Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

Μια βαριά ιστορία από την αγαπημένη μας δραχμή. Σε πολλούς εχει λείψει και κάποιοι σίγουρα δεν θα την γνωρίσουν ποτέ.Ας δούμε ένα βίντεο με μια τρομερή συλλογή της δραχμής





to-mpaxalo.blogspot.com

Γελάει ο θρύλος, το παλεύει ο ΠΑΟΚ - Με τη Ρούμπιν Καζάν κληρώθηκε ο Ολυμπιακός και με την Ουντινέζε ο ΠΑΟΚ

Χαμογελάει ο Ολυμπιακός, προβληματίζεται ο ΠΑΟΚ μετά την κλήρωση της φάσης των 32 και των 16 του Europa League.
Οι «ερυθρόλευκοι» αποζημιώθηκαν για την πικρία του αποκλεισμού τους με τον τρόπο που έγινε από το Champions League και βλέπουν ορθάνοιχτο το δρόμο για την παρουσία τους στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.
 Με τη Ρούμπιν Καζάν κληρώθηκε ο Ολυμπιακός και με την Ουντινέζε ο ΠΑΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι αν περάσουν θα αντιμετωπίσουν την νικήτρια του αγώνα Σάλτσμπουργκ - Μέταλιστ και ο Δικέφαλος του βορρά αν προκριθεί θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του Αλκμάαρ - Άντερλεχτ.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος από την κλήρωση αφού απέφυγε τον πολύ δύσκολο αντίπαλο, ενώ χαμογελά και για τη διασταύρωση στη φάση των "16" αφού ούτε η Μέταλιστ αλλά ούτε η Σάλτσμπουργκ... τρομάζουν.
Μετά τον Παναθηναϊκό πέρυσι και τον ΠΑΟΚ φέτος, η Ρούμπιν Καζάν θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στους "32" του Europa League. Στο Καζάν ο πρώτος αγώνας στις 16 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στο Γ. Καραϊσκάκης στις 23 του ίδιου μήνα.

H 14η αγωνιστικής της Superleague - Αύριο Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης

Με την αναμέτρηση Λεβαδειακός-Εργοτέλης ανοίγει το πρόγραμμα της 14η αγωνιστικής της Superleague, ενώ στο σημαντικότερο παιχνίδι του Σαββάτου ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης. Δείτε όλο το πρόγραμμα και την βαθμολογία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:
 
 
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
 
Λεβαδειακός - Εργοτέλης 17:15 (Novasports 2)
Σκόντα Ξάνθη – Πανιώνιος 19:30 (NET)
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 19:30 (Novasports 1)
 
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
 
Δόξα Δράμας – ΠΑΟΚ 15:00 (Novasports 2)
ΟΦΗ – Κέρκυρα 15:00 (Novasports 3)
Άρης – Παναιτωλικός 17:15 (Novasports 3)
Ατρόμητος – ΑΕΚ 17:15 (Novasports 2)
Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 19:30 (Novasports 1)
 
 
Η Βαθμολογία –σε παρένθεση οι αγώνες που έχει δώσει κάθε ομάδα-
 
Ολυμπιακός 30 (13)
ΑΕΚ 28 (13)
Παναθηναϊκός 26 (11)
Ατρόμητος 20 (12)
ΠΑΟΚ 19 (13)
Σκόντα Ξάνθη 18 (13)
ΟΦΗ 18 (12)
Εργοτέλης 15 (13)
Παναιτωλικός 14 (11)
Πανιώνιος 13 (13)
Αστέρας Τρίπολης 12 (11)
Άρης 10 (11)
ΠΑΣ Γιάννινα 10 (11)
Κέρκυρα 6 (11)
Λεβαδειακός 6 (6)
Δόξα Δράμας 1 (6)

Κώστας Κόλλιας: «Η πολιτεία εμποδίζει τους εθελοντές αιμοδότες να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό της ζωής»

Με αφορμή τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην αιμοδοσία, όπως τα κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Πρωτόπαπας, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Τον περασμένο Απρίλιο είχα καταθέσει ερώτηση στο Υπουργείο Υγείας, σχετικά με τα σοβαρότατα προβλήματα που καταγγέλλονταν στην εθελοντική αιμοδοσία. Τότε είχα ζητήσει τη συνδρομή του συντοπίτη μας κυρίου Πρωτόπαπα, Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, προκειμένου να συντάξω την ερώτηση. Η εμπειρία και η γνώση του βοήθησαν στο να θέσουμε προς το Υπουργείο Υγείας συγκεκριμένα και στοχευμένα ερωτήματα.
Δυστυχώς, στα περισσότερα επιμέρους ερωτήματα δεν πήρα καν απάντηση. Κρίνοντας βέβαια από το γεγονός ότι οκτώ μήνες μετά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΑ, οι μονάδες αιμοδοσίας στα νοσοκομεία δεν λειτουργούν τα απογεύματα, υπάρχει έλλειψη προσωπικού και αναλώσιμων υλικών, το Υπουργείο δεν απάντησε διότι δεν είχε τι να πει. Στη δύση του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, η ελληνική πολιτεία υψώνει εμπόδια στην υπέρτατη ίσως μορφή εθελοντισμού, στην αιμοδοσία, και το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μόνιμο έλλειμμα αίματος, που στην περίπτωση του κράτους μεταφράζεται σε μόνιμο έλλειμμα ανθρωπισμού.
Δεν είναι τυχαίο ότι στις περικοπές που προτάθηκαν για τις δαπάνες των νοσοκομείων, η κατάργηση των μονάδων αιμοδοσίας είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Και, παρόλο που το Υπουργείο Υγείας έχει διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες, προσωπικά δεν λησμονώ ότι πριν οκτώ μήνες η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κορίνθου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω παλαιότητας. Και αυτό με κάνει να ανησυχώ και να αναρωτιέμαι τι θα συμβεί με μονάδες που σταδιακά βγαίνουν εκτός λειτουργίας. Τι θα συμβεί όταν χαλάσει ο εξοπλισμός, εξαντληθούν τα αναλώσιμα, φύγει το προσωπικό και δεν δοθούν χρήματα για να αντικατασταθούν; Τότε δεν θα ανησυχούμε για την αιμοδοσία σε μη εργάσιμες ώρες, θα ανησυχούμε για την ύπαρξη της αιμοδοσίας στην Ελλάδα.
Είναι γνωστό ότι ο τομέας της Υγείας έχει υποστεί δραστικές και πρωτοφανείς περικοπές. Και είναι γεγονός ότι στο πρόσωπο του Υπουργού Υγείας, η τρόικα έχει βρει έναν ιδιαίτερα πρόθυμο σύμμαχο, ο οποίος έχει επαινεθεί για τις επιδόσεις του και ο οποίος είχε πει ότι εάν η εγχείρηση στις δαπάνες της υγείας δεν πετύχει, θα πιάσει τον κασμά. Οι περικοπές, αλλά και δείγματα ανικανότητας, όπως το πρόσφατο με την καθυστέρηση στην προμήθεια ασκών αιμοδοσίας που οδήγησαν στην απώλεια 30.000 φιαλών αίματος, με κάνουν να ανησυχώ ιδιαίτερα για το μέλλον της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το 2010, από τις ατυχείς επιλογές της Κυβέρνησης να περικόψει τα πάντα γύρω από την αιμοδοσία, υπολογίζεται ότι χάθηκαν περίπου 50.000 μονάδες αίμα. Οι εθελοντικές οργανώσεις και το συλλογικό τους όργανο πασχίζουν, χωρίς πόρους και ουσιαστική ενίσχυση από το κράτος, μόνο από έμφυτη διάθεση προσφοράς και αγνή ανθρωπιά, να αναπληρώσουν κυριολεκτικά με το αίμα τους την απουσία της πολιτείας. Ελπίζω το Υπουργείο να αρχίσει να αποτιμά τα κόστη με μέτρο την ανθρώπινη ζωή και όχι το χρήμα, διότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης στη δημόσια υγεία θα στοιχίσει ζωές.»

Πάνος Μπεγλίτης: Ιδιαίτερη τιμή αλλά συγχρόνως είναι και μεγάλη ευθύνη ο ορισμός μου ως εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ

Δήλωση του Εκπρόσωπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Κορινθίας, Πάνου Μπεγλίτη σχετικά με τον ορισμό του ως Εκπρόσωπος Τύπου:


«Aποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή αλλά συγχρόνως είναι και μεγάλη ευθύνη ο ορισμός μου ως εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ. Είμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την χώρα μας. Ο αγώνας συνεχίζεται για την υπέρβαση της κρίσης, για τη σωτηρία της χώρας, για την αποτροπή της χρεοκοπίας και συγχρόνως ο αγώνας συνεχίζεται για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ . Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προσέλθει συντεταγμένα και ενωτικά στις επόμενες εκλογές.
Ο ρόλος μου είναι σημαντικός και ευαίσθητος σε αυτή την πολύ ρευστή περίοδο.  Σέβομαι τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο ευχαριστώ για την μεγάλη τιμή που μου έκανε, όπως επίσης και όλα τα στελέχη του κινήματός μας, τα οποία αγωνιούν και προσπαθούν να συμβάλλουν, καθένας με τον τρόπο και με τις δυνατότητές του, σε μια νέα συντεταγμένη πορεία. Αυτό που με ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα, είναι να συμβάλω στην ενότητα της δημοκρατικής  παράταξης.
 Η δημοκρατική παράταξη έχει βαθιές ρίζες  στην Ελληνική Κοινωνία. Έχει μια μεγάλη διαδρομή με κορυφαίες στιγμές που άλλαξαν την φυσιογνωμία της χώρας, αλλά και με πλευρές,  δυστυχώς προβληματικές, με πράξεις και παραλείψεις που πλήγωσαν την κοινωνία, τον λαό και τα κοινωνικά στρώματα που υποστήριξαν διαχρονικά το κίνημά μας. Όμως, όπως σας είπα, οι ρίζες είναι βαθιές. Θα ξαναβρούμε την χαμένη μας ορμή με την πολιτική μας φυσιογνωμία, την πολιτική μας ταυτότητα, ένα νέο δυναμικό πολιτικό λόγο. Γιατί οι Έλληνες πολίτες, όπως και οι συμπατριώτες μου εδώ στην Κορινθία, πρέπει να γνωρίζουν ότι η μάχη που δώσαμε ήταν μια μάχη γενναία κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα σε βαθιά κρίση, με την Ευρωπαϊκή Ένωση δίχως πυξίδα και σε βαθιά στρατηγική κρίση.
 Άρα λοιπόν απέναντι σε αυτή την συστημική κρίση οφείλουμε ως δημοκρατική παράταξη σε συνεργασία με άλλα  προοδευτικά κινήματα στην Ευρώπη και με τη συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας, να αλλάξουμε την ατζέντα στην Ευρώπη. Να αλλάξουμε τη στρατηγική της Ευρώπης, να αποτρέψουμε να μετασχηματιστεί η Ευρώπη σε μια «γερμανική Ευρώπη». Το πρόβλημα που ζεί σήμερα η χώρα μας ασφαλώς έχει εθνικά χαρακτηριστικά. Είναι προβλήματα δικά μας, οφείλονται όμως και στην ελλειμματική στρατηγική που έχει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, εξ’ αιτίας της εμμονής της Γερμανίας να επιβάλει τους δικούς της όρους. Έτσι όμως δεν μπορεί να προχωρήσει η Ευρώπη, δεν μπορεί να προχωρήσει η Ελλάδα. Άρα χρειάζονται νέοι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη, όπως χρειάζεται και μια νέα δυναμική κεντροαριστερά, μια νέα προοδευτική δυναμική στην χώρα μας. Γι’ αυτά θα παλέψουμε την επόμενη περίοδο συντεταγμένα, με ενότητα, με σεβασμό ο ένας στον άλλο, με σεβασμό και κατανόηση στις όποιες φιλοδοξίες εκδηλώνονται από τα στελέχη του κινήματός μας.»

Νέα Δημοκρατία : Στοχεύουν στον αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και στη συρρίκνωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. H φυσική και εθνική επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στη γενέθλια γη του, είναι αδιαπραγμάτευτη

Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

            «Πριν λίγες μέρες, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, δημοσίευσε την απόφασή του για την απάλειψη της εθνικότητας από τα επίσημα αλβανικά κρατικά έγγραφα. Η απόφαση αυτή, προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση στο σύνολο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, όπως και είχαμε επισημάνει με  Δελτίο Τύπου στις 22 Σεπτεμβρίου 2011.
            Πιο συγκεκριμένα, το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε προσφάτως, ότι: «… η συμπερίληψη του λήμματος «εθνικότητα» στα άρθρα 6/1 και 58 του νόμου 10129/11.05.2009 «Περί Ληξιαρχείων», καθιστά τα ως άνω άρθρα μη συμβατά προς τα άρθρα 19 και 20 του Συντάγματος της Αλβανίας…». Ως εκ τούτου, το Συνταγματικό Δικαστήριο καταργεί τα άρθρα αυτά.
            Η απόφαση αυτή, λήφθηκε ευθύς αμέσως μετά την απογραφή πληθυσμού στη γείτονα χώρα, απογραφή η οποία επιβεβαίωσε την ύπαρξη χιλιάδων Αλβανών πολιτών ελληνικής καταγωγής, σε περιοχές τις οποίες μέχρι τώρα το αλβανικό κράτος δεν αναγνώριζε ως «μειονοτικές περιοχές», όπως στην Κορυτσά.  Αποτελεί ταυτόχρονα, την τελευταία σε μια σειρά από αποφάσεις που στοχεύουν στον αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και στη συρρίκνωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει επιπλέον ότι, η αντιμετώπιση των  εθνικών μειονοτήτων στη γειτονική χώρα, πόρρω απέχει από τα ευρωπαϊκά και τα διεθνή πρότυπα.
 Ματαιοπονεί, όμως, το αλβανικό κράτος, αν θεωρεί ότι με πρακτικές οι οποίες υπονομεύουν ευθέως την ευρωπαϊκή προοπτική του, θα αλλοιώσει την τρισχιλιετή παρουσία του Ελληνισμού στη βορειοηπειρωτική γη. Απόδειξη προς τούτο, αποτελεί το γεγονός ότι παρά την εθνική καταπίεση από όλα τα αλβανικά καθεστώτα και παρά τις πιέσεις κάτω από τις οποίες διενεργήθηκε η πρόσφατη απογραφή πληθυσμού, χιλιάδες Βορειοηπειρώτες τόλμησαν να δηλώσουν την ελληνική τους καταγωγή. Ειδικότερα στην περιοχή της Κορυτσάς η οποία ποτέ δεν χαρακτηρίζονταν επίσημα ως «μειονοτική περιοχή» από το αλβανικό κράτος, δήλωσαν την ελληνική τους καταγωγή, πάνω από 30 χιλιάδες Αλβανοί πολίτες.
Ο συγκεκριμένος αριθμός ο οποίος αναφέρθηκε στα αλβανικά ΜΜΕ, είναι ικανός ώστε να δώσει το δικαίωμα στους πολίτες ελληνικής καταγωγής, να ζητήσουν από το αλβανικό κράτος την αναγνώρισή τους ως Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην περιοχή αυτή, και να απολαύσουν όλα τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων τα οποία απορρέουν από τη Σύμβαση-Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις Εθνικές Μειονότητες. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με την ευαισθησία που τον χαρακτηρίζει για το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, ανέλαβε πρωτοβουλία κατά της άδικης αυτής απόφασης του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Σε πρόσφατη άτυπη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Γαλλία, έθεσε στον κ. Μπερίσα το ζήτημα της επανεγγραφής της εθνικότητας σε όλα τα επίσημα έγραφα που αφορούν τους Βορειοηπειρώτες.
Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να ενημερώσει, ως οφείλει, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους λοιπούς διεθνείς οργανισμούς για την απαράδεκτη αλβανική πρακτική, η οποία υπονομεύει την δυνατότητα του Ελληνισμού στην Αλβανία να εκφράσει την εθνική του ταυτότητα.
Επαναλαμβάνεται ότι για τη Νέα Δημοκρατία, η φυσική και εθνική επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στη γενέθλια γη του, είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτή η διαχρονική εθνική στόχευση παραμένει αταλάντευτη για τη Νέα Δημοκρατία και δεν επηρεάζεται από την παρούσα οικονομική κρίση στην πατρίδα μας».

Δημοκρατική Συμμαχία ...Ο κ. Ρέππας μετά την αποτυχία της εφεδρείας, με τις συνεχείς αντιφάσεις του επιτείνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια στους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι η εφεδρεία στο δημόσιο ήταν μια κακή ιδέα της ΝΔ, που εξελίχθηκε σε μια διαλυτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τη δημόσια διοίκηση. Ο κ. Ρέππας μετά την αποτυχία της εφεδρείας, με τις συνεχείς αντιφάσεις του επιτείνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια στους δημοσίους υπαλλήλους. Χρειάζεται ουσιαστική αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης και ολοκληρωμένο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που να μας οδηγεί συντεταγμένα σ’ ένα μικρότερο, ευέλικτο και δίκαιο κράτος, με την επιστροφή μεγάλου μέρους των υπηρεσιών στην ιδιωτική οικονομία και στην κοινωνία των πολιτών».

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, μετά και τη σημερινή παρέμβαση στη Βουλή της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, να διατάξει έλεγχο του πόθεν έσχες των υπαλλήλων του υπουργείου, κινείται στη σωστή κατεύθυνση.Η απόφαση αυτή όμως, αν δεν έχει ουσιαστικές κυρώσεις γι’ αυτούς που θα βρεθούν επίορκοι, δε θα έχει καμία σημασία. Είναι ώρα να ξεκαθαρίσει το κράτος, αποκαλύπτοντας εκείνους που συγκροτούν μηχανισμούς διαφθοράς και οδηγώντας τους μια και καλή εκτός δημοσίου τομέα.

Διαταγή Βενιζέλου για έλεγχο του «πόθεν έσχες» όλων των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών


Εντολη για επανέλεγχο των δηλώσεων «Πόθεν Εσχες» όλων των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος που συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εφοριακών κ. Χ. Νικολακόπουλο και τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) κ. Ν. Ρουμελιώτη.

Οι δύο συνδικαλιστές είχαν ισχυριστεί -μιλώντας σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή- ο μεν πρώτος, ότι οι εφοριακοί δέχονται διαχρονικά παρεμβάσεις από την πολιτική ηγεσία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ο δε δεύτερος ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
   
Κατόπιν αυτού, οπως ανακοινώθηκε απο το υπουργείο Οιοκονομικών ο κ. Βενιζέλος «ζήτησε να του παρουσιαστούν συγκεκριμένα στοιχεία ενώ, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος του προσωπικού και των στελεχών των Υπουργείου Οικονομικών και να μη γενικεύονται κατηγορίες, αλλά και να εντοπιστούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει φορολογικός επανέλεγχος, καθώς και έλεγχος των δηλώσεων «πόθεν έσχες» όλου του προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο Οικονομικών».
   
Σχετικά με τον ισχυρισμό - στην ίδια τηλεοπτικη εκπομπή - του Προέδρου των Εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ ότι εάν δοθεί σχετική εντολή της πολιτικής ηγεσίας, μπορεί -μέσω των συστημάτων της ΓΓΠΣ- να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο κ. Βενιζέλος έδωσε προς τον Γ. Γραμματέα της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χάρη Θεοχάρη, την εντολή να εντάξει στο επιχειρησιακό σχέδιο άμεσων δράσεων της ΓΓΠΣ τις προτάσεις των εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ για ελέγχους και διασταυρώσεις.
newpost.gr

Κώστας Κόλλιας...Έπειτα από δύο χρόνια Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , το 2012 φέρνει για τον Έλληνα αγρότη νέα βάρη και περισσότερη φτώχεια.

O αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έπειτα από δύο χρόνια Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και δύο αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ, το 2012 φέρνει για τον Έλληνα αγρότη νέα βάρη και περισσότερη φτώχεια.
Από την αρχή του νέου έτους ο τρόπος κατάταξης των ασφαλισμένων στις κατηγορίες του ΟΓΑ, οι οποίες πλέον διακρίνονται σε πέντε υποχρεωτικές και δύο προαιρετικές. Αυτό για τους ασφαλισμένους σημαίνει ότι:
-           Δεν θα μπορούν να διαλέγουν την κατηγορία που επιθυμούν, ανάλογα με τη δυνατότητα που έχουν να καταβάλουν τα ασφάλιστρα.
-           Θα κατατάσσονται υποχρεωτικά στην κατηγορία που αντιστοιχεί στα χρόνια ασφάλισης, χωρίς δικαίωμα επιλογής, όπως ίσχυε έως τώρα
-           Σε πρώτη φάση, υπολογίζεται ότι το 75% των ασφαλισμένων στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή 525.000 αγρότες, θα περάσουν στη δεύτερη, με αύξηση του κόστους ασφάλισης 100 ευρώ το χρόνο.
-           Η υποχρεωτική αυτή αλλαγή θα σημάνει αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές κατά μέσο όρο 23%.
-           Σε βάθος χρόνου, οι εισφορές για τους ασφαλισμένους θα διπλασιαστούν.

Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι φτωχοί αγρότες, εκείνοι που ένας στους τρεις αδυνατεί να βρει τα χρήματα για την ελάχιστη ασφαλιστική κάλυψη. 
Θέση μας είναι ότι οι θεσμοί αυτοί που απομυζούν το μόχθο του αγρότη πρέπει να αλλάξουν.
Πρέπει να αντικατασταθούν από παραγωγικές, αναπτυξιακές δομές που θα αναδείξουν τον Έλληνα αγρότη στο επίκεντρο μιας νέας παραγωγικής και οικονομικής βάσης».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝ​Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ερώτηση Γιώργου Κοντογιάννη προς τον σύνολο των Υπουργών για την κατάργηση/συγχώνευση φορέων και οργανισμών στο Δημόσιο, τη δημιουργία νέων και τις προσλήψεις σε αυτούς.

«Σύμφωνα με το Νόμο 3895/2010, καταργούνται/συγχωνεύονται 77 φορείς. Μετά και την ψήφιση του Ν. 3895/2010 (ΦΕΚ 206Α’/8-12-2010) εξεδόθη (στις 22 Δεκεμβρίου 2010) σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία ρύθμιζε τα σχετικά με την εφαρμογή του ως άνω νόμου συμπεριλαμβανομένων και ζητημάτων προσωπικού.Με το Νόμο 4002/2011 (ΦΕΚ 180 Α’/22-8-2011, Πολυνομοσχέδιο Υπουργείου Οικονομικών), προβλέπεται η κατάργηση και η συγχώνευση άλλων 44 φορέων του δημοσίου τομέα. Φαίνεται όμως πως παράλληλα με την κατάργηση/συγχώνευση φορέων και οργανισμών, έχει προχωρήσει η δημιουργία νέων φορέων και οργανισμών, με συνεχείς προσλήψεις υπαλλήλων υπό τη  μορφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όχι μόνο. 
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1.    Ποιοι είναι οι φορείς, οργανισμοί κλπ. που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν από το 2009 και μετά;
2.    Ποια η τύχη των υπαλλήλων των φορέων και των οργανισμών που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν;
3.    Ποιοι φορείς, οργανισμοί κλπ. δημιουργήθηκαν από το 2009 και μετά;
4.    Πόσα άτομα προσελήφθησαν σε φορείς, οργανισμούς κλπ (και κυρίως στους νέους) από το 2009 και μετά και με ποια σχέση εργασίας;
5.    Τα άτομα που στελέχωσαν τους νέους οργανισμούς και φορείς, με ποιες διαδικασίες προσελήφθησαν; Αξιοποιήθηκαν τυχόν υπάλληλοι οι οποίοι είχαν χάσει την θέση τους λόγω της κατάργησης/συγχώνευσης άλλων οργανισμών, φορέων κλπ.»;


Εξουσιοδότηση Κοντογιάννη προς τον Πρόεδρο της Βουλής για έλεγχο του Πόθεν Έσχες 

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο απέστειλε στις 5 Δεκεμβρίου 2011 ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, με την οποία εξουσιοδοτείται η Επιτροπή Ελέγχου «Πόθεν Έσχες» της Βουλής να απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές και τις Τράπεζες είτε στην Ελβετία είτε οπουδήποτε αλλού σε ολόκληρη την υφήλιο, εννοείται συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, για τη διερεύνηση και το άνοιγμα οποιουδήποτε λογαριασμού του Βουλευτή.  Η εξουσιοδότηση δόθηκε μετά από προτροπή του Προέδρου της Βουλής προς το σύνολο των Βουλευτών.   

Η τελευταία αγωνιστικής της χρονιάς αύριο στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας

Η προτελευταία (14η) αγωνιστική του Α΄ γύρου στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας αποτελεί και την τελευταία της χρονιάς που σε 15 ημέρες μας εγκαταλείπει. Μετά και την αυριανή αγωνιστική το πρωτάθλημα διακόπτεται για τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου έτους , και επαναρχίζει στις 7 Ιανουαρίου 2012. Στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής που διεξάγεται αύριο Σάββατο ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Κλένια υποδέχεται , στο γήπεδο Σολομού, τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ενώ η Ελλάδα Βέλου δοκιμάζεται στο Σοφικό από τον Πανσολυγειακό, όπως και ο Α. Ο. Λουτρακίου , στη Νεμέα . από την Θύελλα Πετρίου. Στο Δερβένι ο Αστέρας φιλοξενεί τον Παννεμεατικό, ενώ στο Κιάτο ο Πέλοπας , αντιμετωπίζει την ομάδα του Σολομού. Στο Θώδειο στάδιο, ο Ολυμπιακός Λουτρακίου αγωνίζεται με τον Άλμπαρτο Κόρφου, ενώ η Προοδευτική Περιγιαλίου , στην Αρχαία Κόρινθο, μάχεται με τον Σαρωνικό Γαλατακίου. Τέλος στο γήπεδο των Εξαμιλίων, ο ουραγός Ισθμιακός αγωνίζεται με τον Ηρακλή Λεχαίου.

14η Αγωνιστική
Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ – ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΠΕΛΟΠΑΣ - Α.Ο. ΣΟΛΟΜΟΥ
Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

EΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Κορινθίας σας εύχονται Καλές Γιορτές

Βαβέλ η κυβέρνηση για μέτρα και εκλογές. Διχογνωμία για την αποστολή της

Δεν υπάρχει στην κυβέρνηση κοινή γραμμή όσον αφορά στη φύση της αποστολής της και την διάρκεια του βίου της. Και ο μεν κ. Παπαδήμος με το επιτελείο του θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους «για όσο χρειαστεί», τα δε κόμματα που τον στηρίζουν έχουν συνδεθεί με έναν αόρατο ομφάλιο λώρο. Ήδη ο κ. Βενιζέλος θέλει νωπή λαϊκή εντολή προκειμένου για τη λήψη νέων μέτρων.

Της Σοφίας Βούλτεψη

«Θα γίνει ό,τι χρειαστεί»: Η συγκεκριμένη έκφραση, που υπονοεί την λήψη νέων μέτρων προκειμένου η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών της, έχει εξελιχθεί σε καραμέλα στα χείλη των κυβερνητικών στελεχών, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, που χθες είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας και τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης κ. Ράιχενμπαχ.

Η φράση – αν και ηχεί παράξενα για μια κυβέρνηση που κινδυνεύει να εξελιχθεί σε Βαβέλ – ηχεί επίσης απειλητικά, καθώς το «ό,τι χρειαστεί» αποτελεί τον προάγγελο του «θα χρειαστεί», μια και η εκπλήρωση των δεσμεύσεων εξαρτάται από δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν καθυστερήσει δραματικά όσον αφορά στον τομέα της ανάπτυξης, οπότε όλα δείχνουν πως θα οδηγηθούμε σε νέα μέτρα.

Για πόσο επιτέλους θα συνεχιστεί αυτή η ανωμαλία;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η χώρα, πτωχευμένη, καθημαγμένη και ταπεινωμένη, ζει μια από τις πλέον ανώμαλες περιόδους της Ιστορίας της.

Τουλάχιστον το 85% του λαού έχει απορρίψει το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό συνεχίζει να κυβερνά!

Μπορούμε επιτέλους να πληροφορηθούμε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους επιβλήθηκε ο σχηματισμός της παρούσας κυβέρνησης;

Πάει πάνω από ένας μήνας από την πανηγυρική ανακοίνωσή της και κοντεύουν δύο μήνες από τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου.

Στο διάστημα αυτό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!

Δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν έχει δημιουργηθεί ούτε μια αχτίδα φωτός, δεν φαίνεται στον ορίζοντα καμιά προοπτική ανάκαμψης.

Μεταρρύθμιση στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό & διαφθορά

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ TASK FORCE ΚΑΙ ΤΗΣ TRANSPARENCY INTERNATIONAL Εκδήλωση με θέμα "Η μεταρρύθμιση στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και η αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς" διοργανώνει στην Αθήνα ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα 16 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00, στο Athens Plaza (στην Πλατεία Συντάγματος) και εκτός από τους έλληνες ομιλητές θα συμμετέχουν ομιλητές από το Task Force της ΕΕ για την Ελλάδα και από τον Οργανισμό Transparency International. Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και ο περιορισμός του, με βάση και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί με τη συνεργασία της Τρόικα, είναι ένας από τους βασικούς στόχους της φορολογικής μεταρρύθμισης. Ταυτόχρονα σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας (που πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα), η Ελλάδα είναι η προτελευταία στην ΕΕ και τελευταία στην Ευρωζώνη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς. Βασικό θέμα της εκδήλωσης θα είναι η μεταρρύθμιση στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και η αντιμετώπιση της διαφθοράς και ειδικότερα οι αιτίες και η έκταση του προβλήματος, η προσπάθεια για την αντιμετώπισή του στο πλαίσιο της ευρύτερης φορολογικής μεταρρύθμισης, αλλά και οι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις του. Ειδικότερα οι ομιλητές και τα θέματα που θα αναπτυχθούν, έχουν ως εξής: Ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, θα μιλήσει για την πολιτική ανοχή στη διαφθορά και για τον «κανόνα της σιωπής», ο οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης, θα αναπτύξει το θέμα: «το κοινωνικό πλαίσιο της διαφθοράς: ανοχή και συνενοχή», ο καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής και πρώην Πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ Νικόλαος Τάτσος, θα μιλήσει για τις "Πηγές αδιαφάνειας και διαφθοράς στο φορολογικό τομέα", η Ζορζέτα Λάλη (εκπρόσωπος της Task Force for Greece) θα αναφερθεί στο σχεδιασμό της Task Force ώστε να συνεισφέρει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού στην Ελλάδα. Θα λάβουν επίσης μέρος, εκ μέρους του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Διαφάνειας ο Άγγελος Συρίγος ο οποίος θα αναφερθεί και στις σχετικές έρευνες για την Ελλάδα και εκπρόσωπος της Transparency International, με αντικείμενο τη διεθνή εμπειρία

Ανδρέας Λυκουρέντζος: η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου είναι μεταβατική και ειδικού σκοπού, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις..τιμούμε την υπογραφή μας, και ζητάμε την έγκριση του εκλογικού σώματος, την ετυμηγορία του ελληνικού λαού

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στο ρ/φ σταθμό «Ράδιο 9», στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Μπ. Παπαπαναγιώτου, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:

«Εκδηλώνονται, τη στιγμή αυτή, αξιοπερίεργα φαινόμενα. Οι τρεις αρχηγοί στο Προεδρικό Μέγαρο, υπέγραψαν από κοινού κείμενο, το οποίο ορίζει ότι η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου είναι μεταβατική και ειδικού σκοπού, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Και διαπιστώνουμε ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συμπόρευση σε σύμπλευση, προτείνουν τώρα να επιμηκυνθεί ο χρόνος της κυβέρνησης Παπαδήμου, ανεξαρτήτως των υποχρεώσεων τις οποίες έχει αναλάβει.
Κινδυνεύουμε, έτσι, αυτοί οι οποίοι είναι συνεπείς και τιμούν την υπογραφή τους, όπως ο πρόεδρος της Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς, να είναι αυτός ο οποίος δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν και να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν στη χώρα μας, εκείνοι οι οποίοι δεν τιμούν την υπογραφή τους και εξυπηρετούν σκοπιμότητες.
Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Η συμφωνία η οποία επετεύχθη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έθεσε συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Εμείς επιμένουμε να είμαστε συνεπείς σε αυτό, τιμούμε την υπογραφή μας, και ζητάμε την έγκριση του εκλογικού σώματος, την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, για το πρόγραμμα το οποίο θα έχει το κάθε κόμμα. Και η Ν.Δ. έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα».

πόσο κοστίζει η δημοκρατία μας;

Δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη για  τη «σιωπή» του πολιτικού συστήματος μπροστά στον υπερδανεισμό των πολιτικών κομμάτων

«Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο... Θα αποφασίσει επιτέλους κάποιος εκ των Βουλευτών των παλαιών κομμάτων, έστω και μόνος του, να πει την αλήθεια στους πολίτες πόσο κοστίζει η δημοκρατία μας; Θα μιλήσει ανοιχτά για τον υπερδανεισμό των πολιτικών κομμάτων, για την σπατάλη δημόσιου χρήματος, για τις τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις, για τα Ινστιτούτα και Ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών; Και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα «μας κρύβουν»… Και κάποιοι που γνωρίζουν, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και σιωπηλά αποφεύγουν να πάρουν θέση, θεωρώντας ότι με αυτή τη μέθοδο θα αποφύγουν την ευθύνη. Όμως οι ευθύνες είναι και συλλογικές και ατομικές πλέον.

Το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται, πρέπει και να είναι τίμιο στην εκπλήρωση των απαιτήσεων της κοινωνίας. Ως Δημοκρατική Συμμαχία προτείνουμε: τουλάχιστον 50% μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, κατάργηση όλων των εκτάκτων και έμμεσων χρηματοδοτήσεων, απαγόρευση δανειοδότησης από τις τράπεζες, εκκαθάριση των χρηματοδοτήσεων και του δανεισμού των κομμάτων των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων, απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων».

ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας,Γ. Κασαπίδης στην Π.Ε. Λακωνίας

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Π.Ε.  Λακωνίας.

Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:  
 
9.20
Επίσκεψη ελαιοτριβείου – συνάντηση με παραγωγούς (Βορδόνια Πελλάνας)
10.15
Επίσκεψη  ΕΑΣ Λακωνίας  (κεντρικά γραφεία Σπάρτη)
10.50
Επίσκεψη στο  Δημαρχείο Σπάρτης
11.10
Συνάντηση με κομματικά στελέχη – Σύντομη συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ του Νομού στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε
11.50
Επίσκεψη στο Διοικητήριο – συνάντηση με Αντιπεριφε-ρειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες
12.30
Επίσκεψη ΑΣΕΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑ (χυμοποιείο Αμύκλες)
13.15
Επίσκεψη στο Εργοστάσιο (συσκευασία - τυποποίηση) ΕΑΣ Λακωνίας
14.00
Επίσκεψη σε μονάδα εκτροφής βιολογικών ορνίθων (συσκευασία – τυποποίηση)
14.40
Επίσκεψη στο Κτήμα Θεοδωρακάκου (Οινοποιείο)
15.50
Επίσκεψη στο  Δημαρχείο Μολάων
16.30
Επίσκεψη στην Κοινοπραξία Αγρ. Συνεταιρισμών Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας (ΚΑΣΕΛ Λακωνίας Μολάοι)
17.20
Επίσκεψη στο  Δημαρχείο Σκάλας
17.50
Επίσκεψη στον Αγροτ. Συνεταιρισμό Εσπεριδοειδών (ΑΣΕ) Σκάλας
19.00
Επίσκεψη στην Αγροτουριστική Μονάδα “ΤΑΛΕΤΟΝ” στο Ξηροκάμπι Φάριδος
19.30
Συνάντηση στην ίδια μονάδα με Κτηνοτρόφους – Νέους Αγρότες – Γεωτεχνικούς ΠΕ,ΤΕ – Ομιλία με θέμα: “Σκέψεις και προτάσεις της Ν.Δ. για τον Ελαιοοικονομικό Τομέα”    
Ø  Συνέντευξη τύπου σε Μ.Μ.Ε. της Π.Ε.



H Kοπή πίτας του Σύλλόγου των εν Αττική Ευρωστινίων την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στο ΤΙΤΑΝΙΑ