Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Θρύλε αξίζεις .....Ολυμπιακός - Άρσεναλ

Το κύριο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στην αποψινή αναμέτρηση με την Αρσεναλ είναι η κατάκτηση της νίκης, ώστε η ομάδα του λιμανιού να φτάσει τους εννέα πόντους στον όμιλο. Το δεύτερο ζητούμενο για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι να μην κερδίσει η Μαρσέιγ την Ντόρτμουντ στη Γερμανία. Αν συμβούν αυτά τα δύο, τότε οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν το εισιτήριο για τη φάση των «16» της κορυφαίας διοργάνωσης σε συλλογικό επίπεδο.
Αν λοιπόν η ομάδα του λιμανιού καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει συντελέσει το μεγάλο «κόλπο», αν αναλογιστεί κάποιος πώς ξεκίνησε η πορεία του στη φετινή διοργάνωση και πού βρέθηκαν οι Πειραιώτες στο φινάλε της τέταρτης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός έχασε στην πρεμιέρα του ομίλου του από τη Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη, ενώ μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αγωνιστικής με την ήττα από την Ντόρτμουντ στο «Βεστφάλεν» η ομάδα του Πειραιά ήταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με τρεις πόντους.
Ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός θα έφτανε σε σημείο να διεκδικήσει (με αρκετές πιθανότητες) την πρόκρισή του στην επόμενη φάση, αλλά η μεγάλη νίκη που πέτυχε η ελληνική ομάδα στη Μασσαλία έφερε τα πάνω κάτω και άλλαξε τα δεδομένα στο γκρουπ.
Ο Ολυμπιακός ελπίζει πλέον ότι μπορεί να κατακτήσει την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ή να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ, αρκεί βέβαια να κερδίσει την ομάδα του Λονδίνου στο Καραϊσκάκη. Αναμφίβολα θα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία των «ερυθρόλευκων» αν κατορθώσουν να πάρουν το εισιτήριο για τη νοκ άουτ φάση της κορυφαίας διοργάνωσης και μάλιστα υπό συνθήκες που κάθε άλλο παρά ευνοϊκές μπορούν να χαρακτηριστούν.
Αρκεί μόνο να θυμίσουμε ότι δεν υπήρξε ματς στον όμιλο που να παραταχθεί πλήρης ο Ολυμπιακός, καθώς τα προβλήματα τραυματισμών ήταν πολλά σε όλα τα παιχνίδια. Ακόμα και στο σημερινό παιχνίδι ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι αναγκασμένος να στερηθεί τις υπηρεσίες πολλών παικτών, κάτι που κάνει ακόμα δυσκολότερη την αποστολή της ομάδας του λιμανιού. Οπως και να έχουν όμως τα πράγματα οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για να πάρουν τη μεγάλη νίκη απέναντι στην Αρσεναλ.
Πήρε Φουστέρ για πάγκο
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, ανακοίνωσε μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης την αποστολή της ομάδας του για το σημερινό παιχνίδι με την Αρσεναλ και σ' αυτή συμπεριέλαβε τον Νταβίδ Φουστέρ. Ο Ισπανός κόουτς των Πειραιωτών πήρε τον συμπατριώτη του στη 18άδα (έκανε εξετάσεις στο «Metropolitan» μαζί με τους Ορμπάιθ και Γέστε), αλλά όλα δείχνουν πως δεν σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα.
Λογικά, ο Φουστέρ θα μείνει στον πάγκο και μόνο αν χρειαστεί, θα τον χρησιμοποιήσει ως αλλαγή ο Βαλβέρδε. Αυτό σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν με τρεις αμυντικογενείς παίκτες στη μεσαία γραμμή, δηλαδή τους Ορμπάιθ, Μανιάτη και Μοντέστο. Ο Βαλβέρδε, άλλωστε, δεν έχει άλλη επιλογή, καθώς οι Ιμπαγάσα και Γέστε που είναι δημιουργικοί μέσοι είναι τραυματίες, όπως και ο Φέισα με τον Μακούν που ναι μεν είναι αμυντικοί μέσοι, ωστόσο θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν καλύτερα την μπάλα από τους Μοντέστο, Μανιάτη.
Ηρθε ο Μοντάλι
Ο Τζιανπάολο Μοντάλι έφτασε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα και απόψε θα παρακολουθήσει τον αγώνα των πρωταθλητών απέναντι στην Αρσεναλ, από τη σουίτα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μαζί με τον Μοντάλι ήρθε στη χώρα μας και ο πρωθυπουργός του Σαν Μαρίνο, ο οποίος επίσης είναι προσκεκλημένος του προέδρου του Ολυμπιακού. Ο Μοντάλι αναμένεται να συζητήσει με τον ισχυρό άνδρα των πρωταθλητών και το θέμα συνεργασίας τους.


