Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

OI ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ

Κάθε γιορτή, μια αφορμή να θυμηθούμε όλους όσους ξεχάσαμε και μας ξέχασαν, με μια ευχή τυπική που δηλώνει παρουσία, με μια ευχή προσωπική που αναδεικνύει το συναίσθημα μας, με μια ευχή για όλους .
OI «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» από το Δερβένι εύχονται σε όλους έσας που μας διαβάζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου , στον καθένα προσωπικά, αλλά και στην οικογένειά του, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, και είθε οι δύσκολες αυτές ημέρες που περνά ο τόπος να είναι σύντομα παρελθόν.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ( 21 - 4 - 1995) video


Έβαλαν την τέντα για τον ήλιο, αλλά κατάργησαν το καλοκαίρι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μετά αφάτου ικανοποιήσεως πληροφορηθήκαμε πως από την Μεγάλη Τετάρτη λειτουργεί και πάλι ο μοναδικός προϊστορικός οικισμός της Σαντορίνης, που παρέμενε κλειστός επί επτά χρόνια επειδή το άχρηστο ελληνικό κράτος δεν μπορούσε (επί 17 χρόνια!) να τοποθετήσει ένα στέγαστρο χωρίς τον κίνδυνο να (ξανα)καταρρεύσει σκοτώνοντας μερικούς ακόμη τουρίστες.
Το προηγούμενο, αυτό που έπεσε τον Σεπτέμβριο του 2005, σκοτώνοντας έναν τουρίστα, είχε κοστίσει 14 δις δρχ και υποτίθεται πως είχε φτιαχτεί για να αντέξει… τριακόσια χρόνια!
Φυσικά, έπεσε αμέσως!
Και φυσικά, δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανείς.
Η περιπέτεια του περίφημου βιοκλιματικού στεγάστρου διαρκούσε από το… 1995!
Χρειάστηκαν δηλαδή 17 ολόκληρα χρόνια για να τοποθετηθεί.
Η «περιπέτεια της τέντας» αποτελεί τον καθρέφτη της ανικανότητας:
Το 1967 μπήκε το πρώτο στέγαστρο ντέξιον. Το 1980 τοποθετήθηκε μολύβδινο στέγαστρο. Το 1995 εγκρίθηκε το νέο βιοκλιματικό στέγαστρο.

Χαμηλότερες οι τιμές φέτος για το πασχαλινό τραπέζι

Αυξημένες συγκριτικά με χθες, εμφανίζονται οι τιμές των αμνοεριφίων στη Βαρβάκειο Αγορά, με την τιμή του ντόπιου αρνιού και του ντόπιου κατσικιού να κυμαίνεται στα 6.50 - 8.00 ευρώ το κιλό.
Πάντως, όσοι προσβλέπουν σε χαμηλότερες τιμές προγραμματίζουν τις αγορές του για αύριο Μεγάλο Σάββατο, οπότε και ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι κρέας και λαχανικά πέφτουν στις χαμηλότερες τιμές για να ξεπουλήσουν οι κρεοπώλες και οι μανάβηδες.
Σε κάθε περίπτωση, όπως δηλώνει ο πρόεδρος των Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς Κλεάνθης Τσιρώνης, έχουν μειωθεί κατά πολύ οι ποσότητες που αγοράζουν οι καταναλωτές.
Πάντως, απαγορευτικό για τον μέσο Έλληνα έχει γίνει το παραδοσιακό κοκορέτσι, όπως λέει ο κ. Τσιρώνης, αφού η τιμή του φτάνει τα 100 ευρώ το κιλό.
Κατά μέσο όρο, οι τιμές του κρέατος για το Πάσχα φέτος εμφανίζονται κατά 11% μειωμένες συγκριτικά με πέρσι και οι τιμές των φρούτων και των λαχανικών κατά 6% μειωμένες.
Ειδικά για τα κρέατα, το εύρος ανώτατης τιμής για φέτος υπολογίζεται στη Βαρβάκειο Αγορά στα 7.30 - 8.00 ευρώ το κιλό για το αρνί και 7.50 - 8.00 ευρώ το κιλό για το κατσίκι. Πέρσι, η ανώτατη τιμή για το αρνί ήταν 7.00 - 8. 00 ευρώ το κιλό και για το κατσίκι 7.50 - 9.00 ευρώ το κιλό.
Η κατανάλωση στα φρούτα και τα λαχανικά εμφανίζει στη Βαρβάκειο Αγορά αύξηση της τάξης του 50% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα και οι τιμές είναι χαμηλότερες από πέρσι. Φέτος, η πατάτα πουλιέται έως 70 λεπτά το κιλό, τα ξερά κρεμμύδια έως 65 λεπτά το κιλό και τα καρότα έως 70 λεπτά το κιλό.
Όπως σημειώνει ο κ. Τσιρώνης η μέση σημερινή τιμή στο αρνί εμφανίζεται αυξημένη έως και ένα ευρώ, αφού «χθες πουλάγαμε περίπου στα 6 ευρώ το κιλό εξαιτίας της πίεσης που δεχθήκαμε από τα σούπερ μάρκετ. Όμως σήμερα αφού αγοράσαμε στα 6,5 ευρώ το κιλό δεν μπορούμε να βγάλουμε λιγότερο από ένα ευρώ πάνω στην τιμή που αγοράσαμε».
Την ίδια στιγμή η μέση τιμή στα κρεοπωλεία, όπως σημειώνει ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Βασίλης Ντελιφιλιπίδης, είναι 8,70 ευρώ το κιλό για το αρνί και περίπου 50 λεπτά υψηλότερα για το κατσίκι.
Ως μεγάλο πρόβλημα, επισημαίνουν τόσο ο κ. Τσιρώνης όσο και ο κ. Ντελιφιλιπίδης, τον ανταγωνισμό από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ που πούλησαν κατά μέσο το αρνί στα 5,99 ευρώ το κιλό και το κατσίκι στα 6,99 ευρώ το κιλό.
«Όλα ξεκίνησαν από μια γνωστή πολυεθνική που έχει και σούπερ μάρκετ» λέει ο κ. Τσιρώνης και προσθέτει: «Μετά ακολούθησαν και τα άλλα σούπερ μάρκετ. Το αποτέλεσμα ήταν ο παραγωγός να κερδίσει ελάχιστα χρήματα, οι εργαζόμενοι στον κλάδο να κινδυνεύουν να μην πληρωθούν και οι 42.000 κρεοπώλες να μην ξέρουν που χρωστάνε. Κάθε χρόνο, ο δικός μας κλάδος περιμένει το Πάσχα για να βγάλει δυο δεκάρες. Δεν λέμε να αισχροκερδίσουμε, αλλά όχι να μην μπορούμε να βγάλουμε και τα δώρα των εργαζομένων. Τι κάνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού;»
Ο κ. Ντελιφιλιπίδης λέει ότι οι τιμές στα κρεοπωλεία φέτος το Πάσχα έπεσαν κατά 20% συγκριτικά με πέρσι και κατά 40% συγκριτικά με μια διετία πριν: «Από το 2001 έχει σημειωθεί αύξηση μόλις 3,2%. Το 2001 πουλάγαμε 3.400 δρχ. το κιλό το αρνί και αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στο 8,5 ευρώ κατά μέσο όρο».
Όπως λέει ο κ. Ντελιφιλιπίδης, ο κλάδος που έως πρόσφατα είχε ανεργία μηδέν, βλέπει πλέον πανελλαδικά να κλείνουν κρεοπωλεία και προσθέτει: «Όλο το λιανεμπόριο έχει πρόβλημα. Το ίδιο έχουμε κι εμείς».
Παρόλα αυτά, το κρέας στην Ελλάδα πωλείται στη μισή τιμή απ' ότι σε άλλες χώρες της ΕΕ. «Ένας λόγος για τις χαμηλές τιμές είναι η πολυσπερμία που χαρακτηρίζει τον κλάδο. Στην Ευρώπη το κρέας διακινούν λίγες μεγάλες εταιρείες και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Είναι ουσιαστικά μονοπώλιο. Το αποτέλεσμα είναι στη Γαλλία να πουλιέται στη διπλάσια τιμή απ' ότι στην Ελλάδα», εξηγεί ο κ. Ντελιφιλιπίδης.
Το φετινό πασχαλινό τραπέζι εκτιμάται στα 102 ευρώ για πέντε άτομα. Εμφανίζεται μειωμένο συγκριτικά με πέρσι, οπότε το κόστος υπολογιζόταν στα 114 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση όμως, εμφανίζεται ακριβότερο από το 2010, οπότε ξεκίνησε η μεγάλη οικονομική κρίση στη χώρα. Συγκεκριμένα, το 2010 το πασχαλινό τραπέζι εκτιμάτο στα 95 ευρώ, το 2009 στα 79,5 ευρώ και το 2008 στα 55 ευρώ κατά μέσο όρο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Mε προβλήματα η κυκλοφορία στην Εθνικη οδό Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών

Με τεράστια δυσκολία διεξάγεται αυτή τη στιγμή η κίνηση στην Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών , από το ύψος της Αρχαίας Κορίνθου μέχρι το Ζευγολατιό. Δράμα  από το Δερβένι μέχρι το ύψος του Αιγίου!
Και η κοινοπραξία συνεχίζει να εισπράττει 3,10 ευρώ, διόδια, για να μένουν μποτιλιαρισμένοι επί ώρες σε έναν δρόμο που τα έργα έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και ένα χρόνο!.
Συνολικά, από τις 6.00 το πρωί της Μ. Πέμπτης έως τις 6.00 το πρωί σήμερα Μ. Παρασκευή, από την έξοδο της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου έχουν διέλθει 85.532 οχήματα
Η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Τα μέτρα θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου.
Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:
- Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
- Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις , για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.
- Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
- Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
- Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
- Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών
Σε ισχύ παραμένουν και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα. Συγκεκριμένα αφορούν τα φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου και σήμερα ισχύει από τις 06.00 έως τις 16.00.
Οι απαγορεύσεις ισχύουν για τη Νέα Εθνική Οδό και στην Παλαιά Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου. Αυξημένη θα είναι η τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενώ ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου θα υπάρχει όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Βροχές και νεφώσεις το Πάσχα

Ωστόσο, ο καιρός προβλέπεται άστατος τόσο σήμερα, όσο και το Μεγάλο Σάββατο, ενώ με ομπρέλες στο χέρι φαίνεται ότι θα πουν το Χριστός Ανέστη, όλοι όσοι βρεθούν σε κάποιο από τα νησιά του Ιονίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα αναμένεται να εκδηλωθούν βροχοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Υπό βροχή αναμένεται να ολοκληρωθεί και η επιστροφή των εκδρομέων καθώς τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις

Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή της Αποκαθήλωσης

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν σήμερα στους Ορθόδοξους Ναούς όλου του κόσμου την τελετή της Αποκαθήλωσης του Χριστού.
Στην Αθήνα και στη Μονή Πεντέλης, η τελετή έγινε σ΄ένα λοφίσκο μέσα στον προαύλιο χώρο της Μονής. Εκεί βρίσκεται ο Σταυρός του Μαρτυρίου. Δεκάδες πιστοί από νωρίς το πρωί στήθηκαν υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσουν. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ο ηγούμενος της Μονής, μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, επικεφαλής πομπής έφυγε από το ναό και αναπαριστώντας την πορεία προς το Γολγοθά ανέβηκε το λόφο όπου βρίσκεται ο Σταυρός με τον Εσταυρωμένο Ιησού. Μαζί του ιερείς και μοναχοί, ενώ η φιλαρμονική απέδιδε πένθιμους ύμνους.
Ο ηγούμενος, ως άλλος Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας, κατέβασε το Σώμα του Ιησού από το Σταυρό και βοηθούμενος από τους μοναχούς το τύλιξε σε λευκό σεντόνι. Λίγο αργότερα το τοποθέτησε στον τάφο που βρίσκεται στον περίβολο της Μονής και το σφράγισε με λίθο, «όπως ακριβώς» έγινε στα Ιεροσόλυμα πριν από 2000 χρόνια.
Αργά το βράδυ θα γίνει η περιφορά του επιταφίου. Ωστόσο, παρά τη θλίψη της σημερινής μέρας, μέσα της περικλείεται το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, το μεγαλύτερο μήνυμα της Χριστιανοσύνης.
Απόγευμα του Μεγάλου Σάββατου θα φτάσει το Άγιο Φως
Στις 6:30 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το κυβερνητικό σκάφος που θα μεταφέρει το Αγιο Φως από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Εκπρόσωποι Εκκλησιών θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο για να παραλάβουν το φως και να το μεταφέρουν σε όλη την Ελλάδα.
Στην τελετή Αφής στον Πανάγιο Τάφο θα παραστεί ο υφ. Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης. Νωρίτερα ο κ. Δόλλης θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ'. Εκ μέρους της Ν.Δ. στην τελετή Αφής θα παραστεί ο βουλευτής κ. Θ. Μπούρας.

Ρόιτερς: Τρεις ενδιαφερόμενοι για τον ΟΣΕ

Τρεις ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές εταιρείες ενδιαφέρονται να αγοράσουν το σύνολο ή μέρος των ελληνικών σιδηροδρόμων, υποστήριξαν μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχοι που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων.
Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας καθώς και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ η μεγαλύτερη ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρεία της Ρουμανίας, η Grup Feroviar Roman (GFR) έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το κομμάτι των εμπορικών αμαξοστοιχιών, είπαν στο Ρόιτερς υψηλόβαθμοι Έλληνες αξιωματούχοι, τους οποίους δεν κατονομάζει το πρακτορείο. Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε ότι έχει συζητηθεί η αγορά όλου ή τμήματος του δικτύου ενώ ο επικεφαλής των ρωσικών σιδηροδρόμων, Βλαντίμιρ Γιακούνιν, είπε στο Ρόιτερς: «Είμαστε σε επαφή με τους Έλληνες. Δεν έχουν ακόμη αποφασίσει για το μοντέλο που θα ακολουθήσουν, για αυτό είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για τη συμμετοχή μας».
Ο ένας από τους Έλληνες αξιωματούχους, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, είπε ότι η γαλλική εταιρεία SNCF θέλει να αναλάβει τα εμπορικά και επιβατικά δρομολόγια. Έχουν ήδη γίνει επαφές και συνομιλίες, που έφτασαν μέχρι και το επίπεδο των υπουργών Μεταφορών, στην Αθήνα και το Παρίσι το 2010 και στα τέλη του 1011, πρόσθεσε. Εκπρόσωπος των SNCF από το Παρίσι είπε ότι η εταιρεία δεν επιδιώκει να αγοράσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ούτε οποιαδήποτε σιδηροδρομική εταιρεία ή σιδηροδρομική γραμμή στην Ελλάδα.
Η ρουμανική GFR δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες, όπως στην Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία. Ένας από τους Έλληνες αξιωματούχους που μίλησε στο Ρόιτερς είπε ότι συναντήθηκε πολλές φορές με αντιπροσώπους της εταιρείας, πιο πρόσφατα τον Φεβρουάριο. Το πρακτορείο πάντως δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με κάποιον εκπρόσωπό της για να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές. Το Ρόιτερς παρουσιάζει την ιστορία και τα οικονομικά δεδομένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ, σημειώνοντας ότι ρωσική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 20 άτομα επισκέφθηκε την Αθήνα στα τέλη του 2011 για να μελετήσει την αξία και την κερδοφορία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο ΟΣΕ περιλαμβάνεται στις διαπραγματεύσεις για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σύμφωνα πάντοτε με το τηλεγράφημα του Ρόιτερς, δύο Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες είπαν ότι ασκούνται πιέσεις από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να πωληθούν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι νωρίτερα από το προβλεπόμενο στο χρονοδιάγραμμα, γεγονός που, όπως είπαν, θα είναι επιζήμιο αφού η τιμή της εκχώρησής τους θα είναι χαμηλή. Το βασικό εμπόδιο για την πώληση είναι να εξασφαλιστεί η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΣΕ. «Κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα αγόραζε την εταιρεία χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί το θέμα αυτό» είπε στο Ρόιτερς ένας από τους Έλληνες αξιωματούχους. «Χρειάζεται πρώτα να αποσαφηνιστεί το θέμα της κρατικής ενίσχυσης», τόνισε.
Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά ζήτησε τον Φεβρουάριο διευκρινίσεις από τον Επίτροπο Όλι Ρεν. «Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πριν της χορηγηθεί η άδεια (σ.σ. για κρατική ενίσχυση) μειώνει την αξία της και πρακτικά θα οδηγήσει σε εκχώρηση της εταιρείας αντί ευτελιστικού τιμήματος», ανέφερε στην επερώτηση της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Απαντώντας, την περασμένη εβδομάδα, ο Ολι Ρεν σημείωσε ότι οι υποθέσεις που γίνονται για το θέμα «δεν είναι σωστές».
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Nέο γκάλοπ: 1 στους 3 ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση στον κυριακάτικο τύπο δείχνει οτι ο δικομματισμός ξεπερνά μόλις το 33% . Πρώτος ο Κουβέλης στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.
Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας τάσσεται το 65,7% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της MRB για τη REAL NEWS.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 20,5% έναντι 12,7% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 8,6%, ΚΚΕ με 7,9%, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,1%, ΔΗΜΑΡ με 7%, Χρυσή Αυγή με 3,9%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9%, ΛΑΟΣ με 2,5% και ΔΗΜΣΥΜ με 2,4%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 50,6% έναντι 4% του ΠΑΣΟΚ ενώ το 26,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα δεν θα κερδίσει τις εκλογές.
Πρώτος στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης και ακολουθούν Λουκάς Παπαδήμος, Πάννος Καμμένος, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Δημαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αλέκα Παπαρήγα, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Καρατζαφέρης, Λούκα Κατσέλη, Νίκος Μιχαλολιάκος και Χάρης Καστανίδης.
Στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ του Αντ. Σαμαρά και του Ε. Βενιζέλο το 52,4% δηλώνει "κανένας" ενώ το 22,9% επιλέγει τον Πρόεδρο της ΝΔ και το 20,9% τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Απάντηση ΝΔ στο ΔΝΤ: O Eλληνικός λαός θα εκφράσει ελεύθερα την βούλησή του

Νέα παρέμβαση έκανε σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ενόψει εκλογών, τασσόμενη υπέρ μιας κυβερνήσεως συνεργασίας:
«Οι Έλληνες πολιτικοί και οι Έλληνες πολίτες φάνηκαν πολύ γενναίοι με τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν την κρίση. Η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο έκανε σημαντικά βήματα προόδου, βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση και αναγνωρίζω τις προσπάθειες του. Και είναι η συνέχιση της συνεργασίας πολιτικών και πολιτών που θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από το τέλμα. Ένας συνασπισμός των πολιτικών παρατάξεων μπορεί να αποτελεί οδηγό στην δύσκολη άσκηση που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα».
Στην κ. Λαγκάρντ απάντησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης ως εξής:
«Ο Ελληνικός λαός θα εκφράσει ελεύθερα τη βούλησή του στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Η Ελλάδα πρέπει να σηκωθεί και πάλι στα πόδια της.
Η ανάγκη ισχυρής λαϊκής εντολής και αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να τα καταφέρει.
Και θα τα καταφέρει!».

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ.... ΞΑΝΘΙΑ ΠΙΛΟΤΟ



Αυτή είναι η ιστορία μιας φοβισμένης και ζαλισμένης ξανθιάς που πετάει με ένα διθέσιο αεροπλάνο, αυτή και ο πιλότος. Ο πιλότος παθαίνει καρδιακή προσβολή και πεθαίνει. Αυτή αλλόφρων εκπέμπει σήμα κινδύνου.
"Μέι-ντέι! Μέι-ντέι! Βοηθήστε με! Βοηθήστε με! Ο πιλότος είναι νεκρός, έπαθε καρδιακή προσβολή και εγώ δεν ξέρω από αεροπλάνα. Βοηθήστε με! Βοηθήστε με σας παρακαλώ!"
Ακούει μια φωνή στον ασύρματο, που λέει:
"Από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, σε ακούω καθαρά και δυνατά. Θα σε καθοδηγήσω για να το προσγειώσεις. Έχω μεγάλη πείρα με τέτοιου είδους προβλήματα. Λοιπόν, τώρα πάρε βαθιά ανάσα και δώσε μου ύψος και θέση, όλα θα πάνε καλά!"
Και η ξανθιά: "Είμαι 1 και 63 και κάθομαι στο μπροστινό κάθισμα"
"Ο.Κ." ακούγεται από τον ασύρματο ... "Επανέλαβε μετά από μένα: Πάτερ ημών ... Ο εν τοις ουρανοίς ....."

ΚΑΛΗ   ΑΝΑΣΤΑΣΗ

astronafpaktos-news.blogspot.com/

ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΚΡΑΤΑΣ ΑΠΟΨΕ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚ​Η ΑΙΓΕΙΡΑΣ - ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ "ΚΑΛΑ" ΤΗΣ!

Το Πάσχα στην Αιγείρα τα έχει όλα: κατανυκτική ατμόσφαιρα, ανοιξιάτικο τοπίο και φυσικές ομορφιές, έθιμα και παραδόσεις που δεν συναντάμε ίσως στην Αιγιάλεια.
Είναι μια μεγάλη γιορτή στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά η ορθόδοξη χριστιανική πίστη και η καταλυτική παρουσία του προστάτη της, Αγίου Παντελεήμονα, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" και ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος, με ένα ανοιξιάτικο τοπίο γεμάτο ομορφιά και μυσταγωγία.
Οι εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής ξεκίνησαν απο τη Μεγάλη Πέμπτη!
Ένα έθιμο στην όμορφη περιοχή της Αιγείρας, που «κρατά» από το 2004, πραγματοποιείται κάθε Μεγάλη Πέμπτη εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος Αιγείρας. Την ώρα της Ακολουθίας των Παθών του Κυρίου που ο πρωτοπρεσβύτερος και αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής π. Χαράλαμπος Καρούζος βγάζει τον Εσταυρωμένο Χριστό, κλείνουν όλα τα φώτα εντός του ναού και η Φιλαρμονική αποδίδει μουσικά από το γυναικωνίτη το πένθιμο εμβατήριο «Marcia Funebre» του Σωτήρη Κρητικού.
Είναι ένα έθιμο που τηρείται ευλαβικά κάθε χρόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα και δημιουργεί στους πιστούς αισθήματα βαθύτερης κατάνυξης και συγκίνησης.
Τη Μεγάλη Παρασκευή η Φιλαρμονική συνοδεύει τις περιφορές των επιταφίων σε Αιγείρα και παραλία Ακράτας, παίζοντας τα:"Caldae Lacrimae" του Cesare De Michelis, «Adagio» του Albinoni καί "Μεγάλη Παρασκευή".
Η ύπαρξη (απο φέτος) κανονικής καμπάνας, που θα παίζει-συνοδεύει σε συγκεκριμένα σημεία των κομματιών αναμένεται να συγκινήσει ιδιαίτερα τους ευσεβείς χριστιανούς που θα ακολουθήσουν τις περιφορές.
Με τις επιβλητικές της μελωδίες, η Φιλαρμονική συμβάλλει στη διάχυση των λατρευτικών πράξεων και εκτός του φυσικού τους χώρου (Εκκλησία), καθιστώντας την Ανατολική Αιγιάλεια έναν ανοικτό Ναό, όπου Παθαίνει, Σταυρώνεται και Ανίσταται ο Πρωταγωνιστής της Ιστορίας Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός!
Το Πάσχα στην Ανατολική Αιγιάλεια ειναι μια μοναδική εμπειρία!!

