Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πέτρος Τατούλης: Να προσέλθουν ξανά στις δημοπρασίες για τα δημόσια έργα τα μέλη του ΤΕΕ

DSC_2157.jpg
«Ο τεχνικός κόσμος είναι από τους πιο κρίσιμους για την προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για την ανάκαμψή της» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υποδοχή της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Νοτίου Ελλάδας την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, για να του εκθέσουν τους προβληματισμούς τους για τις εξελίξεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Ο Περιφερειάρχης, αφού χαρακτήρισε το ΤΕΕ «όχι ένα συνδικαλιστικό όργανο, αλλά τον επιστημονικό σύμβουλο της πολιτείας» κάλεσε τα μέλη του να προσέλθουν ξανά στις δημοπρασίες για τα δημόσια έργα, από τις οποίες απέχουν λόγω των κινητοποιήσεών τους, γιατί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την εξέλιξή τους.
Στο γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε, ο Περιφερειάρχης έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα του κλάδου αυτού και τόνισε την ανάγκη να λάβει η κυβέρνηση τολμηρές αποφάσεις για εξορθολογισμό των μεταρρυθμίσεων.
Οι εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου ζήτησαν τη συνδρομή του Περιφερειάρχη για την ενίσχυση των διεκδικήσεών τους και αναφέρθηκαν σε κρίσιμα ζητήματα για την ανάπτυξη της χώρας όπως την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ.
Ο Περιφερειάρχης για το ζήτημα αυτό δήλωσε, ότι, στην επικείμενη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γιοχάνες Χαν, θα το θέσει ως κρίσιμο ζήτημα για την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδό της από την κρίση, όπως άλλωστε και το ζήτημα της ευθύνης των τραπεζών και της ατολμίας της κεντρικής κυβέρνησης να πάρει αποφάσεις εδώ και πέντε μήνες που βρίσκεται στην εξουσία.