Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΑΠΑΓΩΓΕΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗΣ

Με αφορμή δημοσιεύματα μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με το θέμα της απαγωγής ανηλίκου από υπόδικο ιερέα της Μητροπόλεως γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:
Ο εν λόγω ιερέας από τον περασμένο Νοέμβριο είναι υπόδικος στα Πολιτικά και Εκκλησιαστικά δικαστήρια κατηγορούμενος για σωρεία Ποινικών και Κανονικών Παραπτωμάτων όπως πλαστογραφίες, καταχρήσεις, πλαστοπροσωπίες, πολυχειροτονίες κ.λ.π. αδικήματα για τα οποία απελύθη απομακρυνθείς από την Εφημεριακή θέση του και για τα οποία μέχρις εκδικάσεως των υποθέσεων του από τα αρμόδια δικαστήρια τελεί σε ΑΡΓΙΑ από κάθε Ιεροπραξία.
Όσον αφορά εις τα περί της σχέσεώς του με την Ι. Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη προσωπικά ενημερώνουμε ότι αυτός όσο καιρό μπορούσε να λειτουργεί και δεν είχε αποκαλυφθεί η έκνομη δραστηριότητά του ουδεμία αρμοδιότητα είχε, πλην της δι᾿ ένα μικρό χρονικό διάστημα ενημερώσεως της ιστοσελίδος της Μητροπόλεως, «θέση» από την οποία απομακρύνθηκε μετά και από «καταχρήσεις» αρμοδιοτήτων και λόγω ελλείψεως εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του. Άλλωστε δεν ξεχνούν οι πιστοί της Κορίνθου την εκστρατεία λάσπης που δέχθηκε ο Μητροπολίτης από τον εν λόγω «ιερέα», «δημοσιογράφο» και «καθηγητή Πανεπιστημίου» και τις Ιστοσελίδες «Σφεντόνα» του κ. Λ. Γιαννιδάκη και «Parakato» του κ. Κ. Αναγνωστόπουλου, των γνωστών μπατζανάκιδων της Κορίνθου, οπότε τα σχόλια περιττεύουν.
Τέλος ελπίζεται πως τέτοια θλιβερά περιστατικά δεν μπορούν να βλάψουν το κύρος της Εκκλησίας, αφού το έργο της είναι η σωτηρία και του τελευταίου αμαρτωλού, έστω και αν αυτός λάμβάνει «ένδικον» μισθαποδοσία των πράξεών του και από τους ανθρώπους.
Γι᾿ αυτό προτρέπονται οι πιστοί σε προσευχή και περισυλλογή και καλούνται για άλλη μία φορά να εμπιστευθούν τους Κανονικούς, Νομικούς και Πνευματικούς χειρισμούς της Εκκλησίας στο εν λόγω θέμα γιατί έχουν γνώση οι φύλακες.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ά. Τσιγκρής: «Κακοποιούν την Ιστορικότητα των Καλαβρύτων…»

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ιερά Μονή του μεγάλου Σπηλαίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κκ Αμβρόσιου. Με την ευκαιρία ο υπ. βουλευτής της ΝΔ επισκέφθηκε το σύνολο των πρόσφατα επισκευασμένων αιθουσών της ιστορικής Μονής της περιοχής μας και δήλωσε εντυπωσιασμένος για το άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

"Καρατομήθηκε¨ ενώ ήταν διακοπές ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Χάρης Τσιόκας , έμαθε πως παύθηκε μέσω του διαδικτύου.

Έντονο παρασκήνιο κρύβεται πίσω από την είδηση πως ο Χάρης Τσιόκας δεν είναι πλέον ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών. Φαίνεται πως είναι ακόμη ένα «θύμα» στην άτυπη κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση και τον Δημήτρη Ρέππα, από την ημέρα που ο πρώτος διαδέχτηκε τον δεύτερο στην ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Η περιπέτεια του Οικουμενικού Πατριάρχη στα βουνά του Πόντου


