Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Δ.Τ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "Ιδιαίτερα δυναμικό το επενδυτικό προφίλ της Πελοποννήσου" Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην MIPIM 2018



Εμφάνιση 20180314_135152.jpg

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για πρώτη φορά προβάλλει την αξιοποίηση όλων των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην Πελοπόννησο μέσω της συμμετοχής της στην ΜΙΡΙΜ 2018 στις Κάννες της Γαλλίας, τη μεγαλύτερη «Έκθεση – Συνέδριο» αξιοποίησης ακινήτων στην Ευρώπη, και της πρωτοβουλίας της για το Invest in Peloponnese που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία  «Πελοπόννησος Α.Ε.».

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 5η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo Greece 2018

Εμφάνιση 20180310_162117.jpg
Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη, Food Expo 2018 έδωσε το «παρών» η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έλαβε χώρα από 10 έως 12 Μαρτίου 2018 στο φιλόξενο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
Εμφάνιση 20180310_171848.jpgH Food Expo 2018 προσέφερε την ευκαιρία στις μεγαλύτερες και σημαντικότερες παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες Τροφίμων και Ποτών εταιρείες του κλάδου που συμμετείχαν ως εκθέτες, να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε 70.000 Έλληνες και ξένους αγοραστές από 67 χώρες και να συνάψουν

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Με συνέπεια στην εμπιστοσύνη των πολιτών ενισχύουμε την περιφερειακή μας οικονομία» Δ.Τ. Πέτρος Τατούλης «Διεκδικούμε την ενίσχυση της λειτουργίας του καταστήματος της Πειραιώς »



 http://cdn.cnngreece.gr/media/com_news/story/2017/03/08/70973/main/trapeza-peiraiws.jpg
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας υποκαταστημάτων της Πειραιώς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε:
«Με απόλυτη συνέπεια προς την ευθύνη μας απέναντι στην εμπιστοσύνη των πολιτών διεκδικήσαμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την αποτροπή του κλεισίματος υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στη χωρική επικράτεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα, με επιστολές μου στη διοίκηση της Τράπεζας στις αρχές

ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΥΘΥΝΗ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqMJ8Na5pDNjujAQ1yK142AfUkKbmRaW3uuLKyOI99_iyEc0eyr91nOKvjIz8r2bIlH_O4ZhD0ToGsnUnnYUk98gq9Xkbci51wTwODDHXF9HPdWQWq6VtB2MK-zSyYkFmZoXfLEbz9nulY/s1600/%25CE%25B4%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B2%25CE%25AD%25CE%25BD%25CE%25B9.jpgΓράφει ο  Γρηγόρης Κλαδούχος

Αφορμή για τα παρακάτω είναι η αποψίλωση του Δερβενίου και της Ευρωστίνης από υπηρεσίες και η αδιαφορία, ανικανότητα του Δήμου να «διαβάσει» τις εξελίξεις και να αντιδράσει ουσιαστικά.
        ΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ
Το Δερβένι και ο ευρύτερος χώρος της Ευρωστίνης  είχε διαμορφωθεί ως αγροεμπορική κοινότητα. Η πόλη έφθασε σε χρόνους ακμής να εξυπηρετεί και τους δήμους Φελλόης, Φενεού, Νονάκριδος, με συνολικό πληθυσμό δεκαέξι χιλιάδων κατοίκων.  Δέχθηκε, όμως, μαζί με την υπόλοιπη Ελληνική ύπαιθρο, το πλήγμα του συγκεντρωτικού Αθηναϊκού κράτους. Όταν με τον «Καλλικράτη» συνενώθηκε με τον δήμο Ξυλοκάστρου, μαζί με τις κεντρικές  επιλογές ακύρωσης του Δερβενίου ως κέντρου τοπικών υπηρεσιών, βρέθηκε σε μία κατάσταση ταχύτερου μαρασμού και απαξίωσης. Είναι προς αναχώρηση και η

1.259.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ



  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση που υπεγράφη χθες, Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη καλούνται οι δήμοι της χώρας να υποβάλουν προτάσεις  προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων.

ΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΑ «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» ΓΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Α.Ο. ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΝΙΑΔΑΚΗ

Εμφάνιση palladion rehabilitation health.JPG


Εμφάνιση palladion rehabilitation panarkadikos.JPGΕμφάνιση palladion rehabilitation 1.JPGΩς Κυπελλούχοι Αρκαδίας επέστρεψαν τη Δευτέρα 12/3/18 στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» οι ποδοσφαιριστές της ιστορικής ομάδας του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Α.Ο. του βαθμολογικού πίνακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λιγους μήνες, με απόφαση της Διεύθυνσης του ΚΑΑ «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» και της Διοίκησης του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Α.Ο. έχει συμφωνηθεί όλοι οι παίκτες για να κάνουν την προγραμματισμένη αποθεραπεία τους. Με την είσοδό τους στο Κέντρο τους υποδέχτηκε προσωπικά η Πρόεδρος του ΚΑΑ «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη η οποία τους συνεχάρη για την κατάκτηση του 47ου κυπέλλου

Για τον Χρήστο Πασαλάρη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αποχαιρετούμε σήμερα τον Χρήστο Πασαλάρη, κορυφαίο δημοσιογράφο, μεγάλο δάσκαλο της δημοσιογραφίας, πιστό υπηρέτη του δημοσίου συμφέροντος, που με την αιχμηρή του πέννα, έδωσε πάντα τη μάχη για την ανεξάρτητη ενημέρωση, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, έθεσε πάντα τον εαυτό του στην υπηρεσία του Κοινού Καλού, με όπλα την μελέτη της Ιστορίας και τη βεβαιότητα ότι «η δημοσιογραφία είναι μια άσκηση και μια πνευματική περιπέτεια».
Έδωσε τη μάχη της αλήθειας, της αντικειμενικής ενημέρωσης, της εθνικής συμφιλίωσης.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ιδιοκτητών  Φροντιστών Μ.Ε. Νομού Κορινθίας το νεοκλεγέν ΔΣ μετά από συνεδρίασή του  συγκροτήθηκε σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση:
Πρόεδρος: Θοδωρής Βασιλακόπουλος, theovas9@gmail.com
Γραμματέας: Σταύρος Βαϊακόπουλος,  vaiakopoulos@yahoo.com
Αντιπρόεδρος: Αλεξάνδρα Γκανά, sangana8@yahoo.gr
Ταμίας: Περικλής Ζερβός, zervos_p@yahoo.gr
Μέλος: Κωνσταντίνος Σακελλαράκης, kostas.sakellarakis@gmail.com
Όλα τα μέλη του ΔΣ είναι στη διάθεση του κάθε συναδέλφου προκειμένου να συμβάλλουν στην κοινή μας προσπάθεια.
 


Αντιπρόσωποι στην ΟΕΦΕ
Παναγιώτης Λουζιώτης
Θοδωρής Βασιλακόπουλος
Παναγιώτης Σακελλαράκης
Αντιπρόσωποι στην ΟΕΒΕ
Θοδωρής Βασιλακόπουλος
Παναγιώτης Σακελλαράκης 




ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Κάθε συνδικαλιστική έκφραση των φροντιστών ζητάει μόνιμα και από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις να μην αποκαλεί τα φροντιστήρια «παραπαιδεία». Αυτό είναι ένα πάγιο αίτημα των φροντιστών το οποίο θέτουμε για λόγους αρχής και σε εσάς, ώστε να ληφθεί υπόψη. Στα επιμέρους θέματα που απασχολούν τον κλάδο έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
1.      Τη λειτουργία των επιχειρήσεων μας τις Κυριακές. Οι επιχειρήσεις μας λόγω των υπηρεσιών που παρέχουν παραδοσιακά λειτουργούσαν και τις Κυριακές. Θεωρούμε αδιανόητο την ώρα που το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας επεκτείνεται (κακώς) σε επιχειρήσεις που δε χρειάζεται να αφαιρείται το δικαίωμα αυτό από επιχειρήσεις που παραδοσιακά λειτουργούν Κυριακές.
2.      Το ωράριο των 21 ωρών εργασίας. Κατανοούμε ότι ως εκπαιδευτικές επιχειρήσεις δεν είναι δυνατόν να έχουμε το ωράριο των άλλων εμπορικών επιχειρήσεων. Διεκδικούμε όμως τις 30 ώρες εργασίας, όπως άλλωστε ισχύει και για το δημόσιο σχολείο.
3.      Το θέμα της ανανέωσης της άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων μας ανά διετία! Οι επιχειρήσεις μας δεν είναι επιχειρήσεις αυξημένου υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να υπόκεινται σε αυτήν τη διαδικασία. πόσο μάλλον που απαιτείται φυσικά ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα κάθε φορά.
4.      Η απαγόρευση παροχής των υπηρεσιών μας σε μαθητές δημοτικού. Ενώ το δικαίωμα το έχουν τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, δεν το έχουν αντίστοιχα οι δικές μας επιχειρήσεις και μάλιστα γίνονται και στόχος επιθέσεων από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί βοηθάει οικογένειες που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν  τα παιδιά τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου (μετανάστες, εργαζόμενοι γονείς, κ.τ.λ).
5.      Το τεράστιο θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού από τους διορισμένους συναδέλφους, θέμα που στην επαρχία παίρνει δραματικές διαστάσεις. Δεν είναι δυνατόν να παραδίδουν χωρίς κανέναν φραγμό ιδιαίτερα μαθήματα πολλοί διορισμένοι συνάδελφοι εντελώς παράνομα και να μην ασχολείται η πολιτεία αποφασιστικά για την πάταξη αυτού του φαινομένου. Η άλλη διάσταση του ζητήματος είναι τα οικοδιδασκαλεία και οι χιλιάδες συνάδελφοι(;) που παραδίδουν μαθήματα χωρίς κανείς να μπορεί να ελέγξει αν είναι έστω κάτοχοι πτυχίων. Δε αναφερόμαστε καν στο σκάνδαλο της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Απαιτείται άμεσα η κατάρτιση του μητρώου όσων δικαιούνται να παρέχουν μαθήματα και η ρύθμιση της λειτουργίας των οικοδιδασκαλείων.
6.      Η συμμετοχή μας  στην ενισχυτική εκπαίδευση. Οι επιχειρήσεις μας είναι έτοιμες να προσφέρουν τη βοήθεια που χρειάζεται στους οικονομικά ασθενέστερους με ευελιξία και συνεχή αξιολόγηση. Η παροχή κουπονιού ενισχυτικής σε κάθε μαθητή που το έχει ανάγκη θα του επέτρεπε να διαλέξει το φροντιστήριο της επιλογής του ή και όποια άλλη  λύση γενικότερα μπορεί να θεσπίσει η πολιτεία.  Θεωρούμε όμως αδιανόητο αδειοδοτημένες δομές, όπως είναι οι επιχειρήσεις μας, να μην έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν τη διαδικασία.
7.      Ο αποκλεισμός των επιχειρήσεων μας από τα περισσότερα προγράμματα ΕΣΠΑ.
8.      Ως τελευταίο σημείο δεν μπορεί παρά να επισημάνουμε τη φοροεπιδρομή που υφίστανται οι επιχειρήσεις μας την τελευταία οκταετία, που οδηγεί σε κατάσταση ασφυξίας τους συναδέλφους (όσους δηλαδή δεν έχει οδηγήσει σε λουκέτο) και ευνοεί την επέκταση των μεγάλων ομίλων που καμία σχέση δεν έχουν με το μικρομεσαίο φροντιστή-δάσκαλο που αγωνίζεται για να βοηθήσει στη μόρφωση και την εκπαίδευση παιδιών λαϊκών οικογενειών ως επί το πλείστον (οι πλούσιοι κάνουν ιδιαίτερα και πηγαίνουν στα ιδιωτικά σχολεία).

Κόρινθος, 9 Φεβρουαρίου 2018