Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Κοινωνικός τουρισμός: H διαδικασία για να κάνετε δωρεάν διακοπές (αιτήσεις)

 
Πακέτα «δωρεάν» διακοπών για 533.000 δικαιούχους ενεργοποιεί εντός του Ιουνίου το υπουργείο Εργασίας με τον ΟΑΕΔ με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουριστικού ρεύματος όχι μόνον από τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά κυρίως και από τη «μεσαία τάξη», που λόγω κριτηρίων και μειωμένων κρατικών πόρων έμενε εκτός κοινωνικού τουρισμού τα προηγούμενα χρόνια.
Στην επιταγή που θα πάρουν όσοι μπουν στο πρόγραμμα διακοπών για το 2020-2021, εκτός από τη διαμονή τους, εξετάζεται να προστεθεί και έξτρα επιδότηση για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Επερώτηση της Κωνσταντίνας Νικολάκου σχετικά με την Άμεση στήριξη των πληγέντων ελαιοπαραγωγών της Πελοποννήσου


Νικολάκου για ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ: “Κερδήθηκε ένα πολύ μεγάλο ...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22.5.2020
Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατέθεσε η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου, προκειμένου να αναδειχθεί το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί της Πελοποννήσου και να δοθούν απαντήσεις εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής.
Επερώτηση προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
ΘΕΜΑ: «Άμεση στήριξη των πληγέντων ελαιοπαραγωγών της Πελοποννήσου»

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΜΜΕΝΗ


Μοσχάτο, 22 Μαΐου 2020
Αγαπητά μέλη,
H Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, διοργανώνει διαδικτυακό τηλεμαραθώνιο, με σκοπό την προβολή και την οικονομική ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, Φλόγα, την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 από τις 12.00 έως τις 20.00. Το πρόγραμμα θα προβάλλεται live από το κανάλι της Νέας Δημοκρατίας στο Youtube και από τη σελίδα της Γραμματείας Οργανωτικού στο Facebook.
Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα διαθέτει γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Σκοπός της «Φλόγας» είναι η συμπαράσταση στις οικογένειες και η καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Κορωνοϊός: Στους 169 ανέβηκαν οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης
Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς σήμερα, Παρασκευή, κατέληξε ένας 79χρονος που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.
Το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 169.
Ανακοινώνονται 21 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, 19 εκ των οποίων αφορούν γνωστές συρροές κρουσμάτων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.873, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 612 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1446 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
19 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 6 (31.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 169 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 49 ήταν γυναίκες (29.0%) και οι υπόλοιποι άνδρες.  Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 147.958 κλινικά δείγματα.

Αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν: Εικόνες χάους και καταστροφής



Ένα αεροσκάφος των Διεθνών Πακιστανικών Αερογραμμών (PIA) με 107 επιβαίνοντες συνετρίβη σήμερα σε μια κατοικημένη περιοχή στην πόλη Καράτσι, στο Πακιστάν, λίγο πριν από το αεροδρόμιο της πόλης και εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcS5YBn4r3F8Gm4bO21vT6n7ZagH2YIQ8PihamcAhKo99bHiGRkZ&usqp=CAU
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνέχεια της επικοινωνίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, προχωρά την Τρίτη 26 Μαΐου στην υλοποίηση του «Ολοκληρωμένου προγράμματος κινδύνων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές (κουνούπια, σκνίπες φλεβοτόμοι), ανάπτυξη μηχανισμού ταχείας αντίδρασης και καταπολέμησης εντόμων διαβιβαστών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και δημιουργία δομής ελέγχου, επιτήρησης και επαγρύπνησης των νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές»
Οι χώροι υλοποίησης του προγράμματος είναι το αρχαίο λιμάνι Λεχαίου καθώς και το θέατρο της Αρχαίας Κορίνθου, χώροι όπου απαιτείται ο έλεγχος παρουσίας εστιών προνυμφών κουνουπιών καθώς και η διενέργεια επεμβάσεων (επίγειων ή με χρήση ΣμηΕΑ) εντός των αρχαιολογικών χώρων. 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΑΝΩΝ ΚΛΠ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Από Δευτέρα 25 Μαΐου και σε συνέχεια εργολαβικής σύμβασης η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας συνεχίζει το πρόγραμμα καθαρισμού πρανών, τάφρων και νησίδων του οδικού της δικτύου.

Ξεκινώντας από τον οδικό άξονα Κιάτο – Γκούρα και συνεχίζοντας στον Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα με κλαδοκοπές και καθαρισμούς προκειμένου στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων.