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Απίστευτη περιπέτεια με έζησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και αντιμετώπισε κινδύνους, που ούτε ο ίδιος πίστευε , στην προσπάθεια του να επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στην Τραπεζούντα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, αποφάσισε το πρωί της Τρίτης να πάει να προσευχηθεί στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται σε κοντινή αλλά δύσβατη περιοχή κοντά στο όρος Ματσούκα στον Πόντο. Στο δρόμο προς το μοναστήρι όμως ο Πατριάρχης κινδύνεψε να πέσει, το όχημα που τον μετέφερε έμεινε από λάστιχο, ο δρόμος έκλεισε από ένα δέντρο που έπεσε στο δρόμο και έτυχαν διάφορα άλλα εμπόδια . Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε « στη ζωή μου δεν έζησα τέτοια περιπέτεια.
Ο Πατριάρχης είχε σκοπό να φτάσει στο Μοναστήρι με τα οχήματα. Όμως ο χωματόδρομος δεν το επέτρεπε. Οι ντόπιοι τον προειδοποίησαν πως ο δρόμος ήταν δύσβατος και επικίνδυνος.Τότε ο κ. Βαρθολομαίος και η συνοδεία του άρχισαν να προχωρούν στα μονοπάτια. Όμως λόγω της ομίχλης χάθηκαν! Δεν μπορούσαν να εντοπίσουν ούτε το μοναστήρι , ούτε την περιοχή που είχαν ξεκινήσει την πορεία τους.
Λίγη ώρα μετά εντόπισαν από μακριά το μοναστήρι και προσευχήθηκαν.
Όμως στην επιστροφή στο χέρι του Πατριάρχη τσίμπησε ένα αγκάθι, αργότερα το όχημα που τον μετέφερε έμεινε από λάστιχο και μετά ο δρόμος της επιστροφή έκλεισε λόγω ενός κορμού δέντρου που είχε κλείσει το δρόμο. Μετά από την ολοήμερη αυτή περιπέτεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης επέστρεψε στην Τραπεζούντα τόνισε ότι ήταν μεγάλη περιπέτεια αλλά έδειξε και το πείσμα της θέλησης του και δήλωσε « έκανα με μεγάλη χαρά αυτή τη διαδρομή και άξιζε. Φέτος κατάφερα να δω από κοντά το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα αλλά θα έρθω και του χρόνου για το το δω». 



onalert.gr










Κρατικοποίηση των νεκρών με το «άστε ντούε» ! Τι δεν μας είπε προχθές ο κ. Λοβέρδος μιλώντας σε Πατρινούς δημοσιογράφους…


Τόν πηγαίνανε τέσσαρες...


Αφορμή για όσα ειπωθούν παρακάτω, απετέλεσε μία πρόσφατη εισήγηση για ψήφιση Νόμου πού θα υποχρεώνει κάθε πολίτη να δίνει το σώμα του θέλοντας και μη θέλοντας στο Κράτος, για να του παίρνει τα όργανα και να τα διαθέτει όπου αυτό, σαν Κράτος και σαν Εξουσία θέλει !

Για το Νομοθέτημα αυτό, πού φτιάχθηκε χωρίς να ερωτηθεί κάν ( όπως τουλάχιστον γράφτηκε στον Τύπο ), ούτε η αρμόδια Επιτροπή Μεταμοσχεύσεων, έχουν ειπωθεί πολλά και έχουν απλοποιηθεί ακόμη περισσότερα…

Ο Υπουργός Υγείας, θέλοντας να δώσει έμφαση στην δωρεά οργάνων για μεταμόσχευση κατέβηκε τις μέρες αυτές και στην Πάτρα και παρέστη σε μία επιτυχή μεταμόσχευση συγχαίροντας τους γιατρούς για το έργο τους, και πολύ καλά έκανε!
Και υποθέτουμε ακόμη, ότι θα ευχαρίστησε και τους δότες συγγενείς και οικείους του νεκρού πού συγκατατέθηκαν να δοθούν αυτά τα όργανα…
Και ως εδώ καλά, άς πάμε όμως και παρακάτω…

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΡΑΜ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜMA ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε, μετά από οδηγίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, η διαδικασία της εσωτερικής διαβούλευσης για το πρόγραμμα του κόμματος.

Το προηγούμενο διάστημα τόσο οι Τομείς όσο και οι 350 εξειδικευμένοι τεχνοκράτες που συνεργάσθηκαν με τη Γραμματεία Προγράμματος προετοίμασαν τα βασικά κείμενα του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας για τη διαβούλευση που ξεκινά. 

Ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αρμόδιος Τομεάρχης και βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Ζώης πλαισιωμένοι από τους κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη, Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μενέλαο Δασκαλάκη, Γραμματέα Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Προγραμματισμού, Πάτροκλο Γεωργιάδη, Αναπληρωτή Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Καλογερόπουλο, Γραμματέα Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής, Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος, Βαγγέλη Πάνου, ειδικό επιστήμονα, κα Γιάννα Παπαδάκη, επιστημονική συνεργάτη και από άλλους τεχνοκράτες, επεξεργάσθηκαν το πλαίσιο προγράμματος για τη Νέα Πολιτεία.

Η ομάδα εργασίας:

·         ανέλυσε την κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στη δημόσια διοίκηση η οποία καθιστά τους «πολίτες ομήρους ενός κράτους περιορισμένων προσδοκιών».

·         προσδιόρισε ως κεντρικό στόχο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας την οικοδόμηση «μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και Πολιτείας».

·         συζήτησε για τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στη Δημόσια Διοίκηση.

