Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, ενώ συνεχίζεται το απεργιακό συλλαλητήριο


 
Αθήνα

 
Επεισόδια σημειώνονται στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η διαδήλωση κατά των μέτρων συνεχίζονται. Ομάδες νεαρών και δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν στην οδό Βασ. Γεωργίου, μέσα στην πλατεία Συντάγματος, καθώς και στο κάτω μέρος της, στη Σταδίου. Διαδηλωτές παραμένουν στην πλ.Συντάγματος, ενώ άλλοι οπισθοχωρούν προς την Πανεπιστημίου και άλλοι απομακρύνονται από τη Σταδίου. Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ.
 
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ
* 15:02 "Βροχή" οι προσαγωγές, έχουν ξεπεράσει τις 50 ήδη. Εκτός από τους τρεις πολίτες, έχουν τραυματίστει και δυο αστυνομικοί, με εγκαύματα
* 14:43 Δε θα μπορούσε να λείπει το χιούμορ. Γι' αυτο στην πορεία πήγε και ο... ΑΗ ΦΥΓΕ (περισσότερα εδώ)
* 14:40 Τρεις οι τραυματίες από τα επεισόδια μέχρι στιγμής. Ένας διαδηλωτής φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά
* 14:38 Επιχείρηση "σκούπα" των ΜΑΤ στη Φιλελλήνων
* 14:25 Ένταση στη συμβολή των οδών Ερμού και Νίκης. Ο κόσμος θέλει να περάσει προς την πλατεία αλλά οι άνδρες των ΜΑΤ τους το απαγορεύουν
* 14:15 Οι αστυνομικοί εμποδίζουν μια κοπέλα, που υποστήριξε πως δεν μετείχε στην πορεία, να περάσει προς το Σύνταγμα
* 14:03 Προκλητική η συμπεριφορά των ΜΑΤ προς τους διαδηλωτές. Εγκλωβισμένοι διαδηλωτές και στην Ερμού και την Καραγιώργη Σερβίας
* 13:58 Χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς, αποπνυκτική η ατμόσφαιρα. Μολότοφ και πετροπόλεμος νωρίτερα γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Η Αστυνομία διώχνει τον κόσμο προς την Καραγιώργη Σερβίας. Μικρές ομάδες καταφέρνουν να περάσουν προς το Σύνταγμα
* 13:44: Οι διαδηλωτές συνεχίζουν την πορεία, προχωρούν από την Αμαλίας προς την Πανεπιστημίου
* 14:42: ΜΑΤ στη Νίκης και Μητροπόλεως προσπαθώντας να περιορίσουν τους κουκουλοφόρους. Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων.
*14:37: Δακρυγόνα και κρότου λάμψης στη Φιλελήνων
  • 14:36: Κουκουλοφόροι σπάνε βιτρίνες στη Φιλελλήνων
  • 14:29: Πλήθος κόσμου στην Αμαλίας έξω από τη Βουλή
  • 14:28: Δικυκλιστές ανεβαίνουν ανάποδα στη Σταδίου
  • 14:26: Αστυνομικοί έκλεισαν την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Συμπλοκές στην Όθωνος και πάνω στην πλατεία. Κόπηκε η πορεία στα δύο.
  • 14:25: Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ περνάει από την πίσω πλευρά του υπουργείου Οικονομικών
  • 14:25: Πετροπόλεμος στα στενά γύρω από την πλατεία συντάγματος
  • 14:22: Κλειστή είναι η οδός Βασιλέως Γεωργίου, παραταγμένα δεκάδες ΜΑΤ
  • 14:20: Η ΓΣΕΕ κινείται προς την Ομόνοια
  • 14:15: Τα μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς περνούν από την κάτω πλευρά της πλατείας.
  • 14:10: Η κατάσταση φαίνεται να έχει εκτονωθεί
  • 14:00: Μπλοκ διαδηλωτών παραμένει στην Αμαλίας, έξω από τη Βουλή, ενώ άλλοι διαδηλωτές οπισθοχωρούν προς την Πανεπιστημίου.
  • 13:54: Ανάλογα επεισόδια σημειώνονται και στο κάτω μέρος της πλατείας, στις αρχές της Ερμού. Λόγω των επεισοδίων, οι διαδηλωτές άρχισαν να οπισθοχωρούν από την Σταδίου.
  • 13:40: Επεισόδια και μέσα στην πλατεία Συντάγματος
  • 13:30: Στην οδό Βασ.Γεωργίου ομάδες νεαρών εκτοξεύουν μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που απαντούν με χημικά και βόμβες κρότου - λάμψης.
Έξω από τη Βουλή υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, έχουν στηθεί ο φράχτης και τα σιδερένια κιγκλιδώματα, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αύρες (ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού).

Κλειστός είναι για το κοινό ο Εθνικός Κήπος. Κλειστοί και οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιείται έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου. Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ζητούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνεδριάζουν να ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας, την οργή των εργαζομένων και να αναθεωρήσουν ριζικά τη λανθασμένη και αδιέξοδη ασκούμενη ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική. Τα συνδικάτα σημειώνουν ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας και περικοπής κοινωνικών παροχών πρέπει να απαντηθούν ενιαία και αγωνιστικά από όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι αγωνίζονται να αποκρούσουν τις νέες απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά και τις αντικοινωνικές, άδικες και εξοντωτικές οικονομικές πολιτικές που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και την τρόικα. Καταγγέλλουν τα μνημόνια, γιατί δεν βγαίνουν και οδηγούν την κοινωνία και τη χώρα στην χρεοκοπία, καταδικάζουν την πολιτική που ανέχεται την ακρίβεια και αντιδρούν στην εκποίηση δημόσιων επιχειρήσεων.
Κατέρρευσε διαδηλωτής στο Αγρίνιο - Τραυματίστηκε ηλικιωμένος στον Πύργο
Αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 11.00 κατά την αποχώρηση των απεργών του ΠΑΜΕ, όταν μεσήλικας διαδηλωτής λιποθύμησε μπροστά σε δεκάδες εμβρόντητους πολίτες στο Αγρίνιο.
Ο άνδρας φαίνεται πως υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Σύμφωνα με το agriniopress.gr, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά εξαιτίας του μπλοκαρίσματος που υπήρχε στο κέντρο του Αγρινίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με το ανακριτικό όχημα της Τροχαίας. Αν και ανέπνεε δεν είχε τις αισθήσεις του.
Στον Πύργο, ασθενοφόρο παρέλαβε έναν ηλικιωμένο άνδρα, τον οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο του Πύργου.
Κατά την διάρκεια της πορείας στο κέντρο της πόλης, έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά


 



Newsroom ΔΟΛ - newsit.gr