Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΕΙ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ραγδαιες ειναι οι εξελιξεις αναφορικα με την ανωνυμια στο διαδικτυο.
Τη Κυριακη 29 Ιανουαριου στην εκπομπη ΝΕΤ Σαββατοκυριακο ,ο Μιλτιαδης Παπαϊωαννου, Υπ.Δικαιοσυνης, ειπε, πως την επομενη εβδομαδα,δηλαδη απο τη Δευτερα 9/2,θα ξεκινησει τις διδικασιες,ωστε να περασει απο τη Βουλη το νομοσχεδιο για το διαδικτυο.
Οπως δηλωσε χαρακτηριστικα, το νομοσχεδιο αφορα
"ζητηματα που εχουν να κανουν αναφορικα με το απορρητο των επικοινωνιων,την ελευθερια διακινησης των ιδεων και τη προστασια απο τα εγκληματα που διαμορφωνονται μεσα απο το διαδικτυο.
Θα υπαρχει προστασια των πολιτων για τα εγκληματα που διαπρατονται κατα των πολιτων μεσα απο το διαδικτυο,συμπεριλαμβανομενου και αυτο της συκοφαντικης δυσφήμησης,οπως δηλωσε!!!
Στο σημειο αυτο να σημειωσουμε πως τα blogs της Google τα οποια ειναι στη πλατφορμα του Blogspot.com απο 1/3/2012 ,συμφωνα με δημοσιευμα του BBC θα αλλαξουν καταληξη domain αναλογα με τη χωρα απο την οποια "βγαινουν"...και θα υπαγονται αποκλειστικα στη νομοθεσια της χωρας τους και οχι στην Αμερικανικη.(πχ για την Ελλαδα οι καταληξεις θα ειναι blogspot.com.gr
Υπενθιμιζουμε πως συμφωνα με την Ελληνικη νομοθεσια, αρση του απορρητου μπορει να γινει και για συκοφαντικη δυσφημιση στα Ελληνικα sites/blogs με καταληξη .gr
Τωρα, το που αρχιζουν τα ορια της προστασιας του πολιτη και που της αυτολογοκρισιας δεν ξερουμε.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ.
Δειτε τις δηλωσεις του Μ.Παπαϊωαννου εδω
http://www.ert.gr/sinentefxis-sti-net/item/2805-M-Papaiwannoy-Ayrio-to-nomoschedio-gia-th-Dikaiosynh

prezatv.blogspot.com

Μπεγλίτης: Οι υποχρεώσεις της Γερμανίας παραμένουν παρά την απόφαση της Χάγης

"Για την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, τα εγκλήματα του ναζιστικού καθεστώτος δεν παραγράφονται και οι υποχρεώσεις της γερμανικής Πολιτείας παραμένουν", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, σημειώνοντας ότι η παρέμβαση της Ελλάδας υπερασπιζόμενης τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τα απαράγραπτα δικαιώματά τους πραγματοποιήθηκε την περίοδο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Μπεγλίτης αναφέρει ότι "μελετούμε και αξιολογούμε" την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης και καταλήγει ότι "θα συνεχίσουμε την εθνική προσπάθεια, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των οικογενειών των θυμάτων της ναζιστικής κατοχής".

Εκφράσεις «καφενείου» στη συνεδρίαση του ΔΣ Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

Απολαύστε κάποιες από τις εκφράσεις που ακούστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, όταν συζητιόταν ο προϋπολογισμός του δήμου:
…Είσαι Πινόκιο …
Είσαι Βεληγγέκας …
Είστε ανάξιοι …
Χρυσοχοΐδηδες…κτλ
ΣΣ.1….Μιλάμε ότι το δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης διατηρείται σε πολύ «υψηλά» επίπεδα. Παραδίδουν μαθήματα οι άνθρωποι! Και αυτοί είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν…
2.Σε ότι αφορά το Πινόκιο. Τον χαρακτηρισμό αυτό χρησιμοποίησε τοπικός πρόεδρος για αντιδήμαρχο! Γιατί άραγε;

korinthiannews.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ



Να και χιούμορ ο καφετζής !!! Μερικές φορές φυτρώνει εκεί που δεν το περιμένεις. Πάντως τέτοιο τιμοκατάλογο μόνο Έλληνας θα τον φανταζόταν.

Τα «γιατροσόφια» της γιαγιάς είναι πάντα χρήσιμα

1. Πονάει το αφτί; Στάξε μερικές σταγόνες λιωμένο κρεμμύδι!

2. Η διάρροια δίνει και παίρνει; Ανακάτεψε ένα κουταλάκι ωμό καφέ με το χυμό μισού λεμονιού και… τέλος στις συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα!
4. Μυρίζουν τα πόδια σου; Κάνε ένα ποδόλουτρο με αφέψημα φασκόμηλου!
5. Έχεις λόξυγκα; Φάε λίγη ζάχαρη!
6. Τα μαλλιά σου είναι θαμπά και άτονα; Ξέπλυνέ τα με λίγο ξίδι!
7. Τα χείλια σου είναι σκασμένα και πονάνε; Κάνε συχνά επάλειψη με μέλι!
8. Έκοψες το δάχτυλό σου και αιμορραγεί; Ρίξε λίγο μαύρο πιπέρι (για όσους αντέχουν!).
9. Έχεις ταχυπαλμία και άγχος; Ανασήκωσε τους αντίχειρες!
10. Το κεφάλι σου πάει να σπάσει από τον πονοκέφαλο; Κάνε κομπρέσες εμποτισμένες με αφέψημα δυόσμου!
11. Υποφέρεις από αϋπνίες; Φόρεσε κάλτσες λίγο πριν κοιμηθείς για να είναι τα άκρα σου ζεστά!
12. Πονάει η κοιλιά σου; Κάνε επάλειψη με ελαιόλαδο!
13. Έκαψες το δαχτυλάκι σου στο σίδερο; Ρίξε επάνω στο έγκαυμα λίγο καφέ!
14. Πονάει το δοντάκι σου! Πριν πας στον οδοντίατρο, βάλε λίγο πάγο για να ανακουφιστείς!
15. Έχεις πρησμένα μάτια από το ξυνύχτι; Βάλε μια φέτα ωμής πατάτας κάτω από τα μάτια!
16. Έχεις πυτιρίδα! Το ξέρεις; Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με αφέψημα δεντρολίβανου!
17. Έβγαλες μια άφθα στο στόμα ή πρήστηκαν οι αμυγδαλές σου; Κάνε γαργάρες με φασκόμηλο.
18. Χτύπησες το χεράκι σου; Βάλε στην πληγή κατάπλασμα από ρίγανη!
19. Ζαλίζεσαι και όλα γύρω σου γυρίζουν; Πιες λίγο χυμό λεμονιού στον οποίο θα προσθέσεις λίγη σόδα.
20. Έπαθες ψύξη και έχεις «στραβολαιμιάσει»; Κοπάνησε φρέσκα φύλλα ρίγανης, ζέστανέ τα λίγο και κάνε επάλειψη στο σημείο που πονάς.


amartolo.blogspot.com

Δίστομο: Πολιτική απόφαση ζητεί ο δήμαρχος μετά το ΟΧΙ της Χάγης

Δεν είναι τελικά θετική για τους κατοίκους του Διστόμου η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, καθώς δέχθηκε την προσφυγή της Γερμανίας, που μιλούσε για ετεροδικία (έτσι χαρακτηρίζει η συν-εταίρος χώρα το Ολοκαύτωμα του Διστόμου).
Το Δικαστήριο, με ψήφους 12 υπέρ και 3 κατά, αποφάσισε τα ιταλικά δικαστήρια παραβίασαν το δικαίωμα της ασυλίας της Γερμανίας και γιατί επέτρεψε αγωγές των θυμάτων των ναζί (όπως αυτών της Σφαγής του Διστόμου) και γιατί επέτρεψε την εφαρμογή στην Ιταλία της από το 1997  απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με την οποία  καταδικάζεται το γερμανικό κράτος να αποζημιώσει τις οικογένειες 218 θυμάτων της Σφαγής του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944.
Όπως εξηγεί, δε γνωματεύει για την απόφαση του ελληνικού Πρωτοδικείου, αλλά για τις αποφάσεις των ιταλικών δικαστηρίων (Εφετείο Φλωρεντίας/2008), τα οποία δέχθηκαν τις αγωγές των απογόνων-θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, που ζητούσαν αποζημιώσεις από το γερμανικό κράτος.
«Το Δικαστήριο θεωρεί ότι η άρνηση των ιταλικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν την ασυλία συνιστά παράβαση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο γερμανικό κράτος», ανακοίνωσε ο δικαστής Χισάσι Οουάντα, κατά την ανάγνωση της απόφασης σε δημόσια συνεδρίαση στο Μέγαρο της Ειρήνης στη Χάγη.
Ο δήμαρχος Διστόμου
Σε δηλώσεις του, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο δήμαρχος Διστόμου Γιάννης Πατσατάρας τόνισε: «Η  απόφαση είναι συγκεκριμένη, είναι αρνητική. Συνεχίζουμε, όμως, καθώς όλα κρίνονται πλέον σε πολιτικό επίπεδο από εδώ και πέρα. Οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτό, άλλωστε, είναι και το γενικό συμπέρασμα από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου. Συνεχίζουμε, λοιπόν, σε όλα τα φόρα, συνεχίζουμε τον αγώνα, και οι πολιτικοί να φέρουν το θέμα στη Βουλή, όπως οδεύει και με την ερώτηση που κατέθεσαν οι 28 βουλευτές» (κλικ εδώ για να διαβάσετε την πρόταση).
Βουλή: Ερώτηση για παράσταση Ελλάδας
στο Ευρωδικαστήριο για γερμανικά εγκλήματα

