Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Μάσκες, συντεχνίες και… λαϊκοί ήρωες

maskes
Οι μάσκες των συντεχνιακών κομμάτων, έπεσαν, μετά τη θυελλώδη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. για τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής.
Όλοι οι Έλληνες είδαν! βουλευτές να αγωνίζονται με λύσσα για τα προνόμια, όχι όσων διαδήλωναν έξω από τη Βουλή, αλλά για αυτούς τους «βολεμένους» εντός αυτής.
Και αν το κυβερνητικό σχήμα προσπαθεί να πραγματοποιήσει ρήξεις με παλαιές νοοτροπίες και να απονείμει κοινωνική δικαιοσύνη -όσο αυτό είναι εφικτό- υπάρχουν ακόμη οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης που δεν παλεύουν για την Ελλάδα αλλά για τα μικροσυμφέροντα των ολίγων.
Οι μάσκες όμως δεν έπεσαν μόνο για αυτούς, που είναι γνωστό για ποιο άθλιο πολιτικό διακύβευμα παλεύουν, έπεσαν και για όσους ήταν παρόντες, ναι μεν αλλά.. εντός εκτός και επί τα αυτά…
Όποιος χτες αρνήθηκε την ψήφο εμπιστοσύνης, όποιος αρνήθηκε την ελπίδα, μη έχοντας άλλη λύση, ή άλλου τύπου χρηματοδότηση να προτείνει, μάλλον κοροϊδεύει τους Έλληνες.
Όλοι τους αγνοούν το μήνυμα των εκλογών που έλεγε ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ!!
Κάποιοι θέλουν να ανέβουν στην εξουσία… με τα παλαιά κόλπα, δηλαδή περιμένοντας τη φθορά των κυβερνώντων, όμως σφάλουν.
Διότι αυτή τη φορά, αν «πέσει» αυτή η τρικομματική κυβέρνηση, θα κληθούν οι «λαϊκοί ήρωες» να κυβερνήσουν στα συντρίμμια..
Δεν θα παραλάβουν κράτος, αλλά χάος. Δεν θα διαχειρίζονται οικονομικά και κοινωνικά θέματα, αλλά εξεγέρσεις και λεηλασίες.
Θα είναι εθνικά υπεύθυνοι που αγνόησαν την λαϊκή ετυμηγορία των προσφάτων εκλογών.
Άλλη λύση δεν υπάρχει. Μόνο συνεργασία! Στα εύκολα και στα δύσκολα.

Π:ΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ / ysterografa.gr