Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Όνειδος για τη Δημοκρατία οι απαιτήσεις των υπαλλήλων της Βουλής

ypalliloi-Voulis
Προφανώς και θα αποτελούσε όνειδος για τη Δημοκρατία μια τυχόν υποχώρηση της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των υπαλλήλων της Βουλής.
Τι παραπάνω έχουν αυτοί οι υπάλληλοι που δεν το έχουν τα εκατομμύρια των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας; Που τα παιδιά τους λιποθυμούν στα σχολεία από τον υποσιτισμό; Τι παραπάνω έχουν από τους χιλιάδες συνταξιούχους που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα τους; Από τα εκατομμύρια των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που χάνουν από τα εισοδήματα τους και καλούνται να πληρώσουν το «μάρμαρο» με βάση το νέο φορολογικό;
Οι αποψινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τις Βρυξέλλες δημιουργούν την προσδοκία ότι δεν θα υπάρξει υποχώρηση της κυβέρνησης μπροστά στα αιτήματα των υπαλλήλων της Βουλής.
Η χώρα πρέπει να τραβήξει μπροστά, σε ένα πλαίσιο δικαιοσύνης και ισορροπίας και να μπει τέλος στην κοινωνία δυο ταχυτήτων, η οποία δεν προκύπτει κατά ανάγκη από το οικονομικό χάσμα αλλά από το «μέσο» που διαθέτει ο καθένας.
Πρέπει επιτέλους να περάσουμε από την κοινωνία των «αρεστών» σε εκείνη των «αρίστων». Τα δύσκολα είναι μπροστά και οι δρόμοι είναι δύο: Είτε αποκατάσταση αδικιών και συντεταγμένη πορεία πολιτικής ηγεσίας και πολιτών ή πλήρης ρήξη και δυο στρατόπεδα «εσείς» και «εμείς».
Αποφάσεις τώρα ή σε διαφορετική περίπτωση, όπως θα έλεγε και ο Έντουαρντ Μάροου: «Good night and good luck».
 
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΖΟΥ / ysterografa.gr