Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τα "πιπεράτα" των πόθεν έσχες


Την Τράπεζα του Λαού επέλεξε ο Κώστας Σημίτης για τις καταθέσεις του


Το 2010 ήταν η χρονιά που η χώρα έμπαινε στην δίνη του Μνημονίου. Έτσι κάποιοι αποφάσισαν τις οικονομίες μιας ζωής να τις προστατεύσουν. Το ίδιο και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.
Έτσι, επέλεξε την ασφάλεια των γερμανικών τραπεζών για να καταθέσει 50.759 ευρώ.
Μπορεί να εκληφθεί και ως μη ψήφος εμπιστοσύνης στον Γιώργο Παπανδρέου, αφού τότε ήταν στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας.
Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, «ασφάλισε» αυτό το… «μικρό» σε σχέση με τα περιουσιακά του στοιχεία ποσό στην Volksbank (Τράπεζα του λαού)!

Μεταβολές και στις περιουσιακές καταστάσεις αρκετών πρώην και νυν βουλευτών, προκύπτουν από τις δηλώσεις πόθεν έσχες οι οποίες δίνουν μερικές φορές και λαβή για σχόλια (πάντα καλοπροαίρετα).
Για παράδειγμα:

Πολύφερνος γαμπρός ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης! Ο βουλευτής της ΝΔ απέκτησε «τρελή» προίκα!!! Με γονική παροχή…
πήρε τη μισή Γεναδίου! Συγκεκριμένα απέκτησε από τους γονείς του ούτε 1, ούτε 10 αλλά 56 ακίνητα!!!
Από το 2007 διαθέτει και ένα σκάφος αξίας 98.000 ευρώ! (Εχω και κότερο. Πάμε μια βόλτα;)

Ο οικονόμος πολύφερνος γαμπρός, ονομάζεται Άρης Σπηλιωτόπουλος! Το 2010 εμφανίζει καταθέσεις 167.609 ευρώ, ενώ το 2009 ήταν ένας εκ των «πρωταθλητών» στις καταθέσεις με περίπου 820.000 ευρώ. Δηλ. η διαφορά είναι περίπου 652.391 ευρώ. Ωστόσο, την ίδια ώρα εμφανίζει αγορές κυρίως αμοιβαίων κεφαλαίων αλλά και ομολόγων ύψους περίπου 720.000 ευρώ.

Ο Ευτύχης Δαμιανάκης είναι ο τυχερός γαμπρός! Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εμφανίζει καταθέσεις περίπου 1,4 εκατ. ευρώ, συνολικά με τη σύζυγο. Από αυτές το 1,3 εκατ. ευρώ προήλθε από εκποίηση ακινήτων της συζύγου.

Οικονόμος και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης, με καταθέσεις ύψους ύψους 667.000 ευρώ.

Νοικοκύρης ο βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ. και πρώην στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, Γιάννης Ανδριανός. Εχει σημαντικότατη ακίνητη περιουσία στην Αργολίδα, καμιά 40αριά ακίνητα στον αριθμό!

Δεκαεννιά ακίνητα έχει στην κατοχή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε Χανιά, Κυκλάδες και Αττική (Γλυφάδα). Ο κ. Μητσοτάκης από κληρονομιά και γονική παροχή έχει υψηλές καταθέσεις σε συνάλλαγμα, συγκεκριμένα 195.074 δολάρια.

Το δολάριο αγαπάει και ο Χρήστος Παπουτσής. Έχει στην Εθνική 285.352 δολάρια ενώ πέρυσι είχε αντίστοιχα 357.000 δολάρια. Επίσης διαθέτει και 330.872 ευρώ στην ίδια τράπεζα.

newsit.gr