Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Θαύμα της Ευρώπης, Ολυμπιακέ!!! ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!


Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης! Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης! Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης! Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης!
Όσες φορές και αν γραφτεί, όσες φορές και αν ειπωθεί, όσες φορές και αν ακουστεί θα μοιάζει απίστευτο! Η σταχτοπούτα της φετινής διοργάνωσης, ο Δαυίδ του φετινού φάιναλ φορ κατάφερε να τα βάλει με τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ και να πατήσει στην κορυφή!
Στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας πραγματοποίησε επική ανατροπή κόντρα στο μεγάλο φαβορί, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με τη νίκη του με 62-61 ολοκλήρωσε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της διοργάνωσης.
Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία του, επιστρέφοντας στον θρόνο της Γηραιάς Ηπείρου ύστερα από 15 χρόνια. Με τον Βασίλη Σπανούλη να ηγείται αυτής της προσπάθειας, τον Γιώργο Πρίντεζη να σημειώνει το νικητήριο καλάθι σε χρόνο «μηδέν» και τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει το ματς της ζωής του, αποδεικνύοντας ότι το... μωρό έγινε άντρας!!

Νίκη παραμονής της Ερμιονίδας στην Κόρινθο

Σημαντική νίκη με 1-2 πήρε εκτός έδρας η Ερμιονίδα, η οποία επικράτησε της πρωτοπόρου και αδιάφορης βαθμολογικά Κορίνθου.
Στα υπόλοιπα ματς, η Κύμη ακολουθεί την Ερμιονίδα στους τέσσερις πόντους, μετά το ευρύ 5-0 επί του Ασπρόπυργου, ενώ ο Παναυπλιακός νίκησε 1-4 τη Δάφνη Ερυθρών.
Χαλκίδα και Παναργειακός νίκησαν 1-0 και 2-1 τον Α.Ο Λουκισίων και τα Άσπρα Σπίτια αντίστοιχα, ενώ ο Μανδραϊκός πέρασε με 3-0 το «εμπόδιο» της Θήβας.
Τέλος, ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου νίκησε 0-3 τον Πόρο.

Αποτελέσματα
Πόρος-Ατρόμητος Χιλιομοδίου 0-3
Μανδραϊκός-Θήβα 3-0
Παναργειακός-Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα 2-1
Χαλκίδα-Λουκισίων Α.Ο. 1-0
Δάφνη Ερυθρών-Πανναυπλιακός 1-4
Κόρινθος-Ενωση Ερμιονίδας 1-2
ΑΟ Κύμης-Ασπρόπυργος 5-0

Η βαθμολογία
Κόρινθος 24 58
Χαλκίδα 24 48
Μανδραϊκός 24 46 Λουκίσια . 24 42
Παναργειακός 24 41
Πανναυπλιακός23 39
Ερμιονίδα 24 39
ΑΟ Κύμης 24 38
Ατρόμητος Χ. 23 35
Αντίκυρα 24 27
Δάφνη Ερυθρών24 20
Θήβα 23 13
Πόρος 23 12
Ασπρόπυργος 24 4

Μινωίτες Κρήτες ανακάλυψαν την Γερμανία!!!

Οι Μινωίτες Κρήτες ήσαν εκείνοι που πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στο Νορντ Φρίσλαντ της νυν Γερμανίας. Κι αυτό συνέβη κατά το 1300 π.Χ.
Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής Εθνολογίας και Ιστορίας του Πολιτισμού Hans – Peter Dorr (Χανς Πέτερ Ντυρ), τον Απρίλιο του 2008!..Εάν αυτήν την ίδια ακριβώς ανακοίνωση την έκανε ένας δικός μας καθηγητής ή επιστήμονας, θα είχαν πέσει όλοι πάνω του να τον «φάνε» και να του κρεμάσουν την ρετσινιά του «εθνικιστή». Εγώ προσωπικά έχω ξαναγράψει πως η Βιέννη επήρε το όνομα της από την Βιάννου της Κρήτης, όταν άποικοι εκ της Μεγαλονήσου συνέπτυξαν πρώτοι στην θέση της εμπορικό οικισμό….

Στο… δεύτερο ημίχρονο τα σπουδαία

Το κυρίαρχο ζητούμενο από τη συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν να μην υπάρξει ναυάγιο. Να μην ολοκληρωθεί δηλαδή η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα σε… δέκα λεπτά, αλλά να υπάρξει μια ουσιαστική ζύμωση. Μια πρώτη ρεαλιστική απόπειρα συνεννόησης, που θα αποτελέσει και το εφαλτήριο για τη ζητούμενη σύνθεση.

