Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ριθμ. Πρωτ. 1321 ν Κορίνθ τῇ 14ῃ - 10 - 2011
Πρὸς
ἅπαντας τούς Πανοσ/τους καί Αἰδεσ/τους Ἐφημερίους, ἁπάσας τάς Ἱεράς Μονάς, Ἱερά Ἡσυχαστήρια καί τά Ἱερά Προσκυνήματα τῆς καθ᾿ ἡμᾶς Ἀποστολικῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.
Εἰς τάς ἕδρας των.
Διὰ τοῦ παρόντος διαπέμπομεν ὑμῖν, συνημμένως τῷδε, ἐν φωτοστατικῷ ἀντιγράφῳ τὸ ὑπ᾿ ἀριθμ. Πρωτ. 5931/2623/12-10-2011 Ἐγκύκλιον Σημείωμα τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος μὲ θέμα: «Διαβίβασις Ἐγκυκλίου ὑπ᾿ ἀριθμ. 2920» καί ἐντελλόμεθα ὑμῖν ὅπως ἀναγνωσθῇ ἐπ᾿ Ἐκκλησίαις, ἀντὶ θείου Κηρύγματος, τὴν Κυριακὴν τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς ἐν Νικαίᾳ Ζ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, 16ην μηνὸς Ὀκτωβρίου ἐ.ἔ., κατὰ τὴν διάρκειαν τῆς Θείας Λειτουργίας.
Μετ᾿ εὐχῶν
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Τελεσίγραφο κυβέρνησης στην ΠΟΕ-ΟΤΑ - Κλιμακώνεται η ένταση

Επείγουσα υγειονομική διάταξη εξέδωσε ο κ. Λοβέρδος για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ένταση στα ΧΥΤΑ Φυλής. Συνάμα, ο υφυπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως θα παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι εμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ εκπρόσωπος εργαζομένων απείλησε πως «θα χυθεί αίμα στους δρόμους ».

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της κυβέρνησης με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών και της κατάληψης των ΧΥΤΑ.

Έντονο είναι το κλίμα στα ΧΥΤΑ Φυλής, όπου περίπου 100 εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί στη χωματερή και δεν θα επιτρέψουν -όπως λένε- την αποκομιδή των απορριμμάτων. Η αστυνομία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση και δεν αποκλείεται να επέμβει.

Εν τω μεταξύ, η αντιπαράθεση ανάμεσα σε δημάρχους, κυβέρνηση και συνδικαλιστές της ΠΟΕ- ΟΤΑ συνεχίζεται, μετά την άκαρπη συνάντηση το απόγευμα με τον υπ. Εσωτερικών, κ. Καστανίδη.

Υγειονομική διάταξη

Υγειονομική διάταξη για τα απορρίμματα υπέγραψε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με την οποία θα επιβάλλονται οικονομικές επιβαρύνσεις, αλλά και φυλάκιση για όσους εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους.

«Στο αυτόφωρο όσοι εμποδίζουν την αποκομιδή»

Παράλληλα, όπως δήλωσε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι θα παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι εργαζόμενοι εμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών, η οποία θα ξεκινήσει από σήμερα όπως διαβεβαίωσε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Όσον αφορά στη μισθοδοσία των εργαζομένων, ο υφυπουργός τόνισε πως «επειδή δεν παρέχονται υπηρεσίες δεν θα πληρωθεί κανένας εργαζόμενος στην ΠΟΕ-ΟΤΑ».

Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστές μέσω του προέδρου των εργαζομένων του δήμου Αθήνας Βασίλη Πολυμερόπουλου απείλησαν ότι θα χυθεί αίμα στους δρόμους.

«Αν η κυβέρνηση βάλει ιδιώτες στην αποκομιδή σκουπιδιών θα χυθεί αίμα στους δρόμους και θα πέσει η κυβέρνηση, θα έχουμε θύματα αν οι εργαζόμενοι χάσουν τη δουλειά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέσσερα μέτρα Καστανίδη για τον τομέα της καθαριότητας

Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, ανακοίνωσε τέσσερα μέτρα για τα απορρίμματα.

1. Δεν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, οι οποίοι κινητοποιούνται, καταλαμβάνουν υπουργεία και εμποδίζουν την αποκομιδή των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ.

2. Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνει από ιδιώτες σε συνεννόηση με τους δήμους.

3. Συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Προτασίας του Πολίτη και τις αστυνομικές δυνάμεις για τα ΧΥΤΑ Φυλής στην Αττική και Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη που έχουν καταληφθεί από εργαζόμενους.

4. Αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις θα υπάρξει αναθεώρηση του υφιστάμενου εργασιακού πλαισίου, δηλαδή η αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιώτες θα λάβει μόνιμο χαρακτήρα και θα καταργηθούν οργανικές θέσεις.

www.kathimerini.gr

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ

Είναι πολύ πιθανόν και αυτό το ταξίδι του Παπανδρέου στην Αμερική , όπως συνέβη πριν από ένα μήνα , να μην πραγματοποιηθεί λόγω των σοβαρών εξελίξεων που θα προκύψουν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. 
Από σήμερα και για δέκα μέρες η χώρα μπαίνει σε απεργιακό κλοιό διαρκείας ενώ μετά τις νέες τροπολογίες Βενιζέλου για επιπλέον χαράτσια και την παρακράτηση τους από μισθούς και συντάξεις , αναμένονται αποφάσεις για απεργίες και από όσους ελάχιστους μέχρι σήμερα δεν είχαν κινητοποιηθεί .
Χθες το βράδυ κορυφαίος αξιωματούχος της Ε.Ε. μιλώντας με μεγάλο εκδότη εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα αντέξει και θα παραιτηθεί. «Πέφτουν την επόμενη εβδομάδα…» ανέφερε χαρακτηριστικά στον συνομιλητή του.       

