Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Βόμβα βουλευτή της ΔΗΜΑΡ: Δεν ψηφίζω τα μέτρα, να προσεγγίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-Ποιοί 8 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαφωνούν ανοιχτά


- Διαβάστε τα ονόματα των βουλευτών που απειλούν τη συνοχή της κυβέρνησης
- Αρον άρον φέρνουν τα νέα μέτρα -Τα ψηφίζουν μέσα στο Σεπτέμβριο γιατί την Παρασκευή έρχεται η τρόικα
- Τα αγκάθια και οι κόκκινες γραμμές μέσα στην κυβέρνηση
- Μεγάλη αποκρατικοποίηση προαναγγέλλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μέσα στο φθινόπωρο


Τα νέα μέτρα αποτελούν τεστ για τη συνοχή της κυβέρνησης αφού ναι μεν οι κκ Βενιζέλος και Κουβέλης λένε οτι δεν θα θέσουν “κόκκινες γραμμές”, όμως πληθαίνουν οι βουλευτές τους που διαφωνούν ανοιχτά με τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Μεχρι στιγμής, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ τουλάχιστον 8 βουλευτές από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει διαφωνίες για μέτρα που περιέχει το πακέτο των 11,5 δισ. Ανάμεσά τους οι Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Μπόλαρης, Γ. Ντόλιος, Σ. Κεδίκογλους, Χ. Αηδόνης ενώ ο Γ. Μιχελογιαννάκης θέτει ως προϋπόθεση την εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας για να ψηφίσει τα μέτρα.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδ. Βουδούρης, μιλώντας στη Real News, δηλώνει οτι δεν θα ψηφίσει οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Ο κ. Βουδούρης θεωρεί ότι τα μέτρα δε συνάδουν με την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης και διαφωνεί με τις συνεχείς συσκέψεις των τριών αρχηγών, σημειώνοντας: “Αν είναι να συνεχιστεί, ας αναλάβουν καθήκοντα αντιπροέδρων οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ”. Τέλος, ο κ. Βουδούρης τάσσεται υπέρ της προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και εναντίον με το ΠΑΣΟΚ.

Την πρόθεση του να καταψηφίσει μέτρα που θίγουν τις συντάξεις του ΟΓΑ και γενικα τις χαμηλές συνταξεις αλλά και οσα μειώνουν τις αποδοχές των αστυνομικών δηλώνει ο Κ Σκανδαλίδης στο ΒΗΜΑ της Κυριακής."Αυτά είπα ότι δεν θα ψηφίσω και όχι συνολικά τα μέτρα" σημειώνει και τονίζει πως 'δεν θα καταψηφισω την κυβέρνηση".Θεωρεί αναγκαίο να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία της προς τους εταίρους αλλά όπως λέει "θα ήταν μνημειο υποκρισίας να διογκώνει η κυβέρνηση την αναξιοπιστία προς τους Έλληνες πολίτες και μάλιστα απροσχημάτιστα".
Σε ότι αφορα το ΠΑΣΟΚ παραδέχεται ότι περπατα σε τεντωμένο σχοινί και συμπληρώνει ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για το εάν θα ανασυσταθεί ή θα μετατραπεί σε μια "συμπληρωματική και άχρωμη δύναμη".
Ίσως για αυτο το λόγο και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατίθεται στη Βουλή το δευτερο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου το νέο πακέτο μέτρων των 11.6 δισ, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής.

Γιατί εκτός των άλλων ο πρωθυπουργός θέλει να έχει δώσει τα δείγματα γραφής που ζητούν οι δανειστές μας πριν από το Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, αλλά και ο ίδιος να έχει μεγαλύτερα περιθώρια διαπραγμάτευσης στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. που ακολουθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προαναγγέλλει μια μεγάλη αποκρατικοποίηση. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ο κ. Κεδίκογλου είπε πως μέσα στο φθινόπωρο “θα έχουμε μία μεγάλη αποκρατικοποίηση να προχωρά και να αλλάζει το κλίμα”, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποια θα είναι αυτή.

newsit.gr