Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθησαν οι δράστες που είχαν "ρημάξει" κτήματα στη Βόχα

Μετά από καταδίωξη στο 93ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας δύο  αθίγγανοι ηλικίας 20 και 21 ετών,, ενώ ένας τρίτος κατάφερε να ξεφύγει και αναζητείται , μέσα σε φορτηγό ιδιοκτήσιας μίας 46χρονης Ελληνίδας,  - γεμάτο με κλοπιμαία .
Η καταδίωξη άρχισε  κατα τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Μπολάτι όταν οι τρεις ημεδαποί ΡΟΜΑ, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. Φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας 46χρονης, δεν σταμάτησαν σε αστυνομικό έλεγχο, αναπτύσσοντας ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Ακολούθησε καταδίωξη του οχήματος, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, οι οποίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα στο 93ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών. Οι δράστες από τις αρχές Οκτωβρίου από κτήματα στο Ζευγολατιό , και στη Νεράτζα έκλεβαν στηρίγματα, καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, εργαλεία και ό,τι άλλο μπορούσαν να πουλήσουν. Όμως, η δράση τους πήρε τέλος καθώς  οι δύο κατέληξαν με χειροπέδες ενώ ο τρίτος  κατάφερε να ξεφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 14.100 ευρώ περίπου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων».