Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Πρόκριση με “τριάρα” για Ολυμπιακό αλλά ...

Το 13ο φετινό γκολ του πρώτου σκόρερ του Ολυμπιακού, Μάρκο Πάντελιτς αποδείχθηκε γρουσούζικο, καθώς τρία λεπτά μετά την επίτευξή του ο Σέρβος στράικερ τραυματίστηκε από μαρκάρισμα του Βασιλείου, προσγειώθηκε άτσαλα κι αποχώρησε με φορείο από το ματς.
Η πρώτη διάγνωση έκανε λόγο για θλαστικό τραύμα στο αριστερό γόνατο, όμως, όλα θα ξεκαθαρίσουν με τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί, ενώ ανησυχία προκάλεσε αρχικά οι πόνοι που ένιωθε ο Σέρβος την ώρα που ήταν πεσμένος στο χορτάρι. Ο Μάρκο Πάντελιτς έκανε εννιά ράμματα στο αριστερό γόνατο και θα μείνει για τρεις βδομάδες νοκ άουτ.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η γκέλα με τη Δόξα Δράμας δεν άφηνε περιθώρια για νέο στραβοπάτημα, πόσο μάλλον στο παγωμένο Καραϊσκάκη και με ομάδα κατώτερης κατηγορίας. Ο Θρασύβουλος δεν μπόρεσε σε καμιά περίπτωση να απειλήσει τον Ολυμπιακό, που από την αρχή μπήκε δυνατά για να καθαρίσει το ματς και το κατάφερε στο 20λεπτο.
Ο Πάντελιτς στο 10' με το 12ο φετινό του γκολ (σ.σ.: πρώτος φετινός σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις με 13 γκολ) άνοιξε το σκορ κι ο Φουστέρ στο 21' κλείδωσε τη νίκη για τους Πειραιώτες, που είχαν δυο-τρεις φάσεις ακόμα για να σημειώσουν κι άλλο τέρμα στα πρώτα 45'.
Ο Σέρβος ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, ενώ καλή απόδοση είχε κι ο Γέστε που αποδοκιμάστηκε χλιαρά στην παρουσίαση των ομάδων. Ο Ισπανός έτρεξε πολύ, μοίρασε σωστές πάσες και πολλές φορές γύρισε να μαρκάρει ακόμα και στο κέντρο της άμυνας. Θετική και η επιθετική τριπλέτα των Μόνχε, Φουστέρ, Αμπντούν.
Στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά κι ευτύχησε να σκοράρει στο 10', με τον Αμπντούν να βρίσκει ωραία τον Πάντελιτς κι ο Σέρβος με σουτ να κάνει το 1-0.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν, την ώρα που ο Θρασύβουλος δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή και διπλασίασε τα τέρματά του με τον Φουστέρ να σουτάρει, τη μπάλα να βρίσκει στον Παγώνη, στο δοκάρι και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Κασμερίδη στο 21'.
Η ομάδα του Βαλβέρδε είχε κι άλλες ευκαιρίες με τους Μόνχε, Αμπντούν όμως το ημίχρονο έκλεισε στο 2-0. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη είχαν μια ευκαιρία με τον Ζουμπουλάκη να μπαίνει στην περιοχή, έπειτα από βολέ του Κασμερίδη, όμως σούταρε άτσαλα και η μπάλα έφυγε άουτ στο 35'.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και το γκολ ήρθε στο 11' της επανάληψης (56' του αγώνα) με τον Πάντελιτς να εκμεταλλεύεται το γύρισμα του Μοντέστο από δεξιά και με βολέ από δύσκολη γωνία νίκησε τον Κασμερίδη για το 3-0 με το 13ο φετινό του γκολ, που αποδείχτηκε… γρουσούζικο.
Ο Σέρβος δέχτηκε μαρκάρισμα στο 58' από τον Βασιλείου, έπεσε άτσαλα και τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Ιμπαγάσα, που έπαιξε στη θέση του Φουστέρ κι ο Ισπανός πήγε σέντερ φορ.
 Από το 75' και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Θρασύβουλο να καταφέρνει τελικά να πατήσει περιοχή για μία και μοναδική φορά στο τελευταίο λεπτό της επανάληψης και τον Ολυμπιακό να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του σαββατιάτικου ματς πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη.
Ετσι λοιπόν ο Ολυμπιακός πήρε μια άνετη πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου με τον Πάντελιτς, που ήταν κορυφαίος του αγώνα να αναμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μοντέστο (66' Μακούν), Παπάζογλου, Πάντελιτς (59' λ.τ. Ιμπαγάσα), Χαβίτο, Φουστέρ, Παπαδόπουλος (74' Βαλεριάνος), Μόνχε, Γέστε, Ποτουρίδης, Αμπντούν.
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Κασμερίδης, Καλαμιώτης, Παγώνης, Βασιλείου (62' Νικολάου), Σύρος, Ψιάνος, Ροκάστλ (78' Βλάχος), Σταμπολζίεφ (46' Βαγγελής), Ντακόλ, Σκόνδρας, Ζουμπουλάκης.

Με «ντόρτια» στους «8» ο Αστέρας Τρίπολης!

Βόλτα στα Γιάννινα και πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου για τον Αστέρα Τρίπολης που διέσυρε μέσα στους «Ζωσιμάδες» με 4-1 τον ΠΑΣ.
Κάκιστο ήταν από πλευράς ποιότητας το πρώτο 45λεπτο στην αναμέτρηση των «Ζωσιμάδων». Οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε πολλά λάθη κυρίως στη μεσαία γραμμή με τον ΠΑΣ ναι μεν να κάνει κάποιες επισκέψεις στην εστία του Χακόμπο με στημένα και δη με τα τέσσερα κόρνερ που κέρδισε, όμως χωρίς να υπάρχουν αξιώσεις για κάποιο τέρμα.
Στην επανάληψη τα δεδομένα άλλαξαν άρδην μέσα σε διάστημα τεσσάρων αγωνιστικών λεπτών με τον Τσαμπούρη να αποδεικνύεται η χρυσή αλλαγή του Τσιώλη. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός αποφάσισε στο 59' να βάλει έναν παίκτη που είχε σκοράρει κατά του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα και δικαιώθηκε άμεσα για την επιλογή του.
Στο 63', λοιπόν, μετά από πάσα του Λαδάκη, ο Έγκον πρόλαβε τον Κηπουρό που βγήκε έξω από την περιοχή, έσπασε την μπάλα στον Τσαμπούρη που ερχόταν από τα δεξιά και με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην κενή εστία!
Ο Αστέρας προηγούταν με 1-0 και ο ΠΑΣ προσπαθούσε να αντιδράσει. Και πριν καλά-καλά οι Γιαννιώτες συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί, ήρθε στο 66' ο Ράγιος να γράψει το 2-0. Μετά από ωραία ασίστ του Σολάκη, ο άσος του Αστέρα έγραψε το 2-0 και επί της ουσίας έριξε τους τίτλους τέλους στην υπόθεση-πρόκριση, έστω και αν στο 75' οι Ηπειρώτες μπήκαν εκ νέου στο ματς με ωραίο σουτ-γκολ του Γεωργίου.
Ο Αστέρας, όμως, ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης ή ελπίδας στον ΠΑΣ. Ετσι τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε ο Χούλι να διαμορφώσει το τελικό 3-1 υπέρ των Αρκάδων βάζοντας φρένο στις ορέξεις των Ηπειρωτών για επιστροφή στο ματς.
Ποιος, όμως, είπε πως ο Αστέρας είχε διάθεση να σταματήσει; Το αντίθετο… Οι Αρκάδες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στις καθυστερήσεις ο Ράγιος με εξαιρετική ατομική ενέργεια πέφτοντας στο έδαφος ήρθε να διαμορφώσει το τελικό 4-1.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Ντάσιος (72' Οικονόμου), Κώτσιος, Μιχαήλ, Πάντος, Τζημόπουλος (46' Γεωργίου), Ζαραδούκας, Ντε Βινσέντι, Κυριάκος, Τζάνης (69' Γιάκος), Μπακαγιόκο.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Φορμίκα, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ράγιος, Λαδάκης, Εγκόν (70' Χούλι), Φρανκού (59' Τσαμπούρης), Σολάκης (84' Μπαρτολίνι).


Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΟΥΣ "8"
Ένα ξέσπασμα τεσσάρων λεπτών στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για την Κέρκυρα να κερδίσει στην έδρα της τη Δόξα Δράμας με 2-0 και να γίνει η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την παρουσία της στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία – Αναλυτικά τι προβλέπει

Ποιοι υπάγονται και πως μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους

H ρύθμιση κατατέθηκε σήμερα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στη Βουλή, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015».

Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση από την ημέρα δημοσίευσης του νόμου μέχρι και την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα

Με τη νέα ρύθμιση κεφαλαιοποιούνται οι οφειλές και οι πρόσθετες επιβαρύνσεις μέχρι την 31.12.11

Η νέα ρύθμιση ισχύει για όσους οφειλέτες:

Αρχίζει η αξιολόγηση στο Δημόσιο - Όλες οι ρυθμίσεις για το βαθμολόγιο


Ποιοί είναι οι φορείς των οποίων οι υπάλληλοι θα αξιολογηθούν
- Η κοινή υπουργική απόφαση θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
- Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για το νέο βαθμολόγιο
- Καταργούνται όλες οι κενές οργανικές θέσεις
Με το πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν ορισμένες αλλαγές για το βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, πολλές απ' τις οποίες είχαν προαναγγελθεί από την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα καταργούνται όλες οι οργανικές θέσεις. Παραλλήλως, σημειώνεται ότι μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, ξεκινά άμεσα και η αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων του δημοσίου.



Oι φορείς των οποίων οι υπάλληλοι πρόκειται να αξιολογηθούν είναι:

α.- Υπουργεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εποπτείας τους
β.- Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, Ενημέρωσης
γ.- Αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες
δ.- Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
ε.- Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές
στ.- Οι ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Κεφ. Α΄ του Ν3429/2005 εφόσον απασχολούν τουλάχιστον 30 εργαζόμενους.

Οι αλλαγές στο βαθμολόγιο

Η Λαγκάρντ είπε την αλήθεια για την Ελλάδα


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Πολύ πριν η Κριστίν Λαγκάρντ κληθεί να σηκώσει το βαρύ φορτίο της αποκατάστασης του κύρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, διαδεχομένη στη Γενική Διεύθυνση του IMF τον… άτακτο συμπατριώτη της, και ιδεολογικό αντίπαλο Ντομινίκ Στρος Καν, η φήμη της προηγείτο της εμβληματικής φιγούρας της.
Είχε προλάβει άλλωστε να εισπράξει το διεθνές εγκώμιο, με τη διάκριση της καλύτερης υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, μεταξύ των ανδρών και γυναικών συναδέλφων της, καθώς η δική της κοφτερή ματιά και η πλήρης συναίσθηση του ισοζυγίου «ευημερία αριθμών-ευημερία κοινωνιών», είχαν επιτρέψει στη Γαλλία να διατηρεί την αξιολόγηση-φετίχ ΑΑΑ για την οικονομία της. Ακόμη και εν μέσω της κρίσης.
Στη χθεσινή συνάντησή της με την Άνγκελα Μέρκελ λοιπόν, είχε το συγκριτικό πλεονέκτημα. Η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να καταλάβει πρωτογενώς τα μεγέθη της πραγματικής οικονομίας, και το τι ακριβώς σημαίνουν. Χρειάζεται τα… ραβασάκια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για να πάρει μια και πάλι όχι σφαιρική εικόνα.
Έτσι, η Γαλλίδα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε κάθε λόγο να απαιτεί να ακουστεί από την Άνγκελα Μέρκελ. Και κυρίως, να εισακουστεί, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε μετ’ επιτάσεως το πλέον ακανθώδες ζήτημα για την ευρωζώνη: Το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Και επανέλαβε τις ίδιες απόψεις στη σημερινή συνάντηση που είχε στο Ελιζέ με τον Νικολά Σαρκοζί.
Η «μεγάλη αλήθεια» λοιπόν, την οποία προσπάθησε η Κριστίν Λαγκάρντ να δώσει στην Άνγκελα Μέρκελ να καταλάβει, είναι ότι η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να αυξηθεί κατά δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με τις πρόνοιες της Συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου για το Μνημόνιο ΙΙ.
Η Λαγκάρντ κατανοεί πλήρως ότι το Μνημόνιο που συνέταξαν οι τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπό την έγκριση του Βερολίνου, και την ανοχή της Φρανκφούρτης, εκεί όπου βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επιβάρυνε την πραγματική οικονομία στην Ελλάδα. Εμβάθυνε την κρίση και γιγάντωσε την ύφεση.
Ξέρει ότι αν δεν μπει άμεσα ένα φρένο στον συγκεκριμένο κατήφορο, την Ελλάδα θα ακολουθήσει κατά πόδας ολόκληρη η ευρωζώνη. Γιατί, όπως απέδειξε η περίπτωση της κατάρρευσης της Lehman Brothers, όσο προετοιμασμένοι κι αν νομίζουν ότι είναι οι «ισχυροί», για την απορρόφηση των κλυδωνισμών από ένα μεγάλο «κραχ», τόσο… ευάεροι είναι στην πραγματικότητα. Εκτεθειμένοι στις αδηφάγες αγορές.

statesmen.gr

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ-ΚΕΔΕ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 450 ΕΚΑΤ. € ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ


Τη δέσμευση ότι θα αποδοθούν τα 450 εκατ. ευρώ που προβλέπονται από το νόμο και τα οποία κακώς δεν είχαν περιληφθεί στον φετινό προϋπολογισμό*, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  έλαβαν από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο κατά τη σημερινή τους συνάντηση οι δήμαρχοι. Παράλληλα μετά και την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων τους με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, δόθηκε η διαβεβάιωση ότι εντός του Ιανουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών το οποίο θα λύνει προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στον «Καλλικράτη».
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό στην οποία ήταν παρόντες οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής αναγνωρίστηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως σημαντικός παράγοντας για την κοινωνική ανάπτυξη και κοινωνική αλληλεγγύη στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης, ενώ αποφασίστηκε και η μεγαλύτερη συμμετοχή των δήμων σε χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως ζήτησε ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος.
Παπαδήμος: Μεγαλύτερη μείωση των δαπανών
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ανάπτυξη, στην αλληλεγγύη, αλλά και στην υλοποίηση δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα.
Εξέφρασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης προς τους αιρετούς, δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, αναγνώρισε ότι σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει οικονομικά και γραφειοκρατικά προβλήματα, ότι πολλές φορές οι έλεγχοι νομιμότητας παρεκκλίνουν και υπεισέρχονται στη σκοπιμότητα, διογκώνοντας τα προβλήματα.
Ζήτησε ωστόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αφενός να προχωρήσει σε περαιτέρω περιστολή των δαπανών της και αφετέρου να επιταχύνει τους ρυθμούς απορρόφησης χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Για το δεύτερο, ζήτησε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη δημιουργία ευέλικτου μηχανισμού για την απορρόφηση αδιάθετων ευρωπαϊκών κονδυλίων και πόρων που θα κατευθύνονται στους δήμους, για την υλοποίηση προγραμμάτων, όπως το Α.Κ.Σ.Ι.Α., καθώς και προτάσεις για εντάξεις συγκεκριμένων έργων σε αυτά.
Τρεις άξονες από την ΚΕΔΕ
Από την πλευρά τους τα οι εκπρόσωποι των δημάρχων με προεξάρχοντα τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη έθεσαν με έμφαση τους τρεις άξονες που αποτελούν προτεραιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφορούν στην πορεία των οικονομικών της, στον αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει για την έξοδο από την κρίση, την τοπική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς και στην εξασφάλιση της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.
Παράλληλα έθεσαν τα ζητήματα:
- Της ενδοδημοτικής και διαδημοτικής κινητικότητας των υπαλλήλων, ώστε να καλυφθούν κενά και να αξιοποιηθεί το πλεονάζον σε ορισμένες υπηρεσιακές μονάδες προσωπικό.
- Της συμμετοχής εκπροσώπων των οικείων δήμων σε συλλογικά όργανα κρατικών φορέων και οργανισμών, όπως νοσοκομεία, οργανισμούς λιμένων κ.λπ., των οποίων η λειτουργία επηρεάζει τη ζωή και την καθημερινότητα των πόλεων αλλά και τις τοπικές πολιτικές, πολλές φορές με τρόπο που αυτές καθίστανται αντίθετες με τον ετήσιο και μεσομακροπρόθεσμο Δημοτικό Σχεδιασμό.
- Των καταργήσεων ή συγχωνεύσεων δημοσίων υπηρεσιών και φορέων που δεν θα πρέπει, όπως είπαν, να ανακοινώνονται αλλά, εφόσον τίθενται, να γίνονται πάντα σε συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, καθώς ήδη δημιουργούνται τεράστια προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών και επιχειρήσεων χωρίς λόγο.
- Της διάθεσης εκ μέρους των δήμων δημοτικών ακινήτων, προκειμένου να στεγαστούν δημόσιες υπηρεσίες, εφόσον το επιθυμούν ή αν υπάρχει συγκεκριμένη και κατά περίπτωση ανάγκη.

