Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ο Καραμανλής μπαίνει στη μάχη

Η πολιτική παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή μέσω όσων δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής» ως παραταξιακό μανιφέστο του πρώην πρωθυπουργού και επί 12 ½ χρόνια αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των πρόωρων εκλογών, έρχεται στο κατάλληλο χρονικό timing.
Λειτουργεί συσπειρωτικά για τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, κωδικοποιεί τις πολιτικές προτεραιότητες της κοινωνίας από την εκλογική αναμέτρηση που έρχεται, και αφυπνίζει συνολικά την Κεντροδεξιά, στέλνοντας το μήνυμα των εκλογών στις οποίες συγκρούονται δυο κόσμοι.
Απ’ τη μια η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, που κομίζει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προσδοκίας για διόρθωση των λαθών του Μνημονίου και αναίρεση των αρνητικών για τους πολίτες συνεπειών του. Και από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ που οδήγησε την Ελλάδα στο Μνημόνιο, και φέρει το βάρος της ευθύνης για την πολυετή ηθική και αξιακή διάβρωση της χώρας.
Στην… πλευρά του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να συναντήσει εικονικά κανείς και τις άλλες δυνάμεις του πολιτικού φάσματος, είτε εκφράζουν το Μνημόνιο είτε όχι. Κι αυτό διότι, κάθε… μη ψήφος στη Νέα Δημοκρατία, εμμέσως πριμοδοτεί το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δια του Ανδρέα Λοβέρδου και άλλων επιφανών «σωματοφυλάκων» της νέας ηγεσίας, προσδοκά στην… παραφωνία μιας συγκυβέρνησης, που θα του επιτρέψει να παραμείνει στην εξουσία, έστω και από την πίσω πόρτα.
Με την παρέμβασή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο Κώστας Καραμανλής επισημαίνει ότι όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία και όσο πιο ισχυρός είναι ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Σπεύδει δε να προσθέσει ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της, να μιλήσει ανοιχτά στους πολίτες για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και να αναδείξει το δικό της πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση.

EMMAΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Χωρίς αυτοδυναμία, νέες εκλογές

Η πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, στη διάρκεια της οποίας ο Θεόδωρος Πάγκαλος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική, και να μη συμμετάσχει στις επόμενες εθνικές εκλογές, έβγαλε ακόμη μια «είδηση», ενδεχομένως πολύ πιο σημαντική.
Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, που με τη δυναμική αρθρογραφία και τις πύρινες δημόσιες εμφανίσεις του, συνηθίζει να εκφράζει τον παλμό της βάσης της «γαλάζιας» Παράταξης, διατύπωσε την άποψη ότι στην περίπτωση που από τις κάλπες των πρόωρων εκλογών δεν προκύψει αυτοδυναμία, η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε νέα, επαναληπτική αναμέτρηση.
Ο κ. Κρανιδιώτης ξεκαθάρισε ότι η θέση που διατυπώνει αποτελεί προσωπική άποψή του, θύμισε ωστόσο με νόημα ότι κάτι αντίστοιχο είχε απαντήσει ο Αντώνης Σαμαράς πριν από μερικούς μήνες, σε σχετική ερώτηση που του είχε γίνει στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο γνωστός δικηγόρος και επικεφαλής του «Δικτύου 21» προχώρησε και σε πολιτική καταδίκη των σεναρίων που ακούγονται κατά καιρούς, για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία του Αντώνη Σαμαρά στις πρόωρες εκλογές.
«Τη συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ τη διακινεί το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι αυτή η θέση του κόμματος. Δεν είναι αυτή η θέση του Αντώνη Σαμαρά. Κάποιοι θέλουν την πολυδιάσπαση, για να συνεχίσουν αυτό που λένε… business as usual», ήταν τα λόγια του Φαήλου Κρανιδιώτη.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

O ΠΑΣ Κλένια "εξαφάνισε" τις αμυδρές ελπίδες που είχε για τίτλο η Ελλάδα Βέλου

Ο ΠΑΣ Κλένια ήταν ο μεγάλος νικητής καθώς, στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας, στο γήπεδο του Σολομού επικράτησε με 2 – 1 επί της Ελλάδας Βέλου, η οποία έχασε και τις όποιες αμυδρές ελπίδες τις  είχε για τίτλο.. Ο ΠΑΣ Κλένια με την νίκη αυτή διατήρησε την πρωτοκαθεδρία του στη βαθμολογία, όμως  αισθάνεται «Καυτή» την ανάσα του Πέλοπα Κιάτου που ακολουθεί στο πόντο. Η ομάδα του Κιάτου πήρει «τρίποντο» στα χαρτιά από τον Ισθμιακό που έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος , όπως άκοπο τρίποντο ππήρε εκτός έδρας και ο Ηρακλής Λεχαίου από τον Άλμπαρτο Κόρφου.
Στο Θώδειο στάδιο και στο Λουτρακιώτικο ντέρμπυ ο Ολυμπιακός Λουτρακίου έχασε με 1 – 3 από τον ΠΑΟ Λουτράκι, ενώ στη Ξυλοκέριζα ο Σαρωνικός Γαλατακίου και ο Α. Ο. Σολομού αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 2 – 2 .
Στις νίκες επέστρεψε ο Αστέρας Δερβενίου καθώς νίκησε με 2 – 0 τον Πανσολυγειακό, ενώ στη Νεμέα ο Παννεμεατικός επικράτησε με 2 – 0  του Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Τέλος στην Αρχαία Κόρινθο η Προοδευτική Περιγιαλίου επικράτησε με 3 – 2  της Θύελλας Πετρίου.

