Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Πηγαίνοντας στην κάλπη

Β.Μπαλάφας
Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να προσπαθήσεις να γράψεις κάτι πλήρως άρτιο και συγκροτημένο λίγες ώρες πριν την κάλπη. Στο μυαλό γυρνούν με φοβερή ταχύτητα όλα όσα διάβασες, όλα όσα άκουσες, εκείνα που ψαχούλεψες στο διαδίκτυο, όσα συζήτησες με φίλους ή απλώς με κόσμο που συνάντησες τις τελευταίες ημέρες.
Για ακόμα φορά, όπως εδώ και πολλά χρόνια, έζησα την προεκλογική περίοδο από πολύ κοντά. Παρακολούθησα ομιλίες, συμμετείχα σε συζητήσεις, διάβασα πολιτικά, ακόμα και παραπολιτικά κείμενα και σχόλια. Είδα πως προετοιμάζεται ένας προεκλογικός αγώνας, με ποιον τρόπο έρχονται σε επαφή και επικοινωνία οι πολίτες με τους πολιτικούς, έζησα το άγχος μιας πολύ μικρής προεκλογικής περιόδου που όμως τα είχε σχεδόν όλα σε καταιγιστική και συμπιεσμένη μορφή. Μίλησα με πολλούς ανθρώπους που είχαν διαμετρικά αντίθετες απόψεις από τη δική μου, εν γνώσει μου από μερικούς θέλησα να «τσαλακωθώ» γιατί μόνο έτσι μπορείς να βγάλεις από τον άλλο αυτό που πραγματικά είναι και όχι απλώς να δεις εκείνο που θέλει να δείξει.

Ψήφος ευθύνης ! ας κλείσουμε μια για πάντα την πόρτα στο λαϊκισμό από όπου κι αν προέρχεται


 

Ακούω πολλούς που σε αυτές τις εκλογές θέλουν να τιμωρήσουν τα παλιά κόμματα που μας έφεραν ως εδώ. Aυτή είναι μια παιδική αντιμετώπιση της κατάστασης , τη στιγμή που οι εναλλακτικές λύσεις μας υπόσχονται την καταστροφή.
Αυτό που πρέπει να δούμε είναι ποια πολιτική δύναμη έχει αυτή τη στιγμή σχέδιο εξόδου από την κρίση και ποια μπορεί να πραγματοποιήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Αναμφίβολα αυτή η πολιτική δύναμη , παρά τα λάθη της , είναι η Νέα Δημοκρατία που έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο με πολλά θετικά σημεία κ ρεαλιστικό σε μεγάλο βαθμό . Μια παράταξη με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και αρχηγό ένα άνθρωπο γνώστη της αγοράς , που έχει αποδείξει ότι και πατριώτης είναι και ξέρει να διαπραγματεύεται , αλλά δεν παίζει με τις τύχες τις χώρες όπως εύκολα κάνουν εμπόριο ελπίδας διάφοροι πολιτικοί τυχοδιώκτες . Ας επιλέξουμε λοιπόν ,πως θα βγούμε από την κρίση , έστω και σε βάθος χρόνου ,με ψήφο ευθύνης κι όχι με τυφλό θυμό για να τιμωρήσουμε και καλά το δικομματισμό κάνοντας χαρακίρι.
Πάντως ακόμη κι αν κάποιος δεν θέλει να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία , υπάρχουν οι επιλογές της Δημιουργίας Ξανά , ένα πραγματικό νέο κόμμα με νέες ιδέες που μπορεί να κάνει την έκπληξη των εκλογών , αλλά και η ΔΗΜΑΡ του σοβαρού Φ.Κουβέλη για όσους έχουν αριστερή λογική . Ακόμη και το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου , που τον θεωρώ εντελώς διαφορετικό από το ΓΑΠ , την παρέα του και τους Παπουτσιδορέππες , είναι καλύτερη επιλογή από Καμμένους , Τσίπρες , κλπ που σήκωσαν μια σημαία ευκαιρίας για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών ,λέγοντας συνειδητά κατά τη γνώμη μου ,ψέμματα .
Ας προσέξουμε ,λοιπόν , γιατί και κάποιοι άλλοι έλεγαν λεφτά υπάρχουν και μας οδήγησαν ως εδώ . Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις , ας κλείσουμε μια για πάντα την πόρτα στο λαϊκισμό από όπου κι αν προέρχεται .

ixnilatis

Τι δείχνουν οι τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις



Περίπου γύρω στο 45 % δείχνουν οι τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις το άθροισμα των δυνάμεων του δικομματισμού με αναγωγές επί των αναποφάσιστων και σημαντική διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας πέριξ των  10 ποσοστιαίων μονάδων.