Στο μεταξύ, ερώτηση προς τον υπουργούς Εξωτερικών Σταύρο Δήμα και Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου υπέβαλαν το πρωί ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, οι βουλευτές του κόμματος Θοδωρής Δρίτσας και Βασίλης Μουλόπουλος, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σοφία Σακοράφα και Παναγιώτης Κουρουπλής για την παράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης στην εξέταση προδικαστικού ερωτήματος ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ετεροδικία της Γερμανίας σε υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου.
Οι βουλευτές ρωτούν:
  • Πότε έλαβαν γνώση του προδικαστικού αιτήματος του δικαστηρίου της Μπρέσια και σε ποιές άμεσες ενέργειες προέβησαν, δεδομένων των στενών και ανελαστικών χρονικών περιθωρίων;
  • Έχει υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση αίτημα προς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να συμμετάσχει ως ενδιαφερόμενο μέρος στη συζήτηση του προδικαστικού αιτήματος του δικαστηρίου της Μπρέσια, δεδομένου μάλιστα ότι η σχετική προθεσμία λήγει στις αρχές του τρέχοντος μηνός;
  • Πώς προτίθεται να χειριστεί το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων σε θύματα ή συγγενείς θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας την περίοδο της κατοχής;

    Πατήστε εδώ για να διαβάσετε (αγγλικά) την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
    Για να διαβάσετε τι είπε ο δήμαρχος Διστόμου Γιάννης Πατσατάρας στην aftodioikisi.gr, πριν από την απόφαση του Διεθνές Δικαστηρίου της Χάγης, πατήστε εδώ.

    aftodioikisi.gr

    Η δημιουργία Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου με το όνομα «Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α.)

    Την δημιουργία Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου με το όνομα «Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α.) και με βασικούς στόχους «Αντίσταση και Αλληλεγγύη» εξήγγειλαν την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» ο Μανώλης Γλέζος, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης.

    Ο Μ. Γλέζος τόνισε ότι «δεν αρκεί η πρώτη αυτή εκδήλωση της Κίνησης» αλλά  «από τώρα πρέπει να ξεκινήσει η προσπάθειά μας με στόχο την Αντίσταση και την Αλληλεγγύη». Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο Μ. Γλέζος διευκρίνισε: «Δεν είμαστε εκλογικό σχήμα. Θέλουμε να ενώσουμε τον ελληνικό λαό. Δεν βάζουμε διαχωριστικές γραμμές, η Κίνηση είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να συμμετέχει. Θέλουμε τη βοήθεια - υποστήριξη όποιων κομμάτων συμφωνούν μαζί μας, αλλά δεν θέλουμε καθοδήγηση. Η συνέχιση του αγώνα αποτελεί Χρέος μας προς τους νεκρούς που θυσιάστηκαν και την Ιστορία του τόπου μας».

    Ο Μ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε “στη μεγάλη εθνική τραγωδία” που βιώνουμε σήμερα, καθώς και σε όσους μας οδήγησαν στο ΔΝΤ, τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις. Κατήγγειλε ανοιχτά για άλλη μια φορά τον Γ. Παπανδρέου και τη σημερινή κυβέρνηση προσθέτοντας πως “σήμερα ζούμε σε καθεστώς βίας”.
    « Οδηγούν σε διάλυση την κοινωνία, το έθνος και το κράτος, για να εξαγοράσουν έπειτα όλο τον δημόσιο πλούτο. Όσον αφορά τον εκβιασμό που θέτουν οι ισχυροί, ότι “για να ζήσετε, πρέπει να πουληθείτε”, μία είναι η απάντηση: Αντίσταση και Αλληλεγγύη». Ο Μ. Θεοδωράκης απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες Πολίτες που είναι πιστοί στα δημοκρατικά ιδεώδη να συσπειρωθούν στις γραμμές του νέου Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου λέγοντας: «Ας ενώσουμε τις καρδιές και τις σκέψεις μας, ας δώσουμε τα χέρια με την Ε.ΛΑ.Δ.Α. για την Ελλάδα».

    Ο διαπρεπής Συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης ανέφερε ότι το Μέτωπο Ε.ΛΑ.Δ.Α ήταν πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη την οποία υιοθέτησαν ο Μανώλης Γλέζος, ό ίδιος και πολλοί άλλοι και χαρακτήρισε τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μανώλη Γλέζο Μεγάλους Έλληνες και Σύμβολα της Αντίστασης για την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «Όταν εξαθλιώνεται ο Λαός, η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να μην πληρώσει το χρέος. Όταν οι δανειακές συμβάσεις είναι παράνομες και το χρέος υπέρογκο, τότε μπορεί να απορριφθεί μέρος του δανείου που είναι επαχθές». Επίσης υπογράμμισε ότι «το Μέτωπο αυτό δεν είναι πολιτικό κόμμα, ούτε έχει σκοπό να μετασχηματιστεί σε κόμμα αλλά έχει πολιτικό χαρακτήρα και σκοπό, που συνίσταται στο να ενώσει τούς Έλληνες σε Αντίσταση κατά της πολιτικής αφελληνισμού της Ελλάδας και εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να γεννήσει νέες πολιτικές δυνάμεις, που θα πουν το μεγάλο “Όχι”».

    Μετά τις τοποθετήσεις των τριών ομιλητών, ο λόγος δόθηκε σε πολίτες που προέρχονταν από διάφορα κινήματα και ομάδες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα πολιτικών πεποιθήσεων και που εξέθεσαν τις προσωπικές τους απόψεις σχετικά με ζητήματα του τρόπου πάλης, του χρέους και της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης της χώρας. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου των απεργών της Χαλυβουργικής

    Παρουσίες
    Στον χώρο  μεταξύ άλλων το “παρών” έδωσαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Κουρουμπλής, ο πανεπιστημιακός Ν. Κοτζιάς, ο εργατολόγος  Αλ. Μητρόπουλος, ο Δ. Τσουκαλάς (από την Ενωτική Κίνηση), η ομάδα «Πολίτες κατά του Χρέους» από το Ηράκλειο Κρήτης, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον βουλευτή Θ. Δρίτσα, ο Γραμματέας του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, ο Καθηγητής Κ. Μπέης, ο Περικλής Νεάρχου πρέσβης επί τιμή, ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος στρατηγός ε.α., ο Γ. Καραμπελιάς, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αλίμου Χρ. Κορτζίδης, ο Καθηγητής Νότης Μαριάς Ιδρυτής του Μετώπου για τη  Αυτοοργάνωση των Πολιτών ενάντια στο Μνημόνιο, ο Καθηγητής Γ. Κατρούγκαλος, ο Λαοκράτης Βάσσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Πειραιώς Γ. Ζησιμάτος, ο δήμαρχος Στυλίδας Απ. Γκλέτσος, ο Κώστας Ζουράρις και ο Νίκος Μάλλιαρης. Επίσης από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο παρέστησαν μεταξύ άλλων οι Ηλίας Ανδριόπουλος, Χρήστος Λεοντής, Μ. Μητσιάς, Γ. Ζουγανέλης, Ηλίας Λογοθέτης, Τ. Λουκανίδης και Τρ. Δέλλας. Τη συζήτηση συντόνισε ο Δ. Τσακνιάς.


    Στο τέλος της εκδήλωσης ορίστηκε Προσωρινή  Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία εκτός από τους τρεις ομιλητές συμμετέχουν προσωπικότητες από το χώρο του Πολιτισμού, της Πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης, του Αθλητισμού καθώς και πολλοί Πανεπιστημιακοί και Συνδικαλιστές. 

    ΕΝΙΑΙΑ  ΛΑΪΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

    Αστέρας Δερβενίου κόντρα στον Α.Ο Λουτρακίου - Άκοπο τρίποντο ο ΠΑΣ Κλένια

    Με τους αγώνες της 19ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο στις 3 το απόγευμα το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Από τους δύο πρωτοπόρους του Πρωταθλήματος , ο ΠΑΣ Κλένια θα πάρει άκοπο τρίποντο , στο Σολομό από τον Ισθμιακό που έχει αποχωρήσει από τους αγώνες, ενώ ο Πέλοπας στο Κιάτο υποδέχεται την Θύελλα Πετρίου. Ενδιαφέροντες αγώνες θα γίνουν στο Δερβένι όπου ο Αστέρας αντιμετωπίζει τον Α. Ο. Λουτρακίου και στο Βέλο όπου η Ελλάς μάχεται με τον Σαρωνικό Γαλατακίου. Στο Λουτράκι ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο Προοδευτική Περιγιαλίου και Πανσολυγειακός αναζητούν βαθμούς παραμονής στην κατηγορία. Την νίκη αναζητά και ο Παννεμεατικός στη Νεμέα κόντρα στον Α. Ο. Σολομού, ενώ τέλος  στο Σοφικό στο ντέρμπυ της ουράς βρίσκονται αντιμέτωποι ο Άλμπαρτος Κόρφου με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.


    Η 19η Αγωνιστική

    ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
    ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ
    ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
    Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
    ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ
    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
    ΠΕΛΟΠΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
    Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 3  - 0 α. α.

