Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο θάνατος του Αντιδήμαρχου Καλαβρύτων και πρώην Δημάρχου Παϊων Κώστα Ασημακόπουλου συγκλονίζει την Αχαία - Πέθανε στον Τόπο Θυσίας την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης

Ο θάνατος του Κώστα Ασημακόπουλου συγκλονίζει την Αχαία - Πέθανε στον Τόπο Θυσίας την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων και πρώην Δήμαρχος Παϊων
Τραγική ήταν η σημερινή επέτειος για το Ολοκαύτωμα στα Καλάβρυτα. Ο πρώην Δήμαρχος Παϊων και νύν αντιδήμαρχος Έργων Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του διευρυμένου Δήμου Καλαβρύτων Κώστας Ασημακόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή απο ανακοπή καρδιάς στο λόφο του Καππή, (εκεί όπου είχαν δολοφονηθεί από τους Γερμανούς οι άνδρες των Καλαβρύτων), την ώρα που γινόταν η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων, μπρος στα έκπληκτα μάτια των επίσημων προσκεκλημένων, των παρευρισκομένων και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Ο Κώστας Ασημακόπουλος υπέστη ανακοπή καρδιάς. Επί τόπου έσπευσαν οι παρευρισκόμενοι να βοηθήσουν, με πρώτο τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαίας και καρδιολογο Ανδρέα Παναγιωτόπουλο αλλά δεν κατέστη δυνατόν να επανέλθει καθώς, όπως λένε οι πληροφορίες, ήταν ήδη αργά. Διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.
Δίπλα του εκείνη την στιγμή ήσαν οι βουλευτές Μαρία Κανελλοπούλου και Θανάσης Νταβλούρος καθώς και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων που επέστρεψε από το νοσοκομείο ενημερωσε τους καλεσμένους της πολης ότι ο Κώστας Ασημακόπουλος κατέληξε, όπως ανεφέρθη στο thebest.gr.
Το γεγονός σκόρπισε απέραντη θλίψη στα Καλάβρυτα.
Ο Κώστας Ασημακόπουλος ήταν διακεκριμένος κατασκευαστής, με πολλούς φίλους στην Πάτρα.
Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στα Καλάβρυτα από τον αιφνίδιο θάνατο του Κώστα Ασημακόπουλου. "Δεν μπορώ να το πιστέψω", είπε πριν λίγο στο thebest.gr ο Σπύρος Σοκορέλλης.
Ο Κώστας Ασημακόπουλος εκλεγόταν στον Δήμο Παϊων με συντριπτικά ποσοστά και πάντα από την πρώτη Κυριακή.
Στις εκδηλώσεις για την 69η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ παρών στις εκδηλώσεις ήταν και ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανκ Ντολτ.

thebewt.gr