Η εγκύκλιος του Άρειου Πάγου για τους δικαστικούς αντιπροσώπους - Πως θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες

Μέχρι την Τρίτη 17 Απριλίου καλούνται  τα δικαστήρια όλης της χώρας, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σύλλογοι Δημοσιογράφων, να διαβιβάσουν στον Άρειο Πάγο κατάλογο με τα ονόματα όσων έχουν δικαίωμα να διοριστούν δικαστικοί αντιπρόσωποι. Την αμέσως επόμενη ημέρα, Τετάρτη 18 Απριλίου πρέπει οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί υπάλληλοι και το υπουργείο Δικαιοσύνης να διαβιβάσει και πάλι στον Άρειο Πάγο τις αιτήσεις προτίμησης και εξαίρεσης διορισμού δικαστικών αντιπροσώπων.
Αυτό προβλέπει η Εγκύκλιος (270/2012) για το διορισμό των δικαστικών αντιπροσώπων στις εκλογές της 6ης Μαΐου που εξέδωσε ο Άρειος Πάγος. Στην εγκύκλιό του δε επισημαίνει, ότι δεν θα ληφθούν υπόψιν αιτήσεις εξαίρεσης  οι οποίες δεν θα είναι συμπληρωμένες σύμφωνα με τα νέα υποδείγματα που παραθέτει στην ιστοσελίδα του.
Αναλυτικόερα:
Οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών του Συμβουλίου της Επικρατείας όλων των Πολιτικών-Ποινικών και Διοικητικών Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών, του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων και των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων όλης της χώρας, η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών και το υπουργείο Δικαιοσύνης υποχρεούνται να αποστείλουν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, τους ονομαστικούς καταλόγους των μελών τους (κατ' απόλυτη αλφαβητική σειρά), που κατά το νόμο διορίζονται δικαστικοί αντιπρόσωποι. Στους καταλόγους αυτούς δεν θα συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους.
Παράλληλα, οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι πρέπει να αποστείλουν τις καταστάσεις των μελών αυτών κατά εφετειακή περιφέρεια με παράλληλα σημείωση του Πρωτοδικείου, όπου ασκούν καθήκοντα, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να αποστείλει ονομαστικούς καταλόγους: α) των υπαλλήλων της Κεντρικής του Υπηρεσίας, β) των επιμελητών ανηλίκων, γ) των άμισθων υποθηκοφυλάκων όλης της χώρας και δ) των έμμισθων υποθηκοφυλάκων όλης της χώρας, που κατά την εκλογική νομοθεσία έχουν δικαίωμα να διοριστούν ως αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής.
Ήδη, στα δικαστήρια της χώρας, τους Δικηγορικούς Συλλόγους κ.λπ. έχουν διαβιβαστεί τα νέα έντυπα των αιτήσεων προτίμησης και εξαίρεσης που θα καταθέσουν οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι στους Συλλόγους τους, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους, ενώ επισημαίνεται στην εγκύκλιο ότι τα παλαιά έντυπα δεν ισχύουν.
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι ο Αρειος Πάγος δεν θα παραλάβει μεμονωμένες αιτήσεις προτίμησης ή εξαίρεσης. Κατόπιν αυτών οι υπηρεσίες και οι Σύλλογοι πρέπει να συγκεντρώσουν τις αιτήσεις προτίμησης και εξαίρεσης, οι οποίες είναι απαραίτητο να διαβιβαστούν στον Αρειο Πάγο μέχρι την Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012. Οι αιτήσεις προτίμησης θα είναι σαφώς διαχωρισμένες από τις εξαίρεσης (σε ξεχωριστούς φακέλους).
Ακόμη, αναφέρεται στην εγκύκλιο του Αρείου Πάγου ότι κάθε υποψήφιος δικαστικός αντιπρόσωπος έχει δικαίωμα να υποβάλει μία και μόνο αίτηση, ενώ υποβολή περισσότερων αιτήσεων με ίδιο ή διαφορετικό περιεχόμενο ενέχει τον κίνδυνο αυτόματου αποκλεισμού του από οποιοδήποτε διορισμό.
Αιτήσεις προτίμησης για μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες, για αναπληρωματικούς αντιπροσώπους και για συνυπηρέτηση δεν θα γίνουν δεκτές.
Σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνει τα μέλη του ότι όσοι δικηγόροι επιθυμούν να διορισθούν δικαστικοί αντιπρόσωποι ή να εξαιρεθούν πρέπει να υποβάλουν ειδικό έντυπο αίτησης μέχρι την 18η Απριλίου 2012 στο Σύλλογο (Ακαδημίας 60) και στο κτίριο 7 στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Οι αιτήσεις προτίμησης ή εξαίρεσης των Αθηναίων δικηγόρων μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά, ενώ ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι δεν θα γίνουν δεκτές αιτήσεις για: α) μονοεδρικές περιφέρειες (Γρεβενών, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Κεφαλληνίας, Φωκίδας και Σάμου), β) αναπληρωματικούς αντιπροσώπους και γ) συνυπηρετήσεις.
Επίσης, δεν θα ληφθούν υπόψη αιτήσεις προτίμησης που θα αναγράφουν: α) Συγκεκριμένα τμήματα, διαμερίσματα ή συνοικισμούς, β) περισσότερες από μία δημοτικές ενότητες, γ) περισσότερους από ένα Δήμο και δ) περισσότερες από μία εκλογική περιφέρεια.
Στους προς διορισμό δικηγόρους δεν περιλαμβάνονται: α) όσοι συμπλήρωσαν το 67ο έτος της ηλικίας τους, β) όσοι τελούν σε αναστολή και σε άδεια απουσίας στο εξωτερικό, γ) όσοι δεν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση του 2011, δ) όσοι εκτίουν πειθαρχική ποινή παύσης, ε) οι δικηγόροι από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια και στ) οι βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Ελεύθερη η προεκλογική προβολή μέχρι την προσεχή Τετάρτη...
Δεν υπάρχουν «κανόνες» για την προεκλογική περίοδο που μόλις ξεκίνησε ως προς την προβολή κομμάτων και υποψηφίων. Λόγω των αργιών του Πάσχα, η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 18 Απριλίου και μέχρι τότε, όλα επιτρέπονται...
Η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών  συγκαλείται από τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση ενώ θα συμμετέχει και ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής.
Η κυβέρνηση θα συζητήσει με τους εκπροσώπους των κομμάτων τους όρους, τις προϋποθέσεις διεξαγωγής του εκλογικού αγώνα , όπως οι τηλεοπτικές εμφανίσει και περιορισμοί, το ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών, η εκλογική χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων και οι αποτιμώμενες παροχές και διευκολύνσεις, που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες.
Κυρίαρχο θέμα, ο χρόνος προβολής των πολιτικών κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και τους φορείς παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών. Στη συνεδρίαση θα καθοριστούν οι περιορισμοί που θα τεθούν για τις εμφανίσεις υποψηφίων βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων στα κρατικά ΜΜΕ


Πως θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες
Οι επερχόμενες εκλογές στις 6 Μαϊου θα γίνου με βάση τους καταλόγους του Φεβρουαρίου και έτσι θα μπορέσουν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους μόνο όσοι ετεροδημότες είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου για εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Το ίδιο ισχύει και για όσους είχαν υποβάλει αίτηση για μεταδημότευση.

Η ελληνική showbiz... διεκδικεί θέσεις στα έδρανα της Βουλής - Ποιοι θα «εκτεθούν»...

Στη... showbiz στρέφονται και σε αυτές τις εκλογές τα πολιτικά κόμματα, προσπαθώντας να αντλήσουν υποψήφιους οι οποίοι θα προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. Ειδικά στις φετινές εκλογές που η δημοτικότητα των πολιτικών βρίσκεται στον... πάτο λόγω των μνημονίων, τα κόμματα επιχειρούν ένα άνευ προηγουμένου άνοιγμα προς τους επωνύμους, προκειμένου να προσθέσουν στις λίστες τους «αναγνωρίσιμους» υποψήφιους. Αθλητές, τραγουδιστές, ηθοποιοί, συγγραφείς, πολιορκούνται από τα κόμματα τα οποία ακολουθούν μια τακτική η οποία έχει αποδώσει πολλάκις και στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο ίσως παράδειγμα τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και του Ηρακλή, Γ. Ανατολάκη, ο οποίος εκλέχθηκε με τον ΛΑ.Ο.Σ..
Υπάρχουν όμως και άνθρωποι του πνεύματος, καλλιτέχνες και αθλητές, γνωστοί από παλιά για τις παρεμβάσεις τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι, που σε αυτές τις εκλογές, αποφάσισαν να «πάρουν θέση».
Δείτε ποιοι «αστέρες» ήδη ανακοινώθηκαν στα ψηφοδέλτια και ποιοι «ψήνονται»

ΠΑΣΟΚ
Αρκετοί είναι οι επώνυμοι που έχει προσεγγίσει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κατέβουν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά του. Στη Β΄ Αθηνών θα είναι υποψήφια η πρώην πρωταθλήτρια στον ακοντισμό Άννα Βερούλη, καθώς επίσης και η ηθοποιός Μαίρης Βιδάλη. Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Κώστας Παταβούκας θα είναι υποψήφιος στα Τρίκαλα. Υποψήφιος στην Α’ Αθηνών θα είναι με το ΠΑΣΟΚ και ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς.
Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ φέρεται να έχει θέσει και άλλους πιο μεγαλεπήβολους στόχους έχοντας προσελκύσει πολύ πιο... λαμπρά ονόματα της ελληνικής showbiz, με μεγαλύτερο όλων τον γνωστό τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη. Εξαιρετικά πιθανό θεωρείται να είναι υποψήφιος και ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΑΕΚ , Ντέμης Νικολαΐδης. Επίσης, στενό «μαρκάρισμα» δέχονται και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αλλά και ο ηθοποιός και παρουσιαστής Σπύρος Παπαδόπουλος.

