Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Σεισμός ταρακούνησε τη Λαμία - ΒΙΝΤΕΟ από τηλεοπτικό πλατό

Σεισμός μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητός στην περιοχή της Λαμίας και σε ολόκληρη την Φθιώτικα, τρομάζοντας τους κατοίκους.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας, στην Αγία Παρασκευή και σημειώθηκε περίπου δέκα λεπτά πριν τις 22:00 το βράδυ.

Ο τηλεοπτικός φακός στα γεγονότα lamiastar.gr αποθανάτισε τη σεισμική δόνηση. Δείτε το βίντεο




newsit.gr

Σύσκεψη για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στους ξεκάθαρους άξονες ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Π.Τατούλης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17-01-2012 στην έδρα της Περιφέρειας. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες  Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ανδρέας Πουλάς, Απόστολος Παπαφωτίου,οι Αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλο, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιο Πουλοκέφαλο καθώς και όλοι οι διευθυντές των υπηρεσιών της έδρας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την δημιουργία του πρώτου στρατηγικού σχεδιασμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο οποίος θα αποτελεί το μπούσουλα για τη Πελοπόννησο του μέλλοντος.


Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε την πρωτόγνωρη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη σύνταξη και υλοποίηση ενός δυναμικού και αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού για την Πελοπόννησο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλείτε σήμερα να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό που δε θα έχει σημείο αναφοράς το μικρόκοσμό μας αλλά τις ευρύτερες πολιτικόοικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα και το παγκόσμιο περιβάλλον. Θα αποτελέσει ένα βαθύτατα πολιτικό και κοινωνικό εργαλείο. Να θέσουμε σταθερούς κανόνες και αρχές που να αποτελούν σημείο αναφοράς για την ολοκλήρωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως μιας νέας κοινωνικοπολιτικής οντότητας, μια Περιφέρεια πρότυπο για διέξοδο από την κρίση.

Η μοναδική ελπίδα για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης αποτελεί η δυνατότητα που δίνει ο Καλλικράτης για την πραγματική αποκέντρωση των υπηρεσιών διοίκησης αλλά κυρίως για την ανάπτυξη μιας τοπικής δυνατής Περιφερειακής οικονομίας.

Παγωμένοι δρόμοι: συμβουλές προς οδηγούς και πεζούς

Η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
Στο πλαίσιο αυτό συστήνει στους πεζούς:
- Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.
- Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.
- Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
- Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.

Παράλληλα, οι οδηγοί:
- Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
- Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).
- Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
- Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν.
- Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.
- Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.
- Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια.
- Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν.
- Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδαιίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
- Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς.
- Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.
- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
- Αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους.
Να έχουν στο νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο.

Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά τους:
- Να μην προσπαθήσουν να «γκαζώσουν» για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
- Να μετακινήσουν δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξουν το χιόνι από τους τροχούς.
- Να ειδοποιήσουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
- Να παραμείνουν στο αυτοκίνητό τους και να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ώστε η εξάτμιση να είναι καθαρή από χιόνι

CNN: Καθοριστική για τη μοίρα της Ελλάδας αυτή η εβδομάδα

Σε δημοσίευμα του το CNN, αναφέρει ότι το κύριο ζήτημα είναι το πόσο μεγάλες απομειώσεις είναι πρόθυμοι να...
δεχτούν οι πιστωτές, μετά από μία μικρή διακοπή των διαπραγματεύσεων, την περασμένη εβδομάδα. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, οι ευρωπαίοι ηγέτες και ειδικά η Γερμανία και η Γαλλία είχαν αρχικά συμφωνήσει σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα μείωσης του ελληνικού χρέους κατά 50%, με στόχο το χρέος να διαμορφωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Ωστόσο, τα μακροοικονομικά δεδομένα επιδεινώθηκαν από τον Οκτώβριο, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για μεγαλύτερο «κούρεμα». Συγκεκριμένα, ο Νικ Σταμενκόβιτς, της RIA Capital Markets, με έδρα τη Σκωτία δήλωσε: «Ο σκοπός άλλαξε από τότε και ζητούν μεγαλύτερο κούρεμα», ενώ όπως τονίζεται τα μικρότερα επιτόκια που ζητά τώρα η ελληνική πλευρά σημαίνει ότι το κούρεμα, από 50%, μπορεί τελικά να φθάσει στο 70% για τους ομολογιούχους, ενώ ορισμένοι εκτιμούν ότι θα πρέπει και η ΕΚΤ να δεχθεί «κούρεμα» των ομολόγων που διαθέτει. Επίσης, όπως αναφέρεται πέραν της διαπραγμάτευσης για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα καλείται να «κλείσει» και τη νέα δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ και την Ευρώπη το πολύ μέχρι τις 20 Μαρτίου, οπότε και θα πρέπει να πληρωθεί ομόλογο 14 δισ. ευρώ. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Σταμένκοβιτς, «εάν δεν έχουν συμφωνία μέχρι τότε, θα έχουμε άτακτη χρεοκοπία. Η Ελλάδα θα ξεμείνει από ρευστότητα», κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί μεν οι ομολογιούχοι να συμφωνήσουν σε ένα «κούρεμα» 50%, αλλά αν δεν υπάρξει νέα δανειακή σύμβαση, δεν θα λάβουν τίποτα.
greekfinanceforum.com
tromaktiko