       www.apospasma.gr     

Τρεις έκτακτες εισφορές θα πληρώσουν το 2012 μισθωτοί και συνταξιούχοι



Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για το νέο καθεστώς παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης. Σύμφωνα με την τροπολογία, το 2012 η έκτακτη εισφορά θα παρακρατείται από το μισθό ή τη σύνταξη των φορολογούμενων, σε 12 ή 14 μηνιαίες δόσεις. Όπως προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, μέσα στην επόμενη χρονιά, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν έως και τρεις έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης.
Συγκεκριμένα:
• Φορολογούμενοι που ήδη έχουν αρχίσει από φέτος να καταβάλλουν σε δόσεις την εισφορά για τα εισοδήματα του 2010 θα επιβαρυνθούν και μέσα στο 2012 με την πληρωμή του φόρου.
• Με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2012 για τα εισοδήματα του 2011, θα επιβληθεί και η εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που έχουν αποκτήσει φέτος μισθωτοί και συνταξιούχοι.
• Από την 1η Ιανουαρίου του 2012 τα λογιστήρια σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα παρακρατούν την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2012.
Σημειώνεται ότι για εισοδήματα από 12.001 έως 20.000 ευρώ η παρακράτηση αυξάνεται κατά 1%, από 20.001 έως 50.000 ευρώ κατά 2%, από 50.000 έως 100.000 ευρώ, κατά 3%, από 100.000 ευρώ και άνω κατά 4%.
Επιπλέον, προβλέπεται ότι από το 2012 θα αυξηθεί και η παρακράτηση φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους αμείβονται με μπλοκάκι (στο 25%-30% από 20% σήμερα). Αυτοί θα πληρώσουν το 2012 και το «πέναλτι» των 500 ευρώ το χρόνο, ως επιτηδευματίες.
Τα συνολικά εισοδήματα των φορολογούμενων θα υποστούν παράλληλα σημαντικό πλήγμα και από την παρακράτηση φόρου λόγω της εφαρμογής της νέας κλίμακας με βάση το νέο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Ενδεικτικά, μισθωτός με καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.500 ευρώ το μήνα, μετά από την εφαρμογή όλων των παραπάνω, θα εισπράττει κάθε μήνα 80 ευρώ λιγότερα, από ότι λαμβάνει σήμερα μέσω της μισθοδοσίας.
Τις μεγαλύτερες απώλειες στο εισόδημά τους, αναμένεται να έχουν όσοι έχουν παιδιά, όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο (χάνουν πάνω από τα μισά λεφτά της χρονιάς) αλλά φυσικά και όσοι τα βγάζουν ούτως ή άλλως δύσκολα πέρα, με πολύ χαμηλά εισοδήματα της τάξεως των 20.000-30.000 ευρώ το χρόνο.

eklogika.gr

Από βδομάδα στη δημοσιότητα η λίστα των μεγαλοοφειλετών, λέει ο Βενιζέλος



Στη χρήση δραματικών τόνων προσέφυγε για άλλη μια φορά ο υπουργός Οικονομίας Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για επικίνδυνη και ρευστή κατάσταση και κάλεσε για συναίνεση και συνεργασία.
Προανήγγειλε επίσης την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει την επόμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα τη λίστα των φυσικών προσώπων που συγκαταλέγονται στον κατάλογο με τους μεγαλοοφειλέτες, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του ανεξάρτητου βουλευτή και επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, γνωστοποίησε ότι περιμένει μέχρι σήμερα την απάντηση του προέδρου της Αρχής. Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι 15.000 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, συγκεντρώνουν οφειλές 37 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 32 δισ. οφείλουν επιχειρήσεις και τα 5 δισ. φυσικά πρόσωπα. Σημειώνεται ότι ο κατάλογος των επιχειρήσεων δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Βενιζέλος, ανακοίνωσε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Ελβετίας, με στόχο να υπάρξει μια συμφωνία για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, αντίστοιχη με αυτή που υπέγραψαν Ελβετία και Γερμανία. «Πιέζουμε ώστε να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία... Η Ελβετία είναι σε διαπραγμάτευση μαζί μας... Ζητούμε την επέκταση του μοντέλου που έχει διαμορφωθεί και σε εμάς», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
Ο υπουργός Οικονομικών, έκανε επίσης εκτενή αναφορά στα εμβάσματα προς το εξωτερικό, τα οποία -σύμφωνα με ενημέρωση που παρέχουν οι τράπεζες στο υπουργείο Οικονομικών- το 2009 αφορούν ποσό ύψους 5,4 δισ. ευρώ και 180.000 συναλλασσόμενους.
Όπως είπε, υπάρχουν 8.767 περιπτώσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στα 4,9 δισ. ευρώ. Σε 3.718 από αυτές το δηλωμένο εισόδημα των συναλλασσόμενων είναι μικρότερο των 20.000, ποσοστό δηλαδή 42%.
Ο κ. Βενιζέλος, έκανε επίσης λόγο για ποινικές ευθύνες στο ζήτημα της φοροδιαφυγής και ανέφερε ότι πρέπει ο εισαγγελέας να βοηθήσει να εισπραχθούν οι οφειλές. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν επίσης διοικητικές ευθύνες.
Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, τάχθηκε κατά των... κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα που αποφασίζονται, σημειώνοντας ότι «δεν πείθονται οι δανειστές μας ότι μπορούμε να βάλουμε στο ταμείο αυτά που ψηφίζουμε. Γιατί κάθε απειλή για κατάληψη και ανομία τελικά μετρά αρνητικά στους καταλόγους των συνομιλητών μας και μας οδηγεί να λάβουμε και άλλα μέτρα για να καλύψουμε το κενό», πρόσθεσε.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την πλήρη δημοσιονομική της κυριαρχία η οποία έχει περιοριστεί». Παράλληλα ανέφερε ότι «το παιχνίδι για τη σωτηρία και την ασφάλεια της χώρας παίζεται εντός της Ελλάδας» και εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «κάποιοι παίζουν με τη φωτιά και το μέλλον του λαού και θυσιάζουν την κοινή λογική στο βωμό κομματικών συμφερόντων». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έχουμε υποχρέωση να πούμε στο λαό την αλήθεια για το πόσο επικίνδυνη, ρευστή, ασαφής είναι η κατάσταση» και σημείωσε ότι «τώρα που υπάρχει κίνδυνος πρέπει να είμαστε συνενωμένοι για να είμαστε ασφαλείς και κυρίαρχοι».
Σημειώνεται ότι κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, μεταξύ άλλων ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και το σχηματισμό νέας χωρίς τη διενέργεια εκλογών (δείτε εδώ), ενώ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ζήτησε την άμεση προσφυγή στις κάλπες (δείτε εδώ).

