Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Βύθισαν τον τόπο στο χάος της ακυβερνησίας. Παραιτήθηκε η κυβέρνηση αλλά δεν συμφώνησαν για τη νέα!

Ο τόπος ζει δραματικές ώρες, οι πολίτες του αγωνιούν για το αύριο, αλλά όχι οι πολιτικοί του ηγέτες.
Αυτά που γίνονται τις τελευταίες ώρες είναι ακόμα χειρότερα και πιο επικίνδυνα από όσα γίνονταν τις προηγούμενες ημέρες. Από την ονοματολογία φτάσαμε σε εξευτελισμό των θεσμών και πολιτικά τερτίπια τα οποία δεν θα έπρεπε να γίνονται τέτοιες κρίσιμες ώρες.
Όλα έδειχναν ότι Παπανδρέου και Σαμαράς είχαν καταλήξει στο όνομα του Φίλιππου Πετσάλνικου για την πρωθυπουργία. Ωστόσο, ακόμα και λίγες ώρες πριν από την σύσκεψη - παρωδία των πολιτικών αρχηγών τα παιχνίδια συνεχίζονταν.
Κι αυτό, γιατί οι αντιδράσεις στο άκουσμα του ονόματος του Προέδρου της Βουλής ήταν μαζικές και από τα δυο κόμματα.
Δεν ήθελε κανείς το alter ego του Γ. Παπανδρέου, τον άνθρωπο που ήταν ο μοναδικός που ήξερε για το δημοψήφισμα, τον άνθρωπου που θεωρείται ο πιο έμπιστός του. "Ποιός ο λόγος να αλλάξει ο πρωθυπουργός;" έλεγαν χαρακτηριστικά.
Και εν μέσω αυτής της κατάστασης κυλούσαν οι ώρες και η αβεβαιότητα μεγάλωνε για τους πολίτες αυτής της χώρας.
Καποια στιγμή ανακοινώθηκε ότι ο κ. Παπανδρέου θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 5 το απόγευμα. "Η αντίστροφη μέτρηση" είπαν όλοι, "άρχισε."
Όμως βιάστηκαν. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από τη Βουλή για το γραφείο του στο Μαξίμου στις 5 ακριβώς και λίγα λεπτά αργότερα ανακοινώθηκε ότι η συνάντηση με τον κ. Παπούλια μετατίθεται για τις 6.
Η αναστάτωση ήταν μεγάλη. Τι να κρυβόταν πίσω από αυτή την μετάθεση;
Ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να κάνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό. "Γι' αυτό η καθυστερηση", είπαν κάποιοι.
Το συνεργείο πήγε λίγο μετά τις 5, το διάγγελμα μαγνητοσκοπήθηκε και στις 6 παρά δέκα το απόγευμα μεταδόθηκε σε εθνικό δίκτυο.
Και έγινε το εξής τραγικό: Ο πρωθυπουργός της χώρας καλοσώρισε τη νέα κυβέρνηση, μίλησε για πρόσωπο με θεσμική ιδιότητα, και επι της ουσίας αποχαιρέτησε τον ελληνικό λαό και παραιτήθηκε!
Λίγη ώρα αργότερα αναχωρούσε για το Προεδρικό Μέγαρο για να υποβάλλει και επισήμως την παραίτησή του στον Κάρολο Παπούλια. Στο διάλογο που ακολούθησε εκτός από τα τυπικά και τις μεγαλοστομίες, μια κουβέντα του κ. Παπούλια τα είπε όλα: "Κύριε Πρόεδρε υπάρχει μια ανακούφιση".
Πλέον το νερό είχε μπει στ' αυλάκι. Στις 7 Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης πέρασαν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και όλοι αναστέναξαν με ανακούφιση. Απόψε θα είχαμε κυβέρνηση.
Πως όμως να αποκτήσει κυβέρνηση μια χώρα που κυβερνάται από "μικρούς" πολιτικούς;
Όλοι έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τον Γ. Καρατζαφέρη να βγαίνει από το Προεδρικό Μέγαρο μόλις 10 λεπτά μετά την άφιξή του. Οργισμένος βγήκε και κατήγγειλε ότι τον έβαλαν μόνο του να κάθεται σε άλλη αίθουσα κι εκείνοι αποφάσιζαν το όνομα του νέου πρωθυπουργού.
Η Προεδρία απέδωσε το περιστατικό σε παρεξήγηση. Δηλαδή ότι ο κ. Καρατζαφέρης μπήκε σε λάθος αίθουσα. Ενώ, ακόμα και ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι έφτασε στο Προεδρικό λίγο νωρίτερα και έπινε έναν καφέ με τον κ. Παπανδρέου και τον ΠτΔ περιμένοντας τον κ. Καρατζαφέρη. "Και εκείνη την ώρα", είπε ο κ. Σαμαράς, "μπήκε μια κοπέλα και μας είπε: "Ο κ. Καρατζαφέρης σηκώθηκε και έφυγε".
Και όλα αυτά τα περιστατικά και άλλα τόσα ο ελληνικός λαός τα παρακολουθεί άφωνος και παραδομένος σε πολιτικούς που δεν είναι ικανοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Πολιτικούς που δεν μπορούν με την δέουσα σοβαρότητα να δώσουν λύση στη ακυβερνησία που ταλανίζει τον τόπο και να σώσουν την χώρα από την χρεοκοπία!
newsit.gr