26η Αγωνιστική
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                          2 - 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ  1 - 3
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                          3 - 0
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                0 - 3
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                3 - 2
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.          2 - 0
AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ  2 – 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ – Α. Ο ΣΟΛΟΜΟΥ                           2 – 2

Η βαθμολογία
( Επί 26 αγώνων)

1 ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ           71 - 16   64
2 ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ     64 - 22   63
3 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ     69 - 24   58
4 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ      64 - 30   56
5 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.     45 - 38   42
6 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ            44 - 37   41
7 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡ.      46 - 45   39
8 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.   33 - 42   36
9 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 39 - 31   35
10 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ.    37 - 49   35
11 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ      32 - 45   33
12 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ.    40 - 56   30
13 ΠΑΝΣ/ΚΟΣ             31 - 40   28
14 ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ      31 - 54   19
15 ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ        15 - 75     8
16 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ             8 - 65     6


ΣΤΗΝ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ 5 - 4
Στο Β1 όμιλο στα πλαίσια της 24ης ημέρας ο Άρης Κορίνθου επικράτησε με 5 – 4 της Δάφνης Εξαμιλίων.
Στον ίδιο όμιλο την Κυριακή ο πρωτοπόρος Εθνικός Ξυλοκερίζης αντιμετωπίζει την Περαχώρα και οι Άγιοι Θεοδώροι αγωνίζεται με τον Α. Ο. Μαψού. Οι Γαλάζιοι Νέοι στα Εξαμίλια αντιμετωπίζουν την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου, ενώ ο Τενεάτης μάχεται με τον Κύψελο. Στο Αγγελόκαστρο ο Αετός αντιμετωπίζει τον Κουταλά, ενώ ο Α. Σ. Λουτρακίου αγωνίζεται με τον Αγιάννη.
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ – ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 1 - 0
Στο Β2 όμιλο και στην  αυλαία της 23ης αγωνιστικής η Θύελλα Κάτω Διμηνιού νίκησε στο ξερό του Κιάτου με 1- 0 τον πρωτοπόρο Πανκαμαριακό.
Την Κυριακή ο Πανευρωστινιακός δοκιμάζεται στο Λεόντιο από τη τοπική Θύελλα , όπως και η Λυκοποριά στο Κρυονέρι από τον Αετό. Στο Σολομό ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου αγωνίζεται με την ομάδα του Ασπρόκαμπου, ενώ στο στάδιο του Κιάτου η Αναγέννηση αντιμετωπίζει τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου. Τέλος η Κόρινθος ‘06 αγωνίζεται με τον Απέσσα Χαλκίου



Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, για μια ακόμη φορά, ξεπέρασε κάθε όριο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, για μια ακόμη φορά, ξεπέρασε κάθε όριο.
Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων οφείλει να γνωρίζει ότι τέτοιου είδους ενέργειες στρέφονται εναντίον της διεθνούς εννόμου τάξεως και παραβιάζουν σε τέτοιο βαθμό τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ώστε εκθέτουν βαρύτατα – και σε διεθνές επίπεδο – την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας και αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη χώρα απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αντί να προσεγγίζει σε αυτό.
Η τουρκική προκλητικότητα προσκρούει στο εθνικό φρόνημα του λαού μας και στην αποφασιστικότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν στη στεριά, στον αέρα και στη θάλασσα, την εθνική κυριαρχία της Πατρίδας μας».

ΨΗΦΙΣΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Πρόωρη κάλπη τοποθέτησε η   ιστοσελίδα 
και άρχισαν τα ...όργανα.
Μπες και εσύ και ψήφισε τους υποψηφίους από την Kορινθία και όχι μόνο.
καλό βόλι.......


 

ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ.......ΑΡΑΓΕ?

 Είμαι σε μεγάλο προβληματισμό και πρέπει να αποφασίσω επιτέλους.
ΠΟΙΟΝ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ???
1. ΠΑΣΟΚ
Μας είπε την προηγούμενη φορά Η' ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Η' ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ και τελικά και ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ.......  
Που να είναι αυτός ο Γιώργος ρε παιδιά, αυτός ο σωτήρας μας ο Παπακωσταντίνου, μα που είναι...???    Πάντως ο χοντρούλης τρέχει αλλά μάλλον δεν έχει χρόνο, αυτός θα κάνει την ΑΛΛΑΓΗ που δεν έγινε ποτέ αλλά μέχρι τότε................... αντε γειά

2. Ν.Δ.
Μας λέει κάναμε λάθος μέχρι το 2009 αλλά χάσαμε οπότε το πληρώσαμε, ψηφίστε μας για να σας σώσουμε. Και λέω εγώ με ποιους??  Μα φυσικά με τους κολλητούς του ΑΝΤΩΝΗ (π.χ το βαφτιστήρι του τον γιό Μητσιά, το φιλαράκι του τον Φαήλο Κρανιδιώτη, και μερικούς άλλους της παλιάς ΠΟΛΑΝ).....άντε γειά  

3. Κ.Κ.Ε.
Αυτοί χαθήκανε. Τώρα που η καπιταλιστική Ευρώπη των μονοπωλίων κλπ μας έχει βάλει την θηλιά στο λαιμό ΑΥΤΟΙ καταριούνται το ...κίνημα της πατάτας και του λαδιού σαν δαιμονισμένοι, επειδή δεν το σκέφτηκαν αυτοί και δεν το ελέγχουν και όταν είδαν την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου κοίταξαν να τα ...μπαλώσουν................αντε γειά 

4.  ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ -ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ -ΚΟΥΒΕΛΟΥ,  
     ΚΑΤΣΕΛΗ-ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ
     ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
     ΚΛΠ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.............................ένα σκέτο  αντε γειά ..........

