Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κλείνει η ΔΟΥ Δερβενίου!

Θέμα στα ΜΜΕ είναι το κλείσιμο των πρώτων 19 εφοριών στην περιφέρεια που προχωρεί μέχρι το τέλος του έτους το υπουργείο Οικονομικών.
Καταργείται και η ΔΟΥ Δερβενίου η οποία ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Ξυλοκάστρου.
Αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας τελευταία (είναι πλέον επίσημο αφού είναι από το υπουργείο οικονομικών). Για να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και των υπευθύνων του συγκεκριμένου δήμου!

korinthiannews.gr

Εξαντλούνται τα Eισιτήρια Διαρκείας “Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός” Volleyball Team 2011-2012

Πάμε για την έκπληξη!

Το πρωτάθλημα της Α1, η κατηγορία των ισχυρών, περιμένει την Ομάδα μας, τον Παμβοχαϊκό!

Κλείσε θέση και στήριξε την Ομάδα της καρδιάς σου για τη σεζόν 2011 – 2012. Σου εξασφαλίζει τη δυνατότητα να παρευρεθεί και να πορευθεί μαζί μας, σε όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου.

Στήριξε ενεργά το καμάρι της Κορινθίας και επίλεξε μία από τις παρακάτω κατηγορίες των εισιτηρίων διαρκείας:

Golden: VIP – θέσεις εντός αγωνιστικού χώρου. Τιμή 200 ευρώ

Silver: Κερκίδες – κέντρο. Τιμή 170 ευρώ

Family: Τιμή 120 ευρώ (1 γονέας + 1 παιδί)

Yellow: Κερκίδες δεξιά. Τιμή 120 ευρώ

Pamvo Fans: Κερκίδες αριστερά. Τιμή 70 ευρώ

Με κάθε εγγραφή παιδιού στις Aκαδημίες κερδίζετε το προνόμιο 50% έκπτωσης στο διαρκείας Family.

Από μέρα σε μέρα, εξαντλούνται (πχ. Family)…

Σημεία Πώλησης:
1. Βιβλιοπωλείο Μπιστάκου, τηλ: 27410 51133, Υπεύθυνος κος Αλέκος Καλλίρης
2. Γραφεία Συλλόγου, Ελ. Βενιζέλου 71, απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής στο Βραχάτι Κορινθίας. Ωράριο Λειτουργίας Γραφείου 19:00 – 22:00 (καθημερινά), τηλ: 27410 56163 – fax: 27410 53927

Αρμαγεδδών νέων μέτρων: Μέχρι το 2014 το τέλος ακινήτων - Μειώσεις στις συντάξεις και στις 5.000 το αφορολόγητο


- Για φέτος μόνο θα μπουν σε εφεδρεία 30.000 υπάλληλοι στο δημόσιο
- Για τους συνταξιούχους κάτω των 55, «ψαλίδι» 40% στα ποσά άνω των 1000 ευρώ
- Κουτρουμάνης: Από 1ης Νοεμβρίου η νέα μείωση στις συντάξεις
- Ήδη αποφάσισαν να επιβάλλουν εισοδηματικά κριτήρια στα επιδόματα των πολυτέκνων
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Ε. Βενιζέλος δεν ήθελε να ανακοινωθούν σήμερα τα μέτρα - Αντίθετος ο Λοβέρδος
Σε μία πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας η κυβέρνηση ανακοίνωσε μία νέα λίστα οδυνηρών και σκληρότατων μέτρων, τα οποία θα "στραγγαλίσουν" κυριολεκτικά τους έλληνες πολίτες και τα οποία όπως λένε για πολλοστή φορά θα "σώσουν" τη χώρα.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αποφάσισε την τοποθέτηση 30.000 δημοσίων υπαλλήλων σε εργασιακή εφεδρεία φέτος και την μείωση των συντάξεων κατά 20% για τις συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ.

Αναλυτικότερα η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε τα παρακάτω μέτρα:

- Μείωση αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ, ποσό που όπως αναφέρεται είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι προ διμήνου το αφορολόγητο είχε περιοριστεί στα 8.000 ευρώ από τις 12.000 ευρώ.

- παράταση της επιβολής τέλους ακινήτων μέχρι και το 2014.

- μείωση κατά 20% των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ

- 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε εφεδρεία.

- Για όσους λαμβάνουν σύνταξη και είναι κάτω από 55 ετών τότε θα δουν την σύνταξη τους να μειώνεται κατά 40% έως ότου συμπληρώσουν το 55ο έτος. Για τις συντάξεις η νέα μείωση θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας, κ. Κουτρουμάνης μέσω του Mega.

Τα νέα μέτρα αγγίζουν τα 6,5 δισ. ευρώ φέτος και το 2012.

Σφοδρότατο πλήγμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς φέρνει η νέα φοροκαταιγίδα που ανακοινώνει η Κυβέρνηση.
«Ψαλίδι» έως 40% στις συντάξεις, «μαχαίρι» στους μισθούς 10 ευρώ τον μήνα μέσω της μείωσης του αφορολογήτου και της αυξημένης παρακράτησης, επιβάρυνση σχεδόν 0,38 ευρώ/λίτρο για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, φόρος που φτάνει ακόμη και τα 20 ευρώ/τετραγωνικό για 4 ολόκληρα χρόνια σε όσους «τόλμησαν» να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, είναι μερικά μόνον από τα μέτρα-«φωτιά» που ανακοινώνει η Κυβέρνηση.

Και όλα αυτά ουσιαστικά για να «συντηρήσει» η Κυβέρνηση τον κομματικό της στρατό, αφού ναι μεν διευρύνει τον θεσμό της εφεδρείας, επαναλαμβάνει όμως ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις.

Επιπλέον, μέχρι αυτή την στιγμή δεν έγινε καμία κουβέντα για περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και οι πληροφορίες ανέφεραν

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Για όλα αυτά τα μέτρα ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να τον ενημερώσει. Το Σαββατοκύριακο ο κ.Βενιζέλος θα είναι στην Ουάσινγκτον όπου πιθανότατα θα πάρει το τελικό ΟΚ από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Ανεπισήμως, κάποιοι λένε οτι τα μέτρα μάλλον θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

newsit.gr

Ανατροπή και “τεσσάρα” για ΑΕΚ - “Έβρεξε” γκολ στη Ξάνθη

Αισθητά βελτιωμένη επιθετικά, αλλά και με αρκετά αμυντικά κενά η ΑΕΚ επικράτησε στην έδρα της Ξάνθης με 4-3, στην εξ αναβολής αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Δυο γκολ “σέρβιρε” ο Γκερέιρο, ενώ άνοιξαν... λογαριασμό με γκολ στο πρωτάθλημα Γκούντγιονσεν, Βάργκας και Κλωναρίδης. Για τους Ακρίτες σκόραρε δις ο Μαρσελίνιο.
Η αναμέτρηση για την ΑΕΚ δεν ξεκίνησε καλά, αφού η Ξάνθη μπήκε δυναμικά στον αγώνα, δεν την επέτρεψε να έχει καλή κυκλοφορία, ενώ μόλις στο 13' βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Μαρσελίνιο, εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, η μπάλα έσκασε κάτω και ξεγέλασε τον Αραμπατζή και έτσι ο παίκτης των Ακριτών πέτυχε το δεύτερο συνεχόμενο τέρμα του, μετά απ' αυτό στο Καραϊσκάκη. Φαίνεται όμως πως αυτό το τέρμα... ξύπνησε τους παίκτες της Ένωσης, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση τους και πολύ γρήγορα έφεραν το ματς στα ίσα με ένα πανέμορφο τρόπο. Στο 23' ο Γκερέιρο έβγαλε τη σέντρα, ο Βάργκας έπιασε στην κίνηση κάτι σαν ψαλιδάκι και έστειλε την μπάλα -πρώτα στο δεξί δοκάρι κι έπειτα στα δίχτυα!
Στην συνέχεια η ΑΕΚ πίεσε περισσότερο, ο Γκερέιρο έδειξε πως μπορεί να την οδηγήσει στη νίκη και έτσι το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 38' Βραζιλιανοπολωνός βρήκε -με εκτέλεση κόρνερ- τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος με κεφαλιά έβαλε την Ένωση μπροστά στο σκορ.
Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη πάτησε γκάζι, με σκοπό να φτάσει στην ισοπαλία και έχοντας και τον άνεμο με το μέρος της είχε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για να το κάνει. Οι “κιτρινόμαυροι¨ όμως στο 75' αύξησαν τη διαφορά των τερμάτων τους από τους γηπεδούχους, με το πρώτο γκολ του Γκούντγιονσεν στο πρωτάθλημα.
Οι Ακρίτες όμως συνέχισαν να πιέζουν, παρά την εξέλιξη αυτή και κατάφεραν να μειώσουν σε 3-2 με το δεύτερο τέρμα του Μαρσελίνιο στον αγώνα. Το γκολ αυτό έδωσε κάποιες ελπίδες στην Ξάνθη, για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο Γκούντγιονσεν -με την ολοκλήρωση του 90λεπτου- τις διέλυσε. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Πόι λίγο πριν τη λήξη του αγώνα(94').
ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Ντάνι, Βασιλακάκης (68' Ντίκα), Σουάνης (79' Μάρα), Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης (58' Μαρκόφσκι).
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Βάργκας, Μάκος, Γκέντσογλου (60' Χοσέ Κάρλος), Γκερέιρο, Μπέλεκ (89' Κλωναρίδης), Λυμπερόπουλος (74' Γκούντγιονσεν).