Ώρα για γέλιο... Ο Θεός της Ελλάδος!

Βλέποντας ο Θεός το τεράστιο πρόβλημα της Ελλάδας και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πιστός ελληνικός λαός αποφασίζει να στείλει τον Υιό Του και πάλι στη Γη για να συμπαρασταθεί στους Έλληνες.
Ο Ιησούς εμφανίζεται ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων και μετά από μια θερμή ομιλία συμπαράστασης και υποστήριξης της Ελλάδας, ανακοινώνει  ότι διαγράφει όλα τα χρέη της χώρας, φέρνει μεγάλες επενδύσεις, παρέχει αυξήσεις 100% σε όλους τους Έλληνες και διαγράφει τα δάνειά τους.
Όλοι οι Βουλευτές, όρθιοι, ζητωκραυγάζουν. Αλαλαγμοί χαράς και ικανοποίησης απ' όλες τις πτέρυγες! Ακόμα και η Παπαρήγα σταυροκοπιέται!
Τότε ο Ιησούς λέει: "Υπό έναν όρο!".
Ησυχάζουν όλοι και περιμένουν να ακούσουν...
"Όλοι σας θα παραιτηθείτε και κανείς σας δε θα είναι του λοιπού υποψήφιος βουλευτής".
Νεκρική σιγή στην αίθουσα...
Κάποιοι του απαντούν ότι θα πρέπει να συνέλθουν τα κόμματα για να αποφασίσουν.
"Πολύ καλά. Θα περιμένω την απάντησή σας αύριο το πρωί" λέει ο Ιησούς.
Την επομένη ο Πρόεδρος δίνει στον Ιησού την ομόφωνη απάντηση όλων των πτερύγων της Βουλής, με την οποία "καταγγέλλεται η απαράδεκτη παρέμβαση του Θεού στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας"!!!

tromaktiko

Αφιερωμένο στον Πάγκαλο, που είπε «Μαζί τα φάγαμε»...

Μια υπέροχη διαχρονική ιστορία!
"Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα κατά την Ιταλική κατοχή, σε κάποιο νησί του Ιονίου η ομάδα κατοχής των Ιταλών είχε επιτάξει το Δημαρχείο, που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του νησιού και το είχε μετατρέψει σε αρχηγείο της...

Αφιερωμένο στους εναπομείναντες ψηφοφόρους της Πασοκικής λαίλαπας

tromaktiko

Έμειναν στο ”Χ” Λεβαδειακός και Άρης

Μετά από ένα ματς με πολλές ευκαιρίες και καλό ρυθμό, Λεβαδειακός και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1.
Ο αγώνας στη Λιβαδειά είχε εξαιρετικό ρυθμό στο πρώτο μέρος, με τους κίτρινους να είναι καλύτερη και στα 45 λεπτά. Ο Λεβαδειακός απείλησε μόνο στο 5' όταν ο Ναπολεόνι έπιασε το σουτ και ο Βελλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 21' και στο 25' Μίσελ και Καπετάνος απείλησαν από μακριά τον Κυριακίδη, χωρίς όμως να βρουν στόχο ενώ στο 26' ο Νέτο άγγιξε το γκολ αλλά το κοντινό πλασέ του βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο του Λεβαδειακού.
Ο Γιωννιώτας ήταν τελικά αυτός που ξεκλείδωσε την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 35' με εξαιρετική κίνηση πέρασε τρεις αντιπάλους και με ωραίο διαγώνιο πλασέ άνοιξε το σκορ. Ο ίδιος παίκτης μάλιστα, 2 λεπτά αργότερα έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα αλλά το σουτ του κόντραρε και πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε ριζικά. Ο Λεβαδειακός μπήκε αποφασισμένος να φτάσει στην ισοφάριση και αφού πρώτα έχασε τρεις καλές ευκαιρίες τελικά κατάφερε να σκοράρει στο 54'.
Ο Ζησόπουλος έκανε όμορφο γύρισμα στην καρδιά της περιοχής του Άρη και ο Φαβάλι από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Βελλίδη.
Μετά το γκολ του Λεβαδειακού ο Άρης ισορρόπησε το ματς και στο 61' οι παίκτες του διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Κομίνη διότι ο ρέφερι δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τομάς ο οποίος έκανε δυνατό φάουλ στον Γιαννιώτα.
Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 74' όταν ο Λαζαρίδης είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Δημήτρη Παπαδόπουλο ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Λεβαδειακού. Την πρώτη κίτρινη, ο αρχηγός του Άρη την είχε δει στη φάση του 61ου λεπτού όταν διαμαρτυρήθηκε στον ρέφερι διότι δεν απέβαλε τον Τομάς.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως παρά το ότι έπαιζαν με 10 παίκτες, έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 81'. Ο Κυριακίδης όμως απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίσελ αλλά και το σουτ του Ούμπιντες.