Νέα Δημοκρατία
Λιγότερο δραστήρια από το ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της προσέλκυσης επωνύμων για τα ψηφοδέλτιά της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β' Πειραιά θα συμπεριληφθεί ο πρώην ποδοσφαιριστής Τάσος Μητρόπουλος, ενώ στενό «μαρκάρισμα» φέρεται να δέχεται και ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Ανεξάρτητοι Έλληνες
Στο πλευρό του Παναγιώτη Καμμένου και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» φέρεται να έχει ταχθεί ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τάκης Λουκανίδης, ο οποίος κατά τα φαινόμενα θα είναι υποψήφιος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Δράμα. Υποψήφιος θα είναι επίσης και ο ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος, ενώ αρκετές πιθανότητες φέρεται να συγκεντρώνει και το όνομα του γνωστού σκηνοθέτη Όμηρου Ευστρατιάδη. Ο σκηνοθέτης της θρυλικής κινηματογραφικής τριλογίας του '80 «Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα», φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις εκλογικές περιφέρειες της Β' Αθηνών και της Β' Πειραιά. Επίσης, φήμες θέλουν και το γνωστό ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη να συζητά την κάθοδό του στις εκλογές με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Κοινωνική Συμφωνία
Υποψήφιοι με την «Κοινωνική Συμφωνία» στη Β’ Αθηνών θα είναι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής Κώστας Μπίγαλης και ο σκηνοθέτης Βλάσης Σταθούλιας.

ΣΥΡΙΖΑ
Υποψήφιοι με το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στη Β’ Αθηνών ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, η συγγραφέας, επίσης, Νάντια Βαλαβάνη, καθώς και η σκηνοθέτης Βασιλική Κατριβάνου. Στην περιφέρεια Αττικής, θα είναι υποψήφιος ο μουσικός Βασίλης Παϊτέρης, οι ηθοποιοί Γιώργος Πάντζας και Πάνος Σκουρολιάκος, ενώ υποψήφια αναμένεται να είναι και η σεναριογράφος – ηθοποιός Άννα Χατζησοφιά.

Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών
Υποψήφιος με το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών θα είναι στις προσεχείς εκλογές, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης, για τον οποίο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε ποια περιφέρεια θα κατέβει.

ΛΑ.Ο.Σ.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το ΛΑ.Ο.Σ. είναι ήδη γνωστό ότι υποψήφια θα είναι η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, η οποία όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης, θα αναλάβει «το χειρισμό των θεμάτων που άπτονται του Πολιτισμού». Το κόμμα, φέρεται να «φλερτάρει» εκ νέου και με τον γνωστό μάνατζερ Ηλία Ψινάκη, ο οποίος εμφανίζεται πρόθυμος να ασχοληθεί με την πολιτική (στην Α’ Αθήνας), αρκεί η επίσημη πρόταση που θα του γίνει να τον καλύπτει. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον κ. Ψινάκη, πάντως, φέρεται να υπάρχει κρούση και από άλλο κόμμα.
Επίσης, υποψήφιος στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών με το ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Πέτρος Καραβίτης

Δημοκρατική Αριστερά
Τέλος, πληροφορίες θέλουν το γνωστό ηθοποιό Γιάννη Μπέζο να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί στην πολιτική  ως υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

eklogika.gr

ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ κ. ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ

ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ - ΓΚΕΚΗ

 Πρόγραμμα Περιφοράς Επιταφίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2012 ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ


13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ώρα 10:00 ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ
Ώρα 19:00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΙΕΡΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ
Ώρα 20:15 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΡΧΩΝ
Ώρα 21:00 ΕΞΟΔΟΣ & ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ
Τμήμα οδηγών θα κλείσει με παράταξη την πομπή, στην οποία θα λάβουν θέση ως εξής: Η Φιλαρμονική, οι Ιεροψάλτες, οι ιερείς, ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ και οι Αρχές.
Τον ΕΠΙΤΑΦΙΟ θα πλαισιώσουν Κανηφόροι Οδηγοί. Η πομπή του ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ θα ακολουθήσει την οδό Αγ. Βλασίου, Π. Τσαλδάρη, Κ. Τσαλδάρη, Ι. Ιωάννου, Αγ. Μακαρίου, Ηρώων, (σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών θα γίνει συντομότερη διαδρομή).
Ώρα 21:45 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ Αγίου Βλασίου & Αγίου Μακαρίου στο Ηρώο των Πεσόντων όπου θα ψαλεί δέηση. Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ του Αγίου Βλασίου θα λάβει θέση στο Βόρειο Τμήμα του Ηρώου, του Αγίου Μακαρίου στο Νότιο Τμήμα. Μετά τη δέηση οι δύο ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ από την οδό Π. Τσαλδάρη θα επανέλθουν στους Ναούς με διαχωρισμό στην συμβολή των οδών Π. Τσαλδάρη – Λ. Φραντζή – Βαγενά.

14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ
Ώρα 22:45 ΑΦΙΞΗ ΑΓ. ΦΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥ
Ώρα 23:00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
Ώρα 23:20 ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ
Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στον Ναό. Αν ο καιρός το επιτρέψει η ΑΝΑΣΤΑΣΗ θα γίνει στην πλατεία Αγίου Βλασίου.
Ώρα 23:45 ΕΞΟΔΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
Θα προηγούνται τα εξαπτέρυγα και θα ακολουθήσουν οι Ιεροψάλτες, οι Ιερείς και οι Αρχές.
Μετά το άγγελμα της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, επάνοδος στον Ιερό Ναό με την ίδια της εξόδου τάξη.

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Ώρα 18:30ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

Ο Παπαδήμος ηττήθηκε από την ανεργία


MAPIKA ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Η συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, στα τέλη του 2011, υπήρξε εθνική αναγκαιότητα. Όχι φυσικά για να κυβερνηθεί η Ελλάδα από έναν τεχνοκράτη, που κατά δήλωσή του δεν ήταν πολιτικός. Αλλά για να απομακρυνθεί από την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου, που με τις απειλές περί δημοψηφίσματος είχε καταφέρει να βάλει απέναντι στην Ελλάδα το σύνολο των πολιτικών ηγεσιών της Ευρώπης.
Παραδίδοντας τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου, με το διάγγελμα το οποίο εκφώνησε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της κυβέρνησής του. Μίλησε για αποφυγή της χρεοκοπίας, για το Μνημόνιο ΙΙ και για το PSI, που προφανώς δεν θα είχαν καταστεί εθνικές πραγματικότητες, αν πρωθυπουργός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτό ωστόσο δεν συνεπάγεται ότι δεν θα είχαν δρομολογηθεί και με κάποιον άλλο πρωθυπουργό.
Η θητεία ενός πρωθυπουργού κρίνεται, μεταξύ άλλων, με μετρήσιμα αποτελέσματα. Ειδικά όταν ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός είναι τεχνοκράτης. Και τα αποτελέσματα αυτά τα εντοπίζει κανείς πρωτίστως στον τομέα της πραγματικής οικονομίας. Που αφορά κυρίως την αγοραστική δυνατότητα του μέσου πολίτη, και το ισοζύγιο εργασίας-ανεργίας.
Και στους δυο τομείς, ο Λουκάς Παπαδήμος δεν θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχής. Την περίοδο της πρωθυπουργικής θητείας του, η αγοραστική δυνατότητα της κοινωνίας… εξανεμίστηκε. Όσο για τον δείκτη εργασίας-ανεργίας, τα στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας σοκάρουν.
Από τον Δεκέμβριο του 2011, δηλαδή περίπου έναν μήνα μετά την έναρξη της θητείας του Λουκά Παπαδήμου στο Μέγαρο Μαξίμου, κάθε μέρα χάνουν τη δουλειά τους 1.000 Έλληνες. Αυτή είναι η αριθμητική απεικόνιση μιας κυβερνητικής θητείας, που μάλλον απέχει μακράν από την περιγραφή του διαγγέλματος του Λουκά Παπαδήμου.

