Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Ανυπολόγιστες ζημιές από την κακοκαιρία στο Χελυδόρι , που επλήγη για 4η φορά φέτος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση


Ανυπολόγιστες ζημιές και μεγάλα τα προβλήματα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στο Δήμο Ξυλοκάστρου -  Ευρωστίνης. Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στους οικισμούς  της Τοπικής Κοινότητας Χελυδορίου , τα Μεντουριάνικα και τον Κουτο, όπου επλήγησαν από την κακοκαιρία για τέταρτη φορά φέτος.

Δύο νέες γέφυρες, προϋπολογισμού 6.570.000€, στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Με την έκδοση δύο νέων Αποφάσεων του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, που αφορούν στην κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Σύθα και νέας γέφυρας στο ρέμα Σκουπέικο, περνούν ουσιαστικά σε φάση εκτέλεσης δύο σημαντικότατα τεχνικά έργα που αποτελούσαν χρόνιο αίτημα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αλλά και των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών.
Ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια, η Δημοτική Αρχή, συνεπικουρούμενη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου,  με συνεχή, επιστημονική και λεπτομερή τεκμηρίωση, αποτύπωσε, πρόταξε και ανέδειξε την αναγκαιότητα κατασκευής νέων γεφυρών στον ποταμό Σύθα και στο ρέμα Σκουπέικο, επισημαίνοντας και τη συνεχή επιδείνωση της στατικής επάρκειας των υφιστάμενων υποδομών και την αυξανόμενη επικινδυνότητα διέλευσής τους από πεζούς και οχήματα.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και συλλόγου εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας


Την ανάγκη για περισσότερες και ακόμα καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες της Μεσσηνίας και των επισκεπτών της πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με το σύλλογο εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για συνεχή

Ο Φραγκούλης Φράγκος, από… σχεδόν αρχηγός κόμματος, στο Επικρατείας της ΝΔ


Του Νίκου Φυλάγγελου

Τέτοια εποχή πριν από έναν χρόνο, με φόντο τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, ο Φραγκούλης Φράγκος φάνταζε ως ο… αυτονόητος επόμενος αρχηγός δεξιού κόμματος. Με πατριωτικά και εθνικά χαρακτηριστικά.
Ο στρατηγός δεν τόλμησε. Η ευκαιρία χάθηκε. Η στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ζήτημα των Σκοπίων περιόρισε τις απώλειες της Νέας Δημοκρατίας προς τα δεξιά της.

Στην ίδρυση νέου κόμματος προχώρησαν οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα αποφάσισαν να προχωρήσουν οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία.
Ο Μιχάλης Πατσίκας, που έγινε γνωστός  ως μέλος της ομάδας που συντόνιζε τα συλλαλητήρια, με τις γνωστές… εσωτερικές έριδες, εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή “Σήμερα” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου, επιχειρώντας να αναδείξει την επιχειρηματολογία για την ίδρυση του νέου κόμματος.
Ο καινούριος πολιτικός φορέας λέγεται Ελληνική Πολιτική Συνείδηση (Ε.ΠΟ.Σ) και θα δοκιμάσει την τύχη του στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

 ysterografa.gr

Οι δηλωσίες, η Μακεδονία και η Θράκη.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ζούμε και πάλι μέρες ανωμαλίας. Πλην όμως ούτε αυτό είναι για να πέφτει κανείς από τα σύννεφα. Έξι βουλευτές, με δήλωσή τους, πανομοιότυπη καθότι υπαγορευμένη – και ενίοτε διανθισμένη για να… κάνουν δήθεν τη διαφορά – εκχώρησαν την ψήφο και την ελευθέρα βούλησή τους στον κ. Τσίπρα. Σε… συνέχεια, λέει, της εκ μέρους τους παραχωρηθείσας ψήφου εμπιστοσύνης.
Δηλαδή, οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν την εμπιστοσύνη τους μία και δια παντός και επομένως δεν χρειάζεται να ξαναπονοκεφαλιάσουν!
Οι δηλωσίες αυτοί, όμως, έπραξαν κάτι το αναμενόμενο!