5.  ΛΑ.ΟΣ
Εδώ τελειώνει δυστυχώς ένας παράνομος δεσμός......(λαϊκό τραγούδι). Παίξατε και χάσατε και μείνατε και με 9 παίκτες λόγω Βορίδη και Άδωνη, οπότε ....... άντε γειά......


6. ΣΥΡΙΖΑ

Το σκέφτομαι αλλά δεν το αποφασίζω. Ο Αλέξης μάλλον το σκέφτεται και αυτός το υπουργείο της Τρόϊκα. Το θέλει πολύ και μάλλον τον βλέπω ...συνεργαζόμενο με τους άλλους. Λέτε ??? Μπά ....αλλά γιατί δεν κάνει κόντρα μεγάλη και αυτός....... πάντως έχει καλή πορεία και τον έχω στο μυαλό μου.... θα παίξει .......

7. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Μάλιστα...!!!!.τώρα αυτοί μας έλειψαν από την Βουλή. Μπηκαν στο Δημαρχείο και βγήκαν στην Βουλή. Και μην πει κανείς τα παιδιά φασίστες.......προσέχτε βρέχει κοτρόνες και καδρόνια, ΑΛΛΆ αυτοί φταίνε??? Τόσα χρόνια οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ , ΑΛΓΕΡΙΝΟΥΣ, ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ, ΑΦΓΑΝΟΥΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ κλπ  ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ ΜΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ????
Πάντως παιδιά αν με κλέψουν και μένα μέρα μεσημέρι και αν μου πάρουν έστω και ένα πραγματάκι θα ψηφίσω ΑΝΟΙΧΤΑ και ας με πουν ότι ΘΕΛΟΥΝ. Αφού δεν έχουμε προστασία από το κράτος ας βγουν οι ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ να καθαρίσουν.

8. ΑΠΟΧΗ. - ΛΕΥΚΟ ................αντε γειά...

9. ΚΟΥΒΕΛΗΣ.
Πολύ καλός και πάντα ήπιος. Τι ήθελε και μάζευε τους αποτυχημένους του ΠΑΣΟΚ?? Τώρα έμαθα άρχισαν να τσακώνονται. Θα δούμε τις επόμενες μέρες.......θα τα ξαναπούμε....

amartolo.blogspot.com

Ηλεία: Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του πατέρα που έχασε μάνα,γυναίκα και τέσσερα παιδιά στις πυρκαγιές

Ξεκίνησε η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές του 2007

Μνήμες από την τραγωδία του Αυγούστου του 2007 στην Ηλεία ξυπνάνε με τον πλέον συγκλονιστικό τρόπο στη δίκη που ξεκίνησε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας. Ο τραγικός πατέρας, σύζυγος και γιος Γιώργος Παρασκευόπουλος, που έχασε στην Αρτέμιδα τα τέσσερα παιδιά του, τη σύζυγό του και τη μητέρα του, απηύθυνε ένα συγκλονιστικό “κατηγορώ” κατά  του κρατικού μηχανισμού, καθώς όπως υποστήριξε στη κατάθεση του δεν έλαβε κανένα προληπτικό μέτρο για να αποτρέψει την τραγωδία.
«Αν είχε γίνει ένα δέκατο από αυτά που σας λέω για τις αρμοδιότητες των υπευθύνων, θα είχα εδώ δίπλα μου σήμερα την οικογένεια μου» ξέσπασε, συγκινώντας όσους παρακαλουθούν τη διαδικασία.
Ο ίδιος άφησε κυριολεκτικά χωρίς ανάσα την αίθουσα του δικαστηρίου όταν διηγήθηκε την τραγική του εμπειρία με τον ανείπωτο ανθρώπινο πόνο από εκείνες τις στιγμές...
“Πίστευα ότι ζούσαν!” είπε με φωνή που δύσκολα έβγαινε. “Δεν ήξερα μέχρι αργά το απόγευμα ότι είχαν χαθεί. Τους έψαχνα στο κέντρο της Ζαχάρως, νόμιζα ότι είχαν φτάσει σώοι στην παραλία”, ξέσπασε σε μια κυριολεκτικά μαρτυρική κατάθεση.
Ο συνήγορος υπεράσπισης πολιτικής αγωγής των θυμάτων Αντώνης Φούσας, δικηγόρος Αθηνών και πρώην υπουργός, σε δηλώσεις του σε ένα διάλειμμα της διαδικασίας τόνισε τα εξής: «Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες και συνταρακτικότερες περιπτώσεις που έχω χειριστεί και αντιμετωπίσει στα πολλά χρόνια της δικηγορίας μου».
Η δεύτερη μάρτυρας από τους εκατόν εβδομήντα της υπόθεσης ήταν η Χριστίνα Δρακοπούλου, αδερφή του άτυχου εποχικού πυροσβέστη Γιάννη Δρακόπουλου, που εγκλωβίστηκε και έχασε τη ζωή του στις φλόγες στο ίδιο σημείο
Η δίκη συνεχίζεται, αλλά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά της και την απόδοση ευθυνών, οι πληγές για όσους έζησαν την τραγωδία, δεν θα επουλωθούν ποτέ...
thebest.gr

Οι «Ανεξάρτητοι Ελλήνες» στην Πελοπόννησο - Ο Σωκράτης Τόγιας επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο στην Κορινθία

