Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΥΡΑ

Μία εντυπωσιακή δέσμευση ανακοίνωσε ο Δημήτρης Σκούρας χθες στην κεντρική προεκλογική του ομίλια στο Δερβένι απέναντι στους πολίτες του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης.
Ο Δημήτρης Σκούρας δεσμεύεται ότι ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ το 25% απο τον μισθό του δημάρχου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου,των αντιδημάρχων και των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων θα πηγαίνει σε ένα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ το οποίο θα ενισχύει τους άπορους και ανήμπορους πολίτες του δήμου.
ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Και μία τόσο ευαίσθητη και ανθρώπινη πρόταση..!

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΥΡΑ

Αγαπητοί συνδημότες του νέου Δήμου Ξυλοστρου Ευρωστίνης.Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, μας γέμισε με αισιοδοξία και σιγουριά. Oι συνεργάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε θερμά, υποσχόμενοι να δικαιώσουμε τις προσδοκίες
σας. Με τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών επιλέγει την καθαρά Αυτοδιοικητική πρόταση της «Δημοτικής Αναγέννησης», θεωρήσαμε χρήσιμο να επικοινωνήσουμε μαζί σας λίγες ώρες πριν
την τελική σας απόφαση.
Σας παραθέτουμε περιληπτικά αλλά συγκεκριμένα το πλαίσιο της Διοίκησης και διαχείρισης των Δημοτικών μας πραγμάτων καθώς επίσης και αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες - καινοτομίες που θα εφαρμόσουμε.
Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε την Κυριακή την τιμητική εντολή σας να δρομολογήσουμε όλοι μαζί μια νέα δυναμική πορεία ανάπτυξης του Δήμου
μας.
Προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, περιμένουμε την κρίση σας για να πιάσουμε αμέσως δουλειά.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς

Ιδρύουμε άμεσα νόμιμο Δημοτικό Κοινωνικό Ταμείο αλληλεγγύης και
παροχής βοήθειας στους συμπολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη.


ΠΡΟΤΑΣΗ: Η αρχική χρηματοδότηση αυτού του ταμείου θα προέλθει από την εισφορά 25% των καθαρών χορηγιών που λαμβάνουν, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου και των οργανισμών
του Δήμου, οι Τοπικοί Πρόεδροι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Το ποσό εφόσον συμφωνήσουν όλοι, είναι πραγματικά σημαντικό!
Μόνο το 25% από τον Δήμαρχο,τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους Δημοτικού Συμβουλίου και Οργανισμών του Συνδυασμού μας, που ήδη έχουμε δεσμευθεί, θα επιχορηγείται το Δημοτικό Κοινωνικό Ταμείο του Δήμου μας με 50.000€ περίπου ετησίως.
Ποσό καταρχήν πολύ σημαντικό για αξιόλογο κοινωνικό έργο.
Η διαχείριση και λειτουργία αυτού του Κοινωνικού Ταμείου θα είναι νόμιμη, διαφανέστατη, διαπαραταξιακή και δεν θα επιχορηγείται από Δημοτικούς πόρους.


Πολιτική Διοίκηση - Βασικές λειτουργίες
Το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι το κυρίαρχο όργανο του Δήμου που έχει την ευθύνη των αποφάσεων. Θα επιδιώξουμε με κάθε θυσία τον ειλικρινή διάλογο, την αξιοποίηση προτάσεων από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Φορείς, τους Συλλόγους και τους Συμπολίτες. Τα πειστικά επιχειρήματα
και το συμφέρον του Δήμου θα καθορίζουν τις αποφάσεις μας. Αντιδήμαρχοι, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που θα τους ανατεθούν, θα έχουν την ευθύνη να προωθούν έγκαιρα με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος έχει την ευθύνη για το συντονισμό των
Αντιδημάρχων.

ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

1) Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Θα λειτουργήσει άμεσα αφού άλλωστε περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες που μεταφέρονται από την Νομαρχία στους Δήμους. Ήδη ικανός αριθμός εξειδικευμένου προσωπικού έχει επιλέξει την μετάταξή του στο Δήμο μας.
Θα έχει την αρμοδιότητα για όλα τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες μας, την ενημέρωσή τους και υποστήριξή τους σε κάθε δραστηριότητά τους και κυρίως στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
2) Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής του Δήμου μας.
Ιδρύουμε άμεσα γραφείο που θα αναλάβει την υποστήριξη του Δημοτικού Σχεδιασμού για την Τουριστική Ανάπτυξη. Την συνεργασία με τους ασχολούμενους Φορείς, Συλλόγους και συμπολίτες με τον Τουρισμό.
Θα συνεργαστούμε επίσης για την προβολή του Δήμου μας και την κατάρτιση των εργαζόμενων στα συναφή επαγγέλματα.
3) Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Στο τομέα αυτό δεν επιτρέπεται να χαθεί πλέον,ούτε μια ευκαιρία. Θα είμαστε προετοιμασμένοι έγκαιρα, ενημερωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά και να αξιοποιήσουμε κάθε πρόγραμμα για τον Δήμο μας.
4) Υφιστάμενες Δημοτικές Υπηρεσίες
Οργάνωση, συντονισμός, επιμόρφωση, αξιοποίηση των συνεργατών μας στο Δήμο, είναι βασική προϋπόθεση για την παραγωγή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους συμπολίτες.
5) Διατήρηση και ενίσχυση Όλων των προγραμμάτων που λειτουργούν σήμε-
ρα στο Ξυλόκαστρο και την Ευρωστίνη.

ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ, «Βοήθεια στο σπίτι», δραστηριότητες γυμναστικής, χορού, κλπ. δε διακόπτονται, αντίθετα θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν.
6) Συνεχιζόμενα έργα που εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί, δε διακόπτονται, θα ολοκληρωθούν.
Δικαιώματα άρδευσης, ύδρευσης κλπ των Τοπικών Κοινοτήτων δε θα διαταραχθούν.
Η παραπληροφόρηση είναι μικροπολιτική και ένδειξη αδυναμίας επιχειρημάτων των αντιπάλων μας.
7) Λειτουργική αυτοτέλεια Ευρωστίνης
Οι Δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν σήμερα στην Ευρωστίνη, όλες οι δραστηριότητες, Πολιτιστικές, Συλλόγων, Φορέων δεν πρέπει και δεν πρόκειται να υποβαθμιστούν και σε καμία περίπτωση. Δε θα συγκεντρωθούν στην έδρα του Δήμου. Στηρίζουμε την ισόρροπη αποκεντρωμένη ανάπτυξη όχι μόνο στα έργα αλλά και στις τοπικές δραστηριότητες.Υπηρεσίες Δημόσιες και Οργανισμοί πιστεύουμε ότι πρέπει να μείνουν ως έχουν σήμερα, δεν είναι
δική μας αρμοδιότητα, αλλά θα παρέμβουμε δυναμικά εφόσον προκύψει θέμα.

8) Διαχείριση Οικονομικών 
 Δέσμευση
α. Άμεσος μηδενισμός, οποιασδήποτε περιττής δαπάνης και σπατάλης.
β. Δημοπρασίες έργων Όλα τα έργα θα δημοπρατούνται με απόλυτη διαφάνεια, νομιμότητα και σχολαστική τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.
Δέσ μευση : συμπαιγνίες στημένες δημοπρασίες ΤΕΛΟΣ, όταν η έκπτωση στο κόστος των έργων είναι μικρή θα επαναδημοπρατούνται.
γ. Απευθείας αναθέσεις έργων Μικρά, επείγοντα έργα θα ανατίθενται με πρόχειρο διαγωνισμό, υμέτεροι μόνιμοι τοπικοί εργολάβοι,ΤΕΛΟΣ.
Η διαδικασία αυτή θα πάψει να είναι ο κανόνας, θα είναι η εξαίρεση, χωρίς παρατυπίες κατατμήσεις έργων και με απόλυτη διαφάνεια.
Είμαστε απόλυτα βέβαιοι και το εγγυώμεθα, θα προκύψει τεράστιο οικονομικό όφελος για το Δήμο μας. Θα εξοικονομήσουμε πόρους για περισσότερα έργα, θα βγάλουμε από τη «μύγα ξίγκι».
Όλα τα πρακτικά δημοπράτησης, ανάθεσης έργων θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα του Δήμου άμεσα.
9) Επαφή με τους Πολίτες
Δεν ανήκουμε στη σχολή που θεωρεί κυρίαρχη και αποκλειστική προτεραιότητα του Δημάρχου και των αιρετών τις δημόσιες σχέσεις. Η δική μας άποψη είναι ότι η σκληρή, συλλογική δουλειά θα φέρει αποτελέσματα σε έργα, υπηρεσίες και την ανάπτυξη του Δήμου μας.
Σε καμιά περίπτωση όμως δεν ισχύει η κακόβουλη φήμη των αντιπάλων μας για δήθεν κλειστές πόρτες.
 Δέσμευση Όποιος θελήσει να δει το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους θα τους δει άμεσα στο Ξυλόκαστρο, στο Δερβένι αλλά περιοδικά και στα χωριά.
10) Δημοτικά Τέλη
 Δέσμευση θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μειώσουμε τα Δημοτικά Τέλη ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που είναι πανάκριβες. Για παράδειγμα η τιμή του νερού ύδρευσης στο Ξυλόκαστρο είναι πανάκριβη και θα μειωθεί άμεσα. Στόχος, η μείωση των πανάκριβων Δημοτικών Τελών στην Περιφέρεια Ξυλοκάστρου 20%, η διατήρηση του κόστους στα ίδια σημερινά επίπεδα στην Ευρωστίνη.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
11) Πολιτισμός-Περιβάλλον-Οικολογία

Πρόκειται ασφαλώς για έννοιες που χαρακτηρίζουν και αξιολογούν την πραγματική ποιότητα της ζωή μας, παράλληλα όμως τις περισσότερες φορές «κακοποιούνται» βάναυσα στα «γρανάζια» της μικροπολιτικής.
Έχουμε απόψεις, θέσεις και καλό δείγμα γραφής σε αυτούς τους τομείς.
Καινοτομία που προτείνουμε και δεσμευόμαστε είναι η κατάργηση των δικαιωμάτων της Δημοτικής πλειοψηφίας να έχει το προνόμιο των αποφάσεων.
Προτείνουμε ανοικτό Δημοτικό Κοινοβούλιο συμπολιτών που θα συζητά, θα βάζει προτεραιότητες και θα χαράζει τη Δημοτική Πολιτική και δράσεις σε
θέματα Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.
Η επιτυχία αυτής της πρότασης επαφίεται στη συνδρομή των συμπολιτών και στη βούληση όλων μας να συζητάμε και να αποφασίζουμε χωρίς κομματικές, παραταξιακές προκαταλήψεις σε αυτά τα εξόχως σημαντικά και με πολύπλευρες επιδράσεις ζητήματα.
12) Διαφάνεια στη Διαχείριση των
Δημοτικών Υποθέσεων

Λέμε πολύ απλά, ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, όλα στην διάθεση των συμπολιτών, όλα ανοιχτά στους συμπολίτες μας.
Η ιστοσελίδα του Δήμου μας διευκολύνει. Ό,τι δεν απαγορεύει ο νόμος να δημοσιοποιηθεί, θα δημοσιοποιείται άμεσα χωρίς επιλογές, εξαιρέσεις και
«κουτοπονηριές».
Αγαπητοί συνδημότες είμαστε προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του δήμου, να ανοίξουμε διάπλατα πόρτες και πα-
ράθυρα σε όλους τους δημότες.
Δέσμευομαστε Αγαπάμε τον τόπο μας τον θέλουμε καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας!!!