Βενιζέλος: Θα πάρουμε και άλλα μέτρα - Κόντρα με ΛΑΟΣ & ΣΥΡΙΖΑ για το «χαράτσι»

Για «απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό» έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, περιγράφοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και προσπαθώντας να λειάνει το έδαφος για την ανακοίνωση των νέων μέτρων.
Ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος και το γεγονός ότι κάθε χρόνο το χρέος αυξάνεται, καθώς ο προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός. «Συνεχίζουμε να παράγουμε ελλείμματα», είπε, δίνοντας έμφαση στα πρωτογενή ελλείμματα, δηλαδή το έλλειμμα όπως υπολογίζεται μετά την αφαίρεση των ποσών που δίνονται για τοκοχρεωλύσια. Γι’ αυτό, είπε, «αναγκαζόμαστε να εφαρμόσουμε ένα σκληρό πρόγραμμα που έχει θυσίες και κυρίως θυσίες για τη νέα γενιά. Αυτό είναι το δράμα της χώρας».

Χωρίς κανένα μέσο μεταφοράς η Αθήνα- Ποιοι απεργούν την Πέμπτη - ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ



   
Δεν υπάρχει τρόπος μετακίνησης την Πέμπτη για τους εργαζόμενους στην Αθήνα! Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα ταξί εκτός από όλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, προαστιακός, τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
Στην Αθήνα τα ταξί απεργούν από τις 5 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 5 το πρωί της Παρασκευής, διαμαρτυρόμενοι στις ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Η απεργία των ταξί πραγματοποιείται και στην Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει ανακοίνωση για τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ μέχρι στιγμής, ενώ το κέντρο της πόλης θα είναι απαγορευμένη ζώνη για τα Ι.Χ. από τις 16:00 μέχρι τις 21:00.
Στο μεταξύ, κλιμακώνονται τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση. Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, στις 5 Οκτωβρίου και γενική απεργία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισαν κατά την κοινή τους συνεδρίαση οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Την Πέμπτη
Για αύριο, Πέμπτη, εκτός από τα ταξί και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 3ωρη παναττική στάση εργασίας για όλο το δημόσιο, από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη ωραρίου. Λίγο αργότερα, στη 1 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ οι δάσκαλοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία και οι καθηγητές σε δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (11:00-14:00 και 14:00-17:00).
Επίσης, τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στους Δήμους εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Πέμπτη, από τις 11:30 το πρωί έως τις 15:30 το απόγευμα.
Ταυτόχρονα, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας έχουν προγραμματίσει στις 12.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων από το στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τους ΟΤΑ. Ακολούθως θα κάνουν νέα πορεία προς τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να ενωθούν με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς.
Το απόγευμα στις 18:30 , επιτροπή σωματείων, κινήσεων και συνελεύσεων, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, σχήματα και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συμμετέχουν με την κίνηση «Δεν χρωστάμε- Δεν Πουλάμε-Δεν πληρώνουμε» σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Θα έχουν μαζί τους ειδοποιητήρια για την έκτακτη εισφορά τα οποία θα κάψουν.
Σημειώνεται επίσης ότι η συνέλευση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα αποφάσισε να καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή (25.9.2011) στις 7 το απόγευμα.
Τέλος, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προγραμματίζουν για την Κυριακή 24ωρη απεργία, καθώς και 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, από τις 12:00 έως τις 16:00. 

eklogika.gr 

Καιρός για μάχη ταξική…



Όχι δεν είναι σύνθημα πορείας αριστεριστών, ούτε τραγούδι στα χείλη της ΚΝΕ. Είναι το συμπέρασμα των πολιτικών εξελίξεων των ημερών. Είναι η συνέπεια της παράλογης, ιδεοληπτικής και πασίδηλα πλέον αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Του κόμματος που διαλύει τη μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της παραγωγικής και αναπτυξιακής πορείας της χώρας εκατό και πλέον χρόνια τώρα.
Συνάμα όμως είναι και το απαύγασμα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ.
Μια μάχη που είτε θα βγάλει κερδισμένη τη πειθήνια στη Μέρκελ κυβέρνηση του Αμερικανού πρωθυπουργού μας, είτε θα κερδηθεί από τη μεσαία τάξη των Ελλήνων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν πιο σαφής από ποτέ. Οι Έλληνες μπορούμε. Έχουμε τον πρωτογενή πλούτο, πρέπει να τον αξιοποιήσουμε με πιο οργανωμένες και παραγωγικές καλλιέργειες, με πιο σύγχρονη και ολοκληρωμένη μεταποίηση και τελικά να τον εμπορευτούμε οι ίδιοι κερδοφόρα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε και όχι να ξεπουλήσουμε.
Πρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τις δικές μας και της Ευρώπης του μέλλοντος, αλλά όχι αναγκαστικά με τη μεθοδολογία, τη χρονική σειρά και την σχεδόν σαδιστική γερμανική πειθαρχία. Δεν είναι ένα φάρμακο ικανό να γιατρεύσει όλους τους ασθενείς, ούτε όλες τις ασθένειες. Κι όταν ένα φάρμακο τόσο εμφανώς αποτυγχάνει, γιατί οφείλουμε νε επιμένουμε στο ίδιο;
Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε το στίγμα της πολιτικής του ταυτότητας και το στίγμα της διαφορετικότητός του, τόσο με το παρελθόν του κόμματος του οποίου ηγείται, όσο και με τη συνηθισμένη εικόνα διακυβέρνησης του δύσμοιρου αυτού τόπου. Συγχρόνως όμως, έδωσε και την ιδεολογική και εθνική κατευθυντήρια γραμμή της χώρας μας στα ευρωπαϊκά πράγματα.
Απέναντι στις ομοσπονδιακές ονειρώξεις του κ Σόιμπλε και των ομοϊδεατών του, η Ελλάδα έχει γραμμή άμυνας. Δεν οφείλει να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα το καθετί. Δεν οφείλει να δεχθεί τη θέση του "σερβιτόρου της Ευρώπης" (για να θυμηθώ τα λόγια του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση), ούτε μπορεί να είναι ευχαριστημένη με ό,τι της αφήσουν. Η Ελλάδα μπορεί. Οι Έλληνες μπορούμε.
Το εθνικό μας κράτος είναι αδιαπραγμάτευτο. Η εθνική μας ταυτότητα είναι δεδομένη και δεν ξεπουλιέται. Η εθνική μας υπερηφάνεια δεν είναι κούφια λόγια ούτε ψεύτικες στατιστικές. Η εθνική μας προοπτική περνά από μια Ευρώπη των εθνών, μια Ευρώπη των πολιτισμών, της ισοτιμίας των λαών, των παραδόσεων και των γλωσσών, μια Ευρώπη της συνεργασίας και όχι από μια τράπεζα των όποιων αριθμών, θετικών ή αρνητικών, ούτε από κανένα χρηματιστήριο αξιών και υποθηκευμένης ζωής. Αναζητούμε και προσδοκούμε και πάλι μια τέτοιαν Ευρώπη. Η παιδεία μας πρέπει να είναι το βασικό μας όπλο. Η παιδεία, που όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, θα παρέχει βέβαια βιβλία στους μαθητές, αλλά που πρώτα θα έχει ελέγξει ενδελεχώς το περιεχόμενό τους. Προκειμένου να παιδεύουν πολίτες και όχι να αναπαράγουν πρότυπα κατανάλωσης και ιδεοληπτικά τσιτάτα.
Σε όσα και αν παίχτηκαν στην πλάτη του λαού αυτού, στα χρηματιστήρια, στις δημιουργικές στατιστικές, στα σπρέντς, στα μνημόνια, στις τρόικες και στα συμπόσια της σοσιαλιστικής διεθνούς, ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν εκεί. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Στις μάχες που θα δώσουμε, υπάρχει κάποιος που έχει από χρόνια αποδείξει ότι δεν μπλοφάρει. Εμπιστευτείτε τον.

Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Σάμου
 

Γιάννης Μιχελάκης...Δεν τόλμησαν να ανακοινώσουν τα νέα σκληρά μέτρα


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τσουνάμι άδικων και δυσβάστακτων μέτρων, αποτέλεσμα της λανθασμένης οικονομικής πολιτικής, που ασκεί η κυβέρνηση, ανακοινώθηκαν πριν από λίγο. Χωρίς –προφανώς- να αναφέρονται στο σύνολό τους, αφού πίσω από τη λιγόλογη ανακοίνωση της κυβέρνησης κρύβονται και άλλα χαράτσια.Τα νέα σκληρά μέτρα δεν τόλμησε, αυτή τη φορά, να τα εξαγγείλει ούτε ο, κατά τα άλλα, λαλίστατος κ. Βενιζέλος, ο οποίος προτίμησε να κρυφτεί πίσω από μια γραπτή κυβερνητική ανακοίνωση.Και βέβαια, δεν τόλμησε να εμφανιστεί ούτε ο πρωθυπουργός, ο οποίος -όλο αυτό το διάστημα- είναι άφαντος. Δεν βγαίνει να εξηγήσει τι άλλαξε μέσα σε λίγες εβδομάδες και χρειάστηκαν νέα σκληρότερα μέτρα, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι και μαζικές απολύσεις. Κρύβεται και σιωπά! Χωρίς κανένα σεβασμό στους πολίτες, που υποβάλλονται σε βαριές θυσίες χωρίς αντίκρισμα, από μια πολιτική που βουλιάζει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση».


ΟΜΙΛΙΑ Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚ​Η ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ : ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr


                               
                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επίσκεψη του Μίκη Θεοδωράκη στην Κρήτη τον γενέθλιο τόπο του, ολοκληρώνεται απόψε με την πολιτική ομιλία του στα Χανιά,στο θέατρο της ανατολικής τάφρου της πόλης. Μαζί με τον ιδρυτή της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, μιλούν επίσης ο Γιώργος Κασιμάτης,καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ΚΑΠ και ο Νίκος Χατζημιχελάκης, δικηγόρος, εκπρόσωπος ΚΑΠ-Σπίθας Χανίων. Ακολουθεί η ομιλία με κεντρικό συνθημα "Αλλαγή Πορείας".


                                                   ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ


           Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα ως λαός είναι ότι δεν έχουμεσυνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι που ονομάζεταιΕλλάδα. Ότι επομένως μας αφορά άμεσα τόσο η κατάσταση του πλοίου όσο και οισυνθήκες του ταξιδιού. Αν σταματήσουν οι μηχανές, σταματάμε κι εμείς κι ανβουλιάξει, τότε βουλιάζουμε κι εμείς. Αριστεροί, δεξιοί, πλούσιοι, φτωχοί,αδιακρίτως όλοι μαζί. Και σ’ αυτό το πλοίο δεν είμαστε συνεπιβάτες αλλά συνιδιοκτήτες.

Γιάννης Μιχελάκης...ένα ακόμα στρατιωτικό διάγγελμα από τον αποκλειστικό εκπρόσωπο της αλήθειας σε αυτόν τον τόπο κ. Βενιζέλο


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακούσαμε, σήμερα, ένα ακόμα στρατιωτικό διάγγελμα από τον αποκλειστικό εκπρόσωπο της αλήθειας σε αυτόν τον τόπο κ. Βενιζέλο, που -και πάλι- επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Λες και είναι το οικονομικό πρόγραμμα Σαμαρά εκείνο που εφαρμόστηκε και απέτυχε.
Αυτός που, μέχρι πρόσφατα, κατηγορούσε άλλους για καταστροφολογία και απαιτούσε από όλους απόλυτη σιωπή, σήμερα, εμφανίζεται να κινδυνολογεί λέγοντας ότι η Ελλάδα “κινδυνεύει με κατάρρευση” και ότι “το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων κινδυνεύει να αποτύχει”.
Έφτασε, όμως, και στο σημείο να πει το αμίμητο: “ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο, γιατί έτσι μπορούμε να τεθούμε και υπό εθνικό αυτοέλεγχο”.
Τελικά, ο κ. Βενιζέλος ξεπέρασε, σήμερα, κάθε όριο ασυναρτησίας και αντιφατικότητας.
Σε κάποιο σημείο ζήτησε “ενός λεπτού σιγή, για να σκεφτούμε τι λέμε”!!
Προφανώς το έχει ο ίδιος μεγάλη ανάγκη».


Επίσης ο  κ.  Μιχελάκης, απαντώντας στην ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για τις προσλήψεις του 2010, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην πολυσέλιδη ανακοίνωσή του, το υπουργείο μιλά για πολλά, αλλά δεν λέει λέξη για την ταμπακιέρα των προσλήψεων.
Απάντηση στις συγκεκριμένες καταγγελίες δεν πήραμε.
Γι’ αυτό, θέτουμε –για μια ακόμη φορά- το επίμαχο ερώτημα:
Διαψεύδει –ναι ή όχι;- ότι, όπως προκύπτει από την έκθεση του ΑΣΕΠ, το 2010 καλύφθηκαν 25.850 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353 θέσεις με συμβάσεις έργου;
Για του λόγου το αληθές, παραπέμπουμε το υπουργείο στις σελίδες 39-40 της έκθεσης του ΑΣΕΠ για το 2010, καθώς και στους πίνακες ΚΓ και ΚΖ, στους οποίους καταχωρούνται, ανά υπουργείο, οι προσλήψεις που έγιναν.
Αντί να φλυαρεί, λοιπόν, το αρμόδιο υπουργείο ας απαντήσει επί της ουσίας:
Διαψεύδει –ναι ή όχι;- τα στοιχεία του ΑΣΕΠ;.
Σε κάθε περίπτωση, ας μην ξεχνά ότι η πρακτική τους από τη μια να προσλαμβάνουν και από την άλλη να μεθοδεύουν μαζικές απολύσεις αποτελεί πολιτική ανηθικότητα».

Nα είναι λίγο πιο προσεκτικοί


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάση Νάκος, μετά την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή, σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ που αφορούν την εξοικονόμηση δαπανών κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2011, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση εξαγγέλλει μέτρα που ποτέ δεν εφαρμόζονται ή θριαμβολογεί για τα αποτελέσματα πολιτικών που έχουν δυσανάλογα βαριές επιπτώσεις στην κοινωνία, δεν μας εκπλήσσει πλέον.
Θα περιμέναμε, ωστόσο, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι λίγο πιο προσεκτικοί, γιατί η αρμοδιότητά τους άπτεται  του αγαθού της δημόσιας ασφάλειας.

Και είναι, μεν, ευχάριστο να μπορούν να ανακοινώνουν την εξοικονόμηση δαπανών, όπως έκαναν χθες, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., θα ήταν όμως χρήσιμο να εξηγούσαν στους Έλληνες πολίτες από πού προήλθαν αυτά τα 28,2 εκατ. ευρώ που «εξοικονομήθηκαν» από τη μείωση του ετήσιου προϋπολογισμού των δαπανών της ΕΛ.ΑΣ.