Λίστα με τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηυφοδέλτια του κόμματός του «Ανεξάρτητοι Ελλήνες» κατά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές διέρρευσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος.
Από την Πελοπόννησο, στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» προσχωρούν ανά Περιφερειακή Ενότητα οι:
• Κορινθία: Σωκράτης Τόγιας (πρώην δήμαρχος Σαρωνικού). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τόγιας μπαίνει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο.
• Αρκαδία: Στάθης Κούλης (τέως δήμαρχος Λαγκαδίων)
• Αργολίδα: Χρήστος Τσούλος (τέως αντινομάρχης), Αλέκος Τσιλογιάννης (τέως δήμαρχος Ασκληπιού).
• Λακωνία: Τζανέτος Φιλιππάκος (απόστρατος ΕΑ), Ηλίας Ζαγοριανάκος (δημόσιος υπάλληλος), Βασίλειος Καλογερόγιαννης (συταξιούχος), Μιχάλης Μινόγιαννης (συνταξιούχος ΝΑΤ).
• Μεσσηνία: Χρήστος Σταματόπουλος (δικηγόρος), Παναγιώτης Γεωργόπουλος (πτέραρχος ε.α).
• Ηλεία: Ανδρέας Σκαρτσάρης (περιφερειακός σύμβουλος).
• Αχαΐα: Τρύφωνας Παχής (σύμβουλος επικοινωνίας), Γεώργιος Νταβρής (απόστρατος αξιωματικός), Τάκης Χριστόπουλος (πολιτικός μηχανικός), Ανδρέας Αβραμόπουλος (ιατρός).


Συνελήφθησαν δύο Ρουμάνοι για μαστροπεία στην Κίατο.


Συνελήφθησαν, χθες (23-3-2012) το βράδυ, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, δύο (2) 30χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, για μαστροπεία.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, συνέλαβαν τους ανωτέρω, οι οποίοι κανόνισαν επ’ αμοιβή ερωτικό ραντεβού, προάγοντας στην πορνεία με σκοπό το κέρδος, έναντι του χρηματικού ποσού των -180- ευρώ, μία (1) 22χρονη αλλοδαπή ομοεθνή τους, διευκολύνοντας την ερωτική δραστηριότητα, μεταφέροντας αυτήν σε ξενοδοχείο.
Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ σε βάρος της 22χρονης, σχηματίσθηκε δικογραφία πταισματικού χαρακτήρα, για παράβαση Νόμου περί εκδιδομένων προσώπων, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Δημόσιο Κατήγορο.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου.

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού 25ης Μαρτίου σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο

O Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ανακοινώνει το Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού της Εθνικής Επετείου για τις 23, 24 και 25 Μαρτίου 2012.
Θα πραγματοποιηθεί Γενικός Σημαιοστολισμός από ώρα 08:00 της 23-03-2012 μέχρι ώρα 24:00 της 25-03-2012, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.
Την Παρασκευή 23 Μαρτίου θα γίνουν ομιλίες στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου.
Το Σάββατο 24 Μαρτίου και ώρα 18:30 θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Μερτικεΐκων.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου
ώρα 07:00  Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου.

ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ
ώρα 09:30
Συγκέντρωση Σχολείων Δερβενίου και Φιλαρμονικής με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον Ιερό Ναό του «Αγίου Ιωάννου». ώρα 09:45 Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Φιλαρμονικής. ώρα 09:55 Είσοδος Αρχών & επισήμων
ώρα 10:00 
Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου» επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι πολέμου, οι τιμηθέντες με παράσημα, το Τοπικό Συμβούλιο, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.Θα γίνει ομιλία για την 25η Μαρτίου από την Δασκάλα κα Δελή Νικολίτσα.
Μετά την δοξολογία : Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και θα ακολουθήσει :
1. Κατάθεση στεφάνων
2. Ενός λεπτού σιγή
3. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική
4. Λήξη τελετής.

ώρα 11:00 Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η  Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν
Η παρέλαση θα γίνει στην ΠΕΟ. Αθηνών – Πατρών από οδικής γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.
Θ Ε Σ Ε Ι Σ  Σ Τ Η Ν   Ε Ξ Ε Δ Ρ Α
Στη πρώτη σειρά ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δερβενίου και οι Δ/ντές των σχολείων, οι Ιερείς, η Ειρηνοδίκης, οι Εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας.
Ακολουθούν στις επόμενες σειρές οι Δημοτικοί, οι Τοπικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι ως και οι λοιποί επίσημοι.
Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος.
Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.
Για την τήρηση του προγράμματος ορίζεται η καθηγήτρια του Λυκείου κα Γκολφινοπούλου Χρυσούλα.
Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Καϊτσας Κωνσταντίνος. 

 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ  ΚΑΡΑΒΑΣ

ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
ώρα 09:30 Συγκέντρωση Σχολείων, Σ. Ελληνικού Οδηγισμού, και Σωματείων με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον Ιερό Ναό του " Αγίου Βλασίου". ώρα 09:45 Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Σ. Ελληνικού Οδηγισμού, Σωματείων, Συλλόγων. ώρα 09:55 Είσοδος Αρχών & επισήμων
ώρα 10:00
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Υποδιευθύντρια του Β’ Γυμνασίου Ξυλοκάστρου κ. ΡΑΛΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.
Μετά την δοξολογία : Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και θα ακολουθήσει :
1. Κατάθεση στεφάνων 2. Προσκλητήριο πεσόντων 3. Ενός λεπτού σιγή 4. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική 5. Λήξη τελετής.
Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό ‘‘Αγίου Βλασίου’’ επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι πολέμου, οι τιμηθέντες με παράσημα, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης, θα ραίνει το Μνημείο με λουλούδια.
25-03-2012 ώρα 11:00
Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η  Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν

Η παρέλαση θα γίνει επί της Π. Τσαλδάρη από το Μνημείο των ΗΡΩΩΝ μέχρι την πλατεία Αγίου Βλασίου Αμέσως μετά την παρέλαση θαακολουθήσει πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τα Παιδικά Χορευτικά Τμήματα του Δήμου στην πλατεία Αγ  Βλασίου Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι Αιδεσιμότατοι Εφημέριοι .
Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κλπ το Αστυνομικό Τμήμα
Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι τουΔήμου κ.κ. Ιωάννης Φόρτης και Βασίλειος Παρίδης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧOΣ

Απόψε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά.