Αντώνης Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσε την εντολή του ελληνικού λαού

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για τη συνεργασία όλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσε την εντολή του ελληνικού λαού και δεν δέχεται όχι μόνο το σχηματισμό μιας βιώσιμης κυβέρνησης, αλλά ούτε καν την ανοχή σε μια κυβέρνηση, η οποία, μάλιστα, θα αναλάμβανε και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.
Ειλικρινά, δεν ξέρω πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η επιστροφή του Σουφλιά

Λίγες ώρες πριν από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, από το οποίο υπάρχει η προσδοκία ότι θα προκύψει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο, με τη συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, ο Γιώργος Σουφλιάς επιχείρησε τη δική του παρέμβαση, με δήλωση στην εφημερίδα «Real News».
Ο άλλοτε κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, και πρόσωπο-κλειδί της περιόδου 2004-2009, τάσσεται υπέρ της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να αποφευχθεί η ακυβερνησία, και να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές, οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ειδικότερα αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πρόταση του Γιώργου Σουφλιά είναι να υπάρξει ένα μίνιμουμ συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση, ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένης στόχευσης: Τη διατήρηση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, την εξασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, και την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη ο τόπος.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Σουφλιά, στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, θα πρέπει όλοι να παραμερίσουν τις κομματικές και προσωπικές φιλοδοξίες τους, και να προτάξουν το συμφέρον του τόπου.

statesmen.gr

*Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα 14 Μαΐου στις 14:00, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος (Συγγρού 47), το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Αντώνης Σαμαράς: Ο ελληνικός λαός δεν μας έστειλε απλά ένα μήνυμα, έδωσε εντολή. Εντολή συνεργασίας όλων μας, για να αλλάξουμε πολιτική, αλλά, ταυτόχρονα, να παραμείνουμε μέσα στο ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ελληνικός λαός δεν μας έστειλε απλά ένα μήνυμα, έδωσε εντολή. Εντολή συνεργασίας όλων μας, για να αλλάξουμε πολιτική, αλλά, ταυτόχρονα, να παραμείνουμε μέσα στο ευρώ. Εντολή συνεργασίας για μία βιώσιμη κυβέρνηση, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Για δημιουργία, δηλαδή, μιας κυβέρνησης που θα είναι απολύτως βιώσιμη και, σημειώστε, πέρα και πάνω από πρόσωπα».

Πάνος Καμμένος :Τελικός στόχος είναι η ένωση και η συνεννόηση όλων των Ελλήνων...

Ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, σε απ´ ευθείας τηλεοπτική σύνδεση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται αντιμέτωπο με κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της πατρίδας και οι πολίτες,οι Έλληνες πολίτες,πρέπει να γνωρίζουν όλη την αλήθεια.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Το 72% των πολιτών ζητά αμοιβαίες υποχωρήσεις από τα κόμματα ωστε να συνεργαστούν ενώ το 22,9% ζητά νέες εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, στο ερώτημα αν γίνουν επαναληπτικές εκλογές ποιό κόμμα θα ψηφίσετε, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 18,1%, ΠΑΣΟΚ 12,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,4%, ΚΚΕ 6,5%, Χρυσή Αυγή 5,8% , ΔΗΜΑΡ 5%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%, ΔΗΜΣΥΜ 2,5%, ΛΑΟΣ 2,4%, Δημιουργία Ξανά 2,2% , Δράση 1,3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10,9%.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 72% θεωρεί πως τα κόμματα πρέπει να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να συνεργαστούν, το 22,9% ζητά εκλογές για να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 78,1% ζητά από τη νέα κυβέρνηση να κάνει ότι είναι απαραίτητο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Στο ερώτημα ποιό από τα κόμματα που μπήκαν στη βουλή θα θέλατε να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 72,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 68% , η ΝΔ το 54,3% το ΠΑΣΟΚ το 52,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 47,7% το ΚΚΕ το 22,5% και η ΧΑ το 8%.

Το 61% των πολιτών θεωρεί λίγο ή καθόλου ρεαλιστική την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 55,3 % θεωρεί απαραίτητη την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Την ίδια ώρα το 53,4% ζητά την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς.

Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει το πιο δημοφιλές πολιτικό πρόσωπο και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παπαδήμος , ο κ. Αβραμόπουλος, ο κ. Καμμένος, ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Δήμας, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Χατζηδάκης.