Γιατί η ανακοίνωση δεν παρέχει κανένα στοιχείο από ποιους κωδικούς του προϋπολογισμού της ΕΛ.ΑΣ. εξοικονομήθηκε το παραπάνω ποσό, δεν αναφέρει αναλυτικά ποιο ποσοστό αντιστοιχεί στη μισθοδοσία του προσωπικού, στις λειτουργικές δαπάνες της Αστυνομίας, στην εκπαίδευση του προσωπικού, στην αγορά εξοπλισμού για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και, κυρίως, στη συντήρηση των οχημάτων της, καθώς και τα συγκεκριμένα ποσά κάθε κατηγορίας δαπανών.
Στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ο εξορθολογισμός όλων των δημόσιων δαπανών, και αυτών που αφορούν τις Υπηρεσίες της Αστυνομίας, είναι προφανώς το ζητούμενο. Για να εξυπηρετηθεί, όμως, αποτελεσματικά ο στόχος αυτός, πρέπει να είναι γνωστές αναλυτικά οι πηγές δαπανών από τις οποίες γίνεται εξοικονόμηση και, φυσικά, τα θέματα της δημόσιας ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών να μην αντιμετωπίζονται ως «στεγνά» λογιστικά στοιχεία στα «κιτάπια» του Μνημονίου…».

Κώστας Κόλλιας: «Επιτακτική η ανάγκη να παραμείνει ανοιχτό το Δημοτικό Καισαρίου – Κλημεντίου»

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τα σχολεία του πρώην Δήμου Στυμφαλίας. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Πριν λίγες ημέρες κατέθεσα προς την Υπουργό ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τα σχολεία του πρώην Δήμου Στυμφαλίας, έπειτα από την απόφαση συστέγασης του Γυμνασίου Καλλιάνων με το νέο Δημοτικό. Όπως είχα επισημάνει στην Υπουργό, η απόφαση αυτή δεν καθησύχασε τις ανησυχίες των γονέων από το Καίσαρι και το Κλημέντι, οι οποίοι από την αρχή είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να θέσουν σε κίνδυνο τα παιδιά τους.
Το ίδιο είχα επισημάνει και πριν έξι μήνες, σε άλλη ερώτησή μου, σχετικά με την κατάργηση του Δημοτικού Καισαρίου-Κλημεντίου. 23 παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών που μέχρι πέρυσι φοιτούσαν σε ανακαινισμένο κτίριο, μέσα στις εγκαταστάσεις της παιδικής κατασκήνωσης Κλημεντίου, σε υψόμετρο 980 μέτρων, θα αναγκαστούν να μετακινούνται καθημερινά, χωρίς συνοδό, μέσα σε χιόνι και παγετό. Μιλούμε για άκρως επικίνδυνες συνθήκες, οι οποίες προκαλούν τις εύλογες αντιρρήσεις των γονιών και την άρνησή τους να στείλουν τα παιδιά τους στους Καλλιάνους. Επιπλέον, οι μικροί μαθητές θα μετακινούνται ασυνόδευτοι, χωρίς καμία εποπτεία και, ως εκ τούτου, χωρίς καμία εγγύηση για την ασφάλειά τους.
Τα Υπουργεία Μεταφορών και Παιδείας φαίνεται να έχουν διαφορετικές ερμηνείες ως προς το τι συνιστά ασφαλή μετακίνηση, γι’ αυτό κατέθεσα και σχετική ερώτηση. Οφείλω ωστόσο να επισημάνω ότι είναι αδιανόητο για μία πολιτισμένη κοινωνία να επιτρέπει τη μετακίνηση μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς συνοδό. Και είναι ακόμα πιο αδιανόητο η παρουσία συνοδού να είναι υποχρεωτική για τα σχολικά ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, αλλά προαιρετική για τα ΚΤΕΛ που μισθώνονται από την αυτοδιοίκηση γι’  αυτόν τον σκοπό. Είναι δε προφανές ότι, χωρίς την παρουσία συνοδού, κανείς δεν θα μεριμνά για την αποτροπή συμπεριφορών που μπορεί να τα θέσουν σε κίνδυνο, ούτε βεβαίως μπορεί κανείς να είναι βέβαιος ότι τα παιδιά θα κάνουν χρήση της ζώνης ασφαλείας, η οποία είναι υποχρεωτική.
Το θέμα της ασφαλούς μετακίνησης είναι κεφαλαιώδες και θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένη την άρνηση των γονιών να ρισκάρουν την ακεραιότητα των παιδιών τους. Πέρα όμως από αυτό, εγείρονται σοβαρότατα ζητήματα ως προς την καταλληλότητα του συγκροτήματος στους Καλλιάνους. Είναι βέβαιο ότι, όπως είναι σήμερα το σχολείο, δεν μπορεί να φιλοξενήσει μαθητές δημοτικού. Δεν υπάρχουν οι κατά το νόμο προβλεπόμενες υποδομές, δεν υπάρχουν τουαλέτες, δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες προδιαγραφές στις σχολικές αίθουσες, είναι δε ανήκουστο μικροί μαθητές δημοτικού να προαυλίζονται με μαθητές γυμνασίου. Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι,  οι εξαγγελίες του Υπουργείου περί ίδρυσης δήθεν εξαθέσιου δημοτικού είναι στον αέρα, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει επαρκής αριθμός μαθητών.
Είναι προφανές ότι η απόφαση για την κατάργηση του Δημοτικού Κλημεντίου πάρθηκε στο πόδι, χωρίς καμία πρόνοια για την τύχη των μαθητών, ούτε ως προς την ασφάλεια, ούτε ως προς την ποιότητα της εκπαίδευσής τους, και χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν οι διαφωνίες που διατύπωσαν επανειλημμένα οι γονείς. Στην ερώτησή μου, που θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, θα ζητήσω την αποστολή κλιμακίου, προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση. Περιμένω η Υπουργός να ευαισθητοποιηθεί στις ανησυχίες των γονέων και να επανορθώσει μιας σειρά λανθασμένων και αστήρικτων αποφάσεων σχετικά με τα σχολεία του πρώην Δήμου Στυμφαλίας.»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η εκπαίδευση των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ξεκινάει. Προκειμένου να καταρτιστούν οι υπάλληλοι και να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις σε Δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί πρόγραμμα εκπαίδευσης των υπαλλήλων, με στόχο την απόκτηση της τεχνολογικής υποδομής και της χρήσης της τεχνολογίας των υπολογιστών.
Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που η τεχνολογία και η πληροφορική προχωρούν  αλματωδώς, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη επιμόρφωσης των υπαλλήλων, προκειμένου να καταφέρουν να εκσυγχρονίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους, να απλοποιήσουν μέσω της χρήσης του υπολογιστή τις εργασίες τους, να επιτευχθεί η ανταλλαγή και μεταφορά δεδομένων από το σύνολο των υπηρεσιών, με ηλεκτρονικό τρόπο, που συμβάλλει στην επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.
Η έναρξη των μαθημάτων ορίστηκε για τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, ενώ η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) Ν. Κορινθίας. Συνολικά, θα εκπαιδευτούν 50 υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Το περιεχόμενο του προγράμματος περιλαμβάνει δεξιότητες στις βασικές έννοιες της πληροφορικής, στη  χρήση του λειτουργικού συστήματος Windows, κειμενογράφου, υπολογιστικών φύλλων, εκπαίδευση στις βασικές λειτουργίες του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπηρεσίες στο διαδίκτυο για τους πολίτες, καθώς και σύγχρονα θέματα που αφορούν στη χρήση των δικτύων υπολογιστών.