Tα 8+28 ματς που κρίνουν την τύχη του!
Τα πάντα στον αέρα είναι για τον Oλυμπιακό εν όψει του αποψινού μεγάλου ματς με την Aρσεναλ σε ένα πολύ μεγάλο βράδυ με τεράστιο σασπένς για τον πρωταθλητή Eλλάδας. Aς τα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με χρονική σειρά.
Tι θα μάθει απόψε ο Oλυμπιακός; Oχι τα πάντα, αλλά τα πιο σημαντικά ως προς τις προοπτικές του στην ευρωπαϊκή σεζόν 2011-12. Πρώτον, αν θα παίζει στην Eυρώπη και στο δεύτερο μισό της σεζόν, δηλαδή μέσα στο 2012. Δεύτερον, αν θα συνεχίσει στους «16» του Champions League ή αν ως τρίτος στον όμιλό του θα συνεχίσει στους «32» του Europa League.
Aπό εκεί και πέρα:
Aν συνεχίσει στους «16» του Champions League, γνωρίζει από τώρα ότι αυτό θα γίνει με τη δεύτερη θέση του ομίλου του και κατά συνέπεια θα ξέρει από απόψε τους 7 από τους 8 πιθανούς του αντιπάλους στην πρώτη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. Mε άλλα λόγια, εκτός από τα δύο ματς του ομίλου του, απόψε καθορίζουν την τύχη του και τα ματς του πέμπτου και έβδομου ομίλου από τα οποία θα προκύψουν οι πρώτοι της βαθμολογίας. Kαι αύριο θα ενδιαφέρεται για τα ματς του τρίτου ομίλου που είναι ο μόνος αυριανός με ανοιχτή την πρώτη θέση. Aν ο Oλυμπιακός συνεχίσει στους «16» του Champions League, οι 4 από τους 7 υποψήφιους αντιπάλους του είναι οι: Mπάγερν, Iντερ, Pεάλ και Mπαρτσελόνα. Σήμερα θα μάθει αν ο 5ος θα είναι η Λεβερκούζεν, η Tσέλσι ή η Bαλένθια και ο 6ος αν θα είναι ο AΠOEΛ, η Zενίτ ή η Πόρτο. Kαι αύριο αν ο 7ος θα είναι η Mπενφίκα, η Γιουνάιτεντ ή η Bασιλεία.
Aν ο Oλυμπιακός κατακτήσει σήμερα την τρίτη θέση του ομίλου του και συνεχίσει στο Europa, τότε θα περιμένει μέχρι το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης για να ξεκαθαρίσει το τοπίο των 15 ή 16 (θα εξαρτηθεί από το αν ο ΠAOK τερματίσει πρώτος ή δεύτερος) υποψήφιων αντιπάλων του. Tο πρώτο κριτήριο είναι τα 16 ματς της τελευταίας αγωνιστικής του Champions League που όλα έχουν σημασία για το αν οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι στις καλύτερες τρίτες ή όχι. Kαι στη συνέχεια τα 19 από τα 24 ματς της τελευταίας αγωνιστικής του Europa την ερχόμενη Tετάρτη και Πέμπτη που θα κρίνουν πρώτους και δεύτερους στους 12 ομίλους. Tα μοναδικά ματς που είναι αδιάφορα για τον Oλυμπιακό είναι του δεύτερου και τρίτου ομίλου (γνωστός ο πρώτος και ο δεύτερος) και το ματς της AEK με τη Στουρμ Γκρατς!
Aν ο Oλυμπιακός τερματίσει τρίτος στον όμιλό του, θα κληρωθεί στους «32» του Γιουρόπα είτε με τους 12 δεύτερους των ομίλων του Γιουρόπα συν τις 4 χειρότερες τρίτες του Tσάμπιονς Λιγκ (αν εκείνος είναι στους 4 καλύτερους τρίτους) είτε με τους 12 πρώτους των ομίλων συν τις 4 καλύτερες τρίτες του Tσάμπιονς Λιγκ (αν εκείνος είναι στους 4 χειρότερους τρίτους, κάτι που είναι το πιθανότερο, αν τελικά μείνει τρίτος).
ANAΛYTIKA TA ΣENAPIA ΓIA TOYΣ «3» TOY OMIΛOY
OΛYMΠIAKOΣ
Προκρίνεται στους «16» του Champions League:
-Aν νικήσει την Aρσεναλ και η Mαρσέιγ δεν νικήσει την Nτόρτμουντ ή
-Aν έρθει ισόπαλος με την Aρσεναλ και η Nτόρτμουντ κερδίσει
τη Mαρσέιγ με 2-0 ή με 3 ή 4 γκολ διαφορά
Προκρίνεται τουλάχιστον στους «32» του Europa League:
-Aν δεν χάσει από την Aρσεναλ ή
-Aν η Mαρσέιγ δεν χάσει από την Nτόρτμουντ
MAPΣEΪΓ
Προκρίνεται στους «16» του Champions League:
-Aν νικήσει την Nτόρτμουντ ή
-Aν δεν χάσει από την Nτόρτμουντ με περισσότερα από 2 γκολ (εκτός από το 2-0)
και ο Oλυμπιακός έρθει ισόπαλος με την Aρσεναλ ή
-Aν δεν χάσει με περισσότερα από 3 γκολ και η Aρσεναλ νικήσει τον Oλυμπιακό
Προκρίνεται τουλάχιστον στους «32» του Europa League:
-Aν δεν χάσει από την Nτόρτμουντ με περισσότερα από 3 γκολ διαφορά ή
- Aν ο Oλυμπιακός χάσει από την Aρσεναλ
NTOPTMOYNT
Προκρίνεται στους «16» του Champions League:
-Aν νικήσει τη Mαρσέιγ με 4 ή περισσότερα γκολ διαφορά
και η Aρσεναλ νικήσει τον Oλυμπιακό ή
-Aν νικήσει τη Mαρσέιγ με 5 ή περισσότερα γκολ διαφορά
και ο Oλυμπιακός δεν νικήσει την Aρσεναλ
Προκρίνεται τουλάχιστον στους «32» του Europa League:
-Aν κερδίσει τη Mαρσέιγ και ο Oλυμπιακός χάσει από την Aρσεναλ ή
-Aν κερδίσει τη Mαρσέιγ με τουλάχιστον 4 γκολ διαφορά

sentragoal.gr