«Ακόμα και στα πλαίσια της πρόληψης του επικείμενου καλοκαιριού, δέντρα, χόρτα και κλαδιά απαιτείται να είναι απολύτως καθαρισμένα» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Πρόγραμμα “Τρίτσης”: Με Ν/Σ αλλάζουν οι Επιτροπές Αξιολόγησης και Παρακολούθησης


Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες από τη στιγμή που η Κυβέρνηση νομοθέτησε το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” , αντικαθιστώντας το άρθρο 69 του ν.4509/2017 που αποτελούσε το θεσμικό πλαίσιο του “Φιλόδημου Ι”.
Τώρα κατατέθηκε στη Βουλή Νομοσχέδιο, με το οποίο τροποποιούνται δύο παράμετροι του Προγράμματος που θεσπίστηκαν την 30η Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, αλλάζει η σύνθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης, καθώς και η σύνθεση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος.
Αναλυτικότερα:

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 18/5/2020 3η Τηλεδιάσκεψη


Έκτακτο απαγορευτικό μετακίνησης στο κέντρο της Αθήνας εκτός… υπουργών & δημάρχων -Ποιο το πρόστιμο (ΦΕΚ)

 
Mε ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, αποφασίστηκε να επιβληθεί ο προσωρινός περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ αναφέρει:
«Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που

ΤΟ ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Στη γειτονιά του συμπαθή Έλληνα "Γκιουλέν" συνέβη κάτι ειδεχθές, πριν από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού των Ελλήνων Κυριάκου Μητσοτάκη. Τις εξαγγελίες της οικονομικής εφόρμησης Μητσοτάκη για μία καλύτερη επόμενη ημέρα σκέπασε επικοινωνιακά μία αποτρόπαια πράξη της μάσκας.

Είναι στιγμές που η πραγματικότητα καλύπτεται από κρότο και οι Έλληνες

ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ

Της Λέττας Καλαμαρά

Επιλεκτικό μένος κατά των γυμναστηρίων διαπιστώνεται στο μήνυμα "Παίρνουμε τη ζωή μας πίσω" με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο στο γενικό πληθυσμό όσο κυρίως στους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους των επιχειρήσεων.

Ενώ οι τουρίστες κάθε καρυδιάς θα μπαίνουν στη χώρα με μία δήλωση αμφιβόλου αξιοπιστίας οι Έλληνες αδυνατούν να γυμνάζονται οργανωμένα και με

ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Με την εγκληματική στάση της Κίνας στο ξέσπασμα του COVID-19 να ερευνάται και να τεκμηριώνεται δεν θα αργήσει να έρθει και η ώρα των κινεζικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές που έφερε. Κάθε Κράτος θα κληθεί να λάβει το μερίδιό του με βάση τις ζημίες που υπέστη και τη στάση που κράτησε στον παγκόσμιο πόλεμο απέναντι στο αόρατο εξ Ανατολών εχθρό.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά


Κουβαρντάς ο Υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, τίτλος που τώρα πια εξελίχθηκε σε Φτώχειας και Ύφεσης, υπόσχεται χρήματα του Κράτους σε ιδιωτικές εταιρείες κολοσσούς. Ασφαλώς το δημόσιο χρήμα δεν του ανήκει οπότε και εύκολα μετατρέπεται σε πολιτικό εργαλείο επιβίωσης εις βάρος της ανάπτυξης και της ευημερίας του λαού.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα των αγροτών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα των αγροτών

Ευρεία τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες με αντικείμενο τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και εν γένει η αγροτική οικονομία εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης ΣΥΡΙΖΑ Αγροτικής Πολιτικής Σταύρος Αραχωβίτης, ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, ο Συντονιστής του Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Αγροτικής Πολιτικής Φάνης Κουρεμπές, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής Μπάμπης Κασίμης και ο συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Παπασταμόπουλος με το μέλος του τοπικού τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Γιάννη Γκούτση.
Τους τοπικούς φορείς εκπροσώπησαν ο Κ. Παππάς εκ μέρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιάτου-Τραγάνας, οι Δ. Κουτσοδήμος και Π. Πλασσαράς από την περιοχή της Νεμέας, ο Γ. Μητρόπουλος από τον Φενεό, ο Χ. Δεμής από την περιοχή του Ξυλοκάστρου και ο Τ. Γρουμπός εκ μέρους του Συνδέσμου Φυτωριούχων Κορινθίας.

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε για τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κατά την οποία επίσης ο Πρόεδρος της ισραϊλινής Κνεσσέτ, κ. Yariv Levin, απηύθυνε μήνυμα μέσω τηλεδιάσκεψης.