Ανακόπτεται η δυναμική που είχε αναπτύξει τις τελευταίες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ , αλλά παραμένει τρίτο κόμμα μπροστά από το ΚΚΕ που βρίσκεται γύρω από το 10 % στς τελευταίες μετρήσεις .

Ο Καμμένος έχει πέσει αλλά είναι μπροστά από τη ΔΗΜΑΡ σε ποσοστά γύρω στο 7% , ενώ η Χρυσή Αυγή μπαίνει άνετα στη βουλή με ποσοστά γύρω στο 5% .

Θρίλερ με τα υπόλοιπα κόμματα καθώς πιθανότητες εισόδου με βάση τις δημοσκοπήσεις έχουν ακόμη το ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι ενώ η ΔΗΣΥ έχει ελάχιστες πιθανότητες . Άνοδικα , πάντως κινείται και το άλλο κόμμα με υποψία μεγάλης έκπληξης από τη Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου , που εμφανίζει μεγάλη δυναμική την τελευταία εβδομάδα ., αλλά δεν έμπαινε στις μετρήσεις των εταιρειών.

Ο Α. Ο. Λουτρακίου Πρωταθλητής στο παιδικό πρωτάθλημα Κορινθίας

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ
Στα πλαίσια της τελικής φάσης του Παιδικού Πρωταθλήματος Κορινθίας που έγινε στο γήπεδο Δερβενίου και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του προσφάτως εκλιπόντος Προέδρου του Αστέρα Δερβενίου Κων/νου Βυζά,παρουσία 2000 θεατών ο Α. Ο. Λουτρακίου νικώντας στο μεγάλο τελικό με 2 - 0 τους Αγίους Θεοδώρους κατέκτησε το έπαθλο του πρωταθλήματος. Στον μικρό τελικο ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου επαβλήθηκε με 3 - 1 της Κόρινθος '06. Κατά την απονομή των Κυπέλλων , ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας κ. Μιχάλης Τσιχριτζής απένειμε ανθοδέσμη στηνοικογένεια του εκλιπόντα προέδρου του Αστέρα Κώστα Βυζά. Αισθητή ήταν και η παρουσία στο γήπεδο, του υποψηφίου της Ν. Δ. και τ. Νομάρχη Κορινθίας κ. Νίκου Ταγαρά, ο οποίος επί θητείας του συνέβαλε τα μέγιστα για την ολοκλήρωση του γηπέδου Δερβενίου, που θα ονομαστει σε Γήπεδο "Κώστας Βυζάς".
Τα αποτελέσματα
Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ - Α.Σ. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 2 - 0
Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 - Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 1 - 3

Ο Χάρτης των εκλογών στην Πελοπόννησο Πως ψηφίζουν οι Πελοποννήσιοι τα τελευταία 16 χρόνια -

isthmos.gr
Ετοιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε ένα αφιέρωμα κατα περιφέρεια, νομούς και καποδιστριακούς δήμους για τα αποτελέσματα των προηγούμενων πέντε εκλογικών αναμετρήσεων (1996-2009), για το πως ψηφίζουν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου.

Στην σύγχρονη version του αστικού πολιτικού προσωπικού, η Πελοπόννησος αποτελεί την περιοχή καταγωγής του Αντώνη Σαμαρά (Μεσσηνία), του Γεωργίου Καρατζαφέρη (Αρκαδία), του Νίκου Μιχαλολιάκου (Λακωνία) και φυσικά του Γεωργίου Παπανδρέου (Αχαΐα).
Στην Πελοπόννησο "εδρεύουν", 2 παραδοσιακά "κάστρα" του ΠΑΣΟΚ (Αχαΐα, Ηλεία), 3 "κάστρα" της Νέας Δημοκρατίας (Αργολίδα, Λακωνία, Μεσσηνία) ενώ στους υπόλοιπους 2 νομούς αν και η Νέα Δημοκρατία συνηθίζει να έχει την πρωτοκαθεδρία, το εκλογικό σώμα σημείωνει αρκετές μετατοπίσεις μεταξύ των 2 κυρίαρχων αστικών κομμάτων, ιδιατέρως τα τελευταία 15 χρόνια.




