Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Απανωτά ρίχτερ "χώρεψαν" την Αιγιάλεια μέσα σε ένα τέταρτο.

Τα ρίχτερ έχουν στήσει χορό στην Αιγιάλεια καθώς απανωτές σεισμικές δονήσεις έχουν αναστατώσει από το απόγευμα τους κατοίκους της περιοχής. Συγκεκριμένα:
Σε μικρή απόσταση από τις Καμάρες  προσδιορίζεται το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε στις 17:19 με ένταση 3,9 Ρίχτερ.  Η δόνηση,  έγινε αισθητή στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο βρίσκεται 2 χιλιόμετρα βοριοανατολικά των Καμαρών, 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αιγίου και 26 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη των Πατρών. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα.
Tώρα το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει μικρή απόκλιση προς τα πάνω  ως προς την ένταση, του σεισμού ενώ αρχικά είχε προσδιορίσει την δόνηση στα 3,9 Ρίχτερ, με βάση νεώτερα δεδομένα, την ανεβάζει πλέον στα 4 Ρίχτερ. Ως προς το επίκεντρο το δίνει 5 χιλιόμετρα βόρια των Καμαρών ενώ και το εστιακό βάθος το κατεβάζει στα 9 χιλιόμετρα. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τον σεισμό των 4 Ρίχτερ τον ακολούθησαν δύο μικρότεροι σεισμοί , λίγα λεπτά αργότερα. Ένας εντάσεως 2,8 Ρίχτερ στις 17:30 με το ίδιο επίκεντρο και ο άλλος (με επίκεντρο 3 χιλιόμετρα βοριοδυτικά των Σελιανιτίκων) 2 Ρίχτερ στις 17:35.