Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΦΕΡΝΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/01/kammenos-dhloseis-500.jpg
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Τσίπρα-Καμμένου, απερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι το κόμμα του αποχωρεί από την κυβέρνηση.
 «Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση. Ήταν μια συνεργασία επί 4 ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής
συνεννόησης ανάμεσα σε δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, οπότε ο στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας, του ονόματος για το οποίο έπεσαν χιλιάδες, δεν μου επιτρέπεται να μη θυσιάσω αυτή την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για εμένα για λόγο εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Καμμένος.
Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, για το αν άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος δεν θέλησε να απαντήσει. «Ηρεμήστε» περιορίστηκε να πει αντιδρώντας στην επιμονή των δημοσιογράφων.
Υπενθυμίζεται πως ο Πάνος Καμμένος  παραχωρεί συνέντευξη Τύπου  αυτή τη στιγμή σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, όπου- όπως είπε- θα δώσει όλες τις απαντήσεις.

Απόσπασμα από τη συνεντευξη του Πάνου Καμμένου:
" Οι ΑΝΕΛ δεν μετριώνται από τον αριθμό των βουλευτών αλλά από την ψυχή των πολιτών. Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο. Για αυτό το λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση την οποία πονάμε, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια. Αλλά αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κάθε φορά που μας διαλυουν, διπλασιαζόμαστε!
Ο Πάνος Καμμένος διεμήνυσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί αυτή ουσιαστικά συνδέεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών. "Λέμε όχι όσοι μείνουμε, αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ".  
"Τώρα ήρθε η ώρα θα παραδώσουμε την καρέκλα. Να σπάσουμε την καρέκλα" τόνισε ο Πάνος Καμμένος, επαναλαμβάνοντας πως χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους για τη Μακεδονία και δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον όρο "Βόρεια Μακεδονία".
Ζητώ άλλη μια φορά από τον πρωθυπουργό να τεθεί η Συμφωνία των Πρεσπών σε δημοψήφισμα. Τον καλώ δίπλα από τις κάλπες των ευρωεκλογών να στηθεί άλλη μια και εμείς θα δεχτούμε το αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι το 80% των πολιτών διαφωνεί. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι συνθηκολόγηση. Θα κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε και να μπλοκάρουμε αυτή τη συμφωνία.
Τέσσερα χρόνια δεν έχω ανταλλάξει ούτε μια κακή κουβέντα με τον πρωθυπουργό", τόνισε ο Πάνος Καμμένος
Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε συγγνώμη από τον Παύλο Χαϊκάλη γιατί, όπως είπε, ενώ ήταν πετυχημένος υπουργός, τον αδίκησε και τον άφησε εκτός ψηφοδελτίων.  
Απαντώντας σε ερώτηση της ανταποκρίτριας του πρακτορείου mia, ο Πάνος Καμμένος είπε: Όσο οι γείτονές μας δεν αντιλαμβάνονται πως με το να προκαλούν την Ελλάδα, απομονώνονται. Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος νίκησε τους Πέρσες δεν τους έκανε Μακεδόνες. Πέρσες έμειναν. Πρέπει να ξεχάσουν την προκλητική γραμμή που τους δίδαξε ο Μουσολίνι και ο Τίτο. Η συμφωνία, αν κυρωθεί, θα έχουμε δήθεν διεκδικήσεις σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, δηλώσεις αλυτρωτισμού. Οι δηλώσεις του Ζάεφ προς τους βουλευτές του ήταν αλυτρωτικές. Όσοι θέλουν να λέγονται Μακεδόνες θα έχουν την Ελλάδα και τους Έλληνες απέναντι. Καμία συμφωνία που να περιέχει το όνομα Μακεδονία
 "Εγώ, η κυρία Κόλλια και ο κ. Κατσίκης θα καταψηφίσουμε", είπε ο Πάνος Καμμένος όταν ρωτήθηκε τι θα ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ στην ψήφο εμπιστοσύνης
 Την Τρίτη θα γίνει η τελετή παράδωσης παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελο Αποστολάκη.