    «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012»

    Την Κυριακή στις 11 το πρωί, στην αίθουσα θεάτρου του Δημαρχείου Σικυωνίων (Κιάτο). ο Δήμος Σικυωνίων και το Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου «Η ΜΗΚΩΝΗ» παρουσιάζουν το βιβλίο «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012», επιμέλειας Σωτήρη Κοκκωνάκη. Ομιλητές: Παπαθανασίου Ελένη (πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σικυωνίων) και Σώκος Γιάννης (επικοινωνιολόγος, δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος Ένωσης  Συντακτών Επαρχιακού Τύπου)»

    Η Νέα Δημοκρατία έχει καταστήσει σαφές ότι σε μια μεταβατική κυβέρνηση οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν

    Ο Γραμματέας Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η Νέα Δημοκρατία έχει καταστήσει σαφές ότι σε μια μεταβατική κυβέρνηση οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Παρόλα αυτά και παρά το προηγούμενο του υπουργού Δικαιοσύνης, που πήγε να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την κυβέρνηση με την εμμονή του στην αποφυλάκιση επικίνδυνων κακοποιών, το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί εσπευσμένα νομοσχέδιο για τροποποίηση του “Καλλικράτη”, χωρίς να το παρουσιάσει καν στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου είχα επισημάνει ότι για οποιοδήποτε αλλαγή θα χρειασθεί ουσιαστικός διάλογος και επαρκής χρόνος.
    Ενώ, μάλιστα, οι προτάσεις που μόλις χθες κοινοποίησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέχουν πολύ από τις θέσεις της, το υπουργείο ζητά την απάντησή της Τ. Α. μέχρι τη Δευτέρα!!!
    Η Νέα Δημοκρατία δεν θα δεχθεί κανένα τέτοιο σχέδιο νόμου».

    O Ανδρέας Λυκουρέντζος στη Θεσσαλονίκη

    Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή πίτας, που διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 20:00, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

    ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Έκλεψε αυτοκίνητο για να μεταφέρει ξύλα!

    Τα αντανακλαστικά των αστυνομικών του ΑΤ Ξυλοκάστρου ήταν πολύ γρήγορα και έπιασαν σε χρόνο ρεκόρ τον κλέφτη ενός αγροτικού οχήματος.
    Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της korinthiannews.gr. ο δράστης (τοξικομανής) είχε αφαιρέσει από τα Καριώτικα (την Πέμπτη) το όχημα και το παράτησε στην Συκιά.
    Οι έρευνες των αστυνομικών του ΑΤ Ξυλοκάστρου οδήγησαν άμεσα στη σύλληψη του δράστη ο οποίος είναι Έλληνας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
    Ο δράστης παραδέχτηκε την κλοπή στους αστυνομικούς την πράξη του και ανέφερε ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια καθώς ήθελε με το εν λόγω όχημα να μεταφέρει ξύλα! Εξετάζεται το ενδεχόμενο της συμμετοχής του και σε άλλες μικροκλοπές στην περιοχή
    ΣΣ. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Ξυλοκάστρου συνέλαβαν τον δράστη σε χρόνο ρεκόρ. Να γράψουμε και κάτι άλλο που παρατηρούμε. Στο Ξυλόκαστρο είναι πολύ μικρός ο αριθμός των κλοπών σε σχέση με άλλες περιοχές του νομού. Φυσικά πολύ μικρότερος είναι και ο αριθμός των ληστειών. Όπως και να έχει πάντως το εν λόγω αστυνομικό τμήμα δεν είναι τυχαίο που κάθε τόσο παρουσιάζει και μεγάλες επιτυχίες (μην ξεχνάμε ότι η εξάρθρωση της εταιρείας δολοφόνων από το ΑΤ Ξυλοκάστρου ξεκίνησε και στη συνέχεια ασχολήθηκε το πανελλήνιο για πολλές ημέρες)

    korinthiannews.gr

    Δεν κλείνει η Πυροσβεστική στην Ευρωστίνη διαβεβαιώνουν Παπουτσής και Φαρμάκη

    Τέλος στη φημολογία έβαλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, για το κλείσιμο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ευρωστίνης, σε παρέμβαση της Βουλευτού Κορινθίας, Κατερίνας Φαρμάκη.
    Η βουλευτής –που έχει καταθέσει και σχετική κοινοβουλευτική αναφορά- έθεσε το συγκεκριμένο θέμα και σε συνάντηση εργασίας της με τον Υπουργό. Κατά η διάρκεια της, η κ. Φαρμάκη, εκφράζοντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, εξήγησε στον Χρήστο Παπουτσή την αναγκαιότητα να διατηρηθεί το τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο για την πυρασφάλεια ολόκληρης της περιοχής και έλαβε την ρητή διαβεβαίωση του ότι δεν έχει τεθεί αυτό το ζήτημα, βάζοντας τέλος στην σχετική φημολογία.
    Ως εκ τούτου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την διατήρηση του Π.Κ. Ευρωστίνης, που διασφαλίζει και επιμελείται της δασοπροστασίας σε μία ευρύτατη περιοχή με πολλές φυσικές ομορφιές, η οποία περιλαμβάνει τα τριάντα πέντε τοπικά διαμερίσματα του διευρυμένου Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, καθώς και τις περιοχές γύρω από τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών, όπου προξενούνται συχνά πυρκαγιές. Συνεπώς, η παρουσία του είναι απαραίτητη στην περιοχή καθώς αποτελεί τη μοναδική πυροσβεστική υπηρεσία σε μία πολύ μεγάλη γεωγραφική ακτίνα και η επιχειρησιακή δράση του είναι κρίσιμη για την προστασία του φυσικού τοπίου και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

    peloponnisiaki.gr

    Γιατί από τις 16 έως 28 Φλεβάρη του 1923 δεν γεννήθηκε κανένας Έλληνας;

    Όσο κι αν ψάξετε, σε οποιοδήποτε αρχείο των ελληνικών ληξιαρχείων, δεν πρόκειται να βρείτε ούτε έναν Έλληνα ή Ελληνίδα που να έχει καταχωρηθεί με ημερομηνία γεννήσεως από 16 έως 28 Φεβρουαρίου 1923!

    Όπως εξηγεί ο Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος, κάτι τέτοιο, φυσικά και δεν συμβαίνει επειδή δεν είχαμε ούτε μία γέννα σε μία ολόκληρη περίοδο 13 ημερών, αλλά γιατί απλούστατα το 1923 είχε μόνο 352 ημέρες! Του έλειπαν δηλαδή οι 13 ημέρες μεταξύ 16 και 28 Φεβρουαρίου! Η ιστορία για το πως έγινε αυτό έχει να κάνει με τον προσδιορισμό του έτους και τα ημερολόγια.

    Η ελληνική πολιτεία με το νομοθετικό διάταγμα της 18ης Ιανουαρίου 1923, που δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου, αντικατέστησε το Ιουλιανό Ημερολόγιο με το Γρηγοριανό και όρισε την έναρξη της εφαρμογής του την 16η Φεβρουαρίου 1923 την οποία ονόμασε 1η Μαρτίου.
    Αφαιρέθηκαν δηλαδή 13 ημέρες από το έτος 1923, γιατί στις 10 ημέρες λάθους μεταξύ Γρηγοριανού και Ιουλιανού από το 325 έως το 1582 είχε επέλθει καθυστέρηση και άλλων τριών ημερών στα περίπου 340 χρόνια που είχαν παρέλθει από την πρώτη εισαγωγή του Γρηγοριανού Ημερολογίου.
    Γι' αυτό άλλωστε το έτος 1923 στην Ελλάδα δεν είχε 365 ημέρες αλλά 352, οπότε και κανένας Έλληνας υπήκοος δεν έχει πιστοποιητικό γέννησης με ημερομηνία από 16 έως 28 Φεβρουαρίου 1923.

    Φωνή λαού…

    Επειδή όμως η Εκκλησία διατήρησε το Ιουλιανό Ημερολόγιο και μετά την αλλαγή του πολιτικού Ημερολογίου, υπήρξε οξεία αντίδραση του λαού όταν ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου δε συνέπεσε με την Εθνική μας Εορτή της 25ης Μαρτίου. Έτσι με ομόφωνη και πάλι απόφασή της η Εκκλησία της Ελλάδος «λαμβάνουσα μέν υπ' όψιν την εκ της διαφοράς του εκκλησιαστικού ημερολογίου προς το επικρατήσαν ήδη πολιτικόν ημερολόγιον προερχομένην σύγχυσιν παρά τω λαώ και την εκ ταύτης θρησκευτικήν βλάβην αυτού, ανταποκρινομένη δε εις την πανταχόθεν εκδηλουμένην επιθυμίαν, αποφασίζει όπως αφομοιώση το εκκλησιαστικό ημερολόγιον προς το πολιτικόν...».

