Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Όλο το απεργιακό δελτίο - Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ, τι θα γίνει σε λιμάνια κι αεροδρόμια - Ποιοι απεργούν



Στους δρόμους κατεβαίνουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα σκληρά μέτρα που μας... περιμένουν. Η νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία υπό την ομπρέλα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έρχεται την ημέρα που στις Βρυξέλλες ξεκινά η κρίσιμη (μέχρι την επόμενη) Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και σήμερα θα παραλύσουν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας.
Όπως κάθε φορά, έτσι και σήμερα, θα γίνουν δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως θα συγκεντρωθούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ στις 10:30 θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία της Αττικής, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία. Στα νοσοκομεία αναμένονται προβλήματα δεδομένου ότι απεργούν τόσο οι γιατροί όσο και οι εργαζόμενοι. Όμως και οι ιδιώτες γιατροί θα συμμετάσχουν συμβολικά στις κινητοποιήσεις αντιδρώντας στα νέα μέτρα τρόικας -κυβέρνησης.ενώ απεργούν και οι δικηγόροι (απέχουν και την Παρασκευή).
Με στάσεις εργασίας θα μετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, που θα απέχουν από τις 10:00 έως τις 13:00. Εξαιτίας αυτού, υπάρχουν αλλαγές στις πτήσεις (διαβάστε περισσότερα εδώ). 24ωρη απεργία θα κάνει η ΠΝΟ.
Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και ΟΣΕ κάνουν 24ωρη απεργία, ενώ το Μετρό και ο ΗΣΑΠ θα λειτουργούν κανονικά από τις 9 το πρωί. Οι συρμοί του Μετρό θα κινούνται μέχρι το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας». Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. (Διαβάστε αναλυτικά για τα ΜΜΜ εδώ)
Ακινητοποιημένα από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα θα μείνουν την Πέμπτη και τα ταξί. σε όλη η χώρα  εξαιτίας της στάσης εργασίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, συμμετέχοντας στην απεργία που διοργανώνεται από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα νέα οικονομικά μέτρα που σχεδιάζουν κυβέρνηση και τρόικα. Η Ομοσπονδία καλεί τα σωματεία ταξί σε όλη τη χώρα να εντάξουν, όπως αναφέρει, τις δυνάμεις τους στον κοινό αγώνα συμμετέχοντας σε ανάλογες εκδηλώσεις.
Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.
Κλειστά θα είναι την Πέμπτη και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12:00 στην πλατεία Κοραή. Η Ομοσπονδία κάλεσε όλους τους συναδέλφους να κλείσουν τα περίπτερα τους και να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις, και σημειώνει ότι οι ενέργειες είναι πανελλαδικής εμβέλειας.