Μαργαρίτης Τζίμας...Επιτέλους, κύριε Μπεγλίτη, αφήστε και κάτι στην Ελληνική περιφέρεια


Ο  Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες για μετεγκατάσταση της μονάδας αεροπυρόσβεσης 383 ΜΕΕΑ, που εδρεύει στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, στην 112 Πτέρυγα Μάχης, που εδρεύει στην Ελευσίνα.
Η μονάδα αυτή από το 2006 που λειτουργεί με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία δασικές πυρκαγιές και έχει συμβάλλει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Μακεδονίας, Θράκης και νήσων Βορείου Αιγαίου.
Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση και μόνο, να σκέφτεται τη μετεγκατάσταση αυτής της μονάδας αεροπυρόσβεσης.
Επιτέλους, κύριε Μπεγλίτη, αφήστε και κάτι στην Ελληνική περιφέρεια.
Δεν είναι δυνατόν με το πρόσχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής και του μνημονίου, να θυσιάζεται τις περιουσίες των Ελλήνων της ακριτικής υπαίθρου, που με τόσο μεγάλη επιτυχία εξασφάλιζε η λειτουργία της μονάδας αυτής.
Καλούμε την κυβέρνηση, όχι μόνο να μην μετεγκαταστήσει τη μονάδα αυτή, αλλά να ενισχύσει και την παρουσία της και την επιχειρησιακή της ετοιμότητα και με άλλα πυροσβεστικά αεροσκάφη και προσωπικό.
Για το συγκεκριμένο θέμα, κατέθεσα στη Βουλή σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας».

Δειλό βήμα προς την κατεύθυνση της οικονομικής ενοποίησης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Παρίσι αποτελεί ένα δειλό βήμα προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης και της οικονομικής ενοποίησης της Ένωσης, που είναι αναγκαίες για να μην διαλυθεί η ζώνη του Ευρώ. 
Όσοι στην Ελλάδα αναζητούν άλλοθι στην επέκταση της κρίσης στον πυρήνα της Ευρώπης, για να καθυστερήσουν περαιτέρω τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που είναι απαραίτητες για την ενδυνάμωση του ιδιωτικού τομέα και τον περιορισμό του κράτους, βλάπτουν τον τόπο».

Επίσης ο Δημήτρης Ζαφειριάδης, δήλωσε:

«Όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ελλάδας και της Φινλανδίας δεν είναι μια καλή συμφωνία. Μπορεί να κρίθηκε αναγκαία για την απρόσκοπτη εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουνίου, αλλά είναι στο όριο της πρόκλησης και υπάρχει ο κίνδυνος να ανοίξει ο δρόμος για επιμέρους διμερείς διαπραγματεύσεις.  
Αντί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για τη σύναψη πρόσθετων δανείων και η αξιωματική αντιπολίτευση με την αριστερά να διαγκωνίζονται για την επιβεβαίωση των καταστροφολογικών τους προβλέψεων, επιβάλλεται να επιδιώξουμε γρήγορα την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων στην οικονομία, που αποτελούν το μόνο ασφαλή τρόπο στήριξης της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης της χώρας».   

Νότης Μηταράκης...H «συμφωνία» με τη Φινλανδία είναι εξέλιξη απογοητευτική και ανησυχητική


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κ. Νότης Μηταράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«H «συμφωνία» με τη Φινλανδία είναι εξέλιξη απογοητευτική και ανησυχητική:
Είναι απογοητευτική, γιατί όταν ζητούνται εγγυήσεις για να δοθεί δάνειο σε χώρα μέλος που έχει ανάγκη και προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση της, αυτό σημαίνει ότι η έννοια της κοινοτικής αλληλεγγύης υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο.
Είναι ανησυχητική, διότι δημιουργείται προηγούμενο, ώστε να ζητήσουν κι άλλες χώρες αντίστοιχες εγγυήσεις.
Να σημειωθεί, ότι οι εγγυήσεις αυτές μειώνουν τα πραγματικά διαθέσιμα κεφάλαια που θα δοθούν στην Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπίσει το χρέος της, ενώ αυξάνουν το συνολικό χρέος της χώρας. Μας ζητούν να δανειστούμε επί πλέον, για να τους δώσουμε «εγγυήσεις» ώστε να μας… δανείσουν!
Είναι ακόμα πιο ανησυχητική, γιατί ενθαρρύνονται και ιδιώτες ομολογιούχοι του ελληνικού χρέους να ζητήσουν κι αυτοί αντίστοιχες εγγυήσεις! Το ό,τι περιλήφθηκε η έννοια «εγγυήσεις» στην ανακοίνωση της Φινλανδικής κυβέρνησης μπορεί να έχει δυσμενείς νομικές και πραγματικές επιπτώσεις πάνω σε μεγάλο μέρος του ιδιωτικού δανεισμού της χώρας.
Μπορεί να μην είναι «εμπράγματες εγγυήσεις» - δηλαδή να μην αφορούν γη και ακίνητα - αλλά παραμένουν «εγγυήσεις» και απειλούν να δημιουργήσουν προηγούμενο για άλλους, προκαλώντας νέες πιθανές κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά των ελληνικών ομολόγων.
Τελικά αποδεικνύεται ότι η απόφαση της 21ης Ιουλίου οδηγεί σε όλο και πιο ασφυκτικές δεσμεύσεις για την Ελλάδα, ενώ απομακρύνεται η πραγματική διέξοδος από την κρίση της Ευρώπης.
Και η ελληνική κυβέρνηση προσφέρει το θλιβερό θέαμα να… πανηγυρίζει (!) που απορρίφθηκαν όσα κι εκείνη επιδίωκε (όπως το ευρωομόλογο), ενώ προχώρησαν όσα κι εκείνη ήθελε να αποφύγει (όπως οι «εγγυήσεις» του νέου δανεισμού).
            Η κυβέρνηση υπονοεί ουσιαστικά ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα. Αυτό δεν αλλάζει, όμως, την πραγματικότητα: ότι πάνε, συνεχώς, από το κακό στο χειρότερο…
            Η κυβέρνηση δεν μπορεί, δυστυχώς, να βάλει τέλος στον κατήφορο. Ή, ακόμα χειρότερα, δεν καταλαβαίνει τον κατήφορο στον οποίο έχει οδηγήσει τα πράγματα…».        

Γ. Μιχελάκης ...η κρίση χρέους της ευρωζώνης απαιτεί άμεση έκδοση ευρωομολόγου...


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:   
  
«Η Νέα Δημοκρατία έχει υποστηρίξει εξ αρχής, ότι η κρίση χρέους της ευρωζώνης απαιτεί άμεση έκδοση ευρωομολόγου.
Έχει ακόμα υποστηρίξει ότι όσο δεν αποφασίζεται το ευρωομόλογο, πρέπει να ενισχυθεί το Ταμείο Στήριξης (το EFSF) με επαρκή κεφάλαια, ώστε να παρεμβαίνει και στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και να αποθαρρύνει τις επιθέσεις των κερδοσκόπων.
Παρόμοιες απόψεις έχουν υποστηρίξει οι περισσότεροι αναλυτές εντός κι εκτός Ευρώπης, προειδοποιώντας πως, αν δεν ληφθούν άμεσα τέτοιες αποφάσεις, η κρίση στην ευρωζώνη είναι πολύ πιθανό να επιδεινωθεί…
Η χθεσινή ανακοίνωση Μέρκελ-Σαρκοζί δεν κατάληξε σε τέτοιες αποφάσεις! Το ευρωομόλογο μετατέθηκε για το απώτερο μέλλον και τα διαθέσιμα του Ταμείου Στήριξης κρίθηκαν “επαρκή”. Το αποτέλεσμα αυτό αποδοκιμάστηκε από τις διεθνείς αγορές, όπως ήταν αναμενόμενο. Για μια ακόμα φορά, δεν υπήρξε η απαραίτητη αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης, που έχει πλέον ευρωπαϊκές διαστάσεις».

         

ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΠΟΒΑΣΗΣ σε Ελληνικό νησί από τους Τούρκους

Επιχείρηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, σενάριο της οποίας προέβλεπε αποβατική ενέργεια σε νησί του Αιγαίου, έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες.Η συγκεκριμένη άσκηση είχε προγραμματιστεί με συνδυασμένη επιχείρηση πεζοναυτών και ειδικών μονάδων υποβρυχίων καταδρομών του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με την υποστήριξη πυροβολικού της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».
Στόχος της ήταν η εξουδετέρωση των προκεχωρημένων εχθρικών δυνάμεων του νησιού και στη συνέχεια διενέργεια αποβατικής ενέργειας για την κατάληψη του. Μάλιστα, το γεγονός ότι οι δυνάμεις που συμμετείχαν έχουν βάση στη Φώκαια, στην περιοχή της Σμύρνης και το ότι εκλήθησαν να υλοποιήσουν την άσκηση με χρονική προειδοποίηση μιάμιση ώρας, αποδεικνύει ότι οι τουρκικές δυνάμεις ήθελαν να δοκιμάσουν την ανταπόκριση σε πραγματικό χρόνο κρίσης.
Σε τραγέλαφο κατέληξε άσκηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, το σενάριο της οποίας προέβλεπε αποβατική ενέργεια σε νησί του Αιγαίου, καθώς από λάθος υπολογισμό βολής πυροβολικού τραυματίστηκαν 15 Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες. Συγκεκριμένα, αντί από τα πυρά να πληγεί ένας από τους στόχους, το βλήμα κατέληξε στην εξέδρα απ’ όπου οι Τούρκοι επιτελείς παρακολουθούσαν την άσκηση, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί.
Πέρα όμως από τις εντυπώσεις που δημιουργούνται από το περιστατικό, πολλά ερωτηματικά προκαλεί το περιεχόμενο της άσκησης, καθώς από ότι φαίνεται επρόκειτο για σενάριο κατάληψης ελληνικού νησιού. Η επιχείρηση προέβλεπε συνδυασμένη επιχείρηση πεζοναυτών και ειδικών μονάδων υποβρυχίων καταδρομών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού (Su Alti Savunma/SAS και Su Alti Taaruz/SAT) με την υποστήριξη πυροβολικού της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (αυτοί που έπληξαν την εξέδρα των επισήμων), με στόχο την αναγνώριση/εξουδετέρωση των προκεχωρημένων εχθρικών δυνάμεων του νησιού και στη συνέχεια διενέργεια αποβατικής ενέργειας για την κατάληψή του. Οι δυνάμεις που συμμετείχαν έχουν βάση στη Φώκαια, στην περιοχή της Σμύρνης, και το αξιοσημείωτο είναι ότι εκλήθησαν να υλοποιήσουν την άσκηση με χρονική προειδοποίηση μόλις μιάμισης ώρας (σύμφωνα με το defencenet.gr), γεγονός που καταδεικνύει ότι οι τουρκικές Ε.Δ. ήθελαν να δοκιμάσουν την ανταπόκριση σε πραγματικό χρόνο κρίσης.
Μάλιστα, η χρονική συγκυρία της επιχείρησης δημιουργεί έντονο προβληματισμό, αφού συμπίπτει με τις τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου εν όψει της έναρξης γεωτρήσεων στα εντοπισμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ. Υπονοούμενα για ανάληψη ακόμα και στρατιωτικής δράσης σε περίπτωση που η κυπριακή κυβέρνηση προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες είχε αφήσει και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Πάντως, τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία δεν παίρνουν αψήφιστα τις απειλές της γείτονος χώρας, καθώς δεν αποκλείουν να κινηθεί τυχοδιωκτικά , ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την οικονομική συγκυρία σε Ελλάδα και Κύπρο ως εθνική αδυναμία.
Γι’ αυτό αμφότερες λαμβάνουν μέτρα σε διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο καθώς υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις.