eklogika.gr

Σκληρή κόντρα στη Βουλή – Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης



Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Καρατζαφέρης, κάλεσε την κυβέρνηση να αποχωρήσει από την εξουσία και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναζητήσει μία άλλη κυβέρνηση μέσα από την τωρινή Βουλή. «Ποιος το λέει ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές (αν παραιτηθεί η κυβέρνηση), υπάρχουν κι άλλες λύσεις», παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι μπορεί να πράξει τα δέοντα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Ακούσαμε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι πρέπει να ζούμε ταπεινωμένοι -μία ομολογία απώλειας εθνικής κυριαρχίας», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι παρά το γεγονός ότι είναι συνταγματολόγος, χρησιμοποιεί και αυτός το Σύνταγμα «ως λαστέξ».
«Μας λένε, αν θέλετε να πάρετε λεφτά θα σας καρπαζώνουμε όποτε θέλουμε... Ε, λοιπόν δεν θέλουμε τα λεφτά», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, διερωτήθηκε: «Υπάρχει κράτος; Υπάρχει ΠΑΣΟΚ; Πως μπορείτε να στηρίζετε μία τέτοια πολιτική όταν το 80% είναι απέναντι της; Μπορείτε να προσφέρετε δημοκρατία και ασφάλεια στον πολίτη;».
Είπε, μάλιστα, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο, για να πέσει η κυβέρνηση. Όσο για τη στάση του ΛΑ.Ο.Σ., διεμήνυσε ότι «εμείς ανήκουμε εκεί όπου είναι το συμφέρον της χώρας».
Με αφορμή τέλος την πρόσκληση προς το Ρώσο Πρόεδρο Ντ. Μεντβέντεφ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Να δούμε λοιπόν, αν μπορείτε να ξεφύγετε από τη μέγγενη αυτής της πολιτικής και να μιλήσετε και με τον Κινέζο και με το Ρώσο και όχι μόνο με τον ανεκδιήγητο Γερμανό αντικαγκελάριο».

eklogika.gr

Ανώτατη τιμή κατανάλωσης σε ορισμένα πετρελαιοειδή προϊόντα η οποία ισχύει από 15/10/2011 και ώρα 00:01


Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι με την αριθ. Α3- 973/14-10-2011 απόφαση Υπ. Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επεβλήθη Ανώτατη τιμή κατανάλωσης σε ορισμένα πετρελαιοειδή προϊόντα η οποία ισχύει από 15/10/2011 και ώρα 00:01.
Για τον Νομό Αρκαδίας η ανώτατη τιμή πώλησης στους καταναλωτές (ΑΤΚ) ορίζεται για τα πετρελαιοειδή προϊόντα Αμόλυβδης, super και πετρελαίου κίνησης ως εξής:


Αμόλυβδη 95                          1,696

Αμόλυβδη 97                          1,762

Αμόλυβδη 100                        1,855

Super                                      1,773

Πετρέλαιο κίνησης               1,491




Με εντολή Περιφερειάρχη
Ο Διευθυντής Δ/νσης Ανάπτυξης
Αριστομένης Τσουραπάς


Η απαγόρευση υλοτομίας πλατανιών στο πλαίσιο των συμπερασμάτων της ημερίδας που διοργάνωσε η ΠΕ Αρκαδίας

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε αποδεκτή η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, στην οποία προβλέπεται ότι μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022απαγορεύεται η υλοτομία, κλάδευση, διακίνηση φυτών προς φύτευση, διακίνηση ξυλείας και διακίνηση σπόρων προς σπορά του πλατάνου, χωρίς την εποπτεία και έγκριση της δασικής Υπηρεσίας.

Η απόφαση αυτή που ελήφθη στις 12/10/2011 συνάδει με τις διαπιστώσεις της ημερίδας «Αντιμετώπιση Επιβλαβών Οργανισμών που καταστρέφουν πλατάνια και πεύκα στην Αρκαδία» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/09/2011, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρίπολης, μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΠΕ Αρκαδίας).

Εισηγητής ο Κώστας Κόλλιας σε Επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για τον αμπελοοινικό τομέα

Επερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για τον αμπελοοινικό τομέα εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κορινθίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Κώστας Κόλλιας. Σχετικά με την ομιλία του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Ως Τομέας Αγροτικού θεωρήσαμε χρέος μας να προκαλέσουμε στην ολομέλεια της Βουλής μίας συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για έναν από τους σημαντικότερους τομείς της αγροτικής και της εθνικής μας οικονομίας, τον αμπελοοινικό. Επεσήμανα ότι, παρά την αύξηση που είχαμε το 2010 και 2011 στις εξαγωγές και στην εγχώρια κατανάλωση οίνου, το εισόδημα του αγρότη βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Το 2008 ο αγρότης πούλησε σταφύλι για επιτραπέζιο κρασί 0,27 λεπτά το κιλό και για κρασί Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητος 0,45 λεπτά το κιλό. Το 2011 πούλησε με 0,13 και 0,30 λεπτά αντίστοιχα. Παράλληλα, το καλλιεργητικό κόστος αυξήθηκε από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2011 κατά 8,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Και κοντά σε αυτά, αυξήθηκε η ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ, και μάλιστα για ανύπαρκτες αποζημιώσεις. Ανέδειξα το πρόβλημα του περονόσπορου, την απουσία διαδικασίας για αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ και την αδυναμία, ουσιαστικά, να αναπληρώσει η πολιτεία, όπως οφείλει, την απώλεια στα εισοδήματα των αμπελοκαλλιεργητών. Ζήτησα για μια ακόμη φορά από το Υπουργείο να κινήσει τη διαδικασία των κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεων, για να υπάρχει μία ελπίδα να αποζημιωθούν οι παραγωγοί δίκαια και έγκαιρα.

Επεσήμανα τα προβλήματα των οινοποιείων, τα οποία, προκειμένου να κρατήσουν τους μεγάλους πελάτες τους, δηλαδή τις μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου, αναγκάζονται να υποκύψουν σε ονομαστικές εκπτώσεις έως και 60%. Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας κρασί από περιοχή ΟΠΑΠ 45 λεπτά το λίτρο, ενώ ο καταναλωτής το πληρώνει 15 ευρώ στο σούπερ μάρκετ.

