Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Δεν έχουν να πληρώσουν ΔΕΗ και ΟΤΕ στο Ξυλόκαστρο


Του Βλάσση Αλογογιάννη

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ
Η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έχει καταγγείλει πολλές φορές δημόσια και υπεύθυνα την αδυναμία του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου, συνήθως με ειρωνικό και έντονα απαξιωτικό ύφος, διαψεύδει τις καταγγελίες μας και δηλώνει ότι τα οικονομικά του Δήμου είναι σε άριστη κατάσταση!!! Φυσικά οι συμπολίτες που παρακολουθούν τα δημοτικά μας πράγματα αναρωτιόνται για το ποιος λέει αλήθεια και ποια είναι η πραγματικότητα.
Σήμερα αποκαλύπτουμε την αλήθεια για τα οικονομικά του Δήμου μας και των Δημοτικών Επιχειρήσεων:
1.Παραθέτουμε έγγραφο της ΔΕΗ που κοινοποιήθηκε στη Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξυλοκάστρου) και απειλεί να διακόψει την ηλεκτροδότηση της εταιρίας λόγω μακροχρόνιων οφειλών 150.000 €.
2.Παραθέτουμε έγγραφο του ΟΤΕ που ζητά από το Δήμο την εξόφληση οφειλής 26.700 €.
3.Αναφέρουμε διαμαρτυρία 5 εποχικών εργατών καθαριότητας του Δήμου που δεν πληρώνονται
Γιατί λοιπόν δεν πληρώνει ο Δήμος αφού έχει οικονομική άνεση όπως δηλώνει ο Δήμαρχος;
Γιατί πολύ απλά δεν έχουν να πληρώσουν, ρήμαξαν τα ταμεία του Δήμου από την κακοδιαχείριση, τις σπατάλες και τα μικρο-έργα ρουσφέτια.
Σε σχετικό ερώτημα από τον ραδιοφωνικό σταθμό Prisma Virus, ο κ. Δήμαρχος απάντηση επί λέξη, ειρωνικά και χαριτωμένα: «Άμα κόψουν το ρεύμα κ. Αντωνίνη να μου γράψετε!!!
Δεν έχω κανένα άλλο σχόλιο.».
Εμείς ευχόμαστε να μην κόψει το ρεύμα στη Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. η Δ.Ε.Η. γιατί κυριολεκτικά θα βρωμίσουμε και θα διψάσουμε.
Όμως αυτό είναι το θέμα ή το γεγονός πως ο Δήμος και η Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους;
Το κυρίαρχο ερώτημα είναι το πώς κατάφεραν τελικά να απαξιώσουν μία Δημοτική Επιχείρηση που χρεώνει το νερό πανάκριβα (αύξηση 300% περίπου σε 6 χρόνια) που εισέπραξε εκατομμύρια ευρώ από το χαράτσι των τελών σύνδεσης, που παίρνει δάνεια και αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα;
Την απάντηση μόνο ο απερχόμενος Δήμαρχος τη γνωρίζει.
Δυστυχώς, όπως συνηθίζει, δεν απαντά, δεν απολογείται, δε δίνει εξηγήσεις.
Προφανώς εκτιμά ότι δε μας πέφτει λόγος για την ολέθρια κακοδιαχείριση των Δημοτικών μας πραγμάτων, «δικός του» είναι ο Δήμος – «γούστο του και καπέλο του» η κακοδιαχείριση και τα Δημοτικά Χρέη.
Β. Αλογογιάννης
Αρχηγός Μειοψηφίας