Η Άνοιξη έφτασε, καιρός να έρθει και η νέα ώρα! Αλλάζουν τα ρολόγια την Κυριακή, με τους δείκτες να πηγαίνουν  μια ώρα μπροστά.
Στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 04.00 ώστε να μπούμε, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη θερινή ώρα.

Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, οπότε επανέρχεται η χειμερινή ώρα.

Ιταμή τουρκική πρόκληση.Φρεγάτα στον Καφηρέα (Εύβοια) , παραμονές 25ης Μαρτίου



Ξεπερνά τα όρια η Άγκυρα,που δείχνει να θέλει να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο.Μετά το Πίρι Ρέϊς έστειλε φρεγάτα τη μέχρι το Καφηρέα,σήμερα το πρωί ,την ώρα που στην Αθήνα γίνονταν οι μαθητικές παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η Άγκυρα είναι απλά απαράδεκτη,προκαλεί και θέλει ένταση.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ:


"Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνεται ότι η τουρκική φρεγάτα “GAZIANTEP”, εξερχόμενη από το λιμάνι του Ακσάζ, πλέοντας σε διεθνή ύδατα, εισήλθε την 24 Μαρτίου (06:30) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα Νότια Ν. Κύθνου και εξήλθε αυτών με Βορειοανατολική πορεία πλέοντας το στενό του Καφηρέα στις 10:00.

Μέσα και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του".

Δείτε επίσης Το «σουλάτσο» του Πίρι Ρέις στο Αιγαίο. Πώς αποτυπώνεται στο χάρτη
onalert.gr

ΜΑΤ και κιγκλιδώματα και στην Πάτρα - Επίσημος ούτε για... δείγμα!

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα περιλαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τόσο έξω από τη Μητρόπολη, όσο και κατά μήκος της διαδρομής για την κατάθεση στεφάνων στην πλατεία εθνικής αντίστασης. Εκατοντάδες αστυνομικοί θα επιστρατευθούν αύριο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες αντιδράσεις πολιτών, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την πολιτική του μνημονίου και την κοινωνική εξαθλίωση.

Με δεδομένο το γεγονός πως σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών υπάρχει φόβος επεισοδίων για πρώτη φορά δυνάμεις από την Αχαΐα δεν μετακινήθηκαν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του patratimes.gr, σε όλο το μήκος και σε κάθε σημείο ύπαρξης εκδηλώσεων για την 25 Μαρτίου, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η δοξολογία, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα δημιουργήσουν ανθρώπινη αλυσίδα και θα οδηγήσουν με ισχυρή περιφρούρηση τους επισήμους, τόσο στην πλατεία όσο και στην εξέδρα των επισήμων.

Στο σημείο όπου παραδοσιακά στήνεται η εξέδρα θα έχει δημιουργηθεί νεκρή ζώνη - θα επιστρατευτούν κιγκλιδώματα- και αμέσως μετά θα έχει παραταχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, δημιουργώντας ανθρώπινο τείχος προστασίας των επισήμων.

Σε μικρή απόσταση θα έχει παραταχθεί και δύναμη από άνδρες των ΜΑΤ.

Δεν… βρίσκουν επίσημο

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, παρά τις προσπάθειες να βρεθεί πρόσωπο το οποίο θα δεχθεί να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάτρα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, μέχρι στιγμής κανένας παράγοντας της πολιτικής ζωής από την κεντρική σκηνή δεν έχει δεχθεί.

Πληροφορίες θέλουν τον υφυπουργό εθνικής άμυνας Κ. Σπηλιόπουλο να έχει αρνηθεί να αναλάβει την εκπροσωπήση μετά τα όσα βίωσε αυτός και άλλοι κυβερνητικοί βουλευτές στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ηςε Οκτωβρίου.

Προληπτικοί έλεγχοι.

Σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι, για πρώτη φορά στην Πάτρα η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο, να προχωρούν άνδρες της ασφάλειας σε προληπτικούς ελέγχους ατόμων, τα οποία θα προσέρχονται τόσο στο χώρο της Μητρόπολης, όσο και στην πλατεία εθνικής αντίστασης και τη διασταύρωση των οδών Αγ. Ανδρέου και Αγ. Νικολάου, σημείο όπου θεωρείται ως το πιο πιθανό για να εκδηλωθούν αντιδράσεις και να υπάρξουν διαμαρτυρίες από τους πολίτες.
newsit

"Αστακός" το κέντρο της Αθήνας για τις παρελάσεις - Κάγκελα παντού και ελεύθεροι σκοπευτές που ελέγχουν τα πάντα

Πρωτόγνωρα μέτρα που ανάλογα δεν έχουν ξαναζήσει οι αθηναίοι πολίτες, ισχύουν απο το πρωί εν όψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου τόσο για τη μαθητική παρέλαση όσο και για την στρατιωτική που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Με εντολή της αστυνομίας κλειστοί είναι από στις 8 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό στην Ακρόπολη και το Σύνταγμα, ενώ από τις 9 το πρωί θα κλείσει και ο σταθμός στον Ευαγγελισμό. Ήδη η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός και μάλιστα να κάνουν προληπτικούς ελέγχους, αλλά και προσαγωγές σε όσους θεωρούνται ύποπτοι.