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο Τατούλης γνώριζε τα κατατόπια


Πολύ οικεία αισθάνθηκε το μεσημέρι περνώντας το κατώφλι της Συγγρού ο Πέτρος Τατούλης. Οπως αναφέρουν τα parapolitika.gr , ο κ. Τατούλης , χαιρέτησε τους αστυνομικούς και τις γραμματείς και περίμενε το ασανσέρ για να ανέβει πάνω που βρίσκεται το γραφείο του Σαμαρά. Μόνο που η σύσκεψη γινόταν στο ισόγειο στην αίθουσα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.Πώς ήξερε ο περιφερειάρχης τα κατατόπια και πήγαινε πάνω;
Το Morias-News  συμπληρώνει ότι  τυπική αλλά αρκετά θερμή για να σπάσουν οι πάγοι, ήταν η συνάντηση Τατούλη - Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού. Ο Πετράν με άνεση έφτασε τελευταίος από τους Περιφερειάρχες οι οποίοι ήταν ήδη μέσα στην αίθουσα ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο ισόγειο του κτιρίου. Χαιρέτησε αρκετό κόσμο, αγκαλιάστηκε με αστυνομικούς και κοπέλες της υποδοχής ενώ με την γνωστή απαλή γροθιά στο στήθος χαιρέτησε πολλά στελέχη της ΝΔ που βρέθηκαν στο ισόγειο. Ο Αντώνης Σαμαράς κατέβηκε λίγα λεπτά μετά την άφιξη Τατούλη και χαιρέτησε πρώτο τον Αρκά Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με μια θερμή χειραψία. Στην αποχώρηση των Περιφερειαρχών ο Αντώνης Σαμαράς χαιρέτησε τελευταίο τον Πέτρο Τατούλη στην πορεία του προς την έξοδο, ενώ όλοι μαζί έβγαλαν οικογενειακή φωτογραφία στην είσοδο του κτιρίου.



Τέλος το ksipnistere.blogspot.com με  τον ερωτιματικό τίτλο "τα βρήκανΤατούλης – , Σαμαράς; " γράφει:
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ευρύτερης συνάντησης του κ. Σαμαρά με τους Περιφερειάρχες όλης της χώρας, όμως πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία μιλούν για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να σπάσει ο πάγος και να έρθουν ακόμα πιο κοντά οι δύο Πελοποννήσιοι, με απώτερο σκοπό την έμμεση στήριξη Τατούλη από τη ΝΔ για την εκλογή του, στην Ένωση Περιφερειαρχών Ελλάδος
Η έμμεση στήριξη στην προκειμένη περίπτωση ερμηνεύεται υπό την έννοια να μην κατεβάσει επίσημα υποψήφιο η ΝΔ και να στηρίξει την υποψηφιότητα Τατούλη, κόντρα στον Γιάννη Σγουρό του ΠΑΣΟΚ.
Να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Τατούλης έχει να διαβεί το κατώφλι των γραφείων της ΝΔ, από τότε που αποπέμφθηκε από τον Κώστα Καραμανλή. Υπενθυμίζουμε βέβαια ότι ο κος Τατούλης στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ στις ακλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Απαίτηση της κοινωνίας: Πως και γιατί οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο!


Η καταιγίδα των νέων μέτρων, που θα πλήξουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα βυθίσουν βαθύτερα στην ύφεση την οικονομία, αποδεικνύει περίτρανα την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε ως σήμερα, παράλληλα με την παροιμιώδη ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση.

Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης


Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης,  κ. Γιάννης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, η ανθρωπότητα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης.
Η 21η Σεπτεμβρίου ορίστηκε από τον Ο.Η.Ε. ως ημέρα μη βίας και ενδυνάμωσης των ιδανικών της ειρήνης. Όλοι οι λαοί καλούνται να την τιμήσουν, κηρύσσοντας και τηρώντας κατάπαυση του πυρός. Η χώρα μας, παραδοσιακά, υποστηρίζει κάθε παρόμοια προσπάθεια.
Άλλωστε, η αρχική ιδέα, γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα, ανήκει στους Έλληνες.
Πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων κηρυσσόταν η Εκεχειρία και όλες οι ελληνικές πόλεις έπαυαν τις εχθροπραξίες, για ορισμένη περίοδο. Οι συμμετέχοντες στους αγώνες έθεταν κάτω τα όπλα και αγωνίζονταν για τιμή της συμμετοχής και έπαθλο ένα απλό στεφάνι ελιάς.
Αυτά είναι τα Ιδανικά του Ελληνισμού, του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού, τα οποία όλοι μας πρέπει να διαφυλάξουμε ως μοναδικό και πολυτιμότατο αγαθό».

Γιάννης Μιχελάκης...Χαιρετίζουμε, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, τον αγώνα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ανοικτές Σχολές, ώστε να μη χαθούν η εξεταστική και το εξάμηνο.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζουμε, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, τον αγώνα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ανοικτές Σχολές, ώστε να μη χαθούν η εξεταστική και το εξάμηνο. 
Μόνη, απέναντι σε όλους τους άλλους, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αγωνίζεται, καταθέτοντας προτάσεις για ανοικτές Σχολές. Συνεχίζει έναν αγώνα, που δικαιώνεται, πετυχαίνοντας σημαντικά αποτελέσματα.
Χάρη στις δικές της προσπάθειες, έχουν, ήδη, ανοίξει οι σχολές στην Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, την Κομοτηνή, το Βόλο, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τη Σπάρτη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Αθήνα το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Βιολογικό, οι Πολιτικοί Μηχανικοί, το Θεολογικό, η Κοινωνική Θεολογία, η Νοσηλευτική κα.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δείχνει υπευθυνότητα, αγωνιστικότητα, αποτελεσματικότητα. Αποδεικνύεται πραγματική δύναμη Πρωτοπορίας.
Συγχαίρουμε όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της, που συνεχίζουν τον αγώνα για το άνοιγμα των Σχολών.
Να είναι βέβαιοι ότι ο αγώνας τους, όχι μόνο θα δικαιωθεί, αλλά και θα εκτιμηθεί από ολόκληρη την κοινωνία».


ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη ικανοποιήθηκε το αίτημα του Δημάρχου Νεμέας Βαγγέλη Ανδριανάκου και της τοπικής κοινωνίας για τη διεξαγωγή του Τελικού Αγώνα του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας για το έτος 2011 στη Νεμέα.
Ο Τελικός Αγώνας θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 17.15’ στο Δημοτικό Στάδιο Νεμέας, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος θα βραβεύσει τους συμμετέχοντες αθλητές.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Με δυο πρόσωπα έχει δώσει τα χέρια για το Επικρατείας ο Α. Σαμαράς. Με τον Γιάννη Μιχελάκη και τον Χρύσανθο Λαζαρίδη. Με κανέναν άλλον δεν έχει συμφωνήσει για το Επικρατείας ο Σαμαράς. Όπως ενημερώθηκε το Fimotro, όλες οι άλλες θέσεις θα...
μείνουν ελεύθερες για την τελευταία στιγμή. Η επικοινωνιακή και πολιτική μάχη των εντυπώσεων κρίνει πολλά στις εκλογές, λένε στην Ρηγίλλης. Κατά συνέπεια όλα όσα γράφονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα...

Άρειος Πάγος: Διαβιβάζουμε στη βουλή την μήνυση Δ. Αντωνίου για Εσχάτη Προδοσία

Η μήνυση του γιατρού Δημήτρη Αντωνίου, με την οποία μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του μνημονίου κατηγορούνται για το κορυφαίο πολιτικό αδίκημα - κακούργημα της Εσχάτης Προδοσίας!!! Ζητούνται 30 έντιμοι βουλευτές να αποφασίσουν για το τελευταίο στάδιο της μήνυσης του Δημήτρη Αντωνίου για εσχάτη προδοσία των 173 βουλευτών: ...

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί ο Μάκης Ψωμιάδης

Δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ερήμην καταδίκης του Μάκη Ψωμιάδη για χρέη στο Δημόσιο.


Δεκτή έγινε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ερήμην καταδίκης για χρέη στο Δημόσιο του Μάκη Ψωμιάδη.

Σε βάρος του Μ. Ψωμιάδη εκκρεμούσε ερημοκαταδίκη 3 ετών και 4 μηνών, για χρέη περίπου 300.000 ευρώ προς το Δημόσιο, ποινή που δέχθηκε την αναστολή της το Αυτόφωρο, επιβάλλοντας εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβληθούν έως την επόμενη Τετάρτη.

