Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Παραιτείται ο Δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς

Την παραίτησή του αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς, μετά την ανακήρυξή του από τη Ν.Δ. ως υποψήφιου βουλευτή Αργολίδας (εδώ για τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.).
Ο Π. Αναγνωσταράς στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 ανακηρύχθηκε δήμαρχος Ναυπλίου, στο Β' γύρο, με ποσοστό 54,33% (Α' γυρος, ποσοστό 41,6%).

Η μάχη για το δημαρχιακό θώκο του Δήμου Ναυπλιέων αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες, μετά την παραίτηση του νυν δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά.  Η μάχη για τη διαδοχή έχει «ανάψει» εδώ και καιρό, καθώς ήταν γνωστό πως ο Π. Αναγνωσταράς επιθυμούσε και είχε εξασφαλίσει το «πολυπόθητο εισιτήριο» για την κεντρική πολιτική σκηνή.
Οι κυριότεροι «μνηστήρες» είναι δύο: ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωστούρος και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Βασιλόπουλος (οι «ειδικοί» εν Ναυπλίω έχουν βγάλει τα «κουκιά» 11-9 υπέρ του πρώτου).
Ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλειστεί και η διεκδίκηση της θέσης και από το δημοτικό σύμβουλο Ραφαήλ Μπαρού (εκλεκτό της Ν.Δ., η οποία τον θέλει -σύμφωνα με τις πληροφορίες- ως τον υποψήφιό της στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές).
Ο «συντονιστής» της εκλογικής διαδικασίας ανάμεσα στην πλειοψηφούσα παράταξη για την ανάδειξη του νέου δημάρχου της πόλης θα είναι ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χρόνης (ένας από τους στενά «πολιτικούς φίλους» του υποψηφίου στη Β' Αθήνας με τους «Ανεξάρτητους Ελλήνες»  Γιάννη Μανώλη).