    Από τις 23 Μαρτίου 1924 λοιπόν το εκκλησιαστικό ημερολόγιο συνταυτίστηκε με το πολιτικό, χωρίς όμως τη μετακίνηση του Πασχαλίου που υπολογίζεται, ακόμη και σήμερα, με βάση το ελλιπές Ιουλιανό Ημερολόγιο και τον ελλιπή 19ετή σεληνιακό κύκλο του Μέτωνος (5ος αιώνας π.Χ.).
    pinakio

    Συνεπείς βασανιστές στο τακτικό ραντεβού μας με την χρεοκοπία – Στον αέρα Eurogroup, κούρεμα, νέο δάνειο και ο Παπαδήμος – Επόπτης έγινε ο Επίτροπος

    Ούτε που φαντάζονταν πόσο γρήγορα θα επαληθεύονταν ο Ε.Βενιζέλος όταν έλεγε πριν από λίγες ώρες πως ''Από σήμερα ως το βράδυ της Κυριακής πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης δεκαετίας, όλα κρίνονται τώρα''.
    Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και η πατρίδα μοιάζει πάλι στριμωγμένη στην παρτίδα που παίζεται αφού :

    - Η τρόικα επιμένει στην τακτική του ''Πάρτα όλα'' στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση απαιτώντας ΤΩΡΑ ως λάφυρα και τα νέα μέτρα και τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών

    - Ως αλυσιδωτές αντιδράσεις αναβλήθηκαν και το Eurogroup της Δευτέρας για την Ελλάδα και απομακρύνεται χρονικά τόσο η συμφωνία για το κούρεμα του χρέους όσο και το νέο δάνειο διάσωσης της χώρας μας ενώ ο χρόνος πιέζει αμείλικτα, φέρνοντας πιο κοντά τον Μάρτιο και την απειλή ελληνικής στάσης πληρωμών

    - Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μοιάζει εγκλωβισμένος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τροφοδοτεί συνειρμούς για ηρωική έξοδο-παραίτηση Παπαδήμου

    - Παρά την πανευρωπαική κατακραυγή ο υπουργός Οικονομίας και Αντικαγκελάριος της Γερμανίας επαναφέρει την συζήτηση περί επιτροπείας
    Προσέξτε πως σύρεται η Ευρώπη πίσω από την Γερμανία
    ''Δεν έχει πάρει καμία πρόσκληση για κανένα Eurogroup ο Σόιμπλε'' είπε το πρωί ο εκπρόσωπος του προσθέτοντας πως ''δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προαπαιτούμενες διαδικασίες, μεταξύ των οποίων η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών της για το πρόγραμμα PSI''.

    Ώρες μετά οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ψάχνουν ακόμα να βρουν τα λόγια που θα δικαιολογήσουν την ματαίωση της σύσκεψης των υπουργών Οικονομικών.
    Το Eurogroup θα συνεδριάσει όταν θα υπάρξει συνολική συμφωνία στην Αθήνα, ήταν τα μισόλογα πίσω από τα οποία κρύφτηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρέν.

    Στην Ελλάδα η εμπλοκή σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο οδήγησε σε αναβολή της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, που ήταν έστω και ανεπισήμως προγραμματισμενη για σήμερα το απόγευμα, για πιθανότατα αύριο το μεσημέρι.
    Μάλιστα σήμερα δεν αποκλείεται να έχουμε και νέο ραντεβού του πρωθυπουργού με την τρόικα σε μια ύστατη πρσπάθεια να αναζητηθεί η ''χρυσή τομή'' στα ούτως ή άλλως επικείμενα επώδυνα μέτρα.

    Ο κ. Παπαδήμος σύμφωνα με τα όσα είπε και κυρίως όσα δεν είπε ή άφησε να εννοηθούν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο REAL FM φέρεται αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα όπλα που έχει στη φαρέτρα του, χρησιμοποιώντας ακόμη και το χαρτί της παραίτησης και παράδοσης της εντολής που έλαβε!

    Μήνυμα που απευθύνεται προς την τρόικα αλλά κυρίως προς τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια ύστατη προσπάθεια αφενός οι πιστωτές μας να χαλαρώσουν την πίεση και τις παράλογες απαιτήσεις τους και αφετέρου προς τους πολιτικούς αρχηγούς για να αναλάβουν τς ευθύνες τους.

    Αν αυτο το μήνυμα είναι ''αλήθεια ή μπλόφα'' θα αποδειχθεί εντός των επόμενων 24ωρων αφού τα εργασιακά, τα μισθολογικά, οι επικουρικές και επανακεφαλοποίηση των τραπεζών είναι το πεδίο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται το σκληρό παζάρι.

    Ο Επίτροπος ξανάρχεται ως Επόπτης


    Απτόητος από τις αντιδράσεις ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ επανέρχεται με συνέντευξή του στην Γερμανική έκδοση της Wall Street Journal, στην αυστηρή επίβλεψη της Ελλάδας.

    Σε ερώτηση για τον ''Επίτροπο λιτότητας'', ο Ρέσλερ τονίζει ''είναι απολύτως θεμιτό η οικονομική βοήθεια να συνοδεύεται από ξεκάθαρη και αυστηρή επίβλεψη.Θα δίναμε λάθος μήνυμα αν αποκλίναμε τώρα από τους στόχους''.
    newsit.gr

    Γιούχαραν την Διαμαντοπούλου υπάλληλοι του Υπ. Παιδείας - Γιούχαραν την Ντόρα Μπακογιάννη στη Θεσσαλονίκη

    Ουτε που το φανταζόταν η Άννα Διαμαντοπουλου πως την ώρα που πήγαινε να βραβεύσει μαθητές οι υπάλληλοι του Υπουργείου που προϊσταται θα την αποδοκίμαζαν.
    Όλα ξεκίνησαν την ώρα που έφτανε η Υπουργός Παιδείας μαζί με την Υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου στην εκδήλωση για την απονομή βραβείων για την αριστεία και την καινοτομία στην Παιδεία και την Έρευνα.
    Εκεινη τη στιγμή οι υπάλληλοι του Υπουργείου την αποδοκίμασαν διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στην Παιδεία και στους μισθούς τόσο των υπαλλήλων του Υπουργείου όσο και των εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια της παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά οπου βραβεύτηκαν σχολεία της Αθήνας αλλά και Πανεπιστήμια.
    Στο υπουργείο Παιδείας, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένο να παραστεί και ο πρωθυπουργος Λουκάς Παπαδήμος όμως τελικά τον εκπροσωπησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, ο οποίος μετέφερε εκ μέρους του πρωθυπουργού τα συγχαρητήρια στους νικητές.
    Θεσσαλονίκη: Γιούχαραν την Ντόρα Μπακογιάννη

    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, βρέθηκε αντιμέτωπη με διαδηλωτές του δήμου Θερμαϊκού - Πήγε να ανοίξει κουβέντα μαζί τους, αλλά αναγκάστηκε γρήγορα να απομακρυνθεί...
    Όλα έγιναν κατά την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στον δήμο Θερμαϊκού. Μία ομάδα πολιτών, μέλη της ανεξάρτητης πρωτοβουλίας πολιτών Θερμαϊκού, την υποδέχτηκε στο δημαρχείο με συνθήματα και πανό.

    Όταν η κα Μπακογιάννη, έκανε την εμφάνισή της, οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε έντονες αποδοκιμασίες. Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ προσπάθησε να ανοίξει διάλογο μαζί τους και τότε οι αποδοκιμασίες εντάθηκαν και αναγκάστηκε να απομακρυνθεί, συνοδευόμενη από άνδρες ασφαλείας.

    Σκηνικό έντασης επικράτησε και στην αίθουσα όπου επρόκειτο να μιλήσει η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ φανερή ήταν και η αμηχανία της...

    newsit.gr

    "Χέστηκα αν ξαναβγώ βουλευτής, με ενδιαφέρει η πατρίδα"

    «Δεν ψηφίζω μείωση συντάξεων και μισθών» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος.
    «Είμαι κάθετα αντίθετος και δεν πρόκειται να ψηφίσω, δεν πάει να το πει και ο... γκράν Πάπας, αν υπάρχει μείωση συντάξεων και μισθών. Έχουν ξεφτιλιστεί εντελώς. Δεν πρόκειται να ψηφίσω πράγματα που είναι ενάντια της εθνικής κυριαρχίας. Θα τα δω και ανάλογα θα πράξω», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

    «Έχω ένα όνειρο ότι θα υλοποιηθεί το κούρεμα, θα πάρει η Ελλάδα το δάνειο, θα έρθει η ανάπτυξη, γιατί να μην ελπίζω; Θα παλέψω, είμαι από αυτούς που παλεύουν και δεν ανήκω στη λαϊκή δεξιά που παλεύουν με μπριζολάκια και με φιλετάκια στις ταβέρνες», πρόσθεσε ακόμη.

    Δήλωσε πως τάσσεται υπέρ των κοινών τραπεζικών μετοχών. Επισήμανε πως κάθε βουλευτής και κάθε κόμμα πρέπει να ψηφίσει εθνικά και πρόσθεσε: «Τρομοκρατούνται τα βουλευτάκια, γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι το ζήτημα δεν είναι αν ξαναβγείς βουλευτής. Χ... αν ξαναβγώ βουλευτής, αυτό που ενδιαφέρει είναι η πατρίδα. Θα κοιτάξουμε την πατρίδα ή θα κοιτάξουμε την προσωπική μας διαδρομή και στρατηγική;»
    newsit.gr

    Η ντροπή της Χαγής! Σοκ από την απόφαση Άσυλο στους Γερμανούς για τη σφαγή των 218 στο Δίστομο

    Τα λόγια οργής δεν είναι αρκετά και τα δάκρυα στέρεψαν τόσα χρόνια μετά. Υπήρχε πάντα η αμυδρή ελπίδα της απονομής Δικαιοσύνης για όσους έζησαν τη Σφαγή στο Δίστομο.
    Για τα παιδιά που δεν έζησαν αλλά για πολλά χρόνια μετά ,μέχρι που μεγάλωσαν οι μανάδες τους τα έντυναν πάντα με μαύρα ρούχα!