* ΕΔΩ

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ – Πληθαίνουν οι «μνηστήρες, σε… διακοπές ο Παπανδρέου



Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαδικασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα στο κίνημα και τη διαδοχή του Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα, η λίστα με τους υποψήφιους φαίνεται να μεγαλώνει καθημερινά: Μετά τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και τη Λούκα Κατσέλη, έτοιμοι να διεκδικήσουν την προεδρία φέρονται να είναι και ο Χάρης Καστανίδης, ο Στέφανος Τζουμάκας, αλλά και ο Γιάννης Αμοιρίδης.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον κ. Καστανίδη, φέρεται να σκέφτεται να είναι υποψήφιος, αλλά μόνο σε περίπτωση που δεν θα είναι υποψήφιος ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Από την άλλη πλευρά, ο Στέφανος Τζουμάκας, θα δώσει την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου στην οποία θα ανακοινώσει τις προθέσεις του.
Με την ιδέα της καθόδου ως υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ φλερτάρει υπό προϋποθέσεις και ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης «για να εκπροσωπηθεί και η περιφέρεια». Μάλιστα, ο κ. Αμοιρίδης, από κοινού με άλλους 10-15 βουλευτές, ενδεχομένως να καταθέσει την Πέμπτη κείμενο -παρέμβαση για τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Σημειώνεται, πάντως, ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν «αυτοχρίζονται», αλλά σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να προταθεί η υποψηφιότητά τους από το 1/3 περίπου της βάσης, καθώς απαιτούνται 100 υπογραφές από τα 350 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Χρυσοχοϊδης: Στο 9,6% το έλλειμμα του 2011- N. Δ. :.Η Ελλάδα έχει μείνει αρκετά πίσω στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ


Στο 9,6% το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2011, ανακοίνωσε ο Μ. ΧρυσοχοΐδηςΔεν πέρασε το 10% τελικώς το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά το 2011. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που πραγματοποιείται στο Λαγονήσι, το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2011 διαμορφώθηκε τελικά στο 9,6%, κάτι που ίσως μεταφραστεί σε λήψη μικρότερων μέτρων κατά το 2012.
Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το 100% του στόχου που θέτει το μνημόνιο, συμβάλλοντας στη μείωση του ελλείμματος κατά περίπου μισή μονάδα.
ΕΣΠΑ
Επίσης σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε το ύψος της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για το 2011, που έφτασε το 31,5%, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, αλλά για προσπάθεια «εξωραϊσμού» τον κατηγορούν οι εκπρόσωποι της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης και Κ. Μουσουρούλης, παραθέτοντας πίνακες για την απορρόφηση των κονδυλίων σε άλλες χώρες αλλά και για τη διάθεση των χρημάτων από τα προγράμματα στην πραγματική αγορά.
Αναλυτικότερα:
 Η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για το 2011, έφτασε το 31,5%, έναντι 17,5% το 2010 ενώ έχουν καταβληθεί 7,5 δισ. ευρώ σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδης. Υποστήριξε ότι στη διάρκεια του 2011 υπερκαλύφθηκε ο στόχος του Μνημονίου και η απορρόφηση έφτασε στα 3,8 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 3,3 δισ. ευρώ. Για το 2012 ο στόχος του υπουργείου είναι η απορρόφηση να φτάσει στα 4 δισ. ευρώ για τα οποία ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπερκαλυφθούν. Σημείωσε πάντως ότι προβλήματα δημιουργούν στην ανάπτυξη οι αλλεπάλληλες μειώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, δηλώνοντας ότι είναι δυστυχής για το γεγονός αυτό που είναι «σα  να κόβουμε τα πόδια της οικονομίας και να την αφήνουμε ανάπηρη».

Για τους οδικούς άξονες, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν εξασφαλιστεί 400 εκατ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις από χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και δανειοδότηση των συγκεκριμένων έργων με εγγυήσεις ΕΣΠΑ, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους. Πάντως δεσμεύθηκε ότι θα κάνει προσπάθεια να κλείσει το μέτωπο το συντομότερο, αφού έτσι θα δημιουργηθούν -όπως υποστήριξε- 10.000 θέσεις εργασίας.

Η ΝΔ για το ΕΣΠΑ

Οι υπεύθυνοι των Τομέων Ανάπτυξης και Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης και Κωστής Μουσουρούλης, δήλωσαν σχετικά με τη συνέντευξη Tύπου του υπουργού για το ΕΣΠΑ:
«Παρά την προσπάθεια εξωραϊσμού σε σχέση με την πορεία του ΕΣΠΑ που κατέβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης, η πραγματικότητα και η αγορά τον διαψεύδουν κατηγορηματικά. Συγκεκριμένα:
1.Η Ελλάδα έχει μείνει αρκετά πίσω στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα, βρίσκεται στην 18η θέση μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μάλιστα, πολύ πιο πίσω από τις άλλες δύο χώρες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, δηλαδή την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Η Ιρλανδία είναι πρώτη και η Πορτογαλία ενδέκατη. (Βλ. συνημμένο Πίνακα Ι) Όσον αφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, η εικόνα είναι πιο απογοητευτική, αφού η Ελλάδα βρίσκεται στην 23η θέση. Ας σημειωθεί ότι, το Σεπτέμβριο του 2009, ήταν συνολικά στην 5η θέση, παρά την προσπάθεια του υπουργού να κάνει το άσπρο μαύρο.
2.Πέρα από το ότι ο στόχος που είχε τεθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης για διπλασιασμό του ποσοστού απορρόφησης του ΕΣΠΑ μέσα στο 2011 δεν επετεύχθη απόλυτα, ακόμα και το ποσοστό, το οποίο παρουσιάζεται, οφείλεται σε  μεγάλο βαθμό σε λογιστικού τύπου παρεμβάσεις. Πρώτον στην αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε 85% αναδρομικά από το 2007. Και δεύτερον, στο «παρκάρισμα» πόρων σε Ταμεία Χαρτοφυλακίου, όπως το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, το “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον”, το JEREMIE και το ΕΝΑΛΙΟ, που αύξησε τεχνητά την απορρόφηση του ΕΣΠΑ κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες, χωρίς τα σχετικά κονδύλια να διοχετευθούν στην αγορά. Παρουσιάσαμε, άλλωστε, πρόσφατα αδιάψευστα στοιχεία που τεκμηριώνουν αυτήν τη θέση (βλ. συνημμένο Πίνακα ΙΙ).
3.Ως προς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ο στόχος του Μνημονίου δεν επετεύχθη. Οι δηλωθείσες δαπάνες υπολείπονται από το στόχο του Μνημονίου κατά περίπου 167 εκ. ευρώ, καλύπτοντας μόνο το 78% του στόχου των 750 εκ. ευρώ.  Αλλά και ως προς τον συνολικό στόχο του Μνημονίου, το αποτέλεσμα συνδέεται με την αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης της ΕΕ σε 85%, όπως επισημαίνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην 5η Αναθεώρηση του Μνημονίου (σελ 38-39).

Κινδυνολογούν ότι η επιστροφή μας στήν δραχμή « θα είναι καταστροφική…», ενώ μας καταστρέφουν οί ίδιοι καθημερινά, κρατώντας μας στο ευρώ !


Ο βίος καί η πολιτεία τής Γερμανίας, μάς είναι γνωστός!

Έδωσε στήν Ευρώπη δύο Παγκόσμιους πολέμους καί αιματοκύλισε απ΄ άκρου σ΄ άκρου τόν πλανήτη Γή...

Δέν έβαλε όμως μυαλό !

Τώρα ξεκίνησε τον Τρίτο, Οικονομικό πιά πόλεμο, πού καθόλου παράξενο να εξελιχθεί καί σέ πολεμικό καί Παγκόσμιο !

Η Angie, δέν θα μπορούσε ποτέ από μόνη της νά είναι η αιτία τού κακού άν δεν είχε καί άλλους "συμμάχους".

Καί τώρα...

Αυτή η παρακάτω συνέντευξη πού πρό ημερών διαβάσαμε στις εφημερίδες και πού σήμερα παραθέτουμε, μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται στην ανάγνωση απλή, αλλά από κάποιες φράσεις πού ξεφεύγουν εν τη ρύμη του λόγου, μας αφήνει να καταλάβουμε μια διαφορετική αναδυόμενη ερμηνεία…

Μια ερμηνεία πού δείχνει γιατί τραινάρουν από μήνα σε μήνα την πτώχευση της ήδη πτωχευμένης  χώρας μας, και ποιούς θέλουν έτσι  να προστατεύσουν…

Κι΄ αυτό, γιατί δεν τους ενδιαφέρει  κατά βάση ο πενόμενος λαός, αλλά εκείνο πού τους πονάει είναι η προστασία των Τραπεζών και η ασφάλεια της Ευρωζώνης !
 « Ο νοών νοείτω»,  τά περιθώρια φαίνεται ότι στενεύουν, και όποιος τό καταλάβει, κατάλαβε…

Διαβάστε περισσότερα » http://patrablog.blogspot.com/2012/01/blog-post_11.html#more

Συνάντηση Σαμαρά με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών Δημόσιας Χρήσης Αυτοκινήτων

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών Δημόσιας Χρήσης Αυτοκινήτων κυρίους Σκουλικίδη, Τζωρτζάτο, Πουλόπουλο και Τζιμουράγκα. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν ο Τομεάρχης Μεταφορών, βουλευτής Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και η Διευθύντρια του Τομέα Μεταφορών κ. Ευαγ. Τσάγκα.
Οι εκπρόσωποι των μεταφορέων ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Ν.Δ. για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κόμματος στην κατάρτιση και την προώθηση τροπολογίας στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου στην απελευθέρωση των Δ.Χ. αυτοκινήτων. Κυρίως,  μάλιστα, για την αντιμετώπιση θεμάτων που εκκρεμούσαν και τις προτάσεις της  Ν.Δ. στη συγκεκριμένη τροπολογία. Προτάσεις που ενδυναμώνουν τον έλληνα μεταφορέα και ενισχύουν τον επαγγελματισμό του κλάδου. Ιδίως μάλιστα για την κατάργηση της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ν.3887/2010 που αφορά την είσοδο στο επάγγελμα κατοίκων τρίτων χωρών, την κατοχύρωση της διενέργειας διεθνών μεταφορών από όλα τα ΦΔΧ αυτοκίνητα, τον καθορισμό υψηλής οικονομικής επιφάνειας για τους νέους μεταφορείς, την κατάργηση της άσκησης του επαγγέλματος από συγκεκριμένης μορφής εταιρεία (Α.Ε. και ΕΠΕ). Ζήτησαν, επίσης, την περαιτέρω στήριξή του για την κατοχύρωση του επαγγέλματος του έλληνα μεταφορέα.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς άκουσε τα προβλήματά τους και  επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ό,τι είναι δυνατό και εφικτό στις παρούσες οικονομικές συνθήκες, ώστε να διατηρηθεί η ελληνική μεταφορά σε ελληνικά χέρια. 

