Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και έλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση του οργάνου, το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συγκροτήσει ειδική επιτροπή για τη...
διοργάνωση του συνεδρίου, στις 3 Σεπτεμβρίου 2012. Την ερχόμενη Κυριακή ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στους οποίους αναμένεται να αναλύσει το ιδεολογικό στίγμα του Κινήματος. Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει την τελευταία συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας διερευνητικής εντολής. Το μεσημέρι του Σαββάτου θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να καταθέσει την εντολή.

Με τις φράσεις: "Το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει και πρέπει να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή", και: "Ο νεος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι 30 χρονών", ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έδωσε το στίγμα όλων όσων πρόκειται να ακολουθήσουν στο κόμμα του, ενώ πολλοί ειδικά για την δεύτερη φράση εκτιμούν ότι αυτό ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς του δελφίνους.
Ισως να ήταν η πιο σύντομη συνεδρίαση στην ιστορία του Πολιτικού Συμβουλίου. Όμως τα λόγια που βγήκαν από τα χείλη του Ευάγγελου Βενιζέλου έκαναν αίσθηση. Αλλωστε, ήταν και τα μοναδικά που ακούστηκαν, αφού δεν μίλησε κανείς άλλος.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των μελών όλων των οργάνων, ανακοινώνοντας ότι όλα αρχίζουν από το μηδεν. "Τα όργανα του κόμματος δεν είναι αντιπροσωπευτικά και είναι σε αναντιστοιχία με την κοινωνία", είπε ο κ.Βενιζέλος. Πρόσθεσε επίσης: "Πρέπει να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με τον κυβερνητισμό. Θα διώξω όλους τους υπουργούς. Πάσχουν από κυβερνητισμό".
Είπε επίσης σύμφωνα με πληροφορίες:
- "Είπα στους υπουργούς του κυρίου Παπαδήμου ότι δε θα μετέχουμε στην κυβέρνηση. Θα παραιτηθούν και θα πάμε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση". Η φράση αυτή αναφέρεται στους υπουργούς "του Παπαδήμου" και όχι στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ!
- "Το ΠΑΣΟΚ του 13% έχει τελειώσει. Έχει πεθάνει από τον κυβερνητισμό, τον παρασιτισμό και τον κρατισμό.
Δεν υπάρχουν πολλοί που μπορούν να μιλήσουν ιδεολογικά .Υπάρχει έλλειψη ιδεολογίας και οι περισσότεροι γνωρίζουν μόνο από διαχείριση."

- "Αποτελεί μεγάλο στοίχημα η αναγέννηση της παράταξης, και δεν έχουν νόημα οι επετηρίδες γιατί ο  επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι 30 ετών".
- "Την ώρα που στις 18 Μαρτίου προσπαθούσαμε να ανανήψουμε η ιστορία του Άκη μας αποτελείωσε. Άνοιξε το καπάκι της ηθικής... Το ΠΑΣΟΚ θα εξακολουθήσει να ταλαιπωρείται γιατί μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες υποθέσεις οι οποίες θα μας πλήξουν."
- "Δεν είναι τα σύμβολα που με ενοχλούν. Κυρίως είναι τα πρόσωπα και οι συμπεριφορές τους πρέπει να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με τον κυβερνητισμό."
- "Δεν μπορεί ο κος Τσίπρας να υποδύεται τον Ανδρέα Παπανδρέου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του."
Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει σε συγκέντρωση όλων των υποψηφίων του κόμματος στο Caravel. Εκεί, θα δώσει ένα πρώτο ιδεολογικό στίγμα και θα ανακοινώσει την σύσταση ενός οργάνου που θα οδηγήσει στο συνέδριο