Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΑΚΕΦΑΛΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΣ


Δημοσιεύτηκε 12 Ιαν 19


Της Λέττας Καλαμαρά


Τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Ελλάδα με βάση το Νόμο παύει να έχει νόμιμη στρατιωτική ηγεσία με δικαίωμα υπογραφής καθώς λήγει η θητεία της και η πολιτική ηγεσία μας αδρανεί επικίνδυνως για άγνωστο λόγο.

Δυστυχώς, ο κ.Τσίπρας για άλλη μία φορά δείχνει να παίζει την Ελλάδα στα ζάρια με τη γνωστή δημιουργική καθυστέρησή του και σε μία εποχή που περιέργως, κακώς και παρανόμως, οι διάφοροι ιθύνοντες ξένων κρατών εκτοξεύουν απειλές προς τη σύμμαχό τους Ελλάδα. Ημέρες της αποστασίας του ’65 με την αντιπαράθεση των συγκυβερνώντων Παπανδρέου -Βασιλιά τότε, Τσίπρα-Καμμένου τώρα, με την ευχή όλων μας να μην καταλήξουν στις ημέρες τραγωδίας του ’74. Τότε που οι ξένοι έψαχναν τη στρατιωτική ηγεσία για να συνομιλήσουν για την τραγωδία της Κύπρου και τους ηρωϊκά πεσόντες Έλληνες Αξιωματικούς και στρατιώτες και δεν έβρισκαν κανέναν στη Μεσογείων.

Γιατί επισπεύδει ο κ.Τσίπρας το ραντεβού για αύριο Κυριακή την ώρα της μετάληψης των πιστών Χριστιανών, χωρίς να υπάρχει καμία Συμφωνία των Πρεσπών στην Ελλάδα και χωρίς να έχουν γίνει οι κρίσεις της Στρατιωτικής ηγεσίας, δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που είναι πολλάκις καταγεγραμμένο είναι ότι θέλει να εκδιώξει τον Πάνο Καμμένο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με κάθε τρόπο για να μη διεξάγει ο ίδιος εμπρόθεσμα την εκλογή της νέας στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Πώς...


 θα μπορέσει ο πολιτικός αντικαταστάτης του Πάνου Καμμένου στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να συμμετάσχει στο άμεσα απαιτούμενο ΚΥΣΕΑ και να προτείνει τη  νέα ηγεσία, μόνο ο κ.Τσίπρας το γνωρίζει και ίσως κάποιοι κύκλοι εις Παρισίους με άγνωστο ατομικό συμφέρον, σίγουρα όχι εθνικό.

Τα δημοσιεύματα μάλιστα φέρουν έναν εν ενεργεία Έλληνα Αξιωματικό να μετατρέπεται σε πολιτικό, ίσως και μέσα σε ώρες και αφού προφανώς επιλέξει τη μη τιμητική παραίτηση των καθηκόντων που του ανέθεσε η δημοκρατική εκλεγμένη πιλοτική εξουσία, για να αναλάβει την πολιτική τώρα ηγεσία των Ενόπλων Δυναμέων μας. Πώς η δημοκρατία μας με τη λαϊκή κυριαρχία και την ψήφο του λαού και τους 300 βουλευτές αδυνατεί να πληρώσει την πολιτική θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι πάλι κάτι που σίγουρα μόνο ο κ.Τσίπρας γνωρίζει εντός Ελλάδας. Ο Ναύαρχος Αποστολάκης, εκ Κρήτης, το νησί που μεταξύ άλλων ανέθρεψε και εξαιρετικούς επιστήμονες διακεκριμένους εις Παρισίους όπως ο εκλεκτός κ.Σήφης Σηφάκης μετά της δραστήριας συζύγου του, ειδικούς σε προσομειώσεις μαθηματικών μοντέλων λογικής και ίσως και πολιτικής, είναι ένας εξαίρετος Αξιωματικός στον οποίο οφείλουμε  την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας.
Κάποιοι απομόνωσαν πρόσφατα τις δηλώσεις περί βομβαρδισμού ελληνικού εδάφους σε περίπτωση ύπαρξης ξένων ατόμων, χωρίς να γνωρίζουν προφανώς το δίκαιο του πολέμου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, και την απαίτηση μη δυσανάλογης βίας για την αποφυγή διεθνούς καταδίκης ενός Κράτους. Ο κ.Αποστολάκης που συνέχισε παραδειγματικά να ασκεί τα καθήκοντά του παρά τις αλλεπάλληλες νοσηλείες στο Νοσοκομείο, θα ήταν χαρά να συνεισφέρει και στον πολιτικό στίβο με την εμπειρία του. Αυτό, όμως, εις το όνομα της δημοκρατίας μας οφείλει να γίνει με τη λαϊκή νομιμοποίηση, κατά την ταπεινή μας γνώμη, πολύ περισσότερο όταν θα κληθεί να ορίσει τη νέα στρατιωτική ηγεσία και να δώσει αν απαιτηθεί και εντολή για πολεμική εμπλοκή.

Όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν νόημα αν δεν απομακρυνόταν αύριο, όπως φαίνεται προσυνεννοημένα, από Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ.Καμμένος και εκτελούσε τα καθήκοντά του για την εκλογή της στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδας μέχρι τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα. Αυτό όμως δείχνει κόκκινο πανί για τον κ.Τσίπρα, που μετά τη Βόρεια Μακεδονία είναι βέβαιο ότι επιζητεί για την πολιτική του επιβίωση και τη διευθέτηση και του Νοτίου Αιγαίου και λίγο παραπέρα εκεί στο Καστελλόριζο τους επόμενους δύο μήνες, μέχρι την 15η Μαρτίου.

Τα σχέδια του κ.Τσίπρα από την πρώτη ημέρα της εκλογής του ήταν συγκρουσιακά και ριζοσπαστικά. Ποιος να ξεχάσει τον εκλεκτό του κ.Βαρουφάκη και τις πολεμικές προετοιμασίες στα στρατιωτικά εργοστάσια φαρμάκων, καυσίμων και τροφίμων του 2015. Ο κ.Καμμένος δείχνει να ακολουθεί τελευταίος τον ίδιο δρόμο και να κλείνει την πόρτα της Μεταπολίτευσης, ευχόμαστε με λιγότερο βίαιο και μοιραίο τρόπο από την είσοδό της, τόσο για τον ίδιο όσο και για την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση τώρα που κλείνει πραγματικά η Μεταπολίτευση με την πτώση του λαϊκιστή Αλέξη Τσίπρα οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία είτε από καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης είτε από την επανεμφάνιση της ευρωπαϊκής βασιλείας.

Το μεγάλο ερώτημα που θα μείνει πάντως αναπάντητο σε όλους μέχρι εκδήλωσης των γεγονότων στος εγγύς μέλλον, είναι ποιος ο λόγος θυσίας από τον κ.Τσίπρα ακόμα και του πολιτικού του συγκυβερνήτη κ. Πάνου Καμμένου, με μόνο σκοπό να μη διεξάγει τις κρίσεις της στρατιωτικής ηγεσίας. 

Είναι ευνόητο ότι η πρώτη απάντηση θα δοθεί σε λίγα 24ωρα, όταν θα ξέρουμε τον νέο Α/ΓΕΕΘΑ και τον νέο Α/ΓΕΣ, αν φυσικά αληθεύουν τα δημοσιεύματα περί αυριανού βελούδινου ή τραγικού, αδιάφορο, άκαιρου πολιτικού διαζυγίου, χωρίς να έχει έρθει ακόμη η Συμφωνία των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Προσοχή χρειάζεται στις επόμενες κρίσιμες ημέρες και ώρες και σε περίεργες διαρροές που ακόμα και την αδρανοποίηση επιχειρησιακών σχηματισμών μέσω της μετακίνησης στο καταχείμωνο εμφανίζονται και δεν επιβεβαιώνονται από τους ειδικούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Το ίδιο προσοχή χρειάζεται και το κλείσιμο εκ των έσω των ουρανών στην ενημέρωση για την αποκλειστική διαχείριση της τηλεοπτικής μετάδοσης από κάποιους άλλους...