statesmen.gr

OI ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ


ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ( 21 - 4 - 1995) video


Τα Άγια και φρικτά Πάθη της Μεγάλης Παρασκευής

Την Μεγάλη Παρασκευή οι χριστιανοί όλου του κόσμου, ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στις τελευταίες ώρες πριν την Σταύρωση, μας υπενθυμίζει τα παρακάτω γεγονότα.
Ο Χριστός, μετά την σύλληψη του στο Όρος των Ελαιών, δικάστηκε και καταδικάστηκε από τους Αρχιερείς…
Η δίκη ήταν βέβαια τυπική αφού η ετυμηγορία είχε αποφασιστεί πριν καν συλληφθεί. Οι Αρχιερείς ήθελαν τον θάνατο Του.
Επειδή όμως δεν είχαν την νόμιμη εξουσία, έπρεπε η καταδικαστική απόφαση να απαγγελθεί από τον Ρωμαίο διοικητή.
Τα χρόνια εκείνα διοικητής στην Ιερουσαλήμ ήταν ο Πιλάτος. Σε αυτόν σύρθηκε ο Ιησούς, ενώ το πλήθος, μετά από παρότρυνση των Αρχιερέων, φωνάζοντας, ζητούσε την Σταύρωση Του.
Υπήρχε το έθιμο, την ημέρα του Εβραϊκού Πάσχα, οι Ρωμαίοι να απελευθερώνουν έναν κατάδικο Εβραίο. Ο Πιλάτος θέλοντας να μην έχει την ευθύνη της σταύρωσης του Χριστού, ζήτησε από το πλήθος να διαλέξει ανάμεσα στον Θεάνθρωπο και στον Βαραβά, ένα στασιαστή και φονιά, ποιος θα ήταν αυτός που θα απελευθερωνόταν. Το πλήθος, δια βοής, επέλεξε να αφεθεί ελεύθερος ο Βαραβάς.
Αμέσως μετά, και με την εντολή πλέον του Πιλάτου, ο Χριστός οδηγείται στην εσωτερική αυλή του Πραιτωρίου (του διοικητηρίου δηλαδή των Ρωμαίων). Εκεί οι στρατιώτες του φορούν μια πορφύρα και ένα αγκάθινο στεφάνι. Χλευαστικά αποκαλώντας τον «Βασιλιά των Ιουδαίων», τον χτυπούν και τον φτύνουν. Η ώρα της Σταύρωσης έχει πλησιάσει.
Φορτωμένος ο Ιησούς με τον Σταυρό στον οποίο θα σταυρωθεί, οδηγείται προς τον λόφο του Γολγοθά. Στο δρόμο δεν αντέχει το βάρος του Σταυρού και πέφτει. Οι Ρωμαίοι επιβάλουν στον Σίμωνα τον Κυρηναίο, που διερχόταν από εκείνο το σημείο, να μεταφέρει αυτός τον Σταυρό του Μαρτυρίου. Τελικά στις 9 η ώρα το πρωί, ο Ιησούς σταυρώνεται. Το μαρτύριο του Χριστού κράτησε έξι ώρες. Στις 3 η ώρα το απόγευμα παρέδωσε το πνεύμα Του, αφού προηγουμένως είχε συγχωρήσει όσους ευθύνονταν για τον θάνατο Του.
Επειδή όμως το Σάββατο απαγορεύονταν οι κηδείες, ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία, κρυφός μαθητής του Χριστού, ζήτησε από τον Πιλάτο να πάρει το σώμα Του και να το ενταφιάσει. Η άδεια αυτή του δόθηκε και έτσι τυλίγοντας το σώμα του Χριστού σε ένα σεντόνι, τον ενταφίασε σε ένα μνήμα λαξευμένο σε βράχο. Το άνοιγμα του μνήματος, κλείστηκε με μια μεγάλη πέτρα.