Παράδοση, τουρισμός, εμπόριο και μικρομεσαία ιδιοκτησία (Γεωργία, Βιοτεχνία κλπ), είναι οι κύριοι παράγοντες, που διαμόρφωσαν τον πολιτικό χάρτη στην μεταπολίτευση.

Ακολουθούν οι χάρτες κατανομής των δήμων για τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2000 έως το 2007


Το μετεκλογικό σταυρόλεξο – Ποια είναι τα σενάρια της επόμενης μέρας

Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες της 6ης Μαΐου, στις οποίες κατά τα φαινόμενα τα δύο παραδοσιακά μεγάλα κόμματα της Μεταπολίτευσης, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα χάσουν μεγάλο μέρος της δύναμής τους, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν να διαμορφώσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα οδηγήσει τη χώρα για το επόμενο διάστημα. Προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται και οι παρεμβάσεις της απο τους δανειστές εταίρους.

Δεν είναι τυχαίο ότι την Παρασκευή τόσο το ΔΝΤ όσο και στελέχη κυβερνήσεων της Ευρωζώνης έκαναν την δική τους παρέμβαση για τις εκλογές στην χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Ακόμη και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε για άλλη μια φορά με μεγάλο θράσος και είπε: «Αν οι Έλληνες στις εκλογές της Κυριακής εκλέξουν μια πλειοψηφία η οποία δεν δέχεται τις δεσμεύσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

"Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο" - Εκλογές... γέλιου στον ελληνικό κινηματογράφο

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχουμε χορτάσει από εμφανίσεις πολιτικών στην TV ωστόσο οι πιο απολαυστικές εκλογικές αναμετρήσεις, παραμένουν οι... ασπρόμαυρες του ελληνικού σινεμά.

Τις έχουμε απολαύσει δεκάδες φορές στη μικρή οθόνη, ωστόσο κάθε φορά, βγάζουν γέλιο και μας θυμίζουν ότι... όσα χρόνια κι αν περάσουν, κάποια πράγματα στις ελληνικές εκλογές παραμένουν ίδια κι απαράλλαχτα!
Πάρτε μια γεύση από το βίντεο με τις καλύτερες ατάκες, αξέχαστων πρωταγωνιστών!
newsit.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ (ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ) ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ



Λίγες ώρες απομένουν για την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στην ιστορία της χώρας, όπως λένε εξάλλου και όλα τα κόμματα και οι αρχηγοί τους, με 29 πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς να διεκδικούν την ψήφο 9.850.802 πολιτών (οι νέοι εκλογείς που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές ανέρχονται σε 359.959 άτομα), οι οποίοι θα ψηφίσουν σε 20.554 εκλογικά τμήματα - συμπεριλαμβανομένων και των ετεροδημοτών (εκλογικοί κατάλογοι, βάσει των οποίων θα γίνουν οι γενικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, εδώ).
Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 07:00 και θα λήξει στις 19:00. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που διανύουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1994, είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του «εκλέγειν».

Πόσα πήρες για να πας με τον Καμμένο ; Απίστευτες καταγγελίε​ς κατά Δημαρά από πρώην στελέχος του Άρματος Πολιτών

 
Απίστευτες καταγγελίες πριν λίγο κατά του Γιάννη Δημαρά εξαπέλυσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τζανακάκης , πρώην στέλεχος του Πανελλήνιου ΄Αρματος Πολιτών .Συγκεκριμένα κατηγορεί ευθέως το Γιάννη Δημαρά ότι χρηματίστηκε για να συμπράξει με τον Πάνο Καμμένο και τον προκαλεί να αντιδράσει κάνοντας μήνυση . Χαρακτηριστικά αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook έχοντας κοινοποιήσει μία φωτογραφία του Γιάννη Δημαρά :
"Μέχρι τις 4 απόγευμα Σαββάτου Γιάννη Δημαρά, θα απαντήσεις εδώ ηλίθιε κλέφτη!πόσα λεφτά πήρες για να πας με τον Καμμένο! Αν δεν το κάνεις αυτό, θα μου κάνεις μήνυση, ηλίθιε! Σε προκαλώ να αντιδράσεις! Αλλά επειδή βλέπω ότι έχεις αναπαυθεί στα βαλιτσάκια των ευρώ δεν θα σε αφ΄σω ήσυχο... Απάντησε ρε!!!!!"
Δείτε την ανάρτηση εδώ και εδώ


