Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ .


Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε τα εξής:   

«Οι κύριοι Στουρνάρας και Χατζηδάκης αγνοούν προκλητικά την ελληνική οικονομική πραγματικότητα και μάλλον αισθάνονται ότι το ελληνικό κράτος ξεκινάει με αυτούς, αφού φαίνεται ότι ξέχασαν δεσμεύσεις του παρελθόντος. Ανακοίνωσαν  οικονομική στήριξη ύψους 1,44 δις ευρώ ως το τέλος του 2015 σε νέο ταμείο εγγύησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με συνεργασία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Πρώτον, ξεχνούν το τραγικό τέλος παλαιότερων δανείων με κρατική εγγύηση που κατέληξαν σαν χρέη του κράτους, αφού οι μισές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο λόγω ύφεσης.
Δεύτερον, είναι προκλητικοί όταν υπόσχονται νέα δάνεια σε νέες επιχειρήσεις απελπισμένων ιδιοκτητών, αγνοώντας τη διακοπή της κρατικής εγγύησης σε δάνεια πτηνοτροφικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων που καταδικάζονται σε καταστροφή καθώς και σε επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας.
Τρίτον, δεν πήραν  το ανάλογο μάθημα ότι δηλαδή οι επιχειρήσεις δεν συνέρχονται με δανεικά όταν η οικονομία είναι σε πέμπτη χρονιά ύφεσης. Αντιγράφουν ακριβώς το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης και δυστυχώς θα φέρουν τα ίδια αποτελέσματα.»