Η ταφή του Χριστού - ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας. Η νηστεία της ημέρας είναι αυστηρότατη και απαγορεύει ακόμα και το λάδι. Πολλοί πιστοί συνηθίζουν να πίνουν την Μεγάλη Παρασκευή λίγο ξύδι, εις ανάμνηση αυτού που έδωσαν στον Ιησού, όταν ζήτησε νερό τις τελευταίες στιγμές της επίγειας ζωής Του.
Σχεδόν ολόκληρη η μέρα, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου. Ο λαός ζει με κατάνυξη το θείο δράμα...
Η τελετή της Αποκαθήλωσης, γίνεται στις εκκλησίες μας, το μεσημέρι της μεγάλης Παρασκευής. Ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας τελείται η περιφορά του Επιταφίου. Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν πένθιμα όλη την διάρκεια της ημέρας.
Η έντονη του επιθυμία να συμμετάσχει στο πάθος του Κυρίου, διαφαίνεται και από κάποιες απλές, ωστόσο χαρακτηριστικές του πράξεις, τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Το έθιμο απαγορεύει κάθε εργασία την ημέρα αυτή. Σε πολλές περιοχές φτιάχνουν ένα ομοίωμα του Ιούδα, και μετά την περιφορά του Επιταφίου το παραδίδουν στην φωτιά. Τα λουλούδια του επιταφίου, μοιράζονται στους πιστούς, οι οποίοι τα φυλούν μαζί με τις εικόνες στα σπίτια τους. Την ημέρα αυτή συνηθίζεται οι πιστοί να επισκέπτονται τους τάφους των νεκρών συγγενών και φίλων.
Στα χωριά της Πυλίας, την Μεγάλη Παρασκευή, πίνουν ξίδι και καπνιά για να δείξουν την αγάπη τους στο Χριστό, που τον πότισαν ξύδι. 
Στην Κορώνη, ούτε φωτιά ανάβουν, ούτε μαγειρεύουν, ούτε μπουκιά βάζουν στο στόμα τους. Κάποιοι βάζουν σε ένα ποτήρι ξύδι, ρίχνουν μέσα και λίγη αράχνη και πίνουν τρεις γουλιές γιατί έτσι πότισαν και το Χριστό.
Όταν κατά το μεσημέρι, γίνει η Αποκαθήλωση και εκτεθεί σε προσκύνημα η χρυσοΰφαντη παράσταση του νεκρού Ιησού, πάνω σε φορητό κουβούκλιο, τότε αρχίζει ο στολισμός του Επιταφίου. Το στολισμό κάνουν τα κορίτσια της ενορίας, με άνθη της άνοιξης: βιολέτες, μενεξέδες, τριαντάφυλλα, λεμονανθοί. Όλα τα λουλούδια πλέκονται σε στεφάνια και γιρλάντες και ο Επιτάφιος γίνεται όλος μια κορόνα από άνθη.
Σε πολλούς τόπους, τα κορίτσια ενώ στολίζουν τον Επιτάφιο, ψάλλουν το μοιρολόγι της Παναγίας, μεγάλο θρησκευτικό τραγούδι που ιστορεί τη σταύρωση του Ιησού και εκφράζει τον πόνο της Αγίας του Μητέρας.
Και αμέσως αρχίζει η συρροή του κόσμου και το προσκύνημα του Επιταφίου. Παρθένες με κάνιστρα γεμάτα λεμονόφυλλα, ή τριαντάφυλλα στέκονται κοντά του και ραίνουν με μύρα το νεκρό Ιησού. Οι προσκυνητές, προπάντων γυναίκες και παιδιά αφού φιληθούν, περνούν κάτω από τον Επιτάφιο, "για να τους πιάσει η χάρη "όπως λένε.
Όταν νυχτώσει αρχίζει η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου. Η πομπή σχηματίζεται από τα Εξαπτέρυγα και το Σταυρό μπροστά , τον Επιτάφιο και τους ιερείς πιο πίσω. Στις πόλεις προηγούνται οι μουσικοί, παίζοντας πένθιμα εμβατήρια. Ο κόσμος που ακολουθεί κρατάει στα χέρια αναμμένες λαμπάδες. Κατά διαστήματα η πομπή σταματά σε πλατείες και σταυροδρόμια και εκεί οι ιερείς ψάλλουν δεήσεις.
Σε πολλές περιοχές, την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου, ανάβουν φωτιές, στις οποίες καίγονται θυμιάματα, ενώ σε άλλες καίγεται ο Ιούδας.
Αγυρμός παιδιών στην Κορώνη, τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, τα παιδιά, κρατώντας ένα σταυρό στο χέρι, γυρνούν από σπίτι σε σπίτι και λένε τα πάθη του Χριστού. Τα φιλεύουν με κουλούρια, κόκκινα αυγά ή λεφτά.
Στο Μελιγαλά, τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, ανάβουν "φουνταρίες". Κάθε νοικοκυρά, όταν σημαίνει η καμπάνα για τον Επιτάφιο, ρίχνει μπροστά στην πόρτα του σπιτιού της δυο - τρία μάτσα κληματόβεργες και τους βάζει φωτιά. Μέχρι να βγει ο Επιτάφιος, οι κληματόβεργες έχουν πλέον γίνει θράκα. Την ώρα που o παπάς περνά έξω από το δρόμο του σπιτιού της, η νοικοκυρά ρίχνει πάνω στη θράκα μια χούφτα μοσχολίβανο και ο παπάς κάνει εκεί παραστάσιμο.
Στη Σπάρτη, όταν γυρίσουν τον Επιτάφιο, τον ξεστολίζει ο καντηλανάφτης, ο οποίος παίρνει τα κεριά και τα φυλάει. Την άλλη μέρα, τα βάζει ο παπάς σε ένα δίσκο με τα σταυρολούλουδα και τα μοιράζει στις γυναίκες. Τα λουλούδια αυτά, οι γυναίκες τα κρατούν ως φυλαχτό και όταν αρρωστήσει ένα παιδάκι βάζουν στα κάρβουνα λίγο νερό και μερικά σταυρολούλουδα και το λιβανίζουν.
Στην Νέα Κίο, τη Μεγάλη Παρασκευή που γυρίζουν τον Επιτάφιο, σταματούν στις διασταυρώσεις και μνημονεύουν.Επίσης οι πόρτες των σπιτιών τους μένουν ανοιχτές, για να μπει μέσα η Θεία Χάρη. Οι άνθρωποι πηγαίνουν νωρίτερα και τοποθετούν χώμα στα σημεία που θα σταματήσει ο επιτάφιος. Μόλις τελειώσει η λειτουργία, πηγαίνουν και παίρνουν από εκείνο το χώμα και το σκορπούν στο σπίτι για να χαθούν οι κοριοί.
Στη Ζάκυνθο, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, περιφέρουν τον Εσταυρωμένο στην πόλη.
Στο Καστανόφυτο Καστοριάς, τα παιδιά του χωριού, παίρνουν από την εκκλησία το χελιδόνι, (ξύλινο ομοίωμα περιστεριού) το κρατούν με ένα ξύλο ψηλά, το στολίζουν με λουλούδια και το περιφέρουν στα σπίτια. Κατά την περιφορά μαζεύουν δώρα, αυγά κόκκινα και λεφτά.
Ξεχωριστή σημασία έχει και η συνήθεια των Σερραίων γυναικών, να τοποθετούν στη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου, πάνω σε τραπέζι μπροστά από το κατώφλι της Εξώπορτας, την εικόνα του Εσταυρωμένου ανάμεσα σε άνθη, αναμμένα κεριά και θυμιάματα. Δίπλα τοποθετούν ένα πιάτο με χλόη φακής, ή κριθαριού, την οποία έχουν φυτέψει για αυτό το σκοπό, κάποια ημέρα της Μεγάλης Σαρακοστής. Το έθιμο συναντάται και σε άλλες περιοχές και θυμίζει τους Κήπους του Αδώνιδος.
Στη γιορτή του Αδωνη, οι γυναίκες ντυμένες πένθιμα, τοποθετούσαν επάνω σε νεκροκρέβατο κέρινα ομοιώματα του Αδωνη, γύρω από τα οποία έβαζαν άνθη και τους λεγόμενους "κήπους" δηλαδή γλάστρες όπου είχαν φυτέψει μάραθα ή άλλα φυτά, που γρήγορα μαραίνονται, αλλά και γρήγορα ξανά ανθίζουν. (για να συμβολίζουν, την πρόωρα μαραμένη νεότητα του Αδωνη)
Όπως στα κεριά της Μεγάλης Πέμπτης, έτσι και στα λουλούδια του Επιταφίου, (Χριστολούλουδα, Σταυρολούλουδα) αποδίδεται μεγάλη θαυματουργός Δύναμη. Σε πολλούς μάλιστα τόπους, η διανομή τους γίνεται από τον ίδιο τον ιερέα. Ορισμένες φορές, εντελώς άτοπα στη θρησκευτική αντίληψη, μπαίνει και το μαγικό στοιχείο.
Τα λουλούδια δηλαδή του Χριστού, για να έχουν δραστικότερη ενέργεια πρέπει να τα κλέψουν !!
Στις Μέτρες της Θράκης, η πομπή του Επιταφίου, σταματά έξω από ένα παρεκκλήσι, όπου εκεί βρίσκεται έτοιμη η φωτιά για να καεί ο Ιούδας. Τη στιγμή που ο Ιερέας διαβάζει το σχετικό Ευαγγέλιο, ανάβουν τη φωτιά και καίνε τον Ιούδα. Παίρνουν μια χούφτα από εκείνη τη στάχτη και τη ρίχνουν στα μνήματα.
Στην Κρήτη, τη Μεγάλη Παρασκευή, τρώνε νερόβραστα φαγητά με ξύδι, σαλιγκάρια βραστά, των οποίων το ζουμί μοιάζει με ξύδι.
Στο Κατσιδόνι Κρήτης, την ώρα που λέει ο παπάς στην Εκκλησία, εν καλάμω κάνουν σταυρούς από καλάμι για να διώξουν τους ποντικούς από τα κουκιά.
Παρασκευή νέας ζύμης Στην Ανατολική Κρήτη, την ώρα που λέει ο παπάς, το πρώτο ευαγγέλιο, της Μ. Παρασκευής, η παπαδιά βαστά αλεύρι και νερό, κάνει προζύμι με τις ευχές του Ευαγγελίου και το προζύμι ανεβαίνει.
 Σε ορισμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Λέσβο, δεν ανάβουν φωτιές μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή, αλλά και τις υπόλοιπες μέρες από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.
 Στα Τελώνια της Λέσβου, τη Μ. Παρασκευή, οι κάτοικοι σηκώνονται τα χαράματα και γυρίζουν στα ξωκλήσια. Πρέπει να επισκεφθούν 9-13 ξωκλήσια. Ανάβουν κεριά και θυμίαμα. Επισκέπτονται ο νεκροταφείο , αποθέτουν στεφάνια και θυμιατίζουν.
Στην Πάρο, τα κεριά του Επιταφίου, τα φυλούν και όταν έχει φουρτούνα, βρέχει ή αστράφτει, τα ανάβουν να περάσει η κακοκαιρία. Ακόμα, στο εικονοστάσι, τοποθετείται και κλαδί ελιάς, που παραμένει εκεί ως αγιώτικο. 

Μεγάλη Παρασκευη - Θειο Δράμα


Αί γενεαί πάσαι ύμνον τη ταφή σου προσφέρουσι, Χριστέ μου...
Καθελών του ξύλου, ο Αριμαθείας,εν τάφω σε κηδεύει.

Μυροφόροι ήλθον, μύρα σοι, Χριστέ μου, κομίζουσαι προφρόνως.
Ους έθρεψε το μάννα, εκίνησαν την πτέρναν, κατά του ευεργέτου.

Ω της παραφροσύνης και της χριστοκτονίαςτης των προφητοκτόνων!
Ιωσήφ κηδεύει, συν τω Νικοδήμω, νεκροπρεπώς τον Κτίστην.

Ως άφρων υπηρέτηςπροδέδωκεν ο μύστηςτην άβυσσον σοφίας.

Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος;
Πεπλάνηται ο πλάνος, ο πλανηθείς λυτρούται σοφία ση, Θεέ μου.