"Η Ελλάδα δεν πωλείται" φώναξαν οι μαθητές - Αγνόησαν τους επισήμους και δεν γύρισαν το κεφάλι προς το μέρος τους

- Δάσκαλοι, καθηγητές και πολίτες που ήθελαν να περάσουν μπροστά συγκρούστηκαν νωρίτερα με την αστυνομία
- Φρούριο το κέντρο, χιλιάδες αστυνομικοί και παντού κάγκελα!
- 23 προσαγωγές πολιτών από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ
- Κλειστοί ακόμη οι σταθμοί μετρό σε Ακρόπολη, Σύνταγμα και Ευαγγελισμό

"Επίθεση" στο πατρικό της Σοφίας Γιαννακά


Έρευνες πραγματοποιεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες που προκάλεσαν σήμερα το πρωί φθορές, μπροστά στην είσοδο του πατρικού σπιτιού της βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Σοφίας Γιαννακά,
Σύμφωνα με τη αστυνομία, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε μικρά ταπέτα, που βρίσκονταν μπροστά στην είσοδο του σπιτιού, που βρίσκεται στην περιοχή Παραβόλα..
Στην συνέχεια χτύπησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το κουδούνι με σκοπό να ειδοποιήσουν το συγγενικό πρόσωπο της κ. Γιαννακά, που κατοικεί στο σπίτι.
Από τη φωτιά σημειώθηκαν μικρές φθορές μπροστά από τις πόρτες της εισόδου του σπιτιού, σε ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, στην πρόσοψη καταστήματος που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, καθώς και σε κάδο απορριμμάτων.

newsit.gr

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τον Τουρισμό στην Κατερίνη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Κατευθύνσεις Τουριστικής Ανάπτυξης στον Ν. Πιερίας» από τον Τομέα Τουριστικής Πολιτικής, την Γραμματεία Επαρχιακών Οργανώσεων και την Ν.Ε. Πιερίας, στην Κατερίνη.
Οι εισηγητές υπογράμμισαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του τουρισμού στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε ο τομέας αυτός να αποτελέσει αφετηρία ανάπτυξης για την περιοχή.
Συγκεκριμένα, η κα. Λέινα τόνισε τον ρόλο των ξενοδόχων ως προς την διασφάλιση της ποιότητας για τον εισερχόμενο τουρισμό στον Νομό ενώ ο κ. Πανταλώνας αναφέρθηκε στους τρόπους προσέλκυσης νέων αγορών παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Φωτιάδης παρουσίασε τις απαιτούμενες κατευθύνσεις για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των φορέων. Τέλος, ο υπεύθυνος Τουριστικής Πολιτικής της ΟΝΝΕΔ, Μπάμπης Τσιανάκας ανέπτυξε ένα σύγχρονο πλαίσιο για την περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη και στάθηκε στον ρόλο της στοχευμένης προβολής του νομού Πιερίας ώστε να καταστεί ελκυστικός όλο το χρόνο, παρουσιάζοντας τις εξής προτάσεις:
  • Ολοκληρωμένος σχεδιασμός τουριστικής προβολής με συντονισμένες δράσεις για την προβολή του νομού.
  • Στρατηγική ανάπτυξη τόσο για το βασικό τουριστικό προϊόν, όσο και για τα θεματικά, εναλλακτικά και συμπληρωματικά προϊόντα.
  • Δημιουργία τοπικής τουριστικής ατζέντας.
  • Ανάπτυξη υποδομών με ποιοτικές πύλες εισόδου και ενίσχυση της θαλάσσιας διασύνδεσης με τη νησιωτική Ελλάδα.
  • Δημιουργία αναγνωρίσιμης τουριστικής ταυτότητας για την Πιερία.

Η ΟΝΝΕΔ αναδεικνύει στην πράξη τον ρόλο του τουρισμού ως μοχλό ανάπτυξης και αειφορίας σε περιφερειακό επίπεδο. Απώτερος σκοπός είναι να τεθούν στέρεες βάσεις ώστε να προκληθούν θετικές οικονομικές επιπτώσεις στην παραγωγική βάση της περιφερειακής οικονομίας.
Από το Γραφείο Τύπου

Πικρή γεύση

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την κατάρρευση του παλιού κομματικού συστήματος.
Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε δύναμη και θετική διέξοδο για τον τόπο.
Η επόμενη μέρα για την Ελλάδα απαιτεί συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που έχουν σχέδιο για τον τόπο, παρουσία στους ευρωπαϊκούς  θεσμούς, συνέπεια και αξιοπιστία, όπως είναι  η Δημοκρατική Συμμαχία».


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή μαθητική παρέλαση άφησε πικρή γεύση σε όλους. Οι παρελάσεις δεν προσφέρονται για μικροκομματικά παιχνίδια έντασης και εκμετάλλευσης της συγκυρίας.
Είναι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, που σίγουρα δεν μπορούν να πραγματοποιούνται με μπάρες και ΜΑΤ και έχουν αξία όταν γίνονται παρουσία των πολιτών και με τη συμμετοχή της κοινωνίας».

Η Εταιρική κοινωνική ευθύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ΠΑΕ

Του Ανδρέα Σταματόπουλου*

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν μετά από την ανάλυση δεδομένων Ελληνικών ΠΑΕ είναι τα εξής :

Οι ελληνικές ΠΑΕ φαίνεται να ασκούν αρκετές δράσεις ΕΚΕ με έμφαση στις
κοινωνικές δράσεις και αμέσως μετά στις περιβαλλοντικές.