Οι στρεβλώσεις αυτές οφείλονται στην παντελή απουσία της πολιτείας από όλα τα στάδια, από την παραγωγή, μέχρι τη διάθεση. Δεν υπάρχει ένα φερέγγυο και επικαιροποιημένο αμπελουργικό μητρώο. Υπάρχει τεράστιο ζήτημα με τις αμπελοκαλλιέργειες διπλής ή τριπλής χρήσης, όπου δεν γνωρίζουμε συγκεκριμένα ποια αμπελοτεμάχια και ποιες ποικιλίες  προορίζονται για οινοποιία και ποια για άλλες χρήσεις. Στην Κορινθία για παράδειγμα, από τα 78.000 στρέμματα σουλτανίνας, τα 47.000 επιδοτούνται, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να πάνε προς οινοποίηση. Μέρος των υπολοίπων μπορεί να χαρακτηριστούν ως οινοποιήσιμα, σύμφωνα με όσα προανέφερα. Ακόμη, δεν υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά. Οι μεσίτες δρουν ανεξέλεγκτοι, οι παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις, οι παράνομες οινοποιήσεις, όλα αυτά απειλούν και την βιωσιμότητα και τη φήμη του ελληνικού αμπελοοινικού τομέα. Τέλος, ανέδειξα την απουσία πολιτικής για το ούζο και του τσίπουρο. Το ελληνικό ούζο φτιάχνεται σχεδόν κατά 100% από εισαγόμενη αλκοόλη και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στην θετική ανταπόκριση του Υπουργείου στο αίτημα που διατύπωσα κατά τη διάρκεια της συζήτησης, για παράταση της προθεσμίας νομιμοποίησης των γεωτρήσεων. Ο κύριος Υφυπουργός είπε ότι ήδη κινούνται οι διαδικασίες προκειμένου, όχι μόνο να παραταθεί η προθεσμία, αλλά και να απλοποιηθεί η διαδικασία, προκειμένου να γίνει και πιο σύντομη και λιγότερο κοστοβόρα.

Ο αμπελοοινικός τομέας έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει έναν ισχυρό πλουτοπαραγωγικό κλάδο της εθνικής οικονομίας. Πρέπει να μπει τάξη σε μια σειρά από θέματα - στο αμπελουργικό μητρώο, στις παράνομες εισαγωγές, στη νοθεία, στους μεσάζοντες, στις αποζημιώσεις. Έχουμε να διαπραγματευτούμε μία σειρά από αγροτικές πολιτικές, ενόψει μάλιστα και της νέας ΚΑΠ και δεν θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στην Ευρώπη, εάν εμείς οι ίδιοι δεν προστατεύουμε και δεν αναδεικνύουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.»

Γιάννης Μιχελάκης...Χρειάστηκαν δύο υπουργοί και τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες για να απαντήσει η κυβέρνηση στις καταγγελίες μας για διόγκωση του σπάταλου κράτους


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας τους ισχυρισμούς των κ. Ρέππα και Μόσιαλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χρειάστηκαν δύο υπουργοί και τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες για να απαντήσει η κυβέρνηση στις καταγγελίες μας για διόγκωση του σπάταλου κράτους, τις οποίες υιοθέτησαν και βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ.
Όλες τους οι δηλώσεις, όμως, επιβεβαιώνουν ουσιαστικά τις αποκαλύψεις μας.
ü  Δεν λένε τίποτα για τις 30.000 προσλήψεις που έγιναν το 2010.
ü  Δεν λένε τίποτα για την αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία υπουργών.
ü  Δεν λένε τίποτα για τη δημιουργία νέων κρατικών δομών.
ü  Γιατί ενώ δεσμεύτηκαν να  προχωρήσουν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων κάνουν το ακριβώς αντίθετο;
ü  Γιατί χρειαζόταν, για παράδειγμα, να δημιουργηθεί τώρα ειδικός φορέας για να προβλέπονται τα… «τσουνάμι»;  
ü  Γιατί, σε πολλές περιπτώσεις, προχωρούν σε συμβάσεις έργου, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ;

Νίκος Νικολόπουλος...η Ηλεία όπως κι όλη η Ελλάδα αξίζουν μια καλύτερη τύχη από αυτήν που της επιφυλάσσει το Μνημόνιο και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Αχαΐας,  κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την εξόρμηση του Τομέα στην Ηλεία προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



«Ήρθαμε στην Ηλεία για να δούμε από κοντά τα προβλήματα του κόσμου της Εργασίας.

Ήρθαμε για να ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των Παραγωγικών και Δημιουργικών φορέων της Περιοχής.

Τα δυσβάσταχτα μέτρα του Μνημονίου, η παρατεινόμενη ύφεση, η Ανεργία και τα Λουκέτα των επιχειρήσεων βαραίνουν την Οικονομική και Κοινωνική ζωή της Ηλείας.

Η Εργασιακή Εφεδρεία – Απόλυση, η ανασύσταση του Πασοκικού – Κομματικού Κράτους μέσα από το νέο βαθμολόγιο, η φοροκαταιγίδα που φορολογεί ακόμη και τα εισοδήματα της φτώχειας, έχουν φέρει σε απόγνωση όλους τους πολίτες.

Οι Εργαζόμενοι ανησυχούν για τη δουλειά τους.

Οι Άνεργοι παλεύουν για την επιβίωση.

Οι Συνταξιούχοι έχουν εξαντληθεί από τις συνεχείς περικοπές και μειώσεις.

Οι Επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν την έλλειψη ρευστότητας, περιορίζεται ο κύκλος εργασιών τους, δεν βλέπουν στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας που θα φέρει επενδύσεις και νέες θέσεις Εργασίας.

Οι Νέοι πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα στην Ανεργία και βλέπουν με αγωνία το μέλλον τους.

Η Ηλεία είναι ένας  τόπος Πολιτισμού και Δημιουργίας, με πολλές δυνατότητες για Οικονομική Ανάπτυξη.

Οι άνθρωποί της είναι εργατικοί και δημιουργικοί και είναι κρίμα να καθηλώνονται από τη Μνημονιακή πολιτική σε μια Μιζέρια Οικονομική και Κοινωνική.

Το μήνυμα της εξόρμησής μας είναι ότι η Ηλεία όπως κι όλη η Ελλάδα αξίζουν μια καλύτερη τύχη από αυτήν που της επιφυλάσσει το Μνημόνιο και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ .

Οικονομική Επανεκκίνηση με Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη είναι η Πολιτική της Ελπίδας και της Προοπτικής που φέρνει η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς».   