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι «πιάνουν» το συνταξιοδοτικό μπόνους


Ευνοημένοι… συνταξιοδοτικά μπορούν να θεωρηθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν προσληφθεί από 1/1/1983 έως 31/12/1992.
Πιο συγκεκριμένα:

Προσλήψεις 4 ατόμων στο Κιάτο

https://photos.marinetraffic.com/ais/showphoto.aspx?mmsi=78
Γνωστοποιείται η πρόσληψη Εκπαιδευτικού – Καλλιτεχνικού προσωπικού, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου μερικής απασχόλησης (4 ωρών), συνολικού αριθμού 4 ατόμων για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και  Επαγγελματικής Ζωής» για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με την επωνυμία «1ο Κ.Δ.Α.Π. ΜΗΚΩΝΗ» , που εδρεύει στο Κιάτο, για το σχολικό έτος 2018 – 2019.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Γ. Ψυχογιός: «Το δικαίωμα στην εργασία αλλά και την άθληση στο επίκεντρο της πολιτικής μας» (βίντεο)



Η Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου συνεδρίασε με  θέμα «Ισότητα των φύλων στον ελεύθερο χρόνο - Ενασχόληση με συνδικαλισμό, πολιτισμό, αθλητισμό». Αφού τοποθετήθηκαν οι προσκεκλημένοι φορείς, ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση εστίασε κυρίως σε ζητήματα του αθλητισμού και των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Εχουμε κάνει μία πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια και στο κομμάτι της πρόσβασης στον ερασιτεχνικό και στο μαζικό αθλητισμό και στις υποδομές και

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.


http://new.loutraki-agioitheodoroi.gr/wp-content/uploads/2018/03/dimos-loutrakiou-logo.png
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Λουτράκι  07/02/2019

          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                        Αριθμ. Πρωτ.: 2084

                     ΔΗΜΟΣ

     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -

    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ 


            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 11η Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Εξαερώνονται οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε Δήμους – Περιφέρειες Εκτός δεύτερου γύρου οι υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα, Περαιά, Θεσσαλονίκη Μπαίνει οριακά η Δούρου στον 2ο γύρο, αλλά χάνει με τεράστια διαφορά


Αυτό το οποίο συμβαίνει συνήθως σε εκλογικές αναμετρήσεις δημοτικών και περιφερειακών εκλογών μάλλον θα ξανασυμβεί αλλά σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες του εκάστοτε κυβερνητικού κόμματος στα μεγάλα αστικά κέντρα καταποντίζονται.
Αυτό ακριβώς φαίνεται ότι θα συμβεί και σε αυτές τις εκλογές με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ. Θα «εξαερωθούν» και θα πληρώσουν πολύ ακριβώς την κυβερνητική φθορά χωρίς να μπορέσουν να μπουν στον δεύτερο γύρο της

Τελεσίγραφο Καμμένου σε Παπαχριστόπουλο: Αν δεν παραιτηθείς μέχρι αύριο το πρωί θα σε διαγράψω

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/02/papaxristopoulos-500-2.jpg 
Τελεσίγραφο στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του μέχρι αύριο το πρωί  αλλιώς θα τον διαγράψει φέρεται να έδωσε ο Πάνος Καμμένος στον βουλευτή στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. 
«Θα σε διαγράψω εάν δεν έχεις παραιτηθεί μέχρι αύριο», είπε ο Πάνος Καμμένος στον Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος όπως φαίνεται δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του. Στο μεταξύ, λιγότερο από μία ώρα

Ντόρα Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση σχεδιάζει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις στις ιπποδρομίες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος

http://www.dorabak.gr/wp-content/uploads/2018/05/2-1.jpgΕρώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά
(υπ’ όψιν Υφυπουργού κ. Γιώργου Βασιλειάδη)
και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2019


Με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» της 2.2.2019 και τις ανακοινώσεις των φορέων του ιπποδρόμου, διαφαίνεται ότι, τρία χρόνια μετά την αποκρατικοποίηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος και της διεξαγωγής ιπποδρομιών, η ιπποδρομιακή δραστηριότητα