Τέλος το 65,1% θεωρεί πως στις εκλογές επικράτησε η λογική της τιμωρίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη... Σοβαρός τραυματισμός οπαδού Ολυμπιακού

Τα όσα έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη... πλήγωσαν το ελληνικό μπάσκετ αλλά ευτυχώς αποφύγαμε τα πολύ χειρότερα. Οπαδός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε σοβαρά από χτύπημα με σιδερογροθιά στο κεφάλι και πλέον δεν διατρέχει κίνδυνο. Θα συνεχίσει να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική της Πόλης στην οποία μεταφέρθηκε μετά από παρέμβαση των Αγγελόπουλων.


Αποστολή NewsIt στην Κωνσταντινούπολη – Νικήτας Δρόσος
 
Το σκηνικό της ντροπής που στήθηκε στους δρόμους και τις πλατείες της Κωνσταντινούπολης δεν τιμά κανέναν. Το ελληνικό μπάσκετ δικαιολογημένα γιόρταζε την Παρασκευή για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό και την υπερσπρασπάθεια του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ αλλά πλέον έχει κάθε λόγο να.. θρηνεί το Σάββατο. Ευτυχώς δεν θρηνεί πραγματικά, αφού ο άτυχος οπαδός του Ολυμπιακού διέφυγε τον κίνδυνο.
 
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Οι οπαδοί των δύο ομάδων απολάμβαναν  την ημέρα... χαλάρωσης και ως τουρίστες έβλεπαν τις ομορφιές της Κωνσταντινούπολής. Αυτό όμως δεν κράτησε για ώρα. Η συνάντηση περίπου 300 οπαδών του Παναθηναϊκού με μεμονωμένες παρέες οπαδών του Ολυμπιακού ήταν ικανή να βάλει... μπουρλότο στην Πόλη.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από την hurriyet.
 
Οι συγκρούσεις που ξεκίνησαν γενικεύτηκαν όταν εμφανίστηκαν 20-30 «ερυθρόλευκοι» οπαδοί. Η αστυνομία προσπάθησε να βάλει τέλος στις συγκρούσεις και τράβηξε τους οπαδούς του Ολυμπιακού μέσα στην Αγιά Σοφιά, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να διαλύσει τους «πράσινους».


 
Δυστυχώς ο άτυχος άντρας που βλέπεται στη ΦΩΤΟ από το CNN TURK δεν πρόλαβε να μπεί στο ναό και κάποιος ανεγκέφαλος τον χτύπησε με σιδερογροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αιμόφυρτος έπεσε στο έδαφος και διακομίστηκε άμεσα σε δημόσιο νοσοκομείο.
 Αρχικά, λόγω επιθυμίας και του ίδιου, υπήρξαν πληροφορίες ότι η κατάσταση του δεν ήταν σοβαρή, όμως όταν βγήκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τα πράγματα άλλαξαν. Η ζωή του φίλου του Ολυμπιακού ήταν σε κίδνυνο και οι Αγγελόπουλοι ενεργοποιήθηκαν άμεσα. Βρήκαν τον άτυχο άντρα στο νοσοκομείο όπου τον είχαν... ξεχάσει οι γιατροί, τον μετέφεραν σε ιδιωτική κλινική, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα και ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά. Λίγο πριν τις 22.00 με ιατρικό ανακοινωθέν οι γιατροί ενημέρωσαν ότι ο ασθενής δεν διατρέχει κίνδυνο αλλά φυσικά θα συνεχιστεί η νοσηλεία του και τις επόμενες ημέρες. 
Τα επεισόδια όμως δεν τελείωσαν στην Αγιά Σοφιά. Η ίδια μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού συναντήθηκε τυχαία με οπαδούς της Γαλατά που πήγαιναν να παρακολουθήσουν το ντέρμπι κόντρα στη Φενέρ και συγκρούστηκαν στην πλατεία Ταξίμ. Η αστυνομία δεν έκανε συλλήψεις και σε ερώτηση του NewsIt προς αξιωματικό της αστυνομίας για το γιατί... η απάντηση ήταν αφοπλιστική. Σε περίπτωση που συλληφθεί ξένος σε Τούρκικο έδαφος για διατάραξη της δημόσιας τάξης, δεν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος αν δεν περάσει ένα δίμηνο. Η αστυνομία δεν έκανε συλλήψεις αλλά επέβαλε την τάξη με το δικό της σκληρό τρόπο.
 
NewsIt.gr

Σεισμός στη Θεσσαλονίκη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή λίγο πριν από τις δύο τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικου Ινστιτούτου ο σεισμός έγινε στη 01.48 και το επίκεντρό του εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 11 χλμ νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης.

Γιατρέ μου πεθαίνω, αλλά δεν έχω να σε πληρώσω…



 Τό "ειδικό τιμολόγιο..."
Είναι γνωστό πιά στον καθ΄ ένα μας, ότι ζούμε σε μια εποχή πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως. 
Έτσι λοιπόν πάρα πολλοί επαγγελματίες, είτε από την κάμψι της εμπορικής κίνησης, είτε για λόγους αλληλοϋποστήριξης και κατανόησης των ασθενών οικονομικώς τάξεων, έχουν ρίξει τις τιμές τους τουλάχιστον κατά 20 με 30% κάτω…
Ακόμη και κάποιοι «σκληροτράχηλοι» ιδιοκτήτες έχουν ρίξει τα ενοίκια ώστε από 350 ευρώ να ζητάνε τώρα 300 και μερικοί μάλιστα πιο ευαίσθητοι και πιο ανθρώπινοι να φθάνουν και στα 250 ίσως και λιγότερα, κατά την κρίση και την συνείδηση ενός εκάστου…
Εκείνοι όμως πού δεν έχουν ρίξει καθόλου τά τιμολόγιά τους είναι δυστυχώς οί περισσότεροι γιατροί !
Διατηρούν το παλιό τους κασέ, ότι αυτοί σαν γιατροί πού κάθησαν πολλά χρόνια στα θρανία κι΄ έφαγαν τόσα παντελόνια θα πρέπει να έχουν και τις ανάλογες αμοιβές ώστε να μπορούν άνετα να αγοράσουν τώρα ένα νέο παντελόνι. 
Έστω και εάν, με τα όσα ζητάνε να αφήνουν αβράκωτους ακόμη και τους ανέργους...

Οι έξυπνοι ελιγμοί του Παπούλια

Ένας έμπειρος πολιτικός σαν τον Κάρολο Παπούλια, αποδεικνύεται απόλυτα πολύτιμος για την αποφυγή της διολίσθησης της χώρας σε ακυβερνησία και ακραίο χάος, στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σήμερα σε μια σειρά από έξυπνους ελιγμούς, προκειμένου να διευκολύνει την προσπάθεια σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, και να αποτρέψει έτσι την προοπτική διενέργειας νέων εκλογών, που φαντάζει καταστροφική για τον τόπο.
Έτσι, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος του παρέδωσε τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο Κάρολος Παπούλιας όρισε αμέσως για το μεσημέρι της Κυριακής (12.00), τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, στην οποία ποντάρουν πλέον όλοι, για να λυθεί η σοβαρή εκκρεμότητα αναφορικά με τη διακυβέρνηση του τόπου, που προέκυψε από το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαϊου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αιφνιδίασε, καθώς αναμενόταν η συνάντηση να γίνει τη Δευτέρα, αιφνιδίασε όμως ακόμη και με την επιλογή του να βρεθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι, πίσω από κλειστές πόρτες, μονάχα ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντήσει κατ’ ιδίαν τον Πάνο Καμμένο, την Αλέκα Παπαρήγα, τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Φώτη Κουβέλη, αφοπλίζοντας έτσι τις ανησυχίες περί Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών με την παρουσία και του προέδρου της Χρυσής Αυγής.
Με δεδομένη άλλωστε τη θετική προδιάθεση του Φώτη Κουβέλη να συνδράμει στην κοινή προσπάθεια συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης, η απουσία του από τη συνάντηση των τριών δεν θεωρείται επιζήμια.
Τέλος, το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, και το πώς προδιαγράφονται για το μέλλον.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ / statesmen.gr

Το Μήνυμα της 6ης Μαΐου - Άρθρο-παρέμβαση του Δ. Αβραμόπουλου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ενδεχόμενη αποτυχία του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αναδείξει λύση διακυβέρνησης της χώρας και η συνακόλουθη δρομολόγηση νέων εκλογών, εντός του Ιουνίου, είναι μια εξέλιξη ανησυχητική και αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την αδυναμία του πολιτικού–κομματικού συστήματος, να επιτύχει την αναγκαία Εθνική Συνεννόηση, και να εφαρμόσει την λαϊκή εντολή της 6ης Μαΐου.
Η προσφυγή σε νέες εκλογές, χωρίς τίποτα να έχει αλλάξει από τις προηγούμενες, θα δώσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι τα κόμματα επιχειρούν να μεταβάλλουν τη λαϊκή βούληση μέσα από μια διαδικασία διλημμάτων και αδιεξόδων, επειδή η εκφρασθείσα ετυμηγορία δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους και τις επιθυμίες τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετονομάζεται σε… ΞΥΡΙΖΑ