9 λόγοι που καθιστούν την Ελλάδα προτεκτοράτο

Για όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες ότι η Ελλάδα είναι ένα κανονικό, σύμφωνα με όλους τους ορισμούς, προτεκτοράτο.
1. Η πρωτοβουλία του ΓΑΠ για δημοψήφισμα ακυρώνεται πάραυτα από τους Μerkozy.
2. Το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος, σε περίπτωση της σπάνιας περίπτωσης εκδήλωσης ανυπακοής, υπαγορεύεται απ’ ευθείας από τους Merkozy.
3. Ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού, όπως επιχειρείται τώρα αποτελεί πάγιο αίτημα και μοχλός πίεσης εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο από τους Merkozy.
4. Το ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός εγκρίνεται από τους δανειστές. Ο Παπαδήμος φεύγει απ’ το τραπέζι μετά από πίεση του ΔΝΤ.
5. Το νέο χαρτί που πέφτει στο τραπέζι, ο Ρουμελιώτης είναι άνθρωπος του ΔΝΤ, άρα εγκεκριμένος.
6. Η διεξαγωγή των εκλογών επαφίεται στην καλοσύνη των δανειστών μας.
7. Η ημερομηνία διεξαγωγής τους θα αποφασιστεί από τους δανειστές μας επίσης.
8. Οι νέοι υπουργοί της νέας, όποτε σχηματιστεί κυβέρνησης, θα είναι τύποις υπουργοί. Οι καρέκλες τους είναι ήδη κατειλημμένες από το ασκέρι των Γερμανών επιτρόπων-τεχνοκρατών.
9. Ο νέος πρωθυπουργός θα βρει κι αυτός την καρέκλα του κατειλημμένη από τον ήδη εν ενεργεία πρωθυπουργό, ονόματι Reichenbach.
Αν όμως ο κόσμος βρίσκεται τη στιγμή αυτή σε μια κατάσταση άκρως επισφαλή, εκτός ισορροπίας και εντελώς χαοτικός, τι λέει η θεωρία γιαυτό; Ότι αρκεί το κούνημα των φτερών μιας μικρής και αθώας πεταλούδας για να τον γονατίσει. Και πώς ονομάζεται όλο αυτό; Πολύ απλά: “Η εκδίκηση της πεταλούδας!” Και ποια είναι η πεταλούδα; Ε! βρείτε το…

http://konserbokoyti.blogspot.com/2011/11/9.html

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΤ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μηνύσεις κατά της διεύθυνσης της ΝΕΤ θα καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο τρόπος που παραποίησε τις ειδήσεις με υψηλή εντολή από το Μαξίμου έχει ενοχλήσει αφάνταστα την Συγγρού. Γι αυτό και έγινε η δήλωση από τον Σαμαρά. Για να ξεκαθαρίσει ότι οι "μαϊμού" διαρροές στη ΝΕΤ ήταν στοχευμένες...
ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑΡΕΙ Ο ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το γνωστό παιχνιδάκι των ΠΑΣΟΚων της ΝΕΤ. Ότι διαρροή τους δώσει ο ανεκδιήγητος Ελενόπουλος την τσιμπάνε και την πουλάνε κατάμουτρα στους τηλεθεατές. Το ίδιο που έκαναν επί χρόνια, εξακολουθούν και κάνουν σήμερα. Ορθώς αποδοκίμασε το ρεπορτάζ... τους η Νέα Δημοκρατία . Και γι αυτό κάναμε την πρόταση (που θα περάσει τελικά) να αλλάξει όλη η ενημερωτική διεύθυνση της ΝΕΤ.
FIMOTRO

Αντώνης Σαμαράς...εκλογές, για να μπορέσει, επιτέλους, να μιλήσει ο ελληνικός λαός».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πολλοί φαίνεται ότι θα το ήθελαν, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος. Εμείς είμαστε βαθιά προσηλωμένοι στο Σύνταγμα. Την πρωτοβουλία για την πρόταση για νέο Πρωθυπουργό την έχει η κυβερνητική πλειοψηφία.
Εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι τα πρόσωπα. Το πρόβλημά μου είναι να ξεμπλοκάρει, επιτέλους, η 6η δόση, η δανειακή σύμβαση, να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση, ιδιαίτερα σε αυτή την ώρα των διεθνών κρίσιμων στιγμών. Και, δυστυχώς, των αναταράξεων που περνούν οι διεθνείς αγορές, ώστε να φτάσουμε σε αυτό που είναι το μεγάλο ποθούμενο όλων των Ελλήνων και δικό μας: 
Οι εκλογές, για να μπορέσει, επιτέλους, να μιλήσει ο μόνος που δικαιούται να μιλήσει και που ζητούμε να μιλήσει, που είναι ο ελληνικός λαός».

Η Ελλάδα απαιτεί σοβαρές λύσεις

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η σημερινή εικόνα προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες.  Οι κ. κ. Παπανδρέου και Σαμαράς με τη στάση τους γελοιοποιούν τους θεσμούς. Δεν έχουν καταλάβει ούτε την κρισιμότητα των στιγμών ούτε τι ζητάει ο λαός. Η Ελλάδα απαιτεί σοβαρές λύσεις τώρα!»

Σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό και την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου στη Περιφέρεια Πελοποννήσου


Καθρέφτη της σύγχρονης κοινωνίας χαρακτήρισε το επίπεδο της πολιτικής προστασίας ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ενόψει της χειμερινής περιόδου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου, αλλά και τη μεταφορά της κεκτημένης εμπειρίας.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ούτε σήμερα έβγαλαν κυβέρνηση - Αναβάλλεται για αύριο στις 10 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε για απόψε η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών μετατίθεται για αύριο στις 10 το πρωί  .  Νωρίτερα οργισμένος αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.  Στο Προεδρικό παρέμειναν οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς οι οποίοι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος αναβολής της σύσκεψης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο Γ. Παπανδρέου υπαναχώρησε για την υποψηφιότητα Πετσάλνικου μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και από βουλευτές της ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία ο Α. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να στηρίξω είτε το Λουκά Παπαδήμο είτε τον Φίλιππο Πετσάλνικο είτε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό πρόσωπο»
«Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δεν είναι δυνατόν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς να παρασύρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επικοινωνιακές πρακτικές. Λυπάμαι πραγματικά» επανέλαβε δις ο κ. Καρατζαφέρης αποχωρώντας. 
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τον λόγο της αποχώρησής του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. με έντονό ύφος απάντησε «Ας το ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εάν θέλει». 
Ο κ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε ότι η σύσκεψη άρχισε χωρίς εκείνον ο οποίος βρισκόταν σε διαφορετικό γραφείο περιμένοντας ουσιαστικά τις αποφάσεις των κκ Παπούλια, Παπανδρέου και Σαμαρά.
Νωρίτερα η γγ του ΚΚΕ και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μετέχουν στη σύσκεψη των αρχηγών