    Ακόμη και τα ρούχα που έστελνε ο Ερυθρός Σταυρός μετά το πόλεμο οι μανάδες τα έβαφαν μαύρα! Σαν τη ψυχή τους που μαύρισε από εκείνη την ημέρα. Ιούνης του 1944 και κάποια ανθρωπόμορφα τέρατα που φορούσαν στρατιωτικές στολές διέπραξαν ένα από τα πολλά αποτρόπαια εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας
    Τόσα χρόνια μετά πολλοί άνθρωποι πάλεψαν,ελπίζοντας ότι κάποιος,κάποτε θα δικαίωνε το πόνο που κουβαλούσαν πάντα στη ψυχή τους.

    Το πρωί κάποιοι ψυχροί δικαστές που υποτίθεται αποτελούν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης,τους πυροβόλησαν πάλι εν ψυχρώ ,σκότωσαν τους δικούς τους κι έκαψαν το χωριό τους.

    Δεν είναι ανιστρόρητοι.Γνωρίζουν καλά τι είχε συμβεί.Απλά εκτέλεσαν την αποστολή τους.Όχι να απονείμουν δικαιοσύνη αλλά να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ισχυρού.

    Το βίντεο αφιερώμενο στους δικαστές

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


    Οι Έλληνες κέρδισαν τον πόλεμο, οι Γερμανοί τη (δικαστική) μάχη. Όπως αυτή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που την Παρασκευή έδωσε άσυλο στις θηριωδίες των Ναζί και δικαίωσε τη Γερμανία στην υπόθεση της καταδίκης της, σε ιταλικό δικαστήριο.

    Η Ιταλία παρέβη τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Γερμανία, επιτρέποντας τη διεξαγωγή δικαστικών διαδικασιών με αντικείμενο την καταβολή αποζημιώσεων από το Βερολίνο προς τα θύματα ναζιστικών εγκλημάτων. Αυτή είναι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Πέρασε με ψήφους 12-3, 14-1, 14-1 και 14-1.

    «Το Δικαστήριο θεωρεί ότι η άρνηση των ιταλικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν την ασυλία συνιστά παράβαση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο γερμανικό κράτος», ανακοίνωσε ο δικαστής Χισάσι Οουάντα, κατά την ανάγνωση της απόφασης σε δημόσια συνεδρίαση στο Μέγαρο της Ειρήνης στη Χάγη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ONALERT.GR

    Τις αγωγές ενώπιον των ιταλικών δικαστηρίων είχαν καταθέσει οι οικογένειες θυμάτων των σφαγών αμάχων και οι κληρονόμοι Ιταλών που είχαν μεταφερθεί στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανάμεσα στον Σεπτέμβριο 1943 και τον Μάιο 1945, όταν η Ιταλία τελούσε υπό γερμανική κατοχή και πριν από την προσχώρησή της στις συμμαχικές δυνάμεις.

    Τα ιταλικά δικαστήρια ενέκριναν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου για την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων του ναζισμού. Το 2008, το εφετείο της Φλωρεντίας επικύρωσε απόφαση ελληνικού δικαστηρίου από το 1997, η οποία καταδικάζει το γερμανικό κράτος να αποζημιώσει τις οικογένειες 218 θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944.

    Σύμφωνα με το Βερολίνο, η Ιταλία, παραβίασε την αρχή της ετεροδικίας που τής αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο.

    Η Ιταλία από την πλευρά της προέβαλε το επιχείρημα ότι η "άρνηση ασυλίας" μπορεί να δικαιολογηθεί σε ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως της κατάφωρης παραβίασης του ανθρωπιστικού δικαίου.

    Το χρονικό του δικαστικού αγώνα
    Ο δικαστικός αγώνας ξεκίνησε το 1995 από τον νομικό και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννη Σταμούλη, ο οποίος κατέθεσε αγωγή με την οποία οι κάτοικοι ζητούσαν αποζημιώσεις ύψους 60 εκατ. ευρώ για ηθική ικανοποίηση για τις θηριωδίες στο Δίστομο.

    Το 1997 εκδίδεται η υπ’ αριθ 137/97 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, η οποία δικαιώνει τους Διστομίτες και επιδικάζει αποζημίωση για ψυχική οδύνη.

    Το 2000 το γερμανικό δημόσιο ασκεί αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να δικάζεται σε ξένη χώρα για τα εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν.

    Εκδίδεται η υπ΄ αριθ. 11/2000 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία απορρίπτει την αίτηση αναιρέσεως του γερμανικού δημοσίου.

    Η Γερμανία αρνείται να καταβάλει τα ποσά που διά της ως άνω δικαστικής αποφάσεως οφείλει και έτσι ο Ιωάννης Σταμούλης προχωρά σε αναγκαστική εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου στην Ελλάδα.

    Το γερμανικό δημόσιο ασκεί αμέσως ανακοπή (το 2002). Η ανακοπή γίνεται δεκτή από το ελληνικό δικαστήριο και ως εκ τούτου οι Διστομίτες δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρήματά τους.

    Το 2004 ο Ι. Σταμούλης επικαλείται τον Κανονισμό 44/2001 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δυνάμει του οποίου η ελληνική αμετάκλητη απόφαση του δικαστηρίου της Λιβαδειάς μπορεί να κηρυχτεί εκτελεστή σε άλλο κράτος- μέλος της Ε.Ε.

    Επιλέγει την Ιταλία προκειμένου να κινήσει αυτή τη διαδικασία και το Νοέμβριο του 2008 (μετά από τετράχρονο αγώνα και στην Ιταλία) κηρύσσεται εκτελεστή η απόφαση της Λιβαδειάς στην ευρωπαϊκή αυτή χώρα.

    Η Γερμανία προσφεύγει στη Χάγη θέτοντας το ερώτημα κατά πόσον η Ιταλία έπραξε νόμιμα αναγνωρίζοντας στους κατοίκους του Διστόμου το δικαίωμα να αποζημιωθούν από τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας στην Ιταλία.

    Οι Γερμανοί ζητούν να αναγνωριστεί το προνόμιο της ετεροδικίας σε δίκες που αφορούν αποζημιώσεις σε θύματα των ναζιστικών θηριωδιών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

    newsit.gr

    Πρόγραμμα - Πρόσκληση Πανηγύρεως του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Βλασίου Προστάτου και Πολιούχου Ξυλοκάστρου 2012

    Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 10ης έως 12ης Φεβρουαρίου 2012 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).
    Παρασκευή 10.02.2012  
    ώρα 18:15 ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
    Σάββατο 11.02.2012
    ώρα 7:15 π.μ. ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΟΡΘΡΟΣ
    ώρα 9:00 π.μ. ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ χοροστατούντος του Πατρός και Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
    ώρα 9:45 π.μ. Είσοδος των Τοπικών Αρχών και των Επισήμων στον Ι.Ν. Αγίου Βλασίου.
    ώρα 11:00 π.μ. ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.
    Της όλης πομπής προηγούνται Τροχονόμοι, η Φιλαρμονική και η ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ η οποία θα πλαισιώνεται από Άγημα του Στρατού, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, μαθητές & μαθήτριες των Λυκείων και ο χορός των ψαλτών.
    Ακολουθούν ο Ιερός Κλήρος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, οι Επίσημοι και οι Αρχές της πόλης, η εκκλησιαστική επιτροπή, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος και προσκυνητές.
    .
    Η περιφορά της ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΛΑΣΙΟΥ θα ακολουθήσει, καιρού επιτρέποντος, την εξής διαδρομή: Ιερός Ναός Αγίου Βλασίου – Π. Τσαλδάρη – Αραβαντινού – Ι. Ιωάννου – Λ. Φραντζή – Π. Τσαλδάρη – Πλατεία - Ιερός Ναός.

    Τελετάρχες ορίζονται οι Υπάλληλοι των Υπηρεσιών του Δήμου κ.κ., Ιωάννης Φόρτης και Βασίλειος Παρίδης.
    Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου μας Aγίου.
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
    ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

    Σκληρές διαπραγματεύσεις θέλει η Δημοκρατική

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
    «Η κρίση έχει μειώσει τους μισθούς κατά 14%, φτάνοντας μέχρι και 30% στον ιδιωτικό τομέα, έχει οδηγήσει περισσότερους από 500.000 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα να χάσουν τη δουλειά τους και το 25% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε κλείσιμο. Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, αν θέλουν να αποτρέψουν οριζόντιες περικοπές και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, πρέπει να διαπραγματευτούν σκληρά και να αντιπροτείνουν ένα ρεαλιστικό πακέτο πρόσθετων διαθρωτικών αλλαγών που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην ελληνική  οικονομία. Οι πολιτικοί αρχηγοί να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τον κ. Παπαδήμο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην χαθεί η τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει ο Ελληνικός λαός». 