Εκτεθειμένη η Τουρκία
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σχολιάζοντας με ανακοίνωσή του την κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας και την αμφισβήτηση των συμφωνιών χάραξης της κυπριακής ΑΟΖ, χαρακτηρίζει ανυπόστατη την επιχειρηματολογία της Αγκυρας και την καλεί να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο:
«Οι αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με έρευνες για υδρογονάνθρακες που προωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στη θαλάσσια περιοχή της, είναι παράνομες και ανυπόστατες. Ο χαρακτηρισμός από την Τουρκία, ως “παρανόμων” των αδειών που έδωσε η κυπριακή κυβέρνηση για υποθαλάσσιες έρευνες προς αμερικανικές εταιρίες, εκθέτει την ίδια την Τουρκία, ως προς την προσήλωσή της στο Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα. Ανεξαρτήτως του τι θέλει να πιστεύει, ή, να προσποιείται ότι θεωρεί η Τουρκία, η κυβέρνηση ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει κάθε δικαιοπρακτικό δικαίωμα, σε διεθνές επίπεδο, ως μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη Αρχή, που εκπροσωπεί, από άποψη διεθνούς νομιμότητας, όλη την Κύπρο και το λαό της».

Ξηλώνουν το κοινωνικό κράτος

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων, οι δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου σχεδίου και του εφαρμοστικού νόμου δημιουργούν το πλαίσιο για μία χιονοστιβάδα περικοπών σε εισοδήματα και κοινωνικές παροχές. Ηδη με την εγκύκλιο του ΙΚΑ, που δημοσιεύεται σήμερα, πάνω από 50.000 χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Μαΐου. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς τα μεγαλύτερα Ταμεία βρίσκονται στο κόκκινο, ενώ ακολουθεί το ψαλίδι στα προνοιακά επιδόματα και στις ενισχύσεις σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι.
ΕΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ τα δεδομένα προστεθούν οι δραστικές μειώσεις κονδυλίων που έχουν γίνει σε Υγεία και Παιδεία, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μία πραγματική κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Η μείωση των κρατικών δαπανών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την ανάκαμψη της οικονομίας. Ομως η πρωτοφανής περικοπή που έχει γίνει στα εισοδήματα των χαμηλοσυνταξιούχων δεν υπακούει σε καμία οικονομική λογική. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα πρώτα μέτρα που έλαβε η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Πορτογαλίας ήταν η μικρή αύξηση των κατώτατων συντάξεων, καθώς τα χρήματα αυτά θα διοχετευθούν στην αγορά και το κράτος θα έχει εισπράξεις από φόρους. Η κυβέρνηση έχει δεχθεί χωρίς διαπραγμάτευση μέτρα που ενώ αρχικά δείχνουν ότι προσφέρουν δημοσιονομικές ανάσες τελικώς λειτουργούν σε βάρος της οικονομίας. Αντί να ξηλώνει το ΕΚΑΣ, ας αναζητήσει πόρους από την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής που σε ετήσια βάση ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

e-typos.com

Σε νευρική κρίση η Άγκυρα,σ΄επιφυλακή η Αθήνα.

