστά στον ´Ελληνα ψηφοφόρο, με τον Πρόεδρο του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνο Καμμένο. Τί φοβάται άραγε;

Ισχύει στο ακέραιον και θα το επαναλαμβάνουμε μέχρι τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, η  πρόταση που έχουν κάνει επανειλημένα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ότι το debate των πολιτικών αρχηγών πρέπει να γίνει και όποιος δεν έχει τα κότσια να εμφανιστεί, να μείνει η καρέκλα του κενή»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑ​ΦΟ Γ. ΑΥΤΙΑ



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κυρίες και κύριοι, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε σήμερα στην εκπομπή μας τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά. Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ θερμά.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εγώ ευχαριστώ πολύ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχαριστώ θερμά και σας μεταφέρω ένα βασικό ερώτημα. Και θέλω κατευθείαν να πάμε στα θέματα, γιατί κάνω μια κουβέντα με έναν άνθρωπο που ξέρει οικονομικά. Και αυτό είναι βασικό στοιχείο στην κουβέντα μας. Υπάρχει μια αγωνία. Το ελληνικό πρόβλημα μπορεί να λυθεί; Τα παιδιά μας κοιτάνε στα μάτια και μας λένε, θα βγούμε από το ευρώ; Ο κόσμος ρωτάει και λέει, τι θα γίνει; Υπάρχει λύση, κ. Πρόεδρε;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Υπάρχει λύση. Ο κόσμος τι θέλει; Θέλει Ευρώπη - ευρώ να μείνουμε από τη μια πλευρά και από την άλλη, αλλαγή πολιτικής. Γιατί άλλο δεν πάει. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Έρχομαι από τη Ρόδο, το είδα με τα μάτια μου, από το χωριό μέχρι την πόλη, δεν πάει άλλο. Ως εκ τούτου, ναι στην αλλαγή πολιτικής, αλλά σίγουρα μέσα στο ευρώ. Γιατί χωρίς το ευρώ, είναι καταστροφή. Και πότε γίνεται αυτό; Τη στιγμή που τώρα η Ευρώπη αλλάζει. Και μέσα στην Ελλάδα έχουμε αλλάξει. Κάποτε έλεγα επαναδιαπραγμάτευση και με κοιτάζανε περίεργα. Τώρα, όλοι μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση. Επομένως, είναι ανάγκη, μέσα στα πλαίσια τα ευρωπαϊκά, να υπάρχει μια γραμμή, η οποία θα δώσει την ανάπτυξη. Και, όταν λέω ανάπτυξη, κ. Αυτιά, εννοώ θέσεις εργασίας. Και εννοώ θέσεις εργασίας κάτω από δύο διαφορετικές πλευρές να το δούμε. Η μια, είναι οι θέσεις που πάνε να χαθούν, γιατί πάνε τώρα να κλείσουν και άλλα μαγαζιά και άλλα καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ύφεση.

Αντί του ΠΑΣΟΚ η… “Ελιά”;


Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι πιθανότατα οι πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης. Επειδή το διακύβευμα της παραμονής ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη, σε συνδυασμό με την προφανή υστέρηση του σημερινού πολιτικού δυναμικού, εγχώριου και ευρωπαϊκού, συγκροτούν ένα εκρηκτικό μείγμα εθνικής ανησυχίας.
Στις εκλογές αυτές, διαμορφώνεται ήδη ένας καινούριος, επικαιροποιημένος διπολισμός. Από τη μια οι δυνάμεις της σύνεσης, της μετριοπάθειας και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, οι δυνάμεις της εθνικής ευθύνης, που εκφράζονται από τη Νέα Δημοκρατία. Και από την άλλη, οι δυνάμεις του λαϊκισμού σε… digital μορφή, με το “όλον ΠΑΣΟΚ” να έχει μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, και να διεκδικεί την παραμονή του στην εξουσία από την… πίσω πόρτα.
Η εδραίωση αυτού του διπολισμού, συνθλίβει τον εναπομείναντα αδύναμο κρίκο του συστήματος εξουσίας που δομήθηκε στην Ελλάδα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ… δεν είναι πια εδώ. Στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος το κληρονόμησε με… απευθείας ανάθεση, χωρίς καν αντίπαλο, από τον Γιώργο Παπανδρέου, το άλλοτε κραταιό και μαζικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, εξελίχτηκε σε… κάτι σαν κόμμα. Καθιερώνεται πλέον ως μια αδύναμη και φοβική συνιστώσα της Κεντροαριστεράς, που αδυνατεί να προσαρμοστεί στα καινούρια δεδομένα τα οποία διαμορφώνονται.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ, πιθανότατα δεν θα υπάρχει την επομένη των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Ακόμη κι αν η παρουσία του σε μια κυβέρνηση ευρύτερης κομματικής συνεργασίας κριθεί αναγκαία για να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι προφανές ότι το Κίνημα οδηγείται σε αυτοδιάλυση. Με τη σημερινή ηγεσία να μην έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τις εξελίξεις, από τη στιγμή που το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο άσχημο, ή ακόμη χειρότερο από εκείνο της αναμέτρησης της 6ης Μαϊου.
Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι γύρω από το ΠΑΣΟΚ, δομήθηκε μετά το 1981, δηλαδή για τρεις ολόκληρες δεκαετίες, ένα σύνθετο σύστημα εξουσίας, με σχέσεις αλληλοεξάρτησης και φυσικά διαπλοκής. Ένα σύστημα το οποίο, όσο κι αν προσδοκά ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να εξελιχθεί σε “νέο Ανδρέα”, άλλο τόσο φοβάται ότι μπορεί και να μην καταφέρει να τον ελέγξει.
Γι’ αυτό και σε παρασκηνιακό επίπεδο, εντείνονται οι ζυμώσεις, οι φήμες και οι ψίθυροι για τη δημιουργία ενός νέου φορέα στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Με σημείο αναφοράς τον Κώστα Σημίτη και τα… ορφανά του “εκσυγχρονισμού”, και επικαιροποημένους εκπροσώπους τον Λουκά Παπαδήμο, τους τεχνοκράτες με τους οποίους συνεργάστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που απέρριψε η κοινωνία στις πρόσφατες εκλογές, όπως για παράδειγμα την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μίλησε ήδη για την προοπτική αυτοδιάλυσης του Κινήματος, προκειμένου να συγκροτηθεί μια νέα παράταξη.
Η ιδέα που ζυμώνεται στο παρασκήνιο, παραπέμπει σε έναν σχηματισμό αντίστοιχο της “Ελιάς” στην Ιταλία, πριν από μερικά χρόνια. Που για λίγο μόνο διάστημα κατάφερε να συνενώσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Μέχρι να βρεθεί ως αντίπαλο δέος, η ηγετική φυσιογνωμία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Και η “Ελιά” να γίνει… συνιστώσα του εαυτού της.
Γιατί, μεταξύ μας, όλοι κατανοούν τη συρρικνωμένη απήχηση που θα είχε ένα τέτοιο εγχείρημα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Το μέλλον, δεν μπορεί να χτιστεί με υλικά του χθες. Ούτε φυσικά με πρωταγωνιστές από την “ανίκανη” Γενιά των Ελλήνων. Τη Γενιά που σταμάτησε την πρόοδο. Την χιλιοτραγουδισμένη Γενιά του Πολυτεχνείου.

statesmen.gr

Το μανιφέστο διακυβέρνησης του Σαμαρά



Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο “Βήμα της Κυριακής” έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πλήρους πολιτικού μανιφέστου από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος προβάλλει ως το φαβορί για να αναλάνει τις τύχες διακυβέρνησης της χώρας, μετά την οριακή εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.
Στην τελική ευθεία για τις κάλπες, ο Αντώνης Σαμαράς δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει σκληρούς χαρακτηρισμούς, με βαριές καταγγελίες για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα συμφέροντα που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από την πολιτική ρητορική της χαλαρότητας, που έχει αγκαλιάσει η Κουμουνδούρου, αναφορικά με την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, και επιστροφής στο δημοσιονομικό καθεστώς της δραχμής.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί το “λόμπι της δραχμής” ότι επιδιώκει τη λεηλασία της Ελλάδας, καθώς έχει επενδύσει στο ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, χωρίς να προσμετρά και να συνυπολογίζει τις ολέθριες συνέπειες που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη, για την κοινωνική συνοχή αλλά και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών.
Ο Αντώνης Σαμαράς πετάει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα, σε αυτή την άτυπη προσωπική μονομαχία των δυο πολιτικών ηγετών, εις εκ των οποίων θα είναι πιθανότατα ο πρωθυπουργός ο οποίος θα αναλάβει να βγάλει την Ελλάδα από το σημερινό αδιέξοδο.
Κατηγορεί λοιπόν τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει μπλέξει την πολιτική με τον τζόγο, ενώ επισημαίνει με έμφαση ότι, σε μια δυνητική, μονομερή καταγγελία του Μνημονίου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, νωρίτερα και από του δανειστές θα αντιδρούσαν οι διεθνεί αγορές.

statesmen.gr

Οι υποψήφιοι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής»

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ1) ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2) ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
3) ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
4) ΝΤΟΡΜΠΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ1) ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
2) ΔΗΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
3) ΚΑΤΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ- ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ1) ΣΚΑΝΤΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΗΛΙΑ
2) ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
3) ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΦΝΗ του ΓΑΒΡΙΗΛ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ1) ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
2) ΟΡΦΑΝΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
3) ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4) ΜΠΟΥΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
5) ΣΤΡΑΒΟΚΕΦΑΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ1) ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2) ΚΟΥΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
3) ΜΑΝΔΡΑΠΗΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4) ΛΙΑΝΤΙΝΙΩΤΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ-ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
5) ΜΠΟΤΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
6) ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΛΕΙΑΣ1) ΚΡΕΣΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
2) ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
3) ΛΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ
4) ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΧΑΪΑΣ1) ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΒΡΑΜΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2) ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
3) ΓΙΑΧΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ
4) ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
5) ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ ΑΡΕΤΗ του ΜΙΧΑΗΛ
6) ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
7) ΦΡΙΓΓΕΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