Δημοσκόπηση πανικού για το ΠΑΣΟΚ



REPORTER

Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος δεν φαίνεται πως θα είναι ιδιαίτερα διαφορετικό σε σχέση με το… κατεστραμμένο (γωνιακό) μαγαζί που αφήνει πίσω του ο Γιώργος Παπανδρέου.
Με τις εξελίξεις να τρέχουν, και μια σειρά από κορυφαία στελέχη όπως την Άννα Διαμαντοπούλου, τη Βάσω Παπανδρέου, τον Απόστολο Κακλαμάνη και τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να προωθούν «μια και μόνη» υποψηφιότητα για την ηγεσία, υπονοώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει ενδιαφέρον η πληροφορία για τα αποτελέσματα κυλιόμενων δημοσκοπήσεων.
Μετρήσεων τις οποίες έχει παραγγείλει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι διαθέσεις της κοινής γνώμης απέναντι στους υποψηφίους διαδόχους του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα λοιπόν με τις δημοσκοπήσεις αυτές, το ΠΑΣΟΚ κινείται σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου, περίπου στο 13%, δηλαδή σε ιστορικά χαμηλά, με συρρικνωμένη συσπείρωση και με σημαντικές διαρροές προς τα κόμματα που βρίσκονται στα αριστερά του, στο πολιτικό φάσμα.
Οι δυο επικρατέστεροι και δημοφιλέστεροι διάδοχοι του Γιώργου Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, βελτιώνουν αυτή τη δημοσκοπική εικόνα. Και πάλι όμως όχι και τόσο σημαντικά, αφού ο Ανδρέας Λοβέρδος δείχνει να ανεβάζει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ κατά 2%-3%, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά 5%-6%.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι εξαιρετικά απογοητευτικά για το ΠΑΣΟΚ, και προβληματίζουν για τις πολιτικές προοπτικές του Κινήματος  να επιστρέψει μέσα στα επόμενα χρόνια, σε τροχιά εξουσίας. Το τραύμα του Μνημονίου φαίνεται να είναι εξαιρετικά βαθύ, και να μην κλείνει.

Του ίδιου αρθρογράφου:

.statesmen.gr

Ντόρα Μπακογιάννη : «Δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους πιο αδύναμους Έλληνες– Στήριξη ελληνικών επιχειρήσεων»

   Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη παρουσίασε σήμερα τις προτάσεις του κόμματος για την επικείμενη διαπραγμάτευση της χώρας μας με την τρόικα, τονίζοντας  ότι πρόκειται για «πολιτικές που διασφαλίζουν τη σωτηρία και ταυτόχρονα συγκροτούν ένα ελάχιστο δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όσους βλέπουν η ζωή τους να αλλάζει με βίαιο τρόπο, από την μια στιγμή στην άλλη, και στηρίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις που στραγγαλίζονται από τα ελλείμματα και την παρέμβαση του κράτους στην οικονομία».
Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι η προτεινόμενη δέσμη μέτρων περιλαμβάνει τη διασφάλιση της νέας δανειακής σύμβασης και στη συνέχεια την αποφασιστική προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και τη μείωση των ελλειμμάτων, την πρόσθετη μείωση του χρέους με τη συνεισφορά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την άμεση αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων του κράτους προς ιδιώτες για να καλυφθεί το έλλειμμα ρευστότητας που προκαλεί η εσωτερική στάση πληρωμών και την αποφόρτιση της κοινωνικής έντασης με χαμηλού δημοσιονομικού κόστους μέτρα όπως είναι η έκτακτη κοινωνική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ το μήνα, η οποία θα δοθεί σε 500.000 νοικοκυριά  τα οποία βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και η μείωση της δόσης των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας με επιδότηση επιτοκίου ύψους 2,5 μονάδων, η οποία θα έχει διάρκεια μιας πενταετίας.  

Aποκάλυψη !!! Η σύγχρονη βιομηχανία τού καρκίνου



Άρθρο του ομοιοπαθητικού κ. Βασιλείου Μαυρομμάτη

Βρισκόμαστε στην αυγή τού 21ου αιώνα, την εποχή τής ηλεκτρονικής τεχνολογίας, των κομπιούτερς, τής εικόνας και των πληροφοριών. Η έκρηξη τής τεχνολογίας, ο ψηφιακός φανταστικός κόσμος που ζούμε, μας έχουν οδηγήσει στην απομάκρυνσή μας από την φύση. Το παγκόσμιο καπιταλιστικό καταναλωτικό σύστημα που έχει επικρατήσει και το εξουσιαστικό κερδοσκοπικό μοντέλο διακυβέρνησης όλων σχεδόν των κρατών, έχουν φέρει την πρόωρη εξάντληση των φυσικών πόρων. Η καθολική μόλυνση τού πλανήτη μας (ατμόσφαιρα, υπέδαφος, υδροφόρος ορίζοντας) έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση τής υγείας όλων των ειδών τού φυτικού και τού ζωικού και βασιλείου.
Στις άρρωστες «πολιτισμένες» κοινωνίες μας, ο υγιής άνθρωπος αποτελεί ένα είδος εξαίρεσης, που σπανίζει όλο και περισσότερο.
Στην Δύση, μόνο το 2%(!) τού πληθυσμού πεθαίνει πλέον από φυσικά αίτια, ενώ περίπου το 90% των θανάτων αποδίδεται στις λεγόμενες εκφυλιστικές ασθένειες. Μία από αυτές, που εξελίσσεται ίσως στην πιο θανάσιμη, είναι και ο καρκίνος.
Ο καρκίνος αποτελεί σήμερα τη δεύτερη αιτία θανάτου για το σύγχρονο άνθρωπο. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, το 2002 καταγράφηκαν 10,9 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου στον κόσμο και σημειώθηκαν 6,5 εκατομμύρια θάνατοι από αυτόν. Κάθε χρόνο, τα θύματα από καρκίνο στον πλανήτη μας έχουν έντονα αυξητική τάση με την πλειονότητα των κρουσμάτων να εμφανίζεται στις αναπτυσσόμενες χώρες. Για το 2007, η ίδια εταιρεία ανακοίνωσε, ότι πέθαναν 7,6 εκ. άνθρωποι, για το 2009 οι θάνατοι έφθασαν τα 8 εκ., ενώ το 2010 άγγιξαν τα 8,5 εκ.. Σύμφωνα με την πρόβλεψη τής Π.Ο.Υ. (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας), ο αριθμός των θανάτων από καρκίνο αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τα 10 εκ. το 2015! Τέλος, υπολογίζεται, ότι μέχρι το 2025 ένας στους δύο ανθρώπους θα νοσήσει από κάποια μορφή καρκίνου!
Παρά τις δυσοίωνες αυτές προβλέψεις, η συμβατική Ιατρική μάς διαβεβαιώνει καθημερινά σκορπώντας υποσχέσεις, ότι τα φάρμακά της και οι μεθοδολογίες της εξελίσσονται (γονιδιακές θεραπείες, νανοτεχνολογία, βλαστοκύτταρα, νέα έξυπνα φάρμακα κ.ά.) και πως οι θεραπείες τού καρκίνου και των άλλων εκφυλιστικών ασθενειών είναι γι΄ αυτήν θέμα χρόνου.
Όπως δηλαδή υποσχόταν πριν από 60-70 χρόνια με τα χημικά συνθετικά φάρμακα, τα εμβόλια, την πυρηνική Ιατρική και την εξέλιξη τής μικροχειρουργικής. Τότε, αρχικά, κάποιες επιδημικού τύπου ασθένειες εξαφανίστηκαν, όπως η ελονοσία, η φυματίωση, κάποιες λοιμώξεις, παιδικές ασθένειες κ.ά.. Όμως, ο κύριος λόγος τής εξαφάνισης αυτής ήταν το καθαρό νερό, οι αποχετεύσεις και εν γένει οι συνθήκες υγιεινής, που μπήκαν στην καθημερινότητα τού ανθρώπου κι όχι οι θεραπευτικές πρακτικές της.
Παράλληλα όμως, αποσιωπείται, ότι αυξήθηκαν δραματικά οι εκφυλιστικές ασθένειες τής εποχής μας, όπως οι αλλεργίες, οι αρθρίτιδες, οι καρδιοπάθειες, οι ασθένειες τού αίματος, οι αδενοπάθειες, ο διαβήτης, ο καρκίνος, ενώ εκατοντάδες νέες πιο επικίνδυνες και ανίατες ασθένειες έκαναν την εμφάνισή τους απειλητικά, όπως νέες βαριές λοιμώξεις, ο αυτισμός, το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου, οι εγκεφαλοπάθειες, οι ασθένειες τού Κ.Ν.Σ. (Κεντρικού Νευρικού Συστήματος), οι ψυχασθένειες, οι επιληψίες κ.ά. Ουσιαστικά, η υιοθέτηση και η ευρεία χρησιμοποίηση τού ιατρικού αυτού μοντέλου, έχει φέρει την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής…