    Πολιτική Η διαγραφή Χρυσοχοϊδη… αναβλήθηκε

    Του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΑΡΙΝΟΥ

    Σε πολιτική… αφωνία υποχρεώθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο Υπουργός Ανάπτυξης είχε προσέλθει στην αίθουσα έτοιμος για… τσακωμό, καθώς προέβλεπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα άφηνε αιχμές εναντίον του, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
    Όπως φυσικά και συνέβη, μιας και όλοι κατάλαβαν ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης βρισκόταν στον… ίσκιο της φωτογραφίας, με την αποστροφή του Γιώργου Παπανδρέου ότι «κανένας δεν έγινε υπουργός με το ζόρι».
    Ο Υπουργός Ανάπτυξης ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει τον λόγο και να ανέβει στο βήμα της συνεδρίασης, ώστε να έχει την ευκαιρία να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο Γιώργος Παπανδρέου και να απαντήσει, καθώς το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποφάσισε να δώσει τον λόγο στους πολλούς βουλευτές οι οποίοι είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να μιλήσουν, και να περιορίσει σε δεύτερο ρόλο τους υπουργούς της κυβέρνησης Παπαδήμου, με την εξαίρεση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
    Κάπως έτσι, ο λόγος δεν δόθηκε ποτέ στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και ουσιαστικά απετράπη μια πολιτική… αιματοχυσία, καθώς, στην περίπτωση που ο Υπουργός Ανάπτυξης απαντούσε σε σκληρό ύφος, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ.

    statesmen.gr

    Κώστας Κόλλιας: «Αδικαιολόγητη η μη λειτουργία του σταθμού του Προαστιακού στο Ζευγολατιό»

    Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τη μη λειτουργία του σταθμού του Προαστιακού στο Ζευγολατιό. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
    «Πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια ανακοινώθηκε η δημιουργία στάσης του Προαστιακού σιδηροδρόμου στο Ζευγολατιό. Η είδηση έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση, καθώς θα διευκόλυνε τις μετακινήσεις χιλιάδων Κορινθίων, τόσο προς την πρωτεύουσα του Νομού μας, όσο και προς την Αθήνα. Είναι δε αυτονόητο ότι κάθε εκσυγχρονισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, φέρνει μαζί του την πρόοδο και την αναπτυξιακή προοπτική, αφού η διευκόλυνση της προσβασιμότητας αυξάνει τους επισκέπτες, την εμπορική κίνηση, την οικιστική ανάπτυξη.
    Από τότε, τα έργα πέρασαν από χίλια κύματα. Σταμάτησαν για 2-3 χρόνια, για διάφορες αιτίες, και πριν από σχεδόν ένα χρόνο ξεκίνησαν εκ νέου, δίνοντας την εντύπωση ότι σύντομα ο σταθμός θα ήταν έτοιμος να λειτουργήσει. Οι επιβάτες που μετακινούνται προς το Κιάτο θα διαπιστώσουν ότι υπάρχουν καθίσματα στις πλατφόρμες και ότι, γενικά, ο σταθμός δείχνει απολύτως έτοιμος να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό. Πλην όμως εδώ και σχεδόν ένα χρόνο οι συρμοί προσπερνούν τη στάση χωρίς να σταματήσουν και χωρίς να δίνεται καμία αξιόπιστη δικαιολογία γι’ αυτήν την κατάσταση.
    Γνωρίζω ότι η δημοτική αρχή Βέλου-Βόχας έχει καταβάλει επανειλημμένες προσπάθειες να εκμαιεύσει τα αίτια αυτής της καθυστέρησης, καθώς και ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα λειτουργίας από την κατασκευάστρια εταιρεία. Πληροφορούμαι ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβάλει διάφορες αιτίες, άλλοτε ότι εκκρεμούν κάποιες μικροεργασίες, άλλοτε ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό. Δυστυχώς, κανείς δεν έχει δώσει ακόμα μία υπεύθυνη απάντηση για το αν πράγματι αυτές είναι οι αιτίες. Ούτε βεβαίως εξηγεί κανείς, εάν πράγματι υπάρχουν μικροεργασίες, γιατί δεν διεκπεραιώνονται και εάν λείπει προσωπικό γιατί δεν προσλαμβάνεται.
    Για αυτό το λόγο θεώρησα χρέος μου να αναδείξω το θέμα στο Κοινοβούλιο, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών. Ελπίζω μέσω του Υπουργείου να κατορθώσουμε να πάρουμε μία πιο συγκεκριμένη απάντηση για τους λόγους αυτής της καθυστέρησης. Πιστεύω ότι η λογοδοσία είναι σημαντική και οι Κορίνθιοι πρέπει να ξέρουν πού οφείλεται η επί τόσα χρόνια μη λειτουργία του σταθμού. Το σημαντικότερο όμως είναι να μας δώσει κάποιος μία υπεύθυνη απάντηση για το πώς θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα, και πότε ακριβώς, με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, θα ανοίξει ο σταθμός. Θα ενημερώσω τους δημότες Βέλου-Βόχας όταν θα έχω την απάντηση και, ανάλογα με το περιεχόμενό της, θα εξετάσω από κοινού με τη δημοτική αρχή τις επόμενες ενέργειές μας.»

    ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΑΞΙΕΠΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ !



    Πηγή: sfedona.gr

    Γράφει ο Λάκης Γιαννιδάκης

    Πραγματικά θλίβομαι κάθε φορά που βλέπω να δημιουργείται μια ομαδική πρωτοβουλία βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην οποία ποτέ σχεδόν δεν βλέπω μέσα στα ονόματα των συμμετεχόντων να υπάρχει το όνομα έστω και ενός Κορίνθιου βουλευτή.
    Θλίβομαι και αγανακτώ.
    Δεν θέλω να ισοπεδώσω την όποια προσφορά τους στον τόπο και στην χώρα μας γενικότερα .
    Όμως  αυτή τη φορά θα ζητήσω από τους 4 βουλευτές μας -και τους αναφέρω ονομαστικά- τον Πάνο Μπεγλίτη , τον Άγγελο Μανωλάκη ,την Κατερίνα Φαρμάκη και τον Κώστα Κόλλια  να μας εξηγήσουν γιατί δεν συμμετέχουν σε αυτές τις πρωτοβουλίες.
    Τελευταία έχουν αναληφθεί πάρα πολλές τέτοιες πρωτοβουλίες: χαράτσι ΔΕΗ , κατώτεροι μισθοί και συντάξεις κ.λ.π

    Κομισιόν, Τρόικα και Παπανδρέου: Οι εξυπνότεροι και οι ικανότεροι! Οι «σωτήρες» της χρεοκοπίας

    Εκτός τόπου και χρόνου εμφανίστηκαν και χθες τόσο η Κομισιόν, όσο και το δίδυμο Παπανδρέου-Βενιζέλος. Η χώρα διαλύεται και όλοι μαζί υποστηρίζουν πως την… σώζουν και παραθέτουν τα «επιτεύγματά» τους, προκειμένου να πείσουν πως είναι οι εξυπνότεροι και οι ικανότεροι.
     
    Tης Σοφίας Βούλτεψη
     
     
    Με την Κομισιόν να επιμένει (και χθες με δήλωση της εκπροσώπου της Σαντάλ Χιουζ) ότι τα σκληρά μέτρα του «πειράματος» ταχείας δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι τα ενδεδειγμένα και τον Γ. Παπανδρέου να καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, είναι πλέον σαφές πως όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου.
    Κομισιόν και Παπανδρέου ξεκαθάρισαν χθες πως είναι αλάνθαστοι και πως όλα τα ζοφερά που ζει η Ελλάδα είναι προς το… συμφέρον της.

    Η Κομισιόν υποστηρίζει πως με τα μέτρα ενισχύεται η… ανάπτυξη προκειμένου να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε «βιώσιμη κατάσταση».

    Και ο κ. Παπανδρέου άφησε και πάλι άναυδο το πανελλήνιο, επιμένοντας ότι… έσωσε τη χώρα.

    Στο όνομα του Έθνους και οι… αγκαλιές;

    Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
     
    Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία πως όλα αυτά τα περί σωτηρίας της χώρας η οποία προηγείται ήσαν κουραφέξαλα.

    Αλλά ήλθαν οι ασπασμοί των αγγέλων προς τ’ άστρα και μας (διπλο)επιβεβαίωσαν.

    Όπως και να το κάνεις, όμως, οι τρυφερότητες και οι εναγκαλισμοί πάνω στα ερείπια της χώρας και ενώπιον του καθημαγμένου λαού της, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

    Τρεις μέρες τώρα ασχολούμεθα με το καινούργιο «νικηφόρο σχήμα» που απέκτησε το ΠΑΣΟΚ, αυτό το εκπληκτικό δίδυμο των συνταγματολόγων που μας σώζει αυτή τη στιγμή που μιλάμε και ετοιμάζεται να μας σώσει και στο μέλλον.

    «Ένα λεπτό πριν από τη συμφωνία», όπως μας διαβεβαιώνουν τα πλέον αρμόδια (λέμε τώρα) χείλη, την ώρα δηλαδή που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονταν στο ζενίθ, οι κύριοι Βενιζέλος και Λοβέρδος βρήκαν τον χρόνο να τα συζητήσουν και να τα συμφωνήσουν.

    Ψηφίστηκε ο νέος νόμος για αδέσποτα και κατοικίδια!

    Διαβάστε ποιες είναι οι σημαντικότερες αλλαγές...

    Ο νέος νόμος ''για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό'' ψηφίστηκε και είναι αυτός που θα ισχύει πλέον στη χώρα μας.

    Οι σημαντικότερες αλλαγές που πέρασαν τελικά είναι: η Διατήρηση της βάσης δεδομένων των microchips περνά πλέον στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ενώ μέχρι σήμερα την ευθύνη είχε ο Πανελ. Κτηνιατρικός Σύλλογος).

    Δημιουργείται διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση microchips ώστε να μπορούν οι κτηνίατροι να καταχωρούν απευθείας ή να αναζητούν στοιχεία ζώου.