Τι είναι η CRP (C αντιδρώσα πρωτεΐνη); Η χρησιμότητα στη διάγνωση φλεγμονής και στην πρόληψη καρδιακής προσβολής

 
Η C Αντιδρώσα Πρωτεΐνη (C-Reactive Protein ή CRP) είναι μια από τις κυριότερες πρωτεΐνες οξείας φάσης που συνθέτει ο οργανισμός μας όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια φλεγμονώδη κατάσταση. Πρόκειται δηλαδή για μια σημαντική συνιστώσα του ανοσολογικού συστήματος του οργανισμού μας. Για τον λόγο αυτό χαρακτηρίζεται ως πρωτεΐνη οξείας

Αφιέρωμα στο Θεόδωρο Αγγελόπουλο

 
 Ενημερωτικό Δελτίο 7/2/2019
Συνεχίζεται το αφιέρωμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων στο Θεόδωρο Αγγελόπουλο, με αφορμή τη συμπλήρωση 7 ετών από το θάνατο του μεγάλου σκηνοθέτη. Μετά την προβολή της ταινίας του «Οι Μέρες του ‘36» την προηγούμενη Παρασκευή, η συνέχεια θα δοθεί αύριο, 8 Φεβρουαρίου στις 22:00 με την προβολή της ταινίας «Ο Θίασος».
Πρόκειται για μια ταινία  που ακολουθεί τις περιπέτειες ενός περιοδεύοντος θιάσου στην Ελ­λάδα από το 1939 μέχρι το 1952, ο οποίος προσπαθεί να παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση του βουκολικού δράματος του Περεσιάδη, «Γκόλφω». Μπροστά μας ξεδιπλώνεται τόσο η πολι­τική ιστορία της Ελλάδας όσο και η ιδιωτική ζωή των μελών του θιάσου, που είναι ταυτόχρονα και μέλη της ίδιας οικογένειας. Οι δύο αυτές συνιστώσες, πλέκονται αξεδιάλυτα.
Υπενθυμίζεται ότι το αφιέρωμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής στο Θεόδωρο Αγγε­λόπουλο θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, με την προβολή της ταινίας «Ταξίδι στα Κύ­θηρα» στις 15/2.

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα
Μέγαρο Αρβανίτη, 1ος όροφος, Γραφείο 4
Τηλ: 210- 3735035

Κοπή Βασιλόπιτας ΕΥΖην Πολιτιστικός σύλλογος Ευρωστίνης

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

ΔΕΡΒΕΝΙ: Καρναβάλι Ευρωστίνης 2019

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/51596259_1025370900991244_2644689317250727936_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=303a781b0619ff77a191592c246700fe&oe=5CF9603C

ΔΟΛΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ



Πολύ θλιβερός πια ο Πάνος Καμμένος μιλά για εκχώρηση κυριαρχίας με τη Συμφωνία των Πρεσπών και ζητά ψήφιση από 180 βουλευτές. Τι να πει κανείς; Μία συμφωνία που ψήφισε ο βουλευτής του Παπαχριστόπουλος, μία Συμφωνία που δεν θα υπήρχε αν δεν στήριζε τον Αλέξη Τσίπρα τόσα χρόνια ο ίδιος, τώρα κατάλαβε ότι παραχωρήθηκε  εθνική κυριαρχία.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ;

Βάφτηκε η Δύση μπλε αναγνωρίζοντας τον ηγέτη της Βενιζεουέλας Γκουαϊδό για να αλλάξει μία χώρα που ο σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα Μαδούρο κατάντησε να ζει με 1.000.000% πληθωρισμό και εξαθλίωση. Η Ελλάδα δεν τον έχει ακόμα αναγνωρίσει και επιμένει να στηρίζει Μαδούρο.

Ντρέπεται ο κ.Τσίπρας να αναγνωρίσει το αυτονόητο. Ότι όποιος εξαθλιώνει το λαό του δεν μπορεί να είναι δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης του.

Το γιατί αργεί μάλλον το ξέρει ο ίδιος.