Η συνέχεια στο http://logia-starata.blogspot.com/2012/01/blog-post_7803.html

Κώστας Κόλλιας: «Καμία λύση δεν δίνει το Υπουργείο για το τέλος ακινήτων αγροτικής και κτηνοτροφικής χρήσης»

Απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με την επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, απέστειλε το Υπουργείο Οικονομικών. Σχετικά με την απάντηση ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Καμία λύση δεν δίνει η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποστολή λογαριασμών σε αγρότες, όπου καλούνται να πληρώσουν εξωφρενικά ποσά για το ειδικό τέλος ακινήτων, για στάνες, αποθήκες, κτηνοτροφικές και αγροτικές εγκαταστάσεις. Όπως είναι γνωστό, παρά το γεγονός ότι ο σχετικός νόμος 4021, στο άρθρο 53, παράγραφος 5 απαλλάσσει τα ακίνητα αποκλειστικά γεωργικής ή κτηνοτροφικής χρήσης από το ειδικό τέλος, το χαράτσι φτάνει κανονικά στους παραγωγούς.
Δυστυχώς, στο έγγραφο που μου έστειλε το Υπουργείο δεν προτείνεται καμία λύση. Αντιθέτως επιβεβαιώνεται ότι, προκειμένου να υπάρξει απαλλαγή αυτών των ακινήτων από το τέλος, «απαιτείται η ύπαρξη τιμολογίου γεωργικής ή κτηνοτροφικής χρήσης, κατά τη 17η Σεπτεμβρίου 2011». Επιπλέον, η μόνη αναφορά που γίνεται στην απάντηση σχετικά με δικαιώματα απαλλαγής, αφορά περιπτώσεις όπου υπάρχει τιμολόγιο γεωργικής ή κτηνοτροφικής χρήσης. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι εάν υπάρχει τέτοιο τιμολόγιο και ωστόσο έχει εκδοθεί λογαριασμός της ΔΕΗ που περιλαμβάνει το ειδικό τέλος, ο δικαιούχος της απαλλαγής προσκομίζει βεβαίωση από τη ΔΕΗ ότι κατά τη 17η Σεπτεμβρίου 2011 η συγκεκριμένη παροχή αφορούσε τιμολόγιο γεωργικής ή κτηνοτροφικής χρήσης και, επομένως, του επιστρέφεται το καταβληθέν ποσό.
Όμως αυτό ακριβώς είχα επισημάνει ότι είναι το πρόβλημα. Οι αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις δεν διαθέτουν όλες αγροτικό ρεύμα. Επομένως δεν μπορεί να είναι μοναδικό κριτήριο για την απαλλαγή ή μη το τιμολόγιο της ΔΕΗ. Πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος επαλήθευσης της χρήσης, για παράδειγμα μέσω της φορολογικής δήλωσης και του εντύπου Ε9. Στο μεταξύ ωστόσο, επειδή οι λογαριασμοί τρέχουν και γίνονται ληξοπρόθεσμοι, το Υπουργείο οφείλει να δώσει στους παραγωγούς το δικαίωμα να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος, αλλά να καταθέσουν ένσταση εξαίρεσης και, βεβαίως, να προνοήσει για τη μη επιβολή προστίμου ή προσαυξήσεων σε περίπτωση καθυστέρησης, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι το ακίνητο είναι αποκλειστικά αγροτικής ή κτηνοτροφικής χρήσης.
Επιπλέον θέλω να εκφράσω την απορία μου σχετικά με την ημερομηνία της 17/09/11 που τίθεται ως χρονικό όριο για την ύπαρξη αγροτικού τιμολογίου. Για το 2012 αρχίζει σύντομα η αποστολή λογαριασμών και, εφόσον ισχύσουν όσα ίσχυσαν για το 2011, οι αγρότες θα παραλάβουν και πάλι χαράτσια. Αναρωτιέμαι λοιπόν εάν το χρονικό όριο που τέθηκε σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να μετατρέψουν το τιμολόγιο της ΔΕΗ σε αγροτικό.
Θεωρώ απαράδεκτο η πολιτεία να ψηφίζει νόμους, τους οποίους δεν μπορεί να εφαρμόσει δίκαια και ισόνομα για όλους τους πολίτες. Το Υπουργείο έχει περιορίσει τη δυνατότητα του ίδιου του κράτους να εφαρμόσει το νόμο, καθορίζοντας έναν και μοναδικό τρόπο επαλήθευσης της γεωργικής χρήσης, δηλαδή το αντίστοιχο τιμολόγιο της ΔΕΗ. Όμως έτσι έχει δημιουργήσει συνθήκες ανισότητας και αδικίας για τους αγρότες μας, οι οποίοι δοκιμάζονται άγρια από τις ατυχείς πολιτικές επιλογές της διετίας. Θα επιμείνω στο θέμα, μέχρι το Υπουργείο να αναθεωρήσει τη διαδικασία και να δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να εξαιρεθούν, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος.»

Πάνος Μπεγλίτης: Nα δημιουργηθεί ελεγκτικός μηχανισμός για τις παράνομες εισαγωγές αγροτικών φυτοφαρμάκων από τις όμορες χώρες.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τα φυτοφάρμακα, (Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012) ο Βουλευτής Κορινθίας, Πάνος Μπεγλίτης, έκανε μια σειρά παρατηρήσεων με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και τον έλεγχο της εμπορίας φυτοφαρμάκων.
Αναλυτικότερα, ο Βουλευτής Κορινθίας επεσήμανε, καταρχήν, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι δεν πρέπει να αποδεχθεί την τροπολογία, σύμφωνα με την οποία προτείνεται  η γενική απαλλαγή από κάθε αστική και ποινική ευθύνη των μελών των ΔΣ αγροτικών συλλόγων και ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών αφού, όπως τόνισε ο κ. Μπεγλίτης, «μαζί με τους αθώους ξεπλένουμε και πάρα πολλές διαχρονικές ευθύνες». Ζήτησε να υπάρξουν οικονομικά στοιχεία διαχείρισης και ισολογισμός για να δούμε την κατάσταση και ποιοι ευθύνονται, ώστε να ξεκαθαρισθεί η εικόνα και να μην επιβαρύνονται τα μέλη των ΔΣ των συνεταιρισμών που δεν έχουν ευθύνη και ταλαιπωρούνται δικαστικά.
            Στη συνέχεια, ο κ. Μπεγλίτης αφού χαιρέτισε τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης γιατί έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό στο χώρο της αγροτικής παραγωγής, πρότεινε να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης» η ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά και επιστημονικοί φορείς, όπως το ΓΕΩΤΕ.
            Παράλληλα, με αφορμή την αναφορά του Νομοσχεδίου για το «τι εννοούμε επιστημονικό προσωπικό στο οποίο θα χορηγείται άδεια εμπορίας φυτοφαρμάκων», ο κ. Μπεγλίτης ζήτησε να διευκρινισθεί στο ίδιο Νομοσχέδιο και όχι σε προεδρικό διάταγμα, ότι το συγκεκριμένο σημείο αφορά «στα νέα άτομα, τους πτυχιούχους που διαθέτουν πτυχία φυτικής παραγωγής, φυτοπροστασίας και φυτοπαθολογίας των ΤΕΙ και των ΑΕΙ, ότι αναφερόμαστε σε αυτούς ιδιαίτερα σήμερα που ο συγκεκριμένος χώρος μαστίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας».
            Ακόμα ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε ότι η συγκεκριμένη αγορά παραγωγής, εισαγωγής και εμπορίας φυτοφαρμάκων, έχει αποκτήσει έναν μονοπωλιακό χαρακτήρα που είναι σε βάρος των αγορών. Έτσι, ζήτησε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Υπουργείο Ανάπτυξης να κινητοποιήσουν την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για να ελεγχθούν τα καρτέλ των φυτοφαρμάκων.
            Ακολούθως ζήτησε να υπάρξουν σχετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε να δημιουργηθεί ελεγκτικός μηχανισμός για τις παράνομες εισαγωγές αγροτικών φυτοφαρμάκων από τις όμορες χώρες. «Γίνεται ένα μεγάλο πάρτυ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κορίνθιος Βουλευτής « σε αυτόν το χώρο, και η Πολιτεία, και τα αρμόδια Υπουργεία είμαστε απόντες».
Επιπλέον, ο κ. Μπεγλίτης επεσήμανε ότι οι εταιρείες παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας ζητούν τοις μετρητοίς από τα γεωπονικά καταστήματα να αγοράσουν τα φυτοφάρμακα και οι αγρότες θα πληρώσουν όταν πληρωθούν από τους εμπόρους αγροτικών προϊόντων. Για το λόγο αυτό ο κ. Μπεγλίτης ζήτησε να προβλεφθεί μέσα στο νομοσχέδιο ή σε μια από τις υπουργικές αποφάσεις να υπάρξουν διευκολύνσεις από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης ρευστότητας προς τα γεωπονικά καταστήματα.
            Τέλος ο κ. Μπεγλίτης αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ και τόνισε ότι ιδιαίτερη σημασία έχουν η προστασία του περιβάλλοντος, των υδάτινων πόρων, δημόσιας υγείας και υγείας καταναλωτών.
Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Μπεγλίτης στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπεται η «πράσινη ενίσχυση με τη νέα ΚΑΠ να φθάσει στο 30% περίπου των άμεσων αγροτικών ενισχύσεων.»

