Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ερώτηση Χρίστου Δήμα στον Υπουργό Οικονομικών για τα ανασφάλιστ​α οχήματα στους Ελληνικούς δρόμους

Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα της μεγάλης αύξησης των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους και τα προβλήματα που δημιουργούνται στους οδηγούς, επιβάτες και πολίτες έκανε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρει τα εξής:
Το φαινόμενο της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων στην χώρα μας, λαμβάνει πολύ μεγάλες διαστάσεις με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία πρώτου εξαμήνου 2012 του «Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων», οι αναγγελθείσες ζημιές από ανασφάλιστο όχημα έφθασαν στο εξάμηνο του 2012 τις 2.589, από 1.750 το ίδιο εξάμηνο του περασμένου έτους. Το Υπουργείο Οικονομικών είχε προχωρήσει στην δημιουργία ομάδας εργασίας, με σκοπό την ηλεκτρονική διασταύρωση και τον εντοπισμό όλων των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Ο προσδιορισμός του ακριβούς αριθμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων κρίνεται αναγκαίος καθώς η κυκλοφορία τους έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός :
Σε ποιες ενέργειες -και με τι χρονοδιάγραμμα -πρόκειται να προβεί ώστε να προχωρήσει η διασταύρωση των στοιχείων και ο εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων;
Είναι έτοιμη η ηλεκτρονική βάση δεδομένων που προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό ανασφάλιστων οχημάτων; Αν ναι, γιατί αναβάλλεται η εφαρμογή της;”