ΞΥΡΙΖΑ, αναμένεται να ονομαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι τελευταίες δηλώσεις των στελεχών του, αναφέρουν τη δήμευση των υπαρχόντων μας, ήτοι το οικονομικό μας υποχρεωτικό ΞΥΡΙΣΜΑ, ως βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας.
Το κόκκινο παραλήρημα, συνεχίζεται και επιβεβαιώνεται από το κομμουνιστικό κόμμα των βορείων προαστίων, που διευκρινίζει: «Βασική λογική στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναδιανομή του πλούτου»!!!
Τα «μας μας» και τα «σας μας»! Απλά τα πράγματα..
Καταλαβαίνουμε όλοι, πως οι κρατικοδίαιτοι εργατοπατέρες που διοικούν τον ΞΥΡΙΖΑ, μάλλον βρίσκονται σε καθολική ΕΘΝΙΚΗ σύγχυση με τη μυρωδιά της εξουσίας…και ετοιμάζουν τη μεγαλύτερη κοινωνική λεηλασία στο όνομα της αναδιανομής του πλούτου και της κομμουνιστικής σωτηρίας της Ελλάδας.
Οι συμπολίτες μας που ψήφισαν ΞΥΡΙΖΑ και άλλες ακρότητες, μάλλον θα έχουν μία ιστορική ευκαιρία να διορθώσουν την ψήφο διαμαρτυρίας τους που εγκλώβισε την πατρίδα μας στην ακυβερνησία και τους προδοτικούς μικροκομματισμούς.
Γιατί το ΞΥΡΙΖΑ-σενάριο, φαντάζει εφιαλτικό για την Ελλάδα:
Καταγγελία του μνημονίου.
Πολιτική Απομόνωση.
Εμπορικός και πιστωτικός αποκλεισμός.
Δήμευση περιουσιών και οικονομιών.
Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και κοινωνικές εξεγέρσεις.
Επιστράτευση.
Επαναστάσεις λαθρομεταναστών.
Κατάλυση κάθε έννοιας κράτους δικαίου.
Αμφισβήτηση και ευθεία απειλή εδαφικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της εξουθενωμένης χώρας.
Απώλεια εθνικής ταυτότητας και παράδοση στα ξένα συμφέροντα.

Και ο Θεός βοηθός!

statesmen.gr

Έτσι ο Τσίπρας θα γίνει… Ανδρέας

Με το ΠΑΣΟΚ να αποτελεί πλέον… τέως κόμμα, και όχι απλά τέως μεγάλο κόμμα, ο πολιτικός και ιδεολογικός χώρος του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς προβάλλει ως εξαιρετικά διαθέσιμος για… λεηλασία από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παίζει χωρίς αντίπαλο. Είναι ο νεώτερος πολιτικός ηγέτης στη… γειτονιά του, και δεν φαντάζει εξαιρετικά πιθανό, στο εγγύς μέλλον τουλάχιστον, να βρεθεί αντίπαλο δέος. Ο «30άρης» για τον οποίο μίλησε χθες  ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα αργήσει πιθανότατα να έρθει. Και ότ(αν) έρθει, πολύ δύσκολα θα βρει… ΠΑΣΟΚ για να ηγηθεί.

Ακτή ευθεία, ατέλειωτη, χωρίς λιμάνι, η βιομηχανία στην κορινθία μας

Toυ Στέλιου Μάρκελλου

Ταλέντα ανεκμετάλλευτα οι νέοι  άνεργοι του νομού μας 
Πιο χαμηλή απο ποτέ η αγοραστική δύναμη των συμπολιτών μας. Σάλιο δεν υπάρχει στην τσέπη τους ! Πειραματόζωο η ελλαδίτσα μας στα δημόσια οικονομικά της
 Ολοφάνερες οι ευθύνες της ελληνικής μας πολιτικής τάξης. Πασιφανείς οι ευρωπαϊκές ευθύνες της ένοχης σιωπής. Της ιδιοτέλειας. Της λεόντιας εκμετάλλευσης.
Ξένος μέσα στη δική του, στην ίδια του τη ζωή ο μεροκαματιάρης. Ο γεμάτος με τύψεις. Με ντροπές. Με αδικίες. Με ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Με λύπηση συνάνθρωπος. Ο χαμένος μακριά και απο τον ίδιο του τον εαυτό εργάτης. Ο περιπλανώμενος χωρίς θεό μέσα στην ερημιά της δικής του μίζερης καθημερινότητας αδύναμος συμπολίτης μου-σου.