Μαργαρίτης Τζίμας...Δήλωση απαξίωσης και ειρωνείας του Υπουργού Οικονομικών προς τα στελέχη ειδικών κατηγοριών των Ενόπλων Δυνάμεων


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου για την πρόωρη συνταξιοδότηση στρατιωτικών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δήλωση απαξίωσης και ειρωνείας του Υπουργού Οικονομικών προς τα στελέχη ειδικών κατηγοριών των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Κάποιος πρέπει να θυμίσει στο ΠΑΣΟΚ ότι τα στελέχη αυτά, τα χρόνια που υπηρέτησαν, αποτελούσαν την αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκπαιδεύονταν σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες, έπαιζαν κάθε μέρα τη ζωή τους «κορώνα γράμματα» και είναι αυτοί οι οποίοι συνιστούσαν τη βασική παράμετρο της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Τα στελέχη αυτά εξάσκησαν ένα απολύτως νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα Της Ελληνικής Δημοκρατίας  και αποχώρησαν από την ενεργό υπηρεσία όταν συμπλήρωσαν τα απαραίτητα χρόνια, και βέβαια η αποστρατεία τους εγκρίθηκε, όπως για όλους τους αξιωματικούς από τα Ανώτατα Στρατιωτικά Συμβούλια, τα οποία τυπικά θα μπορούσαν να μην αποδεχτούν το αίτημά τους.

Είναι αδιανόητο, να έρχεται σήμερα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας που υποτίθεται ότι γνωρίζει, και με τις δηλώσεις αυτές να μηδενίζει την προσφορά και την αυτοθυσία προς την Πατρίδα τόσων χιλιάδων στελεχών.

Ας μας πει ο κ. Βενιζέλος, πόσες χιλιάδες στελέχη παραιτήθηκαν επί υπουργίας του. Γιατί δεν τα εμπόδισε; Γιατί τότε δεν είπε λέξη;

 Δεν υπολογίζει η κυβέρνηση τις επιπτώσεις που θα έχουν τέτοιες απαξιωτικές συμπεριφορές, στο ηθικό των εν ενεργεία στελεχών;

 Αυτή η ανάλγητη κυβέρνηση, δεν μπορεί να σταθεί πια, έχει χάσει κάθε μέτρο και βρίσκεται σε απόλυτο πανικό.

Ιωάννης Βρούτσης... φορολογικό “ριφιφί” η νέα τροπολογία Βενιζέλου


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Μόνο ως φορολογικό “ριφιφί” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η νέα τροπολογία Βενιζέλου, με την οποία καλούνται όλοι οι Έλληνες να πληρώσουν, για το 2012, διπλές έκτακτες εισφορές.
Μία για το 2011 και άλλη μία για το 2012.
Η δεύτερη, μάλιστα, θα παρακρατείται τμηματικά, κάθε μήνα, από όλους τους μισθούς και τις συντάξεις.
Αντί, λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος να αναζητά κόλπα για να βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου, θα ήταν καλύτερα να εξαντλεί την “εφευρετικότητά” του στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Η Νέα Δημοκρατία, για το θέμα αυτό, έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο κ. Βενιζέλος, ας έχει το πολιτικό θάρρος, να τις υιοθετήσει και να τις βάλει μπροστά».

Ντόρα Μπακογιάννη... σε κατάσταση φορολογικού αμόκ.

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Ηράκλειο Κρήτης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση παραλογίζεται και βρίσκεται πια σε κατάσταση φορολογικού αμόκ.
Εξοντώνει τους φορολογούμενους που δηλώνουν, γιατί είναι ανίκανη να πιάσει αυτούς που δεν δηλώνουν και δεν θέλει να κόψει δραστικά δαπάνες.
Αδιαφορεί για την καταστροφή της έντιμης παραγωγικής Ελλάδας, για να διατηρήσει τα υπολείμματα του κομματικού της στρατού».

Μηνυτήρια αναφορά Κοντογιάννη για τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα (Παρασκευή) στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης συνοδευόμενος από τον  δικηγόρο κ. Γεώργιο Ανδρέου, υπεύθυνο του τομέα Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αναφορικά με την τύχη των χρημάτων (περίπου 118.000.000 €) του καταργηθέντος Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ε.Τ.Α.Ε.Α), γνωστού και ως Ταμείου Μολυβιάτη. Σύμφωνα με νόμο τα χρήματα αυτά, μετά την κατάργηση του Ταμείου, τέθηκαν υπό την διαχείριση του Υπουργού Οικονομικών.
          Ο κ. Κοντογιάννης επισήμανε στον κ. Εισαγγελέα που παρέλαβε την μήνυση την ανάγκη επίσπευσης της διερεύνησης όσων καταγγέλλει με την μηνυτήρια αναφορά. Παράλληλα ζήτησε την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς επί μήνες δεν δίνεται από την Κυβέρνηση στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σαφής απάντηση σχετικά με την τύχη του ταμειακού υπόλοιπου του Ε.Τ.Α.Ε.Α, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υποψίες παράνομης χρησιμοποίησης των χρημάτων για άλλους σκοπούς.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης, ανέφερε στον κ. Εισαγγελέα πως υπάρχει έντονη κοινωνική αγανάκτηση στις πυρόπληκτες περιοχές, καθώς οι πολίτες μετά από τέσσερα χρόνια βλέπουν πως τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού  και  προσφορές φιλελλήνων του εξωτερικού, αντί να αξιοποιούνται για το σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν, έχουν «χαθεί», ενώ θα έπρεπε να έχουν χρησιμοποιηθεί  την στήριξη των τοπικών κοινωνιών και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των ζημιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές αλλά και έργων υποδομής, που θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή.
          Ως μάρτυρες προτείνονται όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές του Νομού, οι βουλευτές της περιόδου των πυρκαγιών, οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.
          Στην μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Κοντογιάννης τονίζει εν κατακλείδι: 
          «Με τον παραπάνω τρόπο κύριε Εισαγγελέα θεωρώ ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες τέλεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους πολιτικούς προϊσταμένους του Υπουργείου Οικονομικών (1) του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 Π.Κ.) που συνίσταται στην εν γνώσει διάθεση των χρηματικών διαθεσίμων του Ταμείου κατά τρόπο αντίθετο στις διατάξεις των παραπάνω νόμων  3624/2007 και 3895/2010, που επιβάλλουν περιορισμούς και προσδιορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο διάθεσής τους, επ’ ωφελεία του προϋπολογισμού και (β) της κακουργηματικής λόγω ύψους ποσού και της ιδιότητας των υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ως διαχειριστών ξένης, εν προκειμένω, περιουσίας, υπεξαίρεσης των χρημάτων που οι ιδιώτες και οι φορείς κατέθεσαν με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών και των πληγέντων από τις πυρκαγιές προσώπων, με προτεραιότητα  στις περιοχές και τους κατοίκους του Νομού Ηλείας, που επλήγη περισσότερο όλων, αφού παρά το νόμο το Ελληνικό Δημόσιο, δια των αρμοδίων υπηρεσιών και πολιτικών προϊσταμένων του υπουργείου Οικονομικών, υπεξαίρεσε και περιέλαβε στην περιουσία του τα διαθέσιμα του Ταμείου που ανήκαν στους κατοίκους και τους δημόσιους φορείς του Νομού Ηλείας και άλλων πυρόπληκτων περιοχών και των οποίων είχε μόνον την διαχείριση, με αντίστοιχη βλάβη τους και παράνομη ωφέλεια του Ελληνικού Δημοσίου ( άρθρο 375 Π.Κ.).
       Μετά από τα παραπάνω ΜΗΝΥΩ κάθε υπεύθυνο που θα αποκαλύψει η ανάκριση των παρανόμων  πράξεων και παραλείψεων και ζητάω την παραδειγματική τους τιμωρία».