Έτσι, οι συνήγοροι του κατηγορούμενου στην υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων πρόκειται άμεσα να καταθέσουν το απόσπασμα της απόφασης και ευελπιστούν ότι ο εντολέας τους θα απελευθερωθεί, με διάταξη άρσης της κράτησης του, ακόμη και εντός της ημέρας.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να κριθεί και από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η προφυλάκιση ή μη του Μ. Ψωμιάδη για την υπόθεση των «στημένων». Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφανθεί, με βούλευμά του, επί της διαφωνίας, που προέκυψε μετά την απολογία του, ανάμεσα στον ανακριτή της υπόθεσης και τον αρμόδιο εισαγγελέα. Ο πρώτος έκρινε πως ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και έναν περιοριστικό όρο, ενώ ο εισαγγελικός λειτουργός τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισής του.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ρεσιτάλ υποτέλειας! Ευχαρίστησε την τρόικα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης - "Χωρίς την τρόικα τα δημοσιονομικά μας θα είχαν εκτροχιαστεί"

Μίλησε ευθέως για νέα μέτρα, είπε οτι θα τα επιβάλλει με πόνο ψυχής και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει εμμέσως πλην σαφώς την τρόικα για όλα όσα έχει κάνει για εμάς.

Απόλυτα υποταγμένος σε όσα έχουν αποφασιστεί ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης έστρωσε το χαλί για όσα περιμένουμε να ανακοινωθούν από τον ίδιο πιθανότατα μετά την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνική οικονομίας εξηγώντας ότι τα νέα συμπληρωματικά του Μεσοπρόθεσμου μέτρα, πρέπει να ληφθούν όχι για να ανεβάσουν τον πήχη των δημοσίων εσόδων αλλά για να υποκαταστήσουν μέτρα που είχαν υπολογιστεί με πιο αισιόδοξο τρόπο. Ομολόγησε δηλαδή την αποτυχία του!

«Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνες –είπε- προσθέτοντας όμως ότι δεν θα είναι εύκολες, θα είναι οδυνηρές ενώ δεσμεύτηκε ότι « αν μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε μια λύση να είναι λιγότερο επώδυνη να είστε βέβαιοι ότι θα εξαντλήσουμε τα όρια».

Ο υπουργός έκανε και αυτοκριτική για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα υποστηρίζοντας ότι είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεων ενώ εκτίμησε ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση ούτε δημοκρατικά μέσα από εκλογές, και αναρωτήθηκε τι θα πει ο κ. Σαμαράς που μιλά για επαναδιαπραγμάτευση.

Στο σημείο αυτό ο κ.Βενιζέλος είπε: "Χωρίς τον έλεγχο της τρόικας τα δημοσιονομικά θα είχαν εκτροχιαστεί".

Έκανε επίσης την διαπίστωση οτι «ο ελληνικός λαός ταλαιπωρείται, η χώρα είναι στεναχωρημένη, απογοητευμένη κι απαισιόδοξη είναι όμως αξιοπρεπής κι υπερήφανη»...

Στη συνέχεια ομολόγησε για ακόμα μια φορά την αποτυχία λέγοντας : «Επαναλαμβάνω ότι μας εκβιάζουν οι αγορές, και μας ταπεινώνουν οι καταστάσεις. Το να δημιουργούμε κάθε μέρα μία ζοφερή ατμόσφαιρα, είναι μία ψυχολογική επιβάρυνση που επιδεινώνει την ψυχολογική κατάσταση».
newsit.gr

Στον Πύργο ο Γ. Δούρος θα διδάξει διαιτησία στον Πανηλειακό

Μαθήματα διαιτησίας από τον Γιώργο Δούρο θα γίνουν σήμρα στον Πανηλειακό.Ο Κορίνθιος πρώην διεθνής διαιτητής και παρατηρητής της Super League θα διδάξει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πύργου το απόγευμα της Τετάρτης (21/9) στο χώρο του συνεδριακού κέντρου της Νομαρχίας Ηλείας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία των ανθρώπων του Πανηλειακού στα πλαίσια της εκπαίδευσης των παικτών.

Πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο στη Β΄ κατηγορία Κορινθίας

Μετά την  πρώτη "σέντρα" που είχαμε το περασμένο Σάββατο , στο πρώτο τη τάξη ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Κορινθίας , πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο και στο πρωτάθλημα των δύο ομίλων της Β' κατηγορίας.
A'  Όμιλος
1η Αγωνιστική
24-09-2011 16:30 ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
25-09-2011 16:30 ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
  ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ
    ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
  ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
  ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.
Β'  όμιλος
1η Αγωνιστική 25-09-2011 16:30
  ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
  ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
  ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ


  .




Ο Καρσιώτης Διεθνής Βοηθός (FIFA)

Τελικά η επαρχια ειχε την τιμητική της και η ΕΠΟ προχώρησε στην επιλογή των διεθνών βοηθών από δύο Ενώσεις της Πελοποννήσου.

Συμφωνα με πληροφορίες η εκτελεστική γραμματεία επέλεξε στις δυο θέσεις που ηταν κενές από την μη επιλογή του Τρύφωνα και το κόψιμο του Μπαλτά στα γραπτά, τον Κορίνθιο βοηθό ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΣΙΩΤΗ που ηταν και το φαβορί λόγω των εξαιρετικών εμαφανίσών του και τον ΗΛΙΑ ΑΛΕΞΕΑ από την Μεσσηνία.

Θερμά συγχαρητήρια στον Μιχάλη Καρσιώτη απο το Δ.Σ της ΕΠΣ Κορινθίας και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της εκπροσώπισης της χώρας μας στο εξωτερικό.

Ο Μιχάλης Καρσιώτης στη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του στα μεγάλα σαλόνια ως βοηθός κατόρθωσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ΚΕΔ, η οποία και τον χρησιμοποίησε σε πολλούς και "καυτούς" αγώνες. Ήταν μια πολύ καλή σεζόν για τον Κορίνθιο βοηθό, που δεν έδωσε δικαιώματα να ακουστούν παράπονα για την απόδοσή του. Αποτέλεσμα των καλών του εμφανίσεων ήταν η επιλογή του, ως διεθνούς βοηθού (FIFA).

ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Die Welt: Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 95 δις δολάρια!

Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα αγγίζει το μέγα θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων


Στη συζήτηση σχετικά με την πιθανή χρεοκοπία του ελληνικού κράτους, «ένα ξεχασμένο επιχείρημα έρχεται ξανά στην επιφάνεια με αυξανόμενη συχνότητα: η καταστροφή που επέφερε το ναζιστικό καθεστώς κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σημαίνει ότι η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα σημαντικές αποζημιώσεις», επισημαίνει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt. «Παρόλο που τα αιτήματα για αποζημιώσεις βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, κάποιος θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει ότι στο πέρασμα των 60 χρόνων που έχουν μεσολαβήσει, αυτά τα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», επισημαίνεται.

"Επιστράτευση" στους Ολυμπιονίκες με εντολή Μπεγλίτη

Την υποχρέωση να δίνουν το «παρών» στις υπηρεσίες που ανήκουν έχουν πλέον οι Ολυμπιονίκες, στους οποίους είχε απονεμηθεί η ιδιότητα του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού στις Ένοπλες Δυνάμεις ως επιβράβευση για τις επιτυχίες τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ». Οι 157 Ολυμπιονίκες έπιασαν ή θα πιάσουν τις επόμενες ημέρες δουλειά, καθώς στις αρχές του μήνα έλαβαν φύλλο πορείας (!) για να παρουσιαστούν σε συγκεκριμένες μονάδες ή υπηρεσίες του κλάδου που ανήκουν ή στο ΓΕΕΘΑ.
Μέχρι τώρα στους περισσότερους εξ αυτών δεν είχαν ανατεθεί καθήκοντα και δεν παρείχαν εργασία. Μετά από εντολή του υπουργού Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, θα αξιοποιηθούν άπαντες, καθώς δεν μπορούν να αμείβονται δίχως να προσφέρουν υπηρεσίες και θα πρέπει να έχουν (πέρα από τα ίδια δικαιώματα) και τις ίδιες υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους αξιωματικούς.
Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση των περισσοτέρων ολυμπιονικών ήταν θετική και οι περισσότεροι «τοποθετήθηκαν» στις υπηρεσίες που ζήτησαν, είτε στην Αθήνα είτε στην επαρχία.
Ενδεικτικά, ο ταγματάρχης Πύρρος Δήμας ανήκει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Πενταγώνου, οι σμηναγοί Κάχι Κακιασβίλι και Νίκη Μπακογιάννη, καθώς και οι υποσμηναγοί Φανή Χαλκιά και Βούλα Τσιαμήτα στη Σχολή Ικάρων, η Πηγή Δεβετζή και η Χαρούλα Καρυάμη στο γυμναστήριο του ΓΕΕΘΑ, ενώ ο Ιωάννης Μελισσανίδης τοποθετήθηκε στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικού της Αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν έχει απαντήσει θετικά γιατί βρίσκεται στις ΗΠΑ ακολουθώντας καριέρα ηθοποιού.