    Προβλέπεται προαιρετικά από κάθε Δήμο να επιβάλλει τέλος σήμανσης για τα ιδιόκτητα ζώα έως 3 ευρώ, με σκοπό τα έσοδα που θα συγκεντρώνει να χρησιμοποιούνται για πρόγραμμα/καταφύγιο αδέσποτων.

    Ο ιδιοκτήτης ζώου θα πρέπει να δηλώνει μέσα σε 5 μέρες την απώλεια του ζώου, με τον αριθμό microchip (για να μην θεωρηθεί εγκατάλειψη αλλά και για να τον εντοπίσουν)

    Διαβάστε περισσότερα στο adespoto.gr


    newsit.gr

    Ο νέος ελληνικός αστακός της κρίσης


    Οι καλές συνήθειες αγαπητοί μου δεν κόβονται εύκολα!
    Εκεί που τρώγαμε με χρυσά κουτάλια δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε να τρώμε κατευθείαν με πλαστικά! Χρειαζόμαστε μια περίοδο προσαρμογής!
    Έτσι λοιπόν, πρέπει να το πάμε ομαλά, να βρούμε τα «ισοδύναμα» μέτρα που μας λέει και η τρόικα… Παράδειγμα, ο αστακός! Δεν μπορούμε να σταματήσουμε αμέσως την κατανάλωση αυτού του Θεϊκού αλιεύματος, του εδέσματος-έμβλημα των απανταχού bon viveurs! Ευτυχώς, υπάρχει λύση! Ο αστακός της κρίσης!

    tagatakia.gr

    ΚΩΔΙΚΟΣ «ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ»

    Χωρίς... δήμους είναι πιθανόν να μείνει η χώρα μέχρι τουλάχιστον το Πάσχα, αν δεν αποσυνδεθεί άμεσα η «βόμβα» που έχουν βάλει ένα Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) και μία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) στα θεμέλια των προϋπολογισμών τους. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η aftodiokisi.gr, η ΚΥΑ με βάση την οποία καταρτίσθηκαν οι προϋπολογισμοί των δήμων (εκδόθηκε από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών στις αρχές Δεκεμβρίου και μιλά για καταχώριση των ΠΟΕ -ό,τι, δηλαδή, οφείλουν οι δήμοι από τα περασμένα έτη σ' έναν κωδικό, τον Κωδικό 80- έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το ΠΔ 113/2010 που ορίζει οι ΠΟΕ του 2011 να επιμερισθούν στους κωδικούς που υπάρχουν ανάλογα με την υπηρεσία και όχι στον Κωδικό 80.
    Αποτέλεσμα, με βάση το Π.Δ. 113/2010, οι επίτροποι να ζητούν από τους δήμους, ναι μεν να εγγραφούν τις οφειλές μέχρι 31/12/2010 (πριν, δηλαδή, από την ισχύ του Π.Δ.) στο συγκεκριμένο κωδικό 80 (που αφορά σε όλες τις δαπάνες παρελθόντων ετών), αλλά ειδικά για το 2011 (μετά δηλαδή, την ισχύ του Π.Δ.) στους κωδικούς της τρέχουσας χρήσης, δηλ. στις οφειλές που έχει κάθε υπηρεσία ξεχωριστά.

    Καλό...Πάσχα για τους προϋπολογισμούς
    Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία των δήμων, καθώς οι αναμορφώσεις του προϋπολογισμού τους και η τροποποίηση του λογισμικού οικονομικής διαχειρίσης καθιστά χρονοβόρα, και με αμφίβολη έκβαση τις αποπληρωμές των οφειλών του 2011, με το δεδομένο μάλιστα πως οι πιστοποιημένες εταιρείες λογισμικού δεν έχουν προβεί-δοκιμάσει αντίστοιχα προγράμματα. Υπολογίζεται δε ότι σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση οι προϋπολογισμοί των δήμων θα βρεθούν «στον αέρα», καθώς δεν πρόκειται να εγκριθούν από τους Επιτρόπους και για να καταρτισθούν και πάλι θα φτάσουμε στο... Πάσχα.
    Να σημειωθεί πως η ΚΥΑ εκδόθηκε σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, τον Ν 3463/06 -με τον οποίο λειτουργούν ακόμα οι δήμοι-, όπου και αναφέρεται πως οι ΟΤΑ καταρτίζουν τον προϋπολογισμό τους, με βάση υπουργική απόφαση που εκδίδεται στο τέλος κάθε χρόνου. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στην ΚΥΑ του περασμένου Δεκεμβρίου, γίνεται επιμερισμός των χρεών των δήμων (Κωδικος 80), αναλόγως:
    • 811 Πληρωμές υποχρεώσεων λειτουργικών δαπανών (ΠΟΕ)
    • 812 Πληρωμές επενδυτικών δαπανών (ΠΟΕ)
    • 813 Έκτακτα έξοδα (ΠΟΕ).
    Το σκεπτικό των επιτρόπων
    Αν και η επιμάχη ΚΥΑ αναγράφει σαφέστατα, άρθρο 1, παράγραφος 3γ, πως «για την εξόφληση υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν σε προηγούμενα έτη και δεν κατέστη δυνατή η εξόφλησή τους εντός των ετών αυτών. Προς τούτο: Όλες οι απλήρωτες υποχρεώσεις παρελθόντων ετών εγγράφονται στο αντίστοιχο είδος εξόδου της κατηγορίας 81 "Πληρωμές υποχρεώσεων (Π.Ο.Ε.)"» και «οι δήμοι υποχρεούνται να εξοφλήσουν κατά προτεραιότητα και με ιεραρχημένο τρόπο το σύνολο αυτών των υποχρεώσεων (άρθρο 21 παρ. 8 & άρθρο 22 Α΄ παρ. 3(ε) του ν. 2362/1995, άρθρο 4 παρ. 5 του π.δ. 113/2010)», εντούτοις, οι επίτροποι, με το δεδομένο πως το Π.Δ. 113/2010 είναι σε ισχύ από 1/1/2011, αρνούνται να θεωρήσουν χρηματικά εντάλματα που αφορούν οφειλές του 2011, που έχουν εκδοθεί στους ΚΑΕ 811, 812, 813, διότι στο «έχοντας υπόψη» της ΚΥΑ δεν έχει συμπεριληφθεί το επίμαχο Π.Δ.
    Υπόμνημα Σαράντη προς πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου
    Τη δυσλειτουργία αυτή, κατόπιν του συγκεκριμένου προβλήματος που αντιμετώπισε, επισημαίνει με υπόμνημά του -όπως αποκαλύπτει σήμερα η aftodioikisi.gr- προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιάννη Καραβοκύρη ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, ζητώντας να μη ληφθεί υπόψη το Π.Δ. 113/2010, το οποίο απαγορεύει την καταγραφή στα ΠΟΕ του 2011, αλλά να μείνει ως έχει και να ισχύσει η υπουργική απόφαση. Να σημειωθεί πως -και εδώ είναι η αντίφαση- ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχει εγκρίνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Αγίων Αναργύρων, ο επίτροπος δημιούργησε πρόβλημα με το να μην τον αποδεχθεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το θέμα θα εξεταστεί από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστήριου, προκειμένου να πάρει μια απόφαση: ΝΑΙ στην ΚΥΑ ή ΟΧΙ στην ΚΥΑ.
    Βέβαια, το πρόβλημα είναι πως σε αυτή την περίπτωση ο νόμος είναι πάνω από την υπουργική απόφαση, συνεπώς απαιτείται «νομοθετική ρύθμιση». Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος είναι ενήμερος της κατάστασης και περιμένει να αποφανθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να δράσει αναλόγως.
    Η θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δηλαδή το να ισχύσει η υπουργική απόφαση, είναι το «ανώδυνο» σενάριο, καθώς έτσι οι δήμοι θα μπορούν απρόσκοπτα να προχωρήσουν στην υλοποίηση των προϋπολογισμών τους. Στην αντίθετη περίπτωση, εκείνη του ΟΧΙ, θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, πράγμα που σημαίνει χρόνος από τη σύνταξή της έως την κατάθεσή της και ψήφισή της από τη Βουλή.
    Πάντως, πέρυσι, το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε δεχθεί την ΚΥΑ που αφορούσε στην κατάρτιση των προϋπολογισμών του 2011, με το σκεπτικό ότι το επίμαχο Π.Δ. βγήκε στο τέλος της χρονιάς (2010) και δεν έπρεπε να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού των ΟΤΑ. Θα μπορούσε με τον ίδιο τρόπο να αποφασίσει και για φέτος θετικά, με το δεδομένο πως δεν προκύπτει βλάβη για το Δημόσιο, καθώς ουσιαστικά είναι διαδικαστικό θέμα. Αλλά από τότε που βγήκε το Π.Δ. μέχρι σήμερα έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος...

    ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔΑ
    Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Δήμο Περιστερίου προέκυψε άρνηση αποδοχής του ΚΑΕ 80, που αφορά τις οφειλές παρελθόντων οικονομικών ετών, επικαλούμενη τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 4 του ΠΔ 113/2010 σύμφωνα με τις οποίες: «Σε περίπτωση μη εκτέλεσης εν όλω ή εν μέρει της ανάληψης υποχρέωσης εντός του οικονομικού έτους στο οποίο αναφέρεται, αυτή ανατρέπεται μετά από σχετική ανακλητική απόφαση του διατάκτη για ολική ή μερική διαγραφή του ποσού που δεσμεύτηκε. Με την έναρξη κάθε οικονομικού έτους και πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε νέας υποχρέωσης δεσμεύεται με νέα απόφαση ανάληψης υποχρέωσης ισόποση με το ανεξόφλητο μέρος των αναλήψεων πίστωση που ανατρέπονται σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο. Νέες υποχρεώσεις αναλαμβάνονται σε βάρος του εναπομένοντος υπολοίπου μετά τις κατά τα ανωτέρω δεσμεύσεις πιστώσεων».
    Ως εκ τούτου ισχυρίζονται ότι οι οφειλές που αφορούν τις ανεκτέλεστες υποχρεώσεις του 2011 πρέπει να αποτυπωθούν σε ΚΑΕ του έτους 2012 και όχι στον 80. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μείζον πρόβλημα, καθώς δεν έχει γίνει αντίστοιχη αποτύπωση στους ΚΑΕ του προϋπολογισμού 2012, δεδομένου ότι δεν υπήρξε αντίστοιχη οδηγία εκ μέρους των αρμοδίων φορέων και αντιβαίνει στις διατάξεις του Ν.3463/2006, ως εκ τούτου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή που αφορά οφειλή του έτους 2011.
    Σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 175 του Ν.3463/2006 ορίζεται ότι με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και Οικονομίας & Οικονομικών, που εκδίδεται κάθε έτος, παρέχονται οδηγίες για την κατάρτιση και εκτέλεση του προϋπολογισμού των Ο.Τ.Α.
    Κατ' εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων εκδόθηκε η ΚΥΑ 50698 (ΦΕΚ 2832 τ.Β'/14-12-2011).
    Σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ που αφορά «Οδηγίες για την κατάρτιση προϋπολογισμού των Δήμων οικονομικού έτους 2012-τροποποίηση της υπ'αριθμ.7028/3-2-2004 (ΦΕΚ 253 Β') απόφασης «Καθορισμός του τύπου του προϋπολογισμού των Δήμων και Κοινοτήτων»» και συγκεκριμένα στο άρθρο 6-Μέρος ΙΙ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ' αναλύονται οι ΚΑΕ που αφορούν πληρωμές υποχρεώσεων από παρελθόντα οικονομικά έτη ως εξής:
    811 Πληρωμές υποχρεώσεων λειτουργικών δαπανών (ΠΟΕ)
    812 Πληρωμές επενδυτικών δαπανών (ΠΟΕ)
    813 Έκτακτα έξοδα (ΠΟΕ)
    Η κατάρτιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012 έγινε λαμβάνοντας υπ' όψιν τις οδηγίες της προαναφερόμενης ΚΥΑ. Επισημαίνεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με την αριθμ.πρωτ. 49447/46268/13-1-2012 απόφασή της ενέκρινε τον ψηφισθέντα με την αριθ.486/15-12-2011 απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου προϋπολογισμό.
    Αν επικρατήσει η άποψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου όλοι οι Δήμοι θα πρέπει να προβούν σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού τους και οι ιδιωτικές εταιρείες του λογισμικού Οικονομικής Διαχείρισης να προβούν στην υλοποίηση των παραπάνω διαδικασιών, αφού θα πρέπει να καταχωρηθούν εκ νέου τα παραστατικά δαπανών που δεν υλοποιήθηκαν το 2011. Η όλη διαδικασία προβλέπεται χρονοβόρα και με αμφίβολη έκβαση και το μόνο που θα προκύψει είναι η περαιτέρω ταλαιπωρία των προμηθευτών μας, αφού σε περίπτωση υποβολής για προληπτικό έλεγχο στον ΚΑΕ 80 θα προβούν σε πράξη, θα προκύψει διαφωνία και το ζήτημα θα σταλεί για επίλυση στην Ολομέλεια, η οποία θα αποφανθεί -όπως ήδη γνωρίζουμε- μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.
    Σημειώνεται εδώ ότι του ΠΔ 113/2010 αφορά Δημόσιο Λογιστικό εν γένει και όχι ειδικά για τους Ο.Τ.Α., εν αντιθέσει με την ΚΥΑ που αναφέρεται συγκεκριμένα στους Δήμους και στο οικονομικό έτος 2012.
    Δεδομένου ότι το πρόβλημα αυτό αφορά το σύνολο των Ο.Τ.Α. θα πρέπει να δοθεί λύση με νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα καλύπτει τόσο τις οικείες οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων, όσο και τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
    Προτείνονται οι εξής δύο εναλλακτικές:
    α. Να συμπληρωθεί η ΚΥΑ 50698 ως προς τις διατάξεις που έχουν ληφθεί υπ'όψιν με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ.5 του Π.Δ. 113/2010 ή
    β. Να δοθεί έγγραφη οδηγία του Προέδρου της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς τις υπηρεσίες Επιτρόπων, με την οποία θα ισχύει η εγγραφή των απαιτήσεων ΠΟΕ μέχρι 31/12/2011 στον ΚΑΕ 80 και θα δέχονται για θεώρηση τα χρηματικά εντάλματα που θα εκδοθούν στις υποκατηγορίες 811, 812 και 813 του ανωτέρω ΚΑΕ.

    Ο Πούτιν στην Εξεταστική για το έλλειμμα

    Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

    Λίγες μόλις μέρες μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σε μια ηχηρή παρέμβαση για τη διεθνή διαπόμπευση της χώρας μας, λόγω της οικονομικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει.
    Ο Ρώσος ηγέτης έδειξε για άλλη μια φορά, ότι η επιστροφή του στο Κρεμλίνο συνιστά μείζονα ανατροπή των διεθνών πολιτικών συσχετισμών. Είναι αποφασισμένος να παρεμβαίνει και όχι φυσικά να επιλέγει την αφωνία ως στάση πολιτικού αυτοπροσδιορισμού. Με ηχηρές διαπιστώσεις, και ακόμη πιο εκκωφαντικά νοήματα, που κρύβονται πίσω από τις λέξεις τις οποίες χρησιμοποιεί.
    Με την παρέμβασή του για την Ελλάδα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν άνοιξε δυο μεγάλα, θεμελιώδη ζητήματα: Το πρώτο, έχει να κάνει με την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη το 2001, μια σκοτεινή υπόθεση, σύμφωνα με τους ίδιους τους Ευρωπαίους, οι οποίοι αναφέρονται σε παραποιημένα στοιχεία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη.
    Σύμφωνα με τη συλλογιστική του Βλαντιμίρ Πούτιν, από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είχε πλέον το εθνικό νόμισμα της δραχμής, δεν είχε και τη δυνατότητα να το υποτιμά, επομένως να διατηρεί μια πιο ανταγωνιστική οικονομία. Υπό μια έννοια δηλαδή, το ευρώ χρησιμοποιήθηκε ως μέσο οικονομικού ελέγχου της Ελλάδας, και μάλιστα… σε βάθος χρόνου, από τη στιγμή που οι Βρυξέλλες και κυρίως το Βερολίνο γνώριζαν εκ των προτέρων ότι η χώρα στηριζόταν σε δημιουργική λογιστική, και όχι φυσικά σε μια ισχυρή οικονομία, όπως ισχυριζόταν ο τότε πρωθυπουργός.
    Το δεύτερο, και ακόμη πιο σημαντικό ζήτημα, αφορά στην αποστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει λάβει καμιά χειροπιαστή βοήθεια από το εξωτερικό. Μια διαπίστωση στην οποία καταλήγουν και όλοι όσοι δεν… συνωστίζονται στον προθάλαμο της τρόικας, ζητώντας των εύνοια των δανειστών της χώρας.
    Σύμφωνα δηλαδή με τον Ρώσο ηγέτη, οι αιματηρές θυσίες της ελληνικής κοινωνίας, στο πλαίσιο των επαχθών μέτρων του Μνημονίου, αποδεικνύονται χωρίς ουσία, περιεχόμενο και αντίκρισμα. Το δημοσιονομικό ισοδύναμό τους δε, από την πλευρά των δανειστών, είναι εξαιρετικά μικρό, σε σχέση με τη θυσία μιας ολόκληρης χώρας.
    Η ρητορική Πούτιν προφανώς ενοχλεί εκείνους που εξακολουθούν να βλέπουν πίσω από το Μνημόνιο… μεταρρυθμίσεις, και την ευκαιρία να αλλάξει η Ελλάδα. Διαμορφώνει ωστόσο καινούρια δεδομένα, και ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας για να κλείσει η χώρα τους λογαριασμούς της με το χθες που μας έφτασε στο χείλος του γκρεμού.
    Για φανταστείτε για παράδειγμα να καλούσε η Ελληνική Βουλή τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Εξεταστική Επιτροπή που θα συσταθεί για την παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, που μας οδήγησε στο Μνημόνιο και την εθνική απόγνωση. Και εκεί, ο φυσικός ηγέτης της Ρωσίας να μιλούσε για όλα: Για το πώς η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ, για το τι συνέβη πριν η χώρα προσφύγει στο Μνημόνιο, για το πώς ο Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε τις προτάσεις του για ρωσική βοήθεια προς την Αθήνα.
    Οι απαντήσεις στα παραπάνω διόλου ρητορικά ερωτήματα, μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας μας. Καθώς θα έχει προηγηθεί η ανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας. Και η απόδοση του εθνικού λογαριασμού σε όσους αδίκησαν την Ελλάδα.

    statesmen.gr