Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Δ.Σ. Τρίπολης: «Λουκέτο» για το καπέλο-εποπτεία από Παρατηρητήριο ΟΤΑ


Πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης... διεκόπη, μετά τη σχετική πρόταση του αντιδημάρχου Οικονομικών Σάββα Σαββάκη, που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Σώμα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην πρόβλεψη του «μνημονίου 3» για την σύσταση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών, με σκοπό τη συνεχή παρακολούθηση σε μηνιαία βάση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού των δήμων και των νομικών τους προσώπων που εντάσσονται στο μητρώο των φορέων γενικής κυβέρνησης.
Οι διοικήσεις των δήμων είναι αιρετές, εκλέγονται άμεσα από τους πολίτες και δεν μπορεί να γίνει ανεκτό το «καπέλο» που επιχειρεί να τους φορέσει κυβέρνηση και τρόικα, είπε σε έντονο ύφος κατά τη διάρκεια της «συνεδρίασης» του Σώματος ο αντιδήμαρχος.
Παράλληλα, έκανε λόγο «για προκλητική χειραγώγηση που οδηγεί σε πλήρη οικονομική εξάρτηση των ΟΤΑ. Αποτελεί εντολή της τρόικας και με το μνημόνιο η αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σε ετεροδιοίκηση με κουμανταδόρους φορομπηχτικούς μηχανισμούς που θα κατοχυρωθούν νομοθετικά».