Ωστόσο σαν μικρομεσαίες εταιρείες δεν έχουν μεγάλο αριθμό ανθρώπινου
δυναμικού ώστε να διαθέσουν και τους ανάλογους πόρους ώστε να
δημιουργήσουν στο οργανόγραμμά τους αυτόνομα τμήματα ΕΚΕ.

Παρέλαση 25ης Μαρτίου ! Τρέμει το φυλοκάρδι τους μήπως τούς βρεί καμιά συμφορά από γιαούρτια, αυγά, πορτοκάλια, κι΄ ότι άλλο έχει ο φτωχός μας μπαξές…

 
Περνάει ο Στρατός τής Ελλάδος φρουρός !
 Η φετεινή  Εθνική  και  Θρησκευτική  εορτή  κατά πώς έχουν και κατά πώς δείχνουν τα πράγματα θα εορτασθεί πραγματικά μάλλον κατά το ήμισυ, και μόνον δηλαδή κατά το θρησκευτικό μέρος…

Χωρίς να διεκδικούμε  χάρισμα και τίτλον προφήτου  και μακάρι να βγούμε  ψεύτες,  δυσοίωνες προβλέψεις ακούγονται και μακάρι  να είναι φήμες και «διασπορά ψευδών ειδήσεων…» όπως  τακτικά χρησιμοποιεί τον όρο μία παλαιά τοπική εφημερίδα προτρέπουσα μάλιστα τον ειδικό εντεταλμένο της δικαιοσύνης  να προβεί και σε συλλήψεις « πιάστε τους, πιάστε τους, για διασπορά ψευδών ειδήσεων…»
  
Κάποιου δημοσιογράφου τού έχει μείνει προφανώς αυτή η λόξα από την εποχή της Xούντας και πολύ θα ήθελε κάθε μία διαμαρτυρόμενη φωνή, ή καθ΄ ένα ελεύθερο σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί αυτός, έστω και μία αδέσποτη φήμη, να εμπίπτει σ΄ αυτόν τον  Στρατιωτικό νόμο και να συλλαμβάνεται πάραυτα ο "ύποπτος"  ως «διασπορέας ψευδών ειδήσεων…»

Απεναντίας  τα όσα αναληθή μπορεί να μεταφέρει στον κόσμο αυτός ως δημοσιογράφος , έ, αυτά δεν κρίνονται έτσι  αλλά αθωώνονται  ως λεχθέντα  εν «δημοσιογραφική αδεία..». 
Μιλάμε δηλαδή για μια δική μας δικαιοσύνη και κρίση και άς την χαίρονται αυτοί πού την σιγοντάρουν…
Λέγαμε λοιπόν ότι υπάρχει κίνδυνος για μικρή η μεγάλη αναμπουμπούλα και γι΄ αυτό άλλωστε και η Κυβέρνηση παίρνει εφέτος πολλά μέτρα τάξεως πού άλλες χρονιές δεν είχε…
Σήμερα θα αναφερθούμε σε δύο κείμενα, το καθ΄ ένα με την αξία του, τον τόπο του, και την σημασία του.
Το ένα είναι Θρησκευτικό, για την εορτή του Ευαγγελισμού και της Παναγίας μας, και το άλλο είναι μία αγανακτισμένη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για  τις φωνές διαμαρτυρίας  αγανακτισμένων πολιτών πού θα ακουστούν την 25η Mαρτίου…
«….Η Πατρίδα μας σήμερα γιορτάζει δυο γιορτές, τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου, την απελευθέρωση δηλαδή του ανθρώπου από την τυραννία του διαβόλου και  από την σκλαβιά της αμαρτίας, και το δεύτερο ότι ξεσηκώθηκε το γένος των Ελλήνων εναντίον των τότε κατακτητών σαν σήμερα, 25η Μαρτίου του 1821 μέ την Ελληνική Επανάσταση.
 
 

Η Χρυσή Αυγή για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να μη περάσουν τα σκοτεινά σχέδια της Χούντας του Μνημονίου!
- OXI επεισόδια: Η συγκυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της θέλουν - με αφορμή μια ενδεχόμενη αναταραχή από σκοτεινές ανθελληνικές δυνάμεις - να αναβάλουν τις εκλογές και να συνεχίσουν έτσι ανενόχλητοι το ξεπούλημα της χώρας.
  
- Μια «πορτοκαλί επανάσταση» θα ήταν γι’ αυτούς ό,τι καλύτερο για να κρατήσουν ζωντανό το αμαρτωλό καθεστώς τους, το οποίο στην συνείδηση του Λαού έχει πλέον καταστεί «πτώμα, οδωδός και τυμπανιαίον». Να μη περάσουν τα σκοτεινά σχέδια των παρακρατικών αναρχο-κομμουνιστών και των προστατών τους μέσα στον αλωμένο από πράκτορες ξένων κρατικό μηχανισμό.

Σχεδιάζουν να πράξουν το ίδιο, το οποίο με μονότονο τρόπο έπρατταν κατά των Εθνικών και Λαϊκών κινητοποιήσεων για το ανθελληνικό Μνημόνιο, χρησιμοποιώντας προβοκάτορες. Έφτασαν μέχρι του σημείου να έχουν έτοιμες αστυνομικές δυνάμεις με χημικά και… ελεύθερους σκοπευτές στην Πλατεία Συντάγματος την ώρα της παρελάσεως!