Π. Μπεγλίτης: Ο εσωκομματικός πετροπόλεμος δεν οδηγεί πουθενά

Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να είναι και πάλι υποψήφιος δήλωσε σε  συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ και στη δημοσιογρά​φο Σία Κοσιώνη ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης.
Τόνισε ότι επιβάλλεται να έχουμε όλοι σύνεση και ψυχραιμία, προσθέτοντας ότι ο εσωκομματικός πετροπόλεμος δεν οδηγεί πουθενά.
Όπως είπε, ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε μια συγκεκριμένη πρόταση με προτεραιότητα να σωθεί η χώρα και να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση Παπαδήμου

Η συνέντευξη του Πάνου Μπεγλίτη στον ΣΚΑΙ και στη δημοσιογρά​φο Σ. Κοσιώνη

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Πάμε να καλημερίσουμε τον κ. Πάνο Μπεγλίτη, τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή του νομού Κορινθίας. Στην ορεινή Κορινθία κ. Μπεγλίτη μόλις είδα ότι χρειάζονται αλυσίδες. Καλή σας ημέρα.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Καλημέρα κα Κοσιώνη, χρόνια πολλά, καλή χρονιά.
Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Καλή χρονιά να έχετε.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Πράγματι στην ορεινή Κορινθία, όπως με πληροφόρησαν σήμερα το πρωί, χιονίζει. Έχουν αποκλειστεί ορισμένες περιοχές και χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, αλλά είναι μια πανέμορφη περιοχή και δεν ξέρω αν δεν την έχετε επισκεφθεί θα σας έλεγα να την επισκεφθείτε.
Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Πραγματικά είναι πάρα πολύ ωραία, βεβαίως την έχω επισκεφθεί, είναι πάρα πολύ όμορφος και πολύ κοντινός προορισμός από την Αθήνα.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Η περιοχή της Στυμφαλίας και η περιοχή του Φενεού είναι εξαιρετικά όμορφες περιοχές. Έχουμε πάρα πολύ όμορφα μέρη και δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από το εξωτερικό και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πολλοί συμπατριώτες μας φεύγουν στο εξωτερικό, όταν έχουμε πραγματικά τόσο ωραία μέρη που μπορούμε να τα επισκεφθούμε.
Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Πραγματικά είναι αλήθεια η ορεινή Κορινθία και γενικώς οι ορεινές περιοχές της χώρας μας αυτή την εποχή είναι ένα θαύμα. Λοιπόν κ. Μπεγλίτη από το τουριστικό και καιρικό δελτίο πάμε στο δελτίο ΠΑΣΟΚ.

Γατάκι στο χιόνι


tagatakia.gr

Πρόσκληση της Ενωτικής Κίνησης προς Πολιτικούς Φορείς

Δελτίο Τύπου

Η Ενωτική Κίνηση σε συνέχεια σειράς συναντήσεων και επαφών που πραγματοποίησε με τους πολιτικούς φορείς Άρμα Πολιτών, Δημοκρατική Αριστερά, Ελεύθεροι Πολίτες, Κ.Κ.Ε., Οικολόγοι Πράσινοι και ΣΥ.ΡΙΖ.Α., απέστειλε πρόσκληση σε κοινή συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων. 
Στην εν λόγω συνάντηση προτείνεται η συζήτηση επιμέρους θεματικών ενοτήτων, με απώτερο στόχο, η πιθανή συμφωνία σε ορισμένες από αυτές να οδηγήσει σε κοινή προεκλογική δέσμευση και στη συνέχεια σε κατάθεση νομοσχεδίων στην επόμενη Βουλή, μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της.
Η Ενωτική Κίνηση επισημαίνει ότι μια συνεργασία σε προγραμματική βάση, μπορεί να δώσει πολιτική έκφραση στους πολίτες που μαζικά απεγκλωβίζονται από τις συντηρητικές δυνάμεις.
Η κοινή συνάντηση των πολιτικών φορέων αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012.

Σωστά, κ. εκπρόσωπε. Όταν έχεις εκπαιδευμένους ανίκανους, γιατί να πας στους ανεκπαίδευτους;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν τους ρωτήσεις – και κυρίως αν ρωτήσεις τον κυβερνητικό εκπρόσωπο – θα σου πουν πως… όταν σώζεις την Ελλάδα Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, φυσικό είναι κάτι να σου ξεφύγει.

Έτσι «ξέφυγαν» και οι παιδόφιλοι και οι επιδειξιομανείς και άλλοι διεστραμμένοι, που από τις 8 του περασμένου Νοεμβρίου, την ώρα ακριβώς που ψάχναμε για πρωθυπουργό και λίγο πριν σχηματιστεί η «εθνοσωτήριος» κυβέρνηση, εντάχθηκαν στο γενικό «νόσημα» που έλαβε την ονομασία «σεξουαλικές διαστροφές», θεωρήθηκαν ανάπηροι και επομένως άξιοι να ανταμειφθούν και με το σχετικό επίδομα!

Μιλάμε ότι αυτό ξέφυγε από τους πάνσοφους που απαρτίζουν την προηγούμενη και την σημερινή κυβέρνηση, για τους αναρίθμητους υπουργούς και υφυπουργούς της οποίας ο κ. Καψής υποστηρίζει πως ορθώς παρέμειναν υπό την μορφή γυμνής (από χαρίσματα, βέβαια) στρατιάς, καθώς ήσαν οι άνθρωποι «ενημερωμένοι» για όλα τα θέματα – και επομένως δεν τους ξεφεύγει τίποτε.

Υπό μίαν έννοιαν έχει δίκιο (ο κυβερνητικός εκπρόσωπος).

Όταν έχεις εκπαιδευμένους ανίκανους, γιατί να πας στους ανεκπαίδευτους.

Ύποπτα σχέδια για τον ΕΛΟΤ. ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΠΗΓΗ: elzoni.gr

Η διάλυση και εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του ΕΛΟΤ επιχειρείται με το άρθρο 19 του πολυνομοσχεδίου, μέσω του οποίου μπαίνει από το παράθυρο ένα εργαστήριο με υποπολλαπλάσιο μετοχικό κεφάλαιο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Διοίκησης και των υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Πιστοποίησης, οι δραστηριότητες του Οργανισμού, με μετοχικό κεφάλαιο 4,5 εκ ευρώ, παραδίδονται στο εργαστήριο ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ, του οποίου το μετοχικό κεφάλαιο είναι μόλις 450.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και καταδικαστικές αποφάσεις για τα ανώτατα στελέχη του.

Όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι υπάλληλοι, «η πρόθεση της Κυβέρνησης να αφαιρεθεί η δραστηριότητα της Πιστοποίησης, από τον εγκεκριμένο – αξιόπιστο και καθ΄ όλα αναγνωρισμένο, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά ΕΛΟΤ και να εισφερθεί στην ΕΒΕΤΑΜ, είναι πρωτοφανής, άδικη και ύποπτη. Όχι μόνο δεν συνεισφέρει στην δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, αλλά εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία επεδίωκαν  ανεπιτυχώς εδώ και χρόνια αυτό το στόχο».

Σημειώνουν επίσης τα ακόλουθα ατράνταχτα στοιχεία:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί σήμερα, στις 15:15, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ. Abdullah bin Zayed Al Nahyan, που επισκέπτεται τη χώρα μας.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΓΚΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η δικαίωση της ΝΔ δια χειλέων υπουργών του ΠΑΣΟΚ

Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις. Σήμερα, ομολογείται από όλους ότι η μνημονιακή πολιτική των δύο τελευταίων ετών ήταν απόλυτα καταστροφική. Αντί να επιλύσει τα προβλήματα χρέους και ελλειμμάτων, όπως επαγγέλλονταν οι υπερασπιστές της, βύθισε την ελληνική οικονομία στο χάος.
Τελικά συνέβη αυτό για το οποίο προειδοποιούσε ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή:

Ο Αρμαγεδών της ακολουθούμενης οικονομικής συνταγής διέλυσε τις οικονομικές δομές, αποτελείωσε τον κρατικό μηχανισμό, εξόντωσε την επιχειρηματικότητα, εκτόξευσε τα ποσοστά της ανεργίας, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση και όλη την κοινωνία να διακατέχεται από αισθήματα κατάθλιψης και οργής.