Ο Μασάδο στο 90' αντικατέστησε τον Κατίδη που είχε μπει στο 58' στο ματς και ο νεαρός παίκτης του Άρη δεν έκρυψε την απογοήτευση του.

Οι Βοιωτοί στο 93' έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν το τρίποντο με την κεφαλιά του Λισγάρα που σταμάτησε πάνω στον Νέτο ενώ στην επαναφορά ο Κόρμπος δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος):  Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς (79' Ζαουί), Ζησόπουλος, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Ναπολεόνι (70' Σουμπίνιο), Φαβάλι, Βασιλείου, Πόποβιτς (66' Παπαδόπουλος).

Άρης (Μανουέλ Μασάδο):
Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Καζναφέρης (58' Κατίδης και στο 90' Σολτάνι), Σανκαρέ, Γιαννιώτας, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ούμπιντες, Πρίττας, Ακόστα.

Μπεθάνης: «Καντάς με πλάνο τριετίας»

Στην ραδιοφωνική εκπομπή των οπαδών της Κoρίνθου  μίλησε ο νέος πρόεδρος του συλλόγου, Πάνος Μπεθάνης, και αναφέρθηκε στην πρόσληψη του Γιάννη Καντά.
«Πήραμε έναν προπονητή που η μισή Κόρινθος θα πει ποιος είναι αυτός; Ο προπονητής έχει τρεις βασικές δουλειές: Να αναδείξει τα ταλεντα, να δουλεύει 12 με 13 ώρες τη μέρα και να προετοιμάσει την ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια και τέλος να έχει άριστη συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές.
Το ότι ανησυχεί ο κόσμος μου αρέσει. Έχουμε μάθε πως δουλεύει ο προπονητής, μπορεί να ασχολείται με την ομάδα ακόμη και 15 ώρες τη μέρα. Πλέον, ο χρόνος παρουσίας των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο θα είναι 5 με 7 ώρες την ημέρα. Πιστεύουμε ότι η ομάδα θα αναδείξει τον επόμενο μεγάλο Έλληνα προπονητή», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Μπεθάνης.

«Ευχαριστώ» Παναργειακού για τη φιλοξενία

Η διοίκηση του Παναργειακού εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ευχαριστεί την Κόρινθο για τη φιλοξενία στη μεταξύ τους αναμέτρηση.
Οι άνθρωποι του Παναργειακού έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία που έτυχαν στην Κόρινθο και δεσμεύτηκαν για ανάλογη υποδοχή στον αγώνα του β’ γύρου. Παράλληλα, έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στη διαιτησία για τα «σφυρίγματα» στην αναμέτρηση, η οποία έληξε με το «λευκό» 0-0.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η διοίκηση του ΑΠΟ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει την διοίκηση του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ για την άψογη φιλοξενία στον μεταξύ μας αγώνα. Δεσμευόμαστε να ανταποδώσουμε στον αγώνα του δεύτερου γύρου στην έδρας μας. Επίσης συγχαίρουμε τον διαιτητή και τους βοηθούς του για την άριστη διαιτησία τους αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του Παναργειακού».

Η Τζούλια ιδρύει κόμμα!