Θέλουν επεισόδια με κάθε τρόπο! Να μη περάσουν τα σχέδιά τους, σχέδια που οδηγούν στην αναβολή των εκλογών… Την αναβολή των εκλογών για το 2013 θέλει και ο ίδιος ο υπουργός ο υπεύθυνος για τα μέτρα τάξεως Χρυσοχοΐδης, καθώς και ο τελειωμένος πολιτικά συστηματικός συκοφάντης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Καρατζαφέρης, του οποίου οι επιθέσεις εναντίον μας έχουν ξεπεράσει τα όρια του γελοίου. Την αναβολή των εκλογών θέλει το βαθύ ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του και όλοι γνωρίζουμε τις σχέσεις κάποιων ψευτοεπαναστατών της αριστεράς με το βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με πλήρη συναίσθηση της αποστολής της καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε απόλυτη τάξη και ψυχραιμία και δηλώνει επίσης ότι εάν το κράτος αυτό, η Χούντα του Μνημονίου, ήθελε να μη γίνουν επεισόδια υπήρχε κάτι πάρα πολύ απλό και δεν χρειαζόντουσαν ούτε ΜΑΤ, ούτε χημικά, ούτε ελεύθεροι σκοπευτές!ΘΑ ΑΡΚΟΥΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ: ΝΑ ΜΗ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ.

Γραφείο Τύπου
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή

Ομόφωνα η βουλή αποφάσισε έλεγχο πόθεν έσχες των πολιτικών από το 1974. Επιτέλους!


Πραγματικά διακομματική πράξη αυτοκάθαρσης σήμερα στη Βουλή. Ενέκρινε πρόταση νόμου για αναδρομικό  επανέλεγχο των πολιτικών από το 1974 έως το 2010, την υποχρέωση να αναρτούν στο διαδίκτυο τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης, ενώ προβλέπει και κατάσχεση  υπέρ του Δημοσίου οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου έχει παραλειφθεί να δηλωθεί, αν μέσα σε τρεις μήνες δεν έχει αποδειχθεί ότι νομίμως έχει αποκτηθεί.
Ομόφωνα η βουλή αποφάσισε έλεγχο πόθεν έσχες των πολιτικών από το 1974, ποιοι βουλευτές πρωτοστάτησανΤην πρόταση νόμου, την οποία κατέθεσαν αρχικά 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η οποία προέβλεπε μεταξύ άλλων την αναδρομική εφαρμογή του «πόθεν έσχες» σε καταθέσεις του εξωτερικού και την παροχή κινήτρων επιστροφής καταθέσεων στην Ελλάδα, υιοθέτησαν συνολικά 74 βουλευτές και τελικώς εγκρίθηκε από όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, με τη συμπλήρωση βελτιωτικών προτάσεων. Ακόμη και το ΚΚΕ, το οποίο επί της αρχής είχε δηλώσει «παρών», στη συνέχεια υπερψήφισε πολλά άρθρα του.
Μάλιστα,  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης,   την υιοθέτησε κάνοντας λόγο κάνοντας λόγο για «ηχηρό μήνυμα» που στέλνει η Βουλή, το οποίο «δεν είναι αμυντικό ή ενοχικό ή απολογίας, αλλά είναι μια πρόσκληση προς όλους τους φορείς και τις δυνάμεις της κοινωνίας να πράξουν ανάλογα, με τον αντίστοιχο τρόπο», ευθύνης και μέτρου»,  όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας. Υπογράμμισε δε, πώς «δεν έχει προηγούμενο, για ένα τόσο σοβαρό θέμα ο πολιτικός κόσμος να δείχνει ότι υπάρχει κοινός τόπος».

«Η πρόταση αυτή δείχνει τον δρόμο της εθνικής συνεννόησης στα μεγάλα ζητήματα της χώρας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος , Μάξιμος Χαρακόπουλος
Ο ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία, αλλά σημείωσε πώς «με περιορισμένου χαρακτήρα νομοθετικές παρεμβάσεις δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της αδιαφάνειας στο πολιτικό σύστημα». Αντιπρότεινε την  κατάργηση κάθε απόρρητου, φορολογικού, τραπεζικού, ακόμα και του εμπορικού απόρρητου.
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης, υπογράμμισε πως «πρέπει όλοι να παλέψουμε για να αποκαλυφθούν αυτοί που πραγματικά μπαίνουν στο δημόσιο βίο με άλλους σκοπούς».
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Β, Μουλόπουλος, τόνισε ότι για η ψηφισθείσα τροπολογία «για να μην μείνει γράμμα κενό χρειάζεται πολιτική βούληση και συντονισμός με τις διεθνείς προσπάθειες».
Ποιοι πρωτοστάτησαν
Την αρχική πρωτοβουλία, που έγινε νόμος σε μια σπάνια εκδήλωση εθνικής συνεννόησης της Βουλής, είχαν πάρει οι οι βουλευτές:
Γρηγόρης Νιώτης, Ροδούλα Ζήση, Βασιλική Αλεξανδρίδου, Παναγιώτης Αντωνακοπουλος, Ιωσήφ Βολυράκης, Βασίλης Γιουματζιδης, Αγγελική Γκερέκου, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Ιωάννης Διαμαντίδης, Σάββας Εμινίδης, Νικόλαος Ζωίδης, Μαρία Θεοχάρη, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Ευστάθιος Κουτμερίδης, Αννα Νταλάρα, Μιχαήλ Παντούλας, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Αφροδίτη Παπαθανάση, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μαρία Σκραφνάκη, Μανόλης Στρατάκης, Αγγελος Τόλκας, Ελένη Τσιαούση, Νικόλαος Τσώνης, Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, Γεώργιος Φραγγίδης.

eklogika.gr