Θέλουν να προκαλέσουν ταραχή στο Αιγαίο! - Φόβοι για το που θα οδηγήσει την κατάσταση η Άγκυρα για το φυσικό αέριο της Κύπρου

Τα τελευταία 24ωρα είναι σαφές ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να κρύψει την έλλειψη ψυχραιμίας που τη διακατέχει. Ο χρόνος κυλά εις βάρος της, η 21η Σεπτεμβρίου που έχει καθοριστεί ως ημέρα έναρξης των ερευνών για φυσικό αέριο στ΄ανοιχτά της Κύπρου,πλησιάζει και η Τουρκία γνωρίζει ότι η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα δημιουργήσει τετελεσμένα στη περιοχή.
Η Άγκυρα έχει νεύρα κι αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό και να έχει θέσει σε επιφυλακή σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο την Αθήνα,όμως κάθε άλλο πρέπει να μας …τρομάζει. Η Άγκυρα…γαβγίζει ,αλλά δεν είναι τόσο εύκολο ,ούτε τόσο απλό να δαγκώσει. Κι αυτό την εκνευρίζει ακόμη περισσότερο.

Η Τουρκία των μηδενικών προβλημάτων που οραματιζόταν ο πολύς Αχμέτ Νταβούντογλου έχει προς το παρόν γίνει η Τουρκία των 1000 μπελάδων! Αλλά ο κυριότερος πονοκέφαλος είναι οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στις σχέσεις με το Ισραήλ. Η κυβέρνηση Ερντογάν φωνάζει και απειλεί τη Κύπρο,αλλά έχει στραμμένη τη προσοχή της στο Ισραήλ,το οποίο δεν έχει αντιδράσει λεκτικά,αλλά …πρακτικά. Στις περιοχές που πρόκειται να ερευνηθούν ήδη υπάρχει στρατιωτική κινητοποίηση και περιφρούρησή τους. Ισραηλινά UAV επιτηρούν τις περιοχές που από θαλάσσης είναι αποκλεισμένες σε μία περίμετρο πέντε μιλίων!

Αυτός είναι και ο λόγος που η Τουρκία ,έσπευσε χθες να διαμαρτυρηθεί στις ΗΠΑ και να παρακαλέσει ουσιαστικά για παρέμβαση της Ουάσινγκτον προς τη Κύπρο και το Ισραήλ.

Αυτό το σκηνικό δεν είναι ούτε ευχάριστο, ούτε εύκολο στη διαχείρισή του. Η Τουρκία ,κολλημένη στο τοίχο μπορεί να θελήσει να προκαλέσει ταραχή στο Αιγαίο. Δεν θέλει και πολύ για να το καταφέρει. Αρκεί η έξοδος ενός ωκεανογραφικού σκάφους για να αρχίσει το θερμόμετρο να ανεβαίνει. Γι΄ αυτό και η Αθήνα θα πρέπει να είναι ψύχραιμη αλλά και ευέλικτη στο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε τουρκική κίνηση με την οποία η Άγκυρα θα θελήσει να οδηγήσει τις εξελίξεις εκεί που θέλει. Ας είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε εμείς πρωτοβουλίες.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχουν σχέδια και στόχοι κι όχι να αντιμετωπίσουμε την όποια κατάσταση με τη γνωστή λογική “βλέποντας και κάνοντας”. Οι εξελίξεις μπορεί να είναι τόσο ραγδαίες,που ίσως δεν θα προλάβουμε να τις δούμε και να τις ερμηνεύσουμε αν δεν είμαστε σωστά προετοιμασμένοι.

Και κάτι ακόμη:μην υπερεκτιμούμε τη Τουρκία. Το κάνουμε συχνά αυτό το λάθος και πρώτα απ΄ όλους εμείς οι δημοσιογράφοι. Μπορεί η συγκυρία να μοιάζει ιδανική για τη γειτονική χώρα. Έχει έναν πράγματι χαρισματικό ηγέτη, οι οικονομικοί της δείκτες είναι αξιοζήλευτοι, επιχειρεί να παίξει ρόλο ηγετικό ή διαμεσολαβητικό σε πολλά διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Τι έχει καταφέρει; Ο χαρισματικός ηγέτης προσπαθεί αλλά δεν αρκεί να “παίζει” μόνος του,η πραγματική της οικονομία δείχνει ήδη σημάδια “κόπωσης” και η εξωτερική της πολιτική μέχρι στιγμής τουλάχιστον επί της ουσίας δεν έχει θετικό πρόσημο.
onalert.gr

H Toυρκία εκτοξεύει σήμερα "δορυφόρο παρατηρήσεων". Υποψίες οτι είναι και κατασκοπευτικός.




MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Σε τροχιά τοποθετείται αύριο ο πρώτος τούρκικος δορυφόρος παρατηρήσεων που έχει την ονομασία RASAT.
O συγκεκριμένος δορυφόρος που θα μπορεί να φωτογραφήζει και να καταγράφει εικόνες έχει σχεδιαστεί από το Ινστιτούτο Ερευνών Διαστημικής Τεχνολογίας της Τουρκίας TUBITAK. O δορυφόρος θα εκτοξευθεί το πρωί της Τετάρτης από το διαστημικό κέντρο του Καζακστάν.
Όλος ο δορυφόρος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τούρκους επιστήμονες και τεχνικούς.
Ο δορυφόρος έχει βάρος 100 κιλών και οι γείτονες μας τονίζουν πως με τις εικόνες που θα καταγράφει θα μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι πολεοδομικές παρατηρήσεις, να καταγραφούν οι δασικές και οι αγροτικές εκτάσεις.
Βέβαια η εφημερίδα Zaman, τονίζει πως με την εμπειρία που θα αποκτηθεί με τον συγκεκριμένο δορυφόρο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των κατασκοπευτικών δορυφόρων από την Τουρκία.
Μήπως ο δορυφόρος είναι κατασκοπευτικός και δεν το ανακοινώνουν οι γείτονες μας;

onalert.gr

Συνεχίζεται η «βροχή» ονομάτων για Ολυμπιακό

Ανδρέας Τάτος, Θανάσης Καραγκούνης (Ατρόμητος) και Πολ Κεϊτά (ΠΑΣ Γιάννινα) είναι τα ονόματα από την εσωτερική αγορά που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό, την ώρα που στη λίστα παικτών από το εξωτερικό για τη θέση του αμυντικού χαφ προστέθηκε ο 28χρονος διεθνής Καμερουνέζος αμυντικός χαφ της Αστον Βίλλα Ζαν Μακούν(φωτο).
Ο Μακούν προτάθηκε στους Πειραιώτες με την Αστον Βίλα να τον παραχωρεί ως δανεικό και η περίπτωσή του εξετάζεται πλέον σοβαρά. Πρόκειται για έναν παίκτη που έπαιξε από το 2001 έως το 2008 στη Λιλ. Ακολούθησε μία τριετία στη Λιόν για να πάρει μεταγραφή το 2011 στην ʼστον Βίλα. Είναι διεθνής με το Καμερούν από το 2003, μετρώντας 54 συμμετοχές.
Αν και η αγγλική ομάδα δαπάνησε ένα σεβαστό ποσό για να τον κάνει δικό της (περίπου 6 εκατ. ευρώ), η επένδυση δεν της βγήκε καθώς ο Αφρικανός μετράει μόλις 7 συμμετοχές με τους «χωριάτες».
Στην εσωτερική αγορά και την περίπτωση του Ανδρέα Τάτου, η διοίκηση του Ατρομήτου πρότεινε στον Ολυμπιακό να προχωρήσει άμεσα στη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή. Στο Λιμάνι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησής του από τη στιγμή μάλιστα που ο ποδοσφαιριστής αρέσει στον Ερνέστο Βαλβέρδε, αρκεί ωστόσο οι απαιτήσεις του Ατρομήτου να πέσουν από τις 700.000 ευρώ που ζητούσαν αρχικά.
Στη λίστα των Πρωταθλητών, αλλά όχι για άμεση απόκτηση, βρίσκεται και ο υψηλόσωμος αμυντικός μέσος του ΠΑΣ Πολ Κεϊτα. Ο Σενεγαλέζος έχει κάνει καλή εντύπωση στους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων» και πιστεύουν πως θα μπορούσε να αγωνιστεί στην ομάδα, οπότε θα παρακολουθούν τον 19χρονο στους αγώνες του Αγιαξ της Ηπείρου.

Η γιορτή του σταφυλιού στο Ζεμενό


Στις 19 Αυγούστου 2011 και ώρα 21.00 διοργανώνεται και φέτος η παραδοσιακή «Γιορτή Σταφυλιού», στο Ζεμενό του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Tην γιορτή διοργανώνουν:
ο Σύλλογος Γυναικών Ζεμενού «Η Αρετή» , ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Τοπική Κοινότητα Ζεμενού και Περιφέρεια Πελοποννήσου
Οι κάτοικοι και παραγωγοί τους Ζεμενού σας περιμένουν να γευθείτε το παραδοσιακό προϊόν & το γλυκό σταφύλι. Θα υπάρχει φαγητό & παραδοσιακή μουσική.
Τ
ην επόμενη μέρα  , 20 Αυγούστου 2011 και ώρα 21.00 , διοργανώνεται
 Επιστημονική – Αγροτική Ημερίδα στο δημοτικό σχολείο του Ζεμενού . Ομιλητές:
1. Καστανάς Ηλίας, Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης.
Θέμα : Φαινόλες – Καινοτομία Προστιθέμενης Αξίας Αγροτικών Προϊόντων.
2. Σταματόπουλος Γιώργος, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας
Θέμα : Ελεύθερες “Κοινότητες” και Αγροτική Παραγωγή
3. Οργάνωση “Peliti”: Προβολή βίντεο σχετικά με τη δράση “Peliti”

Αξίζει εδώ να αναφέρουμαι ότι  η Το 1961, η εταιρεία "Αφοί Τυπάλδου Α.Ε." που είχαν δημιουργήσει την περίφημη κατασκήνωση στον πευκιά Ξυλοκάστρου, οργάνωσαν στο Ζεμενό τη "γιορτή του σταφυλιού".Η γιορτή είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και πολλά ξένα άρθρα διαφημιστικά γράφτηκαν για το Ζεμενό.