Μοιρολόι του αντιπροέδρου στην Βουλή - Βενιζέλος: "Με πόνο ψυχής περικόπτουμε το εισόδημα των νοικοκυριών"

- Oμολόγησε οτι η Ελλάδα εκβιάζεται από τις αγορές
- Στις θέσεις τους οι υπουργοί για την κυβερνητική επιτροπή - Περιμένουν τον αντιπρόεδρο
- Χαράτσι στα ακίνητα έως το 2014 και βλέπουμε - Έφεδροι 50.000 δημόσιοι έως 31/12
- Επιστρέφει η τρόικα... από Δευτέρα - Το σαββατοκύριακο τα επιπλέον μέτρα από το ΔΝΤ
- Οριζόντια μείωση πριν το ενιαίο μισθολόγιο -“Τσεκούρι” σε συντάξεις και εφάπαξ
- Μειώνεται κι άλλο στις 4.000 ή 6.000 ευρώ το αφορολόγητο

Το έδαφος για την ανακοίνωση πιο επώδυνων μέτρων προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, ο καθ' ύλην αρμόδιος για την εφαρμογή των μέτρων για την δημοσιονομική πορεία της χώρας, για την άθλια κατάσταση στην οποία, όπως είπε, βρισκόμαστε, αρέσκεται στο να κάνει διαπιστώσεις! 'Η μήπως αυτοκριτική; Το πρώτο φαίνεται να υπερισχύει... 'Εκλαψε κιόλας μαζί μας λέγοντας οτι: "Με πόνο ψυχής περικόπτει το εισόδημα των νοικοκυριών".

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο πριν την συνεδρίαση της κυβερνητική επιτροπής δήλωσε στην Βουλή ότι η κρίση είναι τόσο μεγάλη που ζούμε «απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό».

Γλαφυρότατος συνέχισε τον λόγο του κατηγορώντας και πάλι τα ΜΜΕ οτι δημιουργούν άσχημο κλίμα και αυτοκτονικό, όπως είπε.

Απ’ έξω κούκλα, από μέσα… πανούκλα! Και χρεοκοπία και ευρώ

Οι εικόνες από την χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο των Οικονομικών, με τους δημοσίους υπαλλήλους να καίνε τα ειδοποιητήρια της εφορίας, επιβεβαιώνουν ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί – χωρίς οι θυσίες να πιάσουν τόπο, αφού η τρόικα ζητά και νέα μέτρα.
 
Τα μέτρα επί των οποίων επιμένει η τρόικα στις τηλε-επαφές της με τον υπουργό των Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, συνιστούν ουσιαστικά προετοιμασία του εδάφους για κήρυξη της χώρας σε καθεστώς χρεοκοπίας εντός του ευρώ, ενός είδους «εσωτερικής χρεοκοπίας» δηλαδή, στη διάρκεια της οποίας τα δάνεια θα καλύπτουν μόνο τις λήξεις των ομολόγων, ενώ εντός συνόρων η χώρα θα ζει μόνο με αυτά που καταφέρνει να εισπράξει ως έσοδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι με χθεσινή ανακοίνωσή του για την κρίση χρέους της Ευρώπης, οι διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, προβλέπει μεν χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά όχι και αποχώρησή της από την ζώνη του ευρώ.

Έκπληξη! Είμαστε «ειδική περίπτωση»!

της Σοφίας Βούλτεψη
 
Δεν γνωρίζω αν έχει πλέον απομείνει κάτι που να μας προκαλεί έκπληξη – πιθανόν γι’ αυτό και προχθές το υπουργείο των Οικονομικών έστειλε sms με το οποίο μας παρουσίαζε ως έκπληξη το γεγονός ότι η (πρώτη) τηλεδιάσκεψη του κ. Βενιζέλου με την τρόικα είχε τελειώσει στις τρεις ώρες και δεν μας κράτησαν ξάγρυπνους ως τα ξημερώματα.

Στη χώρα όπου όλοι είτε εκπλήσσονται, είτε κάνουν το παν για να εκπλήττουν τους άλλους, νομίζω πως η λέξη έχει χάσει την έννοιά της.

Οπότε, δεν πρέπει να μας προκαλεί και μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι χθες, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του EFSF, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής εν όψει της ψηφοφορίας της 19ης Σεπτεμβρίου για την ενίσχυση του μηχανισμού, απένειμε εύσημα σε Ιρλανδία και Πορτογαλία, αλλά αποκάλεσε την Ελλάδα «ειδική περίπτωση»!

Δέκα Τούρκοι βουλευτές στο Βερολίνο! Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 
Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι τουρκικής καταγωγής βουλευτές στις εκλογές της Κυριακής στο Βερολίνο. Από τους 40 υποψηφίους κατάφεραν να εκλεγούν οι δέκα.
Αναλυτικά: Με το Κόμμα των Πρασίνων εκλέχτηκαν οι Ozcan Mutlu, Canan Bayram και Turgut Altur. Με το Κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών οι Dilek Kolat, Ulker Radziwill, Ilkis Ozisik και Erol Ozkaraca. Με το Αριστερό Κόμμα οι Evrim Baba, Hakan Tas και με το CDU η Emine Demirbuken-Wegner.
Ο Hakan Tas που εξελέγη με τους Αριστερούς δήλωσε υπερήφανος γιατί είναι ο πρώτος τουρκικής καταγωγής ομοφυλόφιλος βουλευτής στη Γερμανία.
Νοείται οίκοθεν ότι και αυτοί θα επηρεάζουν την γερμανική πολιτική έναντι της Ελλάδας.
Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν τόσα εκατομμύρια Τούρκοι ενταχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια;
Εδώ δεν μπορεί να επιβιώσει η Ε.Ε με τις 27 χώρες, πώς θα αντέξει και μια ολόκληρη Τουρκία που επιθυμεί δυο μόνο πράγματα: Επιδοτήσεις και ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων στην Ευρώπη!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Tο πόσιμο νερό του Δήμου Κορινθίων είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως η καθ’ ύλην αρμόδια αρχή άσκησης εποπτικού ελέγχου της ποιότητας του πόσιμου νερού, ενημερώνει τους πολίτες ότι το πόσιμο νερό του Δήμου Κορινθίων είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και ασφαλές για τη δημόσια υγεία.

Η Διεύθυνση μας σε αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Κορινθίων εργάζεται μεθοδικά και συστηματικά για τη μεγιστοποίηση της ποιότητας του νερού με στόχο την προστασία της υγείας του καταναλωτή.