Αποχώρησε μαινόμενος από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Γ.Καρατζαφέρης

Αιφνιδιαστικά αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο, καταγγέλλοντας παιχνίδια τακτικής από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει στη συνάντηση με τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

Λυπάμαι εξαιρετικά γιατί σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς παίζουν παιχνίδια τακτικής και συμπαρασύρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατήγγειλε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά τα φαινόμενα αποχώρησε διότι αισθάνθηκε ότι οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων είχαν ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις, παρουσία του κ. Κάρολου Παπούλια, όσο ο ίδιος βρισκόταν σε διαφορετικό δωμάτιο του Προεδρικού Μεγάρου.

Σημειώνεται ότι σύσκεψη δεν μετέχουν η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, βουλευτές από τη ΝΔ, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονται εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την -κατά τα φαινόμενα- επιλογή του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου για τη θέση του νέου πρωθυπουργού.

Πολύ από αυτούς, απειλώντας ακόμα και να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, σημειώνουν ότι ο κ. Πετσάλνικος ήταν εκ των εμπνευστών της ιδέας του δημοψηφίσματος.

Την ίδια ώρα, από τη Νέα Δημοκρατία, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης δήλωνε: «Στη ΝΔ δεν έγινε ποτέ πρόταση για το πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου. Αν τον πρότειναν η ΝΔ δεν θα έλεγε όχι».
Newsroom ΔΟΛ

Παραιτήθηκε και επίσημα ο Γ. Παπανδρέου από πρωθυπουργός

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και εν συνεχεία  στις 19.00 αναμένεται να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών  με  τη  συμμετοχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντωνη Σαμαρά και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη. Τόσο η Γενική Γραμματές του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα όσο και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες από τα δύο κόμματα, δεν θα συμμετάσχουν στην σύσκεψη πολιτικών αρχηγώ
Μπαίνοντας ο κ. Παπανδρέου στο γραφείο του κ. Παπούλια δήλωσε ότι αυτή αυτή η συνεργασία είναι μια μεγάλη στιγμή για τον τόπο και δήλωσε ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι πράγματι είναι μία απόφαση που περίμενε πολύ καιρό ο τόπος και σημείωσε με νόημα πως τη νέα κυβέρνηση πρέπει όλοι να την βοηθήσουμε για να πετύχει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Ο κ. Παπανδρέου αφού έφυγαν οι δημοσιογράφοι παραιτήθηκε στον κ. Παπούλια και έδωσε και τις παραιτήσεις σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου, έτσι ώστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να δώσει εντολή για σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο θέλουν οι τελευταίες πληροφορίες να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας.

newsit.gr

Αποχαιρετηστήριο διαγγελμα Παπανδρέου: Θεσμική επιλογή ο νέος πρωθυπουργός

"Θεσμική επιλογή" και "πρόσωπο που μας ενώνει" είναι ο νέος πρωθυπουργός, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει το όνομά του. Στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε, ότι "οι βασικές πολιτικές δυνάμεις ενώνουμε τις δυνάμεις" και "παρά τις διαφορές μας αφήνουμε στην άκρη τις άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος" και έκανε λόγο για "κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης που θα κάνει όλα τα αναγκαία για να βγει η χώρα από την κρίση".
Ο κ. Παπανδρέου είπε οτι Aπο την αρχή η πολιτική συναίνεση ήταν το βασικό ζητούμενο, δεν την είχαμε, τώρα την έχουμε, αφήνουμε στην άκρη άγονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. η κυβέρνηση υπερβαίνει κόμματα και προσωπικές προκαταλήψεις. Δεν είμαστε μεταξύ μας εχθροί.
 Η επιλογη του προσώπου του πρωθυπουργού είναι θεσμικη και ενισχυει τους δημοκρατικους θεσμους. Mε προσδιορισμένο οδικό χάρτη η νέα κυβέρνηση και με τη στηριξη ολων μας. Οι πολιτικες δυναμεις ενωνουμε τις δυναμεις μας. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραιτητο οχι μονο για να παραμεινει η χωρα μας στο ευρω αλλά και για να εφαρμοσουμε τη συμφωνια της 26ης Οκτωβριου.
Εθνικη προτεραιοτητα να προστατέψουμε αυτή τη συμφωνία, λαμβάνοντας υποψη τη ραγδαια επιδείνωση κατάστασης στην ευρυτερη περιοχη. Θελω να στειλω μηνυμα αισιοδοξιας κ σιγουριας στους Ελληνες κι μηνυμα στους εταιρους οτι εμεις οι ελληνες ξερουμε να αναλαμβανουμε τις ευθυνες μας κ να συνεργαζομαστε. Για εμενα η Ελλάδα ειναι πανω απο ολα. σε καθε ταξιδι η ελληνικη σημαια ειναι στην καρδια μου. η ελλαδα και το να εισαι ελληνας ειναι επιλογη.
Ευχαριστω τους στενους μου συνεργατες και ολο τον ελληνικο λαο. ευχαριστω απο καρδιας εσας για την εμπιστοσυνη, την ανοχη σας σε δυσκολες στιγμες Θελω να ευχηθω καθε επιτυχια στον νεο πρωθυπουργο κ τη νεα κυβερνηση, θα ειμαι διπλα τους κ θα στηριξω με καθε μου δυναμη αυτη την προσπαθεια.