Οι δίδυμοι Κούροι της Τενέας, επέστρεψαν στην γενέθλια γη τους...την Κορινθία!

Πληροφορίες από Jenny's World
Σε μια ιδιαίτερα σεμνή τελετή,στον περίβολο του μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου,χθες το βραδυ ,ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος παρέδωσε και επισήμως τους δίδυμους Κούρους της Τενέας,στην γενέθλια γη τους...την Κορινθία! Τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα θα στεγάζονται σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου,προσδίδοντάς του ακόμα μεγαλύτερη αίγλη καθιστώντας το ένα απο τους σημαντικότερους πόλους έλξης κι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Ο Παύλος Γερουλάνος στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ υπογράμμισε την πρόθεση του να αναβαθμίσει περεταίρω το μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου και τόνισε την αγαστή συνεργασία που υπήρξε όλο αυτό το διάστημα με τους φορείς της Κορινθίας για την επιστροφή των μοναδικών αρχαιολογικών ευρημάτων
Ιδιαίτερα ευτυχής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στην χθεσινή εκδήλωση.Οι προσπάθειες του ήταν μεγάλες για την επιστροφή των Κούρων στην Κορινθία,γι αυτό κι ευχαρίστησε στις δηλώσεις του τόσο τον συνάδελφό του υπουργό Πολιτισμού ,όσο και τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που έδωσαν την έγκρισή τους να έλθουν τα σπουδαία ευρήματα στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου ..Ικανοποίηση και απο τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη...
Νέος δρόμος για τουριστική ανάπτυξη ανοίγεται για την Κόρινθο κι αυτό γεμίζει αισιοδοξία κι ευθύνη τους τοπικούς φορείς.

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί – και για την ΑΔΕΔΥ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Και για όσους δεν κατάλαβαν, από χθες, 16 Αυγούστου, επομένη της γιορτής, οι ώρες εβδομαδιαίας εργασίας στο Δημόσιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση από 37,5 έγιναν 40. Η δε εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Πρόκειται για την εφαρμογή της εγκυκλίου, που με τη σειρά της εφαρμόζει τον Εφαρμοστικό Νόμο, με σκοπό να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν λόγω της δραστικής, σχεδόν μηδενικής, πρόσληψης νέων υπαλλήλων από το Δημόσιο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα στους εργαζομένους στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα – δεν είναι εκεί το θέμα μου.

Απλώς, δεν μπορώ να αποφύγω τους αναγκαίους συνειρμούς. Πολύ περισσότερο που δημιουργούνται και… δεκαπενταυγουστιάτικοι συνειρμοί.

Η Φινλανδία σέρνει τον χορό των εγγυήσεων . Στη σειρά περιμένουν οι Ολλανδοί



17/08/2011
Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινά η φθινοπωρινή σεζόν για την Ελλάδα.

Κατά την πολυδιαφημισμένη συνάντησή τους, Μέρκελ και Σαρκοζί δεν κατέληξαν σε αποφάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιες άμεσες λύσεις για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη – με αποτέλεσμα να μην δείξουν ιδιαίτερα ικανοποιημένες οι αγορές.

Και το χειρότερο: Έχει αρχίσει ο χορός των εμπράγματων εγγυήσεων, καθώς πληροφορηθήκαμε χθες πως η Ελλάδα ήλθε σε συμφωνία με τη Φινλανδία, ώστε το Ελσίνκι να λάβει μέρος στην δανειοδότηση της χώρας μας.

17/08/2011
Τη Δυτική Θράκη επισκέφθηκε ο συνεργάτης της Χουριέτ Γιαλτσίν Μπαγέρ και παρακάθισε σε ιφτάρ (σ.σ. δείπνο τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού), συνομιλώντας με πολλούς κατοίκους της περιοχής. Διατύπωσε τις εντυπώσεις του σε δυο συνεχόμενα άρθρα. Επιλέξαμε τα βασικά σημεία και τα μεταφέρουμε:

Αντίδραση της πλευράς Στρος Καν για το δημοσίευμα του L' Express

Οι δικηγόροι του Στρος Καν χαρακτηρίζουν «ανακριβή και κακόβουλη» τη δημοσίευση της ιατροδικαστικής εξέτασης της Ντιαλό.


Οι Γάλλοι δικηγόροι του πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν χαρακτήρισαν σήμερα «ανακριβή και κακόβουλη» τη δημοσίευση στο περιοδικό L' Express της ιατροδικαστικής εξέτασης της Ναφισάτου Ντιαλό, ενώ πρόσθεσαν ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε «μηνύσεις» για επίθεση στο τεκμήριο αθωότητας του πελάτη τους.