Γιατί όχι, σκέφτηκε η Τζούλια Αλεξανδράτου και αποφάσισε να απαντήσει με τον τρόπο της στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ιδρύοντας ένα κόμμα!
Σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα onlycy.com και στον Μιχάλη Σταύρου δήλωσε πως σκέφτεται σοβαρά... να ιδρύσει το δικό της κόμμα.
«Τώρα θα δείτε σε λίγους μήνες. Ετοιμάζω ένα νέο κόμμα και είναι η πρώτη φορά που το λέω στο site σας, ούτε στην Ελλάδα το έχω πει. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά όχι να κάνω ένα κόμμα για να λέω κάνω ένα κόμμα, αλλά ίσως είναι μια πρωτοποριακή κίνηση, ίσως και ο κόσμος από αντίδραση και μόνο, ποτέ δεν ξέρεις, να με ψηφίσει. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει με την πολιτική κατάσταση του τόπου μας και από όλη αυτή την κατρακύλα που επικρατεί στην Ελλάδα και αντί να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και να περιμένουμε το χειρότερο, ας δούμε και μια άλλη πλευρά ή ας κάνουμε και μια άλλη κίνηση, που ίσως καλυτερέψουν τα πράγματα. Ποτέ δεν ξέρεις…», είπε.
e-radio.gr

Φουλ για τελικό Κυπέλλου ο Ολυμπιακός

Στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος για τους «ερυθρόλευκους»

Ολοκληρώνεται η φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος με τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και του Παναιτωλικού με τον ΟΦΗ, όμως, από σήμερα μπορούν να γνωρίζουν τους αντιπάλους τους μέχρι την ημιτελική φάση καθώς διεξήχθη η κλήρωση.

Μια κλήρωση που ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό που μετά τον Θρασύβουλο, παίζει πάλι στο γήπεδο του, αυτή τη φορά με τον Πανιώνιο.

Ο δρόμος για τον τελικό είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για τους «ερυθρόλευκους» καθώς μετά θα παίξουν στα ημιτελικά με το νικητή του ζευγαριού Παναιτωλικός ή ΟΦΗ – Πανσερραϊκός

Αναλυτικά τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης:
1. ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ - Ατρόμητος
2. Παναιτωλικός ή ΟΦΗ - Πανσερραϊκός
3. Ολυμπιακός - Πανιώνιος
4. Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα

* Τα παιχνίδια είναι μονά.

Στη συνέχεια βγήκαν τα ζευγάρια και για τους «4», όμως, σε αυτή τη φάση οι αναμετρήσεις θα είναι «διπλές». Ο νικητής του ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ - Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης. Ο νικητής του Παναιτωλικός ή ΟΦΗ – Πανσερραϊκός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή του Ολυμπιακός - Πανιώνιος.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Νικητής 1 - Νικητής 4
Νικητής 3 - Νικητής 2

ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ!

  ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! Πασόκος, άνθρωπος του Βενιζέλου και υποψήφιος του ΛΑΟΣ οι εγκέφαλοι της συμμορίας!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΥ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ. ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥΣ.

Αηδία και αγανάκτιση από το μέγεθος της διαπλοκής οργανωμένου εγκλήματος – πολιτικής και επιφανών πολιτών του δημόσιου βίου. Αρχηγός της μαφιόζικης οργάνωσης τοκογλυφίας, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΛΑΟΣ ***. Από κοντά και ο πρώην διευθυντής της ΕΤ3, Γιώργος Φ, όπως και ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Βενιζέλου ο Χρήστος Παπ…
Μπόχα και δυσωδία. Ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εφοριακός, εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, τραπεζικά στελέχη, δύο δικηγόροι, ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3 Γιώργος Φε***, και ένας υπάλληλος ΠΑΕ αποτελούσαν μέλη τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Συνολικά συνελήφθησαν 47 άτομα, ενώ είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα ασύλληπτα μέλη...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο http://olympia.gr/2012/01/18/mafia-pasok-laos/#more-119778

ΕΞΕΛΙΞΗ! Ποιοί ανέλαβαν τη διοίκηση του ΑLTER ;

Ποιός είναι το πρόσωπο που ανέλαβε τη θέση του Κώστα Γιαννίκου ;
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση εκδόθηκε έπειτα από τη σχετική από 11-1-2012 και αριθμό κατάθεσης δικογράφου 182/2012 αιτήσεως των μετόχων της εταιρείας Γεωργίου Κουρή, Ανδρέα Κουρή, “ΠΡΕΣ ΕΛΛΑΣ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΗ Α.Ε.” και “LOVE RADIO BROADCASTING A.E.” προς το σκοπό του δικαστικού διορισμού προσωρινής διοικήσης σε αυτή,

Η θητεία της προσωρινής διοίκησης λήγει στις 8-2-2012, οπότε και θα εκδικαστεί η ως άνω αίτηση.

Τα μέλη της διοίκησης είναι τα εξής:
1. Ευστάθιος Γκότσης, Πρόεδρος Δ.Σ.
2. Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος μέλος Δ.Σ.
3. Γεράσιμος Τζαννετάτος, μέλος Δ.Σ.
4. Γεώργιος Τσιρογιάννης, μέλος Δ.Σ.
5. Λάμπρος Παπαγεωργίου, μέλος Δ.Σ.