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.skourasproodos.gr μπορείτε να βρείτε σε
ηλεκτρονική μορφή πληροφορίες, το πρόγραμμά μας και το έντυπο κριτικής
προς την απερχόμενη Δημοτική Αρχή του συνδυασμού μας «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ».
Αγαπητοί συνδημότες
Φτάσαμε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου. Εμείς, μετά από πολύμηνο διεξοδικό διάλογο με όλους τους συμπολίτες, έχουμε τη βεβαιότητα ότι
«σπουδάσαμε με επάρκεια» τα προβλήματα, τις ανάγκες, τις προτεραιότητες έργων και υπηρεσιών του Δήμου μας.
Καταθέσαμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το πρόγραμμά μας. Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα δεχτήκαμε απαράδεκτες επιθέσεις με συκοφαντίες, σε προσωπικό πολλές φορές επίπεδο, από το επιτελείο του απερχόμενου Δημάρχου.
Δεν τους μιμηθήκαμε, δεν επιδιώκουμε να εκλεγούμε προβάλλοντας, διογκώνοντας ή δημιουργώντας «κουσούρια» στους αντιπάλους μας.
Επιλέξαμε σταθερά και ακλόνητα να διεκδικήσουμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας ως καλύτεροι από τους επίσης καλούς συμπολίτες που μετέχουν
στους άλλους Συνδυασμούς. Βεβαίως, όπως είχαμε υποχρέωση ασκήσαμε το δικαίωμά μας στην κριτική και τον έλεγχο των πεπραγμένων της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.
Το κάναμε όμως με σοβαρότητα, εντιμότητα και ενυπόγραφα, χωρίς υπερβολές, άνανδρα υπονοούμενα, χωρίς να θίξουμε προσωπικά κανέναν.
Στα σημεία που η κριτική μας υπήρξε σκληρή, σας βεβαιώνουμε δεν ήταν επιλογή μας. Οι συμπεριφορές, οι αστοχίες, οι παραλείψεις, η ανεπάρκεια της
απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, μας επέβαλαν το ύψος της κριτικής μας.
Τελικά, η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στους δύο συνδυασμούς που διεκδικούν την ψήφο σας είναι, πιστεύουμε, ξεκάθαρη.
Εμείς σκεπτόμαστε, λειτουργούμε, διεκδικούμε τη στήριξή σας με καθαρά αυτοδιοικητικές αρχές και θέσεις.
Σε αντίθεση με τον απερχόμενο και υποψήφιο Δήμαρχο και το επιτελείο του, δεν επιλέγουμε τη μικροπολιτική. Δεν είπαμε αναλήθειες, δεν επιδοθήκαμε σε ψεύτικες υποσχέσεις για διορισμούς σε ανύπαρκτες θέσεις, δε «ρουσφετολογούμε», δε συκοφαντούμε κανέναν. Ξεκαθαρίσαμε με τιμιότητα ότι η εκλογή μας δεν θα ωφελήσει σε προσωπικό επίπεδο ούτε εμάς ούτε
έναν «υμέτερο».
Αγαπητοί συνδημότες, διεκδικούμε την τιμητική εντολή σας.
Προτάσσουμε και προτρέπουμε τα κριτήρια επιλογής να είναι αξιοκρατικά και αυτοδιοικητικά.
Συμμετοχή, αξιοκρατία, διαφάνεια, αξιοπιστία είναι το ζητούμενο των δύσκολων καιρών.
Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά,ενωμένοι, συλλογικά και με απόλυτη διαφάνεια για τον τόπο που γεννηθήκαμε, τον τόπο που αγαπάμε το Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, προσφέροντας στα παιδιά μας ζηλευτή ποιότητα ζωής. Με αυτές τις σκέψεις επιζητούμε την κρίση σας, με τη βεβαιότητα ότι είμαστε χρήσιμοι, έτοιμοι, ορεξάτοι και δυνατοί να υπηρετήσουμε αυτοδιοικητικά το Δήμο μας, ζητούμε την αγάπη σας, την εμπιστοσύνη σας, την
ψήφο σας.
Η δικαίωση των προσδοκιών σας θα δικαιώσει και την απόφασή μας να ασχοληθούμε με την Διοίκηση του Δήμου μας.
Σας ευχαριστούμε
Εκ μέρους του
Υπερκομματικού Ενωτικού Συνδυασμού
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος
Δημήτρης Σκούρας

ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