7Φ...


Φιγούρα - Φανφάρα - Φαγοπότι
φέρανε
Φτώχεια - Φόβο - Φαγωμάρα.
Τάκης Μιχόπουλος
 

Σειρά συναντήσεων Αβραμόπουλου σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη



Η επίσκεψη του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ και το υψηλό επίπεδο επαφών του στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη, καταδεικνύουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ιθυνόντων των ΗΠΑ για την Ελλάδα, και ειδικότερα για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, με δεδομένο το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στη χώρα μας.Ουδείς παραβλέπει μια πραγματικότητα: Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει η ελληνική οικονομία και η κοινωνική συνοχή, και τις επιπτώσεις μιας τέτοιας κρίσης για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία.

Γιάννης Μιχελάκης... Κατανοούμε απόλυτα όσους πλήττονται τόσο βάναυσα Όμως Κανένας κ. Μπαλασόπουλος δεν μπορεί, ούτε να εκβιάζει την κοινωνία, ούτε να προπηλακίζει οποιονδήποτε, ούτε να καταλαμβάνει και να αποκλείει δημόσιους χώρους.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Με την επιμονή στη λάθος συνταγή και την υπερφορολόγηση του Ελληνικού λαού, η κυβέρνηση έχει στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης και δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους να επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας. 

Κατανοούμε απόλυτα όσους πλήττονται τόσο βάναυσα και στηρίζουμε τα δίκαιά τους.

Όμως! Ξεκάθαρες κουβέντες:

Κανένας κ. Μπαλασόπουλος δεν μπορεί, ούτε να εκβιάζει την κοινωνία, ούτε να προπηλακίζει οποιονδήποτε, ούτε να καταλαμβάνει και να αποκλείει δημόσιους χώρους.

Επικαλούμενος μάλιστα τη δήθεν ανοχή της κοινωνίας. 

Είναι αυτονόητο ότι παρόμοιες συμπεριφορές, από όποιον κι αν προέρχονται, είναι απόλυτα καταδικαστέες».


ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Η Δημοκρατική Συμμαχία τάσσεται υπέρ ενός ειδικού μισθολογίου για τα Σώματα Ασφαλείας

Ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και βουλευτής Χανίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

        
«Οι περικοπές που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στις αποδοχές όσων υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, οι οποίες ξεπερνούν το 40%, είναι επιεικώς απαράδεκτες. Τα πράγματα δε θα χειροτερέψουν από την τυχόν ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Σε μια εποχή που η εγκληματικότητα και η κοινωνική αναταραχή από την αλλοπρόσαλλη και ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης βρίσκονται σε έξαρση, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί καθημερινά, με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ενίοτε δε και με κίνδυνο της ζωής τους, υπερασπίζονται την ευταξία και τη νομιμότητα. Δεν τους αξίζουν λοιπόν μισθοί πείνας που οδηγούν στην εξαθλίωση, στην πτώση του ηθικού και στην αναποτελεσματικότητα.

Η Δημοκρατική Συμμαχία τάσσεται υπέρ ενός ειδικού μισθολογίου για τα Σώματα Ασφαλείας, με αποδοχές ανάλογες της σημαντικής προσφοράς τους στην κοινωνία, αλλά και τους κινδύνους που διατρέχουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Βεβαίως δεν θα πρέπει να παραγνωριστεί η αρνητική συγκυρία της οικονομικής κρίσης».
                        

Ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Αθήνα

Επίσκεψη στην Αθήνα, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντ. Μεντβέντεφ, σύμφωνα με δήλωση του έλληνα υπουργού των Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος τόνισε τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί η Ελλάδα με τη Ρωσία. Δεν έγινε γνωστή η ημερομηνία της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου.
e-typos.com

Άννα, τα έμαθες τα νέα; Τα βιβλία ακόμα δεν πήγαν στα σχολεία...

«Μέχρι τις 15 Οκτώβρη όλα τα σχολεία της χώρας θα έχουν βιβλία. Σας το εγγυώμαι εγώ προσωπικά» διεμήνυε λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Σεπτέμβριο, σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Μπορεί η υπουργός να είχε δεσμευτεί προσωπικά για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψη βιβλίων, αλλά η πραγματικότητα φαίνεται ότι την διαψεύδει.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Παπαχρήστος, η κατάσταση στα σχολεία παραμένει στάσιμη με τα βιβλία να είναι άπιαστο όνειρο για την πλειονότητα των μαθητών και ο μήνας έχει 14. «Ο σχεδιασμός της υπουργού αποδείχτηκε εκτός πραγματικότητας και για ακόμη μια φορά η οποιαδήποτε προσπάθεια μαζέματος του προβλήματος με τα βιβλία χαρακτηρίζεται από προχειρότητα».

Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ, το 80% των σχολείων στην Αθήνα δεν έχουν λάβει ακόμα τα βιβλία από το υπουργείο παρά μόνο κάποιες μικρές ποσότητες αυτών που όμως φωτοτυπήθηκαν και βιβλιοδέθηκαν με πρωτοβουλία του εκάστοτε δήμου. Στην ουσία, λίγο πριν τη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι μαθητές συνεχίζουν να διαβάζουν από φωτοτυπίες και dvd. Η εικόνα στην επαρχία είναι λίγο καλύτερη με τον μεγαλύτερο όγκο βιβλίων να έχουν φτάσει στα σχολεία, αλλά… λειψά.

Αν και οι μηχανές σε Εθνικό Τυπογραφείο και ιδιωτικά τυπογραφεία συμβεβλημένα με το υπουργείο, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας, έχουν πάρει «φωτιά» η προχειρότητα και η βιασύνη στις διαδικασίες τύπωσης είναι έκδηλες στα βιβλία που έχουν ήδη παραλάβει κάποια σχολεία της επαρχίας.

Ενδεικτικά, ο κ. Παπαχρήστος επισκεπτόμενος χτες σχολεία της Ηγουμενίτσας στα πλαίσια μιας εκπαιδευτικής διημερίδας που διοργανώθηκε στην περιοχή έγινε αυτόπτης μάρτυρας ορισμένων ευτράπελων συμβάντων σε σχολεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαχρήστος έγινε δέκτης καταγγελιών από μαθητές που έλαβαν βιβλία της Γλώσσας Γ’ Γυμνασίου χωρίς εξώφυλλο, ενώ ορισμένα βιβλία έφτασαν με λευκό εξώφυλλο όπου αναγραφόταν «Εθνικό Τυπογραφείο» αντί ο τίτλος του μαθήματος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΟΛΜΕ, τα βιβλία δεν πρόκειται να φτάσουν σε όλα τα σχολεία της χώρας πριν τα τέλη Οκτώβρη, ενώ οι γονείς μάλλον έχουν συμβιβαστεί στην ιδέα των dvd… Επομένως, είναι φανερό ότι η προσωπική ευθύνη και η αναξιοπιστία του υπουργείου στις δεσμεύσεις του βαραίνουν την κυρία Διαμαντοπούλου, που προς το παρόν τηρεί σιγή ιχθύος για το εν λόγω ζήτημα.

Αναστασία Γαλάνηnewpost.gr

Ρομπόπουλος προς Μαξίμου: «Παραιτούμαι τη Δευτέρα»

Πριν λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε επιστολή του βουλευτή Θεσσαλονίκης Θωμά Ρομπόπουλου ο οποίος ενημερώνει τον πρωθυπουργό την πρόθεσή του να παραιτηθεί τη Δευτέρα διαφωνώντας με το πολυνομοσχέδιο.

Πρώτη επιλαχούσα είναι η Βούλα Τεκτονίδου. Κάποιοι όμως λένε ότι δεν θα αποδεχθεί τη θέση οπότε δεύτερη επιλαχούσα είναι η ηθοποιός Μαίρη Ακριβοπούλου (φωτό).

Νωρίτερα, την οριστική του απόφαση για παραίτησή του από βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, γνωστοποίησε μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» ο Θωμάς Ρομπόπουλος.

«Είμαι ξεκάθαρος. Θα παραιτηθώ τη Δευτέρα και ας πάρει την έδρα μου ο επόμενος βουλευτής» δήλωσε. «Δεν μπορώ να είμαι σε μία βουλή που δεν μπορώ να αποφασίζω».

«Δεν μπορώ να λειτουργώ εξαναγκαστικά και να μου λένε "ή το ψηφίζεις αυτό ή αλλιώς πτωχεύουμε"» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στις προηγούμενες περιπτώσεις «ανταρσίας» του, ο κ. Ρομπόπουλος είπε ότι είναι από τους λίγους βουλευτές που αντέδρασε έντονα στο μεσοπρόθεσμο και στον προϋπολογισμό. «Δεν απείλησα ποτέ κανέναν. Ούτε κανείς με γύρισε πίσω. Η τρόικα έθεσε εκβιαστικά το δίλλημα και τότε είπα ότι εγώ δεν πτωχεύω τη χώρα μου».
newpost.gr

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου 20/10/2011

ΠΡΟΣ: κ. κ. Συμβούλους Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου.
Καλείσθε να προσέλθετε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου την 20η Οκτωβρίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 6:30μ.μ.,για λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τα άρθρα 88-89 του Ν. 3852/2010:
  1. Προτάσεις για το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2011-2014 του Δήμου.
  2. Απόφαση χορήγησης άδειας μουσικών οργάνων του καταστήματος «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΠΑΡ» με διακριτικό τίτλο «THE GRAND HALL CAFÉ» που βρίσκεται στην οδό Κ.Καραμανλή 17 στο Ξυλόκαστρο.
  3. Έκφραση γνώμης για χορήγηση άδειας στάθμευσης (ΑΜΕΑ) από τον Μαρίνη Πέτρο του Κυριάκου επί της οδού Βαγενά 9 στο Ξυλόκαστρο.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΜΙΩΤΗ

Αδιέξοδο για τα σκουπίδια

Η Αθήνα βουλιάζει στα σκουπίδια και όλοι όσοι εμπλέκονται στις διαβουλεύσεις είτε μαλώνουν στα παράθυρα, είτε απειλούν, αλλά αποφάσεις δεν παίρνουν.
'Ολοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει με την περιβοήτη απεργία. Θα κάνουν πίσω οι συνδικαλιστές; Θα εκδώσει απόφαση η εισαγγελεία επικαλούμενη την υγειονομική διάταξη Λοβέρδου για να υπάρξει επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ώστε να ανοίξουν οι ΧΥΤΑ; Θα στείλουν ιδιώτες οι δήμαρχοι;
Το σίγουρο είναι οτι η δημόσια υγεία είναι σε κίνδυνο και το Σαββατοκύριακο έρχεται κακοκαιρία.
Λίγο πριν τις 13.30 δεν προέκυψε τίποτα νεότερο από την συνάντηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ με τους δημάρχους. ¨Οπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Γιώργος Χαρίσης, η συνάντηση ήταν άκαρπη. "Από εδώ και πέρα", είπε, "η κυβέρνηση αν θέλει να βρεί λύση, ας καλέσει την ΚΕΔΕ και εμείς θα είμαστε ανοικτοί για ακόμα μια συνάντηση...."
Νωρίς το πρωί μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, δήλωσε οτι πάει εκεί με καλή διάθεση - με διάθεση αποκλιμάκωσης όπως είπε.

