Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1: Δεν σκοράρει και το έκανε δώρο - Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι από τους Θεσσαλονικείς, έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και έχασαν από αυτογκόλ του Βούκοβιτς

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1: Δεν σκοράρει και το έκανε δώρο
Το πρόβλημα που έχει εμφανιστεί σε όλα τα παιχνίδια μετά την διακοπή του πρωταθλήματος το πλήρωσε ακριβά στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να χάσει 0-1 από τους Θεσσαλονικείς σε ένα ματς που το είχε στα χέρια του ήταν καλύτερος, είχε ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Οι Θεσσαλονικείς έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από τον Πειραιά χωρίς να δημιουργήσουν φάση και γιατί τους έκαναν δώρο ο Γιαννιώτης και ο Βούκοβιτς το γκολ που έκρινε το μεγάλο ματς της 5ης αγωνιστικής. Ας δούμε αναλυτικά πως διαμορφώθηκε το 0-1…

Η έκπληξη που είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού ήταν ο Αχμέντ Χασάν αντί του Γκερέρο, κατά τα άλλα ο Πέδρο Μαρτίνς δεν προχώρησε σε άλλες αλλαγές στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες ήθελαν πάρα πολύ τη νίκη στην αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς για πολλούς λόγους και με βασικότερο ότι θα έκαναν το +5 στη βαθμολογία. Η ομάδα του Πειραιά μπήκε στο γήπεδο φουριόζα αντλώντας μεγάλη δύναμη και από την κερκίδα που "έκαιγε" στο ξεκίνημα του ματς. Οι γηπεδούχοι μπήκαν μέσα βγάζοντας φοβερή ενέργεια στο γήπεδο και θέλοντας να δείξουν στους Θεσσαλονικείς ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα. Η πολύ μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε μόλις στο 2' όταν ο Πασχαλάκης είπε "όχι" σε κεφαλιά του Καμαρά και στη συνέχεια ο Βούκοβιτς σάστισε με αποτέλεσμα να πετάξει στα σκουπίδια μία μεγάλη ευκαιρία. Στο 5' ο Λάζαρος έδωσε τη μπάλα στον Ομάρ που βγήκε στην πλάτη του εκείνος έκανε τη σέντρα, αλλά το σουτ του Ποντένσε πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε στο γήπεδο με τον ΠΑΟΚ την ίδια ώρα να μην μπορεί ούτε την μπάλα να κρατήσει στα πόδια του.
Κορυφαίος των Πειραιωτών ήταν ο Καμαρά, ο οποίος έκανε ίσως το καλύτερο του παιχνίδι με την ερυθρόλευκη φανελά. Στο 18' ο Αφρικανός τροφοδότησε τον Ποντένσε, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε το σουτ που έκανε. Οι Θεσσαλονικείς επιχειρούσαν να πιέσουν ψηλά τη μπάλα, αλλά ο Ολυμπιακός με μεγάλη ψυχραιμία και ωριμότητα στο παιχνίδι του έβγαζε τη μπάλα μπροστά. Δεν μπορεί να βρει κανείς παίκτη που να υστερούσε με Καμαρά και Μπουχαλάκη να έχουν πάρει το κέντρο. Στο 18' ήταν η πρώτη απειλή από τον ΠΑΟΚ με ένα μακρινό σουτ του Πέλκα που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Γιάννιώτης. Στο 32' ο Ομάρ έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα από δεξιά, ο Χασάν έπιασε ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης δύσκολα στη γωνία του έβγαλε σε κόρνερ.
Στο πρώτο ημίχρονο που ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες δεν μπόρεσε να κάνει το γκολ με τον Πασχαλάκη να κρατάει όρθιο τον ΠΑΟΚ. Ένας ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του, με τον Πέλκα και τον Λημνιό να είναι εκτός αγώνα, τον Πρίγιοβιτς να παλεύει μόνος του και τον Μπίσεσβαρ με τους Κάνιας και Μαουρίτσιο να προσπαθούν να κάνουν κάτι αλλά μάταια. Ο Ολυμπιακός αν ήταν λίγο καλύτερος σε κάποιες τελικές πάσες ίσως και να είχε το γκολ. Με αυτό το 0-0, πάντως οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερος οιωνούς για τον Ολυμπιακό. Στο 49' ο Μπίσεσβαρ βρήκε ωραία τον Βιεϊρίνια ο οποίος μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή του Ολυμπιακού, έκανε μία σέντρα εύκολη για τον Γιαννιώτη, αλλά ο Έλληαςν πορτιέρε δεν μπόρεσε να κρατήσει τη μπάλα με αποτέλεσμα να πάρει κατεύθυνση προς τα δίχτυα και ο Βούκοβιτς στην προσπάθεια του να απομακρύνει έκανε το 0-1 για τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς από το… πουθενά και χωρίς να έχουν απειλήσει τον Ολυμπιακό βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Ο Μαρτίνς στην επανάληψη είχε φέρει δεξιά τον Ποντένσε και αριστερά τον Λάζαρο. Από τα πόδια του Πορτογάλου ξεκινούσε και κάθε καλή προσπάθεια του Ολυμπιακού στην επίθεση.
Στο 54' ο Ποντένσε γύρισε για τον Φορτούνη στο ύψος του πέναλτι, εκείνος έκανε το σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε, ενώ στο 62' ένα καλό σουτ του Μπουχαλάκη πέρασε άουτ. Στο 64' ο Ομάρ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Φορτούνης το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Χασάν και έφυγε άουτ, ενώ στο 75' ο Μεριά δεν μπόρεσε να βάλει καλά το κεφάλι του. Από το 69' ο Μαρτίνς είχε βάλει στο παιχνίδι και τον Γκερέρο αντί του Λάζαρου. Η εικόνα του ματς δεν είχε αλλάξει σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και τον έλεγχο του ρυθμού, ενώ ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι βρέθηκε ανέλπιστα μπροστά στο σκορ δεν μπορούσε ούτε μπάλα να κρατήσει, αλλά ούτε και να απειλήσει τον Ολυμπιακό.
Οι Πειραιώτες όλο αυτό το διάστημα ήταν η ομάδα που έδειχνε να πατάει πιο καλά στο γήπεδο, να ψάχνει το γκολ, αλλά ο τρόπος που το έκανε ήταν προβλέψιμος. Μόνο ο Ποντένσε με τον Ομάρ από δεξιά δημιουργούσαν και στην ομάδα του Πειραιά έλειπε το καλό τελείωμα που θα της έδινε το γκολ που έψαχνε τόσο πολύ. Στο 83' ο Χασάν από κοντά σημάδεψε το δοκάρι του Πασχαλάκη, ενώ στο 90' χάθηκε τρομερή ευκαιρία με τον Χασάν να βγαίνει μόνος απέναντι από τον Πασχαλάκη, ο οποίος απέκρουσε το σουτ του και στη συνέχεια ο Γκερέρο δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός σε ένα παιχνίδι που έδειχνε πως το ήλεγχε κατάφερε να το χάσει εξαιτίας της δυστοκίας του και ενός λάθους.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (72' Γκιγιέρμε), Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος (69' Γκερέρο), Φορτούνης (82' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χασάν
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, βαρέλα, Μαουρίτσιο, Πρίγιοβιτς, Πέλκας (57' Ροντρίγκες), Κρέσπο, Λημνιός (72' Βέρνμπλουμ), Βιεϊρίνια (84' Τόσκα), Μπίσεσβαρ, Κάνιας.