Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων - Αντιδράσεις όλων των κομμάτων

Σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ κατά την απογευματινή συνεδρίαση του υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και έπειτα από εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη.
Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε τα εξής:

Τέλος από τον Αστέρα Τρίπολης ο Γκονσάλβες - Φαβορί ο Τσιώλης

Μόλις τρεις αγώνες πρόλαβε να κάτσει στον πάγκο της αντρικής ομάδας του Αστέρα Τρίπολης ο Οράσιο Γκονσάλβες πριν του ανακοινωθεί ότι δεν θα συνεχίσει στον πάγκο των Αρκάδων.
Την κακή πορεία του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα, πλήρωσε ο Οράσιο Γκονσάλβες που πλέον δεν είναι προπονητής της αντρικής ομάδας και μένει να ξεκαθαριστεί αν θα επιστρέψει στο πόστο που κατείχε μέχρι πρότινος, αυτό δηλαδή του τεχνικού της ομάδας νέων.

Μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του θα προπονεί την ομάδα ο Στάικος Βεργέτης. Το πρώτο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση των Αρκάδων είναι ο Σάκης Τσιώλης που έλυσε τη συνεργασία του με τον Άρη

"Δεκανίκι" της κυβέρνησης Παπανδρέου η Ελσα Παπαδημητρίου

Ανέλπιστο δώρο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου την ώρα που η κυβέρνηση μετράει απελπισμένα ψήφους , φαίνεται πως μπορεί να δώσει η ανεξάρτητη βουλευτής, Έλσα Παπαδημητρίου η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πει ναι στην ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Παρασκευής  .
Μιλώντας στο Βήμα η βουλευτής Αργολίδας και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα και είναι άλλο ένα βήμα για να βγει η χώρα από την ευρωζώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "νομίζω πως πρέπει να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση".
Πάντως η κυρία Παπαδημητρίου εξέφρασε την απορία της για την εξαγγελία δημοψηφίσματος από τον κ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι δεν υπήρχε καμία ανάγκη να δημιουργήσει, με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, τέτοιο πρόβλημα.

 

Έκκληση του Μανώλη Γλέζου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές...

Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, ζητάει από τον Κάρολο Παπούλια να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές...
Σύμφωνα με τον κύριο Γλέζο, ο μοναδικός τρόπος για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, είναι οι εκλογές. Καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες, χωρίς αυτό να σημαίνει όπως είπε, παραίτηση...

''Δεν χρειάζεται να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει άλλους δύο τρόπους, για να αξιοποιήσει το κύρος του και τα συνταγματικά του δικαιώματα, ώστε να μπορέσει να επιβάλλει την μοναδική λύση...", δήλωσε μεταξύ άλλων στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα

newsit.gr

Ο Πάνος Μπεθάνης αύριο στο Korinthosfans.gr μιλά εφ όλης της ύλης για την ΜΠΑΡΤΣΑ

Αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 2 Νοεμριου στις 20:00 ο "μεγαλομέτοχος" της Κορίνθου , Παναγιώτης Μπεθάνης θα παραχωρήσει συνέντευξη εφ όλης της ύλης , στην ιστοσελίδα Korinthosfans.gr που είναι το site των οπαδών της ΜΠΑΡΤΣΑΣ. Ο κ. Μπεθάνης θα έχει  την ευκαιρία να έλθει σε επαφή με τούς φιλάθλους και να απαντησει στις ερωτησειςτους για όλα τα τεκτενόμενα που αφορούν τον ιστορικό Σύλλογο.

Θανάσης Παπαχριστόπουλος : Η απόφαση για δημοψήφισμα είναι μια σκέτη παραφροσύνη... επιβεβλημένη λύση οι πρόωρες εκλογές.


O γιατρός και τ. Δημοτικός σύμβουλος Ξυλοκάστρου κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος προέβει στη παρακάτω δήλωση:
"Η απόφαση για δημοψήφισμα είναι μια σκέτη παραφροσύνη. Ήδη οι παγκόσμιες αγορές έχουν αναστατωθεί, το ευρώ έχει πέσει, τα χρηματιστήρια έχουν κατρακυλήσει και οι ηγέτες των μεγάλων χωρών, Μερκελ, Σαρκοζί, Ομπάμα κτλ, είναι εξαγριωμένοι με την ανευθυνότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού., για τον απλούστατο λόγο ότι η αβεβαιότητα των επόμενων μηνών συνεπάγεται παγκόσμια οικονομική αστάθεια. Ο κος. Πρωθυπουργός παίζει κορώνα- γράμματα το μέλλον της χώρας, σε ό,τι αφορά την παραμονή της χώρας στο ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή, για έναν και μοναδικό λόγο: Για το πολιτικό του μέλλον.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι την Παρασκευή το βράδυ, την αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη απόφαση του Πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, δε θα συμμεριστούν κάποιοι βουλευτές του, με συνέπεια να οδηγηθεί η χώρα στη μοναδική δημοκρατική επιβεβλημένη λύση για αυτή τη στιγμή, που είναι οι πρόωρες εκλογές
."

Σεισμικές δονήσεις ανησύχησαν το Δερβένι


Μικροσεισμοί εκδηλώθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στα Καλάβρυτα και το Δερβένι.
Στις 11.33 μ.μ., η  δόνηση που έγινε αισθητή στην Ανατολική Αχαΐα και την Κορινθία, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, είχε μέγεθος 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χλμ.,.
Το επίκεντρο προσδιορίζεται  6 χλμ. Β. του Δερβενίου, 32 χλμ. Β.Δ. του Κιάτου και 63 χλμ. Α. της Πάτρας. Δέκα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα σημειώθηκε νέος σεισμός μεγέθους 2,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 10 χλμ και το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χλμ. Ν.Α. των Καλαβρύτων, 40 χλμ. Δ. του Κιάτου και 62 χλμ. Ν.Α. της Πάτρας. Επίσης, στις 11.10 το βράδυ εκδηλώθηκε μία ακόμη σεισμική δόνηση, με το ίδιο ακριβώς μέγεθος, σύμφωνα  με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.
Το επίκεντρο ήταν 17 χλμ. Ν.Α. των Καλαβρύτων, 40 χλμ. Ν. του Αιγίου και 57 χλμ. Ν.Α. της Πάτρας. Το εστιακό βάθος και αυτής της δόνησης ήταν στα 10 χλμ.

korinthianews.blogspot.com

Πρόσκληση σε εκδήλωση - ομιλία στο ΚΑΠΗ Δ.Ε. Ευρωστίνης στο Δερβένι

Ψεκασμός του αισθητικού Δάσους «Πευκιάς»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σας ενημερώνει ότι από 1-11-11 και για τις προσεχείς ημέρες θα προβεί στον από εδάφους ψεκασμό του Αισθητικού Δάσους «Πευκιάς», με κατάλληλο βιολογικό σκεύασμα (Βάκκιλος της Θουριγκίας) για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης.
Παρακαλούνται οι πολίτες να μην εισέρχονται στο Δάσος μέχρι το πέρας των εργασιών

Πληρότητα 110% στα ξενοδοχεία των Τρικάλων το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε στα Τρίκαλα κατά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου καθώς η πληρότητα στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια άγγιξε το …110%!!!
Τέτοια προσέλευση επισκεπτών για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου δεν την περίμεναν, μας ανάφεραν ξενοδόχοι αλλά και ενοικιαστές δωματίων, στα Τρικαλοχώρια ! Οι τιμές των δωματίων όπως μας είπαν ξεκινούν από 40 με 50 ευρώ την βραδιά και φτάνουν τα 450 ευρώ.
Η πληρότητα στα ξενοδοχεία των Τρικάλων , αλλά και άλλων ορεινών περιοχών της χώρας, όπως των Καλαβρύτων , του Καρπενησίου, της Αράχωβας κλπ , έγινε θέμα στα μεγάλα Αθηναικά κανάλια.

Δημοκρατική Συμμαχία: ...η αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων,πράξη πολιτικά ανήθικη και παλαιοκομματικής αντίληψης

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Την ώρα που έχει τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και διακυβεύονται οι κεντρικές στρατηγικές επιλογές της χώρας εξαιτίας της ανικανότητας και της ανευθυνότητας της, η έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ και η αλλαγή του συνόλου της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί πράξη πολιτικά ανήθικη και παλαιοκομματικής αντίληψης, που επιβεβαιώνει την οριστική ρήξη της κυβέρνησης Παπανδρέου με την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει χρέος προστατεύοντας την νομιμότητα, να αρνηθεί την υπογραφή των διαταγμάτων».

Μαργαρίτης Τζίμας : Κύριε υπουργέ Εθνικής Άμυνας, μην τολμήσετε...Κάτω, λοιπόν, τα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας...

Με αφορμή πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να προχωρά, σήμερα, σε κρίσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με ριζική αλλαγή της ηγεσίας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μάλιστα εντός της ημέρας.
Κύριε υπουργέ Εθνικής Άμυνας, μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε αυτήν την αντιδημοκρατική ενέργεια. 
Δηλώνουμε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος.
Τι προσπαθείτε να αποδείξετε;
Δεν έχετε αντιληφθεί πως τις τελευταίες ώρες δεν υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα;
Μια κυβέρνηση που την εγκαταλείπουν ένας ένας και οι βουλευτές της;
Κάτω, λοιπόν, τα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Αποτελείτε, πλέον, παρελθόν.
Τελειώσατε».

Οι τελευταίες ώρες της κυβέρνησης

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Απρόβλεπτες και δραματικές διαγράφονται οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς μετά τη Μιλένα Αποστολάκη, ακούγεται έντονα ότι η Εύα Καϊλή και η Τόνια Αντωνίου θα υποβάλλουν εντός της ημέρας την παραίτησή τους στον Πρόεδρο της Βουλής. Στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση χάνει αυτομάτως την «δεδηλωμένη», καθώς θα της έχουν μείνει 150 βουλευτές και άρα δεν θα έχει την πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει ούτε καν τον Προϋπολογισμό. Από το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου με τους στενούς συνεργάτες του, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Δημήτρη Ρέππα και Γιώργο Ελενόπουλο και συζητάνε πώς θα αντιμετωπιστεί η ραγδαία εξελισσόμενη κατάσταση με το δεδομένο ότι επίκειται και η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό. Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πάντως, αρχίζουν οι προετοιμασίες για εκλογική περίοδο, καθώς πολλοί μέσα στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι δεν θα φτάσουμε στο δημοψήφισμα και οι εκλογές είναι προ των πυλών.

newsbomb.gr

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Την εγκύκλιο με τις οδηγίες για τη διάθεση των ειδικών σημάτων των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών απέστειλε σήμερα στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών. Η αποστολή... των σημάτων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου, ενώ οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν το τέλος και να προμηθευτούν το σήμα έως 31 Δεκεμβρίου 2011.
Σε διαφορετική περίπτωση ( εκπρόθεσμης προμήθειας) θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του τέλους που τους αναλογεί.
Υπενθυμίζεται ότι τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με πέρυσι ( με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε στη Βουλή) το διαμορφώνονται έως εξής:
- Για τα επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως την 31.10.2010 καθώς και για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, αποκλειστικά με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα τους:

Κατηγορία - Κυλινδρισμός κινητήρα (κυβ. εκατ.) Ετήσια τέλη κυκλοφορίας (σε ευρώ)
Α' Έως 300 22
Β' 301 - 785 55
Γ 786- 1.071 120
Δ' 1.072- 1.357 135
Ε' 1.358- 1.548 240
ΣΤ' 1.549- 1.738 265
Ζ' 1.739- 1.928 300
Η' 1.929- 2.357 660
Θ' 2.358- 3.000 880
Ι' 3.001- 4.000 1.100
Κ' 4.001 και άνω 1.320

- Για τα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανά χιλιόμετρο). Για τον υπολογισμό λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος.
Ειδικότερα:

ΚΛΙΜ. ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΙΟΞ. ΑΝΘΡΑΚΑ- ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΗ (γρμ. C02 ανά χιλιόμετρο) ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ CO 2 (σε ευρώ)
 0-100 0,00
101 -120 0,90
121 -140 1,10
141 -160 1,70
161 -180 2,25
181 -200 2,55
201 - 250 2,80
Άνω των 251 3,40

FIMOTRO

Kαταιγιστικές οι εξελίξεις - Ανοιχτό(;) το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίματος έφερε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Αποστολάκη ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της. Το ίδιο σκοπεύει να πράξεικαι η βουλευτής Ευ. Καϊλή, εκτός αν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με άλλον πρωθυπουργό
Παράλληλα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου ζήτησε "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας". Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε μαραθώνιο συνομιλιών με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους κ.κ. Σόιμπλε, Ρεν, Τόμσεν και Άκερμαν, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.
Το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί έκατκτο υπουργικό Συμβούλιο (στη θέση της κυβερνητικής Επιτροπής) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Γιώργο Παπανδρέου.

e-typos.com

Αμβρόσιος : ''Ο πραγματικός μας πρωθυπουργός είναι ο Χ.Ράιχενμπαχ''!

O Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. κ. Αμβρόσιος εξαπολύει νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση , μέσω του προσωπικού του blog , όπου κάνει λόγο για ''γερμανική κατοχή και ξεπούλημα της ελληνικής γης και των χρυσαφικών της Πατρίδος μας''. Από τα βέλη του μητροπολίτη δεν ξεφεύγει ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο χαρακτηρίζει αδρανή.

''Ήταν άδικη η επίθεση στον κ. Παπούλια! Αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να παραβλέπει την αγωνία του ελληνικού λαού και να επικυρώνει τις αντισυνταγματικές αποφάσεις της Βουλής... Δεν είναι προδότης, αδρανής, όμως, είναι'' τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ.Αμβρόσιος υπογραμμίζει ότι ''πραγματικός πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Χ.Ράιχενμπαχ'' και αξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό: ''Γιορτάσαμε την λαμπρότερη εθνική επέτειεο των νεωτέρων χρόνων χωρίς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος! Ο κ. Παπανδρέου προτίμησε να συμμετάσχη σε συνεδριακή εκδήλωση του Αραβικού κόσμου! Η στάση του πρωθυπουργού, περιφρόνηση προς τους ήρωες του '40'', γράφει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να υπεραμυνθεί των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά τις παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Απαλλάχθηκε η Ηλιούπολη – Υποβιβάζεται ο Αετός Σκύδρας

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League απάλλαξε την Ηλιούπολη από την κατηγορία για πειθαρχική παράβαση στοιχήματος, ωστόσο επέβαλλε στον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Τσακογιάννη, τον Αετό Σκύδρας και τον πρόεδρό του Γιάννη Ναυρινιάδη ποινές για ενεργητική και παθητική δωροδοκία.

Να σημειωθεί πάντως ότι η Ηλιούπολη έχει ήδη υποβιβαστεί για άλλους λόγους.
 
Η Απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ:
Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ από τις αποδιδόμενες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις.
 
Απαλλάσσει όλους τους εγκαλουμένους από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση του στοιχήματος.
Δέχεται ομόφωνα ότι οι εγκαλούμενοι  ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ, Ι. ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗΣ και Γ. ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ τέλεσαν το πειθαρχικό παράπτωμα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και επιβάλλει σε βάρος αυτών τις εξής πειθαρχικές ποινές:
 
1) Στο ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ α) την χρηματική ποινή των τριακοσίων χιλιάδων (300.000)ευρώ και  κατά τα 2/4  την χρηματική ποινή των εκατόν πενήντα  χιλιάδων(150.000) ευρώ  β) την ποινή του υποβιβασμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της  καταλήψεως της  τελευταίας θέσεως στον οριστικό οικείο βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας στην οποία αγωνιζόταν κατά το 2010-2011.
2) Στον   Ι. ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗ  α) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ΄ όρου ζωής  β) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους  εφ΄ όρου ζωής και γ) την χρηματική ποινή των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000)ευρώ και κατά τα 2/4 την χρηματική ποινή των εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ.
Στον  Γ. ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ  α) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ΄ όρου ζωής  β) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους  εφ΄ όρου ζωής και γ) την χρηματική ποινή των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000)ευρώ και κατά τα 3/4 την χρηματική ποινή των ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.
Κρίθηκε, αποφασίσθηκε  και δημοσιεύθηκε την 1-11-2011.
 

Ζητούν την παραίτηση Παπανδρέου

Την παραίτηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου μετά την εξαγγελία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ζητούν έξι στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για τους Γιώργο Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Δημήτρη Μπατζελή, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη.

Ντόρα Μπακογιάννη...Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να παραιτηθεί. Η ώρα ευθύνης έχει σημάνει!

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 

«Οι Eλληνίδες και οι Έλληνες ξύπνησαν σήμερα το πρωί τρομοκρατημένοι. Αντιλαμβάνονται ότι τα δύο μεγάλα επιτεύγματα της μεταπολίτευσης, η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη και η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, κινδυνεύουν και κινδυνεύουν πραγματικά.
Η λύση είναι μία. Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να παραιτηθεί. Να γίνουν εκλογές με συμφωνία όλων των κομμάτων, με κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η ώρα ευθύνης για τον καθένα από τους τριακόσιους έχει σημάνει

«Τζογάρει με το μέλλον της Ελλάδας ο Πρωθυπουργός» - Σχόλιο του Κώστα Κόλλια για την εξαγγελία δημοψηφίσματος


Δεν υπάρχουν λέξεις ικανές να περιγράψουν τις ζογκλερικές κινήσεις ενός Πρωθυπουργού, ο οποίος στην προσπάθειά του να μην χάσει την εξουσία, έχει χάσει όχι μόνο κάθε πολιτικό έλεγχο, αλλά και κάθε αυτοέλεγχο. Κάθε εβδομάδα βγάζει έναν άσσο από το μανίκι, σε μια παρτίδα όπου το διακύβευμα είναι το μέλλον της Ελλάδας.  Το αν θα κερδίσει την παρτίδα ενδιαφέρει μόνο τον ίδιο και τους συνεταίρους του στη γλυκιά καρέκλα της εξουσίας.
Τα όσα συνέβησαν εχθές στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όσο πρωτοφανή και αν είναι, δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτε άλλο από τη συνέχιση των πολιτικών ακροβατισμών στους οποίους επιδίδεται η Κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια. Αυτοί οι ίδιοι ακροβατισμοί οδήγησαν στη δανειακή κρίση, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο Μνημόνιο, στην απώλεια κάθε αξιοπιστίας της χώρας και, βεβαίως, στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Ο κύριος Παπανδρέου, ο οποίος εξελέγη με το «λεφτά υπάρχουν», δεν ρώτησε κανέναν όταν πήγε τη χώρα στο ΔΝΤ. Δεν ζήτησε τη γνώμη του λαού όταν έφερε το Μνημόνιο, το δεύτερο Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, τα οδυνηρά μέτρα. Δεν τον απασχόλησε όλους αυτούς τους μήνες η λαϊκή κυριαρχία. Δεν πτοήθηκε όταν άρχισε να χάνει τον ένα Βουλευτή μετά τον άλλο. Ούτε ανησύχησε για την απώλεια της νομιμοποίησής του, όταν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει το 20% του εκλογικού του ποσοστού. Δεν άκουγε όταν ο «κυρίαρχος λαός» διαμαρτυρόταν αγανακτισμένος σε κάθε πλατεία της χώρας.
Το βράδυ της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός θυμήθηκε τον «κυρίαρχο λαό». Και τον θυμήθηκε για να του θέσει απ’ ευθείας ένα από τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει διαρκώς στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Βεβαίως, το πρώτο ερώτημα είναι ποιο θα είναι το ερώτημα. Κυβερνητικοί κύκλοι πλάθουν ήδη το δίλημμα: κύρωση της πολιτικής μας ή έξοδος από το ευρώ. Αυτός είναι ο εκβιασμός. Και δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης στην κρίση του ελληνικού λαού. Είναι θέμα ανευθυνότητας εκ μέρους του κυρίου Παπανδρέου, ο οποίος παίζει κορώνα-γράμματα την θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζοντας τον πολίτη να διαλέξει ανάμεσα στην αγανάκτησή του και στο φόβο της χρεοκοπίας. Σήμερα ξεκίνησε η καταβολή των νέων, μειωμένων κατά 30 και 40% συντάξεων. Σε λίγο έρχεται η εφεδρεία για 150.000 ανθρώπους. Ποιος από αυτούς θα ψηφίσει υπέρ μιας συμφωνίας που προβλέπει και άλλα επώδυνα μέτρα;
Οι επιπτώσεις της ανευθυνότητας του Πρωθυπουργού φαίνονται ήδη: τα χρηματιστήρια στην Αθήνα και σε όλο τον κόσμο κατακρημνίζονται, το ευρώ πέφτει, τα spreads και τα ασφάλιστρα κινδύνου για τα ομόλογα, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Βελγίου, ανεβαίνουν. Είναι βεβαίως πλέον αμφίβολο εάν θα προλάβουμε καν να φτάσουμε σε δημοψήφισμα. Ήδη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αντιδρά σφοδρά, είχαμε την ανεξαρτητοποίηση της κυρίας Αποστολάκη, είχαμε παρεμβάσεις και από άλλους Βουλευτές. Εκτιμώ ότι η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα σταματήσει τον εκβιασμό του κ. Παπανδρέου και σύντομα θα οδηγηθούμε στη μοναδική αποδεκτή λύση, που δεν είναι άλλη από την προσφυγή στις κάλπες. Ελπίζω ότι όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ώστε να μην χρειαστεί η Ελλάδα να πιει το πικρό ποτήρι της απομόνωσης.»

Παρέμβαση Παπούλια για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζητά η Βάσω Παπανδρέου

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κ.Παπούλια ζητά η Βάσω Παπανδρέου, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας με ορίζοντα τη διασφάλιση του πακέτου που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου και στη συνέχεια προσφυγή στις κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι η Βάσω Παπανδρέου είχε δηλώσει πριν από δύο εβδομάδες ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών ήταν η τελευταία φορά που στήριζε μέτρα, καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Λίγο μετά τις 3 και η Εύα Καϊλή ζήτησε με επιστολή της όπως και η κα Παπανδρέου κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα ζητώντας η κυβέρνηση αυτή να έχει άλλον πρωθυπουργό.



Το Μαξίμου ήδη μιλά για κινήσεις αποστασίας. Η αντίδραση; Στις 6 αντί για κυβερνητική σύσκεψη, υπουργικό συμβούλιο

Συνέντευξη ΥΕΘΑ και Βουλευτή Ν. Κορινθίας κ. Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗ στο Ρ/Σ «ΣΚΑΪ» με το δημοσιογρά​φο Άρη Πορτοσάλτε

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Θα καλημερίσω τον κ. Πάνο Μπεγλίτη, Υπουργό Εθνικής Άμυνας.  Καλημέρα κ. Μπεγλίτη, καλό μήνα σας εύχομαι.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Καλημέρα σας, καλό μήνα κ. Πορτοσάλτε.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: «Μήπως», λέει ο Κώστας από το Πέραμα, «η Ευρωπαϊκή Ένωση στις 27 Οκτωβρίου αποφάσισε πως η Ελλάδα πρέπει ν’ αποβληθεί από το ευρώ αλλά δε μπορεί να μας στείλει από μόνη της οπότε άφησαν το Γιώργο Παπανδρέου να μας οδηγήσει σε έξοδο από δική μας επιλογή;»

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ:  Είναι ένα ερώτημα που τίθεται με απλοϊκούς όρους, γιατί το ερώτημα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, μέσα ή έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Το μείζον ερώτημα είναι αν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας αναλαμβάνουν τις εθνικές τους ευθύνες για την υπέρβαση της κρίσης. Με βάση τη συμφωνία που επετεύχθη στις 26 Οκτωβρίου, τη δανειακή σύμβαση και το σύνολο των υποχρεώσεων που θα συνδεθούν με τη δανεική σύμβαση, εάν θέλουμε να προχωρήσουμε ή αν οι πολιτικές δυνάμεις έχουν κάποιον άλλο δρόμο, κάποια άλλη εναλλακτική προσέγγιση.

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη


Τη βαθύτατη διαφωνία της με την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα εξέφρασε η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, δηλώνοντας ότι ανεξαρτητοποιείται.

Σε δισέλιδη επιστολή της, η κ. Αποστολάκη εκφράζει την κατηγορηματική διαφωνία της με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι «είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία, προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες.

» Ψήφισα σειρά νομοσχεδίων, γνωρίζοντας ότι δεν εκφράζω τη βούληση των πολιτών που με εξέλεξαν, αξιολογώντας ως πρώτιστο καθήκον μου την αποφυγή της χρεοκοπίας και της επακόλουθης στάσης πληρωμών, αναφέρει η κ. Αποστολάκη και συμπληρώνει:

» Τούτη τη στιγμή εκπροσωπώντας ως βουλευτής σύμφωνα με το σύνταγμα το έθνος έχω χρέος να αντισταθώ σε αυτή τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει, επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή την βιωσιμότητα της χώρας.

» Οι στιγμές είναι χρήσιμες και οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από βουλευτές που εξέλεξαν» δικαιολογεί την απόφαση της να παραμείνει βουλευτής και να μην εγκαταλείψει την βουλευτική της έδρα, ενώ προσθέτει ότι για αυτό το λόγο δεν παραιτείται από την εντολή που της έδωσαν οι συμπολίτες της αλλά ανεξαρτητοποιείται αποχωρώντας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Αποστολάκη στην επιστολή της χαρακτηρίζει ανεπιτυχή την διαδικασία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, διαπιστώνει ότι οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δεν επιτυγχάνονται και ότι η νομοθετική υπερπαραγωγή αδυνατεί να μετουσιωθεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση της κ. Αποστολάκη, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει 152 βουλευτές.

Newsroom ΔΟΛ

Ο Αντώνης Σαμαράς μετά την 25λεπτη συνάντισή του με Παπούλια : Να αποτραπούν πάση θυσία οι επικίνδυνοι τυχοδιωκτισμοί, - Εθνική ανάγκη οι εκλογές.

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά την 25λεπτη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να διασωθεί, έβαλε ένα δίλημμα διχαστικό, ένα δίλημμα εκβιαστικό, που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην Ευρώπη.
Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να αποτρέψει πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς. Και μπορεί να το κάνει.
Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε μπροστά μας απλά ένα αίτημα για εκλογές. Αυτή τη στιγμή, οι εκλογές αποτελούν εθνική ανάγκη.
Και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει το καθήκον του».


Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, μίλησε για "ιστορική ευθύνη να κάνει με κάθε τρόπο ό,τι απαιτείται προκειμένου να μην μπει σε περιπέτειες η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας",
Ο κ. Σαμαράς, στο σύντομο διάλογο που είχε με τον κ. Παπούλια, σημείωσε ακόμη ότι "είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια τα οποία υπάρχουν, τουλάχιστον εμάς, να μην μας βρουν συνεργούς".
Δειτε το video

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
spitha-kap.gr                  


                                                      Αθήνα,   1.11.2011

                           

                         ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ  ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
            
                Α  Π  Α  Τ  Η       Κ  Α  Ι       Υ  Π  Ο  Κ  Ρ  Ι  Σ  Ι  Α 


 Ο επιθανάτιος ρόγχος της Κυβέρνησης  σε συνδυασμό με την απροσμέτρητη μεγαλομανία και ανικανότητα των ηγετών της μας οδηγεί εδώ και δυόμιση χρόνια προς το απόλυτο χάος.
Παίζουν με τις αντοχές του λαού μας και χρησιμοποιούν τους θεσμούς αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Το νέο εύρημα του Δημοψηφίσματος είναι εντελώς υποκριτικό, αφού η Κυβέρνηση έχει πάρει ως τώρα άπειρες σοβαρότατες αποφάσεις και έχει υπογράψει συμφωνίες με τις οποίες έχει δεσμεύσει ασφυκτικά τον ελληνικό λαό και έχει υποθηκεύσει το μέλλον του, χωρίς ποτέ να τον ρωτήσει για τίποτα. Μας ρώτησε όταν μας οδήγησε στο ΔΝΤ; Ή όταν υπέγραφε την πρώτη δανειοληπτική σύμβαση; Τώρα που μας έδεσε χειροπόδαρα, τώρα θυμήθηκε το Δημοψήφισμα;
Όμως είναι γνωστό, ότι το Δημοψήφισμα είναι τρόπος δημοκρατικής έκφρασης της θέλησης του Λαού, όταν αυτός είναι ελεύθερος να αποφασίσει και όχι όταν τον έχουν φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων και κάτω από συνθήκες εκβιασμού
.Τώρα που ο ελληνικός λαός είναι κυριολεκτικά παγιδευμένος εξ αιτίας της Κυβέρνησης και με τις δικές της υπογραφές, έρχονται να θέσουν υποκριτικά το ερώτημα αν συναινούμε στην τελευταία μόνο συμφωνία που υπέγραψαν τις μέρες αυτές, προσπαθώντας πονηρά να νομιμοποιήσουν αναδρομικά ό,τι αντισυνταγματικό έχουν κάνει ως τώρα και εκβιάζοντάς μας ότι αν δεν συναινέσουμε, θα χάσουμε ό,τι έχουμε, ακόμα και μισθούς και συντάξεις. 
ΟΧΙ λοιπόν στο δημοψήφισμα.  Όσο για μας, έντονη προσπάθεια για τη δημιουργία του Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου Σωτηρίας.           


Για το Γραφείο Τύπου
Ιωάννα Κολοβού
 
                      
Γραφεία Αθήνας: Ερμού 7, 6ος όροφος, τηλ.210.3233877 & 6977.918816
Γραφεία Θεσσαλονίκης: Γεννηματά 83& Μαυρομμάτη 4ος όροφος,
                        τηλ 2310.456906 & 6985.570763
            

Αν αυτή είναι η φωνή της Πατρίδας, να την ακούτε μόνοι σας!

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη

Αν καταλάβαμε καλά διαβάζοντας το – εντασσόμενο στον νέο επικοινωνιακό ορυμαγδό – άρθρο του υπουργού των Οικονομικών κ. Βενιζέλου στην εφημερίδα «Τα Νέα», ελάχιστοι είναι εκείνοι που ακούνε την φωνή της πατρίδας.

Υποστηρίζει ο άνθρωπος – δεν θα σταθώ καθόλου στην υπεραπλουστευμένη και άρα προπαγανδιστική ερμηνεία των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου τις οποίες, όπως και τις άλλες, επίσης εμφανίζει ως μάννα εξ ουρανού – ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων εκβάλλουν κραυγές και μόνο ο ίδιος, ο πρωθυπουργός και μερικοί ακόμη είναι σε θέση να ακούσουν τη φωνή της πατρίδας.

Χρησιμοποιεί – ο αθεόφοβος – τον στίχο από το Ημερολόγιο Καταστρώματος του Γ. Σεφέρη, («την κραυγή/ βγαλμένη απ´ τα παλιά νεύρα του ξύλου/ γιατί την είπες φωνή Πατρίδας; ») για να μας ανακαλέσει στην τάξη, να μας προτρέψει να ακούσουμε κι’ εμείς τη φωνή της Πατρίδας.

Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του: «Γιατί την είπες φωνή Πατρίδας;».

Στο μπούνκερ της Καγκελαρίας μέχρι την τελευταία ώρα. Κήρυξαν τον πόλεμο στον λαό

Ένα πρωτοφανές κήρυγμα μίσους και διχασμού χειροκρότησαν χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να πάρει μαζί του στην καταστροφή ολόκληρη τη χώρα, τινάζοντας στον αέρα την ίδια τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου που ο ίδιος και ο κ. Βενιζέλος παρουσίασαν ως μάννα εξ ουρανού.

Σοφία Βούλτεψη

Πόλεμο κατά του λαού που χωρίς αμφιβολία θα εξελιχθεί σε εμφύλιο κήρυξε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, διακηρύσσοντας την απόφασή του να μην προχωρήσει σε εκλογές και αντικαθιστώντας τις με δημοψήφισμα και με ψήφο εμπιστοσύνης προς τον εαυτό του.

Διαφημίζοντας της νέα συμφωνία (που ήδη αμφισβητείται από τους πάντες), κατά την χθεσινή ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται με δημοκρατικές διαδικασίες να θέσει υπό την κρίση του λαού – με κανονικές εκλογές – την διακυβέρνησή του και επιβεβαίωσε ότι θα παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία του μέχρι τελικής πτώσης – του ίδιου και της χώρας.

Αν και στην ομιλία του ξόρκισε τον διχασμό, ουσιαστικά έστειλε το πιο διχαστικό μήνυμα, αρνούμενος να παραδεχθεί πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα.

Αν και από τις Βρυξέλλες επέστρεψε με την χρεοκοπία της χώρας στις αποσκευές του, κατηγόρησε όλους τους άλλους ότι απεργάζονται την διάλυση της χώρας.

Την … κουρέψαμε !


Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα
 στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 29 Οκτωβρίου 2011, σελίδα 7 :

Την … κουρέψαμε !

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει «κλείσει» ακόμα το ύψος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και έχω την αίσθηση ότι το τελικό ποσοστό θα παίζεται και μετά την Κυριακή, μέρα κατά την οποία υποτίθεται ότι πρέπει να έχει αποφασιστεί όλο το πακέτο για την Ελλάδα.

Αυτά που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι το ποσοστό θα κινηθεί άνω του 50 %, ότι η χώρα θα μπει σε μια πολύ μακρά περίοδο αυστηρής επιτήρησης ή επιτροπείας ή κηδεμονίας ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, ότι η έξοδος στις αγορές θα αποτελεί άφταστο στόχο τουλάχιστον μέχρι το 2021, ότι η ύφεση θα συνεχιστεί αρκετά ακόμα, ότι το εργασιακό περιβάλλον θα αποκτήσει ακόμα πιο τραχείς συνθήκες και ότι μισθοί και συντάξεις θα κατέβουν ακόμη περισσότερο.

Ακράτα : Το τελευταίο αντίο στο Χρήστο Αναγνωστόπουλο



ΠΗΓΗ : filodimos.gr / Πέπη Σπηλιωτοπούλου   

Xιλιάδες κόσμου από όλη την Αιγιάλεια που συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ακράτας, αποχαιρέτησαν σήμερα το πρωί τον δημοτικό σύμβουλο Αιγιάλειας Χρήστο Αναγνωστόπουλο, που έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 43 ετών την ώρα που προσπαθούσε, με την ιδιότητά του ως Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας, να απομακρύνει ένα δέντρο που είχε χτυπηθεί από κεραυνό και κρεμόταν επικίνδυνα στο οδικό δίκτυο πάνω από το Μεσορρούγι Ακράτας, στη θέση Στόλο.
Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του και τα τρία του παιδιά, που δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που βρήκε την οικογένειά τους. Παρόντες, βεβαίως, και οι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι του Χρήστου από όλες τις παρατάξεις, συντετριμμένοι για το χαμό του, που δύσκολα προσπαθούν να πιστέψουν.
Προς τιμήν του εκλιπόντος, από τις 11 το πρωί και μετά, οι δημοτικές υπηρεσίες και τα ΚΕΠ του Δήμου Αιγιαλείας παρέμειναν κλειστά, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας συνήλθε εκτάκτως το απόγευμα της Κυριακής, για να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα για το θάνατό του.
Ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος το μεσημέρι του Σαββάτου, βρέθηκε στο μοιραίο σημείο για να πάρει το επικίνδυνο δέντρο από το σημείο, θέλοντας να προστατέψει τους συγχωριανούς και περαστικούς και τελικά το δέντρο αυτό τον σκότωσε πέφτοντας πάνω του, ενώ ο ίδιος, όπως φαίνεται, προσπάθησε μάταια να ξεφύγει. Τον άτυχο άνδρα βρήκαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ακράτας λίγη ώρα αργότερα από το δυστύχημα, οι οποίοι περνούσαν από το σημείο επιστρέφοντας από την κατάσβεση μιας μικρής πυρκαγιάς λίγο πιο πάνω από το χωριό. Όταν αντιλήφθηκαν πως υπήρχε άνθρωπος πλακωμένος από το δέντρο, προσπάθησαν με τη συμβολή και άλλου πυροσβεστικού οχήματος που ήρθε στο σημείο να τον σώσουν, όμως ήταν ήδη αργά για το Χρήστο. Στο σημείο ειδοποιήθηκε άμεσα και η Αστυνομία, καθώς και ασθενοφόρο που δυστυχώς το μόνο που έκανε ήταν να μεταφέρει το άψυχο σώμα του στο Νοσοκομείο για να διαπιστωθεί επισήμως ο θάνατός του...
Η εφημερίδα “Φιλόδημος” στέλνει τα πιο θερμά της συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, που στη σύντομη θητεία του ως δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας αλλά και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, επέδειξε εργατικότητα και θάρρος στα καθήκοντά του. Ο Θεός ας Τον αναπαύσει...

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
Όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, τη θέση του Χρήστου Αναγνωστόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας μετά από το τραγικό συμβάν, θα αναλάβει πλέον ο α΄επιλαχών από το ψηφοδέλτιο της Εκλογικής Περιφέρειας Ακράτας κ. Αντώνης Παλαιολόγου (προϊστάμενος της Πολεοδομίας Αιγίου).

Με μετρητά τα φάρμακα για ασφαλισμένους 5 Ταμείων

 Διακόπτουν από σήμερα την πίστωση σε πέντε ασφαλιστικά Ταμεία οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, του Πειραιά αλλά και της Αχαΐας εξαιτίας υπέρογκων οφειλών.
 Από την τσέπη τους θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι της ΔΕΗ, του Ταμείου των Μηχανικών, του ΤΣΑΥ αλλά και του Ταμείου των Δικηγόρων της Αθήνας και της Περιφέρειας καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να διακόψουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση. Οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν τα σκευάσματα από την τσέπη τους και στη συνέχεια να πηγαίνουν στο Ταμείο τους για να διεκδικήσουν τα χρήματά τους.

iatropedia.gr 

Στο νοσοκομείο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Με έντονους πόνους στο στομάχι. Αναμένεται να παραμείνει μέχρι αργά το απόγευμα.

Με έντονους πόνους στο στομάχι μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί στην Κεντρική Κλινική Αθηνών ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος εισήχθη στο νοσοκομείο προληπτικά, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, υπολογίζεται ότι θα παραμείνει στην κλινική μέχρι αργά το απόγευμα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επτά δημοψηφίσματα από συστάσεως ελληνικού κράτους

Επτά δημοψηφίσματα έχουν διεξαχθεί στη χώρα μας από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους. Τα επτά δημοψηφίσματα πραγματοποιήθηκαν σε μια χρονική περίοδο 54 ετών, με τις έξι περιπτώσεις το ερώτημα να σχετίζεται με το πολίτευμα (βασιλευόμενη ή αβασίλευτη δημοκρατία) και μια για την έγκριση συντάγματος. Τρία από τα επτά δημοψηφίσματα διενεργήθηκαν από διδακτορικά καθεστώτα. Αναλυτικά:

1920: Η κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη προκηρύσσει δημοψήφισμα για τις 5 Δεκεμβρίου με ερώτημα την επιστροφή του Bασιλιά Κωνσταντίνου του Α'. Στο δημοψήφισμα δεν συμμετέχουν οι Φιλελεύθεροι. Η επάνοδος του εξόριστου βασιλιά εγκρίνεται με 99%. Το αποτέλεσμα ενοχλεί τις συμμαχικές δυνάμεις και κυρίως τη Βρετανία που δεν επιθυμεί την επιστροφή του φιλογερμανού Κωνσταντίνου. Οι σύμμαχοι παύουν να υποστηρίζουν την Ελλάδα προσφέροντας την υποστήριξή τους προς την Τουρκία. Η αλλαγή της στάσης των συμμάχων θεωρείται ένας από τους παράγοντες που συνέλαβαν καθοριστικά στη μικρασιατική καταστροφή.

1924: Η Δ' Συντακτική Εθνοσυνέλευση προκηρύσσει δημοψήφισμα για τις 13 Απριλίου με ερώτημα την κατάργηση της μοναρχίας. Η διαδικασία οργανώνεται από την Kυβέρνηση Παπαναστασίου. Υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας ψηφίζει το 69,95% των ψηφοφόρων και κατά το 30,05%. Την 1η Μαΐου της ίδιας χρονιάς ορκίζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Παύλος Κουντουριώτης.

1935: Προκηρύχθηκε από το διδακτορικό καθεστώς του Γεωργίου Κονδύλη κι έμεινε στην ιστορία ως "νόθο δημοψήφισμα". Το ερώτημα ήταν η κατάργηση της αβασίλευτης δημοκρατίας. Σύμφωνα με το επίσημο αποτέλεσμα, υπέρ της βασιλευόμενης δημοκρατίας ψήφισε το 97,88% των ψηφοφόρων, ενώ το "όχι" απέσπασε μόλις το 2,12%.

1946: Η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Τσαλδάρη προκηρύσσει δημοψήφισμα για την 1η Σεπτεμβρίου. Οι επιλογές ήταν τρεις: υπέρ ή κατά της επανόδου του βασιλιά και υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας. Υπέρ της επανόδου του βασιλιά Γεωργίου Β' ψήφισε το 69%, κατά το 20% και υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας το 11%.

1968: Η χούντα των συνταγματαρχών διενεργεί δημοψήφισμα στις 29 Σεπτεμβρίου  για σχέδιο συντάγματος που είχε εκπονήσει η ίδια. Στο δημοψήφισμα - παρωδία το "ναι" αποσπά ποσοστό 92,21% και το "όχι" το 7,79%. Στη διαδικασία δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι πολιτικοί κρατούμενοι που είχαν συλληφθεί ή εκτοπιστεί μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967.
Την επόμενή ημέρα 30 Σεπτεμβρίου συνέβη στο Δερβένι σιδηροδρομικό δυστύχημα ( σύγκρουση τραίνων) με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 35 άτομα και να τραυματιστούν 150. Οι δύο αμαξοστοιχιες επέστρεφαν στην Αθήνα , από την Πελοπόννησο, με 2.500 ψηφοφόρους, έκαστη.

1973: Το δεύτερο δημοψήφισμα - παρωδία της απριλιανής δικτατορίας πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου εκείνου του έτους. Τα ερωτήματα σχετίζονταν με την έγκριση μεταρρύθμισης του συντάγματος του 1968, την εκλογή προέδρου (Γεώργιος Παπαδόπουλος) και αντιπροέδρου (Οδυσσέας Αγγελής) της Δημοκρατίας για θητεία οκτώ ετών και την κατάργηση της μοναρχίας. Υπέρ ψήφισε το 78,43% και κατά το 21,57%.

1974: Μετά την πτώση της δικτατορίας, η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή διενεργεί δημοψήφισμα με ερώτημα τη μορφή του πολιτεύματος. Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου. Το 69,2% των ψηφοφόρων ψηφίζει κατά της βασιλευόμενης δημοκρατίας και κατά το 30,82%.

Κων. Μητσοτάκης: "Δεν έχει καμία λογική το δημοψήφισμα"..."έκλεισε τον κύκλο του ο κ. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός".

Δεν έχει καμία λογική το δημοψήφισμα, περιπλέκει τα πράγματα και δεν διευκολύνει την προσπάθεια για έξοδο της χώρας απο τη σημερινή κρίση, δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.


    Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (Σκάϊ), χθες το βράδυ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου "θα πέσει γρήγορα και κάποια άλλη λύση θα βρεθεί για να βοηθήσει τον τόπο" και εκτίμησε ότι "έκλεισε τον κύκλο του ο κ. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός". 

Γιάννης Μιχελάκης: «Ο κ. Παπανδρέου είναι αδίστακτος και επικίνδυνος...πρέπει να φύγει.!

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου είναι αδίστακτος και επικίνδυνος. Σαν κέρμα στον αέρα πέταξε την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη.
Που υπήρξε πάντα κορυφαία στρατηγική επιλογή του Ελληνικού λαού…
Λέει στον Ελληνικό λαό, ότι «αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές μου, σας βγάζω από την Ευρώπη»!
            Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και το θυμό της.
            Αντί να ψάξει για τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο, κάνει τον έσχατο εκβιασμό στον Ελληνικό λαό.
            Αφού δεν μπόρεσε να κάνει συνένοχό του τη Νέα Δημοκρατία, προσπαθεί να κάνει συνένοχό του ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.
            Δεν μπορεί να κυβερνήσει. Και τώρα αντί να αποχωρήσει έντιμα, δυναμιτίζει τα πάντα. Και διακινδυνεύει τα πάντα.
            Είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει.
            Λύση υπάρχει:
            Εκλογές τώρα! Είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο «δημοψήφισμα».
            Ο,τιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή για τη δημοκρατία και καταστροφή για τη χώρα».