Κώστας Κόλλιας: «Το Νοσοκομείο Κορίνθου χρειάζεται

Αναφορά προς το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας στη Βουλή, με αφορμή δημοσίευμα διαδικτυακής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου απειλείται άμεσα με λουκέτο, ενώ και άλλα τμήματα υπολειτουργούν. Σχετικά με την παρέμβασή του, ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Διάβασα χθες στην κορινθιακή ηλεκτρονική εφημερίδα «Σφεντόνα» ένα πολύ ανησυχητικό δημοσίευμα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και, ιδιαίτερα, στην παιδιατρική κλινική. Το έγγραφο των τεσσάρων ειδικευομένων ιατρών στο παιδιατρικό τμήμα, με το οποίο επί λέξει εκπέμπουν «σήμα κινδύνου», με υποχρέωσε να καταθέσω σχετική αναφορά στη Βουλή, προκειμένου να τεθεί το πρόβλημα απ’ ευθείας υπόψη του αρμοδίου Υπουργού κ. Λοβέρδου.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο με υποχρεώνει να αναλάβω πρωτοβουλία, ώστε να ενημερώσω και να ζητήσω την παρέμβαση του Υπουργείου. Εδώ και ένα χρόνο έχω αναδείξει τις ελλείψεις σε νοσοκομειακό υλικό, εξοπλισμό, όπως βεβαίως και σε ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεται ο κίνδυνος να κλείσουν κλινικές. Προ ολίγων ημερών διάβαζα άλλο άρθρο, όπου εκφράζονταν φόβοι για τρία ακόμα ιατρικά τμήματα.
Αν κανείς αμφισβητούσε τη δραματικότητα της κατάστασης μέχρι χθες, πλέον κανείς μας δεν μπορεί ούτε να αμφισβητεί, ούτε να εθελοτυφλεί. Οι τέσσερις ειδικευόμενες παιδίατροι, με έγγραφό τους προς τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, το οποίο κοινοποιείται στον εισαγγελέα, περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα μία κατάσταση ανομίας, στην οποία έχουν υποχρεωθεί να συνεργήσουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους μικρούς ασθενείς.
Γονείς και παιδάκια από τους Νομούς Κορινθίας και Αργολίδας εξυπηρετούνται αποκλειστικά και μόνο από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου, καθώς δεν υπάρχει ανάλογο τμήμα σε κανένα άλλο νοσοκομείο των δύο νομών. Τους ασθενείς καλούνται να εξυπηρετήσουν δύο παιδίατροι και πέντε ειδικευόμενοι, οι οποίοι όμως δεν επαρκούν για να καλύψουν νομίμως τις εφημερίες, καθώς όπως φαίνεται ο νόμος ορίζει ότι πρέπει απαραιτήτως σε κάθε εφημερία να υπάρχει παρών ειδικευμένος παιδίατρος και όχι μόνο ειδικευόμενοι.
Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου κατορθώνει να λειτουργεί χάρη στον επαγγελματισμό, την ευαισθησία και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού. Είναι όμως αυτονόητο ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όχι μόνο διότι τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα των εργαζομένων δεν είναι ανεξάντλητα, αλλά και διότι εγείρονται νομικά και ηθικά ζητήματα. Ο νομοθέτης προβλέπει την παρουσία ειδικού ιατρού στις εφημερίες, για να προστατεύσει τον ασθενή και να του εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή περίθαλψη. Οι ειδικευόμενοι δεν δύνανται να παράσχουν αυτές τις υπηρεσίες, όχι μόνο διότι δεν το επιτρέπει ο νόμος, αλλά και διότι δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία – πράγμα το οποίο άλλωστε επισημαίνουν και οι ειδικευόμενες ιατροί στο έγγραφό τους.
Ελπίζω ο Υπουργός Υγείας να ενεργήσει πριν ο εισαγγελέας κλείσει την Παιδιατρική Κλινική. Διότι αυτός είναι τώρα ο κίνδυνος: από τη στιγμή που, όσο δεν υπάρχει παιδίατρος, οι εφημερίες θα γίνονται κατά τρόπο μη σύννομο, ο εισαγγελέας θα είναι υποχρεωμένος να παρέμβει. Και φυσικά ο σκοπός δεν είναι να δείξει η δικαιοσύνη ανοχή στην ανομία. Ο σκοπός είναι να στελεχωθεί κατάλληλα το παιδιατρικό τμήμα, όπως και κάθε άλλο τμήμα, ώστε αυτό το νοσοκομείο που εξυπηρετεί 150.000 ανθρώπους να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Αυτό είναι θέμα που οφείλει να λύσει το Υπουργείο και σε αυτό δεσμεύομαι να επιμείνω μέχρι να δοθεί μία ικανοποιητική απάντηση.»


Παπούλιας: "Ξυπνήστε! Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση!"

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα τώρα στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ο πρωθυπουργός,στις 5 το απόγευμα θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου όπου θα υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του.
 Νωρίτερα,  η ΝΔ μέσω του εκπροσώπου της είπε ευθέως ότι εκείνος που καθυστερεί είναι ο κ. Παπανδρέου.  "Η λύση είναι στα χέρια του κ. Παπανδρέου. Δεν νοείται καμία άλλη καθυστέρηση, επιτέλους ας τελειώνουμε”, δήλωσε ο κ. Γιάννης Μιχελάκης.
Με άμεση παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια δόθηκε λύση στο δράμα που ταλαιπωρεί την χώρα εδώ και ημέρες και με την ατολμία των ηγετών της να σχηματίσουν κυβέρνηση δίνοντας όμως το στίγμα στους δημοσιογράφους  αναχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο λέγοντας : "Τελειώσαμε".
Ο κ. Παπούλιας τηλεφώνησε στους κυρίους Παπανδρέου και Σαμαρά και τους είπε χαρακτηριστικά: "Επισπεύσατε!"...
Αυτό βέβαια που έχει σημασία είναι ότι έως και αυτή την ώρα κανείς δεν γνωρίζει ποιός θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.
Τελευταίο και ισχυρό σενάριο θεωρείται η επιλογή του Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου. "Η λύση θα είναι θεσμική."
 

Διακήρυξη Αποπεράτωσης Κατασκευής Ειδικού Σχολείου Συκιάς

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
διακηρύσσει ότι:
Εκτίθεται σε πρόχειρο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές με το σύστημα προσφοράς με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 6 του Ν. 3669/08 και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, η ανάδειξη αναδόχου εκτελέσεως του έργου ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τ.Κ. ΣΥΚΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, προϋπολογισμού 34.972,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, από πιστώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Προκαταβολή δεν χορηγείται. Αριθμός μελέτης 5/2011.
Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: 1) Χωματουργικά - Καθαιρέσεις: 878,00 €,  2) Σκυροδέματα: 6.027,90 €, 3) Πλινθοδομές - σενάζ: 2.419,50 €, 4) Ξυλουργικά επιστεγάσεις μονώσεις: 2.627,50 €, 5) Μεταλλουργικά - Αλουμίνια: 269,30€, 6) Επιχρίσματα – επιστρώσεις – επενδύσεις - χρωματισμοί: 4.373,30 €, 7) Δίκτυα: 4.357,26 €, ΓΕ & ΟΕ 18%: 3.771,50 €, Απρόβλεπτα: 3.708,64 €,  Σύνολο χωρίς ΦΠΑ: 28.432,90 €.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 22 Νοεμβρίου 2011 (ημέρα Τρίτη) και ώρα 9.00 – 10.00 (λήξη παραλαβής προσφορών) στην έδρα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (Λυκ. Φραντζή 2 – Ξυλόκαστρο), ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Δημοπρασιών του Δήμου.

Διακήρυξη Αποπεράτωσης Κατασκευής Ειδικού Σχολείου Συκιάς

"Όχι στη διακοπη ρεύματος από τη ΔΕΗ λόγω αδυναμίας πληρωμής του χαρατσιού."

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ.  Αντώνης Κλαδούχος σε δηλώσεις του τονίζει τα εξής

"Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ λόγω αδυναμίας πληρωμής του χαρατσιού, γνωστού ως ειδικό τέλος ακινήτων, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.
Πολλοί συμπολίτες μας χρησιμοποιούν φάρμακα και άλλες θεραπευτικές αγωγές, που η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η υγείας τους.
Χρόνιοι αναπνευστικοί ασθενείς χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου και εισπνεόμενα φάρμακα, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν στρώματα για αποφυγή κατακλίσεων και μηχανήματα κινησιοθεραπείας.
Αρκετά φάρμακα χρειάζονται ψύξη για τη διατήρηση τους (αντιβιοτικά, σιρόπια, εμβόλια, οροί, ινσουλίνες κλπ).
Τέλος δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε ηλικιωμένους ή ασθενείς συμπολίτες μας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για τη συντήρηση των τροφίμων τους και την θέρμανση τους."

Παπούλιας: "Τελειώσαμε"


Με τη λέξη αυτή , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, κατά την αποχώρησή του από το προεδρικό μέγαρο και την επιστροφή του  στις 5 το απόγευμα για να δεχθεί , που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα έχει θεσμικά χαρακτηριστικά , τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, φαίνεται οτι σηματοδοτείται το τέλος του μαραθωνίου για την επιλογή του νέου πρωθυπουργού και της  νέας κυβέρνησης. Εκεί ο κ. Παπανδρέου θα υποβάλει την παραίτησή του τόσο τη δική του από το πρωθυπουργικό αξίωμα όσο και της κυβέρνησής του.
Με βάση τη διαδικασία, το λόγο θα έχει στη συνέχεια o Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  που θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να επιβεβαιωθεί και συνταγματικά η Συμφωνία των δύο ή περισσοτέρων κομμάτων στο πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού. Στη συνέχεια ο νέος πρωθυπουργός παίρνει την εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης και θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Στις 3.30 έχει ζητηθεί οι αρχηγοί των κομμάτων να βρίσκονται στα γραφεία τους.
Η χώρα ωστόσο παραμένει μετέωρη. Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη εδώ και επί πέντε συνεχείς ημέρες , η οικονομία της ευρωζώνης καταρρέει και όλοι αναμένουν λύση στο δράμα που ζούμε εδώ και πολλές ημέρες, η φημολογία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με τα ονόματα που φτάνουν από τον Λουκά Παπαδήμο, τον Φ. Πετσάλνικο, τον Απ. Κακλαμάνη, μέχρι τον κ. Κουκιάδη και τις τελευταίες ώρες τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπανδρέου και υπουργό οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο.

Ν. Δ. : Επιτέλους να τελειώνουμε

 Ο Εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης πριν από λίγο δήλωσε  :
«Η λυση είναι στα χέρια του κ.Παπανδρεου. Δεν νοείται άλλη καθυστέρηση. Επιτέλους να τελειώνουμε».

Αλαλούμ με τον πρωθυπουργό λίγο πριν την ανακοίνωσή του

Αυτή την ώρα διάχυτη υπάρχει η αίσθηση ότι το θρίλερ της νέας κυβέρνησης τελειώνει. Κάποιοι λένε μάλιστα ότι το ζήτημα έκλεισε τα ξημερώματα και ότι τα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κατέληξαν στα πρόσωπα, τόσο του νέου Πρωθυπουργού, όσο και των στελεχών των υπουργείων.
Ωστόσο, κι ενώ είμαστε λίγο πριν την ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιός θα είναι!
Την έκπληξη έκανε δέκα λεπτά πριν τις οκτώ ο Τηλέμαχος Χυτήρης από το περιστύλιο της Βουλής.
Αναφέρθηκε στο όνομα του Βασίλη Σκουρή, το όνομα του οποίου από χθες είχε πρώτο αποκαλύψει το newsit ότι “έχει πέσει στο τραπέζι”. Σε ερώτηση του Γ. Παπαδάκη αν είναι αυτός ο νέος Πρωθυπουργός απάντησε “έτσι φαίνεται”.
Καλό είναι εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο Τηλέμαχος Χυτήρης δεν έχει πέσει μέσα σε μια άλλη πρόβλεψη που έκανε προσφάτως όπου έλεγε πως “δεν θα φτάσουμε ως την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης”
Παρόλα αυτά πληροφορίες του Newsit επιμένουν ότι στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν έχει γίνει καν κρούση, ενώ ο ίδιος βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Μάλιστα πληροφορίες τον φέρουν αυτή την ώρα να είναι στην έδρα του ευρωπαϊκού δικαστηρίου και να προεδρεύει!
Την ίδια ώρα άλλες πληροφορίες θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να έχει επικοινωνία αργά χθες το βράδυ με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλή, Απόστολο Κακλαμάνη.
Το όνομα του πρώην Προέδρου της Βουλής είναι από τα ονόματα που δεν έχουν ακόμα καεί, ενώ ο ίδιος ήταν χθες το απόγευμα σε συνεχείς διαβουλεύσεις με πρόσωπα και από τα δυο κόμματα.
Όπως μετέδωσε στο δελτίο των 12:00 η κρατική τηλεόραση ο κ. Κακλαμάνης εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε ότι το όνομά του έχει συζητηθεί και ότι συναντήθηκε τόσο με τον πρόεδρο της Ν.Δ. όσο και με τον Γ. Παπανδρέου.
Το σενάριο αυτό φαίνεται να φέρνει πιο κοντά σε συμφωνία και τη ΝΔ η οποία θα ήθελε πολύ να είναι επικεφαλής πρόσωπο από το ΠΑΣΟΚ αφού έτσι θα πάρει αποστάσεις από την κυβέρνηση.
Μέχρι τα χαράματα Παπανδρέου και Σαμαράς ήταν σε διαρκή επικοινωνία και κάπως έτσι έκλεισε η συμφωνία την οποία ωστόσο γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι ως αυτή την ώρα.
Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται το μεσημέρι να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα υποβάλλει την παραίτησή του και την παραίτηση της κυβέρνησής του.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την συμμετοχή όσων επιθυμούν και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

newsit.gr

Επίσκεψη Τατούλη στην Κορινθία

Επίσκεψη στην Π.Ε. Κορινθίας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ο οποίος είχε συνάντηση, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Δέδε και με τους Δημάρχους του Nομού όπου συζήτησαν θέματα που απασχολούν αλλά και τους σχεδιασμούς για σοβαρά προβλήματα τους Δήμους και την Κορινθία. Ο κ. Τατούλης στο τέλος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι σήμερα θητείας του.
Αναφερόμενος στο έργο της Περιφέρειας αυτά τα δύο περίπου χρόνια, έδωσε βαρύτητα στα έργα που είναι σε εξέλιξη. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Φράγμα Ασωπού, τη διάβρωση των ακτών, τη Σχολική στέγη και τους οδικούς άξονες, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Περιφέρεια θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το «κώλυμα» του οδικού άξονα Αθήνα – Πάτρα – Τσακώνα…

Αποφασισμένος ο Α. Σαμαράς να μην υπογράψει το κείμενο δεσμεύσεων


Αισιοδοξία ότι σήμερα θα βρεθεί λύση στο θέμα της «μεταβατικής», όπως την ονομάζει,  κυβέρνησης εκφράζεται από τη Ν.Δ.
Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους τα ξημερώματα, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν θα βάλει την υπογραφή του σε κοινό κείμενο δεσμεύσεων, όπως απαίτησε το Eurogroup.
Στη Ν.Δ. είναι βέβαιοι ότι η Ε.Ε. θα αποσύρει το σχετικό αίτημα και προσθέτουν ότι ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευτεί δημοσίως και επανειλημμένως ότι εφόσον τη θεωρεί αναπόφευκτη θα υπογράψει τη δανειακή σύμβαση και αυτό αρκεί. Επιπλέον, εμφανίζονται βέβαιοι ότι οι εκλογές θα γίνουν όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί στις 19 Φεβρουαρίου.
Στο θέμα της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει ότι δεν θα συμμετέχουν δικά της κοινοβουλευτικά στελέχη, αφήνοντας ανοικτό αν θα υπάρχουν πολιτικοί εκτός Bουλής.
Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούν θέση αντιπροέδρου. Φυσικά η Ν.Δ. δεν σταματάει να υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση αυτή είναι «ειδικού σκοπού» και η αποστολή της είναι να υπογράψει τη δανειακή σύμβαση στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής να χειριστεί το νέο πρόγραμμα PSI και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Τέλος από τη Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι «η κωλυσιεργία στον σχηματισμό κυβέρνησης οφείλεται σε εσωτερικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ».

newsbeast.gr

Μία υπογραφή χρειάζεται και ο Ρεν και η Ελλάδα. Ο τρώσας και ιάσεται

 
Σοφία Βούλτεψη
 
 
 
Η θύελλα που ξέσπασε χθες, όταν έγινε γνωστό πως προκειμένου να εκταμιευτεί η έκτη δόση, πρέπει, κάτω από ένα δεσμευτικό επί των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου κείμενο, να μπουν πέντε υπογραφές, ουδεμία σχέση έχει με το πένθιμο, πλην όμως, αυτάρεσκο κλίμα, που επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το κύκνειο άσμα του κ. Παπανδρέου – ενώ συνεχιζόταν η περιπέτεια αναζήτησης πρωθυπουργού και «κλείδωνε» το όνομα του κ. Λουκά Παπαδήμου αλλά καθυστερούσε η ανακοίνωσή του – δεν περιλάμβανε και πάλι ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για το απονενοημένο διάβημα του δημοψηφίσματος.

Μεσσίες τα φαντάσματα του παρελθόντος;

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
 
Περάσαμε δέκα μέρες από τη ζωή μας παρακολουθώντας την μάχη εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ και άλλες δύο την προσπάθεια ολικής επαναφοράς του σημιτικού παρελθόντος.

Ό,τι ζήσαμε, εξακολουθούμε να ζούμε και πρόκειται να ζήσουμε στο επόμενο διάστημα δεν είναι μια απλή κυβερνητική κρίση.

Είναι η απόδειξη ότι το πολιτικό μας σύστημα μπορούσε να λειτουργεί μόνο για όσο διάστημα είχε στη διάθεσή του άφθονο χρήμα για να σκορπάει και να εξαγοράζει ψήφους.

Είναι η απόδειξη ότι μέσα σ’ αυτό το κλίμα συβαριτισμού καταργήθηκαν όλες οι αρχές της πολιτικής, αλλά και αυτή η ίδια η έννοιά της.

Πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν.

Και αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας μαρτυρούν ότι μας κυβερνούν άνθρωποι (εκλεγμένοι, βέβαια, με τον γνωστό τρόπο της δια των ρουσφετιών υφαρπαγής της ψήφου) που δεν είναι σε θέση να προβλέψουν τίποτα.

Με τη σειρά τους, αυτοί οι άνθρωποι έπιασαν τα πόστα και συστηματικά εμπόδισαν την ανάπτυξη κάθε δημιουργικής δύναμης του τόπου σε οποιονδήποτε τομέα.

Ληστεία σε βενζινάδικο στα Αθικια

Προβληματισμός επικρατεί στην Κόρινθο καθώς τις τελευταίες ημέρες, απανωτές ληστείες διαπρατονται σε πρατήρια υγρών καυσίμων  της Κορινθίας.
Χθες το βράδυ σημειώθηκε ακόμα μία ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Αυτή τη φορά στα Αθίκια, δύο άγνωστοι φορώντας κουκούλες εισήλθαν σε βενζινάδικο και με την απειλή όπλου τύπου Καλάσνικοφ ακινητοποίησαν τον υπεύθυνο και τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν από το ταμείο του πρατηρίου ,το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ περίπου και από τα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα το ποσό των χιλίων ευρώ περίπου και ένα κινητό τηλέφωνο. .
Στη συνέχεια έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και κατάφεραν να απομακρυνθούν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία όπου πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών!

"Κλείδωσαν” Πρωθυπουργός-Υπουργικό Συμβούλιο - Το μεσημέρι η ανακοίνωση

Αυτή την ώρα διάχυτη υπάρχει η αίσθηση ότι το θρίλερ της νέας κυβέρνησης τελειώνει. Κάποιοι λένε μάλιστα ότι το ζήτημα έκλεισε τα ξημερώματα και ότι τα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κατέληξαν στα πρόσωπα, τόσο του νέου Πρωθυπουργού, όσο και των στελεχών των υπουργείων.

Ωστόσο όλα τα ονόματα καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου. Μυστήριο και με τα ονόματα από πλευράς της Ν.Δ. που πλέον οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα είναι πολιτικά.

Ξαφνικά μπήκε στο κάδρο και το όνομα ενός πολιτικού προσώπου βάζοντας στην γωνία το όνομα του Λουκά Παπαδήμου αλλά και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Βασίλη Σκουρή. Ειδικά στον τελευταίο δεν έχει γίνει καν κρούση, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.

Η λέξη της εβδομάδας:το Σάντουιτς όνομα με “ιστορία”


γράφει ο Γιώργος Δαμιανός (24grammata.com)
Τι είναι το Σάντουιτς;Μη βιαστείτε να απαντήσετε ότι πρόκειται, μόνο, για ένα είδος πρόχειρου φαγητού. Εδώ και αιώνες το Sandwich είναι μια πανέμορφη ιστορική πόλη στη ΝΑ Αγγλία (Κεντ) με πληθυσμό 6800 πολίτες. Ο τέταρτος κόμης του Σάντουιτς, ο Τζον Μόνταγκιου (1718-1792) είχε διατελέσει ως υπουργός Ναυτικών και έμεινε στην Ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος, που “επινόησε” και έδωσε το όνομα του στο συγκεκριμένο είδος φαγητού.
Ο Κόμης δεν έχει χρόνο για να φάει...Η ιστορία της λέξης ξεκινά, από τη στιγμή που ο κόμης του Σάντουιτς δεν ήθελε να λερώσει τα χέρια του και έδωσε εντολή στον υπηρέτη του να βάλει ένα κομμάτι κρέας ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί. Οι “κακεντρεχείς” υποστηρίζουν ότι ο Κόμης ήταν μανιώδης χαρτοπαίκτης και δεν άφηνε ούτε στιγμή την τράπουλα ακόμα και για το φαγητό. Αρχικά, οι συμπαίκτες του ζήτησαν και αυτοί να τρώνε “ το ίδιο με τον σάντουιτς” και στη συνέχεια καθιερώθηκε ως μόδα όχι μόνο μέσα στις χαρτοπαιχτικές λέσχες, αλλά και έξω από αυτές. Πάντως, κατά μία άλλη εκδοχή αρκετά πιο “σεμνότυφη” ο Κόμης του Σάντουιτς δεν ήταν χαρτοπαίχτης, αλλά εργασιομανής και έτρωγε έτσι, γιατί δεν ήθελε να χάνει χρόνο από την εργασία του.
όνομα με “ιστορία”
Από το 2004 ο Τζον Εντουαρτ Χόλιστερ Μόνταγκιου. Ο 11ος  κόμης του Σάντουιτς θα εμπορευθεί το όνομα και σε συνεργασία  με τον Ρόμπερτ Ερλ (ιδιοκτήτη των Hard Rock Cafe  και Planet Hollywood) θα ανοίξουν αλυσίδα “σαντουιτσάδικων” με την επωνυμία Earl (:Κόμης) of Sandwich.
για περισσότερα, διαβάστε στο 24grammata.com Α2, από τη ζωή των λέξεων

«Έργα ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Αργολίδας».

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στις 7.11.2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη συνοδευόμενου από κλιμάκιο της διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των φορέων που διαχειρίζονται και υλοποιούν έργα του ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
Οι ανωτέρω φορείς – Τελικοί Δικαιούχοι παρουσίασαν την εξέλιξη των έργων που έχουν ήδη αναλάβει και συμφώνησαν για την ένταξη και νέων ώριμων έργων. Συγκεκριμένα :
Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Δραχμή: η μόνη λύση

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΑΤΣΕΛΗΣ 

Πριν 10 χρόνια η Ελλάδα είχε το εθνικό της νόμισμα. Οι συναλλαγές γίνονταν ομαλά και ο κόσμος εισέπραττε τις συντάξεις και τους μισθούς του, η δε αποδοτικότητα στην πληρωμή φόρων είχε ξεπεράσει το 92% των βεβαιωμένων φόρων.
Ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες η κοινωνία μας είδε τη μικρή φιάλη εμφιαλωμένου νερού από 50 δραχμές να πηγαίνει στα 50 λεπτά. Αυτό μεταφράζεται σε υπερπληθωρισμό 340% σε σχέση με την αρχική ισοτιμία μετατροπής μέσα σε μια ημέρα, ή με άλλα λόγια η πραγματική ισοτιμία μετατροπής για το λαϊκό εισόδημα ήταν στην πραγματικότητα περίπου 1 ευρώ προς 1.000 δρχ. αντί για 1 ευρώ προς 340,75 δρχ.
 Για παράδειγμα ένας μέσος μισθός των 200.000 δρχ του 1997 με 25 ημέρες εργασίας ή με 8.000 δρχ ημερομίσθιο, αγόραζε 10 λίτρα βενζίνη με 160 δρχ το λίτρο δηλαδή 1.600 δρχ., ένα πακέτο τσιγάρα 350 δρχ και μια μερίδα φαγητό σε εστιατόριο προς 1.000 δρχ. Σύνολο 2.950 δρχ. Περίσσευαν 5.050 δρχ για αποταμίευση, επένδυση, διασκέδαση κλπ.
Σήμερα ένας εργαζόμενος με 750 ευρώ που θεωρείται και καλός παίρνει 30 ευρώ ημερησίως. Από αυτά δίνει για 10 λιτρα βενζίνη από 1.6 ευρώ το λίτρο16 ευρώ, για ένα πακέτο τσιγάρα 4.20 ευρώ και για μια μερίδα φαγητό 8 ευρώ. Σύνολο 28.20 ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στα 2.950 δρχ του 1997. Τι περισσεύει; Μόλις 1.80 ευρώ. Δηλαδή η μείωση στο ποσόν αποταμίευσης ή και για κατανάλωση σε άλλα είδη με βάση την αρχική ισοτιμία ένταξης στο ευρώ είναι τερατώδης, 823%.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο έντεχνα μας έβαλαν στο ευρώ και πόση μείωση υπέστησαν οι πραγματικοί μισθοί; Η μείωση αυτή στην αγοραστική αξία του εισοδήματός μας, όπως λέγεται, είναι τρομακτική. Μετά από 10 χρόνια και ονομαστική αύξηση στο μισθό του παραδείγματος, αυτός υπέστη πραγματική μείωση 326%, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας το έχασε από την πρώτη στιγμή ένταξης στο ευρώ.
Και τι θα πάθουμε αν έλθουμε και πάλι στη δραχμή; Χαρούπια και αγκωνάρια τρώγαμε πριν μπούμε στο ευρώ (δηλαδή μέχρι το 2002); Τη δεκαετία του 70, του 80 και του 90; Ακόμα και πιο πίσω, το 50 και το 60, πέτρες τρώγανε οι Έλληνες; Γιατί δεν ρωτάμε τους πατεράδες και τους παππούδες μας όσοι δεν γνωρίζουμε τι γινόταν τις περιόδους που αναφέραμε; Όσοι πάλι τα ζήσαμε, γιατί δεν λέμε την αλήθεια στο λαό αλλά τον τρομοκρατούμε;
Μπορεί το κόστος δανεισμού να γίνει δυσβάσταχτο αλλά μήπως δεν είναι σήμερα; H δεν θα είναι για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια με το Ευρώ; Αντί λοιπόν κάποιοι να καταστροφολογούν, θα έπρεπε να βγουν τίμια και να εξηγήσουν πως με το ευρώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ, απλά παράταση της χρεωκοπίας! Αντίθετα με τη δραχμή, θα υπάρξει περίοδος προσαρμογής – ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΙΝΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ – και θα γίνει πραγματική επανεκκίνηση της Οικονομίας!
Θα ξαναθυμηθούμε επιτέλους να παράγουμε μόνοι μας ό,τι μας χρειάζεται, τουλάχιστον για τη διαβίωσή μας! Ναι, Μπορεί να στερηθούμε στην αρχή κάποια προϊόντα αλλά τουλάχιστον θα έχουμε να φάμε, δεν θα ψάχνουμε τους ντενεκέδες και τους κάδους, όπως στην κατοχή που μας ξαναεπιβάλουν.
Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει ομαλή επιστροφή στη δραχμή είναι ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που θα προστατέψει τον λαό από τους κερδοσκόπους και τους μαυραγορίτες!
Αυτή είναι η αλήθεια και δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερος κόσμος, παρά τον ανελέητο ειδησεογραφικό και τηλεοπτικό βομβαρδισμό, καταλαβαίνει και ζητά επιστροφή στη δραχμή! Καλύτερα λοιπόν ελεύθεροι και σχετικά φτωχοί για ένα μικρό διάστημα, παρά μόνιμα φτωχοί και αιωνίως σκλάβοι.

Γιάννης Κανατσέλης

 pireasnews.gr