Μπροστά στο εκρηκτικό αυτό τοπίο, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο ένας μετά τον άλλον επιλέγουν να παίξουν το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου. Αποκηρύττουν, μετά βδελυγμίας, την μνημονιακή πολιτική, και χρεώνουν το «έγκλημα» αποκλειστικά στον Γ. Παπανδρέου, θεωρώντας ότι οι πολίτες έχουν κοντή μνήμη. Διότι όλοι τους ανεξαιρέτως ήσαν εξαρχής διαπρύσιοι κήρυκες υπέρ του Μνημονίου σε όλες του τις φάσεις.
Ευ. Βενιζέλος, στις 12.12.11 ομολόγησε λοιπόν ότι «Το DNA του Μνημονίου μάς οδηγεί σε αδιέξοδο. Δυστυχώς, όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος -του Μνημονίου- δεν επιβεβαιώθηκαν».

Ωστόσο, ο ίδιος στις 15.5.10 μας ξεκαθάριζε ότι ««Η ουσία του Μνημονίου είναι η πολιτική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές της για την προφανή ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το κράτος και να καταστήσουμε ανταγωνιστική και βιώσιμη της ελληνική οικονομία».

Ο Α. Λοβέρδος στις 18.12.11 αναφωνεί: «Απέτυχε η κυβέρνηση Παπανδρέου».

Ο ίδιος, όμως, πριν από ένα χρόνο, στις 12.12.10, έλεγε για τους επικριτές τού κυβερνητικού έργου:«Σε αυτούς που ισχυρίζονται πως θα διαμόρφωναν ‘‘καλύτερο μνημόνιο’’, η κυβέρνηση θα μπορούσε να απαντήσει με κείμενα για τις προσπάθειές της» και διαβεβαίωνε: « Νιώθω ήσυχος με τη συνείδησή μου και τα γραπτά αποδεικνύουν τα όσα είπα και λέω.… Εμείς με το έργο μας θα βγάλουμε τη χώρα απ' όλα αυτά. Δίνουμε τη μάχη της προόδου».

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, στις 19.12.2011, είπε την πικρή αλήθεια: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας. Έπρεπε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις. Από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει» και «Δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό στη χώρα, όπως έγινε τα δύο τελευταία χρόνια».

Αλλά στις 28.3.11 ο υπουργός Ανάπτυξης μας διαβεβαίωνε ότι «ως κυβέρνηση έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, έχουμε γλιτώσει από τη χρεοκοπία, έχουμε εξασφαλίσει τη διάσωση της χώρας».

Ο Φ. Σαχινίδης στις 19.12.11 μας αποκάλυπτε ότι «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε βασικές υποθέσεις που αφορούν την πορεία δημοσιονομικών μεγεθών» και «μπορεί η απόκλιση να οφείλεται εν μέρει στο οικονομικό πρόγραμμα που ακολουθούμε διότι αφαιρεί χρήματα από τη ζήτηση ενισχύοντας την ύφεση».

Στις 25.11.11, όμως, σε κείμενό του με τίτλο «Μύθοι και αλήθειες» υποστήριζε ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας βελτιώθηκε αισθητά και «οι κόποι των ετών 2009-11 δεν πήγαν χαμένοι».
Η ομολογία της αποτυχίας, όμως, δεν απαλλάσσει τα κυβερνητικά στελέχη από τις ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών τους.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αναδεικνύεται είναι η ορθότητα των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για ανάπτυξη και επανεκκίνηση της οικονομίας που μπορούν να εφαρμοστούν μόνον από μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας


aspiliotis.blogspot.com

2011 - Ένας χρόνος δουλειά



Image


Οι προσπάθειες νέων ανθρώπων για μία νέα, διαφορετική, παραγωγική νοοτροπία
γέμισαν τις 70 σελίδες αυτού του εντύπου.

Δράσεις σε περισσότερες από 45 πόλεις, χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτες και ΔΑΠίτες να
συμμετέχουν και αμέτρητη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο ήταν τα
βασικά χαρακτηριστικά που κρατάμε από τη χρονιά που έφυγε.

Πλέον όλοι γνωρίζουμε πως μόνο μέσα από τη συλλογική δουλειά αλλά και την
ατομική υπευθυνότητα μπορούμε ως νέοι άνθρωποι να χτίσουμε την Ελλάδα
από την αρχή.


Διαβάστε το έντυπο εδώ.
onned- korinthias.gr

ΕΦΕΔΡΕΙΑ: Η ΕΓΚΥΛΙΟΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ

«Το 60% του βασικού μισθού που προκύπτει μετά την κατάταξή τους στους νέους βαθμούς και στα Μ.Κ. των βαθμών της κατηγορίας τους, χωρίς την καταβολή οποιωνδήποτε άλλων πρόσθετων αμοιβών, αποδοχών και επιδομάτων» θα λαμβάνουν οι υπάλληλοι που τίθενται σε εφεδρεία, είτε πρόκειται για εργαζομένους στο Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ είτε πρόκεται για εργαζομένους στους ΟΤΑ.
Αυτό προβλέπει η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες «οφείλουν άμεσα και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις να προβούν στην ένταξη του προσωπικού τους και την πληρωμή της μισθοδοσίας του σύμφωνα με το Ν.4024/2011, ώστε η μισθοδοσία μηνός Μαρτίου 2012 να διενεργηθεί οπωσδήποτε με βάση τις ανωτέρω διατάξεις».
Τα Δώρα και τα επιδόματα
Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, «όσον αφορά τα επιδόματα εορτών και αδείας που δικαιούνται να λάβουν οι ως άνω υπάλληλοι, αυτά θα καταβληθούν μόνο εάν οι αποδοχές που ελάμβαναν κατά την προηγουμένη ημέρα από αυτή που τέθηκαν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και εργασιακή εφεδρεία ήταν χαμηλότερες από το όριο που θέτουν οι διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 16 του Ν. 4024/2011 και ανάλογα με το χρονικό διάστημα που μισθοδοτήθηκαν μέχρι την ημερομηνία ένταξής τους σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και εργασιακή εφεδρεία.
»Επιπλέον, επισημαίνεται ότι, κατά το χρόνο της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και εργασιακής εφεδρείας, οι ανωτέρω υπάλληλοι δεν δικαιούνται επιδομάτων εορτών και άδειας».
Οι, δε, «τρίμηνες αποδοχές που θα λάβουν οι υπάλληλοι όταν θα λήξει η προσυνταξιοδοτική τους διαθεσιμότητα (αφορά όλους όσοι δικαιούνται και επιλέγουν τις τρίμηνες αποδοχές) θα υπολογιστούν επί του βασικού μισθού και της τυχόν δικαιούμενης οικογενειακής παροχής που ελάμβαναν, πριν τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα».
Ασφαλιστικές εισφορές
«Ο χρόνος της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας λογίζεται συντάξιμος και προσμετράται στη λοιπή συντάξιμη υπηρεσία του υπαλλήλου. Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας ο υπάλληλος εξακολουθεί να ασφαλίζεται για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη στους οικείους φορείς που ήταν ασφαλισμένος κατά το χρόνο που τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
»Οι αναλογούσες εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη, όπου αυτές προβλέπονται, υπολογίζονται επί των συντάξιμων αποδοχών, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί κατά την 31.10.2011».
Για παράδειγμα
Υπάλληλος, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα προϊσταμένου τμήματος, λάμβανε πριν από την έναρξη του νέου μισθολογίου συνολικές αποδοχές 2.550 ευρώ, στις οποίες περιλαμβανόταν επίδομα θέσης ευθύνης 52,62 ευρώ. Άρα, οι αποδοχές που λάμβανε χωρίς το εν λόγω επίδομα ανέρχονταν στο ποσό των 2.497,38 ευρώ. Έστω ότι ο νέος βασικός μισθός ανέρχεται πλέον στο ποσό των 1.588 ευρώ (βασικός μισθός του Γ' βαθμού ΠΕ κατηγορίας) και επιπλέον 250 ευρώ ως επίδομα θέσης ευθύνης, δηλαδή συνολικές μηνιαίες αποδοχές 1.838 ευρώ.
Συνεπώς, για τον υπολογισμό της υπερβάλλουσας μείωσης θα συγκριθούν οι αποδοχές που λάμβανε ο υπάλληλος χωρίς το επίδομα θέσης ευθύνης (2.497,38 ευρώ) με αυτές που δικαιούται, από 1-11- 2011, με το νέο μισθολόγιο, επίσης χωρίς το επίδομα θέσης ευθύνης (1.588 ευρώ).
Δεδομένου ότι η προκαλούμενη μείωση των αποδοχών του, σύμφωνα με το ανωτέρω παράδειγμα, είναι μεγαλύτερη από το 25%, γίνεται περικοπή του 25% των παλαιών αποδοχών του, με αποτέλεσμα οι νέες αποδοχές του να διαμορφωθούν στο ποσό των 1.873,04 ευρώ, ενώ παράλληλα θα χορηγείται και το επίδομα θέσης ευθύνης (250 ευρώ).
Ο χρόνος της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας λογίζεται συντάξιμος και προσμετράται στη λοιπή συντάξιμη υπηρεσία του υπαλλήλου. Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας ο υπάλληλος εξακολουθεί να ασφαλίζεται για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη στους οικείους φορείς που ήταν ασφαλισμένος κατά το χρόνο που τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Οι αναλογούσες εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη, όπου αυτές προβλέπονται, υπολογίζονται επί των συντάξιμων αποδοχών, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί κατά την 31.10.2011. Επίσης επί των ανωτέρω συντάξιμων αποδοχών θα εξακολουθήσει να διενεργείται η κράτηση 2% που αφορά την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς και η κράτηση 1% υπέρ του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων. Οι ανωτέρω ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις βαρύνουν το Δημόσιο και αποδίδονται από αυτό στους οικείους φορείς.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τι είπε σήμερα σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία ο Δημήτρης Ρέππας στη Βουλή.



aftodioikisi.gr

Με αντιολισθητικές αλυσίδες στην ορεινή Κορινθία

Χειμωνιάτικο και σήμερα το σκηνικό του καιρού, με χαμηλές θερμοκρασίες, τσουχτερό κρύο και παγετό. Στα λευκά ντύθηκε για τα καλά από τα ξημερώματα η ορεινή Κορινθία με αρκετές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές κυρίως στο Δερβένι, τη Στυμφαλία και το Φενεό. Η θερμοκασία στο Δερβένι σήμερα και αύριο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 9 βαθμούς, ενώ στο Σαραντάπηχο η θερμοκρασία το διήμερο θα παραμείνει κάτω του μηδενός.
  Με προβλήματα γίνεται η κίνηση των αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο στην ορεινή Κορινθία .  Aντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται  και ιδιαίτερα
στην Επ. Ο. Γκούρας – Δερβενίου, από 1ο χλμ. έως 17ο χλμ.
στην Επ. Ο. Γκούρας – Λυκουριάς, από 1ο χλμ. έως 18,5ο χλμ.
στην Επ. Ο. Γκούρας – Κιάτου, από 1ο χλμ. έως 20ο χλμ.
Λόγω παγετού που επικρατούσε νωρίς το πρωί και για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών, το Δημοτικό σχολείο Καλλιάνων δεν λειτούργησε. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο πηγαίνουν όλοι οι μαθητές των χωριών Καίσαρι, Ψάρι, Στυμφαλίας, Ασπροκάμπου, Δροσοπηγής και Λαύκας (μετά τις συνενώσεις) και τα παιδιά δεν μετακινήθηκαν –καλού – κακού, κάτι που θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό για την αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος
 Επίσης ιδιαίτερα προσεκτικοί χρειάζεται να είναι και οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας, λόγω του παγετού, ενώ χρειάζεται να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Ωστόσο, με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κλειτορίας - Καλαβρύτων μέσω Λουσσών
Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας υπέγραψε για την παράδοση 75 τόνων αλατιού στους Δήμους Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου  – Ευρωστίνης  για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν ή θα υπάρξουν για τους δρόμους στις περιοχές των δήμων αυτών. Συγκεκριμένα δόθηκαν 25 τόνοι στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και 50 τόνοι στο Δήμο Σικυωνίων. Μηχανήματα που έχουν υπογράψει σύμβαση με την Π.Ε. Κορινθίας βρίσκονται σε ετοιμότητα και εφόσον κληθούν ή ειδοποιηθούν θα μπορούν να συνεισφέρουν για τη διάνοιξη δρόμων αν αυτό χρειαστεί…

Είπες να γυρίσεις στο χωριό σου….



Του Γιάννη Μαστοράκη

Είπες να γυρίσεις στο χωριό σου, γιατί δεν  άντεχες άλλο την ιδέα των συσσιτίων.
Εν πρώτοις ο γέρος σου δεν χάρηκε τα μάλα, – είχε βολευτεί με τη Βουλγάρα του. Τα χωράφια  έχουν δοθεί στους  ξένους μεσιακά. Άντε να τα πάρεις και να αρχίσεις εσύ να τα καλλιεργείς. Δεν έχεις ευρώ ούτε για ένα βενζινοπρίονο.  Πώς να χτίσεις μια υποδομή δεκαετιών μέσα σε λίγους μήνες, ενώ τα έξοδα τρέχουν… Και οι δυνάμεις σου έχουν αρχίσει να σε εγκαταλείπουν: Λίγο το κρασί, λίγο το τσιγάρο, λίγο η ηλικία, λίγο τα προσωπικά προβλήματα, λίγο τα περιττά κιλά…
Πού είναι εκείνες οι εποχές που ερχόσουν ως επιτυχημένος εξ Αθηνών με το αστραφτερό γιωταχί σου. Τώρα  αυτό έχει παλιώσει και φέτος σκέφτεσαι να παραδώσεις  και τις πινακίδες του…
Κοίταξε ρε παιδάκι μου, μερικοί που έμειναν εδώ,  έχουν φτιαχτεί κατά κάποιο τρόπο…
Και άντε να πας μεροκάματο, στις ελιές…  Οι Αλβανοί ακόμα το κρατάνε στα 35-40 με τα δόντια όμως, γιατί ήδη οι επελαύνοντες Πακιστανοί το κατεβάζουν στα 20 για να μπουν στην αγορά.  Όλοι τους νεότατοι, βγάζουν λεφτά και είναι χαρούμενοι και αισιόδοξοι …
Η αγορά εργασίας τον έχει τιμολογήσει στα 20 ευρώ. Το ξέρει καλά. Και τι να μου κάνουν 20 ευρώ εμένανε; Και ποιον να παρακαλέσω να με πάρει για δουλειά;
Μια αδιόρατη ανατριχίλα τον   καταλαμβάνει,  όταν σκέφτεται τι θα σκέφτεται  ο πατέρας του ή οι υπόλοιποι κάτοικοι: ‘Να άλλος ένας αποτυχημένος που μας προέκυψε. Επιτέλους τι ποινή πρέπει σήμερα να του επιβάλουμε, για το ότι κάποτε μας εγκατέλειψε γεμάτος έπαρση για τη μεγάλη ζωή των αστικών κέντρων;’
Οι σκέψεις αυτές σε οδηγούν  ξανά στο αλκοόλ. Είσαι πιασμένος στη φάκα. Ο Οδυσσέας,  όταν κάποτε γύρισε στην Ιθάκη του, βρήκε τη γυναίκα του να τον περιμένει ακόμα μεν, αλλά τους μνηστήρες έτοιμους να τον κατασπαράξουν. Δεν το σκέφτηκε καν: Ντύθηκε ζητιάνος –αυτή τη φορά -και τους νίκησε.
Βέβαια αυτός ήταν ο πορθητής της Μ. Ασίας. Δεν ήταν κανένας τυχαίος άνθρωπος.
Από τους  ‘συντρόφους του’ δεν είχε μείνει κανένας ζωντανός…

ecokorinthia.gr

Κηδεύετε τώρα δημοσία δαπάνη ο πρώην Δήμαρχος Βόχας Γιώργος Λιούντρης

Σε λίγη ώρα στις 11.00 , στο Ζευγολατιό θα γίνει δημοσία δαπάνη η κηδεία του πρώην Δήμαρχου Βόχας Γιώργου Λιούντρη, που έφυγε  από την ζωή χθες  το πρωί, σε ηλικία 62 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με την ανίατη ασθένεια.
Μέ έκτακτη απόφαση του Δημοτικοό Συμβουλίου κλειστά σήμερα παραμένουν τα γραφεία του Δήμου Βέλου - Βόχας , ενώ μεσίστια παραμένει η σημαία του Δήμου.
Μέ την απώλεια του Γ. Λιούντρη, η τοπική αυτοδιοίκηση έμεινε πιο φτωχή καθώς ο εκλιπών προσέφερε με ευσυνειδησία και ήθος πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο.
Ο Γίωργος Λιούντρης ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδίκηση το 2002 όταν έθεσε υποψηφιότητα για Δήμαρχος Βόχας , επικεφαλής του συνδυασμού «ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΧΑ». Στις εκλογές εκείνες ο συνδιασμός του πλειοψήφησε στο πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας 2.224 ψήφους ή το 33,20% , όμως στο δεύτερο γύρο ατύχησε να εκλεγεί Δήμαρχος για 127 ψήφους συγκεντρώνοντας 3.167 ψήφους ή το 49%.
Ότι δεν κατάφερε στις εκλογές του 2002 , ο Γ. Λιούντρης το πέτυχε στις Δημοτικες εκλογές του 2006 , καθώς εξελέγη Δήμαρχος Βόχας από την πρώτη Κυριακή  συγκεντρώνοντας 3.182 ψήφους και ποσοστό 47,85%. Εκλέγοντας 13 Δημοτικούς Συμβούλους σε σύνολο 21.
Στίς εκλογές του 2010 δεν διεκδικησε εκ νέου την Δημαρχία του διευρημένου τώρα Δήμου Βέλου - Βόχας.