Γραφείο Τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Ο ύπνος φέρνει… καλούς βαθμούς


Έρευνα ισπανών πανεπιστημιακών αποκαλύπτει ότι οι καλές επιδόσεις στα μαθήματα δεν απαιτούν μόνο συστηματική μελέτη, αλλά και συστηματική… ξεκούραση.
… Σύμφωνα με έρευνα του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Cultura y Εducación», ειδικά τα «πρωτάκια» είναι απαραίτητο να κοιμούνται τουλάχιστον εννέα ώρες, να πηγαίνουν νωρίς στο κρεβάτι τους το βράδυ και να έχουν σταθερές συνήθειες στον ύπνο.
Αυτό το τρίπτυχο εγγυάται, σύμφωνα με τους ισπανούς ειδικούς, ένα καλό ξεκίνημα για τους μικρούς μαθητές στη σχολική ζωή.
«Τα περισσότερα παιδιά κοιμούνται λιγότερο απ’ όσο απαιτείται για την ομαλή διανοητική ανάπτυξη, γεγονός που κρίνεται αρνητικά, δεδομένου ότι ο χαμένος ύπνος δεν αναπληρώνεται», σημειώνει ο Ραμόν Κλαντέγιας, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας και καθηγητής Ψυχολογίας στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.
Ο ίδιος και η ομάδα του εξέτασαν τις συνήθειες 142 παιδιών (65 κορίτσια και 77 αγόρια) από έξι έως επτά ετών, τα οποία φοιτούν σε διάφορα σχολεία και δεν έχουν παθολογικά προβλήματα σε σχέση με τον ύπνο.
Από τους γονείς των παιδιών ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την ώρα που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο κρεβάτι και τις ώρες που παραδίδονται στην «αγκαλιά του Μορφέα».
Παράλληλα, οι ισπανοί ερευνητές «τσέκαραν» τις μαθησιακές ικανότητες των παιδιών.
Όπως διαπιστώθηκε, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι απαιτήσεις που έχουν οι γονείς βάζουν τα παιδιά από μικρά στα βάσανα. Τα παιδιά κοιμούνται κατά μέσο όρο 8 ώρες την ημέρα, επτά στα δέκα επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά τις 9 το βράδυ τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και κοιμούνται μετά τις 11 τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα.
Αυτός ο ρυθμός ζωής, που δεν διαφέρει και πολύ από αυτόν των ενηλίκων, αφήνει από νωρίς τα σημάδια του στα παιδιά.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά, που κοιμούνται από 8 έως 9 ώρες, έχουν χειρότερες επιδόσεις στο σχολείο από τα παιδιά που κοιμούνται από 9 έως 11 ώρες.
Σύμφωνα με τους ίδιους, ο λίγος και άστατος ύπνος επηρεάζει τη λειτουργία της μνήμης στα παιδιά, καθώς και το κέντρο του εγκεφάλου, που σχετίζεται με τη μάθηση.
«Η έλλειψη ύπνου έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στο γλωσσικό πεδίο. Τα παιδιά, που δεν κοιμούνται καλά και σωστά, δυσκολεύονται στην αφομοίωση των κανόνων της γραμματικής και του συντακτικού, χάνοντας έτσι πολύτιμο έδαφος στην κατανόηση των κειμένων. Κι αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα. Ανάλογα προβλήματα διαπιστώνονται και στα υπόλοιπα γνωστικά πεδία», επισημαίνει στην επιθεώρηση «Cultura y Εducación» ο δρ. Ραμόν Κλαντέγιας.
Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι καλές συνήθειες στον ύπνο στην ηλικία των 6 ετών συμβάλλουν θετικά στη γνωστική ανάπτυξη και συστήνουν στους γονείς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το ζήτημα.
Όπως επισημαίνει ο ισπανός καθηγητής Ψυχολογίας, «οι γονείς ασχολούνται ιδιαίτερα με το πόση ώρα βλέπουν τηλεόραση τα παιδιά τους, πόση ώρα κάθονται στον υπολογιστή ή πόση παίζουν βιντεοπαιχνίδια. Πρέπει όμως να αντιληφθούν ότι εξίσου σημαντική είναι η ώρα που πέφτουν τα παιδιά τους για ύπνο».

podilatakias.gr

H πολύτιμη δράση του μητρικού θηλασμού


Το πρώτο έτος ζωής του βρέφους αποτελεί σημαντικό σταθμό για την ανάπτυξή του, καθώς αυτό τριπλασιάζει το βάρος του … φτάνοντας τα 10 κιλά περίπου μέχρι τα πρώτα του γενέθλια.
Ο αποκλειστικός θηλασμός αποτελεί τον ιδανικό τρόπο σίτισης για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του εμβρύου, ενώ από τους 6 έως τους 12 μήνες το βρέφος θα πρέπει να σιτίζεται με μητρικό γάλα και συμπληρωματικές τροφές που εισάγονται σταδιακά ανά μήνα ζωής.
Δυστυχώς, παρότι η σημασία του μητρικού θηλασμού έχει πλέον γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό, οι μελέτες δείχνουν πως μόλις 1στις 5 γυναίκες θηλάζει για 12 μήνες το βρέφος, ενώ 1 στις 3 γυναίκες θηλάζει ακόμα στους 6 μήνες. Ωστόσο είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το 70-80% των γυναικών ξεκινούν να θηλάζουν το βρέφος από τη στιγμή της γέννησης. Τί είναι όμως αυτό που τις κάνει να σταματούν πρόωρα;
Μερικές από τις συχνότερες αιτίες αναφέρονται παρακάτω:

Η Ιστορική Μονή της οικογενεία​ς Καλλέργη στην Γωνέα της Μάνης

Από τον  Σταύρο Λιλόγλου http://www.pireasnews.gr
Είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της μανιάτικης γης.  Όλοι θα περάσουν από τον Κότρωνα, αλλά σχεδόν κανείς δεν θα μπει στον κόπο να ανηφορίσει την πλαγιά του βουνού Αραβίκια, πάνω από το ωραίο παραθαλάσσιο χωριουδάκι.  Ο ανηφορικός τσιμεντόδρομος καταλήγει στην νότια άκρη του βουνού στο μοναστήρι της, σε μια θέση με εκπληκτική θέα. Σαν από αεροπλάνο θα θαυμάζετε κάτω τον Κότρωνα και την Προσηλιακή Μάνη. Η μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρα Γωνέας βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριουδάκι Γωνέα και είναι εν μέρει αναστηλωμένη. 

Σε όλους εσάς...


Σε όλους εσάς...
            -  τους υπηρέτες του συστήματος
Σε όλους εσάς...
            -  τους δυσαρεστημένους από την τεράστια συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές του 2011...
Σε όλους εσάς...
            - που «χαλαστήκατε»  από την τεράστια άνοδο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  
Σε όλους εσάς...
            - που δεν σας άρεσε μια φοιτητική παράταξη να πολιτικοποιείται και να αλλάζει νοοτροπία
Σε όλους εσάς...
            - τους βολεμένους του συστήματος που φοβάστε τη νέα γενιά...
            Σας υπενθυμίζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εδώ και δέκα ημέρες είναι η μόνη δύναμη μέσα στα Πανεπιστήμια που διεκδικεί ανοιχτές σχολές για τη διεξαγωγή της εξεταστικής.
            Ήδη έχουν υπερψηφιστεί τα πλαίσια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και έχουν ανοίξει οι σχολές σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Βόλο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Σπάρτη, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Αθήνα το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Βιολογικό, οι Πολιτικοί Μηχανικοί, το Θεολογικό, η Κοινωνική Θεολογία, η Νοσηλευτική κ.ά.
Συνεχίζουμε με δημιουργικές δράσεις, πολιτικά επιχειρήματα και μαζικές κινητοποιήσεις την προσπάθεια για την αλλαγή του νόμου.
Όσο υποτιμάτε τη γενιά μας, τόσο μας δυναμώνετε...

«Λουκέτο» σε ΔΟΥ Ακράτας και Κλειτορίας

Στο κλείσιμο των πρώτων 19 εφοριών στην περιφέρεια προχωρεί μέχρι το τέλος του έτους το υπουργείο Οικονομικών, θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο ανασυγκρότησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Μεταξύ των19 εφοριών είναι και η ΔΟΥ Ακράτας, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αιγίου. Από την αρχή του έτους η συγκεκριμένη εφορία έχει ελέγξει μόλις 3 από τις 271 υποθέσεις φορολογικών παραβάσεων που της ανατέθηκαν, καθώς και η ΔΟΥ Κλειτορίας, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Καλαβρύτων. Η Εφορία αυτή από την αρχή του έτους δεν έχει ελέγξει ούτε μια υπόθεση από τις 111 που έχει στα συρτάρια της.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