Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πέτρος Τατούλης :«Επικίνδυνες και ατελέσφορες πολιτικές από αδύναμες πολιτικές ηγεσίες και αδύναμα πολιτικά κόμματα».

Επικίνδυνες και ατελέσφορες χαρακτήρισε, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, τις πολιτικές επιλογές από αδύναμες πολιτικές ηγεσίες και αδύναμα πολιτικά κόμματα  που καθορίζουν ως πεπερασμένο το χρόνο στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ή καλύτερα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έκτακτης ανάγκης και έκτακτης εργασίας, στην εισήγηση του στη 2η Συνάντηση Εργασίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, που διοργάνωσε το Εθνικό Σημείο Επαφής ESPON 2013 ( Ευρωπαϊκό Δίκτυο Παρατήρησης για τη Χωρική Ανάπτυξη και Συνοχή).
Ακολουθεί η πολιτική τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη

Γιάννης Μιχελάκης: H Ευρώπη δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τη δήλωση του κ. Όλι Ρεν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια».

Λουκάς Παπαδήμος, ο νέος πρωθυπουργός - Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση

Λουκάς Παπαδήμος, ο νέος πρωθυπουργός - Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση



Ενώ από όλες τις ελληνικές και διεθνείς ειδησεογραφικές πηγές επιβεβαιώνεται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ακαδημαϊκός, Λουκάς Παπαδήμoς, είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας και αναμένεται μόνο η επίσημη ανακοίνωση του ονόματός του, τα δύο κόμματα βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για την «επόμενη ημέρα».
Οι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης, έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους μετά από σχετική ενημέρωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.
Μόλις η συμφωνία οριστικοποιηθεί, θα υπάρξει η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα, σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο οποίο θα μετάσχουν όσοι επιθυμούν.

Στη συνεδρίαση αυτή υπό τον Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, θα υποβάλει την παραίτησή του και την παραίτηση των μελών της κυβέρνησης και θα ανακοινώσει το πρόσωπο που επελέγη ως πρωθυπουργός για να ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς,  θα ανακοινώσει τη σύμφωνη γνώμη του κόμματός του στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού.
Στη συνέχεια, ο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, θα ξεκινήσει τις διαδικασίες σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, ορκωμοσίας και θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Ψήφο εμπιστοσύνης θα δώσει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ επιφυλάσσεται και θα αποφασίσει με βάση τις προγραμματικές διακηρύξεις του νέου πρωθυπουργού, η Δημοκρατική Αριστερά. Θα καταψηφίσουν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές που πρόσκεινται στο Άρμα Πολιτών κ.α.

Το βιογραφικό του Λουκά Παπαδήμου
Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογία - Μηχανολογία και έκανε διδακτορικό στα οικονομικά. Μέχρι το 1985 εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ και ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Το 1985 ο Λουκά Παπαδήμος επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας  της Ελλάδος, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2002. Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και έμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι το 2010.
Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.
Αντίστοιχα σημαντική είναι και η ακαδημαϊκή του καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.
Ο Λουκά Παπαδήμος θεωρείται, όπως και τα περισσότερα κορυφαία πολιτικά στελέχη των δύο κομμάτων εξουσίας, αλλά και ηγετικά στελέχη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέλος της λέσχης Bildenberg.
eklogika.gr

Εκπομπή σατιρίζει Σαρκοζί, Ομπάμα και Παπανδρέου

Η ώρα της ψυχανάλυσης των ηγετών



 H γαλλική σατιρική εκπομπή «Guignols de l'info» (οι μαριονέτες της ενημέρωσης) σατιρίζει τους Νικολά Σαρκοζί, Μπαράκ Ομπάμα και Γιώργο Παπανδρέου, οι οποίοι κάνουν ομαδική ψυχανάλυση για το ποιος έχει καταφέρει να πάρει τα πιο σκληρά οικονομικά μέτρα.

newsbeast.gr

Ωμός εκβιασμός Όλι Ρεν προς Αντώνη Σαμαρά : Χωρίς την υπογραφή σου ...δεν παίρνει η Ελλάδα την 6η δόση

Στην τοποθέτηση του κ. Σαμαρά άμεση ήταν η απάντηση του Όλι Ρεν από τις Βρυξέλλες, ο οποίος σχεδόν αστραπιαία ξεκαθάρισε ότι χωρίς υπογραφή δεν υπάρχει έκτη δόση. Ο κ. Ρεν ρωτήθηκε τι απαντά στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά και τόνισε πως η 6η δόση μπορεί να εκταμιευτεί μέσα στον Νοέμβριο εάν υπάρχει γραπτή εγγύηση που θα εκφράζει την επιθυμία να προχωρήσει για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Αντώνης Σαμαράς : Δεν επιτρέπω σε κανέναν να θέτει σε αμφιβολία τις δεσμεύσεις μου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια.
Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.
Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία».

Απολαυστικό απόσπασμα από την χθεσινή εκπομπή του Τράγκα!

 Απολαυστικό απόσπασμα από την χθεσινή εκπομπή του Τράγκα!


…Αξίξει να το δείτε όλες και όλοι


troktiko.eu

Έχασε την πλειοψηφία ο Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατάφερε να περάσει τον κρατικό ισολογισμό για το 2010. Για 8 ψήφους, όμως, έχασε την απόλυτη πλειοψηφία και αυτό μεταφράζεται ως μήνυμα... παραίτησης.
Την ώρα που εκτός από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, ακόμη και ο κυβερνητικός του εταίρος ζητάει από τον «καβαλιέρε» να παραιτηθεί, εκείνος πήρε μια πρώτη (μικρή) ανάσα στις πιέσεις που δέχεται τις τελευταίες μέρες.

Στην κρίσιμη ψηφοφορία για τα νέα μέτρα λιτότητας που του ζητούν οι Βρυξέλλες, το μεσημέρι της Τρίτης, ο Μπερλουσκόνι είδε 308 βουλευτές (από τους συνολικά 630) να ψηφίζουν ναι και να τον βοηθούν, επί της ουσίας, να κερδίσει χρόνο.

321 βουλευτές επέλεξαν να απέχουν από την ψηφοφορία.
Οι 316 ψήφοι, που ήταν ο στόχος για την απόλυτη πλειοψηφία, δεν συγκεντρώθηκαν και τώρα ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με την τύχη του Έλληνα ομολόγου του: την παραίτηση.

«Η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία σε αυτή τη Βουλή», σχολίασε αμέσως ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, επικεφαλής του Δημοκρατικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είχαν προηγηθεί κι άλλες ηχηρές εκκλήσεις στον "καβαλιέρε" να εγκαταλείψει πια την εξουσία.

Μένει να δούμε τώρα ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις. Ήδη, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας συσκέπτεται με τους στενούς του συνεργάτες για να αποφασίσει πως θα αντιδράσει από εδώ και πέρα.

Επιτηρητές στη Ρώμη
Στελέχη της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρόκειται να αρχίσουν από την Τετάρτη κιόλας τη διαδικασία επιτήρησης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και των μέτρων λιτότητας που προωθεί η ιταλική κυβέρνηση, δήλωσε πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Η Ιταλία αποδέχθηκε την επιτήρηση της ΕΕ στη σύνοδο της ευρωζώνης στα τέλη του Οκτωβρίου. Στη Σύνοδο των G20 στις Κάννες, αποδέχθηκε επίσης την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που αναμένεται να αποστείλει τους δικούς του ειδικούς στη Ρώμη αργότερα μέσα στο μήνα

newsit.gr

Παύση πληρωμών για να πληρώνονται μισθοί - συντάξεις



 Αγώνα δρόμου για να διατηρηθεί η ελληνική οικονομία «ζωντανή», με κάθε μέσο, θα πρέπει να δώσει το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων.


Οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τα διαθέσιμα κεφάλαια αρκούν για να τη διατηρήσουν στη ζωή έως τα μέσα Ιανουαρίου, το αργότερο. Όπερ σημαίνει ότι αν δεν αντληθεί η 6η δόση των 8 δισ. ευρώ, τότε, αργά ή γρήγορα, θα δηλώσει αδυναμία τακτοποίησης υποχρεώσεων.
Ήδη, αποτελεί κεντρική απόφαση να διακοπεί κάθε περιττή πληρωμή προς τρίτους, προμηθευτές και μη, Έλληνες και ξένους, προκειμένου έως τότε να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις. Κατά συνέπεια, η διακοπή πληρωμών είναι μάλλον υποχρεωτική και αναμένεται ότι θα διαρκέσει κάτι περισσότερο από 1,5 μήνα ακόμα.
Στο μεταξύ, ελπίζεται ότι θα έλθουν τα 8 δισ. ευρώ και η χώρα θα πάρει κάποια «ανάσα», μαζί με τα κρατικά της ταμεία.

voria.gr
logia-starata.blogspot.com

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Λ. Παπαδήμο

Ο Λουκάς Παπαδήμος φέρεται να είναι έως αυτή την ώρα ο επικρατέστερος για την θέση του πρωθυπουργου. Κάποιοι εμφανίζονται πάντως βέβαιοι ότι το όνομα έχει κλειδώσει.
Οι διαρροές γίνονται κυρίως από το στρατόπεδο της ΝΔ. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ακόμα επιβεβαίωση από την κυβέρνηση ούτε κάποια επίσημη ανακοίνωση.
Αξιοσημείωτο είναι ότι λίγο πριν τις 4 αναχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας.
Με σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ώστε να τεθούν, αμέσως μετά, όλα υπ’ όψιν της προεδρίας της Δημοκρατίας και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συγκρότησής της.
Οι υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων άρχισαν ήδη να αποστέλλουν τις παραιτήσεις τους προς τον πρωθυπουργό, γεγονός που σημαίνει πώς και τυπικά η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Γιατί ουσιαστικά από προχτές η χώρα δεν κυβερνάται. και ενώ μόλις τελείωσε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στα γνωστά ονόματα των υποψηφίων πρωθυπουργών, και κυρίως του Λ. Παπαδήμου, πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ προστέθηκε την τελευταία μόλις ώρα και το όνομα του νυν προέδρου της Βουλής Φιλ. Πετσάλνικου.
Μέσα σε αυτό το κλίμα των παραιτήσεων και της αγωνίας για να βρεθεί επιτέλους ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Παπανδρέου προφανώς δεν έχει συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και εθεάθη το απόγευμα να πίνει αμέριμνος τον καφέ του σε καφενείο στο Ζάππειο.

Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την Ελλάδα επιστολή δέσμευσης για την τήρηση της νέας συμφωνίας, την οποία θα υπογράφουν ο απερχόμενος πρωθυπουργός, ο νέος πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
Όπως ανέφερε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν τις επόμενες ώρες κοινή επιστολή με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, με την οποία θα δεσμεύονται ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για να προχωρήσουν στην εκταμίευση της έκτης δόσης.

Με τον Έλληνα αντιπρόσωπο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτη Ρουμελιώτη συναντάται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή.
Γ. Μανώλης: Ας βάλουν τον... Φούφουτο πρωθυπουργό

Tη διαφωνία του με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων εκ μέρους της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση, εξέφρασε ο γραμματέας Συνδικαλισμού και πρώην βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα».
«Αφού το έχει πει από την αρχή ο πρόεδρος του κόμματος ότι δεν πρέπει να συμμετέχουμε. Δεν πρέπει να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα». Όμως νωρίτερα ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης είχε πει στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι «δεν αποτελεί θέσφατο για εμάς αυτό».
Ο κ. Μανώλης ερωτηθείς για το όνομα του νέου πρωθυπουργού σημείωσε: «Δεν με ενδιαφέρει. Ο... "Φούφουτος" να είναι πρωθυπουργός, αρκεί να ξέρω ότι η κυβέρνηση αυτή θα μείνει για λίγο χρόνο και θα κάνει συγκεκριμένα πράγματα.
Τον "Φούφουτο" τον λέω με την έννοια και τη λογική ότι το πρόσωπο δεν παίζει κανένα ρόλο. Ρόλο παίζει τι θα κάνει. Θα διαπραγματεύεται μέσα σε ένα πλαίσιο της χώρας που το καθορίζει το πολιτικό σύστημα. Δεν το καθορίζει άλλος. Αν θέλετε, να βάλουμε έναν τραπεζίτη, οποιονδήποτε και να του δώσουμε το ελεύθερο να κάνει ό,τι γουστάρει και το πολιτικό σύστημα να είναι στην άκρη, αν έφτασε σ' αυτό το σημείο το πολιτικό σύστημα, τότε με γεια μας και χαρά μας. Τον "Φούφουτο" δεν το λέω υποτιμητικά, για να μην παρεξηγηθώ».
Πάντως προειδοποίησε ότι ακόμα και αν συμμετέχουν στελέχη από τη ΝΔ στην κυβέρνηση ο ίδιος θα συνεχίσει να κινείται αντιμνημονιακά.
---
Να ανακοινωθεί εντός της ημέρας ο νέος πρωθυπουργός και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ζητά η «Δημοκρατική Συμμαχία», ενώ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ  ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου και  κάλεσε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση και να προσεγγίσουν την Αριστερά . Ταυτόχρονα κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη «να αφήσει το φλερτ με τις μνημονιακές δυνάμεις» και να ενταχθεί σε ένα πλατύ μέτωπο που θα ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση .

Πέτρος Τατούλης : Δεν είμαι κανένας Πρωθυπουργός της Πελοποννήσου

«Δεν είμαι κανένας Πρωθυπουργός. Είμαι ο τελευταίος εργάτης αυτής της Περιφέρειας», δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης από το Ναύπλιο, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την τρόπο υλοποίησης των εξαγγελιών του για σειρά έργων σε όλη την Περιφέρεια, για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθούν, παρακάμπτοντας την κεντρική εξουσία.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι κινείται μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του δηλώνοντας: «Έχουμε την πολιτική εμπειρία να αξιοποιούμε τις αρμοδιότητες που μας δίνει ο νόμος. Αναπτύσσουμε ένα σχέδιο. Ανοίγουμε πολλά μέτωπα, γιατί έχουμε την δυνατότητα να τα διαχειριστούμε. Αλλάζουμε το μοντέλο». Πρόσθεσε ακόμα: «η Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτονόμως διεκδικεί την θέση της στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες. Μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος».

moriasnow.gr

Παπανδρέου στο υπουργικό: "Ετοιμάστε τις παραιτήσεις σας."

Μια ώρα ακριβώς κράτησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Εκεί, ο πρωθυπουργός, ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών του. Η φράση του μάλιστα μέσα στο υπουργικό ήταν χαρακτηριστική: 'Θα υπάρξει λύση σύντομα. Συνεχίζονται οι διεργασίες".
Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν είχαμε για ακόμα μια φορά λύση του δράματος οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε εμπλοκή με την επιλογή του πρωσώπου του νέου πρωθυπουργού. Η φράση του κ. Παπανδρέου που έδειξε ότι υπάρχει εμπλοκή ήταν: "Για όλους μας υπάρχουν κόκκινες γραμμές και φανταζόμαστε τα πιθανά πρόσωπα που θα θέλαμε. Θα πάμε στην καλύτερη δυνατή λύση."
Το κλίμα στο υπουργικό όπως λένε όλοι, ήταν αποχαιρετισμού. Ο κ. Παπανδρέου είπε στους υπουργούς του ότι μόλις καταλήξουν σε πρόσωπο θα γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών όπου τα κόμματα που συμφωνούν θα πουν το ναι στο νεο πρωθυπουργό. Πολλοί παρατήρησαν ότι ο κ. Παπανδρέου ίσως για πρώτη φορά πήγε στο υπουργικό χωρίς να φοράει γραβάτα.
Λίγο μετά την λήξη του υπουργικού και όταν ο διεθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Νίκος Αθανασάκης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν η κυβέρνηση παραιτήθηκε απάντησε: "Οι παραιτήσεις των υπουργών είναι αυτονόητο ότι είναι έτσι κι αλλιώς στην διάθεση του πρωθυπουργού".
Το υπουργικό άρχισε με μια ώρα και είκοσι λεπτά καθυστέρηση. Αίσθηση προκάλεσε ότι 5 λεπτά μετά την εναρξή του, ο πρωθυπουργός βγήκε από την αίθουσα. Όμως πολύ γρήγορα επέστρεψε. Στο ενδιάμεσο για λίγα λεπτά συνομίλησε με τους κυρίους Πετσάλνικο και Κακλαμάνη.
Πάντως το γεγονός ότι δε ζητήθηκαν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο οι παραιτήσεις των υπουργών δείχνει ότι ακόμα υπάρχει κάποια κομβική εκκρεμότητα πριν δρομολογηθεί η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.
Ας σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή ο κ. Σαμαράς αναχώρησε εσπευσμένα από τη Συγγρού χωρίς να υπάρχει καμία πληροφορία για κάποια συνάντηση.

Κώστας Κόλλιας: «Κανείς δεν θα απολογηθεί για λογαριασμό της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ παρά μόνο η ίδια»

Με αφορμή τις διεργασίες για το σχηματισμό μεταβατικής Κυβέρνησης ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι, έπειτα από τις δηλώσεις του κυρίου Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος, δεν ήταν πλέον στις προθέσεις του καν να συζητήσει την έγκριση της έκτης δόσης. Την περασμένη εβδομάδα βιώναμε τον απόλυτο εθνικό εξευτελισμό και τελούσαμε υπό την απειλή άτακτης χρεοκοπίας και εκδίωξης από την Ευρωζώνη.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε μία πολιτική ευθύνη υψηλού ρίσκου, που είναι βέβαιο ότι θα συνοδευτεί από δυσανάλογο πολιτικό κόστος. Διότι συμφώνησε να συμβάλει στη διαχείριση των επιπτώσεων της πολιτικής Παπανδρέου. Συμφώνησε να συμβάλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μιας βαθειάς πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, στην οποία δεν είχε καμία συμμετοχή.
Κανείς δεν θα απολογηθεί για την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Δεν στηρίζουμε αναδρομικά την πολιτική Παπανδρέου, διότι είναι ολέθρια. Δεν συνεχίζουμε την πολιτική του Μνημονίου, διότι είναι ολέθρια. Η συναίνεση που παρέχεται αυτή τη στιγμή, παρέχεται για πολύ συγκεκριμένο χρόνο και για δύο πολύ συγκεκριμένους λόγους: πρώτον, για να πειστούν οι εταίροι και οι δανειστές μας ότι η Ελλάδα, η Κυβέρνηση και οι πολίτες παραμένουν προσηλωμένοι στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και δεύτερον, για να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός και να πάμε σε εκλογές.
Και οι δύο στόχοι βρίσκονται ήδη σε καλό δρόμο. Η έκτη δόση μπήκε στο τραπέζι της συζήτησης, ο ξένος τύπος αναφέρει ότι 30 δις των εγγυήσεων από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης κατευθύνονται προς τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι, παρά τις τραγικές ενέργειες του Πρωθυπουργού, οι εταίροι και οι δανειστές μας είναι διατεθειμένοι να εμπιστευθούν ξανά την Ελλάδα. Βεβαίως, έπειτα από την ιλαροτραγωδία της περασμένης εβδομάδας, τόσο η Ευρώπη, όσο και το ΔΝΤ έχουν σκληρύνει τη στάση τους. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία οφείλει να εγγυηθεί σε αυτό το μεταβατικό διάστημα την αξιοπιστία και τη σταθερότητα, προκειμένου την επαύριο, ως Κυβέρνηση, να είναι ανεκβίαστη και να μπορεί να διαπραγματευθεί τη ριζική αλλαγή πολιτικής στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.
Υπάρχουν προαπαιτούμενα και υποχρεώσεις οι οποίες έχουν ήδη αναληφθεί. Αυτά πρέπει να υλοποιηθούν εξάπαντος, διαφορετικά η απειλή της χρεοκοπίας και της εκδίωξης από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας. Σε αυτές τις απολύτως αναγκαίες ενέργειες αρχίζει και τελειώνει η συμμετοχή μας.  Ούτε κυβερνούμε ούτε συγκυβερνούμε, διότι δεν έχουμε λάβει τέτοια εντολή από τον ελληνικό λαό. Διαχειριζόμαστε μία κατεπείγουσα κρίση, που δεν επιδέχεται ούτε αναβολή ούτε χρονοτριβή, μέχρι τις εθνικές εκλογές. Εκεί θα τεθούμε όλοι στην κρίση του ελληνικού λαού. Εκεί θα κριθούν όσοι εμπνεύστηκαν και στήριξαν τις πολιτικές της φτώχειας και της ανεργίας. Εκεί θα κριθούν όσοι αυτοπροτείνονταν χωρίς όρους για να συγκυβερνήσουν και τώρα έχουν έτοιμη την ατζέντα και την κριτική προκειμένου να υφαρπάξουν ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία.
Εκεί θα κριθούμε και εμείς. Τα λάθη της απερχόμενης Κυβέρνησης και το καθήκον απέναντι στην πατρίδα, μας έφεραν σε μία ανυπόφορη θέση. Δεν θα αποφύγουμε αυτήν την ευθύνη. Θα κάνουμε το καθήκον μας στο μέτρο που μας αναλογεί. Και είμαι βέβαιος ότι, στις επερχόμενες εκλογές δεν θα κριθούμε ως διαχειριστές της πασοκικής κρίσης. Θα κριθούμε για τη στάση ευθύνης και για το πρόγραμμά μας, για τη δική μας, αναπτυξιακή απάντηση στις πολιτικές της ύφεσης και των μνημονίων, για τη δική μας, αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.»

Η "αυτοκτονία" του Αστέρα Δερβενίου

“Αυτοκτόνησε” ο Αστέρας Δερβενίου στον εντός έδρας αγώνα του με την Ελλάδα Βέλου. Και εξηγούμαστε : ηττήθηκε με 2 – 3, ενώ το τέλος του α’ μέρους, μετά από εξαιρετική εμφάνιση, τον βρήκε να προηγείται με 2 – 0, την Ελλάδα να παίζει με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ρούπα και να χάνει, εκτός από τις τρεις κραυγαλέες ευκαιρίες και πέναλτι στο 46’ ……. 

Στο δεύτερο μέρος μετά το πρώτο δεκάλεπτο που ο Αστέρας συνέχισε την εμφάνιση του α’ μέρους, ήρθε το πρώτο τέρμα της Ελλάδας στο 56’ με πέναλτι και μετά το γήπεδο έγειρε πάρα πολύ προς την εστία του Αστέρα. Η πολύ καλή ομάδα του α’ μέρους εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Οι παίκτες της Ελλάδας, αν και λιγότεροι, πίστεψαν στην ανατροπή και το πέτυχαν. Βέβαια δεν δημιούργησαν φάσεις στην εστία του Κολιμάδη, αλλά με δύο ξερά σουτ του Αθανασόπουλου πήραν ένα τεράστιο διπλό. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την πίστη τους στην ανατροπή του αποτελέσματος. Μπράβο τους ! Δικαιολογίες για τον Αστέρα, αν ψάξει κανείς θα βρει, αλλά τέτοιος κρίσιμος βαθμολογικά αγώνας έτσι όπως πήγε το σκορ, δεν χάνεται. Και γι αυτό το λόγο η πίκρα είναι μεγάλη.
Ο αγώνας ξεκίνησε με την Ελλάδα να παίζει περισσότερο στρωτά και να έχει την κατοχή της μπάλας. Δημιούργησε δυο-τρεις μικροευκαιρίες αλλά τα σουτ των παικτών της ήταν άστοχα. Έδειχνε όμως ότι “πατούσε” καλύτερα στο γήπεδο. Μετά το 15’ ο Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να επισκέπτεται και αυτός την περιοχή της Ελλάδας με τις διεισδύσεις του Κουτρούλη και του Δημόπουλου. Ο Πεθαίνος στο 28’ σπατάλησε μια σπουδαία προσπάθεια του Κουτρούλη, που τον έβγαλε μόνο του στο δεύτερο δοκάρι σουτάροντας μονοκόμματα μέσα από την περιοχή απελπιστικά άουτ. Επίσης στο 34’ σε σέντρα του Δημόπουλου και πάλι ο Πεθαίνος δεν έφτασε την μπάλα σε προσπάθεια για κεφαλιά. Ο Αστέρας είχε αναλάβει για τα καλά τα ηνία του αγώνα, ενθουσιάζοντας με το παιχνίδι τους πολυπληθείς φίλους του. Οι παίκτες του κέρδιζαν κατά κράτος τους αντιπάλους στις προσωπικές μονομαχίες τους και μετέφεραν την πίεση στην άμυνα της Ελλάδας, που αρχίζει να παίζει σκληρά για να αναχαιτίσει την ορμή τους. Στο 40’ ο Φωλιάς βρίσκει μέσα στην περιοχή της Ελλάδας τον Δάνη, ο οποίος και εκτελεί τον τερματοφύλακα Κουρούμαλη.

Το γήπεδο παίρνει φωτιά. Ο Ρούπας κάνει δύο αντιαθλητικά φάουλ σε διάστημα δύο λεπτών και αποβάλλεται στο 42’ με δύο κίτρινες κάρτες. Στο 43’ ο Δάνης, σε σέντρα του Μερκούρη, σηκώνεται μόνος του στο ύψος του πέναλτι, αλλά η ζυγισμένη κεφαλιά φεύγει ελάχιστα άουτ (βλέπε φωτο δίπλα). Στο 45’ ο Μετεβελής βρίσκει τον Δάνη μέσα στην περιοχή, που αυτή τη φορά σκοράρει με τεχνητό σουτ μέσα σε πανηγυρισμούς. Στο 47’ ο Κουτρούλης ξεκινά από τη σέντρα, περνά δύο αντιπάλους και ο Σαββίδης τον ανατρέπει βάναυσα μέσα στην περιοχή. Το καταφανέστατο πέναλτι το κτυπά ο Δημόπουλος, που ξεγελά τον Κουρούμαλη, αλλά η μπάλα βρίσκει το κάθετο δοκάρι. Σκορ ημιχρόνου 2 – 0.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας μπήκε και πάλι φουριόζος και ο Δάνης δεν πρόλαβε στο τσακ μια πάσα του Δημόπουλου. Στο 56’ ο Μετεβελής κράτησε τον Πιλιαφά, που πέφτοντας εντυπωσιακά, εκμαίευσε το πέναλτι από τον διαιτητή κ. Δασκαλόπουλο. Ο Κολιμάδης απέκρουσε το χτύπημα του Μαρτίνου, αλλά αυτός με δεύτερη προσπάθεια σκόραρε για το 1 – 2. Από εκεί και πέρα οι παίκτες της Ελλάδας χαλύβδωσαν τις προσπάθειές τους και, παρότι λιγότεροι, φαινόντουσαν να παίζουν μόνοι τους. Μεγάλη η καθίζηση των κεντρώων παικτών του Αστέρα, εξαφανίστηκαν και οι καλές προσπάθειες των επιθετικών του και γενικεύτηκε η υποβόσκουσα φοβία για τον αντίπαλο. Η Ελλάς, χωρίς να δημιουργεί φάσεις, έλεγχε τον μπάλα και οι αντιδράσεις των παικτών του Αστέρα ήταν σπασμωδικές. Έτσι το 68’ ο Πιλιαφάς, που ενδεχόμενα να ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, ελίχθηκε για αρκετή ώρα παράλληλα με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, χωρίς να τον ανακόψει κανείς, πάσαρε στον Αθανασόπουλο, ο οποίος λίγα βήματα μέσα από την περιοχή με συρτό σουτ νίκησε τον Κολιμάδη. Η τρικυμία στις κινήσεις των παικτών του Αστέρα μεγάλωσε. Χωρίς βοήθειες από τον πάγκο και με πεσμένο ηθικό, περίμεναν το μοιραίο. Στο 77’ και πάλι ο Αθανασόπουλος με ξερό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε την ολική ανατροπή, 2 – 3 (βλέπε φωτο κάτω).

Τότε προωθήθηκε ο Φωλιάς στο κέντρο, άλλαξε το σχήμα της άμυνας με τρεις παίκτες να επιτηρούν τον ένα και μοναδικό προωθημένο της Ελλάδας, τον Αράπι, και ο Αστέρας εμπρός στο φάσμα της ήττας, πέρασε μπροστά. Όμως  τότε μίλησε ο Κουρούμαλης, ο πολύ καλός τερματοφύλακας της Ελλάδας, που σε δύο τρεις φάσεις καθάρισε τους διαγραφόμενους κινδύνους. Αποκορύφωμα ήταν η εντυπωσιακή του απόκρουση στο 89’, σε κεφαλιά κεραυνό του Δάνη στο Γ, που για άλλη μια φορά εξέθεσε τους αμυντικούς της Ελλάδας σε σέντρα του Δημόπουλου. Σκορ αγώνα 2 – 3.
Ο αγώνας, στον οποίο ο Αστέρας γέμισε από τη βρύση τη στάμνα, αλλά κατόρθωσε στο τέλος και να τη σπάσει και νερό να μην πιεί, ας γίνει πολύ καλό μάθημα στους πολλούς νεαρούς παίκτες, που χρησιμοποιεί ο Αστέρας φέτος, ότι όταν δεν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα, τότε τον διαχειρίζεσαι έτσι, ώστε τουλάχιστον να μην χάσεις.
Ο διαιτητής κ. Δασκαλόπουλος ξεκίνησε με ασυμφωνίες με τον βοηθό του κ. Ν. Τσολάκη, που τελικά αποδείχτηκε ανεπαρκής, αλλά στη συνέχεια ήταν εξαιρετικός. Ο άλλος βοηθός κ. Παπανικολάου εξίσου εξαιρετικός. Ο κ. Ν. Τσολάκης το εκείνο που πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα, είναι να μην χάνει τις φάσεις, λόγω των κακών του τοποθετήσεων …

ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Φωλιάς, Νιάνγκ, Στεφανάκος, Δημόπουλος, Κουτρούλης, Δάνης, Πεθαίνος (79' Χωματάς).



asterasderveniou.gr

Θα τους πάρει όλους μαζί του

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η χώρα μπαίνει σε μια από τις κρισιμότερες (ίσως την πιο κρίσιμη) στιγμές της Ιστορίας της.

Εισέρχεται σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, στη διάρκεια της οποίας τα δύο μεγάλα κόμματα θα έχουν παραχωρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όσον αφορά στην επαφή και την εκπροσώπηση του λαού στα μικρότερα, με τα οποία η χειμαζόμενη από τα μέτρα κοινή γνώμη θα ταυτιστεί.

Όλοι γνωρίζουν ότι η μακρά προεκλογική περίοδος αποβαίνει σε βάρος της ομαλότητας και δημιουργεί «την φρενίτιδα της προεκλογικής προσδοκίας», στην οποία ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε κατά την ομιλία του την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή και την οποία δήθεν ήθελε να εξορκίσει.

Φυσικά, όπως πάντα, έπραξε το αντίθετο. Αποφασισμένος να μην πέσει αμαχητί, αποφάσισε να πάρει μαζί του το κόμμα του, το κόμμα του αντιπάλου του και φυσικά ολόκληρη τη χώρα.

Ο τελευταίος (ελπίζουμε και έσχατος, αν και ποτέ δεν ξέρεις, στην Ελλάδα ζούμε) γόνος της οικογένειας Παπανδρέου, έλαβε την άδεια να εκτελέσει μέχρι τέλους το σχέδιό του.

Τα βρήκαν γιά κυβέρνηση ... διαπραγματεύονται για το πρόσωπο του πρωθυπουργού

 Σε συμφωνία για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχουν καταλήξει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ αυτή τη στιγμή, οι διαπραγματεύσεις παραμένουν αποκλειστικά για το πρόσωπο του πρωθυπουργού.
Λίγο πριν την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μιλώντας στο Newsit, ανεξάρτητη πηγή που θεωρείται αξιόπιστη, δήλωνε ότι δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιη η επιλογή Παπαδήμου.  "Υπάρχει περίπτωση", είπε, "να ανακοινωθεί όνομα έκπληξη που δεν έχει ακουστεί όλες αυτές τις ημέρες".
Έτσι, στο παιχνίδι μπαίνει και το όνομα του καθηγητή ευρωπαϊκού δικαίου και Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο, καθηγητή Βασίλη Σκουρή.
Ο Βασίλειoς Σκoυρής είναι έλληνας καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και από το 2003 πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο. Γεννήθηκε το 1948 και σπούδασε νομικά. Εξελέγη καθηγητής δημοσίου δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ενώ έχει διατελέσει δύο φορές υπουργός εσωτερικών στις κυβερνήσεις Γρίβα (1989) και Σημίτη (1996).[1][2] Στις 7 Οκτωβρίου 2003 επελέγη για τη θέση του προέδρου του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Το 2006 και το 2009 ανανεώθηκε η θητεία του.
Η αποδοχή της ΝΔ, να μετέχουν στελέχη της στην κυβέρνηση έλυσε ένα μεγάλο μέρος των διαφωνιών και αυτή την ώρα ασκούνται πιέσεις στον Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει την πρωθυπουργία, ειδικά μετά τη συμμετοχή της ΝΔ, κάτι που ο ίδιος είχε θέσει ως προϋπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της ΝΔ θα μετέχει πιθανότατα ο Σταύρος Δήμας, στη θέση του αντιπροέδρου, ενώ μη κοινοβουλευτικά πρόσωπα θα αναλάβουν το υπουργείο οικονομικών και το εσωτερικών.

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο - Κάηκε ζωντανή 76χρονη από τσιγάρο μέσα στο σπίτι της


Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα τα ξημερώματα (5:25πμ) η 76χρονη Ελένη Καραμέτσου στο Ξυλόκαστρο. Η άτυχη ηλικιωμένη κάηκε ζωντανή μετά από φωτιά που προκλήθηκε μέσα στο σπίτι της στον δεύτερο όροφο τετραώροφης πολυκατοικίας στην οδό Ιωάννου- Ιωάννου και Τσαλδάρη 4 στο Ξυλόκαστρο.
 Η 76χρονη έμενε μόνη της, αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και την φρόντιζε ο δήμος με το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι». Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ειδοποιήθηκε από περίοικους η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Για το συμβάν  σε δηλώσεις του ο διοικητής Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιάτου είπε ότι . «Όταν φτάσαμε στο σημείο οι φωτιές έβγαιναν πλέον έξω από το σπίτι. Η άτυχη 76χρονη ήταν ήδη απανθρακωμένη. Φροντίσαμε ούτως ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί στα γύρω σπίτια…Η υπηρεσία μας ερευνά όλα τα αίτια για την πρόκληση της πυρκαγιάς. Οι πρώτες ενδείξεις που έχουμε είναι ότι η φωτιά προκλήθηκε από τσιγάρο. Προφανώς δεν πρόσεξε, το τσιγάρο δεν το έσβησε καλά και είχαμε το δυσάρεστο αυτό γεγονός. Από την φωτιά κάηκαν τα 2/3 περίπου του σπιτιού».-

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών που λήστεψαν βενζινάδικο στο Μελίσσι

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το βράδυ στην Παλαιά Εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, στο Μελίσσι, μπήκαν σε βενζινάδικο και με την απειλή όπλου πήραν από τον 43χρονο ιδιοκτήτη του το ποσό των 500 Ευρώ που είχε στο ταμείο του.
Οι δράστες αφαίρεσαν ακόμα, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, χωρίς για την ώρα αποτέλεσμα...

Όλα δείχνουν Παπαδήμο - Ανακοινώνουν Πρωθυπουργό πριν ή μετά το υπουργικό στις 12:00; - Επαφές μέχρι τελευταία στιγμή

Από την ώρα άφιξης του Λ. Παπαδήμου χθες το απόγευμα στις πέντε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ξεκίνησε ένα “όργιο φημών” με αποτέλεσμα σε κάθε μετακίνηση τόσο του ίδιου, όσο και του Γ. Παπανδρέου ή του Α. Σαμαρά όλοι μιλούσαν για “πιθανή συνάντηση”.

Λίγο μετά τις 10 μια ακόμη πληροφορία εντός ή εκτός εισαγωγικών διαδόθηκε και μιλά για συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Λ. Παπαδήμο.

Μιλώντας στο πρωινό του Αντέννα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. είπε με νόημα ότι "το θέμα του Πρωθυπουργού θα κλείσει άμεσα, περιμένουμε τις ανακοινώσεις".

Κάποιοι μάλιστα λένε ότι ο κ. Παπαδήμος έχει “κλειδώσει” και αποσυνδέουν την άφιξη του κ. Ρουμελιώτη στην Αθήνα με πιθανή του υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία, λένε, ότι έρχεται μεταφέροντας τους όρους και τις προϋποθέσεις του ΔΝΤ τόσο για την εκταμίευση της 6ης δόσης και την συμμετοχή του ταμείου στο νέο δανειακό πρόγραμμα.

Πάντα σε επίπεδο φημών όμως γίνεται λόγος για “θέμα ωρών”. Κάποιοι δείχνουν την ώρα του υπουργικού συμβουλίου, το μεσημέρι στις 12:00 και λένε με νόημα ότι δεν είναι τυχαίο.

Financial Times : '' Ιδανική λύση: Χρεοκοπία εντός του ευρώ - Πως θα είναι η Ελλάδα της δραχμής''


Οι Financial Times παρουσιάζουν τη διαφορά της χρεοκοπίας εντός και εκτός ευρωζώνης, με ένα πολύ χαρακτηριστικό τρόπο, γράφοντας δηλαδή :'' σύντομα θα εύχεστε να την είχατε αντιληφθεί''.
Όλο το άρθρο :
Ήταν η πιθανότητα που όλοι φοβούνταν αλλά κανείς δεν τολμούσε να ξεστομίσει –μέχρι την περασμένη εβδομάδα. Ξαφνικά, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Θα μείνετε ή θα φύγετε;» Πολλοί Ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονται πια. Θα έπρεπε όμως. Οι ηγέτες τους ενδιαφέρονται.

Και να γιατί: Η Ελλάδα θα κάνει αναδιάρθρωση χρέους. Μπορεί να την κάνει «εντός του ευρώ» και μπορεί να την κάνει «εκτός του ευρώ». Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι κρίσιμη. Αν αντιλαμβάνεστε ήδη την διαφορά, σταματήστε να διαβάζετε. Αν όχι, σύντομα θα εύχεστε να την είχατε αντιληφθεί.

Γιατί; Διαβάστε τώρα τη συνέχεια, για να αντιληφθείτε τι θα σημαίνει έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη:

H Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΣΕΠ) και στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο υπαλλήλων Περιφέρειας Πελοποννήσου.

                                                                                 ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ    ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ                             Τρίπολη, 4 Νοεμβρίου 2011.
Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ                              Αρ. Πρωτ. 49024
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Πλ. Εθν. Μακαρίου
Ταχ. Κώδικας : 22100
Πληροφορίες: Β. ΤΖΑΒΕΛΛΑ
Τηλέφωνο/ fax :2713-601131/2713-
601174
e-mail : politis@arcadia.gr
                                                                                                             
ΘΕΜΑ: Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των
υπαλλήλων στο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΣΕΠ) και στο Υπηρεσιακό
Συμβούλιο υπαλλήλων Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΑΠΟΦΑΣΗ
Έχοντας υπόψη:

Αντώνη σπάστους πια τον τσαμπουκά…o κόσμος περιμένει το «Ρουα Ματ» !!!

Σε παιχνίδι μεγάλου πολιτικού πόκερ εξελίσσεται η διαδικασία της συγκρότησης Μεταβατικής Κυβέρνησης. Η περίοδος αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί από πολλούς ως μια πρώτης τάξεως διδακτορική διατριβή και να διδάσκεται στο μέλλον στα Πανεπιστήμια. Σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα η κοινή γνώμη έχει αποσβολωθεί μπροστά σε τηλεοράσεις και διαδίκτυο και παρακολουθεί τις εξελίξεις. Το ζητούμενο όμως σε αυτή την περίπτωση είναι πως η προπαγάνδα και η διαστρέβλωση της αλήθειας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καδράροντας τον Αντώνη Σαμαρά σε πλάνο Μνημονίου. Δεν υπάρχει πουθενά πια αυτή η προπαγάνδα που εξαπολύουν από το πρωί τα πράσινα παπαγαλάκια από την Αλεξανδρούπολη έως την Μάνη και την Κρήτη. Από το πρωί έχει ξεκινήσει ένας ανελέητος πόλεμος για το μόνο καθαρό προφίλ που στήριξε και στηρίζει την θέση και την πολιτική του απέναντι στο Μνημόνιο και δίπλα στον πολίτη. Τον Αντώνη Σαμαρά.
Φτάνει σε σημείο τέτοιο η προπαγάνδα που μέχρι και οι καθαροί αγνοί Νεοδημοκράτες έχουν αρχίσει και αμφιταλαντεύονται στο τι πραγματικά γίνεται με τη ΝΔ. Άνθρωποι που στήριξαν με κλειστά μάτια αναρωτιούνται που το πάει τώρα η ΝΔ αφού έχουν πέσει όλοι και λένε ότι ο Σαμαράς θα ακολουθήσει την πολιτική Παπανδρέου.
Όσο και αν φωνάζουν στην Συγγρού πως η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη τόσο τα μεγάλα ΜΜΕ περνούν αυτό που θέλουν. Από το πρωί μας έχουν πρήξει.
 Έλεος πια. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ υπάρχει και είναι δυνατό σε αυτά. Η αγνή γαλάζια πτέρυγα που δεν είναι άλλη από την βάση της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα και οι 800.000 πολίτες που στήριξαν την προσπάθεια ανασυγκρότησης της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης στις εσωκομματικές παρακολουθεί με αγωνία τα μελλούμενα και τις επόμενες κινήσεις του ηγέτη τους Αντώνη Σαμαρά.
Τώρα πλέον είναι να ενεργοποιηθεί και το σύστημα της Συγγρού και να βγει επιτέλους στην αντεπίθεση και να δώσει την καθαρή  και την αληθή εικόνα των πραγμάτων. Ο κίνδυνος να περάσουμε ένα νέο πολιτικό Βατερλό με το σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλος. Υπάρχουν τρόποι και θα έπρεπε να έχουν τεθεί σε εφαρμογή και να έχουν ενεργοποιηθεί οι άνθρωποι που μπορούν και όχι να είναι σε καραντίνα. Αυτές οι μέρες περνάνε στην Ιστορία.
Είναι η ώρα να βγει μπροστά ο πρόεδρος της ΝΔ. Αυτό περιμένουν όλοι. Ο Άσσος είναι στο τσεπάκι του .  Και είναι η ώρα να το πράξει  όπως πρέπει γιατί μπορεί. Το μέλλον ανήκει στους Έλληνες. Άλλωστε η Ιστορία έγραψε πως ο Παπανδρέου πλέον είναι παρελθόν.  .

R 24

Ψάχνουν για κούριερ και πρωθυπουργό της δραχμής;...

Κανονίζουν 19 Φλεβάρη λες και είναι βέβαιο πως φέτος ο Φλεβάρης θα φτάσει μέχρι την  19η  για την Ελλάδα. Παρεμπιπτόντως η 19η Φεβρουαρίου είναι της Απόκρεω όπερ,  έχει ανοίξει και το τριώδιο...

Οι πολιτικοί μας ταγοί αποδεικνύουν και εμπράκτως πως  είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Οι πολιτικοί μας γενικότερα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, αποτελούν μια από τις βασικές αιτίες του ελληνικού προβλήματος και ως εκ τούτου δύσκολα μπορεί να αποτελέσουν τη λύση του.

Οι πολιτικοί μας, όλων των κομμάτων συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευομένων νοιάζονται για την 6η και 7η δόση και όχι για τη σωτηρία της χώρας από την μέγγενη της χρεοκοπίας.  Νοιάζονται να πληρωθούν τα κομματικά και πελατειακά ασκέρια μέχρι να τους πάρουν την ψήφο...