Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Πέτρος Τατούλης σε Αραχωβίτη "Άμεσα να κηρυχθεί θεομηνιόπληκτη η περιοχή του Δήμου Ευρώτα που επλήγη από το χαλάζι"


Την κήρυξη της περιοχής του Δήμου Ευρώτα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω θεομηνίας, την άμεση αποστολή κλιμακίων του ΕΛΓΑ για την αποτίμηση των καταστροφών των παραγωγών και την αποζημίωσή τους και την αναστολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών όσων επλήγησαν από την καταστροφική χαλαζόπτωση του Σαββάτου 12 Ιανουαρίου 2019 ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, μέσω της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κας Αδαμαντίας Τζανετέα και του Περιφερειακού Συμβούλου Λακωνίας κ. Ιωάννη Μπουκουβάλα κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη στήριξη των παραγωγών και της τοπικής οικονομίας της Λακωνίας και ειδικότερα της περιοχής του Δήμου Ευρώτα, η οποία επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα για 4η συνεχή χρονιά, με τραγικές συνέπειες στην παραγωγή.

Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί κυρίαρχο πυλώνα αγροτικής οικονομίας για τη Λακωνία, την Πελοπόννησο και τη Νότια Ελλάδα. Η Περιφερειακή αρχή με απόλυτη συνέπεια προς την ευθύνη της και την εμπιστοσύνη των πολιτών θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως άλλωστε έχει κάνει επανειλημμένα στο παρελθόν, ώστε, αφενός, να περιοριστούν οι ζημιές στην τοπική οικονομία, και, αφετέρου, να δημιουργηθούν συνθήκες επανόρθωσή της.