Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος με τον Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άρη Σπηλιωτόπουλο


Συνάντηση με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) είχαν, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος και οι αναπληρωτές του Τομέα κ.κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, Θανάσης Κυριαζής και Φίλιππος Τσαλίδης.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Χάος, επικρατεί στα σχολεία, μία εβδομάδα μετά τον αγιασμό. Η σχολική χρονιά ξεκίνησε: Με συνεχείς  αλληλοκατηγορίες για ευθύνες μεταξύ της Υπουργού Παιδείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με φωτοτυπίες και dvd. Με ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία και πολλά κενά. Με τις σχολικές επιτροπές να μην έχουν συσταθεί στις περισσότερες περιπτώσεις και όπου έχουν συσταθεί να μην έχουν πάρει καθόλου χρήματα για να διαχειριστούν τις πρώτες ανάγκες. Με το χέρι στην τσέπη από πολλούς γονείς, που σπεύδουν να προμηθευτούν εκπαιδευτικά βιβλία από τα ράφια των βιβλιοπωλείων. Αυτό είναι το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς στην Ελλάδα των «μνημονίων», των «διαρθρωτικών αλλαγών» της προχειρότητας, του μη  έγκαιρου προγραμματισμού και της ανευθυνότητας στην Παιδεία. 

Να σημειωθεί ότι στα δημοτικά σχολεία υπολογίζεται ότι απαιτούνται συνολικά 14 εκατομμύρια αντίτυπα και οι αποστολές που έχουν γίνει ανέρχονται σε περίπου 2 εκατομμύρια. Πολλά παιδιά μπήκαν στις τάξεις χωρίς δασκάλους. Σήμερα, επίσημα υπάρχουν περίπου 4.700 κενές οργανικές θέσεις, ενώ οι 24 από τους 68 συλλόγους δασκάλων δεν έχουν παραλάβει ούτε ένα βιβλίο για δείγμα. Ακόμα και το περίφημο dvd  δεν το έχει δει κανένας δάσκαλος.

Σε αντιστάθμισμα, το Υπουργείο προχώρησε σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δεκάδων σχολείων σε όλη την Ελλάδα και στη δημιουργία τμημάτων των 30 μαθητών».