Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Ημερίδα: "Ενέργεια. Περιβάλλον​: Προοπτικές για την Ανάπτυξη"

Στα πλαίσια της Ημερίδας με θέμα «Ενέργεια, Περιβάλλον: Προοπτικές για την Ανάπτυξη» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στις 16:30στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, σας αποστέλλουμε την πρόσκληση για το Σεμινάριο για τον Τύπο με τίτλο «Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία ».
Το Σεμινάριο διοργανώνεται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιείται, σε συνέχεια της ημερίδας, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου στις 20:00.
Με τη λήξη του Σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
Παρακαλώ ενημερώστε μας για την παρουσία σας απαντώντας στο παρόν e-mail ή καλώντας στο 210 7236217 (εσωτ.213)
Με εκτίμηση,
Βερονίκη Ζέρβα
Veroniki Zerva
mscomm
11 P.RALLI Av.
TAVROS 17778
ATHENS
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
Περιφερειακό Φόρουμ Πολιτών: Ενέργεια και Περιβάλλον - Προοπτικές για την Ανάπτυξη
 
Τρίπολη - Μεγαλόπολη, 1-2 Νοεμβρίου 2012
 
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διοργανώνει Περιφερειακό Συνέδριο στην Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2012.
 
Το Περιφερειακό Φόρουμ Πολιτών θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2012 και ώρα 16.30 και απευθύνεται προς τους αρμόδιους φορείς, την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, τις Ενώσεις Πολιτών, τον Τύπο και τα ΜΜΕ αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό.
 
Θα συμμετάσχουν ως κεντρικοί ομιλητές Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στελέχη της ΕΕ, ενώ εναρκτήρια ομιλία θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών πάνω σε σημαντικά θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια, όπως η ενέργεια, τα περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής με μοχλό τη διάδραση μεταξύ ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
 

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα διεξαχθεί επίσης σεμινάριο που απευθύνεται στον Τοπικό και Περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ, με την υποστήριξη της ΕΣΗΕΠΗΝ. Το σεμινάριο αυτό αποσκοπεί στην ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με τις νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και τα μέσα και εργαλεία που διαθέτουν το ΕΚ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την διευκόλυνση του έργου τους όσον αφορά την κάλυψη της ευρωπαϊκής επικαιρότητας.

 
Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 κλιμάκιο Ευρωβουλευτών και στελεχών, συνοδευόμενο από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου θα μεταβεί στη Μεγαλόπολη όπου θα έχει συναντήσεις με φορείς και πολίτες στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης στις 12.00. Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί επίσης το Αιολικό Πάρκο καθώς και το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.