Φρίττουσιν οι νόες την ξένην και φρικτήν σου ταφήν του πάντων κτίστου.

Έρραναν τον τάφον οι μυροφόροι μύρα λίαν πρωί ελθούσαι.
Ειρήνην Εκκλησία, λαώ σου σωτηρίαν δώρησαι ση εγέρσει.

Αι γενεαί νυν πάσαι, ύμνον τη ταφή σου προσφέρουσι, Χριστέ μου.
Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω;

Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον.
Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ - O Πάνος Καμμένος στην Αράχωβα


O πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε την Αράχωβα σήμερα το πρωί 13/04/2012, συνοδευόμενος από το βουλευτή Βοιωτίας και Γενικό Γραμματέα του κινήματος, Μιχάλη Γιαννάκη.
Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Βοιωτίας
Οι υποψήφιοι βουλευτές του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στη Βοιωτία είναι κατά αλφαβητική σειρά:
1. Ανέστη Ιωάννα (Γιάννα) του Νικολάου – Ψυχολόγος
2. Δελαβέκουρας Απόστολος του Γρηγορίου - Δικηγόρος
3. Κουρνέτα-Τουρκοχωρίτη Ευρυδίκη του Παναγιώτη – Δικηγόρος
4. Κοφίνης Χρήστος του Σωτηρίου – Τελειόφοιτος Νομικής
5. Παπασπύρου Κωνσταντίνος του Παναγιώτη – Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
6. Χρυσικός Γεώργιος του Ευθυμίου – Δημοσιογράφος

Oυαί υμίν: Όταν ο Ε.Βενιζέλος ... συμβουλευόταν τον Άκη Τσοχατζόπουλο για τα υποβρύχια



Oυαί υμίν υποκριτές και Φαρισαίοι! Σήμερα στο ΠΑΣΟΚ κάνουν που δεν ξέρουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο, κορυφαίο ιστορικό στέλεχος του Κινήματος (ο μοναδικός εν ζωή από την ιστορική τριάδα Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργου Γεννηματά, Άκη Τσοχατζόπουλου), καθώς ο Άκης είναι σαφώς «στριμωγμένος» με το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214.
Ένα διαρκές σκάνδαλο που έχει πληγώσει πάνω απ’όλα το Πολεμικό Ναυτικό και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, ελέω Ε.Βενιζέλου.
Πώς μπορεί όμως το ΠΑΣΟΚ του Ε.Βενιζέλου να εκδίδει ανακοινώσεις του τύπου «Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της. Αλλά θα ήταν προτιμότερο να το είχε κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα», όταν ο πρώτος που συμβουλεύθηκε για την υπόθεση των υποβρυχίων Type 214, όταν μπήκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2009 ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο … Άκης Τσοχατζόπουλος!
Ο ίδιος ο Ε.Βενιζέλος το λέει, όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr και μάλιστα υποννοεί ότι "Ο Άκης του στάθηκε στις δύσκολες στιγμές που μεσολάβησαν μετά την αποτυχία εκλογής του στην προεδρία το 2007"
Ιδού λοιπόν τι έλεγε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος, σε συνέντευξη Τύπου μόλις δύο εβδομάδες μετά την είσοδό του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 4 Νοεμβρίου 2009 (http://www.mil.gr/el/enimerosi/sinenteykseisypetha/173-pmpeglitis.pdf):
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μου λύσετε μία απορία κύριε Υπουργέ; Τα τελευταία δύο έτη στάθηκαν δίπλα σας κορυφαία πολιτικά στελέχη, αλλά και άξιοι τεχνοκράτες. Θα αξιοποιηθούν δίπλα σας κάποια από αυτά τα στελέχη; Θα έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε ή να ακούσετε την εμπειρία των προκατόχων σας Υπουργών Αμύνης του ΠΑΣΟΚ;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ερώτηση, γιατί θέλω να σας ενημερώσω ότι έχω πραγματοποιήσει ήδη συναντήσεις και με τον κ. Παπαντωνίου και με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Και το ίδιο θα κάνω και με τον κ. Αρσένη τις αμέσως επόμενες μέρες.
Τα στελέχη τα οποία έχουν σταθεί στο πλευρό μου είναι πράγματι πάρα πολλά. (…) Δεν θέλω να τα πούμε όλα σήμερα, αδικούμε τα θέματα. Αλλά σας διαβεβαιώ ότι αυτό που λέτε θα γίνει και σας ευχαριστώ γιατί μου δίνετε την ευκαιρία να το τονίσω.
Πολύ γρήγορα ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος αξιοποίησε την «εμπειρία» του Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων. Έφτιαξε μια νέα σύμβαση που αναθεωρούσε την πρώτη, με ακόμα δυσμενέστερους όρους!
Έτσι ενώ προσφέρονταν στην Ελλάδα δύο υποβρύχια σχεδόν ίδιου τύπου (Type 209/1400) δωρεάν για να κλείσει η σκανδαλώδης υπόθεση ειδικά της σύμβασης «Ποσειδών ΙΙ» δέχθηκε να πληρώσει 520 εκατ. ευρώ παραπάνω, αλλά και στη νέα σύμβαση δεν εξαρτά την πρόοδο των εργασιών με τις πληρωμές και άλλα πολλά! Μάλιστα πέρασε την σύμβαση και από την Βουλή όπου υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ.
Και τώρα έρχεται να μας πει ότι «Άργησε η Δικαιοσύνη». Προφανώς «άργησε» γιατί ο Άκης ήταν στο ραντεβού με τον Ε.Βενιζέλο…
Δεν ήξερε τότε τι απάτη είχε γίνει με τα υποβρύχια; Στην Γερμανία η έρευνα κατά των HDW/Ferrostaal ήταν σε εξέλιξη για Ελλάδα και Πορτογαλία την στιγμή που οι δύο εταιρείες είχαν καταγγείλλει τον Σεπτέμβριο του 2009 την σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο (αυτό το πράγμα, οι απατεώνες να καταγγείλουν συμβάσεις, μόνο στην Ελλάδα έγινε). Αλλά για τον Ε.Βενιζέλο δεν ετίθετο θέμα δικαστικής διερέυνησης, αφού λέει στην ίδια συνέντευξη:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ ήθελα το εξής. Στην αγορά υπάρχει ένα ερώτημα και το μεταφέρω, δηλαδή στον κόσμο, πώς ενώ η ΤΗΥSSEN, o όμιλος THYSSEN με την ευρεία έννοια, έχει εισπράξει το 80%, 85%, 75% του τιμήματος του συμβολαίου δεν έχει παραδώσει τίποτα, απεναντίας έκανε μια κίνηση καταγγελίας της σύμβασης. Εσείς πώς σκέφτεστε νομικά να αντιδράσετε σ' αυτό; Βέβαια είναι λίγο πρωθύστερο το ερώτημα, είναι σε εξέλιξη μια συνάντηση που μας είπατε, αλλά το θέτω επί της αρχής. Βλέπουμε μια αναστροφή, ενώ αυτοί είναι εν αδίκω, ας το πούμε έτσι, όπως έχει η κοινή γνώμη την εντύπωση, βλέπω μια αδράνεια από το Υπουργείο.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τα προβλήματα ξεκινούν φυσικά από τις συμβάσεις. Προβλέπονται στις συμβάσεις αυτές που είναι δύο όπως ξέρετε, μία σύμβαση για την κατασκευή 4 νέων Υποβρυχίων και μία σύμβαση εκσυγχρονισμού, προβλέπονται τμηματικές καταβολές. Προβλέπεται επίσης η μεταβίβαση ποσοστών κυριότητας επί των πλοίων κατά τη ροή των πληρωμών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει γίνει αυτό;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτό γίνεται αυτομάτως. Άρα υπάρχει μία κάποια διασφάλιση. Εμάς όμως
δεν μας ενδιαφέρει να αντιδικήσουμε νομικά. Μας ενδιαφέρει να βρούμε μια πολιτική λύση.

Δηλαδή ο Ε.Βενιζέλος απέρριπτε την οποιαδήποτε "νομική λύση". Προτίμησε να δώσει άλλα 520 εκατ. ευρώ στους Γερμανούς και να βρεθούμε πάλι στο ίδιο σημείο με το 2009. Με την μόνη διαφορά ότι ο σύμβουλός του Α.Τσοχατζόπουλος πήρε ήδη το δρόμο της φυλακής...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr