Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Λασίθι: Συλλήψεις και... παρατράγουδα στη Σοσιαλιστική Διεθνή

Αργά το βράδυ του Σαββάτου αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την απολογία τους στην Εισαγγελέα
Λασιθίου, δυο άτομα -πατέρας και γιος- που είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια στον 'Αγιο Νικόλαο, έξω από το ξενοδοχείο όπου διεξάγονταν η Σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου.
Για τους δύο συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της πρόκλησης σωματικών βλαβών, ορίστηκε τακτική δικάσιμος την 1η Δεκεμβρίου 2011.
Mε την ευκαιρία της παρουσίας του πρωθυπουργού στο Λασίθι, διαδηλωτές πολιόρκησαν το Σάββατο την περιοχή διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Οι συγκεντρωμένοι εμπόδιζαν την είσοδο σε βουλευτές, δημάρχους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να επέμβουν τα ΜΑΤ και να πραγματοποιηθούν έντεκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις.

EΠΙΚΑΙΡΑ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΑΠΘ!

 
Tην τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ομότιμος καθηγητής Φυσικής, Ιωάννης Αντωνόπουλος, όταν παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο. Το δυστύχημα έγινε στη διασταύρωση της...
Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος, εξετράπη της πορείας του και παρέσυρε τον πρώην πρύτανη ο οποίος εκείνη την ώρα έκανε τζόκινγκ στο πλακόστρωτο της παραλίας.
Ο 24χρονος οδηγός συνελήφθη ενώ προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Α΄Τμήμα Τροχαίας. Ο Ιωάννης Αντωνόπουλος είχε διατελέσει πρόεδρος του τμήματος Φυσικής στο ΑΠΘ, αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Έργων και τέλος πρύτανης. Ήταν ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ΥΠΕΠΘ και σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO. Παράλληλα, ήταν συγγραφέας 10 διδακτικών συγγραμμάτων και είχε πάνω από 100 δημοσιεύσεις για επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά ενώ είχε εκδώσει και το βιβλίο "Δε γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά".
 
FIMOTRO

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Καστρίτσι Αχαϊας.

Πυρκαγιά στην Αχαϊα
Φωτιά από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε λίγο πριν από τι τρεις το μεσημέρι, σε δασική έκταση στο Καστρίτσι Αχαϊας. Στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ισχυρή δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος, αποτελούμενες από 30 άνδρες, 14 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.
ΑΠΕ

Σοκ στην Ακράτα: Δημοτικός σύμβουλος καταπλακώθηκε από δέντρο που ο ίδιος έκοβε στο Μεσορρούγι!

 


Σοκ στην Αιγιάλεια προκαλεί η είδηση του θανάτου του 42χρονου δημοτικού συμβούλου, Χρήστου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι του Σαββάτου έξω από το χωριό Μεσορρούγι Ακράτας, όπου είχε πάει να κόψει ξύλα. Προφανώς από λάθος χειρισμό, όπως αναφέρει το filodimos.gr, ένα δέντρο τον καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο και να τον βρουν λίγη ώρα αργότερα συγχωριανοί του, που αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά στο σημείο όπου είχε παρκάρει το φορτηγάκι του. Όπως δηλώνουν συγχωριανοί, το δέντρο αυτό είχε χτυπηθεί από κεραυνό και ο Χρήστος πήγε να το κόψει και να το απομακρύνει, καθώς κρεμόταν επικίνδυνα. Αυτή του η υπεύθυνη κίνηση ήταν δυστυχώς και μοιραία...
Ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος ήταν δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Δημοτική Συσπείρωση Αιγιαλείας» του δημάρχου κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου, στο ψηφοδέλτιο της Εκλογικής Περιφέρειας Ακράτας και πατέρας τριών παιδιών. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία όλης της Αιγιάλειας, όπου δραστηριοποιούταν στις κατασκευές σκεπών, ενώ διατηρούσε και επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων στο Μεσορρούγι, στους πρόποδες του Χελμού. Ως δημοτικός σύμβουλος, είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, έχοντας δείξει λαμπρές ικανότητες και εργατικότητα σε όσες έκτακτες ανάγκες προέκυψαν.
Η νεκροψία-νεκροτομή για τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διενεργηθεί το πρωί της Δευτέρας, ενώ η κηδεία του θα γίνει στις 11.00 της ίδιας ημέρας στον Ι.Ν.Αγίου Χαραλάμπους Ακράτας.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!! Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, αρνήθηκε να φύγει απο την παρέλαση

Μετά την φυγή της Πολιτικής ηγεσίας και την ακύρωση της στρατιωτικής παρέλασης, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, αρνήθηκε να αποχωρήσει παραμένοντας στον χώρο έναρξης της παρέλασης.. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα αυτοί οι άνθρωποι και μας κάνουν υπερήφανους!! Δείτε το βίντεο..


trelokouneli.gr

Η μεγάλη σφαγή.



Όπως προκύπτει μετά την αναγωγή των αναποφάσιστων της δημοσκόπησης ΚΑΠΑ recearch έχουμε:
ΝΔ 28%
ΠΑΣΟΚ 18,6%
ΚΚΕ 11,5%
ΛΑΟΣ 7,9%
ΣΥΡΙΖΑ 6,4%
Δημ.Αρισ. 5,2%
ΟΙΚΟΛ. 4,3%
ΔΗ-ΣΥ. 3,3%
Δημαράς. 2,3%
Αν επαληθευτούν τα ποσοστά θα έχουμε 8κομματική βουλή.
Θα γίνει μεγάλη εκλογική σφαγή.
Τρέμουν από τώρα οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς γι' αυτούς το επικρατείας δεν τους χωράει όλους.
Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν εκλογές;



ideopigi.blogspot.com

Αθάνατος Ζορμπάς στα πέρατα του κόσμου, Να ρε γιατί δεν πεθαίνει η Ελλάδα !

Στα βίντεο που ακολουθούν, δείτε γιατί η Ελλάδα, μπορεί και να μην πεθάνει ποτέ....
Όσο τουλάχιστον Καζαντζάκης, Ζορμπάς και Θεοδωράκης, θα καταφέρνουν να ξεσηκώνουν τα πλήθη, όπου γης.
Στο πρώτο, οι φημισμένοι σκληροτράχηλοι Γκούρκας, παρευλαύνουν με συρτάκι.


Στο δεύτερο, είναι προφανές, ότι με τη σωστή πενιά, ένας τυχαίος δρόμος, μπορεί να γίνει  Πρώτο τραπέζι πίστα

Ο Σιδέρης, παλιός θρύλος του Ολυμπιακού, εμπλέκει τον Κοσκωτά σε απόπειρα δολοφονίας!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
 

Από πρωταγωνιστής του μεγαλύτερου οικονομικού-πολιτικού σκανδάλου που ξέσπασε στη χώρα στο τέλος της δεκαετίας του '80, και κορυφώθηκε με την πολιτογραφημένη ως «Δίκη του αιώνα» (Ειδικό Δικαστήριο) για εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, βασικός κατηγορούμενος σήμερα σε μια δικογραφία που παραπέμπει σε τακτικές υποκόσμου.

Δέκα χρόνια μετά την αποφυλάκισή του για το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης, ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης και πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Κοσκωτάς, τελεί εν αναμονή της έκδοσης δικαστικού βουλεύματος με το οποίο θα κριθεί εάν θα καθήσει εκ νέου στο εδώλιο του δικαστηρίου.
Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται, εξαιτίας της οποίας του απαγορεύθηκε ξανά η έξοδος από τη χώρα, είναι πλέον στα χέρια εισαγγγελέα, προκειμένου να διατυπώσει την εισήγησή του για την παραπομπή ή όχι σε δίκη τόσο του Γιώργου Κοσκωτά όσο και των δύο συγκατηγορουμένων του. Το περιεχόμενο της δικογραφίας αναδύει μεν ένα ξεθυμασμένο «άρωμα» από το παρελθόν αλλά δεν αφορά υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες.
Το πραγματικά «κινηματογραφικό παζλ» της υπόθεσης, για την οποία του έχει αποδοθεί η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε... απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνθέτουν:
*Η ιστορία μιας... Μερσέντες, που χρησιμοποιούσε ως κραταιός άντρας της Τράπεζας Κρήτης, για την οποία δεν είχαν πληρωθεί δασμοί για τη θωράκισή της, με αποτέλεσμα το πρόστιμο από την εφορία να αγγίξει -με τις προσαυξήσεις- τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.
*Δεκατέσσερις πολυτελείς μεζονέτες που είχε αγοράσει και βγήκαν σε πλειστηριασμό από την εφορία και οι οποίες ύστερα από δικαστικές διαμάχες χρόνων (τις διεκδικούσαν επίσης Τράπεζα Κρήτης και Ελληνικό Δημόσιο) περιήλθαν το 2006 στην κατοχή κατασκευαστικής εταιρείας (που ήταν ο υπερθεματιστής στον πλειστηριασμό), μέτοχος της οποίας ήταν ο παλιός θρύλος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σιδέρης.
*Η μαφιόζικη επίθεση από κουκουλοφόρους, ένα χρόνο μετά, δηλαδή το 2007, εις βάρος του Γιώργου Σιδέρη, με δύο πυροβολισμούς, μέρα μεσημέρι, έξω από το σπίτι του, στο Παλαιό Φάληρο.
Το ποινικό σενάριο της υπόθεσης συμπληρώνεται:
- Από την εμπλοκή (για την ίδια κατηγορία) ενός προσώπου που όλοι ξέραμε ως σωματοφύλακα του Γιώργου Κοσκωτά και για τον οποίο σήμερα ισχυρίζεται ότι δεν ήταν ποτέ στην προσωπική του ασφάλεια.
- Από έναν «γκεστ-σταρ», μάρτυρα υπεράσπισης του σωματοφύλακα, που δεν είναι άλλος από τον απόστρατο αξιωματικό Νίκο Γρυλλάκη, τον επονομαζόμενο και «στρατηγό του Μητσοτάκη». Ως μάρτυρας, προτεινόμενος από τον Γιώργο Κοσκωτά, κατέθεσε στην ανάκριση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ο εκκαθαριστής της Τράπεζας Κρήτης, Κων. Τσάλτας.
Πώς όμως ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού έφτασε σήμερα να κατηγορείται, γιατί περί αυτού πρόκειται, ότι κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του παλαιού ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιώργου Σιδέρη;
Ο τελευταίος, μετά την απόπειρα εις βάρος του, καταθέτοντας στην αστυνομία, αφού περιγράφει πώς πυροβολήθηκε ενώ επιχειρούσε να παρκάρει το αυτοκίνητό του, λέει:
*Το άτομο που ήταν στη μεριά του οδηγού, με πυροβόλησε, φωνάζοντας «γιατί ρε π..... δεν έδωσες τα λεφτά στον πρόεδρο Κοσκωτά;».
Εξηγώντας ο Σιδέρης τι εννοούσε ο δράστης, ανέφερε:
*«Ο Κοσκωτάς μού είχε ζητήσει να του δώσω ένα ποσόν που αντιστοιχούσε σε κάποιες μεζονέτες. Του είχα απαντήσει ότι δεν μπορούσε αυτό να γίνει γιατί είχαν περάσει μετά τον πλειστηριασμό νόμιμα στην ιδιοκτησία μου και δεν του είχα καμία υποχρέωση». Στη συνέχεια, υποστήριξε ο Γιώργος Σιδέρης, άλλα δύο πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία ο πρώην σωματοφύλακας του Κοσκωτά, τον πλησίασαν απειλητικά, λέγοντάς του «φιλαράκο, δώσε τα λεφτά στον Κοσκωτά, αλλιώς θα έχεις πρόβλημα».
Η υπόθεση πήγε στον εισαγγελέα χωρίς να έχει κληθεί από την αστυνομία ο Γιώργος Κοσκωτάς, ασκήθηκαν οι διώξεις για τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς της πράξης, καθώς οι δράστες των πυροβολισμών παραμένουν άγνωστοι και ξεκίνησε η ανάκριση. Μάλιστα εις βάρος του Κοσκωτά εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης καθώς δεν ανταποκρίθηκε στην κλήτευσή του. Οπως βέβαια αποδείχθηκε, όταν τελικά αυτοβούλως εμφανίστηκε στην ανακρίτρια, με τον συνήγορό του από τα παλιά, Τάκη Μιχαλόλια, η κλήση είχε... ταξιδέψει σε λάθος τόπο κατοικίας.
Στην ανάκριση, ο Γιώργος Σιδέρης ανακάλεσε τον ισχυρισμό ότι ο πρώην σωματοφύλακας τον είχε απειλήσει ή εκβιάσει, επανέλαβε όμως ότι «εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της εις βάρος μου απόπειρας». Υποστήριξε μάλιστα ότι «θα δίναμε με το συνέταιρό μου κάποιο ποσό στον Κοσκωτά, αλλά επειδή είχαμε καθυστερήσει, πιστεύω ότι έχασε την υπομονή του».
Οι εμπλεκόμενοι αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με την απόπειρα, ενώ η μαρτυρία του εκκαθαριστή της Τράπεζας Κρήτης ενισχύει τους ισχυρισμούς του πρώην μεγαλοτραπεζίτη, καθώς εξηγώντας τις διαδικασίες πλειστηριασμού των μεζονετών ξεκαθαρίζει: «Ο Κοσκωτάς είχε αποξενωθεί από την κυριότητά τους»

Φόρο υπέρ της ελληνικής κουλτούρας προτείνει ιστορικός. Ισχυρίζεται ότι πρέπει να πληρώνουν οι Ευρωπαίοι για κάθε ελληνική λέξη που χρησιμοποιούν

Ένα βήμα παρακάτω έχει προχωρήσει η Γερμανίδα ιστορικός και συγγραφέας Λεονόρα Ζέελινγκ. Αντιδρώντας στα υποτιμητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για τη χώρα μας, η πανεπιστημιακός ζητεί την επιβολή ενός ιδιότυπου πολιτιστικού φόρου για τη δημοσιονομική διάσωση της Ελλάδας.
«Για κάθε ελληνική λέξη που χρησιμοποιεί κάθε Ευρωπαίος να δίνει 5 σεντ για την Ελλάδα. Μόλις ο Γερμανός πει Ιdee, μόλις ο Γάλλος προφέρει idee, μόλις ο 'Αγγλος ξεστομίσει idea, να πιστώνονται αυτόματα 5 σεντ στον ελληνικό δημόσιο κορβανά. Το ίδιο για τις λέξεις ψυχή και ψυχανάλυση, δημοκρατία και πολιτική, μουσείο, Ευρώπη, ευρώ και πάει λέγοντας», σημειώνει η συγγραφέας στο βιβλίο της, που μόλις μεταφράστηκε στα ελληνικά από την Αλφα Εκδοτική και το Ελληνοβρετανικό Κολέγιο.
«Αποφάσισα να γράψω το βιβλίο αυτό κατ' αρχάς γιατί ήθελα να δείξω όλα όσα χρωστάμε στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι μπορούμε να μιλάμε σήμερα για οικονομία και ευημερία οφείλεται στην αρχαία ελληνική επιστήμη. Πιστεύω ότι όλες οι χώρες που χρησιμοποιούν ελληνικής έμπνευσης "εργαλεία" θα πρέπει να πληρώσουν», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» η Λεονόρα Ζέελινγκ.
«Επίσης, η αγάπη μου για τη σύγχρονη, μοντέρνα Ελλάδα: τον απλό τρόπο ζωής, την ειλικρίνεια, την αγάπη για την ελευθερία, όλες τις ιδιότητες των σύγχρονων Ελλήνων, τις οποίες πρέπει να θαυμάζει κανείς. Και τρίτον, επειδή θεωρώ άδικη και αποκρουστική τη δυσφήμηση της Ελλάδας και των πολιτών της από την πλειονότητα των Γερμανών δημοσιογράφων.
Η Ελλάδα δεν έχει δισεκατομμύρια χρέος προς την ΕΕ, αλλά η ΕΕ και ο κόσμος έχουν τεράστια χρέη προς την Ελλάδα
», καταλήγει η κ. Ζέειλινγκ.
newsbeast.gr

"Δεν είστε εντολοδόχος της κυβέρνησης κ.Πρόεδρε". Άρθρο-σοκ Ναυάρχου.


Του ΣΗΦΗ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΠΝ ε.α


Δυο μέρες πριν η Ελλάδα συρόταν από τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις σε μια δέσμευση οικονομική και πολιτική τουλάχιστον εικοσαετούς προοπτικής. Νίκη παρουσίασε η Ελληνική κυβέρνηση ότι σε δέκα χρόνια θα ευρεθούμε στα οικονομικά επίπεδα που ήμασταν το 2009. Όμως εξ αιτίας της οικονομικής μας κατάστασης το 2009 συρθήκαμε σαν λαός ως εδώ με δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που μας έχουν ρίξει στη δυστυχία.

Είναι καιρός τώρα, που ο Ελληνικός λαός, έχει δείξει την αγανάκτηση και την περιφρόνηση του στο υπάρχον συντεχνιακό κράτος που οικοδόμησαν οι πολιτικοί από την μεταπολίτευση και μετά. Πολλές φορές η αγανάκτηση αυτή εναντίον των πολιτικών έχει καταγραφεί όχι μόνον φραστικά αλλά και με έργα (ξυλοδαρμοί και εκσφενδόνιση αυγών και γιαουρτιών).

Καιρό τώρα σαν τελευταία ελπίδα, αφού το κυβερνών πολιτικό κόμμα δεν συγκινείται αναμένει μια πολιτική πρωτοβουλία (παραίτηση) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα οδηγούσε σε εκλογές και θα έδιδε προοπτική και ανακούφιση στον λαό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως υπέρτατη αρχή της πολιτείας πρέπει να εξασφαλίζει την ενότητα και την συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Είδαμε όμως στα γεγονότα της Θεσσαλονίκης τον κ. Παπούλια να κάνει δηλώσεις οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν ταιριάζουν με τον θεσμό τον οποίο υπηρετεί. Το απολογητικό του ύφος για την πατριωτική και δημοκρατική του στάση μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο τον υποβάθμισε σε επίπεδο μέτριου πολιτικού αφού προσέδωσε προσωπική χροιά. Έτσι ο ίδιος ξέχασε τον θεσμό του ανωτάτου άρχοντα και προκάλεσε αυτό ακριβώς που δεν έπρεπε να γίνει. Να αμφισβητούνται άμεσα το ήθος και η πολιτική του -ανοικτά- είτε με υπολογισμό της ηλικίας του με βάση το βιογραφικό και να τίθενται ερωτηματικά για το πότε ανέπτυξε την αντιστασιακή του δράση κατά την κατοχή, είτε με δημοσίευση φωτογραφιών με παρέες στη θάλασσα που παραπέμπουν σε θλιβερή δεκαετία του παρελθόντος.

Θα έπρεπε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει καταλάβει την αγωνία του τόπου και να στεκόταν εκεί δίνοντας στην συνείδηση του κόσμου την ελπίδα και την ομόνοια έστω και αν “κάποιοι” όπως λέει η κυβέρνηση προκάλεσαν τα γεγονότα. Αντίθετα φάνηκε να λειτουργεί ως εντολοδόχος μιας κυβέρνησης που έχει καταστεί τελείως αναξιόπιστη και μισητή στον κόσμο κατά την διετή πορεία της.



onalert.gr

Άρθρο σοκ δημοσιογράφων της Handelsblatt: Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές! - Προειδοποιούν για τον κίνδυνο δικτατορίας!


Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές μου για σωματική βλάβη” αναφέρει άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, μετά την επίσκεψη και παραμονή στη χώρα μας ομάδας 20 δημοσιογράφων, που έζησαν από κοντά την κατάσταση στη χώρα.

Όπως λένε, μίλησαν με πολιτικούς, επισκέφθηκαν υπηρεσίες και ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο. Αυτό που είδαν είναι “μία εξαντλημένη χώρα, που υποφέρει από ένα διπλό βάρος: το χάος του χρέους που η ίδια επέβαλε στον εαυτό της και την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης, που κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να είναι πιο αποκαρδιωτικά. Η οικονομική ζωή σβήνει, η ανεργία ανεβαίνει, οι νέοι άνθρωποι ονειρεύονται να φύγουν στο εξωτερικό. Και το χρέος ανεβαίνει συνεχώς χωρίς τα μέτρα να φέρνουν αποτέλεσμα” αναφέρουν.
Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές μου και το βράδυ θα κατέβαινα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσω μπροστά στο Κοινοβούλιο, ώστε να εκφράσω την διαμαρτυρία μου για μια πολιτική της κρίσης που το μόνο που κάνει είναι να την επιδεινώνει” προσθέτουν.

Πιο επικίνδυνα όμως είναι όσα δεν φαίνονται. Αν ήμουν από την Ελλάδα θα ήμουν μεταξύ αυτών που θα έβλεπαν με ανησυχία και με επαγρύπνηση την στρατιωτική μηχανή που κυβερνούσε από το 1967 ως το 1974 και που μπορεί να ψάχνει την ευκαιρία να δράσει. Το ξέρουμε από πολλές χώρες: οι θεραπείες – σοκ είναι εχθροί της Δημοκρατίας

newsit.gr