Παρέμβαση Πάνου Μπεγλίτη στην Επιτροπή Παραγωγής και εμπορίου για ρύθμιση αυθαιρέτων και για διαχείριση στερεών αποβλήτων

Κατά την ομιλία του,   επί του  ν/σ  για  την «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99 - Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98 - Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ» στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης, αναφερόμενος στο ν. 4014/2011 «Νέες ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα κτίσματα», επεσήμανε την ανάγκη επανεξέτασής του μέσα από μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση, υπό την πρόσφατη εμπειρία εφαρμογής του, αφού  η σημερινή επώδυνη οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων  ν’ ανταποκριθούν επαρκώς στην καταβολή των δόσεων που ο νόμος καθορίζει.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής Κορινθίας ζήτησε την αύξηση του αριθμού των δόσεων από 36 σε 48, ευελπιστώντας ακόμα και σε πιο γενναία  αύξηση, των 60 δόσεων, υπογραμμίζοντας πως αυτό θα διευκολύνει χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους,  τονίζοντας κατά συνέπεια,  πως  αυτό  θα επιφέρει και μεγαλύτερες εισπράξεις στο κράτος .
Παρέμβαση Π. Μπεγλίτη στην Επιτροπή Παραγωγής και εμπορίου για διαχείριση στερεών αποβλήτων

Κατά την παρέμβαση – ομιλία του, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που εξέταζε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) σχετικά με την «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99 – Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων  - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98 – Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας ΥΠΕΚΑ», ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας, Π. Μπεγλίτης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο άρθρο 35 του νομοσχεδίου, που αναφέρεται στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Ο κ. Μπεγλίτης, καταρχήν, συμφώνησε με τον προτεινόμενο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, με βάση τη νέα διοικητική δομή της χώρας, όπως επίσης και με την ανάδειξη του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, που θα συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του θέματος.
Επεσήμανε, ωστόσο, ότι για να πετύχει τους στόχους της η εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου, θα πρέπει και το Υπουργείο Εσωτερικών, ως συναρμόδιο Υπουργείο, να εκπληρώσει την υποχρέωσή του, που έγκειται στην έκδοση προεδρικού διατάγματος για την καθιέρωση ενός διαβαθμιτικού συστήματος των φορέων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής  τόνισε: «Ένα σύστημα που θα εξυπηρετήσει την πολιτική του ΥΠΕΚΑ, όπως είναι οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, θα πρέπει να γίνεται σε στενή συνεργασία με τις Περιφέρειες και με τους Δήμους και όχι αποκλειστικά από τους Δήμους, γιατί, διαφορετικά, είναι σαν να γυρίζουμε στις παθογένειες του παρελθόντος».
Ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε, ότι είναι απόλυτα αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα ισχυρό διαβαθμιτικό σύστημα Περιφέρειας – Δήμου, υπενθυμίζοντας τη διυπουργική απόφαση του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία ανατίθεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων, μέσα στο πλαίσιο συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.    

Τραγωδία στο Μενίδι - 26χρονος κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του - Το ανακαίνιζε για να αρραβωνιαστεί!




- Προηήθηε έκρηξη και έπιασε φωτιά από άγνωστη αιτία
- Το σπίτι ήταν γεμάτο εύφλεκτα υλικά λόγω της ανακαίνισης
- Κινδύνευσαν ένοικοι από τη φωτιά στην πολυκατοικία
Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε έναν 26χρονο ο οποίος κάηκε ζωντανός στο σπίτι που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή.


Ο νεαρός, ανακαίνιζε μόνος του το σπίτι του στο Μενίδι γιατί ετοιμαζόταν να αρραβωνιαστεί. Κανονικά έμενε με τους γονείς του σε άλλο σπίτι αλλά προφανώς πέρασε εκεί το βράδυ γιατί τελείωσε αργά με τις επισκευές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη μάλλον έγινε από μια διαλυτική ουσία.

Ένοικοι της πολυκατοικίας αλλά και γείτονες που τον γνώριζαν λένε ότι ήταν ένα πολύ καλό παιδί που εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ και ετοιμαζόταν να φτιάξει οικογένεια.

πολυκατοικία έχει 11 διαμερίσματα και όπως είπε στο Newsit μια ένοικος του πρώτου ορόφου πρωτα ακούστηκε μια έκρηξη και μετά ξέσπασε η φωτιά.

Μέσα σε δευτερόλεπτα οι φλόγες της έκρηξης άρχισαν να τυλίγουν δωμάτιο του διαμερίσματος του 4ου ορόφου που βρισκόταν ο άτυχος 26χρονος.
Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο μπήκαν αμέσως στο διαμέρισμα για να σβήσουν τη φωτιά και τότε αντίκρισαν το τραγικό θέαμα.

