Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Σέντρα στις 25 Αυγούστου ελέω τηλεόρασης και αίτημα για προσωρινές άδειες. Με ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Κανονικά το τριήμερο 25-26-27/8 θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην απόφαση αυτή έχει οδηγήσει η άρνηση του συνδρομητικού καναλιού της NOVA για αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και πλέον ΑΕΚ, Άρης, Πανιώνιος και ΟΦΗ αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα με τη συμμετοχή τους αφού δεν έχουν φορολογική ενημερότητα.

Η πρόταση για την αναβολή έγινε από τον Άρη και συμφώνησαν και οι άλλες ΠΑΕ, ωστόσο η συνδρομητική τηλεόραση η NOVA που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα ήταν αρνητική.

Έτσι η διοργανώτρια αρχή οδηγήθηκε στην απόφαση να διεξαχθεί κανονικά η πρώτη αγωνιστική της Super League με τρεις ομάδες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Αυτές είναι η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΟΦΗ, ενώ Κέρκυρα, Πανιώνιος και Πλατανιάς ενημέρωσαν στην συνεδρίαση πως θα τακτοποιήσουν όποιες εκκρεμότητες έχουν.

Ωστόσο, η Σούπερ Λιγκ αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό των ομάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα τους.

Έτσι, καλεί την ΕΠΟ να εκδώσει δελτία στους παίκτες με τους οποίους έχουν συμφωνήσει οι ομάδες με ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να επιτρέψει στην συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, και πάλι με ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Από εκεί και πέρα η Σούπερ Λίγκα ξεκαθαρίζει ότι εάν υπάρξει ομάδα που μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δεν έχει εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, τότε θα τις επιβληθούν οι κυρώσεις... Μάλιστα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι ποινές θα έχουν αναδρομική ισχύ, με ανάκληση των δελτίων των παικτών αλλά και ταυτόχρονα να χάνονται όλοι οι βαθμοί που έχει κερδίσει η ομάδα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Κάποιες ομάδες έχουν σημαντικά προβλήματα και εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», τόνισε ο Γιάννης Μώραλης και συνέχισε: «Το στοίχημα για εμάς φέτος είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες και να τελειώσει με 16 ομάδες».

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής έκανε γνωστό ότι οι υπεύθυνοι από Πλατανιά, Κέρκυρα και Πανιώνιο δηλώνουν σίγουροι ότι μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Σεπτεμβρίου θα έχουν εξασφαλίσει τις ενημερότητες. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το βάρος πέφτει επάνω στις ΑΕΚ, ΟΦΗ και Άρη για να έχουν εξασφαλίσει την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

«Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες. Εάν δεν βρεθεί λύση θα επιβληθούν στις ομάδες οι ποινές που ορίζει ο Νόμος», τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