Δεν υιοθετούμε τις καταγγελίες του κ.Τζανακάκη καθώς ο Γιάννης Δημαράς είναι ένας άνθρωπος για τον οποίο δεν έχει ακουστεί κάτι επιλήψιμο σχετικά με το ήθος του και η στάση του να υποστηρίξει με σθένος την άποψή του και να διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ τον τιμά σε αντίθεση με άλλους . Ωστόσο οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές όταν μάλιστα γίνονται επώνυμα από ένα δημοσιογράφο , που επιπλέον υπήρξε στέλεχος και φανατικός αγωνιστής του Άρματος Πολιτών . Ο κ. Δημαράς έχει πλεόν το λόγο 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο Εκπρόσωπος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση: "Με τη λήξη της προεκλογικής περιόδου,θα ήθελα να ευχαριστήσω Δημοσιογράφους και τεχνικούς όλων των ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών, για την κάλυψη των δραστηριοτήτων του Κινήματος, του Προέδρου Πάνου Καμμένου, του Εκπροσώπου, και των υποψηφίων βουλευτών. Οι ευχαριστίες μου επικεντρώνονται ακόμα περισσότερο στους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ Α.Ε που σήκωσαν με επιτυχία και απόλυτη συνέπεια το βάρος των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρισκόταν με το λεωφορείο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη συγκλονιστική πορεία της νίκης μας. Επίσης, θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία για όλα τα περιφερειακά ΜΜΕ, εφημερίδες και περιοδικά και κυρίως τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίοι πρόσφεραν απλόχερα τη συχνότητά τους για συνεντεύξεις, τόσο του Προέδρου του Κινήματος όσο και του Εκπροσώπου, ανεξάρτητα με τους προβλεπόμενους χρόνους για τους υποψηφίους βουλευτές με βάση τη συμφωνία της διακομματικής επιτροπής. Τα περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απέδειξαν στο πρόσωπο των εκει συναδελφων, ότι η δημοσιογραφία στην Ελλάδα εξακολουθεί να υπάρχει και να τιμά τη δεοντολογία, την ισότητα και την αντικειμενικότητα. Πολλές ευχαριστίες θέλω να στείλω και σε όλα blog και portal. Μας έπαιξαν στα ίσα. Μας έπαιξαν δυνατά. Ανεξάρτητα αν κάποια ελάχιστα έγιναν λασποκουβαλητές. Παρά τη λάσπη, δεν κατάλαβαν ότι μας έκαναν να ακουγόμαστε και να δυναμώνουμε".
Ο πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος επισκέπτεται σήμερα περιοχές στη Β’ Αθηνών, Α’ Πειραιά και Β’ Πειραιά για να ευχαριστήσει τους εθελοντές του κινήματος για τον αγώνα που έδωσαν.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Σε προεκλογική συγκέντρωση που έγινε στην Αθήνα κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε:"Η Ελλάδα δεν παραδίδεται,ο Παρθενώνας δεν υποθηκεύεται από κανέναν και για κανέναν λόγο.Η Ελλάδα δεν πωλείται".
"Μας είπαν επικίνδυνους.Ναι είμαστε πολύ επικίνδυνοι.Αλλά για αυτούς που μας υποθήκευσαν και μας λήστεψαν",τόνισε ο Πάνος Καμμένος.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έστειλε βροντερό μήνυμα στους πολιτικούς της νέας τάξης πραγμάτων:"Εμείς δεν υπογράψαμε κανένα μνημόνιο,δεν στείλαμε επιστολή ότι θα παραδώσουμε την πατρίδα μας.Είναι προδότες της πατρίδας και οι προδότες σε αυτή τη χώρα δεν έχουν αύριο.Την Κυριακή το βράδυ θα είναι ανεπιθύμητοι".
"Η πρώτη μας αξία είναι η επαναφορά της ηθικής στην Ελλάδα",κατάληξε στην ομιλιά του ο Πάνος Καμμένος,καλώντας τους χιλιάδες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να ψάλουν τον Εθνικό Ύμνο.

ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Ο Πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια του Νομού Έβρου, θα ασκήσει την  Κυριακή το πρωί στις 10:30 πμ το εκλογικό του δικαίωμα στο 300 Εκλογικό Τμήμα στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας, της Σαμοθράκης.