Από την έκρηξη είχε καταρρεύσει και ο τοίχος του δωματίου.

Οι πυροσβέστες αντίκρισαν το άψυχο κορμί του ανάμεσα στα συντρίμμια. Αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο, αλλά ήταν πολύ αργά.

Νωρίτερα, η πυροσβεστική με ανάρτηση στο Twitter ανέφερε ότι:


newsit.gr

Συγκρότηση υγειονομικών Επιτροπών στην Πελοπόννησο

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου συγκροτήθηκαν σήμερα οι Υγειονομικές Επιτροπές στην Πελοπόννησο.
Αναλυτικά, η σύνθεσή τους έχει ως εξής:

Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή Αρκαδίας
Τακτικά Μέλη:
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (Πρόεδρος)
Ιωάννα Αντωνίου
Ιμπραχήμ Φαχούρι
Πηγή Περδικάκη
Βασίλειος Βασιλείου
Αναπληρωματικά Μέλη:
Μάριος Τυρόβολας (Αναπληρωτής Πρόεδρος)
Μάρθα Μπενίδη-Παπαδοπούλου
Ζαχαρίας Μίλης
Ηλίας Κοντολέων
Βασίλειος Βαρδιάμπασης
Γραμματέας:
Μαρία-Αναστασία Χαραλαμποπούλου
Αναπληρωτής Γραμματέας:
Νικόλαος Δρακόπουλος
Έδρα:
Μαινάλου και Σέκερη 37, Τρίπολη

Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή Αργολίδας
Τακτικά Μέλη:
Ανδρέας Πρωτόπαπας (Πρόεδρος)
Γεώργιος Μπίμπης
Γεώργιος Δαφνομήλης
Αναπληρωματικά Μέλη:
Γεώργιος Ανδριανόπουλος (Αναπληρωτής Πρόεδρος)
Παναγιώτης Παναγούτσος
Ιωάννα Τσιπιανίτη
Γραμματέας:
Στυλιανή Κόλια
Αναπληρώτρια Γραμματέας:
Αριστέα Βασιλοπούλου
Έδρα:
Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας


Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή Αρκαδίας
Τακτικά Μέλη:
Αλέξιος Βαράτσος (Πρόεδρος)
Αγαμέμνων Κοκοφίτης
Βασιλική Λάγαρη
Αναπληρωματικά Μέλη:
Βασίλειος Ρουμανάς (Αναπληρωτής Πρόεδρος)
Νικολέττα Κοτταράκου
Ήρα Κυριακοπούλου
Γραμματέας:
Μαρίνα Πιτερού
Αναπληρώτρια Γραμματέας:
Αρετή Γαλανοπούλου
Έδρα:
Μαινάλου και Σέκερη 37, Τρίπολη


Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή Κορινθίας
Τακτικά Μέλη:
Ανδρέας Λιάκουρας (Πρόεδρος)
Κωνσταντίνος Μπάρλας
Σαράντης Μουρταράκος
Αναπληρωματικά Μέλη:
Αικατερίνη Προίσκου (Αναπληρώτρια Πρόεδρος)
Αγγελική Θεοδώρου
Γεώργιος Λουκάς
Γραμματέας:
Αθανασία Αναγνωστοπούλου
Αναπληρώτρια Γραμματέας:
Ειρήνη Δημητριάδου
Έδρα:
Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου

Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή Λακωνίας
Τακτικά Μέλη:
Γαβριήλ Τορνάρης (Πρόεδρος)
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Σωτήριος Σωτηριανάκος
Αναπληρωματικά Μέλη:
Σπυρίδων Αρναούτος (Αναπληρωτής Πρόεδρος)
Καλλιόπη Ρηγάκη
Παναγιώτης Γεωργαντάς
Γραμματέας:
Καλλιόπη Βεργέτη
Αναπληρώτρια Γραμματέας:
Γεωργία Λινάρδη
Έδρα:
Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης

Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή Μεσσηνίας
Τακτικά Μέλη:
Αικατερίνη Σπέντζουρα (Πρόεδρος)
Κυριακούλα Τσίχλη
Νικόλαος Γραμματικόπουλος
Αναπληρωματικά Μέλη:
Γεώργιος Κουδούνης (Αναπληρωτής Πρόεδρος)
Αναστασία Μαρκοπούλου
Αθανάσιος Κάτσος
Γραμματέας:
Δήμητρα Παπαγεωργίου
Αναπληρώτρια Γραμματέας:
Μαρία Μπρατσιάκου
Έδρα:
Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γνωμοδότηση επί του προϋπολογισμού στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Με μοναδικό θέμα τη «Γνωμοδότηση επί του προϋπολογισμού του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης οικονομικού έτους 2012» συνεδριάζει αύριο στις 9 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου .η «Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010.
Σε περίπτωση έλλειψη απαρτίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 παρ.3 του Ν.3852/2010 η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 09.00 π.μ.
Τυχόν ηλεκτρονικές απόψεις υποβάλλονται στο email: tandrikopoulou@xylokastro.gov.gr