Ωστόσο, στον ΧΥΤΑ Φυλής οι συνάδελφοί του παραμένουν σε θέση μάχης, ενώ στους δρόμους της Αττικής οι λόφοι των σκουπιδιών ολοένα και ψηλώνουν και οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Την ώρα που ο κ.Μπαλασόπουλος -λεκτικά τουλάχιστον - φαινόταν να βάζει νερό στο κρασί του ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωνε επίσης σε πρωινή εκπομπή ότι θα παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι εργαζόμενοι εμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών.

"Θα εκδοθεί σε λίγη ώρα υγειονομική διάταξη από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο που θα προβλέπει παραπομπή των εργαζομένων στο αυτόφωρο και ποινή φυλάκισης τρεις μήνες σε όσους παρεμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών ή την είσοδο στον ΧΥΤΑ Φυλής" σημείωσε.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε δε, ότι από σήμερα Παρασκευή θα αρχίσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους. «Σήμερα – ημέρα και όχι νύχτα- θα ξεκινήσουν να μαζεύονται σκουπίδια» διαβεβαίωσε, ενώ δήλωσε ότι η δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση να κινηθεί αυτεπάγγελτα.

«Επειδή δεν παρέχονται υπηρεσίες δεν θα πληρωθεί κανένας εργαζόμενος στην ΠΟΕ-ΟΤΕ» επανέλαβε. «Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΕ κινείται μεταξύ Καμόρας και Μαφίας» όχι όμως όλοι οι εργαζόμενοι διευκρίνισε.
Κι ενώ γίνονταν όλα αυτά, ο Πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Αθήνας Βασίλης Πολυμερόπουλος απείλησε ότι «αν η κυβέρνηση βάλει ιδιώτες στην αποκομιδή σκουπιδιών θα χυθεί αίμα στους δρόμους και θα πέσει η κυβέρνηση, θα έχουμε θύματα αν οι εργαζόμενοι χάσουν τη δουλειά τους".
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) δηλώνει ότι, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους και προχωρούν σε ενίσχυση των ομάδων περιφρούρησης στα Δημοτικά κτίρια και τους Χ.Υ.Τ.Α. που τελούν υπό κατάληψη. Κατηγορεί επίσης την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών οτι ουδέποτε είχε την πρόθεση να κάνει ουσιαστικό διάλογο.
newsit.gr

Θύμιος Λυμπερόπουλος: «Δε θα πεθάνουμε μόνοι θα πάρουμε κι άλλους μαζί»!

Οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν στις 10:00 έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους. Λίγο μετά τις 12:00 οι ιδιοκτήτες ταξί ξεκίνησαν από τα γραφεία του ΣΑΤΑ προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.
Στην πλατεία Συντάγματος έφτασε λίγο πριν από τις 13:30 η πορεία των αυτοκινητιστών. Από τα παράθυρα του υπουργείου Οικονομικών, εργαζόμενοι που έχουν καταλάβει το υπουργείο φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης, χειροκρότησαν και χειροκροτήθηκαν.
Το νομοσχέδιο δεν θα φτάσει ούτε στη Βουλή! Η κυβέρνηση κρέμεται σε μια κλωστή, ο Ραγκούσης παίζει ο τελευταίο του χαρτί. Δεν τους στηρίζει ούτε η κοινοβουλευτική ομάδα παρά μόνο η κυρία του 1% (σ.σ. Ντόρα Μπακογιάννη)», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος.
«Ή το νομοσχέδιο θα αποσυρθεί ή θα φύγει ο Ραγκούσης», τόνισε πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί, που για ακόμη μια φορά απείλησε ανοιχτά: «θα νιώσουν της ανάσα μας! Ούτε να αναπνεύσουν δε θα μπορούν. Τα παπαγαλάκια που μας κατηγορούν για σκληρές δηλώσεις δεν έχουν δει τίποτα! Δε θα πεθάνουμε μόνοι θα πάρουμε κι άλλους μαζί».
Και από τα πυρά του, δε γλίτωσε ούτε η τρόικα: «Την επόμενη φορά που θα έρθει, θα κυκλώσουμε το ξενοδοχείο που μένουν για να την πάρουμε και να πάμε μαζί στο υπουργείο». Τέλος, κάλεσε τους ιδιοκτήτες των φορτηγών σε κοινό αγώνα «για να αποκλείσουμε όλη την Ελλάδα!».

Η 4η αγωνιστική στη Β΄ Κοριινθίας το Σαββατοκύριακο

Α΄ Όμιλος

4η Αγωνιστική
15-10-2011 16:00
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ

16-10-2011 16:00
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. - ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Β’ όμιλος

4η Αγωνιστική
15-10-2011 16:00
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ

16-10-2011 16:00
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Το ντερμπι της Δυτικής Κορινθίας αύριο στο Δερβένι ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ






Με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής συνεχίζεται ,αύριο Σάββατο,στις 4 το απόγευμα,το
πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας. Μία αγνωστικής με πολλούς ενδιαφέροντες αγώνες. Ο πρωτοπόρος Α. Ο. Λουτρακίου δοκιμάζεται στο Κιάτο ,κόντρα στον Πέλοπα, ενώ στο γήπεδο του Σολομού ο ΠΑΣ Κλένια αντιμετωπίζει τον Πανσολυγειακό. Στο Δερβένι θα γίνει το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας ανάμεσα στον Αστέρα Δερβενίου και τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου , ενώ στο Βέλο η Ελλάδα μάχεται με τον Παννεμεατικό. Στην Αρχαία Κόρινθο θα γίνει το γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στην Προοδευτική Περιγιαλίου και τον Ηρακλή Λεχαίου , ενώ στη Νεμέα η Θύελλα Πετρίου υποδέχεται τον Ισθμιακό. Στο Θώδειο στάδιο ο Ολυμπιακός Λουτρακίου αντιμετωπίζει τον Α,. Ο. Σολομού , ενώ τέλος στο Σοφικό ο Άλμπαρτος Κόρφου μάχεται με τον Σαρωνικό Γαλατακίου.


5η Αγωνιστική
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
-
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
-
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ
-
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ
-
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ

ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ
-
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΔΕΡΒ.
-
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
-
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