Πέμπτο κόμμα με 7,3% στην Β' Αθήνας και 5,4% στην Α' Πειραιώς το ΠΑΣΟΚ

Πολιτικό ναυάγιο για τον Παπανδρέου και την παρέα του

Τι δείχνει μυστική δημοσκόπηση

Πέμπτο κόμμα στην Β’ Αθήνας αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνοντας το 7,3% των προτιμήσεων του εν λόγω εκλογικού σώματος. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από μυστική μεγάλη  δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό πολιτικού Οργανισμού, και η οποία έρευνα, παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.
Από κει και πέρα πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Ν.Δ. και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η «Δημοκρατική Αριστερά», το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Μιλάμε για πραγματικό βατερλό. Για ουσιαστική διάλυση του πολιτικού συστήματος, αφού το άθροισμα των ποσοστών που λαμβάνουν τα κόμματα, μετά μεγάλης δυσκολίας προσεγγίζει το 50%.
 Στην ίδια θέση, αλλά με χειρότερα ποσοστά αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ και στην Α’ Πειραιώς. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr, το κυβερνών κόμμα, αποσπά μόλις το 5,4% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος στο μεγάλο λιμάνι. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πανικό στους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που προσπαθούν να διασωθούν από το επερχόμενο ναυάγιο. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του «κολλητού» του ΓΑΠ, Μανώλη Μπεντενιώτη, ο οποίος έχει κάνει σημαία το θέμα του Θέου, και των μισθών που λαμβάνει σε ΔΕΗ και Βουλή.
ΑΞΙΖΕΙ: Εκείνο που δεν υπολογίζουν στο ΠΑΣΟΚ είναι η τεράστια ζημιά που έχουν υποστεί από την επίθεση που εξαπέλυσε ο Παπανδρέου και η παρέα του (Γερουλάνος κ.α) στον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη το περασμένο καλοκαίρι.

Ραγδαίες εξελίξεις…

Tου ΦΙΛΛΙΠΟΥ ΣΑΡΡΗ

Με τον Τσαρλς Νταλλάρα να επιστρέφει στην Ελλάδα, για την επανατοποθέτηση του πλαισίου διαπραγματεύσεων για το PSI, την τρόικα να βρίσκεται… προ των πυλών για τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου να φτάνει στη Βουλή, ο Λουκάς Παπαδήμος προχωρεί σε νέο κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του.
Δεν αποκλείεται μάλιστα, τις επόμενες ημέρες, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες, ραγδαίες εξελίξεις, και να επανακαθοριστούν οι προτεραιότητες, ο χρόνος ζωής, ενδεχομένως και η σύνθεση της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ο μεταβατικός πρωθυπουργός θα δει σήμερα τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Αντώνη Σαμαρά. Οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να προβληματίζουν τον Λουκά Παπαδήμο, όπως και το ενδεχόμενο αποχώρησης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού από την κυβέρνηση, μια εξέλιξη που θα αποδυνάμωνε το σημερινό σχήμα εξουσίας, και θα ενίσχυε τη ρητορική της αντιπολίτευσης.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός καλείται να βρει μεθοδολογία αντιμετώπισης και απόκρουσης της συντονισμένης επίθεσης που δέχεται η Ελλάδα από διεθνή ΜΜΕ και παράγοντες, περί «δεδομένης» χρεοκοπίας της χώρας, εντός του Μαρτίου. Μια επίθεση που διαμορφώνει ένα εξαιρετικά δυσμενές κλίμα.

statesmen.gr

Το μανιφέστο του Αντώνη Σαμαρά

Γράφει ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς στην εφημερίδα «New Europe», προσφέρει επαρκές δείγμα γραφής του πολιτικού μανιφέστου με το οποίο πορεύεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ενόψει μιας κρίσιμης για την Ελλάδα εκλογικής αναμέτρησης, από την οποία αναμένεται να εξέλθει νικητής, με θριαμβευτικά ποσοστά, και να είναι εκείνος ο οποίος θα αναλάβει, από το αξίωμα του πρωθυπουργού, να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εστιάζει στην ανάγκη υπεράσπισης της κοινωνικής συνοχής. Μιας κρίσιμης παραμέτρου για το παρόν και το μέλλον του τόπου, που διερράγη βιαίως, εξαιτίας των αρνητικών συνεπειών του Μνημονίου. Για το οποίο βέβαια ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε εξαρχής προβλέπει ότι θα οδηγούσε σε εμβάθυνση της κρίσης χρέους της ελληνικής οικονομίας, αντί να λειτουργήσει ως παράγοντας… λύτρωσης.
Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στο έργο το οποίο έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, προκειμένου να προκηρυχθούν στη συνέχεια πρόωρες εκλογές. Και εκεί, μπροστά στην κάλπη, ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ανεμπόδιστα και ανεπηρέαστος για το μέλλον του τόπου, δίνοντας πολιτική λύση στο σημερινό αδιέξοδο.
Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε ότι δεν θα αφήσει περιθώρια σε όσους επιχειρήσουν να βάλουν φραγμούς και εμπόδια στην πορεία του τόπου προς το μέλλον. «Πρέπει να είμαστε σκληροί με όσους δεν βλέπουν την πραγματικότητα, και δεν λαμβάνουν υπόψη τις ευαισθησίες όλων των Ελλήνων», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

statesmen.gr

Εκσυγχρονισμός της σωφρονιστικής πολιτικής

Image


Σχετικά με την αποσυμφόρηση
των σωφρονιστικών ιδρυμάτων


Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά  στις φυλακές του Κορυδαλλού  αλλά και άλλα παρόμοια σε  όλη την Ελλάδα, έχει γίνει  πλέον κοινός τόπος ότι ο αριθμός των κρατουμένων έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνατότητες των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός μεν οι συνθήκες κράτησης να μην βρίσκονται στο επίπεδο που θα έπρεπε, αφετέρου δε ο βαθμός ασφαλείας των ιδρυμάτων να είναι κατά πολύ κατώτερος του αναμενόμενου.

Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα αυτό, κατά καιρούς προχωρά σε νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες οδηγούν στην αποφυλάκιση σημαντικού αριθμού κρατουμένων. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις μάλιστα, λαμβάνουν χώρα περιστατικά εκ νέου τέλεσης εγκλημάτων από άτομα τα οποία είχαν αποφυλακιστεί κατʼ αυτόν τον τρόπο. Το γεγονός αυτό αρκεί για να καταδείξει ότι αυτή η ιδιότυπη πολιτική «αμνήστευσης» δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Παρʼ όλα αυτά, με τροπολογία που έχει ενταχθεί στο σχέδιο νόμου «για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ετοιμάζεται ουσιαστικά να αποφυλακίσει περίπου 1.500 κρατουμένους, τη στιγμή που σε αντίστοιχη ρύθμιση είχε προχωρήσει και με διατάξεις του Ν. 3904/2010, πριν από μόλις δεκατρείς μήνες.

Ως Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μια συνολική αναθεώρηση και προσπάθεια εκσυγχρονισμού της σωφρονιστικής πολιτικής, των  προβλεπομένων ποινών και των  προϋποθέσεων έκτισής τους ούτως  ώστε να οδηγούνται τελικώς στις φυλακές πραγματικά «αυτοί που πρέπει».

Κεντρικό ρόλο στην νέα αυτή σωφρονιστική πολιτική πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχει η ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού της παροχής υποχρεωτικής κοινωφελούς εργασίας σε γνήσια μορφή ποινής που θα μπορεί να απαγγελθεί απευθείας από τα ποινικά Δικαστήρια, ιδίως σε μικρότερης ηθικής απαξίας εγκλήματα.

Ο θεσμός αυτός, ο οποίος σήμερα ισχύει μόνο ως εναλλακτικός τρόπος έκτισης σε περίπτωση αδυναμίας  εξαγοράς της ποινής, αν και προβλέπεται  στην νομοθεσία μας ήδη από  το 1991, ήταν ουσιαστικά ανενεργός και μόλις τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να τυγχάνει -μικρής έστω-  εφαρμογής στην πράξη. Η τολμηρή αναβάθμισή του, κατά το επιτυχημένο παράδειγμα των Η.Π.Α. και της Μεγάλης Βρετανίας, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αποσυμφόρηση των φυλακών, ενώ
το μέτρο αυτό βρίσκεται εγγύτερα στο «κοινό περί Δικαίου αίσθημα» απʼ ότι ο θεσμός της εξαγοράς της ποινής, αφού μέσω της κοινωφελούς εργασίας ο καταδικασθείς «ξεπληρώνει» στην πράξη το κοινωνικό σύνολο για  το αδίκημά του  ασχέτως της  οικονομικής του επιφάνειας.

Τομέας  Δικαιοσύνης ΟΝΝΕΔ

onned-korinthias.gr